eitaa logo
منبرک فاطمی
6.7هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
986 ویدیو
1.4هزار فایل
✔️ مباحث قرآنی، اخلاقی،داستان ✔️اهلبیت ومناسبتهامذهبی ✔️احکام کاربردی،پاسخگو ✔️مرثیه و مداحی ✔️عفاف وحجاب ✔️جهادتبیین ✔️فرزندآوری ✔️مهدویت ✔️شهدا ✔️نماز ✔️ هدیه به مادرم @a_f_133 🔺فهرست و... https://eitaa.com/fatemi222/6618
مشاهده در ایتا
دانلود
منبرک فاطمی
✅دایره امر به معروف و نهى از منكر 🌹برخلاف تصور بعضى كه امر و نهى را مربوط به تذكرات فردى در گناهان
جلسه سوم https://eitaa.com/fatemi5/1686 امر به معروف و نهی از منکر مراحل و دایره امر به معروف و نهى از منكر بیان مكافات و بیان داستانهای مرتبط https://eitaa.com/fatemi5/1703
چرا بی تفاوتی؟
✅توجیهات بهانه جویان در روایات مى خوانیم كه در آخرالزمان، گروهى امر به معروف را رها مى كنند و براى خود بهانه ها و عذرها مى آورند و كار خود را توجیه مى كنند؛ از جمله :👇
✅سیماى بى تفاوتان در قیامت در حدیثى مى خوانیم : ➕ پیامبر اكرم (ص) فرمود : «به خدایى كه جانم در دست اوست، از امت من گروهى از قبر برمى خیزند؛ در حالى كه در بوزینه و خوك هستند. این قیافه ها به خاطر آن است كه آنان نهى از منكر داشته، ولى با گناهكاران سازش كردند.» 👈والذى نفسى بیده لیخر جن من امتى من قبورهم فى صورة القروه والخنازیر بمداهنتهم فى المعاصى و كفهم عن النهى و هم یستطیعون ➕رسول اكرم (ص) فرمود : «در شب معراج دیدم كه لب هاى گروهى را با مى برند. پرسیدم : اینها كیانند؟! گفتند : كسانى هستند كه زبان نهى از منكر داشتند، ولى نهى نكردند.» ➕از حضرت على (ع) نقل شده است كه : «اگر دانشمندى علم خود را كتمان كند، بد افراد در قیامت خواهد بود.» كوتاه سخن آنكه گاهى باید سكوت را شكست؛ زیرا سكوت نابجا بدعت است. اگر : سكوت علما سبب بدگمانى مردم به خود آنان شود؛ سكوت علما موجب جرأت ظالم شود؛ سكوت موجب تأیید ظالم شود؛ سكوت سبب شود كه معروفى منكر و یا منكرى معروف شود؛ سكوت موجب ضعف عقاید مسلمانان شود؛ سكوت موجب رشد انحرافات فكرى و بدعت شود؛ حرام است و باید سكوت را شكست؛ حتى اگر به انسان لطمه اى وارد شود. ❌كسانى كه را شكستند! ➕ابن سكیت از یاران امام رضا و امام جواد و امام هادى علیهم السلام و معلم فرزندان متوكل خلیفه عباسى بود. روزى متوكل از او پرسید : «فرزندان من بهترند یا حسن و حسین، دو فرزند على بن ابیطالب.» او سكوت چندین ساله را شكست و گفت : غلام على از تو و فرزندانت بهتر است، تا چه رسد به حسن و حسین!» متوكل كه طاغوت و دیكتاتور زمان بود و هرگز توقع شنیدن چنین سخنى را نداشت، بشدت عصبانى شد و دستور قتل استاد را صادر كرد. ➕نمونه دیگر : مؤمن آل فرعون كه مدت ها ایمان خود را مخفى مى كرد، در لحظه اى سكوت چند ساله را شكست و گفت : «اَتَقْتُلُونَ رَجُلاً اَنْ یَقُولَ رَبِّىَ اللَّه»( غافر، آیه 28)؛ آیا بنا دارید كسى كه موحد است و مى گوید : «پروردگارم خداست،» به قتل برسانید؟ ➕نمونه دیگر : امر به معروف و نهى از منكر كارى است كه زینب كبرى در كوفه و شام و مجلس یزید كرد؛ یعنى سكوت را شكست و گفتنى ها را گفت.
