4_5988013438096375890.mp3
7.5M
ترجمه فارسی و تفسیر جزء 7
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بسم الله الرحمان الرحیم
#متن_مستند
#ذکر_مصیبت_حضرت_خدیجه_س
ای همسر با وفای احمد ای همنفس دعای احمد
ای جان به ره حبیب داده ای عاشق و مبطلای احمد
ای زینت خانه ی پیمبر ممنون زتو شد خدای احمد
از جان و مقام و مال رستی مردانه شدی فدای احمد
اسلام ز تو گرفت رونق از توست رسا صدای احمد
سیلی نه ولی تو سنگ خوردی ای سینه سپر برای احمد
السَّلامُ عَلَیکمْ یا اَهْلَ بَیتِ النُّبُوَّةِ اَلسَّلام ُعَلَیک یا رسول الله آجرک الله فی مصیبه ام المومنین ، اَلسَّلام ُعَلَیک یا فاطمه الزهرا آجرک الله فی مصیبه امک
صدا زد اسماء ، هر دختری، شبی که خونه ی شوهر میره محتاج مادره،من نیستم شب عروسی فاطمه ام رو ببینم،جای من براش مادری کن ..." پنج سال ازین وصیت به اسما گذشت، شب زفاف فاطمه و علی که رسید ،پیغمبر فرمود همه برن" همه رفتن،آمد به دیدن این زن و شوهر، دید اسما کنار زهرا ایستاده" اسما مگه نگفتم همه برن،عرضه داشت یا رسول الله ،وصیت خدیجه بود" اینجا بمونم کنار فاطمه" تا نام خدیجه اومد بازم پیغمبر گریه کرد، اسما رو دعا کرد . یه چیزی بگم و عرضم و تمام کنم ،دیگه تو این شبا مقدمه نمی خوای، شب آخر دهه ی اوله ،دیدید چقدر زود تمام شد دهه ی اول، اسما هم رفت با علی و فاطمه خلوت کرد پیغمبر ،گفت علی دستتو بده، زهرا جان تو هم دستتو بده بابا جان ،دست زهرا رو گذاشت تو دست علی ؛ نگفت این دختر منه، فرمود : "هذه ودیعه الله و ودیعه الرسوله" علی این امانت خداست ..."
(فهمیدی چی میخوام بگم؟!!) خود پیغمبر فرمود هر امانتی دو شرط داره، اول اینکه امانت رو از هر کی گرفتی به همون برگردونی، اما شرط دوم امانت اینه" اگه امانتو سالم گرفتی ، سالمم پس بدی ..." (کجا رفت دلت؟!!) علی امانت و از پیغمبر گرفته بود، به خود پیغمبرم امانتو داد . دل شب امانتو گرفته بود ،دل شبم امانت و برگرداند، اما شرط دوم نمی دونم با دل علی چه کرد" این امانتی که تحویل گرفته بود دیگه پهلو شکسته نبود ... صورتش کبود نبود ... سینه اش سوراخ نشده بود ... اما امانتی که شب دفن به پیغمبر داد ،یه جای سالم تو بدنش نبود ...یا زهرا ...
سرمنشأ کوثری خدیجه لیلای پیمبری خدیجه
ای فاطمه را تو پروریده ای رنج و بلا به جان خریده
سادات زتو مقام دارند صدیقه زکیه و شهیده
مکه زتو افتخار دارد بر خویش قدوم تو بدیده
کعبه به طواف توست محتاج با خون دلت شدی شهیده
مرغ دل شیعه پر شکسته تا قبر غریب تو پریده
حتی کفنی دگر نداری جانم به فدای تو حمیده
با اشک نبی رخ تو راشست اول کف بهشتی از توست
#در_کنار_بستر_مادر_مۆمنان
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود:
«أَفْضَلُ نِسَاءِ أَهْلِ الْجَنَّةِ أَرْبَعٌ خَدِیجَةُ بِنْتُ خُوَیْلِدٍ وَ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ وَ مَرْیَمُ بِنْتُ عِمْرَانَ وَ آسِیَةُ بِنْتُ مُزَاحِمٍ امْرَأَةُ فِرْعَوْنَ؛برترین زنان بهشت چهار نفرند: خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمّد و مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم همسر فرعون».[3]
#از_ازدواج_تا_عروج
26 سال داشت که به همسری رسول خدا درآمد.[4] زندگی مشترک او با رسول خدا 25 سال به طول انجامید که 15 سال آن قبل از بعثت بود.[5]
در سال دهم بعثت، «ابوطالب»، این بزرگ مرد اسلام از دنیا رفت و با رفتن او رسول خدا یاور و پشتیبان قدرتمندی را از دست داد. این غم همچنان بر دل حضرت سنگینی می کرد که داغی بزرگ، قلب مبارکش را سوزاند. با فاصله کمی از رحلت حامی دین، حضرت ابوطالب، یار وفادار رسول خدا و مادر مومنین، «خدیجه کبری» هم چشم از جهان فروبست. این مصیبت جانکاه که سه روز [6] (تا حدود یک ماه هم نوشته اند) پس از مصیبت اول به وقوع پیوست چنان بار غم اندوه را بر قلب رسول خدا افزون کرد که آن سال را سال حزن و اندوه نامیدند.[7]
لحظات پایانی عمر سراسر نور و سعادت این بانو هم جگرسوز است هم حاوی نکات مهم و درس آموز.
#وصایای_خدیجه_کبری
زمانی که بیماری او شدت یافت؛ به رسول خدا عرض کرد:
«یا رسول اللّه! اسمع وصایای؛ای رسول خدا! وصیتهای مرا بشنوید»؛
یعنی این آخرین سخنان من است که در این لحظات پایانی به شما عرض می کنم. بعد شروع کرد یک یک آنها را بیان کردن:
«أولا، فإنی قاصرة فی حقک، فاعفنی یا رسول اللّه؛
نخست اینکه من در حق شما کوتاهی کردم؛ تقاضا دارم مرا ببخشید».
