به نام خدا
🗓 #درباره_نشست
🔻 سلسله نشستهای همعزم
🔰 طرح موضوع پیشرفت ایرانی اسلامی در سالهای مختلف (به طور مشخص از میانه دههی ۸۰) از سوی مقام معظم رهبری، آن را تبدیل به دغدغه جمعی از فعالان جبهه انقلاب اسلامی کرده است.
پس از گذشت بیش از ۱۵ سال از طرح این موضوع، فرایند آن رو به جلو بوده و کموبیش توانسته است با دغدغهی گفتمانسازی پیشرفت، در اولویت قرار بگیرد اما در عین حال، به نظر میرسد نیاز است تا این صحنه مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد. پیشرفت متوقف شدنی نیست و ادامه دارد و برای این حرکت دائمی، باید پیوسته مسیر و فاصله تا مقصد را سنجید و از حرکت در مسیر اطمینان یافت.
🔰 آنچه در این صحنه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، تبدیل ارتباط مکانیکی میان کنشگران عرصه عمل و نظر به ارتباطی ارگانیکی است. اگرچه همه در حال پیشبرد اهداف خود هستند اما برقرار نبودن این ارتباط، اثرگذاری فعالیتها را به نسبت توانی که صرف میشود، کاهش میدهد.
🔰سلسله نشستهای همعزم با هدف ارتقای فضای کنونی گفتمانسازی پیشرفت، با تمرکز بر موضوع نحوه این اتصال و ارتباط، شکل گرفته است. در واقع این نشست ها به دنبال آن است تا فضای گفتوگویی میان اصحاب نظر و عمل صحنه گفتمان سازی پیشرفت ایجاد نماید.
🔰 به همین منظور، در ابتدا ضمن پرداختن به ابعاد روایتگری با تمرکز بر روایتگری شهید آوینی در روایت فتح به عنوان نمونهای که توانست ارتباط میان نظر و عمل را برقرار سازد، تلاش میکند تا به سمت روشنتر شدن فضا و دقیقتر شدن مسائلی مانند ایدههای گفتمانی، ادبیات مورد نیاز، صورت بندی تجربیات و ... حرکت کند.
🔰 در این میان نیز برای کمک به تولید ادبیات گفتمانسازی پیشرفت درصدد است تا فرصتی برای کنشگران صحنه فراهم سازد تا ضمن بیان تجربیات خود، به اصلاح و پیشرفت آن بپردازند. آن چه اصل و اساس شکلگیری این مجموعه نشست شد، تلاش برای فراهم ساختن بستر ارتباطی موثر و تعامل سازنده میان افراد حاضر در این صحنه است.
▫️ بیشک طی این مسیر طولانی جز با همراهی دغدغهمندان و علاقهمندان مقدور نخواهد بود.
و صابروا و رابطوا ...
✅ @hamazm
🔻 اولین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
(گفتگوهای انتقادی پیرامون نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت)
🔰 از روایت فتح تا روایت پیشرفت
تبیین موضوع روایتگری آوینی، مسأله نشست اول است؛ این که آوینی چه چیزی را روایت کرد و با چه پشتوانهای به این نقطه رسید؟
🔸 حسین نقویان
روایتِ انسان انقلاب اسلامی در "روایت فتح"
🔹 امیر نجاتبخش
روایتِ انسان انقلاب اسلامی ناظر به تجربهای در میدان پیشرفت
🔸 مسعود ملکی
موضوع روایتگری در روایت پیشرفت
🗓 زمان: شنبه ۲ دی ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۳ تا ۱۵
📍مکان: خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷ خانه اندیشهورزان
🔘 پخش زنده
▫️در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/tsi/society
✅ @hamazm
یا علیم
🗓 #درباره_نشست
🔻 گفتگوهای انتقادی درباب چگونگی روایت انسان جدید و اندیشه جدید
🔰 با گذشت حدود یک دهه از مطرح شدن موضوع صورتبندی نظریه"پیشرفت" و دستیابی به الگوی بومی پیشرفت در مقابل الگوی توسعه، عرصهی جدیدی شکل گرفته که توانسته است تا حدودی در فرآیند تصمیمگیریهای کلان مسیر توسعه کشور نیز نقشآفرینی کند. اگرچه این عرصه، کنشگران و بازیگران خاص خود را نیز یافته است اما هنوز در ابتدای این راه طولانی و صعب العبور قرار دارد. آنچه در این مقطع زمانی ضروری به نظر میرسد، #بازاندیشی و بازنگری در این مسیر طی شده است تا ضمن شناسایی خلاها و چالشها، با خطای کمتر و سرعت بیشتر گامهای بعدی برداشته شود.
