🔖حماسهی بانوان تمدنساز
🖋آمنه عسکری منفرد
زنان عفیف و مادران مؤمن، غیور و شهیدپرور محور مقاومت در فلسطین و لبنان که هفتاد و چند سال است به امید پیروزی فلسطین و آزادی قدس شریف، پابهپای مردان شجاع و مقاوم خویش ایستادهاند و سربازان مقاومت را در دامان خود پروراندند و حماسه طوفان الاقصی را آفریدهاند، بانوانی تمدنسازند.
آنها ابتدا هجرت و سپس جهاد را برگزیدند و با استعانت از صبر، توکل و ایمان به وعدههای الهی، پا به عرصهی جهادی هفتادو چند ساله گذاشتهاند؛ گاه با جهادی از جنس ازخودگذشتن و به خدا رسیدن، گاه با جهادی از جنسِ جهادِ تبیین در میدان، همچون عقیله بنی هاشم زینب کبری(سلامالله علیها).
اکنون که تقدیر و طراحی الهی چنین نگاشته که بعد از سالهای پرتلاطم انقلاب و دفاع مقدس که ایران اسلامی که روزگاری را در خطِ مقدمِ مقاومت و مبارزه با استکبار ایستاده بود، از مرزهای درگیری فیزیکیِ رودررو با اسرائیل و استکبارجهانی دور باشد، یقینا این دوری جغرافیایی مانعی برای دوری قلوب ملت ایران از محور مقاومت و جهاد نخواهد بود.
امروز زنان و دختران و مادران ایران اسلامی، با الگوگیری از تجربهی زیستهی زن انقلاب اسلامی، بار دیگر مقتدرانه به صحنه آمدند، تا با پایِ ارادت، سرِ تسلیم و رضا در راهِ فرمان امام جامعه بدهند و در این مسیر حماسهساز شوند، پس پاشنهی همت کشیدهاند تا پایِ جان، لبیک گویان بایستند.
لبیک با تقدیم قطعهای طلا و زیورآلاتشان که نوعاً تمام دارایی دنیاییشان است، لبیک با جهادِ تبیین و روایت صحیح از مظلومیت فلسطین و حقانیت حزبالله، لبیک با جلوگیری از برافراشتهشدن پرچم نفوذ دشمن در سبک زندگی و فرهنگ و یا حتی با تقویت روحیه مقاومت، اراده و تشجیع در خانه و خانواده، با دعا و توسل و استغاثه به درگاه الهی و یا حتی با جهاد فرزندآوری و ایجاد و تقویتِ نسلِ مقاوم و غیور و تربیت نسلی از جنس آرمانها و حججیها، باهدف پیوستن به جبهه مقاومت جهانی.
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian_tehran
🖼 پرونده تحلیل و بررسی تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب #ایستگاه_خیابان_روزولت
📹 نماهنگ | تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت»
💬 روایتی از چگونگی نگارش کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت»
💬تسخیر لانه جاسوسی با حمایت امام(ره) به انقلاب دوم تبدیل شد
💬فاصله گرفتن از تاریخنگاری شعاری در ایستگاه خیابان روزولت
💬تاریخ تسخیر لانه جاسوسی، منطقه محروم تاریخنگاری است
💬باختگرایی در برابر روایت فتح
💬 روایت تسخیر؛ جامع، خواندنی و قابل اعتماد
💬 «کتابی تراز اول در جنگ روایتها»
💬 وقتی کاریکاتوریستها راوی میشوند
💬 تسخیرکنندگان لانه، نگران تکرار ۲۸مرداد بودند
💬 اسناد لانه جاسوسی باید رمزگشایی و تبیین شود
💬 روایت جامع ایرانی
💬کرسیهای استعمار شناسی راه بیاندازیم
💬مظلومیت ملت ایران در نگارش تاریخ محسوس است
🎤گفتوگو با آقای محبوبی نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت»
🎤گفتوگو با آقای رضا سیفاللهی
🎤گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین خزایی
💻 Farsi.Khamenei.ir
👌گزارشی از سیزدهمین رواق اهل قلم
📗 ویراستاری چه مقدار یادداشت شما را سامان میدهد؟
✍️ سیده ناهید موسوی
سعید احمدی، مدرس نویسندگی و ویراستار در سیزدهمین رواق اهالی قلم که به همت رسانهی رحا مدیا برگزار شد، گفت: ویراستار کمک حال نویسنده در زیبانویسی و ویرایش متن است که میتواند متنی را از لحاظ زیبایی و رسایی مفاهیم بهبود ببخشد بنابراین نویسندگان و ویراستاران دو بال اوج همدیگر هستند.
