هدایت شده از 🟡 اخبار قرآني 🟡 اخبار جهان اسلام
🟡 خبر جذب حافظان قرآن در آموزش و پرورش
#جذب #نفرات برتر جهانی
🟨 به گزارش ایران استخدام و به نقل از خبرگزاری ایرنا، وزیر آموزشوپرورش گفت: با توجه به اینکه 700 دارالقرآن در کشور فعال هستند، جذب رتبههای برتر مسابقات جهانی قرآن برای حافظان قرآن انجام میشود.
🔹به گزارش ایرنا از وزارت آموزشوپرورش، یوسف نوری در ششمین دوره توانمندسازی مدیران مراکز دارالقرآن کریم کشور اظهار کرد:
دارالقرآنها زمینهای برای تربیت ۶ ساحتی دانش آموزان ایجاد میکنند زیرا قرآن کتاب هدایت است و این هدایت در همه ساحتهای تربیت است که در سند تحول بنیادین طی ۶ ساحت جمعبندی شده است و بیشتر ساحتها اعتقادی و اخلاقی است که مورد نیاز جامعه است.
🔹وی افزود: باید بتوانیم نسل آیندهساز و جامعه امروز را به سمت قرآن هدایت کنیم. این ظرفیت در وزارت آموزشوپرورش وجود دارد و در سی و ششمین دوره بینالمللی مسابقات قرآنی بود که سال گذشته برگزار شد و معلمان همه رتبههای اول را کسب کردند.
🔹 دانش آموزان نیز در حوزه دانش آموزان عادی و استثنایی توانستند در مسابقات جهانی خوش بدرخشند که نشان از زحمات مراکز دارالقرآن است.
🔹وزیر آموزشوپرورش اضافه کرد: دارالقرآنها باید به شبکههای وسیعی تبدیل شوند و این شبکه توسط خود دانش آموزان اداره شود؛ دانشآموزانی داریم که در حوزه قرآن فعالیتهای خوبی کردهاند؛ بنابراین باید دانش آموزان در دارالقرآنها فعالیت انجام دهند و مدیریت کارها را بر عهده گیرند.
🔸نوری اظهار کرد: جذب و استخدام که برای قهرمانان ورزشی انجام شده است و این جذب رتبههای برتر مسابقات جهانی قرآن برای حافظان قرآن انجام میشود.
🔸وی با قدردانی از مشارکت سایر دستگاهها مانند اوقاف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: افراد خلاق را جذب کنید، از شرکتهای دانشبنیان و روشهای نوین، اولیا و گروههای جهادی استفاده کنید. بیش از۵۳۰ گروه جهادی در حوزههای زیرساختی مانند؛ تعمیر، تجهیز و حوزههای آموزشی با آموزشوپرورش همکاری میکنند که باید از این ظرفیت برای توسعه دارالقرآنها استفاده کرد.
🔸وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: یکی از معیارهای حکمرانی شایسته از دیدگاه مقام معظم رهبری مردمی کردن فعالیتها است و اگر این فعالیتها مردمی شود، میتوانیم در این حوزه توسعه و پیشرفت خوبی داشته باشیم.
وی با تأکید بر برگزاری جلسات خانگی قرآن گفت: گردش قرآن در منازل باعث میشد که نیکیها در جامعه اضافه شود؛ بنابراین این کار باید پیگیری شود و نباید افراد را به دارالقرآن بیاورید بلکه باید دارالقرآن را به خانه ببریم. نباید اجازه دهیم تا در شهرنشینی و حکمرانی مدنی جدید قرآن از مردم دور شود و دارالقرآنها میتواند پایگاه فرهنگی محله تبدیل شود مانند مدارس که در سند تحول باید به کانون تربیتی محله تبدیل شود.