✅توجیهات بهانه جویان در روایات مى خوانیم كه در آخرالزمان، گروهى امر به معروف را رها مى كنند و براى خود بهانه ها و عذرها مى آورند و كار خود را توجیه مى كنند؛ از جمله :👇
1️⃣گناه دیگران كارى به ما ندارد بعضى به این دلیل كه : ➖«عیسى به دین خود، موسى به دین خود» و به دلیل اینكه : من و گناهكار را در یك قبر نمى گذارند، در برابر باطل ساكت مى مانند، در حالى كه در زمان عیسى نباید به دین موسى بود و اگر شما و گناهكار را در یك قبر نمى گذارند، ولى در یك جامعه گذاشته اند. ➖جرم در جامعه قابل سرایت است. یك خلاف از یك فرد، در كل جامعه دارد. براى مثال، یك نفر هواى همه محیط را آلوده مى كند. یك دروغ نیز همه ارتباطات را به هم مى ریزد. یك نگاهِ بد، سرچشمه و زنا و فرزند حرام زاده مى شود كه آن حرام زاده هر روز صدها فتنه و فساد مى كند. ➖یك گناه گاهى ساز انواع گناهان دیگر مى شود. گناهى است كه انسان را مى كند و در مستى هزاران حادثه پیش مى آید. ➕در حدیث مى خوانیم : «گناه در جامعه مثل سوراخ كردن در دریاست» ؛ اگر مسافرى محل خود را سوراخ كند، همین كه آب وارد كشتى شد، همه را غرق خواهد كرد. ➕به هر حال، این تفكر كه گناه كسى در سرنوشت دیگران اثر ندارد، صحیح نیست. رسول خدا (ص) فرمود : «گناه مخفیانه تنها به گناهكار ضربه مى زند؛ ولى اگر از گناه علنى نهى نشود، به مردم ضربه خواهد زد.»
3️⃣خجالت گاهى سكوت و رها كردن امر به معروف و نهى از منكر، سرچشمه و روانى دارد. فرد خجالت مى كشد و حیا مى كند. ➖این نوع حیا در روایات اسلامى مورد است و باید این صفت را كسى كه گرفتار آن است، با از خود دور كند. او باید بداند كه عار و خجالت موقت در دنیا، نتیجه اى جز آتش ابدى در نخواهد داشت.
2️⃣امر و نهى خلاف فردى است ➖آزادى، كلمه مقدسى است كه در سایه آن هزاران كار انجام گرفته است. معناى آزادى آن نیست كه، هر كسى بتواند هر كارى انجام دهد؛ زیرا این نه با عقل سازگار است و نه هیچ فرد و جامعه و رژیمى به آن تن مى دهد. ➖آزادى در چهارچوب قانون الهى و عقل و فطرت صحیح است؛ وگرنه مى شود هرج و مرج و بند و بارى و این و آن و كارشكنى و صدها آفت دیگر. ➖اگر را آزاد مى گذاشتیم، در روى زمین انسانى باقى نمى ماند؛ چون همه آنان خودشان را به نحوى مى كردند و در معرض خطر قرار مى دادند. ➖اگر آزادى نشود، سنگ روى سنگ قرار نمى گیرد. در زندگى اجتماعى، آزادى باید بر اساس سلامتى جامعه و مقررات فراگیر معنا شود و آزادى شخصى نباید آزادى دیگران را كند و اگر كسى از اراده و آزادى خود استفاده كرد، باید مهار شود.
4️⃣ترس گاهى انسان امر به معروف و نهى از منكر نمى كند، زیرا مى ترسد. از چه؟ ... ➖مى ترسد مشترى و خریدار جنس او شود؛ ولى باید بداند كه به فرموده حضرت على (ع) امر و نهى، كسى را قطع نمى كند. ➖مى ترسد دوستانش را از دست بدهد؛ ولى باید بداند بهترین دوست او، خداست.و بالاخره دوستان، او را رها خواهند كرد. ➖مى ترسد به حرفش نشود؛ ولى باید بداند كه به پاداش بزرگى مى رسد؛ گرچه مردم به سخن او گوش ندهند. ➖مى ترسد مورد قرار گیرد؛ ولى باید بداند كه خدا با اوست و مرگ به دست خداست. ➖مى ترسد مردم نیز از او انتقاد كنند؛ ولى این نیز براى كسانى كه اهل هستند، كمالى است. ➕در روایات متعدد از رسول خدا (ص) و على بن ابیطالب و امام صادق (ع) بارها نقل شده است : «امر به معروف و نهى از منكر كنید و نترسید؛ زیرا نه شما قطع، و نه شما نزدیك مى شود.