وی در ادامه به نکاتی راجع به عملکرد نویسندگان و ویراستاران با توجه به تجربههای شخصی خود پرداخت که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
1.لزوم دقت نویسنده در نکات ویرایشی
لازم است خود نویسنده برخی نکات مهم و ضروری را یاد گرفته و در متن پیاده کند. چرا که متن با عدم تکمیل نکات ویرایشی مثل نقطه و ویرگول ناقص میماند. و در زمان نقد یک یادداشت ممکن است ویراستار، مجبور به دقیق شدن برخی نکات ظریف شود و این کار او را از محورهای اصلی ویرایش و زیباسازی متن بازدارد.
2.کار ویراستار فرم و فضای جمله است
بخش مهم کار ویراستاری مربوط به فضای جملهای و فرم آنها است. جاهایی که پیوند میان نویسنده و مخاطب دچار خلل میشود، ویراستار ورود پیدا میکند. در عرصه قلم زدن نیز باید آن مواردی را نباید مرتکب شویم که بین ما و خوب نوشتن فاصله ایجاد میکند و تفهیم و تفهم شکل نمیگیرد.
نکات ویرایشی در صورت و شکل ظاهری جمله، در این باب مسائل فراوانی وجود دارد. برای مثال فعل بسیار مهم است و جمله زمانی که بیان میشود، نهاد و گزاره و یا همان فعل و فاعل… در اصل ساختار و معنا را فعل تمام میکند. فعل جایگاه ویژه و مهمی در جمله ایفا میکند. براساس تجارب ویراستاری بسیاری از نویسندگان در مکان استفاده از فعل و جایگاه آن اشکالاتی دارند.
پس در جایگاه فعل باید پرسید: فعل کجا در متن ایراد و اشکال وارد میکند و باعث میشود ما پیام و معنای خود را به مخاطب بهخوبی نرسانیم و میان ما و مخاطب پارازیت ایجاد میکند؟
یکی از کتبی که درمورد ویرایش و افعال شرح بسیار خوبی دارد، کتاب انواع ویرایش استاد ابوالفضل طریقه دار میباشد. در یک بخش از این کتاب تنها به جایگاه فعل اختصاص داده شدهاست و شامل نکات ناب میباشد. در موارد فعل را در جمله حذف و یا عطف به جمله سابق میکنیم در صورتی که هیچ ربطی به یکدیگر ندارند. یعنی حذف و عطف جمله رخ میدهد بهجای آوردن یک فعل در جمله ان را حذف یا عطف میدهیم.
3.تتابع افعال، کی و کجا؟
زمانیکه چند فعل پشت سرهم میآید تتابع افعال در جمله رخ میدهد. یعنی چند جمله آوردهایم که فعل آنها در جای خود استفاده نشده است بلکه همه را پشت سرهم قرار دادهایم. تتابع افعال در جمله ویرایش نوشته را دشوار میکند.
برای مثال؛ جمله «هرانچه که از یک تبلیغات مؤثر میخواهید داریم.» در این جمله دو فعل کنار هم آورده شدهاست که آن را نارسا و نازیبا میکند. در حالیکه اگر یک فعل را حذف و ترکیب جمله را به کلی تغییر دهیم، زیبایی جمله دو چندان میشود. پس دقت داشتهباشیم که در باب فعل از افعال خاص استفاده شود.
4.شناخت افعال و استفاده صحیح از آن مهم است.