رسول خدا در پاسخ فرمود:«حاشا و کلا، ما رأیت منک تقصیرا فقد بلغت جهدک و تعبت فی ولدی غایة التعب، و لقد بذلت أموالک و صرفت فی سبیل اللّه مالک؛
هرگز چنین نیست؛ نه تنها من از شما کوچکترین کوتاهی ندیدم؛ بلکه شما تمام تلاشت را کردی و در تربیت و رسیدگی به امور فرزندان نهایت سختی را به جان خریدی و آنچه از مال دنیا داشتی همه را در راه خدا صرف کردی».
عرض کرد:«یا رسول اللّه! الوصیة الثانیة؛ أو
صیک بهذه- أشارت إلى فاطمة علیها السّلام- فإنها یتیمة غریبة من بعدی فلا یۆذینها أحد من نساء قریش و لا یلطمن خدّها و لا یصحن فی وجهها و لا یرینها مکروها؛
وصیت دوم من این است - در همین حال اشاره کرد به فاطمه سلام الله علیها - این دختر بعد از من یتیم و تنها می شود، مراقب باشید کسی از زنان قریش او را اذیت نکند؛ سیلی به صورت او نزند؛ کسی به روی او فریاد نکشد؛ کاری نکنند که او ناراحت شود».
«و أما الوصیة الثالثة، فإنی أقولها لابنتى فاطمة علیها السّلام و هی تقول لک، فإنی مستحیة منک یا رسول اللّه؛
و اما وصیت سوم که من آن را به دخترم فاطمه علیها السلام می گویم؛ او به شما عرض کند ؛ زیرا حیا می کنم خودم مستقیما از شما بخواهم».
فقام النبی صلّى اللّه علیه و آله و خرج من الحجرة، فدعت بفاطمة علیها السّلام و قالت :
در این هنگام رسول خدا برخاست و از اتاق خارج شد. خدیجه کبری، فاطمه زهرا علیهاالسّلام را به نزدیک طلبید و به او چنین گفت:
«یا حبیبتی! و قرة عینی، قولی لأبیک: إن أمی تقول: إنی خائفة من القبر، أرید منک رداءک الذی تلبسه حین نزول الوحی؛ تکفننی فیه؛
عزیز دلم! و ای شادی قلبم! به پدرت بگو مادرم می گوید: من از قبر می ترسم درخواست دارم مرا در آن عبایی که هنگام نزول وحی بر تن داشتید کفن کنید».
فاطمه علیهاالسّلام از اتاق خارج شد و پیام مادرش خدیجه را به پدرش رسول خدا رساند. حضرت بلافاصله برخاست و آن عبا را تقدیم فاطمه علیهاالسّلام کرد. وقتی زهرا علیهاالسّلام عبا را آورد حضرت خدیجه علیهاالسّلام بسیار خوشحال شد.
وقتی حضرت خدیجه علیهاالسّلام رحلت کرد؛ رسول خدا، خود، او را غسل داد و حنوط کرد. وقتی نوبت به کفن رسید، جبرئیل امین نازل شد و عرض کرد:
یا رسول الله! خداوند به شما سلام رسانده و به صورت ویژه مورد تحیت و اکرام قرار می دهد و به شما می فرماید:
«إن کفن خدیجة من عندنا، فإنها بذلت مالها فی سبیلنا؛کفن خدیجه با ماست؛ چرا که ثروتش را در راه ما داد».
سپس جبرئیل، کفنی آورد و گفت:
«یا رسول اللّه! هذا کفن خدیجة و هو من أکفان الجنة، أهداه اللّه إلیها؛رسول خدا! این کفن خدیجه است که خداوند آن را از پارچه های بهشتی به او هدیه داده است».
رسول خدا همسر مکرمه اش را ابتدا با عبای خود و سپس با آن پارچه بهشتی کفن کرد که به این ترتیب حضرت خدیجه با دو کفن، کفن شد، یکی از خدا و دیگری از رسول خدا.
پیکر پاک و مقدس حضرت خدیجه علیهاالسّلام پس از مراسم کفن و اقامه نماز به دامنه کوه «حجون» برده شد و در نزدیکی مرقد مطهر حضرت ابوطالب به خاک سپرده شد. پیامبر رحمت، خود وارد قبر شدند و جسد مقدس حضرت خدیجه علیهاالسّلام را با دست مبارکشان در دل خاک قراردادند.
#در_سوگ_مادر
تاریخ می نویسد: رحلت حضرت خدیجه علیهاالسّلام رسول خدا صلی الله علیه وآله را بسیار محزون کرد و فاطمه علیهاالسّلام هم که در فراق مادر غمگین شده بود به پدر پناهنده می شد و می پرسید:
«أینَ أمّی؟؛ مادرم کجاست؟»
جبرئیل نازل شد و عرض کرد: خداوند می فرماید به فاطمه سلام برسان و به او بگو: مادرت در بهشت در خانه ای است که دیوارهایش از طلا و ستونهایش از یاقوت قرمز است و او اکنون در کنار آسیه و مریم است.
حضرت فاطمه علیهاالسّلام با شنیدن این خبر فرمود: «إن اللّه هو السلام و منه السلام و إلیه السلام».[8]
نکته ای تحیّرآور
حضرت خدیجه علیهاالسّلام در قبال آن همه تحمل سختی و بذل مال فراوان به اسلام نه تنها ذره ای خود را طلبکار نمی داند، بلکه برای دریافت چند متر پارچه از مال شخصی رهبر جامعه اسلامی حیا کرده و کسی را واسطه می کند.
کسی که تمام ثروت افسانه ای خود را تقدیم اسلام کرده است نه تنها هیچ اشاره ای حتی به بخش کوچکی از آن نمی کند؛ بلکه خود را همچنان مقصر و بدهکار می داند و بابت آن جداً عذر خواهی می کند.
چقدر دور از این فرهنگند زنان و مردانی که قدمهایی برای اعتلای اسلام برداشته اند و امروز خود را طلبکار اسلام و نظام اسلامی می دانند. بدتر از این گروه کسانی اند که بی آنکه قدمی برای نظام اسلامی و مردم مسلمان بردارند ثروت این مملکت را ارث پدری خود می دانند.