منبع: خبرگزاری ایرنا
🟡 به کانال اخبارِقرآني بپیوندید
@AKhbare_Qurani
هدایت شده از 🟡 اخبار قرآني 🟡 اخبار جهان اسلام
سلام خوش آمدید
سعی ما بر جمع آوری #اخبارِقرآني و همچنین فرهنگی با رویکرد قرآني و قرار دادن آن در کانال جهت سهولت اطلاع و استفاده #قرآنیان عزیز و والدین آنها برای بهره مندی و ارتقاء با مطلع بودن از برنامه های قرآنی در حال اجرای کشور وجهان اسلام
🔹لطفا ما رو در این امر مهم یاری رسانید🌹
🔹 در ابتدای مسیریمـ اما به عشق قـ❤️🔥ـرآن 🌹 و قـ💝ـرآن دوستان ادامه خواهیم داد
💙 التماس دعا
✅ اگر خبر قرآني داشتید به ادمین اخبار قرآني بفرستید
@Admin_AKhbare_Qurani
🟨 کانال اخبارِقرآني
🔸https://eitaa.com/AKhbare_Qurani
🔷 #قرائت
🔹#بلد
❤️🏴 تقدیم شما خوبان دو قرائت #ناب #ماندگار و بسیار زیبا از سوره مبارکه #بلد
😍 کلیپ اول : قرائت فوق العاده معنوی استاد #عبدالباسط
🥰 و کلیپ دوم قرائت قسمتی سوره توسط استاد #مصطفی_اسماعیل
التماس دعا
🏴 کانال حفظ، مفاهیمـ و مسابقات قرآن
❤️🔥 @HefzeQuran 💠
🔰 #معرفی #نرم_افزار #قرآنی #حفظ_النور
🔻#نرمافزار #حفظ قرآن کریم حفظ النور🔻
🆔 لینک کافه بازار :
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.hefz.noor
💯 نرم افزار بسیار کاربردی حفظ النور همراه با صفحه مختص جهت مرور و حفظ قرآن کریم که بصورت مخفی کردن آیه شما را در جهت مرور یا حفظ مطلوب تر کمک شایانی می کند
⭕️ هرچند توصیه اساتید استفاده از خود مصحف و قرآن بدون ترجمه است، لیکن جهت مسافرت ها و یا مرور که ارتباط کمتری باید با خود مصحف داشته باشید و از حفظ بخوانید این نرم افزار #بسیار #توصیه می شود
✅ بنده حقیر و خیلی از حفاظ از این نرم افزار نیز استفاده می کنیم که امکانات بسیار زیبای دیگری هم از جمله آزمون های آنلاین و آفلاین ، ترجمه پ شرح واژگان ، تفسیر و....
✅ کانال حفظ ، مفاهیم و مسابقات قرآن کریم کانالی مناسب جهت انجام حفظ و یادگیری مفاهیم ناب قرآن کریم
✅ مارا با دوستان خوبتان به اشتراک بگذارید
💠 @HefzeQuran ❤️🔥
سلام🏴 اَلــبـــلــد❤️
✍ مطالب سوره #بلد در کانال قرار داده شد
❤️💐 إن شاءالله بهرهمند شویمـ و بهره مند سازیمـ
🧔🏻♂️ مطالب این سوره بسیار مفید و #کاربردی است برای #معرفت_وشناخت_خدا از روی ادله عقلی و شواهد بصری و همچنین ترسیم زیبای مسیر دنیا به گردنه و مطالب ناب دیگر
✅ بهمراه معرفی نرم افزار قرآني و کاربردی #حفظ_النور
#نشرمطالب #صدقه_جاریه است
✅ هدیه باشد به همه اموات و شهدا انبیاء و اولیاء و ذوی الحقوق خاصه اهل بیت و محبینشان و #بالاخص #شهدای دشت نینوا و #سروروسالارشهیدان #اباعبدالله_الحسین_علیه_السلامـ به ویژه #امام_حسن_مجتبی_علیه_السلام که امروز سالروز شهادت این امام همام است ....🏴
👇 جهت استفاده به کانال زیر مراجعه کنید👇
🏴💠 حفظ ، مفاهیمـ و مسابقات قرآن کریمـ
🏴 @hefzeQuran
🏴 باسلام 🏴
#فجر
✍ إن شاءالله مطالب زیر از سوره #فَـجْـر ، در کانال قرار داده خواهد شد:
🔰صوت
🔰شناسنامه سوره
🔰شناخت اجمالی سوره
🔰 ترجمه وشرح واژگان سوره
🔰تدبرسوره جهت حفظ مطلوبتر
🔰تفسیر ومفاهیم(بزرگسال)
🔰تفسیر کودکانه
🔰نکات حفظ
#مسابقه7 🔰 #مسابقه_قرآني
👇 جهت استفاده به کانال زیر مراجعه کنید👇
💠 حفظ ، مفاهیمـ و مسابقات قرآن کریمـ
@hefzeQuran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 #صوت و تصویر سوره #فجر
🔻 استاد #منشاوی
✅ #صفحه593و594 #ترتیل آیات ١ الی ٣٠ سوره فَـجْـر
@HefzeQuran
🔰 #شناسنامه سوره #فجر
🔻معرفی سوره :
🔺شماره صفحه ( مطابق با قرآن به خط عثمان طه ) : 593
🔺شماره سوره: 89
🔺ترتیب نزول: 10
🔺محل نزول: مکه
🔺سال نزول: قبل از هجرت
🔺جزء: 30
🔺تعداد آیات: 30
🔺تعداد کلمات: 139
🔺تعداد حروف: 584
🔺تعداد لفظ الله:1
🔹معانی سوره:
فجر به معنای پگاه و بامداد است.
🔸ویژگی سوره :
این سوره بیان می کند که :
قهر خداوند و عذاب الهی اختصاص به اقوام عاد و ثمود فسادگر و فرعون طغیانگر ندارد بلکه عذاب الهی شامل همه طاغوتیان و ستمگران و مفسدین می باشد.
