🔸.•✨✨✨•🔅•✨✨✨•.🔸
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره قصص آیه ۵۷ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
✨▫️✨▫️✨▫️✨
آیه۵۷) وَقَالُوا إِنْ نَتَّبِعِ الْهُدَىٰ مَعَكَ نُتَخَطَّفْ مِنْ أَرْضِنَا ۚ أَوَلَمْ نُمَكِّنْ لَهُمْ حَرَمًا آمِنًا يُجْبَىٰ إِلَيْهِ ثَمَرَاتُ كُلِّ شَيْءٍ رِزْقًا مِنْ لَدُنَّا وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
آیه۵۷) و (برخی از اهل مکه) گفتند: اگر ما با تو طریق هدایت را (که اسلام است) پیروی کنیم ما را از سرزمین خود به زودی بربایند (و به دست ملت عرب که متفق بر علیه اسلامند از وطن آواره شویم). آیا ما (مکه را) بر ایشان حرمی امن قرار ندادیم که به این مکان (بیآب و گیاه) انواع نعمتها و ثمرات که ما روزیشان کردیم از هر طرف بیاورند؟ لیکن حقیقت این است که اکثر آنها نادانند.
✨▫️✨▫️✨▫️✨
تفسیر آیه) در این آیه سخن از کسانی میگوید که در دل به حقانیت اسلام معترف بودند ولی روی ملاحظات منافع شخصی، حاضر به قبول ایمان نبودند میفرماید: «آنها گفتند: ما اگر هدایت را همراه تو پذیرا شویم (و از آن پیروی کنیم) ما را از سر زمینمان میربایند»! (وَ قالُوا إِنْ نَتَّبِعِ الْهُدی مَعَکَ نُتَخَطَّفْ مِنْ أَرْضِنا).
این سخن را کسانی میگویند که قدرت پروردگار را ناچیز میشمرند و نمیدانند چگونه او یارانش را یاری و دشمنانش را در هم میشکند.
لذا قرآن در پاسخ آنها چنین میگوید: «آیا ما حرم امنی در اختیار آنها قرار ندادیم که ثمرات هر چیزی (از هر شهر و دیاری) به سوی آن آورده میشود رزقی است از جانب ما»؟! أَ وَ لَمْ نُمَکِّنْ لَهُمْ حَرَماً آمِناً یُجْبی إِلَیْهِ ثَمَراتُ کُلِّ شَیْءٍ رِزْقاً مِنْ لَدُنَّا.
«ولی بیشترشان نمیدانند» وَ لکِنَّ أَکْثَرَهُمْ لا یَعْلَمُونَ.
خداوندی که سرزمین شورهزار و سنگلاخ بیآب و درختی را حرم امن قرار داد، و آنچنان دلها را متوجه آن ساخت که بهترین محصولات از نقاط مختلف جهان را به سوی آن میآورند، قدرت خود را بهخوبی نشان داده است.
بنابراین چگونه ممکن است خداوند بعد از اسلام شما را از آن محروم سازد، دل قوی دارید و ایمان بیاورید.
برگزیده تفسیر نمونه)
🆔 @ghorun
🌹🌹🌹🌿🌿🌿🌿
🤲دعای زمان غیبت
خدایا خود را به من بشناسان، زیرا اگر خود را به من نشناسانى، فرستادهات را نشناختهام.
خدایا فرستادهات را به من بشناسان، زیرا اگر فرستادهات را به من نشناسانى، حجّتت را نشناختهام.
خدایا حجّتت را به من بشناسان، زیرا اگر حجّتت را به من نشناسانى، از دین خود گمراه مىشوم.
📚مفاتیحالجنان
#امام_زمان عج
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪴🪴🌺🪴🪴🌺🪴🪴
🎦 دفاع مقدس به روایت حاج حسین یکتا وحاج قاسم به رنگ حضرت زهرا(س)
#دفاع_مقدس
🆔 @ghorun
.💐.🌷.💐💐💐💐💐.🌷.💐.
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره قصص آیه ۵۸ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
🪴🪴〰〰〰〰〰
آیه۵۸) وَكَمْ أَهْلَكْنَا مِنْ قَرْيَةٍ بَطِرَتْ مَعِيشَتَهَا ۖ فَتِلْكَ مَسَاكِنُهُمْ لَمْ تُسْكَنْ مِنْ بَعْدِهِمْ إِلَّا قَلِيلًا ۖ وَكُنَّا نَحْنُ الْوَارِثِينَ
💐💐〰〰〰〰〰
آیه۵۸) و چه بسیار شده که ما اهل دیاری را که به هوسرانی و خوش گذرانی پرداختند هلاک کردیم، و این خانههای (ویران) آنهاست که بعد از آنها جز عده قلیلی در آن دیار سکونت نیافت و تنها ما وارث (دیار آنها) بودیم.
🪴🪴〰〰〰〰〰
تفسیر آیه)دلبستگیهای دنیا شما را نفریبد! در آیات گذشته سخن از این بود که بعضی از کفّار متوسل به این عذر میشدند که اگر ما ایمان بیاوریم، عرب به ما حمله میکند و ما را از سرزمینمان بیرون میراند.
در اینجا دو پاسخ دیگر به آن داده شده است.
نخست میفرماید: به فرض که شما ایمان را نپذیرفتید ود ر سایه کفر و شرک زندگی مرفّه و مادّی پیدا کردید، اما فراموش نکنید: «ما بسیاری از شهرهایی را که مست و مغرور نعمت و زندگی مرفّه بودند نابودشان کردیم» وَ کَمْ أَهْلَکْنا مِنْ قَرْیَةٍ بَطِرَتْ مَعِیشَتَها.
آری! غرور نعمت آنها را به طغیان دعوت کرد، و طغیان سر چشمه ظلم و بیدادگری شد، و ظلم ریشه زندگانی آنها را به آتش کشید.
«پس این خانهها و دیار آنهاست که بعد از آنان جز مدت قلیلی کسی در آن سکونت نکرد، فَتِلْکَ مَساکِنُهُمْ لَمْ تُسْکَنْ مِنْ بَعْدِهِمْ إِلَّا قَلِیلًا.
آری! شهرها و خانههای ویران آنها همچنان خالی و خاموش و بدون صاحب مانده است و اگر کسانی به سراغ آن آمدند افراد کم و در مدت کوتاهی بود.
«و ما وارث آنها بودیم»! وَ کُنَّا نَحْنُ الْوارِثِینَ.
جمله فوق اشارهای است به مالکیت حقیقی خداوند نسبت به همهچیز، که اگر مالکیت اعتباری بعضی اشیا را موقتا به بعضی انسانها واگذار کند، چیزی نمیگذرد که همه زائل میگردد و او وارث همگان خواهد بود.
برگزیده تفسیر نمونه)
🪴 @ghorun 🪴
🍀🌺🍀🌺🌺🍀🌺🍀
🔅مقام اولین بانوی مسلمان در قرآن
حضرت خدیجه نخستین امالمؤمنین است که در قرآن مجید مورد توجه بوده و به طور شخصی نیز در سوره «ضحی» آیه هشتم به نام و اوصاف او اشاره گردیده است. حضرت خدیجه پس از ازدواج با پیامبر همه اموالش را قبل از اسلام و بعد از آن در اختیار پیامبر گذاشت تا آن حضرت هرگونه که خواست آن اموال را در راه خدا به مصرف برساند.
#سالروز_ازدواج_حضرت_محمد
🪴 @ghorun🪴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷🍁🌷🍁🌷🍁🌷
🎥 جنگ هشت ساله در یک دقیقه
#هفته_دفاع_مقدس
🪴 @ghorun🪴
🌱🌱🔸🌱🌱🔸🌱🌱
🌼تقدیم به پیامبر وحدت آفرین:
إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِیرًا؛ لِتُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُعَزِّرُوهُ وَتُوَقِّرُوهُ وَتُسَبِّحُوهُ بُکْرَةً وَأَصِیلًا
[اى پیامبر] ما تو را گواه و بشارتگر و هشداردهندهاى فرستادیم؛ تا [شما مؤمنان] به خدا و فرستادهاش ایمان آورید و او را یارى کنید و ارجش نهید و بامدادان و شامگاهان به پاکى بستایید.
📚الکافی
#هفته_وحدت
🪴 @ghorun 🪴
🌻🪴🌻🪴🌻🪴🌻«««««««««««
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره قصص آیه ۵۹ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۵۹وَ ما کانَ رَبُّکَ مُهْلِکَ الْقُرى حَتّى یَبْعَثَ فِی أُمِّها رَسُولاً یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِنا وَ ما کُنّا مُهْلِکِی الْقُرى إِلاّ وَ أَهْلُها ظالِمُونَ
🌼🌾🌼🌾🌼🌾««««««««««««««
۵۹ ـ پروردگار تو هرگز شهرها و آبادى ها را هلاک نمى کرد تا این که در کانون آنها پیامبرى مبعوث کند که آیات ما را بر آنان بخواند; و ما هرگز آبادى ها و شهرها را هلاک نکردیم مگر آن که اهلش ظالم بودند!