📚# پی_نوشت:
(1). «لَم یَجمَعْ بَیتٌ واحِدٌ یَومَئذٍ فی الإسلامِ غَیرَ رَسولِ اللّهِ صلى الله علیه و آله و خَدیجَةَ و أنا ثالِثُهُما : در آن روز اسلام در هیچ خانهاى نیامده بود، مگر خانه رسول خدا صلى الله علیه و آله و خدیجه و من سومین آنها بودم». نهج البلاغة، خطبه 192 ؛ و نیز نقل شده که: «کانَ أوَّلُ مَن أسلَمَ مِنَ الرِّجالِ عَلِیّا، ومِن النِّساءِ خَدیجَة». المعجم الکبیر 19/291 .
(2). وَاختارَ (اللهُ) مِنَ النِّساءِ أربَعا: مَریَمُ وآسِیَةُ وخدیجَةُ وفاطِمَة؛ الخصال، ص 225.
(3). خصال 1/206.
(4). علامه شهیر سید جعفر مرتضی عاملی می نویسد: «سن ازدواج آن بانو با رسول خدا را از 25 سالگی گفته اند تا
46 سالگی؛اما نظری که اکثر مورخین آن را ترجیح داده اند 26 سالگی می باشد»؛ الصحیح من سیرة النبی الأعظم، 2/115-16.
(5). دلائل النبوة، 2/72.
6). تاحدود یک ماه و بیشتر هم گفته اند، السیرة الحلبیة 1/346 ؛ و السیرة النبویة (ابن کثیر)، 2/132؛ البدایة و النهایة 3/127.
(7). منتهی الآمال، 1/271.
(8). امالی طوسی(ره)، 175 ؛ الخرائج و الجرائح 2/529 ؛ الزهراء علیهاالسّلام فی الکتاب و السنة و الأدب 1/100
به نقل از الموسوعة الکبرى عن فاطمة الزهراء سلام الله علیها 21/396-397.
کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(تلگرام)👇
https://t.me/matnrozehmaghtalmotabar
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهداف کانال سهیـم باشید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#زندگینامه_حضرت_خدیجه_س
نامام پدر ایشان "خُوَیلد بن اسد" و مادر او فاطمه دختر زائده است.
تولّد حضرت خدیجه (س) سال 68 پیش از هجرت است.
ازدواج مبارک حضرت خدیجه با وجود مبارک و نازنین حضرت محمّد (ص) هنگامی بود که 25 سال از عمر شریف پیامبر (ص) و چهل سال از عمر حضرت خدیجه (س) میگذشت.
او از لحاظ نسب از همهی زنان پیغمبر (ص) به پیغمبر نزدیکتر است .
وفات حضرت خدیجه (س)
او در ماه رمضان سال دهم بعثت و اندکی پس از وفات حضرت ابوطالب (ع) درگذشت.
پیغمبر او را در «حجون» دفن کرد و خود او را در قبر گذاشت .
فرزندان حضرت خدیجه (س)
در تعداد فرزندان حضرت خدیجه (س)، میان مورخان اختلاف است. به گفته مشهور: ثمرهی ازدواج رسول خدا و خدیجه، شش فرزند بود.
1- هاشم 2- عبدالله به این دو "طاهر" و "طیب" میگفتند. 3- رقیه 4- زینب 5- ام کلثوم 6- فاطمه (س)
رقیه بزرگترین دخترانش بود و زینب، امکلثوم و فاطمه به ترتیب پس از رقیه قرار داشتند. پسران خدیجه پیش از بعثت پیامبر (ص)، بدرود حیات گفتند. ولی دخترانش، نبوت پیامبر (ص) را درک کردند.
گروهی از محققان معتقدند: قاسم و همه دختران رسول خدا (ص) پس از بعثت به دنیا آمدند و چند روز پس از پیامبر خدا (ص) به مدینه هجرت کردند.
خدیجه در دوران جاهلیت
حضرت خدیجه (س) در دوران جوانی با تشکیل کاروان های تجاری به کسب درآمد پرداخت. وی با مدیریت و درایتی قوی و به دور از رسم تاجران زمانه که رباخواری را از اصول ثروتاندوزی قرار داده بودند، به تجارت روی آورده بود .
تاریخنگاران، بارها از او با عنوان هایی همچون "بانوی دوراندیش و خردمند" یا "بانوی عاقلی" یاد کرده اند. حضرت خدیجه (س) یکی از ثروتمندترین مکه بود، ولی هرگز از یاری فقیران روی برنگرداند و خانه اش همواره کعبه آمال مردم بینوا و پناه گاه نیازمندان بود. کرم، سخاوت، دوراندیشی، درایت، عفت و پاکدامنی، از وی بانویی پرهیزکار و مورد احترام ساخته بود. لقب "بانوی بانوان قریش" که در آن زمان به وی داده شد، نشان دهنده جایگاه او در میان مردم است.
#نخستین_بانوی_مسلمان
حضرت خدیجه (س) نخستین زنی بود که به پیامبری حضرت محمد (ص) ایمان آورد و اولین بانویی بود که همراه امام علی (ع) با پیامبر به نماز ایستاد و پیشانی بندگی بر خاک سایید. تاریخنویسان از یکی از همسران پیامبر اعظم (ص) نقل کردهاند که میگفت:
من همواره از علاقه پیامبر به خدیجه در شگفت بودم؛ چرا که حضرت بسیار از او یاد میکرد و اگر گوسفندی میکشت، به سراغ دوستان خدیجه میرفت و سهمی برای آنها میفرستاد. روزی رسول خدا (ص) در حالیکه خانه را ترک میکرد، نام خدیجه را بر زبان آورد و از او تعریف کرد. کار به جایی رسید که صبر خویش را از دست دادم و با کمال جرأت گفتم:
"وی پیرزنی بیش نبود و خدا بهتر از او را نصیب شما کرده است!»
گفتار من چنان رسول خدا (ص) را متأثر ساخت که آثار خشم و غضب در چهره ایشان ظاهر شد. در این هنگام رو به من کرد و فرمود: ابداً چنین نیست!...
هرگز همسری بهتر از او نصیب من نشده است. خدیجه هنگامی به من ایمان آورد که همه مردم در کفر و شرک به سر میبردند. او ثروت خود را در سختترین لحظات در اختیار من گذاشت. خدا از او فرزندانی نصیبم کرد که به دیگر همسرانم نداد."