🔹موضوعات کلی سوره :
– فجر و الفجار نور مادی از ظلمت مادی و نورهای معنوی
– سرنوشت شوم طاغوتیان و ستمگران سست حتمی و قانون ثابت الهی در مورد ستمگران
– تنبیه انسانها در روز قیامت
– اطمینان خاطر و آرامش صاحبان نفسهای مطمئنه، راضیه و مرضیه.
🔷 فضیلت قرائت سوره فجر :
رسول اکرم (ص)فرمودند: خداوند متعال کسی که سوره فجر را در ده شب اول ماه ذیحجه بخواند، میبخشد و هر کس در سایر ایام این سوره را بخواند، روز قیامت برایش نور خواهد شد. (مجمع البیان،ج10،ص 730)
🟤 کانال حفظ ، مفاهیمـ و مسابقات قرآن کریمـ
🇮🇷 @HefzeQuran
🔰 #شناخت_اجمالی سوره #فجر
🔻سوره فَجْر هشتاد و نهمین سوره و از سورههای مکی قرآن است که در جزء سیام قرآن جای دارد.
فجر به معنای سپیدهدم است که خداوند در آیه اول سوره به آن قسم میخورد و در تفسیرهای روایی مصداق آن امام مهدی(عج)، دوازدهمین امام شیعیان ذکر شده است.
🗂 سوره فجر به سرگذشت قوم عاد، قوم ثمود و فرعون و فساد و طغیان آنان اشاره میکند و میگوید : انسانها در معرض آزمایش الهی قرار دارند؛ اما عدهای به دلیل فراموشی نعمتهای الهی در این آزمایش شکست میخورند.
💌 سوره فجر به سوره امام حسین(ع) نیز شهرت دارد و در احادیث منظور از «نفس مطمئنه» در آیات پایانیِ آن، امام حسین(ع) معرفی شده است.
📜 در روایات نقل شده هر کس آن را در شبهای دهگانه تلاوت کند، خداوند او را میبخشد و اگر در بقیه روزها تلاوت کند، نوری در قیامت همراه او خواهد بود.
⚜سوره فجر از جمله سورههایی است که بر ضریح کنونی امام حسین(ع) (نصبشده در سال ۱۳۹۱ش) حک شده است.
⏮ ↙️ ادامه در پست بعد ↘️ ⏭
✅مارا به دوستان خودمعرفی نمائید✅
🔻نامگذاری :
این سوره را «فجر» مینامند، زیرا با سوگند خداوند به فجر (سپیده دم) آغاز میشود.
🔻 سوره امام حسین(ع)
سوره فجر به سوره امام حسین(ع) مشهور شده است؛ چراکه بر پایه حدیثی از امام صادق(ع)، منظور از «نفس مطمئنه» [در آیه ۲۷] امام حسین(ع) است
➕همچنین، یکی از تفسیرهای «لیالٍ عشر» (شبهای دهگانه) ده شب آغازین محرم ذکر شده است.
▫️سوره فجر از جمله سورههایی است که بر روی ضریح امام حسین(ع) (نصبشده در سال ۱۳۹۱ش) حک شده است.
🔻محتوا :
سوره فجر به سرگذشت قوم عاد و نیز ارم ذات العماد (باغ بهشتآسای ستوندار) و قوم ثمود، قوم فرعون و فساد و طغیان آنان اشاره دارد و این نکته را یادآور میشود که : انسان در معرض آزمایش الهی قرار دارد و با نعمت و محنت، آزمایش میشود.
🧐 سپس علتهای شکست انسانهای بیایمان را در این آزمایش بیان میکند و به فرارسیدن روز جزا اشاره میکند که در آن روز، بیایمانان با مشاهده آثار جهنم پند میگیرند؛ اما چه جای پند گرفتن که بیفایده و دیرهنگام است.
🔷نکتههای تفسیری
درباره برخی از واژههای سوره فجر نکات تفسیری در تفاسیر ارائه شده است که در ادامه به آن اشاره میشود:
🔹مراد از واژههای الفجر، الشفع و الوتر :
در تفسیر البرهان، روایاتی آمده که مراد از واژه «الشفع: جفت» را پیامبر(ص) و امام علی(ع) یا امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و مراد از واژه «الوتر: تک» را خداوند دانسته است. همچنین در روایتی آمده است مراد از «الفجر»، امام مهدی(عج)، دوازدهمین امام شیعیان است.
🔹مراد از شبهای ده گانه :
خداوند در آیه دوم سوره فجر به "لَيَالٍ عَشْرٍ" (شبهای دهگانه) سوگند یاد میکند، درباره تفسیر لیال عشر چندین احتمال مطرح است: ده شب اول ذیالحجه، ده شب آغازین ماه محرم، ده شب پایانی ماه رمضان و ده شب اول ماه رمضان را از جمله این احتمالات دانستهاند.
🔺به گفته فخر رازی از مفسران اهل سنت، سوگند به شبهای دهگانه دلالت بر عظمت و فضیلت آنها دارد. وی سه دهه اول ذیالحجه، اول محرم و آخر ماه رمضان را به عنوان سه احتمال برای لیال عشر معرفی کرده است که عبادت خدا در آنها تاکید شده است.
