15.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توجه 👇👇👇
این دوره رو من کاملا رایگان در اختیار دوستان قرار دادم، فروش و سوء استفاده از این مجموعه آموزشها و دریافت وجه از دانش پژوهان برای این فایل ها شرعا حرام است.
❤️هزینه استفاده از فایلها صلوات میباشد🙏
53 جلسه آموزش صرف مقدماتی به بیان شیوای استاد و مدرس توانمند حجت الاسلام حمید محمدی👇
base.apk
26.73M
#نرم_افزار قرآنی بیان
🔸صوتی
🔸قابلیت تعیین چند بار تکرار به میزان دلخواه شما
🔸قابلیت انتخاب قاری مورد علاقه شما
#طرح_قرآنی_تنزیل
✅جلسۀ هفتم: #حزن_صوتی
#اِنَّ_القُرءَآنَ_نَزَلَ_بِالحُزنِ_فَاّقَرُوهُ_بالحزن (عن ابی عبدالله ـ علیه السلام )
👌فَاِذَا قَرأتُمُوهُ فَابکُوا فَاِن لَم تُبکُوا فَتُبَاکُوا (عن رسول الله ـ صلی الله علیه و اله و سلم )
✅یکی از مسائل مهمی که در بحث صوت مطرح است، #قرائت قرآن با صدایی #محزون است.
👌در روایات شریفه مربوط به قرآن، به این موضوع تأکید فراوانی شده است؛ یعنی، علاوه بر اینکه بین صوت قاری و آیات شریفه باید #ارتباط_معنوی برقرار باشد، در سراسر تلاوت، صوت او باید صوتی محزون باشد. حزن به معنای نگرانی و اندوه از گذشته و وقایعی است که در گذشته انجام شده است،
💠به خلاف خوف که نگرانی و اندوه نسبت به مسائل آینده است و حزنی که در قرائت قرآن مطرح است، حزن مادی نیست، زیرا #حزن مادی #مذموم است و از صفات اولیاء الهی این است که از این حزن به #دور می باشد:
🌴اَلا اِنَّ اولیاءَ اللهِ لاخَوفٌ عَلَیْهِمْ و لا هُمْ یَحْزَنونَ . آگاه باشید، که بر دوستان خدا نه بیمى است و نه آنان اندوهگین مىشوند.
پس این حزن #مؤکد چه حزنی است؟ برخی از بزرگان گفته اند: ذکر و یادآوری حقیقت انسان و جدایی او از آن حقیقت نورانی و معذب شدن در زندان طبیعت، موجب چنین حزنی است و قاری قرآن به هنگام تلاوت، اگر متوجه حقیقت قرآن شود و درباره نزول آن #تفکر کند، توجه به حقیقت خویش می نماید و بر جدایی از عالم قدس #حسرت می خورد و دچار #حزن_معنوی می گردد. و این حزن در صوتش ظهور می کند و در اثر شدت حزن به گریه می افتد. لذا فرمود: وقتی قرآن می خوانید گریه کنید. البته این درجه از حزن که حقیقت حزن است، مخصوص اولیاء الهی است و #تصنعی نیست و ما که از ضعفای امت حضرت محمد ـ صلوات الله علیه و اله ـ هستیم، باید برای ظهور حزن در صوتمان به هنگام تلاوت قرآن، رحمت حق تعالی و اولیاءش را در نظر آورده و از #قصور و #تقصیر خویش در برابر این رحمت الهی محزون گردیم و یا در آیات #نعیم تدبر کنیم و به حال مومنین #حسرت بخوریم و از این که در زمره آنها نباشیم، دچار حزن گردیم یا لااقل در آیات عذاب #تفکر کنیم و حالت #خوف در #نفس ایجاد نمائیم. اگر این درجه از حزن هم حاصل نشد و #قطره اشکی جاری نگشت، چاره ای جز حزن تصنعی نیست.🌿🌹🌿
💠پایان جلسه هفتم
❇️ #ادامه دارد...
👌یاداور می شوم تمامی قسمت های این نوشتارها به یکدیگر #پیوست می باشد/کافی است بالای این پست را #ضربه بزنید تا به #اولین پیام برسید...🌿🌹🌿
https://eitaa.com/gooorrrran
🔰⚜🔰⚜🔰⚜🔰⚜🔰⚜
✅جلسۀ هشتم:
#آماده_سازی_صدا
هر صدایی دستخوش نوسان است. حتی اگر صدا دچار عوارضی طبیعی مانند بیماری و غیره نشود، باز در اثر عدم تمرین، آمادگی خود را از دست می دهد و این امر گذشته از اینکه کفران نعمت است، به مرور زمان باعث تأسف و حسرت خوردن قاری قرآن می شود.
👌دستور العمل زیر برای آماده نگاهداشتن صوت موثر است:
الف) آماده سازی کلی
✅ #نسبت_لحن _با_صوت
نسبت لحن با صوت همچون نسبت راکب با مرکب است. یعنی صوت، در حکم مرکب و لحن، در حکم راکب است و اصل در هنر قرائت، صوت است. زیرا همانطور که اگر مرکب راهرو و تعلیم دیده نباشد راکب رابه مقصد نخواهد رساند، صوت نیز اگر آماده و تربیت شده نباشد، مانع ظهور زیبایی لحن می شود. در واقع لحن بخشی از صوت است و شایسته تر این بود که بحث مربوط به لحن را در فصل پیشین مطرح می کردیم، ولی به جهت سهولت در تعلیم، آن را در فصلی جداگانه و مبسوط مطرح می کنیم. صوت و لحن چنان عاشقانه جذب یکدیگر شده و در هم فانی گشته اند که تفکیکشان امر مشکلی است، از اینروست که در روایات ،بیشتر به صوت اشاره شده است تا به لحن. زیرا آنچه به گوش می رسد و از دستگاه تکلم خارج می شود، صوت است و البته این صوت هر هنگام که ظهور می کند، آهنگی با خود دارد. بنابراین باز هم تأکید می کنیم که قاریان قرآن باید اهتمام و سعی فراوانی جهت پرورش صوتشان مبذول دارند و در حد توانشان تمرین نمایند تا این نعمت الهی را از قوه و استعداد به فعل و کمال برسانند تا به زیباترین وجه که شایسته قرآن کریم است از آن استفاده کنند و بدانند که یادگیری الحان و مقامات هنر قرائت، بسیار ساده تر و ممکن تر از پرورش صوت است؛ پس آنرا جدی بگیرند و همیشه برای تکمیل و رشد آن بکوشند.
✅ #تعریف_لحن
آهنگ و آواز را لحن گویند. منظور از لحن در هنر قرائت، آهنگ صوت است. لحن در هنر قرائت فقط باید مقامات و نغمات عربی باشد و استفاده از الحان غیرعربی و یا عربی غیرقرآنی به هر نیتی که باشد خلاف است.
لازم به ذکر است که اداء حروف و کلمات قرآن نیز باید با لحن عربی باشد، زیرا فرموده است:
« اَعْرِبِ الْقُرآنَ فَانَّه عَرَبیّ » و این قسمت از لحن مربوط به علم تجوید است.
🔰 پایان جلسه هشتم
#این_مطالب_ادامه_دارد.