خصوصیات حضرت خدیجه (س)
خدیجه از بزرگترین بانوان اسلام به شمار می رود. او اولین زنی بود که به اسلام گروید؛ چنانکه علی بن ابی طالب (ع) اولین مردی بود که اسلام آورد. اولین زنی که نماز خواند، خدیجه بود. او انسانی روشن بین و دور اندیش بود. با گذشت، علاقه مند به معنویات، وزین و باوقار، معتقد به حق و حقیقت و متمایل به اخبار آسمانی بود. همین شرافت برای او بس که همسر رسول خدا (ص) بود و گسترش اسلام به کمک مال و ثروت او تحقق یافت.
خدیجه از کتب آسمانی آگاهی داشت و علاوه بر کثرت اموال و املاک، او را "ملکه بطحاء" می گفتند. از نظر عقل و زیرکی نیزبرتری فوق العادهای داشت و مهمتر اینکه حتی قبل از اسلام وی را "طاهره" و "مبارکه" و «سیدهی زنان » میخواندند.
جالب این است او از کسانی بود که انتظار ظهور پیامبر اکرم (ص) می کشید و همیشه از ورقه بن نوفل و دیگر علما جویای نشانه های نبوت میشد. اشعار فصیح و پر معنای وی در شأن پیامبر اکرم (ص) از علم و ادب و کمال و محبت او به آن بزرگوار حکایت میکند.
نمونهای از اشعار خدیجه (س) در باره پیامبراکرم (ص) چنین است:
فلـو اننـی امسـیت فـی کــل نعمــة
و دامت لی الدنیا و تملک الاکـاسرة
فمـا سویت عنــدی جنـاح بعـوضـة
اذا لـم یکـن عیـنی لعینک نــاظــرة
"اگر تمام نعمتهای دنیا از آن من باشد و ملک و مملکت کسراها و پادشاهان را داشته باشم، در نظرم هیچ ارزش ندارد زمانی که چشم به چشم تو نیافتند."
دیگر خصوصیات خدیجه (س) این است که او دارای شم اقتصادی و روح با
زرگانی بود و آوازه شهرتش در این امر به شام هم رسیده بود.
البته سجایای اخلاقی حضرت خدیجه چنان زیاد است که قلم از بیان آن ناتوان است. پیامبر اکرم (ص) می فرماید: افضل نساء اهل الجنة خدیجة بنت خویلد و فاطمة بنت محمد و مریم بنت عمران و آسیة بنت مزاحم.
چه میتوان گفت در شأن کسی که مایهی آرامش و تسلای خاطر رسول خدا (ص) بود؟
در تاریخ میخوانیم: حضرت محمد (ص) هر وقت از تکذیب قریش و اذیتهای ایشان محزون و آزرده میشدند، هیچ چیز آن حضرت را مسرور نمیکرد مگر یاد خدیجه؛ و هرگاه خدیجه را میدید مسرور میشد.
ذهبی میگوید: مناقب و فضایل خدیجه بسیار است؛ او از جمله زنان کامل، عاقل، والا، پایبند به دیانت و عفیف و کریم و از اهل بهشت بود. پیامبر اکرم (ص) کراراً او را مدح و ثنا میگفت و بر سایر امهات مومنین ترجیح می داد و از او بسیار تجلیل میکرد. به حدی که عایشه میگفت:
بر هیچ یک از زنان پیامبر (ص) به اندازه خدیجه رشک نورزیدم و این بدان سبب بود که پیامبر (ص) بسیار او را یاد کرد.
خدمات حضرت خدیجه به اسلام
حضرت خدیجه (س) در 24 سال زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین اسلام انجام داد. حمایتهای مالی، روحی، عاطفی از حضرت محمد (ص)، تصدیق و تأیید پیامبر در روزگاری که هیچ کس تأییدش نمیکرد و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان، گوشههایی از این خدمات ارزشمند است. حضرت خدیجه (س) پس از ازدواج با پیامبر، داراییاش را به ایشان بخشید تا آن را هرگونه میخواهد مصرف کند. رسول گرامی اسلام در این زمینه میفرماید:
«هیچ ثروتی به اندازهی ثروت خدیجه (س) برای من سودمند نبود.»
حضرت خدیجه (س) این بانوی بزرگوار نه تنها از عمق جان به رسالت پیامبر ایمان آورد، بلکه او را در برابر سختیها و تکذیب مشرکان و بدخواهان یاری داد. تا زنده بود، اجازه نداد آزار و شکنجه مشرکان بر رسول خدا (ص) سخت آید. هنگامی که رسول الله (ص) با باری از مصیبت و اندوه به خانه میآمد، خدیجه او را دلداری میداد و نگرانی را از ذهن و خاطرش میزدود.
#آخرین_مال
اموال حضرت خدیجه (س) به عنوان ابزاری مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پیشرفت آن قرار گرفت. جالب این که آخرین بخش از دارایی خدیجه توسط امیر مؤمنان (ع) در سفر هجرت به مدینه صرف شد .
پیامبراکرم (ص) سه شبانه روز در غار ثور ماند، امیر مؤمنان (ع) نیز شبانه خود را به غار رساند و آذوقه و لوازم سفر را آورد. در آن جا حضرت به علی (ع) فرمود: امانت های زیادی نزد من است، به بالای ابطح (تپه ای در مکه) برو و صبح و شب با صدای بلند بگو: هر کسی نزد محمد امانت و یا ودیعهای دارد بیاید و تحویل بگیرد. یا علی! بعد از این با هیچ حادثه ای ناگوار مواجه نخواهی شد تا این که نزد من برسی. امانت های مردم را آشکارا تحویل بده. ای علی! تو را سرپرست دخترم فاطمه قرار دادم و خدا را مراقب شما .
از آخرین باقیماندهی اموال خدیجه برای خود و فاطمه و هر کس از بنی هاشم که قصد همراهی با شما را دارد، شتر و زاد و توشه بخر و بعد از رد امانتها، دیگر درنگ نکن... .
ابوعبیده (نوهی عمار یاسر) میگوید: فرزند ابی رافع این مطالب را به نقل از پدرش گفت. من پرسیدم: مگر رسول خدا (ص) مال و ثروتی قابل توجه داشت که دو شتر برای سفر خودش خرید و به امیر مؤمنان (ع) هم سفارش کرد زاد و توشه دیگر مهاجران را تهیه کند؟
ابی رافع پاسخ داد: پدرم گفت : پیامبر (ص) فرمود: هیچ مال و ثروتی برای من سودمندتر از اموال خدیجه نبود. ابی رافع افزود: پدرم گفت: از آخرین موارد مصرف اموال خدیجه خرید زاد و توشه برای مسلمانان مستضعف بود که قصد داشتند به مدینه هجرت کنند.