برخی یادداشتنویسان عادت به استافاده چند فعل شناخته شده دارند و علاقهای به آوردن فعلهای متفاوت و کوتاه ندارند این کار برای یادداشتها و نوشتهها آسیبزا است. بنابراین شناخت افعال در نویسندگی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است که ویرایش را هم سهل و آسان میکند. بهعنوان مثال افعالی نظیر بود، شد، گشت و گردید افعال پر مصرف در یادداشتها است و نویسنده تا جایی که میتواند نسبت به افعال پرمصرف دوری کرده و از افعال دیگری استفاده کند. مثلاً اگر جایی لازم است از فعل «کوشش کرد» استفاده کند بهجای آن فعل «کوشید» را بیاورد. همچنین اگر بهجای استفاده از افعال چند واژهای مثل «به رشته تحریر درآورد» از فعل کوتاه «نوشت» بهرهمند شوید در یادداشتنویسی که باید رعایت واژگان کنید موفقتر خواهید بود.
5.دوری از فعل
دقت به این موضوع مهم است که قسمت ویژه جمله، فعل آن است اما گاهی نویسندگان افعال را حذف میکنند بدون اینکه توجه به ظرایف این نحوه نوشتار داشتهباشند و عملاً جمله را از استخوانبندی خود خارج میکنند. درحالیکه باید توجه داشت؛ پرهیز از فعل موجب نقص جمله میشود. در حقیقت نویسنده خوب کسی است که ساده و بی تکلف مینویسد برای مثال از شاهکار گلستان سعدی و روانی آن لذت خواهید برد چون از فخامت پرهیز کرده است. ما باید روانی و شیوایی انتقال معنا در ذهن خود را در نظر بگیریم. و مخاطب خیلی به الفاظ ما دقت نکند، در اصل این شیوه صحیح نویسندگی است. هرچه ساده و صمیمی بنویسید ارتباط با انسانها سادهتر رخ میدهد.
ادامه 👇👇
6.ظاهر نوشته ما چگونه باشد؟
یکی از نکات مهم در نوشتن آشنایی با فاصله و نیمفاصله است چرا که عدم رعایت آن سبب وارد آمدن ضربه به نوشته میکند. فاصله یعنی وقتی یک کلمه کامل میشود باید یک فاصله مستقل ایجاد کنیم و به سراغ کلمه بعدی برویم. زبان فارسی با ترکیب کلمات خلق شدهاست. نیمفاصلهها باید کاملاً رعایت شوند عدم رعایت صحیح این قانون سبب متلاشی شدن کلمات میشود. احترام یک کلمه باید حفظ گردد. البته گاهی نیمفاصله و فاصله به ذوق و سلیقه هم بستگی دارد اما دقت داشتهباشیم که این سلیقه با شناخت از کلمات اتفاق بیفتد چرا که در صورت استفاده نامناسب از نیم فاصله شاهد شکاف خواهیم بود.
7.نقش نقطه در جمله
گذاشتن نقطه یعنی اینکه جمله به پایان رسیده است. گاهی عنوانی برای یادداشت و یا مقاله و… مینویسیم اینجا لازم نیست از نقطه استفاده کنیم. اما برای جملاتی که در متن باشند و معنای مستقلی از آن اراده کردیم و پایان یافته باشد، باید نقطهگذاری کنیم. یعنی پایان چند واژه که دربرگیرنده معنایی باشد که این کاربرد نقطه در جمله است. در موارد اختصاری هم از نقطه استفاده میشود. اما کاربرد اصلی ان در پایان جملات است.
8.نحوه استفاده از ویرگول در یادداشت چگونه است؟
ویرگول و نقطه ویرگول نکات خاصی دارد. ممکن است گاهی برای فهم یک جمله نیاز به مکث، و استفاده از ویرگول داشتهباشیم. کاربرد اصلی ویرگول ایجاد مکث است که اگر رعایت نشود مخاطب بهاشتباه دچار میشود و منظور ما برای مخاطب نامفهوم میشود. برای مثال: برای ایرانی مسلمان در هرجا گرامی است. اگر ویرگول میان ایرانی و مسلمان رعایت نشود برداشت معنایی صحیحی رخ نمیدهد. و جمله صحیح این است که؛ «برای ایرانی، مسلمان در هرجا گرامی است.» پس اگر ویرگول حذف شود گویی کلمه مسلمان بر ایرانی اضافه شدهاست. یک مکث کامل وجود دارد که با نقطه مشخص میشود و یک مکث کوتاه که با ویرگول حاصل میشود.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
✍️رواق اهل قلم(۱۴)
💢 ۲۰ تجربه از دنیای نگارش رسانهای
🖊تجربههای مهدی مولایی
نویسنده و مدرس سواد رسانه
👤به میزبانی حجت الاسلام محمدرضابابایی
فعال فرهنگی_تبلیغی
📅 زمان: شنبه ۱۲ آبانماه
⏰ ساعت: ۲۰ الی ۲۱
🔗 در بستر اسکای روم
نام نویسی:
@Jahaderevayat
#رحا_مدیا
#نویسندگان_حوزوی
@rahamedia
@HOWZAVIAN
«شهادت»
«شهادت، آرزوی هر انسان آزاده و عبد مخلص خداست.