5️⃣با یك گل بهار نمى شود ➖گاهى سكوت دیگران، انسان را به سكوت وا مى دارد؛ طوریكه فرد با خود مى گوید : با یك گل بهار نمى شود.»، در اینجا نیز باید مسلمان شكنى داشته باشد و از و نوشها نهراسد. ➖او باید بداند كه امر به معروف در آن فضاى مرگبار و ساكت، بیشترى دارد. به همین دلیل در حدیث مى خوانیم : «بهترین جهاد، كلمه است كه انسان در برابر رهبر ستمگر بگوید؛ ➖چون اطراف رهبران ستمگر، افراد متملق و هستند كه همه كارهاى طاغوت را زیبا جلوه مى دهند و او خیال مى كند كه همه كارهایش صحیح است (زُیِّنَ لِفِرعَون سُوُء عَمَلِه)؛ و در آن فضاى سكوت و چاپلوسى اگر شیر دلى پیدا شود و حق را بگوید و سكوت را بشكند، بزرگترین را از خود نشان داده است و بهترین اجر و پاداش را دریافت خواهد كرد.
6️⃣انحراف فكرى ➖بعضى انحراف فكرى دارند و مسائل را مى پندارند و مى گویند : «خدا خواسته است كه این كارها باشد. به ما چه ربطى دارد كه مانع شویم؟ ➖این منطق نظیر سخن بعضى است كه خود را به خدا نسبت مى دادند و مى گفتند : «اگر خدا مى خواست، ما غیر او را عبادت نمى كردیم. اكنون كه بت پرستیم، لابد خدا به آن راضى است! ➕(وَ قالَ الَّذینَ اَشْرِكُوا لَو شْاءَ اللَّهُ ما عَبَدْنا مِنْ دُونِهِ مِنْ شَى ء (35 نحل)) ➕و یا مى گویند : «اگر فلان كار خوب است، چرا خدا انجام نمى دهد؛ براى مثال، اگر كردن گرسنگان خوب است، خداوند خودش به آنان روزى دهد؛ چرا ما خرج آنان را بپردازیم؟» ➖(قالَ الَّذینَ كَفَرُوا لِلَّذینَ آمَنُوا اَنُطْعِمُ مَنْ لَو یَشآءُ اللَّهُ اَطْعَمَه (یس / 47)) ➖گویا این افراد از اینكه خداوند مردم را آزاد قرار داده و با دادن و گرفتن نعمتها مى كند، غافلند. خدا به انسان فكر داده است تا دنبال بت نرود؛ رحم داده است تا به فقرا كند و از این راه كند. ➖متأسفانه، در معناى «» نیز بعضى گرفتار انحراف فكرى شده اند. براى مثال مى گویند : «ما منتظریم كه حضرت مهدى (ع) تشریف بیاورند و خودش كارها را درست كند.» ➖اینها انتظار را همچون «احتضار» گرفته اند كه انسان پاى خود را رو به گذارد و منتظر آمدن فرشته قبض روح شود؛ غافل از آنكه، معناى انتظار، آماده باش است و نه بى تفاوتى. كسى كه در شب منتظر خورشیدِ صبح است، هرگز در انتظار نمى كشد؛ بلكه و نورى تهیه مى كند و در روشنایى منتظر روز مى ماند.
7️⃣توقع نابجا ➖بعضى توقع دارند كه هرچه گفتند عمل شود. آنها به خاطر توقعى كه دارند، امر به معروف و نهى از منكر نمى كنند و مى گویند : «نگرانیم كه به گفته ما عمل نشود.» ➖ این گونه افراد توقع نابجایى دارند؛ زیرا مگر مردم سخنان انبیا و امامان معصوم را گوش دادند؟ ما باید مسائل را نسبى و درصدى بررسى كنیم و اگر به تمام اهداف نرسیدیم : ➕به همان چند درصد شویم. حضرت رسول اكرم (ص) به حضرت على (ع) فرمود : «به خدا سوگند كه اگر حتى یك نفر را خداوند توسط تو كند، براى تو از آنچه خورشید بر او مى تابد، بهتر است.» در این حدیث، پیامبر عزیز به هدایت یك نفر نیز قانع است. ➗نمونه دیگر از توقع نابجا آن است كه مى خواهد امروز و همین الان در كمال رفاه و آسایش با حفظ همه شؤون و عزّت، آن هم با یك تذكر كار انجام شود و اگر به یكى از مسائل فوق اى وارد شود، مى گوید : «من وظیفه اى ندارم!