سفر اکثر مسلمانان با اموال خدیجه ممکن شد. آخرین آن ها هم قافله ای بود که امیر المؤمنین (ع) آن را سرپرستی کرد.
منزلت حضرت خدیجه نزد پیامبر (ص)
پیامبر پس از خدیجه تا آخر عمر خدیجه را فراموش نکرد و هر از چند گاهی از او تقدیر و تمجید می کرد. عایشه گفته است: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از خانه بیرون نمی رفت مگر این که به نوعی از خدیجه یاد می کرد و از وی به نیکی ستایش می نمود. روزی او را به یاد آورد. رشک و حسد وجودم را فرا گرفت. گفتم آیا او بیش از یک پیرزن بود؟ خداوند زن بهتری به تو عطا فرموده است. پیغمبر خشمگین شد. آنگاه فرمود: سوگند به خدا، پروردگار بهتر از او را به من نداد. او به من ایمان آورد در هنگامی که مردمان به من کفر می ورزیدند؛ و از او به من فرزندانی عطا کرد در حالی که مرا از فرزندانِ دیگر زنان محروم نمود. عایشه گفت: با خود گفتم دیگر هرگز خدیجه را به بدی یاد نخواهم کرد.
سخنان دانشمندان درباره خدیجه (س)
زبیر بن بکّار گفته است: خدیجه، در عصر جاهلیّت "طاهره" خوانده میشد.
هشام بن محمّد: رسول خدا (ص) خدیجه را دوست داشت و به او احترام می گذارد و در بعضی کارها با او مشورت میکرد. او وزیر صدق و راستی بود و
نخستین زنی است که به پیامبر ایمان آورد و پیامبر تا وقتی که خدیجه زنده بود، هرگز همسر دیگری برنگزید. تمام فرزندانش بجز ابراهیم از خدیجه بودند .
رسول خدا (ص) فرموده است:
سمیّه قرّاعه گفته است: تاریخ در مقابل عظمت حضرت خدیجه سر فرود میآورد و در برابرش متواضعانه و دست بسته می ایستد.
#مقام_حضرت_خدیجه_س_در_بهشت
از فضیلتهای حضرت خدیجه (س) ، مقامی است در بهشت که از سوی خداوند به ایشان وعده داده شده است. پیامبراکرم (ص) نیز بارها این مسأله را به خدیجه بشارت میداد و میفرمود: "در بهشت، خانهای داری که در آن رنج و سختی نمیبینی."
امام صادق (ع) نیز میفرماید: هنگامی که خدیجه وفات یافت، فاطمه خردسال بیتابی میکرد و گرد پدرش میگشت و سراغ مادر را از او میگرفت. پیامبر از این حالت دخت کوچکش بیشتر محزون میشد و دنبال راهی بود تا او را آرام کند. فاطمه همچنان بیتابی میکرد تا اینکه جبرئیل بر پیامبر (ص) نازل شد و فرمود: «به فاطمه (س) سلام برسان و بگو مادرت در بهشت خانهای کنار آسیه، همسر فرعون و مریم، دختر عمران نشسته است.»
هنگامی که فاطمه (س) این سخن را شنید، آرام گرفت و دیگر بیتابی نکرد.
#وصیت_حضرت_خدیجه_س
حضرت خدیجه (س) سه سال قبل از هجرت بیمار شد. پیغمبر (ص) به عیادت وی رفت و فرمود: ای خدیجه! ، "اما علمت ان الله قد زوجنی معک فی الجنه" : آیا میدانی که خداوند تو را در بهشت نیز همسرم ساخته است!؟
آنگاه از خدیجه دلجویی و تفقد کرد؛ او را وعدهی بهشت داد و درجات عالی بهشت را به شکرانهی خدمات او توصیف فرمود.
چون بیماری خدیجه شدت یافت، عرض کرد: یا رسول الله! چند وصیت دارم: من در حق تو کوتاهی کردم، مرا عفو کن.
پیامبر (ص) فرمود: هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش خود را به کار بردی. در خانهام بسیار خسته شدی و اموالت را در راه خدا مصرف کردی.
عرض کرد: یا رسول الله! وصیت دوم من این است که مواظب این دختر باشید؛ و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد. چون او بعد از من یتیم و غریب خواهد شد. پس مبادا کسی از زنان قریش به او آزار برساند. مبادا کسی به صورتش سیلی بزند. مبادا کسی بر او فریاد بکشد. مبادا کسی با او برخورد غیر ملایم و زنندهای داشته باشد.
اما وصیت سوم را شرم میکنم برایت بگویم. آن را به فاطمه عرض میکنم تا او برایت بازگو کند. سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود: نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو: مادرم میگوید: من از قبر در هراسم؛ از تو میخواهم مرا در لباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی، کفن کنی.
پس فاطمه زهرا (س) از اتاق بیرون آمد و مطلب را به پیامبر (ص) عرض کرد. پیامبر اکرم (ص) آن پیراهن را برای خدیجه فرستاد و او بسیار خوشحال شد. هنگام وفات حضرت خدیجه، پیامبراکرم (ص) غسل و کفن وی را به عهده گرفت. ناگهان جبرئیل درحالی که کفن از بهشت همراه داشت، نازل شد و عرض کرد: یا رسول الله، خداوند به تو سلام میرساند و میفرماید: ایشان اموالش را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده بگیریم.
#وفات_حضرت_خدیجه_س
حضرت خدیجه (س) در سن 65 سالگی در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج از شعب ابوطالب جان به جانآفرین تسلیم کرد.
پیغمبر خدا (ص) شخصاً خدیجه را غسل داد، حنوط کرد و با همان پارچهای که جبرئیل از طرف خداوند عزوجل برای خدیجه آورده بود، کفن کرد. رسول خدا (ص) شخصا درون قبر رفت، سپس خدیجه را در خاک نهاد و آنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت. او بر خدیجه اشک میریخت، دعا میکرد و برایش آمرزش میطلبید. آرامگاه خدیجه در گورستان مکه در «حجون » واقع است.