دیدم، خواندم و شنیدم کسانی به این لیاقت رسیدن، که دنبال شهرت و بزرگی نبودهاند. به دنبال رضایت خدا بودهاند تا خلق خدا!!
هزاران بار با عمل، نفس خود را به قربانگاه برده اند.
وطن من هزاران مرد و زن این چنین دارد، چه در انقلاب، چه در هشت سال دفاع مقدس، جان خود را برای اسلام و وطن هدیه کردند.
اما میان این شهدا، شهیدانی داریم گاهی در حقشان بی توجهی شده و مظلوم واقع شدهاند. آن هم شهدای ناجا.
با اینکه اسم و فامیل انها ذکر میشود ولی توجهی درخور به آنها نمی شود.
یا شهدای جوان، سرباز مرزبان ها!
شهادت سعادت است و هرکه لیاقت دارد،
او را از جام شهادت سیراب می کنند.»
هنیئا الشهداء
✍سیده الهام موسوی
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
#روایت
✍حکم ثانویه...
نزدیک به یکسال بود که عبور و مرور از آن خیابانِ همیشه مرده را بر خود حرام کرده بودم؛ اما دعوت رفیق خوش قریحهام به صرف نهار مرا ایجاب کرد تا کمی با او قدمی بزنم و دمی در کنارش غزلی بشنوم.
حکم ثانویه را صادر کردم و با انشاءالله بادمجان است، همقدم حضرت دوست شدم.
از میان درختان پارک، آهسته گام بر میداشتیم. دیدن عاشقانههای آرام، برای رفیقم سخت و ملال آور بود. نفسی عمیق کشید و " ای کاش" گویان پشیمان از آمدن به پارک!
تاسف او زیر عینک قاب مشکیاش، مرا نیز متاثر ساخت. متاثر از لحظاتی که بعد از فتنهی تنبانهای بیجان و روسریهای بر زمین افتاده، خیابان را بیابان ساخته بود و عشق را جامهی تنفر پوشانده بود.
نرسیده بر سر خیابان به رفیقم گفتم که یکسالی میشود پای خود را قلم کردهام تا مبادا قدم عابران، رهزن ایمانم شود...
کلامم به پایان نرسیده بود که حلالزادگان، حرمت حکم ثانویهام را روا ندیدند و با لباسی از عریانی، رهزن افکار خوشبینانهام شدند.
کالبد جسمانی زن، در نظر افتاده بود و هویت پنهانی او از نظر افتاده!
دوست، خودش را سرزنش میکرد که چرا اکنون و چرا حالا؟
حالا که تو دعوت مرا پذیرفتی و حکم جواز دادی، باید سر و کلهی سارقان روح پیدا شود؟ آن هم وسط ظهر که کاسبان آروق دیزیشان بلند است و کارمندان صدای خوروپفشان؟!
دیده ندیده از پلههای کبابی پایین میرفتیم و ناخوشنود از خیابانی که نظرگاه شیطان گشته بود. نظرگاهی که روزی قدمگاه مراجع و عارفان طریق حق بودند...
در افکار پراکندهاش غوطه میخورد و سخنی چند بر زبانش میراند که چه میشد اگر با صراحت لهجه، خسارت به روح و روان را از آنان طلب میکردیم؟!
لبخندی بر لبانم نشست و او را در دلم ستایش میکردم که خوشا به غیرتش و بدا به غیرتشان...
همانها که حلال خدا را حرام کردند و حرام خدا را با الفاظ فرنگستانیشان حلال شمردند...
همانها که با تابلوهای مغازشان به غربیها ok دادند تا غیر آن را بیکلاسی و اُمُّلیسم بشمارند. همانان که صفائیهی قم را به کلبهی احزان مومنان مبدل ساختند.
