👆🏼نشریه فرهنگ پویا؛ ویژهنامهی ارتحال
حضرت علامه مصباح یزدی(قدسسره) را در شماره 45 منتشر کرد
🌑 شما میتوانید این ویژهنامه را از اینجا 👇 مطالعه و یا دانلود کنید
http://dpfqom.iki.ac.ir/system/files/files/Pouya-45_0.pdf
http://dpfqom.iki.ac.ir/node/1199
🌑 برای تهیه نسخه چاپی به شمارۀ 02536624811 و یا ادمین کانال سفارش دهید.
#نشریه_فرهنگ_پویا
🆔 @farhang_puya
May 11
نشریه فرهنگ پویا
📌 تعیین سرنوشت سیاسی کشور (بخش اول) ✍️ هادی مجیدی: ✔️ انتخابات و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی
📌 تعیین سرنوشت سیاسی کشور
(بخش دوم)
✍️ هادی مجیدی:
💠 مقام معظم رهبری همواره بر یک نکته مهم تاکید داشتهاند و معتقدند: «انتخابات مال رهبری نیست، مال ایران اسلامی است، مال نظام جمهوری اسلامی است. همه باید بیایند در انتخابات شرکت کنند، این موجب میشود که نظام جمهوری اسلامی تقویت بشود. پایدارای آن و ماندگاری آن تامین بشودف کشور در حصار امنیت کامل باقی بماند.»
📆 1394/10/19
☑️ مشارکت در انتخابات و تعیین سرنوشت در هر نظامی علاوه بر جنبههای شرعی که دارد، به عنوان یک حق نیز قلمداد میگردد؛ حقی که در همهی جوامع و مکاتب بشری به عنوان فضیلت و ارزش شناخته میشود و با عناوینی همچون «حق انتخابگری»، «حق مشارکت در تعیین سرنوشت» و ... شناخته میشود.
🔙 چنانکه مقام معظم رهبری نیز به همین موضوع بارها اشاره کرده و فرمودهاند: «این [انتخابات] یک حق و در عین حال یک تکلیف است. حق آحاد مردم ماست که نظر بدهند؛ تکلیف آنها هم همین است.»
📆 1388/3/22
#سیاست
#شماره_42
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
🕹 ساحر خانهها!
⚠️ اثرات تکنولوژی به طور اعم و سینما و تلویزیون به طور اخص، خارج از «حیطه مفاهیم» ظاهر میشود و لذا مکلوهان سخن از «جادوی وسایل و بار ناخودآگاه آنها» میگوید.
📺 تلویزیون آدمها را مفتون و مسحور میکند و قابل انکار نیست که سحر آن در انسانهای ضعیفالنفس، کودکان و اشخاصی که آنان را اصطلاحاً عاطفی و احساساتی میخوانند، بیشتر کار گر میافتد.
🎞 سینما نیز اگرچه ماهیتاً تفاوت چندانی با تلویزیون ندارد، اما از لحاظ کمّی و کیفی حیطه عمل محدودتری را شامل میشود؛ چرا که تلویزیون عضو ثابت و بیبدیل همه خانوادههاست. تماشای تلویزیون شرایط مخصوصی را طلب نمیکند.
📒 آیینه جادو، ج۱، ص۶۳
#شماره_10
#هنر
#استعمار_رسانه
#تکنولوژی
🆔 @farhang_puya
🐷 انسانهایی از جنس حیوان
❌ اسرائیل، بیرحمانه باریکه غزه را محاصره میکند، مردمش را به گروگان میگیرد، انتقال سوخت، آب، دارو و حتی غذا را به این منطقه ممنوع میکند فریاد میزند که مسلمانان، تروریست و خشونت طلب اند!
🌀 آنها پرچم عدالت جهانی را آنقدر بزرگ دوختهاند که میتوانند در سایه آن هر جنایتی مرتکب شوند، بیآنکه کسی آنها را ببیند. اکنون جامعه ملل متحد میتواند روز تولد مهاتما گاندی را روز جهانی مبارزه با خشونت بنامد و جشن بگیرد، به نیروهای حافظ صلح جایزه بدهد و مردم جهان را غرق در خیال خام امنیت جهانی کند؛ اما واقعیت این است که همه فطرتهای بیدار میدانند که «صلح زیر درخت زیتون نشسته است و روزهای گذشته را لوث میکند.»
✍ طیبه محمدی
#شماره_10
#استکبار_ستیزی
#صهیونیسم
🆔 @farhang_puya
🔆 اسلام، تنها راه نجات غرب است
✴️ اکنون نوبت آن است که ما اصول اساسی و ارکان اصلی سیستم اخلاقی غرب را دقیقاً بررسی کنیم، سپس فلسفه اخلاق جنسی اسلامی را که با اخلاق جنسیِ قدیم و جدید غرب مغایر است توضیح دهیم تا یک بار دیگر روشن شود یگانه مکتبی که صلاحیت رهبری بشر را دارد اسلام است.
✅ هم روشن شود که کار غرب در فلسفهاجتماعی به هذیان و پریشانگویی رسیده است؛ وقت آن است که غرب مانند همه زمانهای دیگر با همه تقدمی که در علوم و صنایع دارد، فلسفه زندگی را از شرق بیاموزد.