8️⃣دیگران هستند ➖گروهى امر به معروف و نهى از منكر نمى كنند و مى گویند : «اگر لازم باشد، فلان ، یا مقام و یا فلان انجمن اسلامى و دیگران هستند.» ➖ غافل از آنكه امر به معروف همچون ، وظیفه همه است امكان دارد آن خلافى را كه شما كردى، فلان مسؤول یا رئیس مشاهده نكند. ➖ یا ممكن است آن مسؤول فكر مى كند كه پشتوانه مردمى ندارد و اگر افرادى مثل فریاد بزنند، دیگران نیز قیام مى كنند و مى گویند : جانا كه سخن از دل ما مى گوئى!» آرى! غفلت دیگران دلیلى براى توجیه غفلت ما نیست.
🔟با یك صحنه از دور خارج مى شود ➖افرادى امر به معروف و نهى از منكر مى كنند، ولى نمى شوند و این شكست براى همیشه در روح آنان اثر مى گذارد؛ طورى كه همیشه با خود مى گویند : «فایده ندارد؛ زیرا در فلان وقت گفتم و اثرى نكرد.» ➗این افراد نیز باید بدانند كه اولاً : شما در همان دفعه اى كه به ظاهر شكست خوردى، بزرگى از طرف خداوند دریافت كردى. ثانیاً شاید در برابر تذكر شما سرسختى نشان بدهند و گوش به سخن شما ندهند، ولى حرف در هر فرد، یا اثر خواهد گذاشت. ➖به علاوه، شكست در یك یا چند مورد، دلیل بر این وظیفه الهى نیست. مگر شما اگر به پزشكى عمل كردى و نتیجه اى نگرفتى، براى همیشه بیمارى را مى كنى؟ یا پزشك و نسخه را آن قدر تغییر مى دهى، تا به نتیجه برسى؟!
9️⃣امروز بگویم فردا چه مى شود ➖بعضى امر به معروف و نهى از منكر نمى كنند و مى گویند : «بر فرض ما امروز جلو را گرفتیم. باز فردا فساد خواهد كرد.» ➖مثل آن است كه بگوییم : «اگر امروز منزل و حیاط آن كنیم، باز هفته دیگر كثیف خواهد شد.» تكرار گناه فردا، دلیل بر سكوت امروز ما نیست.
1️⃣1️⃣ترك وظیفه به گمان خود سازى ➖بعضى به خیال خودسازى به خیر و شر جامعه و مسائلى كه در آن مى گذرد، كارى ندارند؛ این گونه افراد نظیر همان از جنگ هستند كه به پیامبر اكرم مى گفتند : «ما براى حفظ تقوى در جبهه به كمك تو نمى آییم؛ زیرا در سفر به تبوك و جنگ باروم : نگرانیم كه چشممان به آنان بیفتد و گناه كنیم. لذا، تو را در جبهه تنها مى گذاریم.»
2️⃣1️⃣كار از كار گذشته ➖بعضى امر به معروف و نهى از منكر نمى كنند و مى گویند : «باید فكر اساسى كرد و كار از تذكر و و امر به معروف گذشته است. ➗ «این نیز یكى از ها و وسوسه هاى شیطانى است. درست مانند كسى كه اى را مى بیند و مى تواند با كمى آب او را از مرگ نجات دهد، ولى مى گوید : باید فكر كلى و آب بهداشتى سراسرى باشیم.» ➕البته، فكر اساسى و تصمیم كلى حرف است، ولى این تفكر نباید بهانه ترك امر به معروف و نهى از منكر شود.
3️⃣1️⃣طمع گاهى به طمع مال، گرفتن جایزه و هدیه و عیدى، جذب مشترى، خوشایندى دیگران و امثال آن، در برابر منكرات سكوت مى كند.
4️⃣1️⃣رفاه طلبى بعضى خود را به بى خبرى مى زنند و رفاه طلب هستند. پیامبر فرمود : «شما به خاطر به زندگى مرفه و بى خبرى از مسؤولیتها امر به معروف و نهى از منكر نمى كنید.