🔺 علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، ضمن اشاره به احتمالات مذکور، منظور از لیال عشر را ده شب اول ذیالحجه دانسته است.
🔺بر پایه روایتی که جابر بن یزید جعفی از امام محمدباقر(ع) نقل کرده، لیال عشر به ده تن از امامان معصوم اشاره دارد.
🔺 برخی از مفسران معتقدند که منظور از شبهای دهگانه، فقط شبها نیست و روزها را نیز شامل میشود.
🔹آزمایش انسان با نعمتها :
در آیه پانزدهم و شانزدهم سوره فجر آمدهاست خداوند انسان را گاه با نعمت فراوان و گاه با رزق و روزیِ تنگ آزمایش میکند؛ اما آدمی این آزمایش را فراموش میکند و هنگام نعمت گمان میکند مقرب درگاه خداوند شده و در هنگام تنگدستی مأیوس میشود و میگوید خداوند مرا خوار کردهاست.
🔺علامه طباطبایی سه نکته را در تفسیر این آیات یادآور شده : ۱- هم نعمت بخشیدن خداوند و هم امساک و کمتر بخشیدن، امتحان و ابتلا الهی است ولی انسان به سبب کوتاه فکری و بداندیشی اش اینگونه قضاوت میکند که خداوند با بخشیدن نعمت او را تکریم کرده و با کمتر بخشدن او را خوار نموده و در نتیجه به طغیان و فساد و کفران نعمت روی میآورد.۲- نعمتهایی که خداوند به انسان عطا میکند چون برخاسته از فضل و رحمت الهی است در واقع اکرامی از سوی خداوند درحق بندگان است به شرطی که با دست خودشان نعمتها را تبدیل به نقمت نسازند.۳- انسان تصور می کند بهره مندی از نعمتها نشانه سعادتمندی در دنیا و دلیل کرامت او در پیشگاه الهی است در حالی که کرامت واقعی، تقرب به خداوند در پرتو ایمان وعمل صالح است و فقر و بی نیازی نقش و تأثیری در این زمینه ندارد.
🔸آیات مشهور :
آیه بیست و دوم درباره مجیء خداوند در روز قیامت و آیات ۲۷ و ۲۸ درباره نفس مطمئنه از آیات مشهور سوره فجر شمرده شده است.
1⃣آیه مجیء (۲۲)
👈🏻مقالهٔ اصلی: آیه مجیء👉🏻
« وَ جَآءَ رَبُّكَ وَ ٱلمَلَكُ صَفًّا صَفًّا﴿۲۲﴾»
(و فرمان پروردگارت فرا رسد و فرشتگان صف در صف حاضر شوند.)
👣 آیه ۲۲ سوره فجر که صفت آمدن را به خدا در روز قیامت نسبت داده است به آیه مجیء مشهور شده است.
از نگاه کلام شیعه صفتهای مخلوقات مثل آمدن و رفتن را نمیتوان به خدا نسبت داد. از این رو مفسران این آیه را به معنای آمدنِ حکم و امر خدا تفسیر کردهاند. ویا این که نسبت «آمدن» را به خداوند دادن باید بر اساس مجاز عقلی باشد.[اسناد فعل به فاعل غیرحقیقی، به شرط وجود علاقه ویا خروج لفظ از مجرای اصلی آن از نظر رابطه یا نسبتی که میان کلمات یافت میشود، مجاز عقلی است.].
این آیه از آیات متشابه دانسته شده که با آیات مُحکم تفسیر میشود. آیه ی محکمی که این گونه متشابهات را معنی میکند این فراز از آیه ۱۱ سوره شوری است (لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ ترجمه: هیچ چیزی مانند او نیست) یعنی خداوند متعال هر چند موجودی است واقعی ولی چون مثل و مانند هیچ موجود دیگری نیست در نتیجه هیچ یک از کارهایی که به او نسبت داده می شود مانند کار های دیگر موجودات نیست.آمدن خدواند نیز در این آیه باید به گونه ای تفسیر و تحلیل شود که متناسب با ساحت الهی باشد و او را شبیه موجودات دیگر نکند. [طباطبایی، المیزان، ۱۳۹۰ق، ج۲۰، ص۲۸۴]
2⃣آیه نفس مطمئنه (۲۷-۲۸)
👈🏻مقالهٔ اصلی: آیه نفس مطمئنه👉🏻
« يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَىٰ رَبِّكِ رَاضِيَةً مَّرْضِيَّةً﴿۲۷-۲۸﴾»
(اى نفس مطمئنّه، خشنود و خداپسند به سوى پروردگارت بازگرد.)
♻️این دو آیه و آیات ۲۹ و ۳۰ که آیات پایانی سوره فجرند که بر اساس روایات، مراد از نَفْس مطمئنه در آنها، امام حسین(ع) است و به همین دلیل سوره فجر، سوره امام حسین(ع) نام گرفته است.
