🌻زمانی که از دست فرزندمان #عصبانی هستیم چه کار کنیم؟
🔺هرگز به عنوان تهدید از جمله "من مادرت نیستم" و یا "من دیگه پدرت نیستم" استفاده نکنید.
🔺لازم نیست ناراحتی و عصبانیت خود را با جمله "دیگه تو رو دوست ندارم" همراه کنید.
🌼هنگام عصبانیت خیلی صادقانه می توانید فقط ناراحتی و خشم خود را بگویید
و احساس خود را بیان کنید؛
و به کودک بگویید که از دست او ناراحت هستید! همین!
"خیلی ناراحتم که اتاقت نامرتبه"
🌼انتظار خود را از کودک بیان کنید.
"دوست دارم وقتی بازی با اسباب بازی هات تموم شد اونا رو سر جاشون بذاری"
🌼شما می توانید از دست کودک عصبانی شوید، غمگین شوید، ناراحت شوید ؛ اما هیچ کدام از این موارد ربطی به دوست داشتن او ندارد.
با پیوند دادن کارهای کودک به دوست داشتنش، #عزت_نفس او را اشاره میگیریم ❗️
✅بین رفتار نادرست کودک و شخصیت خود کودک تمایز قائل شوید.
@farzandparvarimosbat
🔹بابای عابربانکی نباشید❗️
🔸باباهای مهربون، بچهها فقط به تامین امنیت مالی از جانب شما احتیاج ندارن. بچهها باید بتونن به پدرشون به عنوان یه پایگاه #امنیت_عاطفی هم تکیه کنن.
🔸اگه در کنار فرزندانتون حضور نداشته باشید و بهشون محبت نکنید، این تامین مالی، شکل باج به خودش میگیره.
@farzandparvarimosbat
🌸 با کودکی که می خواهد همه چیز را با #جیغ و #گریه به دست آورد، چگونه رفتار کنیم؟
در برخورد با این رفتار کودک، به هیچ وجه نباید به جیغهای او اعتنا کرد.یعنی مشروط به انجام رفتار نامطلوب به او توجه نمی دهیم.
🍃وقتی یک کودک با جیغزدن یا پرخاشگری به خواستههای خود میرسد، میآموزد که این رفتار را تکرار کند.
اگر پدر و مادر به جیغزدن فرزندان خود توجه کنند، این رفتار را در او تقویت میکنند.
✅ در چنین وضعیتی باید از تکنیک نادیده گرفتن، استفاده کرد. یعنی در کنار او هستیم ولی نه بخاطر این رفتار به او نگاه میکنیم و نه با او حرف میزنیم، فقط خودمان را مشغول می کنیم بدون اینکه با او ارتباط برقرار کنیم. این طوری کودک متوجه می شود بدون ارتباط با پدر و مادر، هیچ لذتی برایش وجود نخواهد داشت. اگر این کار را ادامه دهیم رفتار ناپسندش را ترک میکند.
🌸حتما باید در کنار نادیده گرفتن، به تقویت رفتارهای مثبت کودک هم توجه کنیم، تا میزان پرخاشگری کم شود. باید کاری کنیم که کودک حس کند راه دیگری نیز وجود دارد که می تواند به پدر و مادرش نزدیک شود و توجه بگیرد و با داد و فریاد به هیچ نتیجهای نمی رسد.
@farzandparvarimosbat
🔸️کنترل #حسادت در کودکان
🔹بچه هایی که #عزت_نفس بالاتری دارند، کمتر دچار حسادت میشوند؛ زیرا باور دارند ارزشمند و کافی هستند و از آنچه هستند و آنچه که دارند لذت میبرند
🔸اگر احساسات کودک را سرکوب نکنیم، او را با سایر کودکان #مقایسه نکنیم و فرزندمان را همان گونه که هست به عنوان یک انسان خوب ،کافی و ارزشمند بپذیریم ، او هم میتواند خود را دوست داشته باشد، داشته ها و توانایی هایش را ببیند و احساس رضایت را تجربه کند.
@farzandparvarimosbat
#سوال
سلام وقت شما بخیر
بسیار ممنونم که فرصت پرسش رو فراهم کردید. من پسر سه ساله ای دارم که برای از پوشک گرفتن اصلا همکاری نمی کنه، با اینکه میدونه نباید در پوشک دستشویی کنه ولی حاضر نیست روی صندلی دستشویی بشینه. ممنونم از شما
#سوال
سلام عزیزم دختر من 11 سالشه و بچه دومم تو راهه، دخترم خیلی حساسه و همش میگه اگه بچه به دنیا بیاد من اونو دست کسی نمیدم چون مثلا فلان کس نذاشته من آبجی یا داداشش رو بغل کنم و هر کی بیاد سمت داداش من میزنم و میگه باید تلافی کنم میخواستم بدونم من باید چه طور باهاش رفتار کنم
#سوال
سلام ببخشیدپسرم 11سالش هست خیلی توقعی هست مشکل اصلیمون این هست که باپدرش همیشه مشکل داره میگه بابامنو دوست نداره همیشه ازداداش حمایت میکنه این کارش که خیلی اذیتم میکنه به باباش خیلی برمیگرده البته خودمم متوجه میشم که هرموقع باداداش کوچیکترش که یک سال ونیم بیشترفرقشون نیست دعواش میشه باباش ازداداش کوچیکترحمایت میکنه یه موقع هم به داداش بزرگ میزنه خیلی ازاین موضوع رنج میبرم میترسم سن پسرم که بالاتربره خدای نکرده زبونم لال به خاطرهمین کارهای باباش به راههای کج بره هرچی هم به باباش میگم این کارنکن حمایت که ازون میکنی بدترش میکنی باعث میشی که روش به خودتم بازبشه باباش هم میگه که تامن یه چیزبهش میگم حمایت نکن ازش نمیدونم چکارکنم که رابطه پسربزرگم باباباش خوب بشه خداخیرتون بده دیگه خسته شدم ازاتفاقات آینده میترسم که خدانکرده پسرم به خاطرهمین به راه کج بره ازتون خواهش میکنم یک راه اساسی جلوراهم بگذاریدتابکاربگیرم