▪️افسانهها و واقعیتهای جهانیسازی
💢 تویوتا چگونه سرپا ماند؟💢
🔹روزی روزگاری، در کشوری در حال توسعه، یک تولیدکنندهی اصلی خودرو، نخستین خودروِ خود را به ایالات متحده صادر کرد. تا آن روز؛ آن شرکت کوچک فقط محصولاتی بُنجل تولید کرده بود که کپیبرداریِ ضعیفی از محصولاتِ با کیفیتِ ساخت کشورهای ثروتمندتر بود. خودروِ تولیدی این کشور چیز چندان پیچیدهای نبود - صرفاً اتومبیلی کوچ و ارزان (که میشد آن را «چهارچرخهای با یک زیرسیگاری» نامید). اما همین هم برای آن کشور لحظه بزرگی بود و صادرکنندگانش احساس غرور میکردند.
🔹متأسفانه این محصول با شکست روبرو شد. به نظر اکثر مردمِ کشور واردکننده، این خودرو زشت بود و خریداران زرنگ مایل نبودند پول چندانی بابت خودرویی بپردازند که از محل تولید محصولات درجه 2 میآمد. به این ترتیب، صادرکنندگان چارهای جز این نداشتند که این خودرو را از بازار ایالات متحده خارج کنند. این فاجعه به بحثی جدی بین شهروندان کشور تولیدکننده منجر شد.
🔹در کشور تولیدکننده، بسیاری استدلال میکردند اگر کشور بعد از 25 سال تلاش، هنوز نمیتوانست خودرو خوبی بسازد، پس آیندهای برای این کار وجود نداشت. دولت برای موفقیت، هر فرصتی را در اختیار این تولیدکنندهی خودرو گذاشته بود و از طریق دیوار بلند تعرفه و کنترلهای سختگیرانه بر سرمایهگذاری خارجی در صنعت خودروسازی، این اطمینان را فراهم آورده بود که خودروساز مزبور در داخل کشور سود فراوانی ببرد. کمتر از ۱۰ سال پیش از آن، دولت حتی با هزینهکردن از محل بودجه عمومی، شرکت را از ورشکستگی قریبالوقوع نجات داده بود. بنابراین، منتقدان استدلال میکردند که باید ورود خودروهای خارجی آزاد و از مالیات معاف شود و به خودروسازان خارجی هم، که ۲۰ سال پیش از کشور بیرونشان کرده بودند، اجازه دهند دوباره کارخانههایشان را راهاندازی کنند.
🔹دیگران نظر مخالف داشتند و استدلال میکردند که هیچ کشوری بدون ایجاد صنایع «مهم» از قبیل خودرو به هیچ جایی نرسیده است. اینان میگفتند صرفاً به زمان بیشتری نیاز است تا خودروهایی تولید شود که مورد پسند همه قرار گیرد.
🔹زمان این اتفاقات سال ۱۹۵۸ و کشور پیشگفته نیر در واقع ژاپن بود. شرکت خودروسازی مزبور هم شرکت تویوتا بود و خودروِ صادراتی نیز تویوپت نام داشت. تویوتا در سال ۱۹۳۳ وارد فعالیت خودروسازی شد. دولت ژاپن خودروسازیهای جنرال موتورز و فورد را در سال ۱۹۳۹ (۱۳۱۸ ایرانی) از کشور بیرون کرد و د رسال ۱۹۴۹ با تأمین پول از طریق بانک مرکزی آن کشور موسوم به «بانک ژاپن» تویوتا را از ورشکستگی نجات داد.
🔹[حدود] ۵۰ سال پیش، اکثر مردم، از جمله بسیاری از ژاپنیها، بر این باور بودند که صنعت خودروسازی ژاپن اصلا نباید وجود داشته باشد.
🔹چنانچه دولت ژاپن در اوایل دههی 1960 از اقتصاددانان مُبلّغِ تجارت خارجی آزاد تبعیت کرده بود، امروز دیگر اتومبیل پیشرفتهای چون لکسوس وجود نمیداشت. و امروز در بهترین حالت، تویوتا شریک جزئیِ یک تولیدکنندهی غربیِ خودرو میبود یا در بدترین حالت، دیگر حتی اثری هم از آن باقی نمانده بود.
👈همین نکات درباره کل اقتصاد ژاپن نیز صادق است.
✍️ پرفسور چانگ
(مدیر گروه مطالعات توسعه دانشگاه کمبریج)
📚 برگرفته از کتاب «نیکوکاران نابکار: افسانه تجارت خارجی آزاد و تاریخچه پنهان سرمایهداری»
@ahmad_nabavian
🤝 به همراهی یکدیگر، مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
📈 تورم ناشی از شکاف درآمدی و تشدید آن با اختلاف طبقاتی!
🎡 از جمله مواردی که هیچ اقتصاددان نئولیبرال حاضر به توضیح و تشریح آن برای مردم نیست؛ تورم حاصل از اختلاف درآمد مردم یک جامعه است!
وقتی در یک جامعه ای، ترتیبات اقتصادی به سمتی سامان یابد که بخشی از مردم بتوانند درآمدهای نجومی داشته باشند و سایر مردم از تامین حداقل درآمد تامین کننده معاش خود ناتوان شوند با انباشت نقدینگی در دست آن عده، تورمی به وجود می آید که ماحصل آن بالا رفتن نرخ همه کالاها، ایجاد انحصار و فقر گسترده برای عامه مردم خواهد بود اتفاقی که انعکاس آن را امروز در اقتصاد ایران، می توانیم ببینیم!
💵 به سبب مالی شدن اقتصاد ایران و غلبه سفته بازی، دلالی و سوداگری بر اشتغال مولد، برخی از اقشار جامعه که به فعالیت های دلالی و سوداگری و فعالیت های مالی غیر مولد مشغول هستند درآمد سرشار و غیرقابل تصوری دارند و عمده مردم درآمدی اندازه حداقل حقوق کارگران و شاید کمتر؛ نتیجه این شکاف درآمدی آن است که عده ای که درآمد سرشار دارند از این قدرت مالی استفاده کرده و با خرید کالاهای با دوام با انگیزه سرمایه گذاری و دلالی موجبات انحصار کالاها را فراهم کرده و اینگونه قیمت این کالاها را بالا می برند!
🌆 به طور نمونه، در کشور بیش از 21 میلیون واحد مسکونی وجود دارد، در شرایط عادی تقریبا اکثریت مردم و زوج های جوان می توانند صاحب خانه باشند، اما به دلیل این شکاف درآمدی هر روزه، بخش عمده ای از این واحدهای مسکونی به قیمت های نجومی توسط افرادی با درآمد بالا بدون داشتن نیاز مصرفی جهت نگه داشت سرمایه، احتکار آن و گران سازی خریداری می شود نتیجه این خرید نامتعارف حاصل از شکاف درآمدی، بالا رفتن قیمت این کالا و ناتوانی زوج های جوان برای صاحب خانه شدن است به گونه ای که هر کارگر یا کارمند ایرانی ناچار است 70 سال کار کند و همه درآمد ماهیانه را سپرده گذاری کند و به شرط تورم ثابت تا بتواند یک واحد مسکونی را بعد از 70 سال بخرد!
🚘 در مورد خودرو هم دقیقا همین اتفاق افتاده است، علی رغم اینکه در کشور بیش از 27 میلیون خودرو در دسترس مردم است وکمبود این کالا به آن شکل وجود ندارد و حتی بیش از سرانه مصرف بسیاری از کشورها در ایران خودرو در بازار در دسترس خریداران است، اما با وجود این حجم بالا، به دلیل شکاف درآمدی، عده کثیری از مردم ناتوان از خرید خودرو هستند و عده محدودی که درآمد سرشار دارند هر خودرویی که بخواهند را به بهانه سرمایه گذاری، دلالی و ... می خرند و در نتیجه بر رابطه تعادلی عرضه و تقاضا اثر منفی گذشته و باعث بالا رفتن و بالا بردن مداوم قیمت خودرو در ایران می شوند!
👈 یکی از مهمترین راه های مهار تورم، کاهش این شکاف درآمدی و اختلاف طبقاتی است.
✍️ محمد حق شناس
@hokmraniirani
#اقتصاد
🤝 به همراهی یکدیگر، مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
💦 بحران آب؛ مجازات مردم یا تنبیه مدیران بیتدبیر؟!
⛔️ اخیرا از طرف برخی مدیران اعلام شد که به رغم بارندگیهای هفتههای گذشته، در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از ظرفیت سدهای پنج گانه تهران خالی است و شرایط این سدها در وضعیت ناپایدار قرار گرفته است. برای حل این مشکل پیشنهاد کردهاند که از این به بعد، به جای اینکه تنها مصرفکنندگان بیش از ۳ برابر الگوی مصرف دچار قطعی آب شوند، آنهایی که ۲ برابر و یک و نیم برابر الگوی مصرف استفاده دارند هم تحت مجازات قرار بگیرند تا بتوان از بحران آب عبور کرد.
🏜 خدمت عزیزانی که این پیشنهادات عجیب را مطرح میکنند عرض میشود که [یکی از عوامل] بحران آب در تهران و اغلب کلانشهرهای دیگر، ... به هم خوردن تعادل منطقهای و توسعه نامتوازن است که سبب انباشت جمعیت در پهنهای محدود شده است و بدیهی است که وقتی ظرفیت زیست محیطی و اکولوژیک یک شهر به سر آید، انواع بحرانهای آب و انرژی و غیره بروز مییابد.
👈 لذا برای مجازات، کسانی اولویت دارند که کلانشهرها و به ویژه تهران را طی دهههای گذشته اینطور نامتوازن توسعه دادهاند و با توجیهاتی نظیر لزوم درآمدزایی از طریق تراکم فروشی و بارگذاریهای مازاد، وضعیت تراکم و جمعیت شهر را به این روز انداختهاند.
⁉️ در همین راستا چند سوال برای تأمل مدیران مربوطه مطرح میشود:
▫️ پیشنهاد قطع آب خانوادههایی که مصرفشان یک و نیم برابر الگوی مصرف است چه نسبتی با سیاست افزایش جمعیت دارد؟ خانوادهای که به جای ۱ فرزند، مثلا ۳ فرزند دارد اگر مصرف آبش یک و نیم برابر شود آیا مرتکب جرم شده است که آب منزل او را قطع کنیم؟! آیا با این نوع تنبیهات عجیب و غریب میتوان خانوارهای ایرانی را تشویق به فرزندآوریِ بیشتر کرد؟
▫️آیا مصرف آب در سبک زندگی مولّد با سبک زندگی رایج که صرفاً مصرفی است یکسان است؟ آیا تولید محصولات خانگی و مواردی نظیر کاشت درختان مثمر و ... نیازمند مصرف آب بیشتر نیست؟ نسبت سبک زندگی مصرفی با سبک زندگی اسلامی ایرانی چیست؟ آیا با مجازات خانوادههایی که سبک زندگی مولّد دارند میتوان به ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی امیدی داشت؟ آیا وقتش نرسیده که برای قبوض انرژی، پیوست سبک زندگی هم لحاظ شود و برای همه خانوادهها، از یک نوع الگوی مصرف تبعیت نکنیم؟
▫️ برای حل بحران آب و انرژیِ کلانشهرها بهتر نیست که به جای مجازات مردم، به سراغ مجازات مدیرانی برویم که از اجرای اسناد بالادست طفره رفتهاند و وضعیت کلانشهرها را به این حال و روز انداخته اند؟ برای مثال، هم در سند ملی آمایش سرزمین و هم در سیاستهای کلی نظام در امور شهرسازی (ابلاغی رهبر معظم انقلاب به تاریخ ۸۹/۱۱/۲۹) به وضوح بر لزوم تراکمزدایی از کلانشهرها و جلوگیری از گسترش بیرویه کلانشهرها تصریح شده است اما مدیران مربوطه به گونهای عمل کردهاند که گویی چنین اسنادی اساسا وجود ندارد و عجیب آنکه در این خصوص، حتی اگر از سنگ هم صدا درآید از نهادهای نظارتی صدا در نمیآید! حال در چنین شرایطی چه کسی برای مجازات اولی است؟ مردم بیچاره و یا مدیران بیتوجه به اسناد بالادست و یا نهادهای نظارتی که این تخلفات برایشان هیچ اهمیتی نداشته و سکوت کردهاند و یا شاید هم بنده حقیر که پایم را از گلیمم درازتر کردهام و به چنین پیشنهادات فاقد توجیهی معترض شده ام؟!
@baladetayyeb
همراه با اندکی ویرایش
#مسکن #آب #انرژی
🤝 به همراهی یکدیگر، مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔆 راه خلاصی از تصمیمات خلق الساعه و خانمان سوز در حکمرانی
🔰 قوه مجریه یک مرکز تحقیقات یا پژوهشکده نیست. اداره درست و به روز واحدهای زیرمجموعه قوه مجریه نیازمند اخذ تصمیمات متعدد و سریع در زمان های کوتاه است. یعنی مدیران مسئول در این قوه باید هم متعدد و هم سریع تصمیمات اجرایی بگیرند. به همین دلیل، موضوعات مستحدثه در قوه مجریه آنقدر زیادند که بعضا در طول یک روز باید چند تصمیم مهم در یک وزارتخانه اتخاذ شود. علاوه بر این، تعدد و سرعت تصمیم گیری در این قوه بسته به شرایط اقتصاد کشور تغییر می کند مثلا در شرایط بحرانی باید تصمیمات بیشتر وسریعتری گرفت.
توجه داریم که همه این تصمیمات نیز هزینه ها و منافعی را به کل جامعه تحمیل می کند و مردم تبعات آن را با تمام وجود درک می کنند.
😇 باتوجه به وضعیت گفته شده، مدیری که در صدر یک دستگاه تخصصی اجرایی قرار می گیرد، روزانه با انبوهی از کارتابل مواجه می شود که باید همه آنها را مطالعه و بررسی کرده و دستورات لازم را صادر کند. علاوه بر این، در جلسات متعدد هماهنگ شده و یا فوری هم شرکت کند. چنین مدیری یا باید شخصا فرصت و دانش کافی برای بررسی دقیق همه موضوعات را داشته باشد و یا از تجربه اش برای تصمیم گیری سریع درباره آنها استفاده کند. در غیر این صورت،نهایتا باید متون و سیاست های تدوین شده توسط زیرمجموعه (سیستم کارشناسی) را امضا کند و در واقع سیاست های آنها را عملی کند.
🤔 به صراحت می توان گفت که این مدیر، توان تغییر هیچ مسیری را نخواهد داشت و اگر تغییری مشاهده شود، همان هم در راستای نظرات زیرمجموعه و بدنه کارشناسی است. چون او نه وقت، نه تجربه، نه دانش و نه حتی امکانات لازم برای تغییر جهت مسیر تعیین شده توسط بدنه کارشناسی را دارد. به زعم بنده، این موضوع (بی تجربگی و کم سوادی مدیران) علت اصلی عدم تغییر در سیاست های اقتصادی دولت ها طی دهه های گذشته بوده است.
@DrRezaGholami
👥 در کشور نیازمند یک «شبکه هم اندیشی نخبگانی» هستیم. خروجی های این شبکه راه حلهای مسائل گوناگون برای شرایط مختلف است که در قالب سند هم اندیشی و «شیوه نامه فعالیت» تهیه می گردد. این شیوه نامه ها بصورت عالمانه، جامع و آینده پژوهانه تدوین می گردد و پس از داوری های تخصصی و کارشناسی، شناسه می گیرد و رسمیت می یابد. فعالیت دستگاههای عمومی بر طبق این شیوه نامه ها صورت می گیرد. شیوه نامه ها و تهیه کنندگان آن، نسبت به پیامدهای اجرای آن دارای مسوولیت دائمی هستند و برحسب آن درجه بندی می شوند.
♻️ از طرفی حکمرانی و اداره کشور بر طبق یک «هندسه فکری منسجم» و ذیل یک «برنامه جامع پیشرفت» صورت می گیرد تا مانع ورود سلیقه های غیر عالمانه، از هم گسیخته، غیر هم افزا و غیر مسوولانه در اداره کشور شود.
👈 اینها الزامات یک حکمرانی صحیح و عقل محور است. بدون تحقق آن حکمرانی در کشور از این به هم ریختگی و تضییع گسترده حق الناس، خلاص نخواهد شد.
جزئیات در طرح «حکمرانی مسوولانه» تشریح گردیده است.
#حکمرانی #حکمرانی_مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
💸 *اختلاس ۵ میلیون میلیارد تومانی*‼️
🛢 همه مردم ایران بطور مساوی صاحب منابع طبیعی کشور هستند
🛢 هزینه استخراج نفت، ساخت پالایشگاهها، حقوق کارکنان وزارت و شرکت نفت را دولت میپردازد. یعنی از جیب مردم.
⛽️دولت باید این ثروت را به نحوی مدیریت کند که همه ایرانیان بطور مساوی از آن بهره ببرند.
🛢 قیمت نفت خام بشکهای حدود ۸۶ دلار است.
⛽️ قیمت تمام شده بنزین، گازوئیل و نفت سفید پس از پالایش و حمل و نقل و توزیع به بیش از ۱۱۰ دلار در بشکه میرسد.
⛽️💵 این ثروت متعلق به همه ملت و تک تک ایرانیان تعلق دارد.
⛽️ دولت این فرآوردهها را به قیمتهای زیر در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهد:
🔢نفت سفید لیتری ۱۵۰ تومان = نیم دلار در بشکه!
🔢گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومان سهمیهای و ۶۰۰ تومان آزاد = ۱ الی ۲ دلار در بشکه
🔢 بنزین لیتری ۱۵۰۰ سهمیهای و ۳۰۰۰ تومان آزاد = بشکهای ۵ تا ۱۰ دلار!
💵 مابه التفاوت نرخ عرضه تا نرخ واقعی یارانه محسوب میشود.
💵 چون این مقدار یارانه در بودجه هیچ انعکاسی ندارد، یارانه پنهان محسوب میگردد.
🚙 هر کس بیشتر سوخت مصرف کند سهم بیشتری از این یارانه پنهان میبرد.
🌍 در جهان هر کس بیشتر مصرف کند مالیات بیشتری پرداخت میکند.
⛽️ در ایران هر کس فرآوردههای بیشتری مصرف کند، یارانه بیشتری دریافت میدارد.
💵 ده درصد از مردم ایران که ثروتمندتر از بقیه مردم هستند ۳۰ برابر ۱۰ درصد از فقیرترها از یارانه پنهان بهره میبرند.
🚗🚙هر کس تعداد بیشتری ماشین دارد یارانه بیشتری میگیرد.
🛒 در تولید مصالح ساختمانی از سوخت یارانهای استفاده میشود،
🏬پس در هر نوع مصالح ساختمانی یارانهی پنهانی وجود دارد.
🏬 پس هر کس ساختمان بزرگتری بسازد، یارانه بیشتری دریافت میدارد.
🏛 پس پول ساخت کاخها از سهم کوخ نشینها از ثروتملی تأمین میشود.
💵میزان یارانه پنهان سوخت ۱۰۰ میلیارد دلار ارزیابی شده است.
💵 این یعنی به ازای هر ایرانی ۱۰۰ دلار در هر ماه!
💵 یعنی از سهم هر ایرانی از بیت المال عمومی ماهیانه ۱۰۰ دلار و هر خانواده ۴ نفری ماهیانه ۴۰۰ دلار به یارانه پنهان اختصاص مییابد.
اگر دلار را ۵۰ هزار تومان در نظر بگیریم یعنی از جیب هر ایرانی ماهیانه ۵ میلیون تومان برداشت میشود تا سوخت به قیمتهای یارانهای عرضه شود.
💵🛢 ۱۰۰ میلیارد دلار ۴ برابر درآمد صادرات نفت ایران و ۵ و نیم برابر مبلغی است که قرار است چین سالانه در ایران سرمایهگذاری کند.
💰 ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه یعنی سالانه ۵ میلیون میلیارد تومان.
💰این مبلغ عملا اختلاس از سهم مردم و بویژه محرومان به نفع ثروتمندان و موجب اسراف در مصرف سوخت است.
💰 اختلاسی که اختلاس شوندگان از روی ناگاهی به آن تمایل دارند.
✅اگر دولت بخواهد این روال را اصلاح کند و سهم هر ایرانی را به خود او اختصاص دهد با مخالفت افکار عمومی مواجه میشود.
⛽️ واقعی سازی قیمت سوخت و اختصاص این مابهالتفاوت به نفع همه اقشار بویژه محرومان چاره کار است.
⁉️متعجبم از کسانی که دم از حقوق محرومان میزنند چنین حماقت بزرگ و اختلاس عظیمی را توجیه میکنند و با اصلاح وضعیت مخالفت میکنند.
🔴 توجیه آنها این است که اگر سوخت به قیمت تمام شده عرضه شود، همه چیز گران میشود و فقرا له میشوند.
👥 در حالی که سکه دو رو دارد و روی دوم سکه این است که محرومان به سهم خود از بیتالمال برسند.
‼️ فرمول فقرزدایی مخالفین واقعیسازی قیمت فرآوردهها: *"برای اینکه فقرا زیر دست و پا له نشوند، سهم محرومان از بیتالمال به ثروتمندان داده شود!"*
✍️ محمد حسن قدیری ابیانه
@ghadiri1404
#اقتصاد
❄️ قیمتهای پایین حاملهای انرژی نادرست است؛ چرا؟ چون مخالف عدالت در عالم خلقت و قرار دادن هر چیزی در جای خود است. الان قیمت ده لیتر بنزین معادل یک بسته چیپس است؟؟؟!!!! این نا عدالتی در نگاه به جهان، موجب بی نظمی و نا عدالتی در زندگی اجتماعی می شود چون جهان دارای عدالت و تعادل است و به هم ریختگی در یک جا، به همان جا محدود نمی شود بلکه منتشر می شود.
👈 افرادی که به اسم عدالت با واقعی شدن قیمتهای حاملهای انرژی مخالف هستند؛ چه بدانند و چه ندانند در راستای بی عدالتی قدم می زنند.
❌ از طرفی گران کردن بی حساب و کتاب، بدون یک برنامه و نگاه جامع و کلان و آینده نگر، باعث غبارآلودگی فضای اجتماعی می شود و دارندگان نقدینگی های کلان، از این آب گل آلود ماهی می گیرند؛ که خود به بی عدالتی منجر می شود.
🔄 اگر نگاه عالمانه و جامع به مساله نباشد؛ دو روی این سکه، به سود سوداگران و به زیان مستضعفین خواهد بود و به بی عدالتی دامن می زند. لذا تصمیم گیری در این امور، باید با رعایت «اصول عقل محوری»، بر طبق یک «هندسه فکری منسجم» و ذیل یک «برنامه جامع پیشرفت» باشد.
⚖️ در بین راه حلهای مختلف، به نظر می رسد «طرح وان»، جامع و عالمانه و عادلانه ترین طرح می باشد.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
1⃣ چگونه سیاستهای فاسد دانشگاهی جلوی رشد و جوانی جمعیت ایران را گرفته است؟ (قسمت اول)
گویا آموزش عالی در خواب عمیقی فرو رفته و شاهد ذره ذره آب شدن استعداد و تواناییهای جوانان این کشور نیست.
نامه دردمندانه یکی از دانشجویان استعدادهای درخشان، مخترع و دارای ده مقاله ISI.
⁉️ معلوم نیست این قانون از کجا آمده که دانشجویان دکتری باید تمام وقت در دانشگاه حضور داشته باشند. تا چه زمانی مردم ما باید اسیر تقلید کورکورانه از کشورهای دیگر بدون بررسی تمام جوانب یک مساله باشند؟ دانشگاههای کشورهایی که دانشجویان را ملزم به حضور تمام وقت در دانشگاه میکنند؛ پروژههایی از صنعت و جامعه انجام می دهند و دانشجو را از لحاظ مالی کاملا حمایت میکنند.
مسئولین با چه طرز فکری دانشجویان دکتری را ملزم به حضور تمام وقت در دانشگاه میکنند؛ در صورتی که آن دانشجو حتی یک ریال هم درآمد ندارد؟ آیا این رفتار مسوولانه است؟ پیامدهای این نگاه ناعادلانه به دانشجوی دکتری چیست؟
😔 وجود واحدهای درسی اضافی ناکارامد و نبود واحدهای درسی مهم و ضروری برای بازار کار بخشی از مشکلات نظام آموزش عالی است.
دانشجویان یاد میگیرند که خوب مقاله بنویسند چون به نفع استاد است که دانشجو مقاله بنویسد تا ارتقا پیدا کند. دانشجو طوری تربیت نمیشود که بتواند مشکلات جامعه و صنعت را برطرف کند. با این شرایط جامعه و صنعت هم حق دارد به دانشگاه اعتماد نکند، چون سیاستهای دانشگاه بر مبنای مقاله است نه حل کردن مشکلات جامعه و صنعت.
😮 غم انگیزتر اینکه دانشجویان اگر بخواهند این نظام را به هم بزنند هم نمیتوانند، چون از طرفی اساتید آنها را طوری رشد ندادهاند که دانش و مهارت حضور در صنعت را داشته باشند و از طرفی چون اساتید به فکر ارتقاء مرتبه هستند، اگر دانشجو به فکر مقاله نباشد با او برخورد جدی میکنند.
❌ خیلی مواقع مشکلاتی در برخی صنایع وجود دارد که حل آن مشکل، نوآوری در حد مقاله مجلات برتر دنیا ندارد و صرفاً با انجام آن، مشکلی حل میشود و خط تولیدی بهبود مییابد و کارگرانی سر کار میروند، شاید فکر کنید این که خیلی خوب است، اما برای جمع زیادی از اساتید دانشگاهی این اصلا خوب نیست؛ چون مقاله که نباشد ارتقایی وجود ندارد و دانشجویی که دنبال چنین خدمتی به جامعه باشد؛ نزد چنین اساتیدی، ظالم محسوب میشود.
🛠 البته بعضی اساتید چارهای ندارند چون خودشان هم در این اتمسفر رشد کردهاند و متاسفانه هیچ از جامعه و صنعت نمیدانند و اگر بخواهند هم نمی توانند در راستای نیازهای جامعه و صنعت و رشد تولید گام بردارند. اما راه چاره وجود دارد و اگر کمی از غرور و تکبر دست برداریم و اجازه برگزاری دورههای فوق العاده به افراد صاحب تجربه در اجتماع و صنعت در دانشگاهها داده شود و استادی دروس مهارتی و کارگاهی به افراد ماهر بیرون از دانشگاه سپرده شود؛ نسلی تربیت می شود که علاوه بر علوم نظری و تهیه مقاله علمی، علوم مهارتی و کاربردی و صنعتی که باعث رشد تولید شود را نیز یاد میگیرند. این نسل وقتی بعنوان استاد وارد دانشگاه شود میتواند دانشجویانی تربیت کند که اگر چه در سطح مرز دانش کار میکنند، توانایی این را هم داشته باشند که از علمی که دارند در جامعه و صنعت استفاده کنند، و صنعت هم بتواند به آنها اعتماد کند و کار به آنها بسپارد.
🤷♂️ بسیاری از دانشجویان از جمله دانشجویان رشتههای مهندسی، بعد از گرفتن مدرک وقتی وارد بازار کار میشوند تازه میفهمند که بیسواد هستند و باید از نو شروع کنند به یادگیری علوم و مهارتهای مورد نیاز جامعه و صنعت.
🚷 از همه این مسائل و مشکلات که بگذریم مشکلات دانشجویان دکتری واقعا وخیم است. دانشجویان کارشناسی و ارشد سن کمتری از دانشجویان دکتری دارند. این قانون نابجای تمام وقت بودن دانشجویان دکتری در دانشگاه بدون گرفتن هیچ حقوق مالی، مانع ازدواج آنها شده است. در این شرایط بد اقتصادی که همگان آن را کامل درک میکنند، و گرانیهای روز به روز طلا و خرج و مخارجهای دیگر منسوب به ازدواج، مانند پول رهن و اجاره و... چطور دانشجوی دکتری حداقل چهار سال بدون درآمد باشد؟
⛔️ کاری کردهاند که یا کسانی که سرمایههای بزرگ خانوادگی دارند و یا کسانی که قید ازدواج را زده اند؛ سمت ادامه تحصیل در مقطع دکتری باشند. جوان در آن سن باید ازدواج کند و این سن اوج باروری است. چطور میشود که برای جوانی و رشد جمعیت تلاش میکنند ولی بیخیال این تعداد زیاد جمعیت جوان شدهاند که با قوانین غلط جلو ازدواج و فرزندآوری آنها گرفته شدهاست.
ادامه دارد ...
#نهاد_علم #دانشگاه
🤝 به همراهی یکدیگر، مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
2️⃣ چگونه سیاستهای فاسد دانشگاهی جلوی رشد و جوانی جمعیت ایران را گرفته است؟ (قسمت دوم)
گویا آموزش عالی در خواب عمیقی فرو رفته و شاهد ذره ذره آب شدن استعداد و تواناییهای جوانان این کشور نیست.
نامه دردمندانه یکی از دانشجویان استعدادهای درخشان، مخترع و دارای ده مقاله ISI.
در این بین اساتید دلسوز و انقلابی وجود دارند که به غیر انسانی بودن این سیاست پیبردهاند و هیچگاه دانشجویان دکتری را به حضور تمام وقت در دانشگاه مجبور نمیکنند؛ و حتی آنها را تشویق میکنند که کنار درس کار کنند و فقط در دانشگاه جلسات ماهانه داشته باشند و وظایف دانشجویی را هم انجام دهند، که هم بتوانند کسب درآمد نمایند، هم به موقع ازدواج کنند و فرزندآوری داشته باشند.
😡 اما متاسفانه کم نیستند اساتیدی که فقط به منافع خود فکر میکنند و از قانون فاسد تمام وقت بودن دانشجویان استفاده میکنند و برای اینکه دانشجو نتواند کار دیگری جز مقاله دادن برای آنها و ارتقا رتبه شان انجام دهد، دانشجو را مجبور میکنند هر روز در دانشگاه حضور داشته باشد، و به او میگویند حق نداری جایی غیر از دانشگاه باشی و کاری غیر از آن چه من میگویم انجام دهی.
😱 حتی دیده شده به دانشجو میگویند حق نداری ازدواج کنی. اگر این استعمار دانشجو نیست پس چه نام دارد؟ اگر این خیانت به کشور نیست پس چه نام دارد؟
😧 بخش دیگری از اساتید هم هستند که برای اینکه رزومه صرفاً تئوری نداشته باشند، کارهای محدود صنعتی را قبول میکنند و باز به زور برای دانشجویان با مبالغ بسیار بسیار محدود تعریف میکنند، که همان هم نوعی استعمار است. از دانشجویان بپرسید خواهند گفت «اگر نیمی از وقتی که برای آن پروژهها گذاشتیم را اسنپ میرفتیم درآمد بیشتری داشتیم». انقدر قیمتها پایین است که پول جیب دانشجو و هزینه کرایههای تاکسی و رفت و آمد را هم تامین نمیکند چه برسد به ازدواج و فرزندآوری.
🔹 دانشجوی دکتری که کنار کار مرتبط در بیرون دانشگاه، درسش را هم ادامه دهد، استاد با مهارت بیشتری برای آینده دانشگاه میشود و اگر در جامعه و صنعت کارش را ادامه دهد، خدمتگزار بهتری برای این مرز و بوم خواهد شد.
👈 از مسئولین محترم خواستاریم قوانین را طوری تغییر دهند که اساتید خودخواه نتوانند برای ارتقا مرتبه خودشان، دانشجویان را مجبور به دادن مقاله زیاد کنند و آنها را در دانشگاه بدون مزد زندانی کنند.
🔹 خواهشاً این موضوع را درک کنید که هزینههای ازدواج و فرزندآوری دانشجویان دکتری با اینکه شش ماه یکبار آن هم در وقت نامعلوم ۶.۵ میلیون تومان وام از صندوق رفاه دانشجویی بدهید حل نمیشود. بماند که برای همان هم دو ضامن کارمند نیاز است که جمع زیادی از دانشجویان نمیتوانند پیدا کنند.
❌ نگاهی به حقوقهایی که خودتان میگیرید بیندازید و یادتان بیاید که با این میزان حقوق، هنوز هم در زندگی لنگ میزنید. به فکر دانشجوی دکتری بیچاره باشید که از زندگی و جوانیاش زده است و به جای اینکه برود و مشغول افزایش سرمایه مالی بشود، جهاد میکند و در جبهه علم میجنگد. درست این است که زندگی او در حد بالاتری از دلالان و شغلهای واسطهگری باشد، اما این عالمان مظلوم در حد یک ازدواج ساده و زندگی بسیار معمول هم حق ندارند و برای آنها فکری نکردید.
👈👈 بارها رهبر عظیم الشان درباره جوانان مخصوصا جوانان عالم که در جبهه علم جهاد کردهاند تذکر دادهاند و فرمودهاند امیدشان به آنهاست. با امیدهای رهبری چه کردید؟ چه کردید که رفتن از این کشور تنها راه چاره دانشجویان دکتری شده است؟ چه کردید که تحصیل دکتری در این کشور تبدیل به حماقت بزرگ شده است؟ چه کردید که کسانی که ریشه در این خاک دارند و از درآمدهای زیاد حاصل از تحصیل در کشورهای دیگر میگذرند و مهاجرت نمیکنند، از حق حیات معمول خویش هم محروم میشوند، و بمبهای انرژی و استعداد به افراد سرخورده و محروم و افسرده و از همه جا مانده تبدیل میشوند. چطور میخواهید جواب این ظلمها را بدهید؟ چطور فرمان رهبرتان را میشنوید و خودتان را به کری میزنید.
#نهاد_علم #دانشگاه
🤝 به همراهی یکدیگر، مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
3️⃣ چگونه سیاستهای فاسد دانشگاهی جلوی رشد و جوانی جمعیت ایران را گرفته است؟ (قسمت سوم و پایانی)
گویا آموزش عالی در خواب عمیقی فرو رفته و شاهد ذره ذره آب شدن استعداد و تواناییهای جوانان این کشور نیست.
نامه دردمندانه یکی از دانشجویان استعدادهای درخشان، مخترع و دارای ده مقاله ISI.
🔹 لازم به ذکر است که بدنه اصلی دانشگاهی کشور شاهد حضور اساتید عالیرتبه، گرانقدر، و دلسوز است که از سرمایه جوانی خودشان گذشته اند و به ارتقاء دانشجو میپردازند و هدفشان خیر دانشجو است. از خداوند متعال سلامتی و طول عمر برای اساتید عزیزمان خواستاریم. اکثر اساتید آنقدر شریف و بزرگ منش هستند که خودشان مشکلات و کاستیهای آییننامهها را درک میکنند و دانشجو را ملزم به رعایت آن نمیکنند. یکی از مثالها همین الزام حضور تمام وقت دانشجویان دکتری بدون تامین مالی ایشان است. اکثر اساتید به نقص این آییننامه اذعان دارند و دانشجو را ملزم نمیکنند تمام وقت در دانشگاه حضور داشته باشد.
🔹 در حقیقت مشکلات ما به اساتید برنمیگردد؛ به آییننامه غلط برمیگردد. چرا باید آییننامهای یکطرفه وجود داشته باشد که معدود افرادی بتوانند آنرا مستمسک قرار داده و بدون لحاظ شرایط وجدانی و انسانی، دانشجو را در منگنه قرار دهند؟
روی سخن با قاطبه اساتید عزیزی که مصلحت دانشجو را لحاظ می دارند؛ نبوده و نیست.
از کاستیها صحبت کردیم، از همراهیهای اساتید عزیزمان هم میگوییم و صمیمانه تشکر میکنیم. این عزیزان هستند که در جبهه مشکلات، سنگر دانشجویان هستند؛ و هر جا مشکلات آییننامهای وجود داشته باشد؛ باز هم محل ارجاع دانشجویان و سنگ صبور آنها برای باز شدن گرههای مختلف هستند.
پایان نامه.
📃 توضیح ضروری:
🔹 بحمد الله قاطبه اعضای هیات علمی از نقد فوق، مبرا هستند و نقد صرفا ناظر به تعداد بسیار معدودی از اساتید در برخی از دانشگاهها می باشد.
این اشکال، منجر به تضییع حقوق برخی از دانشجویان گردیده است. در این بین بسیاری از دانشجویان ترک تحصیل کرده یا اخراج شده اند. متاسفانه بر اثر فشارهای زیاد، برخی از دانشجویان دچار بیماری های روحی و روانی مزمن گردیده اند.
👈 لازم است مسوولین محترم وزارت علوم برای اصلاح این ظلم شبه قانونی، اقدام عاجل انجام دهند. اصل، انجام پژوهشهای تقاضا محور در مقطع دکتری است که دانشجو از ناحیه آن کاملا حمایت مالی شود و نیازی به انجام کار دوم برای گذران زندگی خود نداشته باشد. در غیر اینصورت الزام دانشجو به حضور تمام وقت در دانشگاه بدون تامین مالی مناسب، ظلم به دانشجو است.
از مسوولین محترم برخی دانشگاهها که این مساله در آن وجود دارد نیز درخواست می شود بصورت عاجل به حل این معضل اقدام نمایند.
در صورت لزوم اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر خواهد شد.
🤝 به همراهی یکدیگر، مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 قربانی کردن نقش همسری ومادری مولود تمدن غرب است که بر زخم آسیب های سنت نشست
🔹 این همه دختر مجرد دهه شصت فدای همین فدا کردن نقش مادری و همسری به نقش اجتماعی زن شدند، هیچ کس هم از خودش نپرسید چرا باید ازدواج دختران به تحصیل و اشتغال گره بخورد، چرا باید دختران صبر کنند برای ازدواج که جای پایی در جامعه برای خود پیدا کنند؟؟
❓ کدام یک زنان اثر گذار تمدنی ما منتظر ایفای نقش اجتماعی خود برای ازدواج بودند؟
حضرت زهرا، حضرت زینب؟ کدامشان؟
⁉️ مگر ما میخواهیم چقدر در جامعه اثر گذار باشیم که اثرمان بیشتر از حضرت زینب باشد؟ پس چرا این بانو مادری و همسری را قربانی نقش سیاسی خود در عاشورا نکردند؟
چه خیانتی که به دختران شیعه به اسم تحصیل و اشتغال شد؟
🔻خیلی از مادرانی که مهارت مدیریت زندگی مشترک را نداشته اند، به دنبال تربیت دخترانی برآمدند که حقوق بگیر و مستقل و تحصیل کرده و جایگاه اجتماعی دارد و اینگونه بود که بلای بدتری بر سر زن آمد و مولود آن دختران مجرد تنها شد.
🔻اینجور که میبینم باید یه دوره ویژه روی اقتصاد اسلامی و اقتصاد زن مسلمان یادداشت بنویسم تا هویت زن مسلمان فدای اقتصاد نشه.
🔻نمیشه با مدل اقتصاد غربی توقع داشت زن اسلامی فکر کنه و اسلامی عمل کنه
🔻اقتصاد اسلامی کاملا در تضاد اقتصاد امانیست غربی است. هم ماهیتا، هم کارکرد و هم اجرا. اما دنیا فعلا بر اساس اقتصاد غرب داره میگرده، و زنان بین هویت اسلامی خودشان و کارکرد اقتصادی غربی سردرگم هستند و این خیلی تنش ها و شبهات ایجاد میکند.
✍️ عالیه سادات
@asatid_enghelabi
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 مقام معظم رهبری: اگر ما فارغالتّحصیلی داریم که شغل ندارد، باید بدانید نظام تعلیم و تربیت ما اشکال دارد
ورود غير تخصصي معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها به امور ترفيع و مميزه و به حاشيه رفتن سند آمايش آموزش عالي
🔹 مقام معظم رهبری (مدظله العالي) سهشنبه ۲۹ فروردین 1402 در ديدار با اعضای تشکلها و فعالان مختلف دانشجویی بر اجراي سند آمایش آموزش عالی تاكيد كردند. خوشبختانه روز بعد مسئولان محترم وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بر اجراي سند آمايش آموزش عالي تاكيد نمودند و اعلام كردند كه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري آمایش آموزش عالی را به عنوان اولویت اصلی خود با دقت و فوریت در دستور کار قرار میدهد و کارهای گذشته را در این رابطه بازنگری و بازآرایی و تکمیل خواهد کرد.
♻️ اين اعلام آمادگي را براي اجراي سند آمايش آموزش عالي به فال نيك مي گيريم و پيشنهاد مي شود ابتدا مسئولیت دبیری مميزه و رئیس کمیته ترفيع كه تقريبا مبتني بر امتيازات پژوهش، فناوري و نوآوري هستند به معاونت هاي تخصصي پژوهش و فناوري دانشگاه ها محول شوند تا متعاقبا معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها به جاي ارزيابي فعاليت هاي پژوهشي، فناوري و نوآوري (به نيابت از معاونت هاي تخصصي پژوهش و فناوري دانشگاه ها) بر امورات تخصصي خود از جمله توسعه آموزش عالي نيازمحور، حذف رشته هاي فاقد اولويت، افزايش كيفيت آموزش، كاربردي كردن آموزش، رصد و پایش اشتغال فارغ التحصيلان، توسعه آموزش پژوهش محور، كاربردي كردن دروس، تغيير سرفصل ها، توانمند سازي اساتيد، تجهیز کلاس های درس، تجهيز کارگاه ها و آزمايشگاه هاي آموزشي و اجراي ماموريت هاي محوله در چارچوب سند آمايش آموزش عالي و نقشه جامع علمي كشور متمركز شوند.
⚜️ بديهي است در اين صورت، معاونت هاي پژوهش و فناوري دانشگاه ها نيز مي توانند بر فرآيندهاي ترفيع پايه و مميزه متمركز شوند و ضمن ارزيابي صحيح اين فعاليت ها به اعمال سياست هاي پژوهشي مصوب مربوط به ماموريت دانشگاه بپردازند.
💠 نيازي به توضيح نيست كه هم اكنون ميزان تاثير فعاليتهاي تخصصي معاونت هاي آموزشي در فرآيند هاي مميزه و ترفيع تقريبا به تشكيل منظم كلاس هاي درس و كمّيت تدريس محدود مي شود و كيفيت تدريس نيز توسط مديريت هاي نظارت و ارزیابي دانشگاه ها كه خارج از حوزه هاي معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها هستند مورد سنجش قرار مي گيرد.
❎ و بدین ترتیب مي توان گفت در حال حاضر پیش شرط های کلیدی فرآيندهاي ترفيع و مميزه دانشگاه موضوعات پژوهشي، فناورانه و نوآورانه هستند و اين موضوعات بسیار پیچیده و تخصصی هستند و ارتباطي با حدود وظایف تخصصي سازماني معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها ندارند و برعهده گرفتن مسئولیت مميزه و ریاست کمیته های ترفيع توسط معاونان آموزشي دانشگاه ها، نخست به معناي ممانعت از اجرای دقيق این فرآیندها در معاونت هاي تخصصي پژوهش و فناوري و ممانعت از اعمال مصوبات و سیاست های پژوهشی و فناوری این معاونت های تخصصی است و دوم به معنای تراکم فعالیت های غیر تخصصی در معاونت های آموزشی دانشگاه ها و عدم امكان پرداختن معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها به ماموریت ها و فعاليت هاي تخصصي آموزشي است که در نهایت کاهش کارآمدی و نارضايتي های گسترده در پی خواهد داشت.
👈👈 اگر به طور جدي به دنبال عملي شدن اهداف سند آمايش آموزش عالي كشور هستيم ضرورت دارد در اسرع وقت مسئولیت کمیته های ترفيع و دبیری هيئت های مميزه از معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها به معاونت هاي پژوهش و فناوري انتقال يابند تا مسیر اجرای سند آمایش در اموزش عالی هموار گردد.
🔹 قسمتی از فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار ۲۹ فروردین 1402:
▫️ ما نمیدانیم توزیع دانشجو بر حسب رشتههای علمی بر چه اساسی صورت میگیرد. این رشتههای علمی باید مورد نیاز کشور باشد، باید به درد کشور بخورد. چه تعداد دانشجو در فلان رشته لازم داریم؟ اینها باید فکر بشود، باید کار بشود.
▫️ این یکی از مهمترین کارهای شما است که باید انجام بگیرد.
▫️ بعضی از رشتههای علمی در ایران هست که مورد نیاز نیست، شغلش هم وجود ندارد؛ خب چه فایدهای دارد؟
▫️ بعضی از کارهای دانشگاهی و رشتههای دانشگاهی هست که اصلاً وجودش [ضرورتی ندارد].
▫️ ما الان شاید چند صد هزار دیپلمِ آمادهی به کار داریم که میتوانند در بخشهای مختلف مشغول به کار بشوند؛ اینها را میآوریم داخل دانشگاه، بعد از مدّتی چند صد هزار کارشناس یا کارشناس ارشدِ بیکارِ متوقّعِ عصبانی تحویل کشور میدهیم!
▫️ فکر کنیم ببینیم چه چیزی لازم داریم، بر حسب نیازمان حرکت بکنیم.
▫️ اگر ما فارغالتّحصیلی داریم که شغل ندارد، باید بدانید نظام تعلیم و تربیت ما اشکال دارد.
▫️ اگر کسی برای فایدهی کشور تحصیل میکند، باید شغلش آماده باشد.
▫️ اگر فارغالتّحصیل داریم امّا شغل ندارد، پیدا است که این دانشجو گرفتن با نظام و با محاسبهی درست انجام نگرفته.
@hokmrani_masoulaneh
چگونه می توانیم شاهد تحقق عینی یدخلون فی دین الله افواجا باشیم؟
🔹 استاد حکیم شهید مطهری سه توصیه مهم به مبلّغان ومربّیان دین را مطرح می کنند. به نظر حقیر مهمتر از این سه نکته مهندسی شخصیت منادیان و مربیان دین و عمل به معلومات توسط ایشان است یعنی کسی که خود را پیشوای مردم قرار می دهد باید خود سازی و تهذیب نفس و عمل به معارف دین را از خود شروع کند و نخست بکوشند خودشان خودساخته و اهل توحید باشند و از داوری بی اساس و زدن حرف اضافه پرهیز نمایند
و ضمن اصلاح دیدگاه در خصوص روش تقابل با نظریه رقیب روش تعامل را اتخاد نمایند.
بعلاوه تلقی خویش از روش علمی را اصلاح کنند و در تمام طرح ها و برنامه ها و تصمیم ها ازروش علمی به معنای صحیح کلمه استفاده کنند و از برخورد کلنگی و سلیقه ای با اندیشه ها بدون نقد علمی آنها، پرهیز کنند.
و اما سه توصیه استاد مطهری :
1️⃣ مربّيان دين بايد اوّل بكوشند خودشان عالم و محقّق و دينشناس بشوند
و به نام دين مفاهيم و معانى نامعقولى در اذهان مردم وارد نكنند كه همان معانى نامعقول منشأ حركتهاى ضدّ دينى مى شود.
2️⃣ ثانياً در اصلاح محيط بكوشند و از آلودگيهاى محيط تا حدود امكان بكاهند.
3️⃣ ثالثاً از همه مهمتر و بالاتر اينكه به نام دين و به اسم دين با فطريّات مردم معارضه و مبارزه نكنند.
آن وقت است كه خواهند ديد
مردم «يَدْخُلُونَ فِي دين الله افواجا»
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (خورشيد دين هرگز غروب نمى كند)، ج3، ص: 405- با ویرایش جزیئ-
✍️ محمد جواد حیدری
@MohammadJavadHeidari
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
📌علاج مشکلات؛ خلاص کامل از دنباله روی در فرهنگ غربی در زمینه مسائل اقتصاد
💡ما وقتی میگوییم منتظر امام زمان هستیم، بیشترین خصوصیتی که برای امام زمان ذکر می کنیم، این است که «یملأ الله به الارض قسطاً و عدلًا»؛ نمی گوییم: «یملأ الله دیناً و صلاة و صوماً». بااینکه آن هم هست و قسط و عدل در چارچوب دین، بهترین و بیشترین تحقّق را پیدا می کند، لیکن معلوم می شود که این عدل، یک مصرعِ بلند درخواستهای انسان است
🔹 و اگر این روشی که الآن بعضیها غافلانه دنبال میکنند و آن، الگو گرفتن از زندگی غربی است، رواج پیدا کند، روز به روز این حالت بدتر خواهد شد. علاج این است که ما خودمان را از دنباله رویِ فرهنگ غربی در زمینه مسائل اقتصاد کاملًا خلاص کنیم و نجات ببخشیم.
❌ اینطور نیست که اگر کشوری درآمد سرانه اش رقم بالایی است، معنایش این است که این درآمد سرانه به همه میرسد. شما الآن ببینید در آمارهایی که داده می شود، فرضاً می گویند در فلان کشور پیشرفته دنیا مثلًا امریکا یا کانادا درجه حرارت به چهل و دو درجه رسید و فلان قدر آدم کشته شدند. آیا در تهران اتّفاق میافتد که در چهل و دو درجه حرارت کسی کشته شود؟ یا مثلًا گفته می شود در فلان کشور سرما به پنج درجه، ده درجه زیر صفر رسید و فلان تعداد انسان یخ زدند. اینها چه کسانی هستند که از حرارت زیاد کشته می شوند و یا در زمستان یخ می زنند؟ آنهایی که در ساختمانهایی نشسته اند که با سرما و گرمای آنچنانی اداره میشود، یخ نمی زنند؛ آنها که سرپناه دارند که یخ نمی زنند و یا از گرما نمی میرند. این معنایش آن است که طبقاتی در آنجا وجود دارند که زندگی بر آنها سخت است.
⛔️ برزیل امروز هفتمین یا هشتمین قدرت اقتصادی دنیاست؛ اما در آنجا چند میلیون کودک وجود دارد که اینها نه پدر و مادر دارند، نه سرپناه دارند، نه مسکن دارند؛ شبها درکوچه ها میخوابند، در کوچه ها هم پرورش پیدا میکنند، در همان کوچه ها هم یا کشته میشوند و یا میمیرند! ما نباید دنبال این زندگی برویم. ما نباید دنبال این اقتصاد برویم. شکوفایی اقتصاد معنایش این نیست.
✅ شکوفایی اقتصاد این است که به دولت امکان بدهد تا فقر را از میان جامعه بردارد؛ این اقتصاد خوب است. ما بایستی نه فقر یک گروه خاصی را، بلکه فقر عمومی را از بین ببریم. اقتصاد، اقتصاد اسلامی است و همین بایستی تحقّق پیدا کند. | رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@jebhetse
#اقتصاد
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
بالاخره دم خروس بیرون زد!
طی ماههای اخیر، بارها از طرف شهردار محترم تهران اعلام شد که در دوره ایشان حتی یک سانتی متر هم تراکم فروشی نشده است. اما بالاخره در گردهمایی اخیر شهرداران نواحی کلانشهر تهران، معاون شهرسازی شهرداری تهران ضمن اعتراف به تراکم فروشی، در جملاتی عجیب، این سیاست را به رونق تولید و تحقق شعار سال ربط داده است و عملا برای توجیه تراکم فروشی، از رهبر انقلاب هزینه کرده است. جهت اطلاع ایشان و سایر مدیران شهری، نظر صریح رهبر معظم انقلاب در خصوص تراکم فروشی به شرح زیر تقدیم میشود:
"چرا (این برجهای حاصل از تراکم فروشی) ساخته شده؟ چون این فضا و این تراکم فروخته شده است، به قول خود آقایان، تراکم را فروختند و فلان قدر درآمد داشته است! این واقعا دلیل درستی است؟! این پاسخ قابل قبولی است؟! شما وجدانتان، دینتان و احساستان این پاسخ را میپذیرد؟!" (۷۹/۴/۲۷).
ضمنا جا دارد از مدیران محترم شهرداری تهران بپرسیم که اینطوری میخواهید شعارتان مبنی بر "تهران، کلانشهر الگوی جهان اسلام" را محقّق کنید؟! منظورتان از قرارگاه جهادی مسکن همین تراکم فروشیها بود؟! درکتان از شهرسازی اسلامی همین است؟! آیا سایر کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی هم مانند شما برای رونق ساخت و ساز، تراکم میفروشند؟! آیا تنها راهی که برای جلوگیری از فرسودگی شهر به ذهنتان میرسد همین است؟! از اعتراف صادقانه مدیران شهرداری تهران ممنونم اما استدعا دارم دیگر برای توجیه این نوع کارهایشان نه از رهبری هزینه کنند و نه دم از اسلام و شعارهای اسلامی بزنند. خدا عاقبت همه ما را ختم به خیر کند.
@baladetayyeb
@hokmrani_masoulaneh
🔴 وزارتِ بیسیاست
ولی پرسیاستگذار!
🔹 همه ناطقین امروزِ مجلس از مخالف وزیر گرفته تا مدافع، تاکید داشتند که فاطمیامین، پاکدست و پرکار و بااخلاق بود. او بخاطر مسئله شخص خودش برکنار نشد؛ پس چوب چه چیزی را خورد؟!
🔺 اصلیترین علت ذکرشده استیضاح، معضلات خودرو بود.
حال، سوال بنیادی این است که اساساً سیاست صنعت خودرو در جمهوری اسلامی چیست که وزیر باید مجری آن باشد؟
▪️ بعد از ۵۰ سال هنوز معلوم نیست که مونتاژ خودرو خارجی، امر مطلوبی هست یا نه و ما را خودروساز میکند یا خیر؟
▪️ هنوز قوای سهگانه نمیدانند سالانه چند خودرو فرسوده باید حتما و تحت هرشرایطی اسقاط شود؟
▪️ هنوز بر سر نحوه قیمتگذاری کالاهای پایه در بورس کالا سیاست نهایی روشن نیست.
🔺و ده ها مثال دیگر که نشان میدهد تولید و وزارت صمت، اساساً سیاست روشنی ندارد و داریم دور خود میچرخیم.
🔶 این بیسیاستی رابگذارید درکنار وجود چندین نهاد تصمیمگیر درحوزه صمت (وبطور خاص خودرو):
❕مجلس شورای اسلامی
❕هیات وزیران
❕مجمع تشخیص
❕بانک مرکزی
❕ستاد تسهیل
❕شورای رقابت
❕شورای عالی بورس
❕سازمان حمایت
❕سازمان تعزیرات حکومتی
❕سازمان بازرسی
❕سازمان ملی استاندارد
❕سازمان محیط زیست
❕نیروی انتظامی
❕اتاق بازرگانی
❕و ....
⁉️ یک وزیر چگونه باید نظر این همه نهاد را همآهنگ کند؟!
این است که تحولات اساسی در حوزه تولید به نتیجه نمیرسد.
🔹 اگر در صنایع نظامی موفق هستیم، چون اولاً سیاست روشنی دارد و ثانیاً حرف آخر را یکی میزند.
👈 حکمرانی تولید، باید متحول شود.
✍️ روح الله ایزدخواه
@dr_izadkhah
🇮🇷 حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اینجا خلیج فارسه و باید فارسی حرف بزنی!
👌 مکالمه شیرمردان نیروی دریایی سپاه و نیروهای ائتلاف (ارتش ایالات متحده از ترس خود را نیروی ائتلاف بینالمللی معرفی میکند).
💪 ادبیات و اقتدار را شاهد هستید؛ این ناوها در هر جای دیگر جهان تنها میگویند این ناو جنگی ارتش ایالات متحده است.
⚜️ خدا رحمت کند شهید بزرگوار حاج محمد ناظری رحمهالله را که سنت این کار را سالهاست در خلیج فارس بنا نهاده است.
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⛓ #زن_هرزگی_اسارت
🩸 در حادثه شهادت مظلومانه شهید الداغی، سه نوع شخصیت نمود دارد. اول: دختر بدحجاب، دوم: پسران هوسران و سوم: جوان غیرتمند. این سه شخصیت نماد سه جریان هستند:
▫️ اول: جریانی که با شعار آزادی پوشش و لاقیدی برای زنان دنبال ترویج بد حجابی و بی حجابی، بی مبالاتی و بی مسوولیتی و خود خواهی می باشد.
▫️ دوم جریانی که نماد تعرض، توهین، هتک و هرزگی است.
▫️ سوم: جریان از خود گذشتگی، غیرت، مسوولیت، دلسوزی و حفاظت و حراست.
❌ این حادثه ذات پروژه #زن_زندگی_آزادی را نیز عیان کرد. منظور آنها از زندگی برای زنان، چیزی جز هرزگی نیست. آزادی ادعا شده نیز فریب است و نهایت زندگی هرزه آلود چیز جز اسارت نیست. اسارت دست مردان هوسران. بنابراین غایت این جریان چیزی جز
👈 #زن_هرزگی_اسارت
نیست.
💥 حادثه شهادت شهید الداغی چنان بلند و روشنگر است که می تواند تمام پروژه #زن_زندگی_آزادی و سازندگان و مروجان آنرا نابود و با خاک یکسان نماید. نباید گذاشت این حادثه و خون شهید به فراموشی سپرده شود.
💢 در حالیکه پیروان جریانهای فاسد لیبرالیسم و صهیونیسم با به پاکردن فتنه دروغین مهسا امینی و با بسیج تمام ظرفیتهای خود غائله بزرگ و خسارت آفرینی را به کشور تحمیل کردند؛ دستگاههای مسوول فرهنگی و تبلیغی کشور با ناکارآمدی تمام، در استفاده از حوادث روشنگر برای جریان سازی نانوان هستند و این لزوم یک تحول اساسی در حکمرانی کشور مخصوصا حکمرانی فرهنگی را گوشزد می کند. راه حل، تحقق حکمرانی مسوولانه و وجود برنامه جامع پیشرفت بجای برنامه های جزیره ای می باشد.
💯 درگیری تمدنی ما با فرهنگ منحط لیبرالی، در این حادثه بصورت کاملا آشکار، نمایان است. بر همه مسوولین لازم است با استفاده از همه ابزارهای فرهنگی و هنری (مجسمه، پوستر، نماهنگ کوتاه، متن ادبی، بزرگداشت و …) روح این حادثه را در فضاهای عمومی کشور (مدارس، ایستگاههای مترو، خیابانها، مراکز تجمع و …) منتشرو فضا را پر نمایند. این کار باید در خصوص دیگر حوادث روشنگر نیز بصورت منسجم تکرار گردد تا در ذهن و جان و نهاد تک تک ایرانیان ثبت گردد.
🛑 در پایان تاکید می شود؛ اگر در این حادثه به مسوولیتها توجه نشود و با افراد مسوولیت نشناس برخورد لازم صورت نگیرد؛ مساله به صورت ریشه ای درمان نخواهد شد و خون شهید گریبان مسوولین را رها نخواهد کرد.
از جمله، والدین در تربیت و نظارت بر رفتار فرزندان خود مسوولند. بنابراین در صورت اثبات بی مسوولیتی، باید طبق موازین قانونی با والدین دختر بدحجاب و پسران هرزه نیز برخورد لازم صورت بگیرد.
#زن_هرزگی_اسارت
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🌷 روز معلم مبارک
روز تمام معلمان فداکاری که از آرامش، سلامتی و زندگی راحت گذشتند تا اندیشه و اندیشیدن در این خاک ریشه دوانده و تنومند شود. سوختند تا فرزندان وطن زنده و جاوید بمانند.
🌹روز استاد «محسن خشخاشی بروجردی» که با چاقوی ناجوانمردانهی شاگردش در کلاس درس مظلومانه به شهادت رسید؛
🌹روز «حمید کنگو زهی» معلم سیستانی که فداکارانه زیر آوار ماند تا شاگردانش را از حادثهای دلخراش نجات دهد؛
🌹روز «اکبر عابدی» که خود سوخت تا دانشآموزانش را نجات دهد؛
🌹روز «کاظم صفرزاده» که در لرستان جان خود را در سیلاب از دست داد تا دانشآموزش زنده بماند؛
🌹روز «حسن امیدزاده» که در گیلان برای نجات دانشآموزانش از آتش، زیبایی و جوانی چهرهاش را هدیه کرد؛
🌹روز «حمیده دانش» که در مشهد غرق شد تا دانشآموزش را نجات داده و درس ایثار را به دیگر دانشآموزانش بیاموزد؛
🌹روز «واعظی نسب» که در اردو برای نجات دانشآموزان از سقوط تیر دروازه، خود را سپر بلا کرد؛
🌹روز «امیر صادقی» معلم مشکینشهری که برای نجات دانشآموزان از ریزش سقف مدرسهی کانکسیاش در زیر آوار ماند؛
🌹روز «محمدعلی محمدیان» که موی خود را تراشید تا شاگرد بیمارش غم به چهره نیاورد؛
🌹روز «علی بهاری» که بخشی از کبدش را به دانشآموزش اهدا کرد؛
🌹روز «معصومه خوشکام» که بعد از عمل دیسک کمرش با تخت در کلاس حاضر شد تا فداکاریاش را کامل کند؛
🌹روز «احسان موسوی» و روز «ثریا مطهرزاده» که تمام دارایی خود را برای درمان دانشآموزشان هزینه کردند؛
🌹روز تمام معلمهایی که ناشناخته همهی هستیشان را دادند و کسی آنها را نشناخت و مدال افتخاری نگرفتند؛
👌روز معلمینی که اگر عشق نبود، هیچ نیازی نمیتوانست مجبورشان کند که با همهی وجود، روح و جان و جوانیشان را فدای کودکان و نوجوانان این مرز و بوم کنند...