✏علی عسگری
@howzavian_qom
💢 ثمرات تسخیر سفارت آمریکا 💢
✍️ محمدرضا آتشین صدف، استاد حوزه علمیه قم
▫️ثمرات تسخیر سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ ▫️
📌تسخیر سفارت آمریکا در ایران، ثمرات و برکات بسیاری برای ملت ایران به همراه داشت که در گذر زمان آشکار شدند. مهمترین نتایج آن به شرح زیر است:
۱. کاهش خطر کودتا
با این اقدام، خطر کودتای احتمالی آمریکا برای شکست انقلاب اسلامی بهطور چشمگیری کاهش یافت؛ زیرا اسناد دخالتهای آمریکا افشا و شرایط برای دخالت آنها دشوارتر شد.
۲. تقویت هویت ملی و انقلابی
تسخیر سفارت، بهعنوان «لانهی جاسوسی»، نمادی از مقاومت در برابر استعمار و نفوذ خارجی شد. این رویداد حس همبستگی و وحدت ملی را تقویت کرد.
۳. مقاومت در برابر فشارهای بینالمللی
با بهدستآوردن اسناد جاسوسی، ایران توانست در مجامع بینالمللی از مواضع خود دفاع کرده و مشروعیت سیاستهای ضد استعماری خود را افزایش دهد.
۴. استقلال در سیاست خارجی
این واقعه به ایران این امکان را داد تا سیاست خارجی خود را بر اساس منافع ملی و بدون وابستگی به قدرتهای بزرگ تنظیم کرده و جایگاه خود را در منطقه و جهان تقویت کند.
💡این رخداد، نقطهی عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی شد و به مردم ایران نشان داد که میتوانند در برابر قدرتهای بزرگ ایستادگی کنند و سرنوشت خود را بهدست گیرند.
#سیزده_آبان
@rahamedia
📲 جولان بلاگرهای زرد در سطح شهر
🔸 امروزه فضای مجازی با مدیریت و سلطهای که غربیها بر آن دارند، تبدیل به یکی از بزرگترین آسیبهای نسل جدید شده است.
🔸 کافی است سری به بلاگرهای سطح شهر شیراز بزنیم تا بیشتر متوجه عمق فاجعه شویم! شهوت نام و نان انسان را بسان بردهای به هر نقطه منحطی که میخواهد میکشد؛ بهطوری که هیچ خط و مرز اخلاقی را نمیبینید که این بلاگرها از آن عبور نکرده باشند!
🔸 آقایان مسئول، آقایان متولی، اگر ذرهای فرهنگ و عفت عمومی برایتان اهمیت دارد، کمر همت ببندید و اجازه ندهید این بلاگرهای سخیف اینگونه ریشه به تیشه دین و فرهنگ شهرمان بزنند!
🔸 تأسف بعدی در مقیاسی بالاتر برای دولت جمهوری اسلامی است که تمام اولویتهای اقتصادی و معیشتی را کنار گذاشته تا با رفع فیلترینگ فضا را بیش از پیش برای جولان شبکههای مسموم غربی فراهم سازد! امیدواریم رئیسجمهور به نصایح دلسوزانه مرجعیت گوش بسپارد و دست از این خطای تاریخی بردارد.
✍️ محمد ابراهیمزاده
#بلاگریسم
#فتنه_فرهنگی
🆔 @howzavian_fars
.
توصیه رهبر انقلاب به تاریخخوانی؛
🔴 جوانان اسناد و مدارک را ببینند؛ آمریکا از اول بنای توطئه داشت
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: اینکه من تأکید میکنم که جوانها کتابها را بخوانند، اسناد را، مدارک را ببینند و از حقایق مطّلع بشوند، به خاطر این است. سفارت آمریکا از ساعات اوّل انقلاب، از روزهای اوّل انقلاب، مرکز شبکهسازی و توطئه علیه انقلاب بود. البتّه اوّل گیج شدند، اوّل نفهمیدند چه اتّفاقی دارد میافتد…
مشروح بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشآموزان و دانشجویان
#رهبر_انقلاب
#لانه_جاسوسی
📚@dostaneketab | دوستان کتاب
🔖 فصلِ رویشِ نسلِ انقلابی
🖋آمنه عسکری منفرد
بررسی ابعاد گوناگون پدیدهی انقلاب اسلامى ایران در سال ۵۷ به عنوان یک پدیدهی اجتماعی، مانند هر پدیدهی دیگری دستاوردهایی را برای جامعه و حتی بشریت، نتیجه داده است که میزان و سطح دستاوردهای آن مانند دیگر پدیدهها، نشان از قدر و اهمیت و بزرگی آن پدیده دارد.