📚 مجموعه آثار استاد مطهری، ج۱۹، ص۶۴۳
#شماره_10
#معارف
#مکتب_برتر_اسلام
🆔 @farhang_puya
🔆 شکوفایی سینما بعد از انقلاب
(بخش اول)
📛 سینمایی که مسئولان و تربیتیافتگان بر اساس همان الگوها آموزشهای فرهنگ غرب به میدان تولید و ساخت فیلم وارد شدند و نه تنها نقشی در سازندگی جامعهی ایرانی برنداشتند، بلکه باورها و عقاید مردم را نشانه رفتند.
💢 در مقطع فضای قالب سینمایی کشور در مسیر غربزدگی به گونهای طراحی و راهبری میگشت که ضمن حرکت به سوی آرمانهای استعمار و سلطه، به بسط حاکمیت غفلت در جامعه بینجامد و موجب شود تا فرهنگ مسموم استعمار در جامعه رخنه کرده و اجازهی آشنایی نسل جدید را با تفکری جدا از تفکر تخدیرپذیر نمیداد.
✍️ طاهره زاهدی
#شماره_37
#هنر
#سینما
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 تعیین سرنوشت سیاسی کشور (بخش دوم) ✍️ هادی مجیدی: 💠 مقام معظم رهبری همواره بر یک نکته مهم تاکید د
📌 تعیین سرنوشت سیاسی کشور
(بخش سوم)
✍️ هادی مجیدی:
🔹 در نظام جمهوری اسلامی ایران مقبولیت مردمی در کنار مشروعیت الهی، یکی از ارکان شکلدهندهی این نظام است که قوت و ضعف این مساله نیز مرتبط با میزان حضور و نقشآفرینی مردم است. از طرفی در شرایط کنونی مقبولیت مردمی نقش مستقیمی در امنیت ملی کشورها ایفا میکند به گونهای که هر کشوری از پشتیبانی و حمایتهای مردمی بالا برخوردار باشد به لحاظ امنیت ملی نیز از جایگاه بالاتری برخوردار است.
🔸 از طرفی دیگر یکی از تجلیگاههای مقبولیت مردمی نظام عبارت است از: انتخابات که طی آن هر چه میزان مشارکت مردم در انتخابات بالاتر باشد نشاندهندهی مقبولیت بالای آن نظام خواهد بود و به همین تناسب با بالا رفتنم میزان مقبولیت نظام، جایگاه امنیت ملی نیز تقویت خواهد شد.
🔰 مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب به این مطلب اشاره کرده، فرمودند: «ملت ایران مشارکت مردمی را در مسائل سیاسی؛ مانند انتخابات، مقابله با فتنههای داخلی، حضور در صحنههای ملی و استکبارستیزی به اوج رسانید.»
#سیاست
#شماره_42
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
⁉️ نسبت سکولاریسم و اسلام، توافق یا تقابل؟
🖌 محمد جعفری:
▪️ یکی از موضوعات کلانی که محل نزاع و چالش علامه مصباحیزدی (ره) با جریان روشنفکری بودهف مساله «سکولاریسم» است. با شکلگیری انقلاب اسلامی و بازگشت دین به عرصه سیاست و اجتماع، بنیان بسیاری از تئوریهای سکولاریستی که در طی دوه سه قرن به صورت متصلب درآمده بود، شکسته شد و نظریهپردازان مباحث سیاسی را انگشت به دهان نمود.
▪️ تئوری مردمسالاری دینی که در قالب نظریهی ولایت فقیه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ارائه شد، به حق، یکی از مترقیترین نظریات سیاسی قرن بیستم بود که در مقام تحقق هم کارآمدی خود را نشان داد.
#شماره_45
#معارف
#سکولاریسم
🆔 @farhang_puya
♻️ طرح نو علامه مصباح (ره) برای سیستم دموکراسی در ایران
(بخش اول)
🎙 استاد رحیمپور ازغدی:
💢 علامه مصباح (ره) مکانیزمی پیشنهاد کرده که طرح نویی است. تامل کند؛ هم ضریب عقل و تخصص در انتخابات بیشتر رعایت میشود، هم مسئله مشروعیت و عدالت و ضوابط اسلامی. البته خود عقلانیت و تخصص هم یک ضابطه اسلامی است. ایشان انتخابهای چند مرحلهای را پیشنهاد میکنند. این شیوه را میتوان در قانون اساسی پیشبینی کرد که از شیوههایی که از اروپا و آمریکا کپی کردیم، هم معقولتر و تخصصیتر است و هم مردمیتر و مشروعیتر است. آثار آن هم بهتر است.
1️⃣ یکی اینکه: به جای اینکه بدون رعایت تخصصها، هر چهارسال انتخابات کنیم و بعد هم تا اخر چهار سال هرکاری خواست انجام دهد، انتخابات دائمی داشته باشیم. چرا چهار اسل یکبار باشد؟
2️⃣ دوم اینکه: نظارت دائمی بر همه مسئولین حتی سه قوه وجود داشته باشد. که البته چند گام دارد...
↩️ ادامه در بخش دوم پست.
#شماره_45
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya