💠 #حديث_روز شنبه 10 شهریور 1397
🔅 #امام_کاظم_علیه_السلام
🔸 الإمامةُ هِيَ النُّورُ، و ذلكَ قولُهُ عزّ و جلّ: «آمِنُوا باللّهِ وَ رَسُولِهِ و النُّورِ الّذي أنْزَلْنا»، قالَ : النُّورُ هُوَ الإمامُ .
🔹 امامت، نور و روشنايى است؛ همان كه خداوند عزّ و جلّ فرموده: «به خدا و پيامبر او و نورى كه فرو فرستاديم ايمان آوريد». نور همان امام است.
📚 الكافي ج ۱ ص ۱۹۶ ح ۶
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز یکشنبه 11 شهریور 1397
🔅 #امام_علی_علیه_السلام
🔸 المَوتُ أوَّلُ عَدلِ الآخِرَةِ .
🔹 مرگ ، نخستين مرحله عدالت [و داورىِ ]آخرت است.
📚 غرر الحكم : ج ١ ص ٣٧٦ ح ١٤٣٥
🔸 @hadithnet
💠 #احادیث_داستانی
🔸 صدقه در حال ناداری
🔹علی بن سوید : به #امام_کاظم_علیه_السلام گفتم: به من سفارشی كن.
فرمود:
🔅«تو را به پروامندی از خدا سفارش می كنم». آن گاه سكوت كرد.
من از تنگ دستی خود، نزد او شِكوه كردم و گفتم: به خدا سوگند، برهنه ام و برهنگی ام به جایی رسیده كه فلانی، دو جامه خویش را از تَنَش در آورْد و به من پوشاند!
فرمود: «روزه بگیر و صدقه بده».
گفتم: از آنچه برادرانم به من عطا می كنند، هرچند اندك، صدقه بدهم؟
فرمود: «آنچه را كه خداوند، روزی تو می كند، صدقه بده، هرچند ایثار كنی [و خودت به آن، محتاج باشی]».
📚الكافی: ج 4 ص 18 ح 2
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز دوشنبه 12 شهریور 1397
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص)
🔸 ما مِن مائِدَةٍ أعظَمَ بَرَكَةً مِن مائِدَةٍ جَلَسَ عَلَيها يَتيمٌ.
🔹 هيچ سفره اى بابركت تر از سفره اى نيست كه يتيمى بر سر آن نشسته باشد .
📚 الفردوس : ج ٤ ص ٤٦ ح ٦١٤٤
🔸 @hadithnet
💠 #حديث_روز سه شنبه 13 شهریور 1397
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص)
🔸 لا يَزالُ النّاسُ بِخَيرٍ ما أمَروا بِالمَعروفِ ونَهَوا عَنِ المُنكَرِ وتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوى. فَإِذا لَم يَفعَلوا ذلِكَ نُزِعَت مِنهُمُ البَرَكاتُ، وسُلِّطَ بَعضُهُم عَلى بَعضٍ، ولَم يَكُن لَهُم ناصِرٌ فِي الأَرضِ ولا فِي السَّماءِ.
🔹 مردم پيوسته در آسايش به سر مى برند، تا وقتى كه امر به معروف و نهى از منكر كنند[ و ]يكديگر را بر نيكى و تقوا ياور باشند. هرگاه چنين نباشند، بركت ها از آنان گرفته مىشود و برخى بر برخى چيره مىشوند. آنگاه نه در زمين و نه در آسمان، ياورى نخواهند داشت .
📚 تهذيب الأحكام ج ٦ ص ١٨١
🗓 #مناسبتها : ۱۳ شهریور [ روزتعاون ]
🔸 @hadithnet
💠 #زلال_معرفت
🍁 #مباهله (1)
✍🏻 #مباهله، رابطه اى ميان دو نفر و يا دو گروه متخاصم است كه هر يك براى اثبات حقّانيت خود، از خداوند متعال مى خواهد بر طرف مقابلِ خود ـ كه او را ظالم مى پندارد ـ ، لعنت فرستد .
در قرآن كريم، واژه #مباهله به كار نرفته و تنها يك بار، كلمه «نبتهل» در آيه ۶۱ از سوره آل عمران (آيه مُباهله) به كار رفته است كه به همين جهت آيه ياد شده، آيه مباهله ناميده مى شود ؛
امّا در احاديث اسلامى و منابع تاريخى، در تبيين شأن نزول آيه مباهله، اين واژه و مشتقّات آن، فراوان به كار رفته اند .
🔸 حديث مباهله، حديثى است در باره شأن نزول آيه مباهله .
متن اين حديث، گاه به صورت موجز و كوتاه و گاه همراه با داستان تاريخى مربوط به آن، به تفصيل، گزارش شده است .
▫️كوتاه ترين گزارش اين حديث :
لَمّا نَزَلَت هذِهِ الآيَةُ : «فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ» دَعا رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله عَلِيّا وَ فاطِمَةَ وَ حَسَنا وَ حُسَينا عليهم السلام فَقالَ : اللّهُمَّ هؤُلاءِ أهلى .
چون اين آيه نازل شد : «بگو : بياييد ما فرزندانمان را و شما فرزندانتان را بخوانيم» ، پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ، على و فاطمه و حسن و حسين را فرا خواند و فرمود : بار خدايا ! اينان، خانواده من اند .
👈 مطالعه بیشتر :
➡️ http://hadith.net/post/45228/
🔸 @hadithnet
🗓 #مناسبتها: ۲۴ ذیحجه
💠 روز #مباهله #پیامبر_اکرم_(ص)، با مسیحیان نجران
✍🏻 فتح مکه در سال هشتم هجرى توسّط سپاه اسلام که بدون خونريزى انجام گرديد، موجب درخشش تدريجى قدرت فرهنگى و سياسى اسلام در حجاز و بلکه در سراسر جهان گرديد.
پيامبر خدا(ص) با اعزام نماينده ويژه و ارسال نامه براى رهبران سياسى و مذهبى جهان، بويژه مناطق نزديک به مدينه، آنها را به پذيرش اسلام و يا به رسميت شناختن دولت اسلامى و التزام به مقرّرات آن، فرا خواند.
🔺پس از ارسال نامه #پیامبر_اکرم_(ص) به مسيحيان نجران، در سال نهم هجرى، يک هيئت بلندپايه از رهبران آنان به مدينه آمدند و با پيامبر(ص) مذاکره و مناظره نمودند.
گفتگوهاى آنان به نتيجه نرسيد و در نهايت پيامبر(ص) از سوى خداوند متعال مأموريت يافت که به آنها پيشنهاد مباهله دهد.
🔺رهبران مسيحيان نجران، با اين که ابتدا پيشنهاد مباهله را پذيرفته بودند، پس از اين که در روز موعود به ميعادگاه وارد شدند و نشانه هاى صدق و حقّانيت پيامبر خدا(ص) را ديدند، از انجام آن منصرف شدند و به امضاى صلح نامه اى که پيامبر(ص) شروط آن را مشخّص فرمود و به پرداخت جزيه، تن دادند.
➡️ http://www.hadith.net/post/53655/
🔸@hadithnet
💠 #حديث_روز چهارشنبه 14 شهریور 1397
🔅 جابر
🔸 ـ في تَفسيرِ آيَةِ المُباهَلَةِ ـ : «وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَكُمْ» : رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله وعَلِيٌّ ، «أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ» : الحَسَنُ وَالحُسَينُ ، «وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ» : فاطِمَةُ ، رَضِيَ اللّهُ عَنهُم أجمَعينَ .
🔹 به نقل از جابر، در تفسير آيه مباهله ـ :«و خودمان و خودتان را»، يعنى : پيامبر خدا صلىالله عليه وآله و على. «پسرانمان و پسرانتان را»، يعنى: حسن و حسين. «و زنانمان و زنانتان را»، يعنى: فاطمه. خداوند از همه ايشان خشنود باد!
📚 دلائل النبوّة لأبي نعيم : ص ٣٥٤ ح ٢٤٤
🗓 #مناسبتها : ۲۴ ذيحجه [ روز مباهله ]
🔸 @hadithnet
مـعارف حـدیث | 🔅
💠 #زلال_معرفت 🍁 #مباهله (1) ✍🏻 #مباهله، رابطه اى ميان دو نفر و يا دو گروه متخاصم است كه هر يك براى
🔸🔸🔸
💠 #زلال_معرفت
🍁 #مباهله (2)
🔹مشروعيت #مباهله
مشروعيت عامّ «مباهله براى اثبات و روشن شدن حق، پس از اقامه برهان» ، از جمله مطالبى است كه مى توان از آيه مباهله استنباط كرد، چنان كه احاديث اهل بيت عليهم السلام و سيره بزرگان دين نيز بر اين معنا دلالت دارند . از اين رو، بسيارى از فقها به مشروعيت مطلق مباهله براى اثبات حق، فتوا داده اند.
🔸 بزرگداشت روز #مباهله
در احاديث اهل بيت عليهم السلام ، آداب و اعمالى براى اين روز، ذكر شده كه كه رعايت آنها ، موجب تقويت توجّه قلبى مباهله كننده به خداوند متعال و زمينه سازِ اجابت دعاى اوست و شايسته است براى بهره گيرى از بركات اين روز مبارك و تجديد خاطره واقعه مباهله و تعظيم شعائر الهى ، مورد توجّه جامعه اسلامى بويژه اهل مراقبت، قرار گيرد .
