🛑 امام على عليه السلام: هر كس همان احسانى را كند كه به او شده است، آن را پاداش داده و هر كس به بيشتر از آن تلافى كند، شكور (بسيار سپاسگزار) است.
📚 ميزان الحكمه، جلد۱۰، صفحه۱۶۱
#حدیث
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش اول) 🔹 در اولین سال پس از انقلاب، یعنی سال ۵۸ که بنا بود
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش دوم)
🔸 حال اگر دموکراسی امری است فوق اسلام، چرا امام اجازه نداد این کلمه در عنوان حکومت اسلامی گنجانده شود؟ و اگر جمهوریت عین دموکراسی است، وقتی جمهوریت باشد دموکراسی هم هست و دیگر نیازی به قید دموکراتیک نیست پس چرا آنها بر روی عنوان جمهوری دموکراتیک تأکید و اصرار داشتند و چرا امام و به پیروی ایشان
مردم با آن مخالفت ورزیدند؟
🔸 معلوم میشود که دموکراسی میتواند معناهای مختلفی داشته باشد و از برخی معانی آن چیزی اضافه بر جمهوریت استفاده میشود که نفی شده است و آن تکیه کردن بر افکار عمومی بیش
از تکیه بر اسلام است.
✍ حسن ابراهیم زاده
#انقلاب_اسلامی
#شماره۸
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش دوم) 🔸 حال اگر دموکراسی امری است فوق اسلام، چرا امام اجاز
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش سوم)
▫️ نظام ما جمهوری اسلامی است که پایهاش بر دوش مردم است و این مردم انقلاب کردند و انقلابشان را با محتوا و چارچوب اسلامی حفظ میکنند. مرحوم استاد شهید مطهری رضوان الله تعالى علیه تعبیری دارد که در این زمینه برای ما راه گشاست، ایشان میفرمودند:
▫️ «جمهوریت بیان قالب حکومت است، و اسلامیت بیان محتوای حکومت است، محتوای حکومت اجرای دستورات اسلام است، اما شکل و فرم آن جمهوریت در مقابل سلطنت است. پس رژیم ما سلطنتی نخواهد بود، بلکه شکل آن جمهوری و محتوایش اسلامی است. اصالت با مفاهیم احکام و ارزشهای اسلامی است و ما چیزی قبل از اسلام و فوق اسلام نداریم».
✍ حسن ابراهیم زاده
#انقلاب_اسلامی
#شماره۸
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 آیا علامه مصباح یزدی (ره) مخالف رأی مردم است؟
💢 علی رغم توهمهایی که برخی از صاحب نظران نسبت به نظام فکری علامه داشتند، ایشان در این گفتوگو با سیر مبانی اعتقادی، اجازه رأی و انتخاب مردم را اثبات میکنند. با تکیه بر مبانی معرفتی آن را اثبات میکنند.
#علامه_مصباح
#جامعه
#معارف
🆔 @farhang_puya
📌 مبارزه با جریانهای انحرافی، جنبه دیگری از زندگی استاد مصباح
🔹 ایشان پیش از انقلاب اسلامی به نقد مبانی مارکسیسم که خطری برای نسل تحصیل کرده بود، پرداختند و تز اسلام منهای روحانیت را نقد کردند. پس از انقلاب نیز لحظهای دست از مبارزه برنداشتند.
🔸 امروز نیز جامعه ما شاهد تلاش استاد مصباح برای حفظ دستاوردهای انقلاب و مبارزه با جریانهای انحرافی است که به تحریف مبانی اسلامیت و جمهوریت نظام ما میپردازند. بیسبب نیست که مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای درباره ایشان میفرمایند:
▫️ «اگر خدای متعال به نسل کنونی ما این توفیق را نداد که از شخصیتهایی مانند علامه طباطبایی و شهید مطهری استفاده کند، اما به لطف خدا این شخصیت عزیز و عظيم القدر، خلاً آن عزیزان را در زمان کرده است.»
✍ محمدرضا فلاح تفتی
#شماره_۱۱
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
📌 موقع جنگ جای صورتیبازی نیست! (بخش اول)
▫️ تحمل افکار و عقاید دیگران در جایی است که طرف مقابل قصد حقیقتجویی داشته باشد. قرآن در این زمینه میفرماید: «لَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّين وَلَمْ يُخْرِجُوكُم مِّن دِيَارِكُمْ أَن تَبَرُّوهُمْ وَتَقْسِطُوا إِلَيْهِمْ»
▫️ با کسانی که امیدی به نزدیک شدن آنها به اسلام هست به نیکی رفتار کنید؛ اگر در مقام شناختن حقیقت هستند، با کمال خوشرویی از ایشان استقبال کنید و با آنها بحث و گفتگو کنید؛ هرچند مسلمان نشوند.
🔹حتی سهمی از زکات را به جذب کفاری که با شما دشمنی ندارند و امیدی به هدایتشان هست، اختصاص دهید. اینجا جای تلورانس، مهربانی و گذشت است. در هیچ آئین و مذهبی حتی از طرفداران تساهل و تسامح چنین حکمی وجود ندارد.