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⭕️ درصورت ادامه روند فعلی در حوزه مسکن؛ دیگر اجاره نشینی هم برای مردم آرزو خواهد شد!
ما درحال حرکت به سمت رسمی شدن بَدمسکنی و حاشیه نشینی هستیم...
❌ اکنون آگهیهایی میبینیم که پشت بام اجاره میدهند، تا چند وقت دیگر مثل بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا باید به فکر جاهایی باشیم که مردم بتوانند در آن چادرنشینی کنند.
🔺 بانکها چند برابر وامی که باید به مسکن میدادند به بنگاههای خودشان پرداخت کردند، درصورتیکه اصلا آن بنگاهداری تخلف بوده است!
این اتفاق تبعات ندارد؟ پیامد ندارد؟
اقتصاد کشور را به خاک سیاه نمی نشاند؟ ولی اگر بانکها تسهیلات تکلیفی مسکن را بدهند میگویند تبعات دارد اگر جریمهی عدم انجام این تکلیف از بانکها مطالبه شود میگویند تبعات دارد!
❓اینکه خودشان و خانوادهشان و قبیلهشان مثل بانک آینده با سرمایه مردم مال سازی میکنند تبعات ندارد؟!
⚠️ این بانک 98 درصد منابع مردم استان البرز را بر خلاف آییننامه بانک مرکزی از استان خارج کرده است!
▫️نامهای به بانک مرکزی نوشتیم اما هنوز به ما پاسخ نداده است!
چه کسی باید با اینها برخورد کند؟
▫️این پولها برای مردم است، بانک وقتی شروع کرده مگر چقدر سرمایه داشته است؟
🔸جریمهای که این بانکها بابت تخلف سال قبل باید به صندوق ملی مسکن واریز کنند تا صرف همین پروژههایی که آنقدر کند است بشود، بالای 60 هزار میلیارد تومان است...
✍️ مهدی عسگری
@MahdiAsgari133
👈 این معضلات، بیانگر وجود حکمرانی سلیقه ای و نبود حکمرانی مسوولانه در کشور است. سوداگران به خوبی این مساله را درک کرده اند و آزادانه با سوداگری های متنوع، کمر اقشار ضعیف را شکسته اند.
متاسفانه مسوولان از اصلاح حکمرانی در کشور که ریشه سامان یافتن همه امور است غفلت کرده اند. نسبت به ریشه ها بی توجه اند و دنبال اصلاح شاخ و برگ هستند. در این غفلت، اقشار متوسط و ضعیف جامعه بی سرو صدا زیر فشار مسائل و مشکلات له می شوند.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 درآمد ایران در مقایسه با چند شرکت مهم
🔹 بزرگترین شرکتهای دنیا از نظر درآمد در سال (2022):
والمارت: 576.01 میلیارد دلار
آمازون: 485.90 میلیارد دلار
شرکت ملی نفت چین: 443.43 میلیارد دلار
شرکت نفت و گاز آرامکو عربستان: 393.92 میلیارد دلار
اپل: 387.54 میلیارد دلار
گروه ساینوپک: 383.99 میلیارد دلار
اکسون موبیل: 356.61 میلیارد دلار
برکشایر هاتاوی: 353.16 میلیارد دلار
رویال داچ شل: 329.58 میلیارد دلار
سی وی اس هلث: 307.86 میلیارد دلار
▫️ تولید ملی کل کشور ایران در سال (2022): حدود 1500 میلیارد دلار
👈 تولید ملی ایران تنها سه برابر درآمد یک شرکت به نام والمارت است.
✅ این امر نشانه فاصله شدید بهره وری شرکت های ایرانی و شرکت های برتر است. بهره وری بسیار بالا ناشی از تفکر علمی، احترام به علم، تعمق در علم، اهتمام به اختراع و نوآوری مستمر، تبدیل علم به فناوری، استفاده از فناوری برای تحول در فرایند تولید، تکامل زنجیره ارزش صنعت، و بازاریابی بین المللی است.
✍️ محمد زمان رستمی
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
14020218توحید و شرک و پیشرفت و توسعه.mp3
24.7M
🎧 آیتالله میرباقری | سخنرانی پرنکته دربارۀ نتایج لیبرالیسم اقتصادی، ۱۴۰۲/۲/۱۸
◀️ دوگانۀ «توحید و شرک» تا دوگانۀ «پیشرفت و توسعه» و تا الگوهای اقتصادی، امتداد دارد.
◀️ اگر رباخواری زیاد شود، فحشا توسعه پیدا میکند.
◀️ اگر از لیبرالیسم اقتصادی تبعیت کنیم، پیامدهای فرهنگی و سیاسیاش را، از جمله در حوزۀ حجاب، به ما تحمیل خواهد کرد.
◀️ مثال مهم سردار شهید حاجقاسم سلیمانی
@mirbaqeri_ir
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🌎 مسوولیت سنگین اجتماعی در قبال نیاز دیگران
روایاتی در باب رعایت حال مستاجرین
🔻صاحب خانه ها توجه کنند
✅به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنِ ابْنِ سِنَانٍ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ مَنْ کَانَتْ لَهُ دَارٌ فَاحْتَاجَ مُؤْمِنٌ إِلَی سُکْنَاهَا فَمَنَعَهُ إِیَّاهَا قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَلَائِکَتِی أَ بَخِلَ عَبْدِی عَلَی عَبْدِی بِسُکْنَی الدُّنْیَا وَ عِزَّتِی لَا یَسْکُنُ جِنَانِی أَبَداً.
📚 الکافی ج۲ص۳۶۷
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که خانه ای داشته باشد و مؤمنی به سکونت در آن محتاج باشد و آن را از او منع نماید، اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ می فرماید : ای ملائکه من! آیا بنده من مسکن دنیا را بر بنده من بخل می ورزد؟! به عزّتم سوگند که او هیچگاه در بهشت من مسکن نخواهد گزید!
2⃣عَنْ فُرَاتِ بْنِ أَحْنَفَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: أَیُّمَا مُؤْمِنٍ مَنَعَ مُؤْمِناً شَیْئاً مِمَّا یَحْتَاجُ إِلَیْهِ وَ هُوَ یَقْدِرُ عَلَیْهِ مِنْ عِنْدِهِ أَوْ مِنْ عِنْدِ غَیْرِهِ أَقَامَهُ اللَّهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ مُسْوَدّاً وَجْهُهُ مُزْرَقَّةً عَیْنَاهُ مَغْلُولَةً یَدَاهُ إِلَی عُنُقِهِ فَیُقَالُ هَذَا الْخَائِنُ الَّذِی خَانَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ ثُمَّ یُؤْمَرُ بِهِ إِلَی النَّارِ.
📚 الکافی ج۲ص۳۶۷
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر مومنی که از مؤمن دیگر چیزی از آن چیزهایی که به آن احتیاج دارد را در حالیکه از نزد خود یا از نزد دیگری بر آن توانایی دارد منع نماید، پروردگار در روز قیامت او را با صورتی سیاه و چشمانی کور و دستان غُل شده در گردن بر پا نگه می دارد و گفته می شود : این خائنی است که به اللَّه و رسول او خیانت کرد! سپس أمر کرده می شود که به آتش برده شود!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر مؤمنی به چیزی که بر آن توانایی داریم محتاج شود و ما آن را از او منع نمائيم، عواقب بسیار شدید و وخیمی برای آن بیان شده است.
✅ لذا اگر مؤمنی به خانه اضافه ما محتاج است، حق منع نمودن آن خانه را از او به دلائلی مثل عدم توان پرداخت اجاره مرسوم نداریم و بیرون کردن او از خانه موجب مستوجب شدن به عقوبات وارده در روایات فوق و غیره می شود.
✅ اي صاحبان خانه های اضافه! در این شرایط سخت اقتصادی، مسکن دنیوی اضافه خود را از مؤمنین و شیعیان امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه منع نکنید و در اختیار آنها قرار دهید تا استفاده کنند و اگر بدون عذر شرعی از آنها باز دارید، طبق روایت 1⃣، پروردگار به عزت خود قسم خورده است که شما را در بهشت خود مسکن ندهد، چرا که مسکن دنیا را از مؤمن محتاج منع نمودید و بخل ورزیدید.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گاهی علم، انسان را به جهنم می فرستد!
🔥 گاهی علم توحید ... گاهی علم عرفان ... گاهی علم فقه ... گاهی علم اخلاق ... انسان را به جهنم می فرستد!
🔰 با علم درست نمی شود؛ تزکیه می خواهد.
ترکیه مقدم است بر همه چیز...
👈 [گاهی] زبان، زبان شیطان است و توحید می گوید و دل، دل شیطان است که توحید را دریافت کرده است و قلب، قلب شیطان است که فقه را آموخته و تعلیم می کند.
▫️ امام خمینی رضوان الله تعالی علیه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh