اين تصور که ثواب و بازتاب اعمال انسان، يکجا در قيامت به آدمی میرسد نادرست است؛ بلکه بنا به آيات شريفۀ قرآن و روايات، بخشی از اين اجر و ثواب، در همين دنيا به انسان بازمیگردد. البته بنا به ماهيت جهان آخرت، آنچه در اين دنيا بازتاب عمل آدمی است با اجر و پاداش اخروی، قياس ناپذير است. بنابراين، چنين نيست که نگاه بندگان صرفاً عُقباگرايانه باشد و بپندارند بازتاب کارهای شايستۀ اجتماعی و مردمی و خيررسانی به دين و بندگان خدا، صرفاً به عالم آخرت بازمیگردد. قانون خداوند اين است که در همين دنيا نيز بخشی از اجر عمل دستگير آدمی شود. برای نمونه صلۀ رَحِم از اعمال صالحی است که فوايد آن در اين دنيا نصيب عامل آن میشود.
امام باقر علیهالسلام در روايتی، چهار فايدۀ دنيايی و يک فايدۀ اخروی برای صلۀ ارحام برمیشمرد:
«صلۀ ارحام، اعمال را پاک، اموال را افزون، بلاها را دفع و حساب را آسان می کند و اجل را به تأخير می اندازد».
همچنين از امام صادق علیهالسلام در ثمرات کمک رسانی به مؤمنان نقل شده است:
«هركه به فرياد برادر مؤمنِ غم زده و گرفتارش در زمانی که مبتلا به بيماری يا امری دشوار شده است، برسد و اندوهش را بزدايد و در روا شدن حاجتش او را كمك كند، به خاطر اين كار، خداوند هفتاد و دو رحمت خويش را برای او منظور کند، كه یکی از آنها را در همين دنيا برای بهبود وضع معيشتش به او دهد و هفتاد و یک رحمت ديگر را برای هول و هراسهای روز قيامتش ذخيره كند».
▫️کتاب شکوه نیایش، شرح صحیفه سجادیه، ج۶، صص ۲۴۱-۲۳۹.
#لحظۀخوش
#شکوه_نیایش_جلد۶
@Hedayatnoor
110-Momenon.A73.Serat Bodane Din Be Che Manast.mp3
2.6M
صراط بودن دين به چه معناست؟
١١٠-سوره مباركه مؤمنون جلسه ٣٠
آيه ٧٣
محمدعلى انصارى
زمان: ١٢:٤٧ حجم: ٢.٤ MB
#تفسیرقرآن
#مومنون
@Hedayatnoor
36_Khotbeh91_j11_P1_Bist_Sazo_Kar_Baraye_Rah_Yaftan_Be_Alame_Malakot3.mp3
4.29M
بيست ساز و كار براى ره يافتن به عالم ملكوت
(قسمت سوم)
٣٦-شرح خطبه ٩١، جلسه ١١
(بخش اول)
محمدعلى انصارى
زمان: ٢١:٣٠ حجم: ٤.٩ MB
#نهج_البلاغه
#خطبه۹۱
@Hedayatnoor
16.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زیباترین وصف قرآن از لسان
امیر مومنان علیهالسلام
محمدعلی انصاری
زمان: ۴:۱۶ حجم: ۱۵.۷ MB
#ویدئو
#ترنم_وحی
@Hedayatnoor
May 11
6_Doa17_j2_P3_Chetor_Sheytan_Esyan_Ra_Dar_Edrake_Ma_Zinat_Midahad.mp3
4.34M
چطور شيطان عصيان را در ادراك ما زينت مى دهد؟
٦-شرح دعاى ١٧ صحيفه سجاديه،
جلسه دوم ( بخش سوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ٢١:١٦ حجم : ٤.٣ MB
#صحيفه_سجاديه
#دعاى17
@Hedayatnoor
🔰۲۷۱- چگونه میتوان دیگران را به دین جذب کرد؟
🔹يکی از بهترين راههای نفوذ در قلب ديگران و جلب اعتماد آنان، انجام رفتارهای پسنديده است. از اين رو کسانی که درصدد جذب مردم به سمت دينداری هستند، بايد پيشتر و بيشتر از همه بر اساس موازين دينی عمل کنند.
امام صادق علیهالسلام میفرمايد:
«کُونُوا دُعَاۀً لِلنَّاسِ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِکُمْ»
دعوتکنندگانِ مردم به سوی خداوند با غير زبانهايتان باشيد.
هر مسلمان شيعهای میتواند در جايگاه خود مُبَلِّغ مکتب اهل بيت علیهمالسلام باشد. اگر در عرصۀ اقتصادی فعاليت میکند، به گونهای داد و ستد کند که مردم با ديدن او با خود بگويند: چون شيعۀ علی بن ابيطالب علیهالسلام است، حرام و حلال برايش مهم است و به اين زيبايی معامله میکند. همچنين اگر در ميدان سياست و عرصۀ فرهنگ فعاليت میکند، آنقدر خداپسندانه عمل کند که ديگران رفتار نيکوی او را نتيجۀ اعتقادات پاک او بدانند. تو گويی رفتار نيکوی ايشان گواه صدق مکتبی است که به آن ملتزم هستند. به اين ترتيب به مکتب و مذهبی که او را چنين پرورده است علاقهمند میشوند و به آن گرايش پيدا میکنند.
ذهن دیگران میپذيرد که انسانی که به اين نيکويی عمل میکند و چنين رفتار شايسته و پسنديدهای دارد، قطعاً پشتوانۀ فکری و اعتقادیِ خوبی دارد و حتماً به مکتب، مدرسه و مرامی وابسته است که نيکوزيستن را به او آموزش میدهد. پس با تمام وجود آماده میشوند که مکتب او را بشناسند و از آن پيروی کنند.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۲۲،صص ۳۳۲-۳۳۱.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد22
@Hedayatnoor
خلوص در ارتباط با خداوند به معنای یکدستی و یکرنگی است؛ حالتی که تمام وجود آدمی رنگ خدا میگیرد و از غیر خداوند چیزی در وجودش باقی نمیماند؛ همان حالتی که هدف خلقت است.
اندیشۀ انسان مخلص تمام و کمال خداگونه است و جز در مسیر خدا و برای خدا نمیاندیشد و قلبش جز برای خدا و عمل به فرمان های او نمیتپد. بلندای مخلِص بودن، دست یافتن به مقام «مخلَصان » است که شیطان به این گروه از بندگان پروردگار دسترسی ندارد و امکان بر زمین زدن آنان برایش میسّر نیست:«إلِّا عِبَادَكَ منِهُْمُ الْمُخْلَصِينَ».
انسان مخلص هرگز در انتظار مدح، ثنا، تشویق و تشکر دیگران نیست. اگر آدمی متوجه شود که متوقع است تا دیگران برای خدمت او به خلق، تشویقش کنند و مقام و منصبی به او بدهند، مشخص میشود بویی از اخلاص نبرده است.
آری، «اخلاص» حقیقت بندگی، کمال و شکوهمندی آدمی و یگانه راهی است که دست انسان را به دامن حق میرساند و او را به بارگاه جلال و جمال خداوندی راه میدهد. هیچ مسیر دیگری جز اخلاص برای اتصال به ذات حق وجود ندارد. البته مسلّم است که اخلاص درجاتی دارد و هر مرتبهاش انسان را به بخشی از مقصود میرساند؛ اما راه، اخلاص است و بس.
▫️کتاب شکوه نیایش، شرح صحیفه سجادیه، ج۶، صص ۲۶۰-۲۵۵
#لحظۀخوش
#شکوه_نیایش_جلد۶
@Hedayatnoor