نگاهى به داستان یوسف علیه السلام برادران یوسف حسادت داشتند و به خاطر همین روحیه فاسد به خلافهایى گرفتار شدند؛ از جمله : 1 - نسبت انحراف به پدر دادن. 2 - طراحى براى ربودن برادر به نام ورزش و تفریح و دور كردن فرزند از پدر.(اَرْسِلْهُ مَعَنا یَرْتَعْ و یَلْعَبْ (یوسف 12)) 3 - انداختن برادر در چاه.( اَلْقُوهُ فى غَیابَتِ الْجُبّ (یوسف 10)) 4 - گفتن این دروغ كه گرگ او را دریده است.(فَاَكَلَهُ الذِّئْب (یوسف 17)) 5 - نسبت دزدى به یوسف دادن. بنابراین، هر گناه ممكن است عامل و زمینه «گناهان دیگرى شود؛ لذا باید از اولین گناه نهى كرد تا سایر خلاف ها رشد نكنند. ناگفته پیداست كه منكرات آثار شومى در ابعاد مختلف دارند؛ خواه ما آن آثار را بفهمیم و یا نفهمیم. ➕داستان روزى سوار هواپیما شدم اما قبل از پرواز اعلام شد : «تمام مسافران پیاده شوند.» سپس مسافران و تمام بارها را پیاده كردند. همه نگران شدند كه ماجرا چیست؟ مسؤولان پرواز گفتند : «یك سوسك وارد هواپیما شده است. من با تعجب و خنده پرسیدم : «تأخیر پرواز به خاطر وجود یك سوسك، چه توجیهى دارد؟ كارشناسان گفتند : «همین حیوان كوچك ممكن است یكى از سیمهاى ارتباطى را بجود و بعضى از ارتباطات حساس قطع شود.» با خود فكر كردم : «براى همین مورد كوچك، ممكن است افرادى تلاشهاى زیاد بكنند، ولى به خاطر بعضى خصلتهاى جزئى، تمام عمر آنها تباه شود. «مثال منكرات در جامعه، مثال همان سوسك است كه سیستم تكاملى انسان را در معرض خطر قرار مى دهد. راه دورى نرویم! كشورهایى كه در آن گناه بیشتر مى شود، اضطراب، پوچگرایى، خودكشى، مصرف قرص اعصاب، امراض روانى، امراض مقاربتى و توحش (ولو به صورت مدرن) هم بیشتر مى شود.
منبرک فاطمی
چرا بی تفاوتی؟
جلسه چهارم دلایل بی تفاوتی👆
🔹دشمن شناسی ➕دشمنى شيطان با انسان، فلسفه نهى شدن آدمى از پيروى او: ۱. ... وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ.[ بقره/سوره۲، آیه۱۶۸. ۲. يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ.[بقره/سوره۲، آیه۲۰۸. ] ۳. ... وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ.[ انعام/سوره۶، آیه۱۴۲. ] ۴. ... أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّيْطانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ.[یس/سوره۳۶، آیه۶۰. ]
🔺شيطان، دشمن انسانها: إِنَّ الشَّيْطانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا ....[ فاطر/سوره۳۵، آیه۶. ] اتمام حجت خدا به انسانها، درباره دشمنى شيطان و لزوم پرهيز از اطاعت وى: أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يا بَنِي آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّيْطانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ.[یس/سوره۳۶، آیه۶۰. ] 🔸دامها 🔺دشمنی و کینه انداختن در دلها: «إنَّما یریدُ الشَّیطانُ أنْ یوقِعَ بَینَکُمُ العَداوَةَ وَالبَغْضاءَ»؛ ( مائده / 91.) «به درستی که شیطان می‌خواهد بین شما کینه و دشمنی اندازد.» 🔻 تزیین اعمال ناپسند: «فَزَینَ لَهُمُ الشَّیطانُ أعْمَالَهُم وَهُوَ وَلِیهُمُ الیوْمَ وَلَهُمْ عَذابٌ ألیمٌ»؛ (نحل / 63.) «شیطان کردار ایشان (امتهای پیشین) را در نظرشان زینت داد، پس او امروز دوستدارشان است و برای آنها عذابی دردناک است.» ➕وعده‌های دروغین: «یعِدُهُمْ وَیمَنِّیهِمْ وَما یعِدُهُمُ الشَّیطانُ إلاَّ غُرُوراً» ( نساء / 9.) ؛ « [شیطان] وعده‌شان می‌دهد و به آرزو کردن وادارشان می‌کند و جز فریب، شیطان وعده‌شان ندهد.» @fatemi5