رحلت خدیجه برای پیغمبر (ص) مصیبتی بزرگ بود؛ زیرا خدیجه یاور پیغمبر خدا (ص) بود و به احترام او بسیاری به حضرت محمد (ص) احترام میگذاشتند و از آزار وی خودداری میکردند.
📚#منبع:کتاب زنان پیامبر
✍#نوشتهی شیخ مفـــید
📝#تایپ:استاد سید محمد رضا شمس قمی متخلص به (ساقی)
کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(تلگرام)👇
https://t.me/matnrozehmaghtalmotabar
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهداف کانال سهیـم باشید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حضرت خدیجه (س) مظلومه و غريب است.
🔹 حقايقی درباره حضرت خديجه (س) در بيانات رهبر معظم انقلاب
🕯گرفتہ حالِ دلم در هواے مادرِ زهرا
▪️دو دیدهام شده باران براے مادرِ زهرا
🕯هرآنچہ دختر پاڪ و هرآنچہ مادر خوب اسٺ
▪️فداےِ مادر زینب ، فداےِ مادر زهرا...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ا﷽ا
#بهترین_زنان_دنیا
حضرت خدیجه علیها السلام(1)
در روایات اسلامی كه از طریق شیعه و اهل تسنن نقل شده، و نیز در كلام بزرگان و اندیشمندان، در شأن و مقام ارجمند ام المومنین حضرت خدیجه كبری سلام الله علیها سخن فراوان با تعبیرات گوناگون به میان آمده است.
به گفته صاحب مستدرك سفینة البحار،
«فضائل حضرت خدیجه سلام الله علیها كه در ابواب مختلف روایات آمده، بیش از آن است كه (قابل) شمارش باشد»¹
حاصل توجه به این روایات پی بردن به راز عظمت او، و شناخت شایستگی های او است.
از رسول اكرم صلی الله علیه وآله نقل است كه :
«خیر نسائها خدیجة و خیر نسائها مریم ابنة عمران»
«بهترین زنان دنیا خدیجه سلام الله علیها و مریم دختر عمران هستند»²
«خیرنساء العالمین مریم بنت عمران، و آسیه بنت مزاحم، و خدیجة بنت خویلد و فاطمة بنت محمد صلی الله علیه وآله»
«بهترین زنان جهانیان عبارتند از: مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم، خدیجه دختر خویلد و فاطمه سلام الله علیها دختر حضرت محمد صلی الله علیه وآله»³
ابن عباس می گوید: روزی رسول خدا صلی الله علیه وآله چهار خط كشید. آن گاه پرسید: آیا می دانید این خط ها چیست؟
گفتیم: خدا و رسولش داناتر است.
#فرمود:
«خیر نساء الجنة مریم بنت عمران، و خدیجة بنت خویلد و فاطمة بنت محمد، و آسیة بنت مزاحم امراة فرعون:
بهترین زنان بهشت، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد، فاطمه دختر محمد صلی الله علیه وآله و آسیه دختر مزاحم، همسر فرعون است»⁴
پیامبر صلی الله علیه وآله به عایشه كه در حال برتری جویی به فاطمه سلام الله علیها بود فرمود:
«او ما فاعلمت ان الله اصطفی آدم و نوحا و آلابراهیم و آلعمران و علیا و الحسن و الحسین و حمزه و جعفرا و فاطمة و خدیجة علیالعالمین.»
«آیا نمی دانی كه خداوند، آدم، نوح، آل ابراهیم، آل عمران، علی علیه السلام، حسن علیه السلام، حسین علیه السلام، حمزه، جعفر، فاطمه علیه السلام و خدیجه علیها سلام را بر جهانیان برگزید».[5]
پیامبر صلی الله علیه وآله فرمود: جبرئیل نزد من آمد و گفت: ای رسول خدا! این خدیجه علیها سلام است، هرگاه نزد تو آمد، بر او از سوی پروردگارش و از طرف من، سلام برسان:
«و بشرها ببیت فیالجنة من قصب لاصخب و لانصب؛ «و او را به خانه ای از یك قطعه (زبرجد) در بهشت كه در آن رنج و ناآرامی نیست مژده بده»[6]
«اربع نسوة سیدات سادات عالمهن مریم بنت عمران، و آسیة بنت مزاحم، و خدیجة بنت خویلد، و فاطمة بنت محمد، و افضلهن عالما فاطمة؛ چهار زن سرور زنان جهان خود می باشند كه عبارتند از: مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم، خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد صلی الله علیه وآله، و بهترین آن ها در جهان فاطمه علیهاسلام است»[7]
📕1ـ خدیجه، اسطوره مقاومت و ایثار، صفحه 186، اشتهاردی، محمدمهدی
📕2ـ صحیح بخاری، ج 4، ص 164.
📕3ـ الاستیعاب، ج 2، ص 720.
📕4ـ بحارالانوار، ج 13، ص 162، ج 16، ص 2.
📕5ـ خدیجه؛ اسطوره مقاومت و ایثار، ص 187، نقل از بحار ج 37، ص 63.
📕6ـ اسدالغابه، ج 5، ص 438.
📕7ـ ذخائر العقبی، ص 44.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#روضه_حضرت_خدیجه (سلام الله علیها )
#استاد_حیدرزاده
#حاج_سید_مهدی_میرداماد
#حاج_مهدی_سلحشور
قنوت امشب زهرا
فقط شده مادر
( آخه پنج سالشه ، دختر پنج ساله ، زوده بی مادر بشه ... )
قنوت امشب زهرا
فقط شده مادر
( چه ارثی گذاشت برا زینب ...باز خدارو شکر ، امشب مادر ما راحت میتونست بگه مادر ، زینب که آستینش رو تو دهانش میکرد ... )
به روی سینه ی مادر
نهاده سر، کوثر
( سرش رو روی سینه ی مادر گذاشته ، مادر نرو ... مادر زوده فاطمه ات بی مادر بشه ... )
خدارو شکر سینه ی مادرش سالم بود ، ای وای ، ای وای ی ی ... امشب کسی آرام نمونه ها ...
امشب وقتی زهرا گریه میکنه ، همه ی عالم گریه میکنند ..