☘ آداب روز #مباهله
#امام_صادق_علیه_السلام :
هر كس در اين روز ـ يعنى بيست و چهارم ذى حجّه ـ نيم ساعت قبل از ظهر، دو ركعت نماز به شكرانه نعمتى كه خدا به او اختصاص داده است ، به جا آورد و در هر ركعتى، يك بار امّ الكتاب (سوره فاتحه) ، و ده مرتبه «قل هو اللّه احد» و ده مرتبه آية الكرسى تا «هم فيها خالدون» ، و ده مرتبه «انا انزلناه فى ليلة القدر» را بخواند ، [اين عملش] در نزد خداوند با صد هزار حج و صد هزار عمره برابر است و هر حاجتى از حوائج دنيا و آخرت را كه از خداوند عز و جل بخواهد، به او عطا مى فرمايد ؛ هر حاجتى كه باشد ، إن شاء اللّه .
📚 دانشنامه قرآن و حديث: ج۱۶، ص۳۰۸
➡️ http://hadith.net/post/45228/
🔸@hadithnet
💠 #حديث_روز پنج شنبه 15 شهریور 1397
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص)
🔸 أحَبُّ شَيءٍ إلَى اللّهِ تَعالى أن يَرَى الرَّجُلَ مَعَ امرَأَتِهِ ووُلدِهِ عَلى مائِدَةٍ يَأكُلونَ، فَإِذَا اجتَمَعوا عَلَيها نَظَرَ إلَيهِم بِالرَّحمَةِ لَهُم، فَيَغفِرُ لَهُم قَبلَ أن يَتَفَرَّقوا مِن مَوضِعِهِم .
🔹 محبوب ترين چيز نزد خداى متعال، آن است كه ببيند مرد، با زن و فرزندانش بر سر يك سفره، غذا مى خورند. سپس هرگاه بر آن سفره، گرد هم آيند، با نظر رحمت به ايشان مىنگرد، و پيش از آن كه از جاى خود پراكنده شوند، آنان را مىآمرزد.
📚 تنبيه الغافلين : ص ٣٤٣ ح ٤٩٨
🗓 #مناسبتها : ۲۵ ذيحجه [ روز خانواده (نزول سوره دهر) ]
🔸 @hadithnet
🗓 #مناسبتها
25 ذیحجه
💠نزول سوره ي دهر در شأن امام علي(ع)، حضرت زهرا(س) و امام حسن و امام حسين(ع) و روز خانواده
💐 #امام_حسن_علیه_السلام و #امام_حسین_علیه_السلام بیمار شدند.
#امام_علی_علیه_السلام و #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها و فضّه كنیز آنها نذر كردند كه اگر حسن و حسین از بیماری بهبود یابند، سه روز روزه بدارند.
حسن وحسین شفا یافتند در حالی كه خانواده چیزی نداشت. علی(ع) از شمعون خیبری یهودی سه صاع جو قرض گرفت و فاطمه، یك صاع آن را آرد كرد و از آن، پنج گرده نان به شمار اعضای خانواده پخت.
🔸هنگام افطار، فقیری بر در ایستاد و گفت: سلام بر شما ای اهل بیت نبوّت، من مسكینی مسلمانم، مرا اطعام كنید تا خدا شما را از مائده های بهشت اطعام كند. آنها، او را بر خود ترجیح دادند و شب را به صبح رساندند، در حالی كه تنها آب آشامیدند و همچنان در حال روزه، وارد صبح شدند.
🔸چون هنگام اذان مغرب رسید و آنها نان را برای افطار در پیش روی خود نهادند، یتیمی سررسید و آنها، او را نیز بر خود ترجیح دادند.
🔸روز سوم نیز اسیری بیامد و با او نیز چنین كردند و نان خود را بدو دادند.
چون صبح رسید، علی(ع) دست حسن و حسین را گرفت و به سوی #پیامبر_اکرم_(ص) به راه افتادند. هنگامی كه چشم پیامبر به آنها افتاد كه از شدّت گرسنگی به خود می لرزند فرمود:
🔅چقدر بر من ناگوار است آن چه را در شما می بینم!
حضرت(ص) به همراه آنها نزد فاطمه آمد و او را در محرابش دید كه شكمش به پشتش چسبیده بود و دو چشمش فرو رفته بود.
پیامبر از این منظره، ناراحت شد، پس جبرئیل نازل شد و عرض كرد: ای محمّد! سوره [انسان] را بگیر، خداوند چنین خانواده ای را به تو تبریك می گوید و سوره [انسان] را برای او خواند.
📚 اهل بیت(ع) در قرآن و حدیث، ج 1، ص 363
➡️ http://hadith.net/post/5138/
🔸 @hadithnet