✅همچنین در روایات آمده است نفس مطمئنه نفسی است که به پیامبر(ص) و اهل بیتش ایمان دارد و نیز گفته شده این سوره درباره امیرالمؤمنین است و مراد از نفس مطمئنه نفسی است که به ولایت او اطمینان دارد.
📜 آیات پایانی سوره فجر معمولاً در آغاز اطلاعیههای درگذشت عالمان شیعه میآید.[بر روی سنگ مضجع امام رضا(ع) آیه نفس مطمئنه نقش بسته است. https://www.iribnews.ir/fa/news/2755941/آنچه-بر-سنگ-مضجع-شریف-امام-رضاع-حک-شده-است و نیز بر روی سنگ قبر برخی از علما مانند سنگ قبر علامه طباطبایی.]
🔍 همچنین عُرفا با استناد به آیه مذکور، یکی از مرتبههای نَفس را «نفس مطمئنه» دانستهاند.[نگاه کنید به: ملاصدرا، اسرار الآیات، ۱۳۶۰ش، ص۹۳؛ انصاریان، عرفان اسلامی، ۱۳۸۶ش، ج۱، ص۱۱۹ـ۱۲۴]
📬 کانال حفظ ، مفاهیمـ و مسابقات قرآن کریمـ
📥 https://eitaa.com/joinchat/473301026Cf9cb2cb083
#نشرمطالب #صدقه_جاریه_است
هدایت شده از حفظ و مفـاهیمـ قـرآن کـریـمـ
.
با سلام خدمت همه همراهان قرآني
😍جهت سهیم شدن در آجر مطالب این سوره فقط کافی است پست بالا👆🏻👆🏻 را در گروه هایی که عضو هستید به اشتراک بگذارید
✅ #نشرمطالب = #صدقه_جاریه
🔹 کانال حفظ، مفاهیمـ و مسابقات قرآن کریمـ 🔹
هدایت شده از حفظ و مفـاهیمـ قـرآن کـریـمـ
🔰 #ترجمه و #شرح_واژگان سوره مبارکه #فجر
هدایت شده از حفظ و مفـاهیمـ قـرآن کـریـمـ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ حفظ قرآن علاوه بر فضایل ومزایای شگفت انگیز معنوی و اخروی دارای مزایای وژه دنیوی نیز می باشد.....
✅ اگه میخوای تو پونزده ثانیه #مزایای_قانونی_حفظ_قرآن تو کشورمون رو بدونی،حتماااا این کلیپ کوتاه رو نگاه کن🤗😇
🌹لطفا با بازنشر این کلیپ مادر برنامه های قرآنی کمک کنید و در ثواب عظیم آن شریک شوید
👌شاید با بازنشر شما یک نفر جذب قرآن شود✌️
@Delavar69
http://eitaa.com/HefzeQuran
🔰#تدبر
🔻#قسمت_اول
🔻 سوره #فجر
🔻جوان بزرگسال
🔻بعضی ازسپیده های بزرگ، ایّام الله می باشند که برای رسیدن به آن لازم است ده شب راسپری کرد. اما بعضی از سپیده ها برای آمدنشان یک شب هم بگذرد کافی است.
✍ ازسلسله درس های استاد الهی زاده دریافتیم که:
روش تدبر در قرآن ابتدا آیاتی که از نظر ادبی پیوستگی دارند دریک دسته وسیاق قرار می دهیم و درگام دوم جهت هدایتی سوره را که تاثیر هدایت گرایانه دارد کشف می کنیم و در گام سوم که مقصود اصلی درتدبر است «تفهیم متن» می باشد.
👌درتفهیم متن ابتدا از فهم سباقی آیات بهره می گیریم یعنی معنایی که از ظاهر و نص آیات به ذهن سبقت می گیرد وبعد به فهم سیاقی می پردازیم؛
💡یعنی معنایی که ازملاحظه ی ارتباط بین جملات وبین آیه ای با آیه ی قبل و بعد آن به دست می آید و درمرحله ی بعد فهم قیاسی که تناسب ها و تقابل ها و مشترکات دردسته ها و سیاق ها وجود دارد به دست می آید و دربعضی موارد علاوه بر این سه فهم، فهم مجموعی و هدایتی هم استفاده می شود؛
یعنی تفهیم مجموعه ی نکات اصلی و کانونی میان دسته ها در کل متن که یک سیر واحدی دارند و مارابه رویکرد هدایتی سوره می رسانند.
🔰 سوره مبارکه ی فجر سی آیه داردکه در سه سیاق قرار گرفته اند:
1⃣ سیاق اول: آیات 5-1؛ 2️⃣ سیاق دوم: آیات 26-6؛ 3⃣ سیاق سوم: آیات 30-27.
🔛دلیل پیوستگی لفظی آیات درهر سیاق:
1⃣ در سیاق اول چهار قَسَم است و اسم اشاره «ذلک» در آیه ی پنجم که به چهار آیه ی قبل برمی گردد.
2⃣ درسیاق دوم آیات 6 تا 26 به وسیله ی حروف عطف و ضمایر وموصول به همدیگر پیوند خورده اند.
3⃣ در سیاق سوم آیات 27 تا 30 نیز به وسیله ی حروف عطف وضمیر پیوند دارند.
⏯ دلیل جدا بودن هر سیاق از سیاق دیگر این است که: درسیاق دوم اولین آیه با استفهام تقریری خطاب به پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) می باشد که از نظر لفظی از آیات قبلی منفصل شده و در سیاق سوم آیه ی 27 با حرف ندا و منادا شروع شده و ازآیات قبل جداگردیده است.
🔄 دلیل پیوستگی محتوایی هر سیاق:
سیاق اول باپنج قَسَم آغاز شده وبعد با استفهام تقریری پرسیده که آیا در این موارد سوگندی برای خردمند نیست؟ که پاسخ آری است و به جواب قسم به روشنی اشاره نشده است.
⤴️ سیاق دوم ازطغیانگری و افساد قوم عاد و ثمود و فرعون یادمی کند که مستحق عذاب دنیوی و اخروی شدند و اشاره به این که انسان های دنیاگرا نگرشی شبیه اقوام مذکور دارند وریشه و عامل تفکرشان حب شدید مال می باشد.
⤴️ سیاق سوم: نفس مطمئنه مورد خطاب قرار گرفته که آسوده ازهمه ی پریشانی های محشر، مستقیم به سوی پروردگار خود بازمی گردد.
🟢 جهت هدایتی سوره:
آیات سوره ی فجر درفضایی نازل شد که ظلمت🌌 دنیاگرایی همه جا را فرا گرفته بود و عده ای با داشتن قدرت و ثروت به طغیان و فساد می پرداختند. (آیه ی 11و12) و اندوختن مال🤩،معیاری برای کسب ارج و قرب بود و هر کس بر اساس میزان دارایی اش برای خودکرامت الهی قایل بود.(آیه 15)
و آن کس که درتنگنای معیشتی😩 بود خودش را مورد اهانت پروردگار می دانست. (آیه 16) درحالی که حق یتیم و مسکین پایمال شده وانسان ها بی توجه به این ظلم ها دنیاگرایی را هدف و آرمان خود قرار داده بودند (آیه 20) سوره ی فجر در سه سیاق سعی بر حلّ این مشکل دارد.
____✅_______
1⃣ سیاق اول، آیات 1 تا 5 با پنج سوگند آغاز شده: «وَ الْفَجْرِ» سوگند به سپیده ی صبح هنگامی که تاریکی شب را می شکافد. «وَ لَیالٍ عَشْرٍ» و سوگند به شب های دهگانه (فهم سباقی).
🔃 ارتباط این دوقسم به این صورت است که شب های ده گانه ی مورد نظر مربوط به فجر قبلی است ؛فجری که بعد از ده شب رخ داده است که می توان فجر را روز عید قربان دانست وشب های ده گانه را دهه ی اول ماه ذیحجه دانست (فهم سباقی).
«وَ الشَّفْعِ وَ الْوَتْرِ» سوگند به زوج و فرد (منظور ایام تشریق روزهای 11و12 (شفع) و روز 13(وتر) ذیحجه که اعمال حج تمام می شود.
«وَ اللَّیلِ إِذا یسْرِ» قسم به شب هنگامی که به سوی روشنایی حرکت می کند و این گونه سپری می شود(فهم سیاقی).
⤴️ مجموع قَسَم ها،پایدار نبودن شب را می فهماند.
ابتدا سپیده دغدغه است به همین جهت آن چه بعد از گذشت شب پایدار می شود، که فجر و شفع و وتر است بیان شده و در قَسَم بعدی فقط می خواهد بگوید که شب می گذرد امااینکه آیا سپیده می آید یانه،چیزی درمورد آن بیان نشده است.
🤔این برای آن است که بعضی از سپیده های بزرگ، ایّام الله 🌠 می باشند که برای رسیدن به آن لازم است ده شب را سپری کرد.😮
🌄اما بعضی ازسپیده ها برای آمدنشان یک شب هم بگذرد کافی است (فهم سیاقی- هدایتی)
⏪ بعد ازقَسَم ها این پرسش مطرح شده که آیا در این موارد سوگندی برای خردمند نیست؟«هَلْ فی ذلِک قَسَمٌ لِذی حِجْرٍ» این گونه بیان در حقیقت به عظمت و اهمیت سوگندها اشاره می کند، زیرا:
⏮ ادامه در پست بعد ↙️
https://eitaa.com/hefzeQuran/115۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#انگیزشی
🎥 بخوان و بالا برو.....🏃♂🏃♂🏃♂
حافظان قرآن در #بهشت با خواندن
هر آیه قرآن یک درجه بالاتر میروند😇
🎙آیت الله حسن زاده آملی
🟢مجموعه قرآنی بیتالهدیمولیالموحدین🟢
🔴 امیرالمومنین علي علیه السلام🔴
هدایت شده از 🟡 اخبار قرآني 🟡 اخبار جهان اسلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 وقتی اپوزیسیون در مقابل سخنان منطقی اعضای خود؛ پاسخگو نیست.