الهی مادرِ یاسم
غریب می میرد
امشب شب مادره و بی بی هم عزاداره ... حرفاشو که زد ، یا رسولَ الله من سه تا وصیت دارم : اول اینکه مواظب باش ، زن های قریش به سر دخترم داد نزنند ... ( زن ها داد نزنند ؟؟؟ کاشکی زنها داد نمیزدند ... )
بگم خانم نبودی تو کوچه سیلیش زدند ..
یکی بیاد توکوچه ها
به مادرم کمک کنه
اشک حسین و پاک کنه
به خواهرم کمک کنه ...
آقا جان ، وصیت دومم اینه : با دست خودت ، منو توی قبر بگذاری ، منو خودت دفن کنی ، اما وصیت سومم خجالت میکشم بگم ... به دخترم فاطمه میگم به شما بگه ...
قربونت برم خانم ... هر چقدر مال و اموال داشت ، در راه اسلام داد ، اما دم آخرش خجالت میکشه ، لذا یه حرف دیگه زد .. خیلی جیگر رو میسوزونه ، گفت یا رسول الله ، من اون طور که باید خدمت میکردم به شما ، خدمت نکردم ، منو حلالم کن ...
فاطمه اش هم دم آخر گفت : علی منو حلالم کن ..
شرمنده ام ، حمایت من
بی نتیجه ماند
دستم شکست و
بند ز دست تو وا نشد ..
#حاج_علی_انسانی
فاطمه اومد نزدیک مادر ، مادر تو بغلش گرفت ، گفت : عزیز دلم من تو عمرم از بابات خواهشی نکردم ، از بابات درخواستی نکردم ، من از شب اول قبر میترسم ... آی مناجات خوانهای شب های ماه رمضان ، دعای ابوحمزه خوانها ... من از بابات ، رسول الله تقاضا دارم اون عبایی که موقع وحی روی دوششان می انداختند ، اون عبارو کفن من کند
جبرئیل نازل شد ، یا رسولَ الله به خدیجه بگو ، نگران نباشه ، خدا یک کفن از بهشت براش فرستاده ...
چرا تا میگن « کفن » صدای ناله ات بلند میشه ؟
ای بی کفن ، حسین جان
ـ⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
AUD-20220412-WA0293.
6.29M
#روضه_حضرت_خدیجه (سلام الله علیها )
#استاد_حیدرزاده
#حاج_سید_مهدی_میرداماد
#حاج_مهدی_سلحشور
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
#روضه_حضرت_خدیجه (سلام الله علیها )
#استاد_حیدرزاده
همه ثروتش رو داد ، همه هستیش رو در راه اسلام داد ، در عوض خدا بهش کوثر داد ، خدا بهش فاطمه ی زهرا داد ، با اینکه همه ثروتش رو در راه خدا داد ، دمِ آخرش ، لحظات از دنیا رفتنش ، یه جمله گفت ، با رسولَ الله ، یکی از وصیتاش این بود : یا رسولَ الله ، خدیجه رو حلال کن ، یا رسولَ الله ، از خدیجه راضی هستی یا نه ؟
دخترش فاطمه هم همینطور بود ، دم آخر سرش روی زانوی امیرالمومنین بود ، صورتش نیلی شده بود ، بازوش غلاف شمشیر خورده ، پهلوش از ضربه در شکسته ، اما دم آخرش میگه یا علی از فاطمه راضی هستی یا نه ؟ جانم ...
یقین باشد ،
پس از زهرا و زینب
بوَد از هر زنى برتر،
« خدیجه » ...
#شاعر_حسان
اسماء میگه : میگه دمای آخرش دیدم داره گریه میکنه ، گفتم : خانم یا حضرت خدیجه چرا داری گریه میکنی ؟ شما همسر ختم المرسلین هستی ، پیغمبر به شما وعده ی بهشت داده ، برای چی گریه میکنی ؟
میگه دیدم یه نگاه به قد و بالای فاطمه کرد ، گفت اسماء ، گریه ام برای دخترمه ، ( بی بی پنح سالشه ، حضرت زهرا که بی مادر شده ها ... ) یه نگاه به قد و بالای فاطمه کرد ..
اسماء ، شبی که دخترم نیاز به مادر داره ، من نیستم براش مادری کنم ... شب عروسی ، دختر نیاز به مادر داره
قربونت برم بی بی جان ، شب عروسی مادر نداشتی ، فاطمه جان .. دخترت زینب هم شب عروسی مادر نداشت
اسماء ، من نیستم شب عروسی دخترم فاطمه ... اسماء میگه عرض کردم بی بی جان ، من قول میدم اگر بودم ، شب عروسی برای فاطمه مادری کنم ..
بی بی از دنیا رفت ، گذشت تا شب عروسی فاطمه ... پیغمبر فرمود : همه از خونه بیرون بروند ، فقط علی و فاطمه بمانند ، من آمدم جلو گفتم یا رسولَ الله ، بی ادبی نکرده باشم ، اجازه بدهید من امشب بمانم ... برای چی اسماء ؟
عرض کردم یا رسولَ الله ، مادرش خدیجه وصیت کرده ، من شب عروسی فاطمه نیستم ، عوض من برای فاطمه مادری کن ..
پیغمبر تا نام خدیجه رو شنید ، اشک تو چشمش حلقه زد ، فرمود بمان اسماء ، لحظاتی پیش دخترم فاطمه بمان ..
#مکه_حج_تمتع_98
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
3. روضه حضرت خدیجه س.mp3
5.3M
#روضه_حضرت_خدیجه (سلام الله علیها )
#استاد_حیدرزاده
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
#روضه_حضرت_زهرا( سلام الله علیها )
#استاد_حیدرزاده
بگم اسماء شب عروسی بودی خانه ی فاطمه ، اما یه شب دیگه هم خانه ی فاطمه بودی اسماء ، اسماء ، اسماء ..
نمیدونم مدینه رفتین یا نه ؟ اونایی که مدینه رفتن ، از مدینه اومدند مکه ، حتما یه دل سوخته آوردند ، اون هایی هم که هنوز مدینه نرفتند مشتاقند بروند مدینه ..
اسماء یه شب دیگه هم خانه ی علی بودی ، اسماء ... اون شبی که علی بدن فاطمه رو غسل میداد ...