🔰 یکی از نقاط کلیدی و اثرگذار در این بازاندیشی، بررسی #نسبت_نظر_و_عمل در موضوع پیشرفت و گفتمانسازی پیشرفت است. شدت گرفتن طنین ادبیات "گفتمانسازی"، "روایتگری"، "سیاستگذاری" و امثال آن، خود دلیلی است بر این که نحوهی برقراری ارتباط نظر با عمل، مسأله مهمی برای بازیگران و نقشآفرینان این عرصه شده است و بعضاً این موضوعات به عنوان راهحلهایی جهت برقراری این ارتباط، فهمیده میشود.
🔰 باید در نظر داشت که نظر و عمل دو مقوله جدا از هم نیستند که بنا باشد با پل یا میانجگریِ مقولهی دیگری بین آنها اتصال برقرار کرد. بنابراین استفاده از واژه اتصال و ارتباط، تا حدی مسامحتاً صورت میپذیرد زیرا اساساً یکی از دلایل گسستی که میان این دو وجود دارد، به خود اصل نظر و عمل و عدم تناسب آنها با هم، باز میگردد.
🔰 با انقلاب اسلامی و ظهور اندیشهای جدید از یک سو و ساخته شدن #انسان_جدید از سویی دیگر، در واقع عمل و نظر متناسبی با هم تکوین یافتند که طبیعتاً به هم نیز مرتبط بودند. و امروز بخشی از راهحلِ اتصال نظر و عمل، دستیابی به خودآگاهی جمعی نسبت به این اندیشهی نو و این انسان جدید است.
🔰 براساس مقدماتی که بیان شد فراهم کردن بستری به منظور امکان برقراری گفتگوی انتقادی میان اندیشهورزان و کنشگران میدانِ عملیات، راهی جهت رسیدن به این خودآگاهی و توجه بیشتر پیدا کردن به ابعاد این مساله خواهد بود.
سلسله نشستهای همعزم نیز با این هدف طراحی شدهاند و امید داریم با عنایت الهی این هدف در کنار همعزمان این مسیر تحقق یابد.
همان طور که پیش از این بیان شد، سه مرحله گفتوگو در این برنامه طراحی شده است:
۱. گفتوگوهایی در جهت روشن ساختن ابعاد مسالهی نسبت نظر و عمل براساس تجربهای موفق از روایتگری
۲. گفتوگوهای انتقادی پیرامون مسائل احصا شده در نسبت با مساله اصلی نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت
۳. رجوع به تجربههای تحقق یافته در میدان گفتمانسازی و کالبدشکافی و بازبینی آنها.
#گفتگو_های_انتقادی
#نشست_های_هم_عزم
✅ @hamazm
یا علیم
🗓 #درباره_نشست
🔻 چرا روایت فتح؟
📌 گفتوگوهای همعزم با نشستهای سهگانهای در باب تجربهی "روایت فتح" در روایتگری، آغاز میشود.
🔰 انتخاب تجربهی روایت فتح به عنوان یک نمونهی موفق، از حیث التفاتِ شهید آوینی به ساخت آن بوده است. فرضیهی ما این است که روایت فتح تجربهای موفق در روایتگری و اتصال نظر و عمل بوده است اما این موضوع پیش فرض ما نخواهد بود و در این نشستها به صورت انتقادی در باب آن گفتگو خواهد شد. منطق انتخاب روایت فتح در واقع این بوده است که آوینی در روایت فتح، با توجه و خودآگاهی حرکت میکند و تنها به دنبال ساخت یک مستند صرفا با هدف تبلیغ و تهییج احساسات نبوده است.
🔰 بلکه آوینی همانطور که خودش در گفتگوها و مقالاتی به صراحت بیان میکند، به نحوه ساخت روایت از ابعاد مختلف نیز توجه داشته و به بدیلهای کار خود و یا شیوههایی که آنها را مناسب نمیداند هم التفات داشته است.
🔰 به عبارتی آوینی سراغ میدانِ عملی رفته که پیش از ورود به آن، به اندیشهای که پایه توصیف آن میدان است، رسیده بوده است. آوینی در ساخت روایت فتح که البته تنها بخشی از کلیت کار آوینی بوده است، به ابعادی از جمله موضوع روایتگری، انتخاب سوژه، چگونگی ساخت روایت، انتخاب قالب و نسبت راوی با روایت و موضوعِ روایت، مبتنی بر مبانی نظری و فهمش از انسانِ عصر خودش و به تعبیر او #عصر_جدید ، توجه داشته است.
🔰 موضوع #نشستهای_سهگانه_اول ، بررسی ابعاد مسأله ارتباط نظر و عمل با کمک گرفتن از این نمونه موفق از حیثی که بیان شد، خواهد بود.
در نشست اول، هدف تبیین #موضوع_روایت ، در نشست دوم، چگونگی #ساخت_روایت ، انتخاب قالب و خلق روایت و در نشست سوم، چگونگی #ساختِ_اجتماعی_روایت مورد بررسی قرار خواهد گرفت ان شالله.