📝 علامه مصباح یزدی (ره)
#معارف
#شماره۱۳
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 موقع جنگ جای صورتیبازی نیست! (بخش اول) ▫️ تحمل افکار و عقاید دیگران در جایی است که طرف مقابل قصد
📌 موقع جنگ جای صورتیبازی نیست! (بخش دوم)
🧷 اسلام میفرماید حتی اگر از میان صفوف دشمن و معاندی که به قصد نابودی شما صف آرایی کرده، کسی به قصد حقیقتجویی گفت میخواهم در مورد دین شما تحقیق کنم، نسبت به او متعرض نشوید، با او بحث و گفت و گو کنید سؤالاتش را پاسخ دهید؛ حقانیت دین خود را برایش اثبات کنید.
🧷 اما اسلام هرگز چنین اجازهای نمیدهد که با کسی که اهل عناد است و قصد ریشه کن کردن و نابودی اسلام را دارد، با تساهل و تسامح رفتار کنیم و به او هم لبخند بزنیم.
📝 علامه مصباح یزدی (ره)
#معارف
#شماره۱۳
🆔 @farhang_puya
23.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹 نور لبخند مادر
🔸️ وقتی بهشتیان با لبخند حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) از هوش میروند...
🎙علامه مصباح یزدی رحمةالله علیه
🌸 میلاد با سعادت حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها را خدمت بقیةالله الاعظم ارواحنافداه و عموم شیعیان و پیروان حقیقی ایشان تبریک عرض مینماییم🌸
#مناسبتی
#مادر
#حضرت_زهرا
🆔 @farhang_puya
▪️دولت موقت...
◽️دولت موقت در مسیر حرکت خود و در گام نخست - بر خلاف نظر امام و مردم - با نگرشی کاملا خطی و حزبی، تمامی اعضای کابینه خود را از وابستگان به نهضت آزادی و جبهه ملی انتخاب کرد و با نادیده گرفتن شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به تشویق و حمایت از روزنامهها و سخنرانانی پرداخت که شعار جمهوری دموکراتیک اسلامی را سر میدادند.
◽️حضرت امام در واکنشی، خواسته هزاران هزار مرد و زنی را که در مقابل گلولههای رژیم شاه مطرح کرده بودند، این گونه بیان کردند: «من رای به جمهوری اسلامی می دهم،... نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد.»
✍️حسن ابراهیم زاده
#شماره۱۱
#انقلاباسلامی
🆔 @farhang_puya
🛑 امام کاظـم علیهالسلام: دنیا به آب دریا میماند که هرچه تشنه از آن بنوشد تشـنه تر میشود تا سرانجام او را میکشد.
📚میزان الحکمه ج ۴ ص ۱۳۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 خدای بازنشسته غرب (بخش اول)
🔹 با وقوع رنسانس حوالی قرن پانزدهم میلادی، انسان پرستی (اومانیسم) و جدایی حوزه دین از دنیا (سکولاریسم) و حس گرایی (آمپریسم) و نفی متافیزیک (پوزیتویسم) و تکیه بر عقل خودبنیاد و معیشت اندیش را(سیونالیسم)، در اروپا رواج یافت.
🔸 در این دوران، کم کم خدای ادیان ابراهیمی از زندگی اروپائیان کنار رفت و دئیسم بر اندیشهها مستولی شد؛ خدای دئیستی خدایی است که بشر را آفریده و دیگر به او کاری ندارد و آدمی با تکیه بر حس و دانش و عقل روزمره اش، تمام نیازهای خود را برآورده میکند.
✍ محمد حسین فرجنژاد
#فرهنگ
#شماره۶
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 خدای بازنشسته غرب (بخش اول) 🔹 با وقوع رنسانس حوالی قرن پانزدهم میلادی، انسان پرستی (اومانیسم) و ج
📌 خدای بازنشسته غرب (بخش دوم)
🔹 این روند باعث تضعیف مسیحیت و دین در اروپا و قاره نوظهور آمریکا شد. از طرفی پروتستانتیسم و کالوینیسم علیه مسیحیت کاتولیک موضع گرفت و مسیحیت را به سمت سکولاریسم و مادهگرایی و ظلمپذیری برد. سپس فرقه پیوریتانیسم از درون پروتستانها به وجود آمد و آرمانهای مشترک مسیحیت و یهودیت را پررنگتر کرد و زمینهساز ایجاد مسیحیت صهیونیستی شد.
🔸فرقهای که الهیات روحانی مسیحی را به سمت الهیات زمینی یهودی منحرف کرد و آرمانهایی چون تشکیل دولت یهودی در سرزمین مقدس فلسطین و خاورمیانه بزرگ ارض موعود تورانی و برتری نژاد یهودی و ظهور مسیحا و ادبیات افراطی آخرالزمانی کابالیسم (تصرف یهودی) به میان مسیحیان برد.
✍ محمد حسین فرجنژاد
#فرهنگ
#شماره۶
🆔 @farhang_puya