🌮🍗#رولت بوقلمون با کدوحلوایی و آلو
✍مواد لازم :
1⃣سینه بوقلمون
2⃣آلو سیاه : ۱۰ الی ۱۵ عدد
کدو حلوایی
3⃣زعفران
4⃣روغن
👈طرز تهیه:
کدو حلوایی را بخارپز کرده و کنار بگذارید.
10،12 عدد آلوی سیاه را خیس کنید و بگذارید چند ساعت داخل آب بماند.
سینه ی کامل بوقلمون را از وسط طوری برش دهید تا کاملا باز شده ولی دو تکه نشود!
سپس آن را بکوبید تا کمی نازک شود.(کم)
سینه ها را از شب قبل با پیاز و روغن زیتون ،نمک و کمی جوز هندی مزه دار کنید،سپس وسط هر کدام از سینه ها در یک ردیف آلوی خیس خورده ی بدون هسته و برش های کدو حلوایی قرار داده و آن را رول کنید.
در سینی فر که با فویل پوشانده و چرب کرده اید قرار داده و روی آن روغن زیتون و کمی محلول زعفران بمالید.
در فر گرم با حرارت 180درجه به مدت تقریبی 45 دقیقه بپزید تا سطح رولت ها کمی طلایی شود.بیش از حد نپزید چون سفت و خشک می شود.
بعد از پخت کمی تامل کرده سپس با چاقوی تیز برش دهید.
برش های رولت با سس سیر بسیار دلچسب است.
🎽 با نشر مطالب کانال به اطرافیانمون سلامتی جسم رو به جامعه تزریق کنیم🎯 عضویت
@gazaaa
#آش_گوشت_شیرازی
📝مواد لازم :
1⃣برنج نیم دانه ۲ پیمانه
2⃣لوبیا قرمز ۱ پیمانه
3⃣نخود ۱ پیمانه
4⃣عدس ریز ۱ پیمانه
5⃣تره نیم کیلو
6⃣گوشت گوسفندی بدون چربی ۳۰۰ گرم
7⃣آب قلم ۱ لیوان
8⃣ترخون خشک(دلخواه) ا قاشق غذاخوری
9⃣زردچوبه ١ قاشق غذاخوری
🔟نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
✍طرزتهیه :
تره ها را به قد یک یا دو سانت خرد می کنیم، برنج را آن قدر می پزیم که کاملاً له و به قول معروف شفته شود. حبوبات را جداگانه پخته و به آن اضافه می کنیم. گوشت را پخته و ریش ریش می کنیم و همراه با آب قلم، به آش اضافه می کنیم.
پیاز خرد شده و تفت داده شده را با زردچوبه و نمک و فلفل دوباره تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم.
اگر دوست داشتید آش را با ترخون خشک شده تزئین کنید و میل بفرمایید.
🎽 با نشر مطالب کانال به اطرافیانمون سلامتی جسم رو به جامعه تزریق کنیم🎯 عضویت
@gazaaa
ارگانیک بخوریم👩🍳
#خورشت-باقالا-سبز
#خورش_باقالا_سبز
✅خورشتی گرم و مناسب برای بلغمی مزاج ها
📝مواد لازم براي 6 نفر:
1⃣باقلاي بدون پوست : يك كيلوگرم
2⃣گوشت گوسفندی : ترجیحا سردست نيم كيلوگرم
3⃣پياز : يك عدد
4⃣شويد تازه نيم كيلوگرم؛ يا شويد تازه خردشده 300 گرم
5⃣سير : 4 حبه
6⃣نمك دریا و فلفل : به ميزان لازم
7⃣زردچوبه : یك قاشق چايخوري
8⃣پودر زعفران : يک چهارم قاشق چايخوري
✍طرز تهیه :
1 - ابتدا شويد را پاك كرده، خوب بشوييد. سپس داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. بعد آن را ريز خرد كنيد.
2 - در يك تابه، مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس شويد خردشده را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. در اين فاصله، سيرها را نيز پوست كنده و ريز خرد كنيد. سپس به همراه شويد سرخ كنيد. در پايان، شعله اجاقگاز را خاموش كنيد و مواد تفت داده شده را كنار بگذاريد.
3 - پياز را به صورت خلالي خرد کنيد. در يك قابلمه مناسب، مقداري روغن بريزيد و بگذاريد داغ شود. سپس پياز را اضافه كنيد و به طور كامل تفت دهيد. البته هنگام سرخ شدن پياز، نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه كنيد.
4 - از طرف ديگر، گوشت را پاك كرده و بعد از شستن به صورت قيمهاي خرد كنيد. سپس به قابلمه حاوي پياز داغ بيفزاييد. حالا به مخلوط گوشت و پياز حدود 2 تا 3 ليوان آبجوش اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا گوشت بهطور كامل بپزد.