#بصیرباشیم_تاگمراه_نشویم.
https://eitaa.com/@AKHBARE_QURANI
🍃🌸🌿🌸🍃🌸🌿🌸
هدایت شده از 🟡 اخبار قرآني 🟡 اخبار جهان اسلام
#بحث_روز #خریدطلادر۱۳صفر
🟡 آیا توصیه به خرید طلا در روز سیزدهم ماه صفر پشتوانۀ دینی دارد؟
توصیه به خرید طلا در 13 صفر !
🟨 در روزهای اخیر، از سوی برخی از سوداگران فعال در فضای مجازی، ادعایی مبنی بر خوشیمن بودن خرید طلا در روز سیزدهم ماه صفر مطرح شده است که پشتوانۀ معتبر دینی ندارد
با ما بروز باشید
🟡 با ما از بروزترین و مهمترین اخبار قرآني و جهان اسلام 🌎 باخبر باشید
🔸 @AKhbare_Qurani
#زیارةالحسین_ع #زیارتنیابتی
🌷با سلام و خدا قوت خدمت همه اعضای کانال و قرآن دوستان و همراهان عزیز
🌹زیارت نیابتی به نیابت از همه شما عزیزان انجام گردید
🟡 کانال فوق یعنی کانال اخبار قرآني و جهان اسلام 🌎 از کانال های زیر مجموعه ، مجموعه قرآن و نهجالبلاغه بیتالهدیمولیالموحدین امیرالمومنین علي علیه السلام بوده و تایید می شود
🌺لطفا حمایت کنید و در آن کانال هم عضو شوید
باتشکر
#ماجورین
🟡 @AKhbare_Qurani 🟨
🔰#تدبر
🔻#قسمت_دوم
🔻 سوره #فجر
🔻جوان بزرگسال
⏪ بعد ازقَسَم ها این پرسش مطرح شده که آیا در این موارد سوگندی برای خردمند نیست؟«هَلْ فی ذلِک قَسَمٌ لِذی حِجْرٍ» این گونه بیان در حقیقت به عظمت و اهمیت سوگندها اشاره می کند، زیرا:
1. استفهام تقریری برای تأیید و تأکید می آید.
2. اشاره ی دور (ذلک) برای اشاره به سوگندها تفخیم و تعظیم را می فهماند. 3. تخصیص سوگندها به صاحبان خرد برای این است که فرومایگان آن چنان که شایسته است این سوگندها را در نمی یابند.
✅ با توجه به تصریح نشدن جواب قسم، می توان جواب قسم محذوف را تأکید بر محتوای کل سوره دانست که : به عاقبت شوم دنیوی و اخروی طغیانگران دنیاگرا و سرانجام نیک خداگرایان توجه دارد.
🟢ارتباط قسم و جواب نیز چنین است که : در قسم ها برای تبیین یک امر عقلی از محسوسات استفاده شده (تشبیه معقول به محسوس) به این صورت که فجر را می توان نشان خداگرایی و ظلمت شب را نشان دنیاگرایی و طغیان دانست و چون ظلمت ها رفتنی اند ظلم و طغیان از بین می روند و این فجر و خداگرایی است که اصالت و دوام دارد. پس سرانجام خیر و حق پیروزمند خواهد بود (فهم مقایسه ای).
💡سوره با مطرح نمودن نمونه های تاریکی و سرانجام آنان، این زوال را به اثبات می رساند و فجر که نشان از عاقبت نیکو برای خداگرایان است، ظهور پیدا می کند.
💡پس جهت هدایتی سیاق اول می شودعبارت از👈🏻: میعادگاه های دل بریدن از دنیا ، در راستای تأکید بر جهت هدایتی سوره است (پایان شب سیه سپید است).
2⃣ سیاق دوم آیات 6 تا 26 :
در آیه ی ششم استفهام تقریری ادامه یافته و این بار از پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) درباره ی عاقبت قوم عاد و ثمود و فرعون سؤال می شود: « أَ لَمْ تَرَ کیفَ فَعَلَ رَبُّک بِعادٍ» آیا ندیده ای که پروردگارت با قوم عاد چه کرد (فهم سباقی)
❇️ این بیان نشان از آگاهی دقیق پیامبر(صلی الله علیه وآله) از سرنوشت هلاکت بار این قوم دارد.
