🍁🌺🍁〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
اعمال ماه شوال چیست؟
ماه شوال که با عید فطر آغاز میشود اعمال مربوط به خود را دارد که تلاوت قرآن کریم و استغفار کردن نمونهای از آنها است.
ماه شوال ماهی بسیار مبارک است که نخستین روز آن مصادف با عید سعید فطر است و این عید نیز در حقیقت بزرگترین عید مسلمانان به شمار میرود.
مسلمانان در سراسر جهان در این روز نماز عید فطر را به صورت جماعت به جای میآورند که این موضوع خود نمادی محکم از اتحاد و انسجام آنها در نقاط مختلف دنیا است.
ماه شوال اعمال مربوط به خود را دارد که یکی از آنها خواندن سورههای مبارکی همچون انعام، یس و کهف است. باید توجه داشته باشیم که خواندن سورههای مبارک قرآن به تنهایی کافی نیست و افراد ضمن تلاوت این آیههای مبارک باید به معانی و مفاهیم نهفته در این آیات نیز توجه داشته باشند.
دعا و استغفار کردن در ماه شوال نیز از جایگاه قابل تاملی در میان دینداران برخوردار است به گونهای که اگر آنها تلاش کنند حالت معنویت ماه رمضان را پس از پایان این ماه با خود حفظ کنند، به درجهای از اخلاص در ایمان دست پیدا خواهند کرد و کمتر گناهانی را مرتکب خواهند شد.
☀️رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند:
سُمِّی شَوَّالاً لأِنَّ فِیهِ شَالَت ذُنُوبُ المُؤمِنِینَ أی اِرتَفَعَت؛ شوّال را از این جهت شوّال نامیدند که در آن ماه، گناهان مؤمنان مرتفع و برداشته میشود (المراقبات. ص. ۳۶۲۲).
بدان که وقت ظهور آثار اعمال ماه رمضان و اعطای پاداش آن، روز عید فطر است (المراقبات. ص. ۳۳۴).
🌺 @ghorun
💫✨💫
✨💫
💫
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره سجده آیه۲۲ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید.التماس دعا
.¤.¤.¤.¤.¤.¤.¤.¤.¤.
آیه۲۲) وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ ذُكِّرَ بِآيَاتِ رَبِّهِ ثُمَّ أَعْرَضَ عَنْهَآ إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنْتَقِمُونَ
. ... ... ... ... ... ... ... ...
آیه۲۲) چه كسی ستمكارتر است از آن كس كه آیات پروردگارش به او یادآوری شده و او از آن اعراض كرده است؟! مسلّماً ما از مجرمان انتقام خواهیم گرفت!
¤.¤.¤.¤.¤.¤.¤.¤.¤.
تفسیر آیه۲۲) و از آنجا که هر گاه هیچ یک از وسائل بیدار کننده، حتى مجازات الهى سود ندهد، راهى جز انتقام پروردگار از این گروه، که ظالمترین افرادند وجود ندارد، در آیه بعد چنین مى فرماید:
چه کسى ستمکارتر است از آن کس که آیات پروردگارش، به او تذکر داده شده و او از آن اعراض کرده و روى برگردانده است (وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ ذُکِّرَ بِآیاتِ رَبِّهِ ثُمَّ أَعْرَضَ عَنْها).
مسلماً ما از این مجرمان بى ایمان انتقام خواهیم گرفت (إِنّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنْتَقِمُونَ).
اینها در حقیقت کسانى هستند که، نه مواهب و نعمت هاى الهى در آنها مؤثر افتاده، و نه عذاب و بلاى هشدار دهنده او، بنابراین ظالم تر از اینها کسى نیست، و اگر از آنها انتقام گرفته نشود، از چه کسى انتقام گرفته شود؟!
روشن است: با توجه به آیات گذشته، منظور از مجرمان در اینجا منکران مبدأ یا معاد و گنهکاران بى ایمان است.
در آیات قرآن بارها گروهى به عنوان أظلم (ظالمترین افراد) معرفى شده اند، هر چند تعبیرهاى آن مختلف است، اما در واقع همه به ریشه کفر و شرک و بى ایمانى باز مى گردد، بنابراین مفهوم ظالم ترین که به اصطلاح صفت عالى است، خدشه دار نمى شود.