📛علامات نفوذ شیطان🔱 ⛔️بی اشتهایی نسبت به معنویات❗️ مثل مریضی بدن، که به غذا بی اشتها می شود🚱 🔅سال به سال حال مسجدودعا نداره 🔅حرمم که می ره که دلش رو راضی کنه حرمی رفتم 🤔 🔅مسجد وقت سخنرانی کتاب دعا دستشه خودشو راضی کنه هم سخنرانی رفتم وهم دعا خوندم❗ ⛔️دومین علامت، اگه مداوا نکنیم بی اشتهایی رو🍜، نسبت به بعضی از عقاید وباورای دینی شک ایجاد می شه🤔 🛐 معلومه بیماری پیشرفت وشیطان پیشروی کرده✡ ⛔️ سوم اگه شک خودش رو مداوانکرد دچار ریب می شه❗️ یعنی سو ظن 🚫🔅که ای بابا خیلی از اینارو آخوندا ازخودشون در آوردن⁉️ ⛔️چهارمی کفره❗️ اگه مداوانکنه، اصلا می زنه زیرش، ممکنه به زبون نیاره ولی توی دلش قبول نداره ╭┅─────────┅╮ 🌺@noktehakhlagi ╰┅─────────┅╯ @fatemi5
🔻شیطانِ همراه🔻 ✍ قرآن کریم می‌فرماید: از یادِ ، باعثِ همنشینی با میشه. چون دل يا جاى است، يا جای :👇 🕋 وَ مَنْ یَعْشُ عَنْ ذِکْرِ الرَّحْمٰنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطٰاناً فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ (زخرف/۳۶) 💢 هر کس که از یادِ «خدایِ رحمان» رویگردان شود، «شیطانی» را بر او مسلّط می‌گردانیم، که همواره همنشینِ او خواهد بود. یعنی کسی که بندگیِ رو نکنه، باید بندگیِ رو بکنه.😱 و این ، نه تنها در این ، که در هم همراهِ این شخصِ غافل هست:👇 🕋 حَتّٰی إِذٰا جٰاءَنٰا قٰالَ یٰا لَیْتَ بَیْنِی وَ بَیْنَکَ بُعْدَ اَلْمَشْرِقَیْنِ، فَبِئْسَ اَلْقَرِینُ (زخرف/۳۸) 💢 تا زمانی که در نزد ما حاضر میشود، خطاب به آن شیطانِ همراهش می‌گوید: «ای کاش میان من و تو فاصله مشرق و مغرب بود، چه بد همنشینی هستی تو». 🔔 خیلی مراقب باشیم! که دلمون، از خالی نشه.. چون میشه محلِ استقرارِ .😈 ⚠️ این همراه و همنشین، هر چیزی میتونه باشه:👇 ✔️ رفیق ناباب👫 ✔️ شریکِ فاسد👥 ✔️ همسر و فرزندِ ناشایست 👪 ✔️ نامحرمِ فضای مجازی👤 ✔️ گوشیِ موبایل📱 ☝️ اینا اگر به دل راه پیدا کنن، میتونن با وسوسه‌هاشون ما رو از دور کنند.😱 و کم‌کم کار به جایی میرسه که چشم👀 گوش👂 دهان 👄 دست 🖐 پا 👣 و خلاصه همه اعضاء رنگِ شیطانی به خودشون می‌گیرن.😈 ✅️ همون چیزی که در خطبه‌ی ۷ نهج البلاغه، از زبانِ امیرالمومنین علی (ع) نقل شده، که فرمود:👇 اتَّخَذُوا الشَّیْطَانَ لِأَمْرِهِمْ مِلَاکاً:👈 را مِلاک و پشتوانه‌ی زندگیِ خود گرفتند. وَ اتَّخَذَهُمْ لَهُ أَشْرَاکاً:👈 و هم از آنان به عنوان دام استفاده کرد. فَبَاضَ وَ فَرَّخَ فِی صُدُورِهِمْ:👈 پس در وجودِ آنها لانه کرد، و تخم‌ریزی کرد.😈 وَ دَبَّ وَ دَرَجَ فِی حُجُورِهِمْ:👈 و در دامنِ آنها پرورش یافت. فَنَظَرَ بِأَعْیُنِهِمْ وَ نَطَقَ بِأَلْسِنَتِهِمْ:👈 پس با چشم آنها دید، و با زبانِ آنها سخن گفت. @fatemi222