با این مقدمه، میتوان گفت پیام انقلاب اسلامی ایران به دنیا این است که اسلام مکتبى است که نهتنها توانایى سازماندهى یک مبارزه عظیم را دارد؛ بلکه در دوران پیچیدهی عصر ماشینى، با همهی معارضهها و تضادهایى که سیاستهاى جهانى دارد، قادر به حل مشکلات جامعه و اداره آن بوده، بقا و ماندگاریاش را تضمین مىکند.
نکته مهمتر اینکه؛ بقا و تداوم انقلاب مهمتر و حتى مشکلتر از حدوث انقلاب است، زیرا تداوم هر انقلابى، بسته به شرایط و قواعدى است که بقاى آن را تضمین مىکند و طبق قاعدهی فلسفیِ «علت مُبقیه شى ء، همان علت موجده آن است»، اگر عوامل پدیدآورندهی هر حادثه، همچنان پایدار باشند موجب تداوم حیات آن حادثه خواهند شد. بنابراین آنچه باعث پیدایش و پیروزى انقلاب گردید، عامل بقاى آن نیز به شمار مىرود و زنده نگهداشتن ارزشهای انقلاب نظیر؛ تقوا، زهد، جهاد و شهادت، در بارور نمودنِ نسل جدید و پرورش آنها با هویتِ صحیح، نقشی مهم در پویایی انقلاب اسلامی و ارزشهای آن دارد.
اینک در سالروز تاریخی تسخیر لانهی جاسوسی آمریکای جنایتکار به دست دانشجویان و دانشآموزان غیور در سال ۵۷ و همزمان با گذشت یکسال از شروع طوفان کوبندهی الاقصی در فلسطین اشغالی که با شهادت بیش از ۴۰ هزار زن و کودک و پیر و جوان غزه و لبنان؛ این صدای خردشدن هیمنهی پوشالی و استخوانهای استکبار و استبداد جهانی است که بار دیگر از حرم جمهوری اسلامی ایران، گوش فلک را پرکرده و تمام آزادگان جهان را به خونخواهی از مظلومان غزه و لبنان، تا محو کامل رژیم غاصب اسرائیل از صحنهی روزگار فرامیخواند. این بار نیز حضور پرشور مردمِ بصیرِ ایران در راهپیمایی عظیم روز ۱۳ آبان، خون تازهای در رگهای انقلاب به جریان خواهد انداخت که در سایهی این حضور معنادار، رویشهای جدید انقلابی از جوانان و نوجوانان عزیز و انقلابی را به رخ دنیا خواهد کشید. همانها که با اقتدا به خونِ شهدای مدافع حرم و مدافع امنیت، بار دیگر با انقلاب و آرمانهایش عهد خون بسته، گوش به فرمانِ جهادِ ولیّ جامعه، صف به صف ایستادهاند.
ادامه در👇👇
https://eitaa.com/ghalamnegaremonfared/3296
#سیزده_آبان
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#ایران_مقتدر
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
برخی آیات مقاومت.pdf
161.2K
🔘 آیات مربوط به مقاومت
بخش اول: ویژگی های فکری دشمن
■نسبت دشمنان با شما مسلمانان
■نسبت دشمن باخود
بخش دوم: وظیفه مسلمانان در مقابل دشمن
■داشتن صبر و تقوا در مقابل دشمن
■ داشتن صبر و همبستگی در مقابل دشمن
■عدم تفرقه و اختلاف
■عدم غفلت از دشمن
■خدا همیشه حواسش به شما هست
■مهلت دادن به دشمن را خیر ندانید.
■دبدبه و کبکبه دشمن شما را فریب ندهد.
■با دشمن همراز نشوید.
■با دشمن رابطه دوستانه برقرار نکنید.