▫️ در هر سه این نشستها، نسبت بین روایت فتح با روایت پیشرفت پیوسته مورد نظر است.
#نشست_های_هم_عزم
#از_روایت_فتح_تا_روایت_پیشرفت
✅ @hamazm
🔰 اولین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
(گفتگوهای انتقادی پیرامون نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت)
🔻 از روایت فتح تا روایت پیشرفت
🗓 امروز ۲ دی ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۳ تا ۱۵
📍 خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان
🔘 پخش زنده در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/tsi/society
✅ @hamazm
همعزم
🔰 اولین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم» (گفتگوهای انتقادی پیرامون نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گ
یا علیم
🗓 #درباره_نشست_اول
🔰 مسأله نشست اول، تبیین #موضوع_روایت است. موضوع روایت پیشرفت بر انتخاب سوژه تقدم دارد و باید به تفاوت میان این دو، توجه داشت. هر چند در ارتباطی دو سویه نیز با هم هستند.
🔰 در موضوع روایت پیشرفت، یک مسأله نسبت بین روایت دستاوردها با روایت انسانِ سازنده آن است. اینکه اصالت با کدام است و جایگاه هر کدام در روایت پیشرفت چیست؟
داستان از آنجا پیچیدهتر و سختتر میشود که ما در توضیح این که چه چیزی «پیشرفت» است و چه چیزی «ناپیشرفت»، بیان و زبان مشترک و مبانی نظری روشنی نداریم.
🔰 آوینی در «روایت فتح» دارای نگاه جدیدی در روایتگری و انتخاب موضوعِ روایت است که خودش به آن التفات داشته و البته در گفتمان موجود آن زمان، معنادار بوده است. او حتی در انتخاب عنوان روایت فتح، معنای خاصی از فتح را مدنظر قرار داده است.
آوینی می گوید: «... در هیچ یک از این فیلمها نیست که ما به خود جنگ و یا ماشین و ابزار جنگ اصالت داده باشیم، همواره ایمان رزمندهها است که اصالت دارد...»
اما سوال این است که چقدر این انتخاب آوینی، در موضوع روایتش میتواند در روایت پیشرفت هم مبنا قرار گیرد؟
#نشست_های_هم_عزم
#از_روایت_فتح_تا_روایت_پیشرفت
#نشست_اول
✅ @hamazm
📝 #گزارش
🔻 مجموعه نشست های همعزم
از روایت فتح تا روایت پیشرفت
📌 حسین نقویان:
🔸همه آن مبنایی که در آثار، اندیشهها و نوشتههای شهید آوینی وجود دارد، انقلاب اسلامی است. اثری از شهید آوینی نمی بینید، مگر در نسبت با انقلاب اسلامی. بر همین اساس، باید مقدم بر آوینی، انقلاب اسلامی را شناخت.
🔹 ایشان در مورد انقلاب میگویند، انقلاب اسلامی واقعه بیبدیلی است. هیچ نظیری در دنیای جدید ندارد و این انقلاب، انقلاب در ارزش هاست.
#نشست_اول
✅ @hamazm
📝 #گزارش
🔻 مجموعه نشست های همعزم
از روایت فتح تا روایت پیشرفت
📌 مسعود ملکی
🔹 روایت پیشرفت و روایت فتح دو پارادایم متفاوت با دو معنای متفاوت از روایت است. ما روایت پیشرفت را در واقع زیستبومِ طرح مساله می دانیم. امروز طرح و حل مساله پیشرفت بدون روایت پیشرفت اتفاق نمیافتد. اصلا حرکت به سمت پیشرفت بدون روایت ممکن نیست. پسرفت و پیشرفتها را نمیتوانی بدون روایت حل کرد.
#نشست_اول
✅ @hamazm
📝 #گزارش
🔻 مجموعه نشست های همعزم
از روایت فتح تا روایت پیشرفت
📌 امیر نجات بخش
🔹 آوینی انقلاب اسلامی را به مثابه زندگی، پیش روی انسانها میگذارد. امروز هم باید جایگاه تاریخی انسانها را به آن ها نشان بدهیم تا حیات را درک کنند.
🔸 در مسئله پیشرفت اصلیترین مسئله، تکنیک است. نسبت انسان با تکنیک، مظهر واقعیاش در سینما است. بهطور مثال، قصه های مجید توانسته است به خوبی از تکنیک عبور کند.
آوینی معتقد است که حقیقت هستی، امکان حضور در سینما و رسانه را دارد.
#نشست_اول
✅ @hamazm
Sound Ham Azm 14021001_ّFINALd_01.mp3
49.23M
📷 #گزارش_تصویری
🔻 اولین نشست از مجموعه نشستهای همعزم
🔹 از روایت فتح تا روایت پیشرفت
#نشست_اول
📆 تاریخ : ۲ دی ماه ۱۴۰۲
📍خانه اندیشه ورزان
✅ @hamazm