🌼🌾🌼🌾🌼🌾««««««««««««««
آیه بعد، در حقیقت، جواب سؤال مقدرى است، و آن این که: اگر چنین است که خداوند، طغیانگران را نابود مى کند، پس چرا مشرکان مکّه و حجاز را، که طغیانگرى را به حدّ اعلا رسانیده بودند، و جهل و جنایتى نبود که مرتکب نشوند، با عذابش نابود نکرد؟
قرآن مى گوید: پروردگار تو، هرگز شهرها و آبادیها را هلاک نمى کرد، تا این که: در کانون و مرکز آنها، پیامبرى بفرستد، که آیات ما را بر آنان بخواند (وَ ما کانَ رَبُّکَ مُهْلِکَ الْقُرى حَتّى یَبْعَثَ فِی أُمِّها رَسُولاً یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِنا).
آرى، تا اتمامِ حجت نکنیم، و پیامبران را با دستورات صریح نفرستیم، مجازات نخواهیم کرد.
تازه، بعد از اتمامِ حجت، مراقب اعمال آنها هستیم، اگر ظلم و ستمى از آنها سر زد، و مستوجب عذاب شدند، مجازاتشان مى کنیم و ما هرگز شهرهائى را هلاک نمى کردیم، مگر آن که اهلش ظالم و ستمگر باشند (وَ ما کُنّا مُهْلِکِی الْقُرى إِلاّ وَ أَهْلُها ظالِمُونَ).
تعبیر ما کانَ رَبُّکَ یا ما کُنّا ، دلیل بر این است که، این سنت همیشگى و جاودانگى خدا بوده و هست، که بدون اتمام حجتِ کافى، کیفر نمى دهد.
جمله حَتّى یَبْعَثَ فِی أُمِّها رَسُولاً (تا در مرکز این شهرها پیامبرى مبعوث کند) اشاره به این است که: لزومى ندارد در هر شهر و روستا پیامبرى مبعوث شود، همین اندازه که در یک کانون بزرگ، که مرکز پخش اخبار و محل اندیشمندان و متفکران یک قوم است، پیامبرى مبعوث گردد، کافى است، زیرا مردم تمام آن منطقه، بر اثر نیازهاى زندگى، مرتباً به آنجا رفت و آمد دارند، و هر خبرى در آنجا باشد، به سرعت در تمام منطقه و نقاط دور و نزدیک پخش مى گردد، همان گونه که آوازه قیام پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) در سرزمین مکّه ، در مدت کوتاهى، در تمام شبه جزیره عربستان پیچیده، و از آن هم فراتر رفت، چون مکّه ، اُمّ القرى بود، هم مرکزِ روحانى، و هم مرکز تجارى حجاز بود، و حتى در مدت کوتاهى، به مراکز مهم تمدن آن زمان رسید.
بنابراین، آیه یک حکم کلى و عمومى را بیان مى کند، و این که: بعضى از مفسران، آن را اشاره به مکّه دانسته اند، کاملاً بى دلیل است، و تعبیر به فِى أُمِّها نیز، یک تعبیرِ عام است، چرا که أُم ، به معنى مادر و مرکز اصلى است، و اختصاصى به مکّه ندارد.
🆔@ghorun
🔹امام زمان(عجل الله فرجه) فرمودند :
ما را از شیعیان چیزی جدا نمیکند، مگر انجام کارهای ناپسند آنان که خبرش به ما میرسد و ما آنها را روا نمیدانیم.
📚 بحارالانوار ، ج۵۳ ، ص۱۷۶
#امام_زمان
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 برکت را اینگونه به خانه بیاور...
🆔@ghorun
✨🌙 غیبت حضرت ولی عصر(عج) در نگاه مردم
🔻امام حسين عليهالسلام:
🌷 حضرت مهدى داراى غيبتى است كه گروهى در آن مرحله مرتد میشوند و گروهى ثابتقدم میمانند و اظهار خشنودى میكنند.
افراد مرتد به آنها میگويند:
«اين وعده كى خواهد بود اگر شما راستگو هستيد؟» ولى كسى كه در زمان غيبت در مقابل اذيّت و آزار و تكذيب آنها صبور باشد، مجاهدى است كه با شمشير در كنار رسول خدا صلي الله عليه و آله جهاد كرده است.
