فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به بار #باقالی_پلو رو با این باقالی درست کن ببین چقدر خوشمزه میشه👌😍
این باقالی پلو با باقالی سبز ، #پاچباقلا یا #دارباقلا و شوید تازه درست میشه
🔴 آش ماش
♻️ #آش_ماش یکی از آشهای مفید که مقوی #مغز و #قلب میباشد، #ضدسرفه است و جهت کاهش ترشحات #سینوس و کاهش #تب و #ورم_حلق مفید است.
🔹 ماش بر خلاف عدس با اینکه طبع سردی دارد ولی تحریک #خلط_سودا نمیکند، رفیق #کبد و داروی جذام است.
سردمزاجان این آش را با ادویهجات گرم مثل زردچوبه، زیره، گلپر، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل مصرف کنند.
🔹 برای تهیه این آش پوست ماشها را جدا کنید چرا که باعث لطافت آش میشود زیرا هضم پوست ماش برای معده سنگین است. برای این کار ماشها را در آب بپزید همین که نیم پز شد آبش را خالی و آب سرد بریزید تا پوست هایش جدا شده و روی سطح آب آید و جدا کنید.
🔹 طرز تهیه:
یک لیوان ماش بدون پوست را با #برنج به قوام آورید و با ادویهجات پیشنهادی و کمی #روغن_بادام_شیرین مصرف کنید.
طرز تهیه نان
بسم الله الرحمن الرحیم
طرز تهیه نان با مایه خمیر ( خمیر ترش ) :
مقداری آرد را با آب و کمی نمک خمیر کنید و در یک مشما بپیچید و جای گرم قرار دهید بعد از ۲ _ ۱۰ روز خمیر ترش تشکیل می شود .
برای تازه نگه داشتن خمیر در این مدت می توان با آب کمی رطوبت به آن داد.
خمیر ترش بوجود آمده را به خمیر نان اضافه کنید .
روی ظرف خمیر را بپوشانید و در جای گرم چند ساعتی استراحت دهید .
در زمان استراحت حجم خمیر دو برابر می شود .
خمیر آماده برای پخت نان است .
مقداری از این خمیر را در یک مشما بپیچید و در یک ظرف در بسته نگهداری کنید تا برای نانوایی بعدی به عنوان مایه خمیر ( خمیرترش) به کار برید .
مایه خمیر را می توان خشک کرد و به صورت پودر شده در ظرف شیشه ای نگهداری کرد.
دو ساعت قبل از طبخ نان کمی آب به پودر مایه خمیر اضافه کنید در جای گرم قرار دهید تا مخمرها شروع به رشد کنند و بعد برای طبخ نان به ظرف آرد اضافه کنید و بقیه مراحل ( زمان استراحت ….) را طبق روش فوق ادامه دهید .
آرد به طور طبیعی حاوی انواع مخمر و باکتری است زمانی که با آب ترکیب می شود ، اگر زمان لازم ( ۲ _ ۱۰ روز ) به آن داده شود ، در دمای آشپزخانه ( ۲۵ درجه ) مخمرها شروع به تخمیر نشاسته موجود در آرد کرده و طعم ترش خوشایندی به آن می دهند که به آن خمیر ترش می گویند .
فواید خمیر ترش :
۱ . نرم شدن نان
۲ . پیشگیری از کپک زدن نان
۳ . افزایش ماندگاری نان
۴ . کمک به هضم و جذب بهتر مواد غذایی
۵ . پیشگیری از کم خونی
۶ . بهبود سلامت گوارش و کبد
۷ . و…
نان صد در صد جوانه و سبوس ارگانیک( بدون آرد کامل ) نیازی به خمیر ترش ندارد و به تنهایی تمام مزایای خمیر ترش را به بهترین شکل دارد .
نان با آرد کامل سالم است ولی زیاده روی درآن به دلیل داشتن کالری بالا ( دریافت کالری بیش از حد نیاز روزانه سبب چاقی ، افزایش کلسترول ، کبد چرب ، دیابت ، سرطان و…… ) مفید نیست .
با افزایش در صد سبوس ارگانیک و همچنین به کاربردن پودر جوانه ( به خصوص جوانه ارزن ) در آن می توان از میزان کالری آن کم کرد و درصد سلامت آن را بهبود بخشید .
اگر مراحل رشد و نمو جوانه به اندازه کافی نباشد در واقع پودر جوانه همان آرد کامل خواهد بود و برای طبخ نان نیاز به خمیر ترش دارد.
از مصرف مایه خمیر فوری به دلیل داشتن مضرّات فراوان ( اختلال در کار کبد ، ایجاد معده سرد ، کم خونی ، ناباروری و….) بپرهیزید
19.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بامیه_ترکی
مواد لازم:🍱
3 ق غ شکر 🍚
50 گرم کره🧈
3 لیوان آب💧
2 و نیم پیمانه آرد🥡
نصف پیمانه نشاسته ذرت
وانیل ۱ ق چ
طبع:
#گرم_و_خشک
#نکات_سلامتی💚
🍎شکر را همراه با آب و روغن روی حرارت کم، قرار دهید، کاراملی نکنید، سوخته و سودازا می شه.