■تا رفع تمام فتنه ها با دشمن بجنگید.
■به دشمن پشت نکرده و فرار نکنید.
■در مقابل دشمن هرچه میتوانید خود را قوی کنید.
■در شکست ها هیچ وقت نا امید و سست نشوید.
■از عدالت حتی در مقابل دشمن خارج نشوید.
✍️سیدمرتضی_خلیلی
#وعده_صادق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN_kerman
به مناسبت #روز_مازندران
✍️ صدرالله اسماعیل زاده، مدیر حوزه علمیه مازندران
#مازندران یا همان #طبرستان و به نقلی #تپورستان (به دلیل سکونت قوم تپورها) تنها منطقه ای در ایران است که جز مذهب #شیعی مذهبی دیگر را مرام و کیش خود نساخت .
اینکه چرا روز چهاردهم آبانماه را روز مازندران نامیدند به پیشینه ای قریب به سیزده قرن بازمیگردد؛
در عید فطر سال ۲۵۱ هجری قمری که مردم مازندران به ویژه اهل کجور در مسجد جامع شهر با حسن بن زید علوی _که از نسل پنجم امام حسن علیه السلام بود و ازمدینه از جور خلفای عباسی به طبرستان گریخته بود _پس از اقامه ی نماز عید فطر #بیعت کردند و نخستین حکومت شیعی در جهان را شکل دادند.
#حسن_بن_زید معروف به #داعی_کبیر هرچند به #زیدی بودن مشهور بود و فقه حنفی و کلام معتزلی را باور داشت اما ظاهرا مکاتبات و ارتباطات مخفی او با برادرزادهاش، محمد بن علی بن خلف (خالد) العطار،در باورهای او اثرگذاشته بود ازاین رو در فرمانی که ابتدای حکومت صادر کرد احکامی را بیان میکند که به عقیده ی امامیه نزدیک تر است مانند #جهر بسمله در نماز ،پنج قنوت در نماز میت و عدم صحت مسح بر کفش و مانند آن که موجب شد برخی اورا امامی بدانند.
اما علت #اقبال عمومی و نیز #استقبال از او توسط اهالی دیار طبرستان که هرگز با خلفای عباسی و حکام طاهریان و صفاریان سر سازش نداشتند و کیش غیر شیعی نپذیرفته بودند ،نمیتواند منحصر در شخصیت زید باشد بلکه به نظر می رسد مردم مازندران پیشتر به دلیل همزیستی با ساداتی که پس از هجرت امام رضا ع از سال ۲۰۳ به این سو به ایران خصوصا مازندران هجرت کرده بودند باورهای مذهبیشان شکل گرفته بود و با جریان شیعی ارتباط نزدیک داشتند چنانکه شیخ آقا بزرگ طهرانی در الذریعه از کتابی به نام المنتقله الطالبیین نقل میکند که پس از هجرت امام رضا(ع) حدود پانصد #سید اهل دانش به ایران مهاجرت کردند که عمده ی آنها در طبرستان ساکن شدند و چنانکه ابن اسفندیار مورخ نامی اهل مازندران نقل میکند مردم به دلیل حسن خلق این سادات هر روز گرداگرد آنان جمع شده به انان گرایش پیدا میکردند. چنین فضای آماده ای سبب شده بود که #عبدالعظیم_حسنی نیز پیش از سکونت در ری ،در مازندران ساکن بود .
از این رو بود که آنان همین که حسن بن زید به عنوان یک دانشمند علوی قیام کرد از او حمایت کردند هرچند عقیده ی امامیه داشتند.
بنابراین میتوان گفت اهالی طبرستان نه تنها خود مذهب تشیع را پذیرفتند بلکه یکی از مهمترین عوامل گسترش جریان شیعی در ایران نیز اهالی طبرستان هستند .
#نویسندگان_حوزوی_مازندران
🆔 @howzavian_mazandaran
✍
♦️عالمان بیاعتقاد
بابک شکورزاده
🔹اعتقادات هر کسی، پایه عملکرد اوست. کسانی که اصرار دارند مرتکب اعمال خلاف شرع شوند، معمولا مشکل اعتقادی دارند.