تعبیر به ثُمَّ در آیه فوق که معمولاً براى بیان فاصله مى باشد، ممکن است اشاره به این باشد که: به این گونه افراد، مجال کافى براى مطالعه داده مى شود، هرگز مخالفتهاى ابتدائى آنها سبب انتقام الهى نمى گردد، اما بعد از پایان گرفتن فرصت لازم، مستحق انتقام خداوند خواهند شد.
ضمناً باید توجه داشت: تعبیر به انتقام از نظر لغت عرب به معنى مجازات کردن است، هر چند مفهوم تشفّى قلب (فرونشاندن سوز درون) در مفهوم این کلمه در استعمالات روزمره افتاده است ولى در معنى اصلى لغوى آن وجود ندارد.
لذا این تعبیر، در مورد خداوند بزرگ در قرآن مجید کراراً به کار رفته، در حالى که او برتر و بالاتر از این مفاهیم است او فقط از روى حکمت کار مى کند.تفسیر نمونه)
✏️ @ghorun
🌻🍃🌻〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🍃🌻
🌻
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره فلق آیه۵ به همراه ترجمه، تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
~ 🍃 🍃~
🍃آیه۵) «وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ»
🌻.•.🌻
🌻آیه۵)و از شرّ [هر] حسود، آنگاه كه حسد ورزد.»
~🍃 🍃~
🍃تفسیر آیه۵) در آخرین آیه این سوره مى فرماید: و از شرّ هر حسودى هنگامى که #حسد میورزد (وَ مِنْ شَرِّ حاسِد إِذا حَسَدَ).
این آیه، نشان مى دهد: حسد از بدترین و زشت ترین صفات رذیله است; چرا که قرآن آن را در ردیف کارهاى حیوانات درنده و مارهاى گزنده، و شیاطین وسوسه گر قرار داده است.
✨ شرّ حسودان!
حسد یک خوى زشت شیطانى است که بر اثر عوامل مختلف مانند: ضعف ایمان، تنگ نظرى و بخل در وجود انسان پیدا مى شود، و به معنى درخواست و آرزوى زوال نعمت از دیگرى است.
حسد، سرچشمه بسیارى از گناهان کبیره است.
حسد، همان گونه که در روایات وارد شده است، ایمان انسان را مى خورد و از بین مى برد، همان گونه که آتش هیزم را!
همان گونه که امام باقر(علیه السلام) مى فرماید: إِنَّ الْحَسَدَ لَیَأْکُلُ الإِیمَانَ کَما تَأْکُلُ النّارُ الْحَطَبَ .
در حدیث دیگرى، از امام صادق(علیه السلام) آمده است: آفَةُ الدِّینِ الْحَسَدُ وَ الْعُجْبُ وَ الْفَخْرُ: آفت دین حسد است و خود بزرگ بینى و تفاخر .
این به خاطر آن است که، حسود در واقع معترض به حکمت خدا است که، چرا به افرادى نعمت بخشیده؟ و مشمول عنایت خود قرار داده است؟ همان گونه که در آیه ۵۴ نساء مى خوانیم: أَمْ یَحْسُدُونَ النّاسَ عَلى ما آتاهُمُ اللّه مِنْ فَضْلِهِ .
کار حسد ممکن است به جائى رسد که، حتى براى زوال نعمت از شخص محسود، خود را به آب و آتش زند و نابود کند، چنان که نمونه اش در داستان ها و تواریخ معروف است.
در نکوهش حسد، همین بس که نخستین قتلى که در جهان واقع شد، از ناحیه قابیل نسبت به برادرش هابیل بر اثر انگیزه حسد بود.
حسودان همیشه یکى از موانع راه انبیا و اولیا بوده اند، و لذا قرآن مجید به پیامبر(صلى الله علیه وآله) دستور مى دهد: از شرّ حاسدان به خدا و ربّ فلق پناه برد.
گر چه، مخاطب در این سوره، و سوره بعد، شخص پیامبر(صلى الله علیه وآله) است، ولى مسلماً منظور الگو و نمونه است و همه باید از شرّ حسودان به خدا پناه برند.
تفسیر نمونه)
✨~🌿~✨
🌻 @ghorun