📚 بحارالأنوار، ج ۵۱، ص ۱۳۳.
#امام_زمان
🆔 @ghorun
📝دستنوشته زیبایی از شهید نوید صفری
دوست دارم در منتهای گمنامی باشم.
دوست دارم بدنم زیر آفتاب سه شبانهروز بماند.
دوست دارم بدنم از زخمهای جای پای دشمنان خدا و دین پر باشد و دوست دارم سرم را از پشت سر ببرند، همه این ها را دوست دارم زیرا نمیخواهم فردای قیامت که حضرت زهرا(س) برای شفاعت امت پدرش ظهور میکنند من با این جسم کم ارزش خود سالم حاضر باشم.
دوست دارم وقتی نامه عمل من باز شد و سراسر گناه بود حضرت اشارهای و نگاهی به بدن من کنند و بگویند به حسینم او را بخشیدم.
انشاءالله خدا ما را فردای قیامت شرمنده حضرت امابیها(س) قرار ندهد.
به ما رحم کن ای ارحم الراحمین!
و ای ستارالعیوب!
و ای غفار الذنوب!
#شهید_نوید_صفری
#شب_جمعه
🆔@ghorun
✨🌙✨🌙✨🌙✨=°=°=°=°=°=°=°
بسم الله الرحمن الرحیم
دوستان سوره قصص آیه ۶۰ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۶٠وَ ما أُوتِیتُمْ مِنْ شَیْء فَمَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ زِینَتُها وَ ما عِنْدَ اللّه خَیْرٌ وَ أَبْقى أَ فَلاتَعْقِلُونَ
🍂🍁🍁🍂🍁🍁🍂🍁🍁🍂
۶٠ ـ آنچه به شما داده شده، متاع زندگى دنیا و زینت آن است; و آنچه نزد خداست بهتر و پایدارتر است; آیا اندیشه نمى کنید؟!
🍂🍁🍁🍂🍁🍁🍂🍁🍁🍂
آخرین آیه مورد بحث، پاسخِ سومى است براى گفتار بهانه جویانى که مى گفتند: اگر ایمان بیاوریم، عرب بر ما هجوم مى کند، و زندگى ما را به هم مى ریزد ، قرآن مى گوید: آنچه را از این رهگذر به دست مى آورید، متاعِ بى ارزش زندگى دنیا و زینتِ آن است (وَ ما أُوتِیتُمْ مِنْ شَیْء فَمَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ زِینَتُها).
ولى آنچه نزد خدا است (از نعمتهاى بى پایان جهان دیگر، و مواهب معنویش در این دنیا) بهتر و پایدارتر است (وَ ما عِنْدَ اللّه خَیْرٌ وَ أَبْقى).
چرا که تمام نعمتهاى مادى دنیا، داراى عوارض ناگوار و مشکلات گوناگونى است، و هیچ نعمت مادى خالص از ضرر و خطر یافت نمى شود.
به علاوه، با نعمت هائى که در نزد خدا است; ـ به خاطر جاودانگى آنها و زودگذر بودن مواهب این دنیا ـ قابل مقایسه نیست، بنابراین، هم بهتر و هم پایدارتر است.
به این ترتیب، در یک مقایسه ساده، هر انسان عاقلى مى فهمد که نباید آن را فداى این کرد، لذا در پایان آیه، مى فرماید: آیا تعقل نمى کنید ؟! (أَ فَلاتَعْقِلُونَ).
فخر رازى ، از یکى از فقها، چنین نقل مى کند: اگر کسى وصیت کند، ثلث مالش را به عاقل ترین مردم بدهند، فتواى من این است که: این ثلث را به کسانى بدهند، که اطاعت فرمان حق مى کنند، زیرا عاقل ترینِ مردم، کسى است که متاعِ اندک (زودگذرى) را بدهد، و سرمایه فراوان (پایدارى) را بگیرد، و این، تنها در مورد مطیعان فرمان خدا صادق است.
🆔@ghorun
🌺امام سجاد علیه السلام فرمودند:
اگر همهی آنان که بین مشرق و مغرباند بمیرند، امّا قرآن همراهم باشد هرگز دچار وحشت نخواهم شد.
اصول کافی، ج ۲، ص ۶۰۲
🆔@ghorun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✘ خدا با بعضی از ماها، روز قیامت حرف نمیزنه!
حتی آدمای دیندار !
🎙سخنرانی استاد شجاعی
🆔@ghorun