🏰قوم عاد صاحب «شهر ارم» بودند؛ «إِرَمَ ذاتِ الْعِمادِ» شهری با ستون هایی بلند «الَّتی لَمْ یخْلَقْ مِثْلُها فِی الْبِلادِ» که نظیر آن ستون ها در دیگر سرزمین ها ساخته نشده بود
🏕این گونه وصف قوم عاد (بدل آوردن نام شهر «ارم» برای قوم عاد) نشان می دهد که خداوند تنها به قوم آن ها کار نداشته، بلکه شهر آن ها را هم کار داشته و از طریق ویران کردن شهرشان آن ها را نابود کرد هم خودشان و هم شهرشان نابود شد (فهم سیاقی)
🏜هم چنین درباره ی قوم ثمود سؤال می شود. « وَ ثَمُودَ الَّذینَ جابُوا الصَّخْرَ بِالْوادِ» همانان که خانه های خود را با برش سنگ ها در میان درّه بنا می کردند. (ساختمان سازی شان خیلی پیشرفته بوده)؛ «وَ فِرْعَوْنَ ذِی الْأَوْتادِ» وفرعونی که صاحب میخ ها بود(فهم سباقی)
🔨کنایه ازاستحکام قدرت فرعونی است. این وصف به خاطر آن است که به دستور فرعون مخالفانش به چهار میخ به زمین یا چوب بسته و شکنجه می شدند.
📌 وصف های یادشده برای هرسه قوم حاکی از قدرت خاص ظاهری و دنیوی (پیشرفت صنعتی) آنان نسبت به اقوام دیگر و در نتیجه بهره مندی از نعمات و امکانات مادی است(فهم مجموعی) اما این اقوام به جای این که به خاطر این قدرت ها ونعمت ها شکر خدا رابه جا آورند، درشهرها به طغیانگری پرداختند.
«الَّذینَ طَغَوْا فِی الْبِلادِ * فَأَکثَرُوا فیهَا الْفَسادَ» (سه گروه راباهم جمع کرده) آنان که در شهرها طغیان و سرکشی کردند و سرکشی ایشان زمینه ساز افزایش فساد درسرزمین ها گشت؛
«فَصَبَّ عَلَیهِمْ رَبُّک سَوْطَ عَذابٍ» به همین خاطر مستحق عذاب سخت دنیوی شدند و پروردگارت تازیانه های عذاب رابر سر آنان فروریخت.
🟢 این آیه👆 در واقع بیان تفصیلی استفهامی است که در قبل مطرح شد.
👀 « إِنَّ رَبَّک لَبِالْمِرْصادِ» علت این سرنوشت دردناک اقوام مذکور،مراقبت خداوند از اعمال بندگان است واین هشداری است برای بقیه طغیانگران که از کمین الهی غافلند(فهم سباقی)
🧍🏻♂«فَأَمَّا الْإِنْسانُ إِذا مَا ابْتَلاهُ رَبُّهُ فَأَکرَمَهُ وَ نَعَّمَهُ فَیقُولُ رَبِّی أَکرَمَنِ»(با کلمه ی انسان که اسم جنس است به نوع انسان نظر کرده و ازنگرش مادی گرانه ی انسان نسبت به آزمایش و ابتلا (وسیله ی آزمایش) سخن به میان می آورد که:) هرگاه خداوند انسان راآزمایش کند به این شکل که اورا اکرام و انعام کند دلیل بر ارزش وعزت خودش می داند ومی گوید خدا مرا تکریم کرده است. (و بر پایه ی همین توهم غلط هرچه بخواهد انجام می دهد)
✅ عطف "نَعَّمَهُ" بر "فَأَکرَمَهُ" می فهماند که نعمت الهی نوعی اکرام ابتدایی است و اگر انسان از عهده ی امتحان برآید نعمت ها تداوم خواهد یافت.وکلمه "نَعَّمَهُ" شرح و تفصیل می دهد "أَکرَمَهُ"را، فاء فَأَکرَمَهُ، فاء تفریع است یعنی فرع برابتلاءاست)
⏮ ادامه درپست بعد↙️
https://eitaa.com/hefzeQuran/1482
🙏🏻 لطفا با #بازنشرمطالب ما را در نشر معارف قرآني یاری بفرمائید
#ماجورین
با سلام و خداقوت
#ظرفیت جدید و محدود برای #کلاس_برادران توسط استاد برادر حافظ کل برای کلاس #مجازی و #حضوری ایجاد شده است
اولویت با افرادی است که زودتر ثبت نام نمایند
خادمی
مسئول واحد اموزش
@KHademQurani
بزرگواران محور آموزشات مجموعه ما #حفظ می باشد و در کنار آن بصورت رایگان روخوانی ، روانخوانی ، ترتیل خوانی ، معانی و مفاهیم و... نیز آموزش داده می شود
✅💡 لطفا ما را در امر آموزش با نشر این پیام یاری رسانید
🌹 قطعا ارسال این پیام توسط شما باعث دلگرمی ما خواهد شد و در ثواب آن نیز شریک خواهید بود
❤️ وبدانید اگر یک نفر بوسیله شما جذب قرآن شود تا زمانی که قرآن بخواند و یا آموزش بدهد در ثواب آن شریک خواهید بود
#باتشکر
#ماجورین
#خادمی
#ثبت_نام #کلاس_برادران #ظرفیت_محدود