بریز آب روان اسما
ولی آهسته آهسته
به جسم اطهر زهرا
ولی آهسته آهسته
#استاد_سازگار
پشتیبان بچه ها ، باباست ، بچه ها با بابا قدرت دارند ، وقتی بابا نیست ، بچه ها پژمرده اند ، بابا به این زودی ها جلو بچه هاش گریه نمیکنه ، اگر هزار هم مشکل داشته باشه اما جلو بچه ها گریه نمیکنه ...
اما وقتی بابا گریه کنه ، همه گریه میکنند ، یه مرتبه بچه ها دیدند بابا دست از غسل دادن برداشت ، سرش رو روی دیوار گذاشت ، هی داره بلند بلند میگه فاطمه فاطمه فاطمه ...
بریز آب روان ، رویش
ببین بشکسته پهلویش
سیه گردیده بازویش ..
#استاد_سازگار
#مکه_حج_تمتع_98
ـ⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
4. روضه حضرت زهرا س.mp3
2.93M
#روضه_حضرت_زهرا( سلام الله علیها )
#استاد_حیدرزاده
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
#روضه_حضرت_اباالفضل( علیه السلام )
#استاد_حیدرزاده
بگم یا علی دستت رسید به وَرم بازو ، صدای ناله ات بلند شد ...
( حالا یه ناله هم بزن به یاد شهدا ، امام عزیزمون ، اونایی که بهمون التماس دعا گفتند .. )
بگم یا علی دستت رسید به وَرم بازو ، صدای ناله ات بلند شد ... اما یا علی نبودی کربلا ...
میدونم اگه بگم کجای کربلا ، بهتر ناله میزنی ... بگم کجای کربلا ؟ وقتی رسید بالا سر عباسش ، نگاه کرد دید دستاش رو قطع کردند ، فرقش رو عمود آهن زدند ، چشمش رو تیر زدند ...
« لمّا قُتل العبّاسُ بانَ الانکسارُ فِی وجهِ الحُسین علیه السلام »
ای ساقی دلاورم
تو برگی و باغ و برم
از چه به خون نشستی ؟
میدونم یه جور دیگه ابالفضل رو میخای ... یا ابالفضل ... خیلی مریضا بهت التماس دعا گفتند ، از همین جا دلت رو گِره بزن ، کربلا به ضریح باب الحوائج ، بگو یا ابالفضل ... ان شاءالله اربعین تو حرم آقا ابالفضل ... گفتم و مجلس رو واگذار کردم ... یا ابالفضل ، یا ابالفضل ...
کمتر بزن
بازوی خود را بر زمین
شرمنده ام کردی
گُلِ اُمُ البنین ...
( عباس اینقده جلوی حسین بازوت رو زمین نزن ... )
برخیزو با چشمانِ
خون آلود خود
#رخت_اسیری
بر تنِ زینب ببین ...
صلی الله علیک یا مظلوم ، یا اباعبدالله ...
#مکه_حج_تمتع_98
⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
5. روضه حضرت اباالفضل ع.mp3
3.11M
#روضه_حضرت_اباالفضل( علیه السلام )
#استاد_حیدرزاده
ـ⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
هدایت شده از گلواژههاے اهلبیت (؏)
ظظظظظظظظظظظ.mp3
3.39M
💠لب گشودن به تکلّم لبِ بام است اینجا
_بیشترین گناهان از زبان است
_تاثیر پرحرفی و حرف حرام در بسته شدن چشم بر حقایق
_دهان؛ دهانه دوزخ است برای بعضی
_شرط دیگر روزه خاص
هیئت مذهبی بنت الحسین علیه السلام
رمضان ۱۴۴۴
#شیخ_علی_مقدم #علی_مقدم
#سخنرانی #پادکست_صوتی #ماه_رمضان #روزه #زبان #پرحرفی
@goollvajhehay_ahlbeyt12
هدایت شده از متن روضه مقاتل معتبر چهارده معصوم (ع)
#دعای_روز_هشتم_ماه_مبارک_رمضان
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ، وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ، وَ إِفْشَاءَ السَّلامِ، وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ، بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ الْآمِلِينَ.
خدایا در این ماه مهرورزی به ایتام، و خوراندن طعام، و آشکار کردن سلام، و همنشینی با اهل کرامت را نصیبم فرما، به عطایت ای پناهگاه آرزومندان.
─┅•••═᪥𑁍᪥═•••┅─
هدایت شده از متن روضه مقاتل معتبر چهارده معصوم (ع)
4_5859439773864690079.mp3
4.06M
تند خوانی جز 8 قرآن
استاد معتزآقایی
─┅•••═᪥𑁍᪥═•••┅─
هدایت شده از متن روضه مقاتل معتبر چهارده معصوم (ع)
4_5877612008127332416.mp3
14.03M
ترجمه فارسی و تفسیر جزء 8
─┅•••═᪥𑁍᪥═•••┅─
پادکست امید.mp3
2.24M
🚫نا امیدی ممنوع
_ریشه همه حرکت ها و پیشرفت ها، امید است
_نا امیدی در سختی ها و غرور در فتح ها دو آفتی است که باید مواظب باشیم دامنگیر ما نشود
هیئت محبّین الحسین علیه السلام
دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۵
#شیخ_علی_مقدم
#سخنرانی #امید #ناامیدی
#پادکست_صوتی
ـ⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─
2222222222222.mp3
2.04M
💠گوش بند
_تاثیر شنیدنی ها در نفس
_خصلت متقین
_گناهی که کنار حرام خواری ذکر شده در قرآن
_شرط دیگر روزه خاص
هیئت مذهبی بنت الحسین علیه السلام
رمضان ۱۴۴۴
#شیخ_علی_مقدم #علی_مقدم
#سخنرانی #پادکست_صوتی #ماه_رمضان #روزه #گوش #فضای_مجازی
ـ⭕️کانال متن روضه_مقاتل معتبر چهارده معصوم علیه السلام.(ایتا) 👇
http://eitaa.com/golvajhehaye_roozeh
•┈┈••✾•✾•✾••┈┈•
📌با نشـر لینڪ کانال ما در ثواب اهدافمان سهیـم باشید.
─┅═༅࿇༅ ❃ ༅࿇༅❃ ༅࿇༅═┅─