5 - باقلا را به همراه شويد، سير خرد شده و كمي نمك به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد. سپس حرارت را كم كنيد تا خورش جا بيفتد كه معمولا حدود 45 دقيقه زمان ميبرد.
6- بعد از جا افتادن خورش مي توانيد کمي محلول زعفران(يک چهارم قاشق چايخوري پودر زعفران را در يک استکان آب جوش حل کنيد) به آن اضافه کنيد.
✅نكته : بعضيها در مراحل پاياني پخت اين خورش، تخممرغ نيز به آن ميافزايند. به اين ترتيب كه با توجه به اين ميزان مواد، زرده و سفيده دو عدد تخممرغ را از هم جدا كرده، ابتدا سفيده تخممرغ ها را به خورش اضافه ميكنند و همانطور كه قابلمه روي شعله اجاقگاز قرار دارد، هم ميزنند تا سفيدهها با مواد مخلوط شوند و بپزند. سپس زردهها را روي خورش ميريزند و با گذاشتن در قابلمه، 5 تا 10 دقيقه صبر ميكنند تا زردهها سفت شوند و در پايان بههمين صورت سرو ميكنند. در این صورت میتوان گوشت را حذف کرد .
🎽 با نشر مطالب کانال به اطرافیانمون سلامتی جسم رو به جامعه تزریق کنیم🎯 عضویت
@gazaaa
#خورشت_کنگر
الان که فصل این گیاه بهاری پرخاصیه حتما این خورشت رو باهاش درست کنید خیلی خوشمزه ست 😋
روشهای متفاوتی برای درست کردن این خورشت وجود داره من با این روش درست میکنم وفوق العاده خوشمزه میشه.
✍مواد لازم :
1⃣کنگر : ۳۵۰ گرم
ساقه های کنگر رو تمیز کنید وتیغهاشو جدا کنید وخوب بشویید.
2⃣گوشت قرمز ترجیحا با استخوان : ۶۰۰ گرم(گوشت با استخوان داخل خورشت باعث میشه لعاب دار وجاافتاده تر بشه)
3⃣جعفری : ۵۵۰ گرم.خیلی ریز خرد کنید یا چرخ بشه.
نعناع : ۵۰گرم
4⃣پیاز بزرگ : ۱ عدد
5⃣زعفران دم کرده غلیظ : ۱ق غ پر
6⃣نمک دریا ،فلفل سیاه ،آبغوره یا آبلیمو به میزان لازم
✍طرز تهیه :
گوشت رو اول داخل قابلمه میریزیم وآب اضافه میکنیم میزاریم جوش بیاد وکفش که بالا اومد آبشو خالی کرده وخوب میشوریم ومیزاریم کنار.
سبزی را داخل تابه بدون روغن تفت دهید که آبش گرفته شه بعد روغن ارگانیک اضافه کنید ومثل سبزی قورمه سبزی تا زمانی که رنگش رو به سیاهی رفت سرخش کنید
پیاز را نگینی خرد کرده با روغن تفت داده تا سبک ویکم طلایی شود.گوشت رااضافه کرده فلفل سیاه و زعفران بریزید وسرخش کنید.
سبزی را اضافه ودو کاسه آبگوشتی آب جوش بریزید.درقابلمه رابزاریدو ۲ ساعت یا بیشتر با حرارت کم زمان دهید تا گوشت بپزه.اواخر پخت نمک خورشت را به اندازه بریزید.
کنگر را داخل روغن ویکم زردچوبه خوب سرخ کنید.وبه خورشت اضافه کنید،نیم ساعت اجازه دهید بپزه وجابیفته.درآخر آبغوره یا آبلیمو را به اندازه دلخواه ریخته وبا پلو سرو کنید🎽 با نشر مطالب کانال به اطرافیانمون سلامتی جسم رو به جامعه تزریق کنیم🎯 عضویت
@gazaaa
#شش_انداز_گردو
📝 مواد لازم: (برای ۴-۵ نفر) :
۱. گردو: ۱ پیمانه
۲. کنجد: نیم پیمانه
۳. پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
۴. تخممرغ: ۴-۵ عدد
۵. رب انار: ۵ قاشق غذاخوری
۶. شیره انگور: ۳ قاشق غذاخوری
۷. آبغوره: ۱۰ قاشق غذاخوری
۸. نمک دریا، فلفل، زردچوبه: بهمیزان لازم
۱۰. روغن حیوانی: ۱ قاشق غذاخوری
۹. آب: ۲ پیمانه
♨️ دستور پخت:
#گردو و #کنجد را چرخ کنید و روی حرارت ملایم، بدون روغن، ۵-۱۰ دقیقه مرتب هم بزنید و تفت دهید.