#بامیه
#شربت_تمبر_هندی
مواد لازم :
تمرهندی تازه ونرم:1بسته
آب: 5لیوان
شكر قهوه ای :500 گرم
- چند قطره گلاب (اختياري)
طرز تهیه
- تمر هندي تازه راازبسته خارج کرده و با 3 تا 4 ليوان آب از يك شب قبل خيس كنيد.
- دست ها را بشوييد و تمر هندي را با دست له كنيد تا هسته و پوست آن از گوشت جدا شود.
- سپس آن را از يك صافي كه خيلي درشت نباشد، رد كنيد. با چنگ زدن گوشت تمر هندي را از پوسته و هسته ي آن كاملاً جدا كنيد.
اگر لازم بود مي توانيد كمي آب روي تمر هندي بريزيد و دوباره با دست هم بزنيد تا فقط هسته و پوسته باقي بماند.
- مايع به دست آمده را 2 تا 3 دقيقه بجوشانيد و دوباره آهسته از صافي خيلي ريز رد كنيد. چنانچه سخت از صافي رد مي شود، كم كم به آن آب اضافه كنيد تا تمام مايع از صافي رد شود.
- شكر را به آن اضافه كنيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد شربت بايد آنقدر بجوشد تا غليظ شود.
- وقتي جوش آمد با دقت و حوصله كف روي آن را جمع كنيد. ( باکفگیرچوبی )
- براي سرو مقداري از شربت را در ليوان بريزيد و به آن آب اضافه كنيد.
در صورت تمايل مي توانيد چند قطره گلاب هم اضافه كنيد. اين نوشيدني را كاملاً سرد ميل كنيد.
ضدگرما
ضدعطش
مخصوص ماه رمضان💫💫
#خاکشیر
🍥این نوشیدنی چون حاوی آبلیمو، گلاب و خاکشیر میباشد برای رفع گرمازدگی و ایجاد شادابی در فصل گرما مناسب میباشد.همچنين براي ايام ماه رمضان بسيار مفيد است. برای فصل بهارم که.گفتیم مناسب ترین فصل برای پاکسازی بدن مناسب.
🔶مواد لازم:
🔸خاکشیر ۵۰ گرم
🔸عسل یا شکر یا سنکجبین ۴ قاشق غذاخوری
🔸آبلیمو و گلاب در صورت دلخواه
چند عدد الو بخارا
🔷روش تهیه:
🔹خاکشیر را با آب سرد خیس کنید سپس چند بار آن را شسته تا شنریزههای آن از بین برود و خوب تمیز شود و الو بخارا را داخل ان ریخته و بزارید شب تا صبح بمونه سپس با عسل و یا سکنجبین یا شکر آن را کمی شیرین نماییدو میل کنید اگر از شکر و یا عسل استفاده شود میتوانید مقداری گلاب و آبلیمو به شربت اضافه نمایید.
نوش جان
🥛 #رانی_عسل_خیار_لیموترش
خواص:
مفید برای کبد و کلیه ،رفع تشنگی،ضدصفرا وسودا و...
مواد لازم:
آب : یک لیوان(جوشیده خنک)
عسل مرغوب : دو قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه: یک تا سه قاشق مرباخوری
خیار محلی رنده شده : یک قاشق غذاخوری
🔵روش تهیه:
عسل را در آب حل کرده، و سپس خیار رنده شده و آب لیموترش تازه رو هم اضافه میکنیم
به همین سادگی😊
#حلوا_زرده
ویژه #رمضان
مواد لازم برای۵ نفر
روغن محلی و حیوانی آب کرده ۱ قاشق غذا خوری
گلاب و زعفران به مقدار لازم
نشاسته ۲ قاشق غذا خوری
شکرسرخ ۱ لیوان
تخم مرغ محلی (زرده) ۱۰ عدد
طرز تهیه
۱- زرده تخممرغها را جدا كرده و آنها را با چنگال هم بزنید تا یكدست شوند.
۲- سپس شكر را اضافه كرده و آنقدر با دست یا هم زن با تخممرغها بزنید تا مایهای كاملاً صاف و یكدست به وجود آید.
۳- حالا نشاسته را به مواد اضافه كنید و بعد از كمی هم زدن، گلاب و زعفران را به مخلوط بیفزایید.
۴- مواد را كاملاً با هم تركیب كنید تا یك دست باشند. حالا آنها را در قابلمه لعابی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
۵- روی حرارت باید مواد را همچنان هم بزنید تا ته نگیرند. پخت حلوا زرده را تا وقتی كه رد قاشق روی مواد بماند، ادامه دهید. بعد از پخت آن را از روی حرارت برداشته و با پودر پسته و نارگیل تزئین كنید.
سایر نکات
حلوازرده یکی از غذاهای سنتی استان همدان است که معمولاً در ماه رمضان بر سر سفره افطار دیده میشود. حلوازرده سوغات شهر همدان هم به شمار میآید.
این حلوا شباهت زیادی به شله زرد دارد اما مواد اولیه آن كاملا متفاوت است.
حلوازرده کمی سفتتر از فرنی است و هنگام قاشق زدن اندکی هم مانند حلیم کش میآید.
این دسر باید سرد سرو شود.