👨🍳مراقب باشید که مخلوط گردو و کنجد شما نسوزد و فقط کمی بو داده شود.
سپس دو لیوان آب درون مخلوط بریزید و بگذارید جوش بیاید و پس از جوشآمدن، یک تکه یخ داخل قابلمه بیندازید تا کمی به روغن بیفتد.
در ظرفی دیگر، روغن، زردچوبه، نمک، فلفل و پیازداغ را بریزید و پس از اینکه کمی تفت دادید تا بوی خامی ادویهها گرفته شود، آنها را به گردو و کنجد بیافزایید.
👨🍳بسته به اینکه چه غلظتی را برای غذایتان میپسندید، میتوانید مخلوط بالا را ۲۰-۵۰ دقیقه پس از جوشآمدن، روی شعلهٔ خیلیکم، حرارت دهید.
در مراحل پایانی پخت، #رب_انار ترجیحاً ترش و شیرین، #شیره_انگور و #آب_غوره را بنا به ذائقه خودتان اضافه نمایید.
👨🍳 اندازهای از رب انار، شیره انگور و آبغوره که در دستور آمده، مزه ملسی به غذای شما میدهد که میتوانید با توجه به علاقه و ذائقه خودتان، اندازه هریک را کم و زیاد کنید.
در پایان ۳ عدد #تخم_مرغ را با چنگال بزنید و در غذا بریزید. نمک غذا را اندازه کنید و پس از آنکه تخممرغها خود را گرفت و پخت، غذا را در ظرف موردنظر بکشید.
۱-۲ عدد تخممرغ را هم نیمرو کنید و روی غذا بگذارید و سرو نمایید.
این غذا معمولا با #برنج سرو میشود.
✅ گردهمآمدن گردو، کنجد، تخممرغ، پیاز و شیره انگور در این خوراک، از آن غذایی بسیارمقوی فراهم میآورد.
✅ این غذا برای تقویت قوای عمومی بدن و نیرومندکردن #قلب، #مغز و #کبد بسیار سودمند است و بهویژه برای افزایش عملکردهای قدرتی ورزشکاران قابلتوصیه میباشد.
همچنین در ضعف #جنسی سالمندان و کسانی که در پی سوءمزاج سرد، دچار کاهش #میل_جنسی و کاهش حجم #منی شدهاند، مفید است.
✅ گردو و کنجد در این ترکیب، ممکن است منجر به خارش بدن یا التهاب مخاط دهان شود، که البته آبغوره، مصلح این ضررهای احتمالی است و میتوان در کنار آن، از رب انار ترش و شیرین بهعنوان چاشنی و مصلح بهره برد.
✅ روزهای سرد #پاییز و #زمستان زمان خوبی برای خوردن ششانداز گردو است.
📚 منبع:
سایت مرجع طب ایرانی، تندرستان
(با ویرایش فراوان)
✳️ یادتان باشد که آب یا رب انار را نباید با آب مخلوطکرد. به همینخاطر همیشه آنها را در مرحله پایانی پخت که غذا به روغن افتاده، به آن میافزایند یا در کنار غذا سرو میکنند.
#دکتر_ناصر_رضایی_پور
🎽 با نشر مطالب کانال به اطرافیانمون سلامتی جسم رو به جامعه تزریق کنیم🎯 عضویت
@gazaaa
#نکات-آشپزی :
⭕️چسبنده بودن روی کیک:
1)🍰 کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود خارج شده.
2) 🍽وقتی کیک داغ بوده روش چیزی قرار گرفته (مثلا بشقاب برای برگرداندن)
3) 🥄مایعات شما خیلی رقیق بوده یا زیادی از مایعات استفاده کردید(سعی کنید شیر با ترکیب خامه استفاده کنید)
4) 🍲زمان پخت کم و حرارت فر زیاد بوده.
@gazaaa
💠دعای روز چهاردهم #ماه_مبارک_رمضان
☘اللهمّ لا تؤاخِذْنی فیهِ بالعَثراتِ واقِلْنی فیهِ من الخَطایا والهَفَواتِ ولا تَجْعَلْنی فیه غَرَضاً للبلایا والآفاتِ بِعِزّتِكَ یا عزّ المسْلمین.
☘خدایا مؤاخذه نكن مرا در ایـن روز به لغزشها و درگذر از من در آن از خطاها و بیهودگیها و قرار مده مرا در آن نشانه تیر بلاها و آفات اى عزت دهنده مسلمانان.