وقتی اعتقاد به خدا، قیامت و مقدسات سست باشد یا اصلا اعتقادی در کار نباشد، طبیعتا عملکرد انسان منطبق دستورات شرع نخواهد بود.
🔹این که مثلا عدهای نسبت به حجاب گارد میگیرند و در برابر هر گونه تذکری بیتوجه هستند گویای همین نکته است؛ وگرنه اگر طرف اعتقاد داشته باشد که بیحجابی حرام است و باید پاسخگوی اعمالش باشد، باید حجاب را رعایت کند.
🔹موضوع حجاب به عنوان یک نمونه، در چند سال اخیر خیلی مطرح است. سایر منکرات هم همین است؛ مثلا کسانی که عامدانه ترک نماز کردهاند، روزه نمیگیرند و عمدا در ماه رمضان روزهخواری میکنند، یا کسانی که تقیدی به حقالناس ندارند و به راحتی حقوق دیگران را پایمال میکنند، عمدتا ریشه در اعتقاداتشان دارد.
🔹طبیعتا انسانی که معتقد است که خدا خالق او و شاهد اعمالش است، باید بنده او باشد و دستورات او را رعایت کند و همچنین فردای قیامت باید در محضر خداوند متعال پاسخگوی اعمالش باشد، به راحتی و با گستاخی مرتکب گناه نمیشود. اگر هم مرتکب شود، از روی غفلت یا مقهور وسوسههای نفسانی و شیطانی است. برای همین است که مؤمن معمولا اگر کار خلاف شرعی انجام دهد بعدا پشیمان و ناراحت میشود؛ چرا که در واقع بر خلاف اعتقادتش عمل کرده است.
🔹البته ناگفته نماند که تمام نافرمانیهایی که از سوی انسانها سر میزند به دلیل بیاعتقادی نیست؛ گاهی اوقات ریشهاش جهل و ناآگاهی است.
🔸سخن در جایی است که مشکلی در آگاهی نیست و حجت تمام شده است؛ یعنی میداند که مثلا نماز واجب است یا بیحجابی حرام است، ولی باور ندارد! این یعنی همان مشکل اعتقادی. به قول معروف "از کوزه همان تراود که در اوست."
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
علم، عقل و دین ؛ کدامیک نجاتبخش جامعه است؟
▫️این پرسش، چونان طنینِ صدایی در اعماق تاریخ، از دلِ جانهای جویا و قلبهای پرشور برخاسته است. پرسشی که برای قرنها در میان عالمان و اندیشمندان درخشیده و زوایای تاریک و روشن زندگی بشری را روشنایی بخشیده است. در جستجوی پاسخ آن، باید به عمق هر یک از این گوهرهای آسمانی، علم، عقل و دین، بنگریم و دریابیم که هرکدام، در گشودنِ رازِ نجات جامعه چه نقشی دارند.
۱. علم : علم، همان نوری است که از دلِ کاوشها و مشاهداتِ بشر برآمده و پنجرهای به سمت بیپایانی جهان میگشاید. علمی که پیوسته در حال تکامل و تغییر است و قدرتی بینظیر برای تسلط بر محیط به انسان ارزانی میدارد. اما آیا علم، بهتنهایی میتواند رهاییبخش باشد؟ بیشک، نه! چرا که علم بدون اخلاق، در مسیری ناهموار گام خواهد برداشت و بیراهنمایی اصول اخلاقی، همچون سفری است در شبِ بیپایان.
۲. عقل : عقل، آن قدرت شگفتانگیز و روشنیبخش انسان است؛ چراغی که راههای نیک و بد، درست و نادرست را برای او روشن میسازد. عقل، انسان را به تعادل میرساند، افراطها و تفریطها را کنار میگذارد و با اندیشهای والا، چالشها را به تسخیر در میآورد. با این حال، عقل نیز نیازمند الهامی است که به او جهت بدهد، تا به بیراههای نرود و در مسیر نیکی گام بردارد.
۳. دین : دین، آوای آسمانی و پیوندی الهی است که اصولی بیهمتا و ارزشهای جاودانی را به انسان هدیه میدهد. دینی که نه تنها انسانها را به زندگی در هماهنگی و عشق دعوت میکند، بلکه به عقل و علم نیز روح میبخشد و آنها را به مسیری هدایت میکند که سرانجامش رستگاری و آرامش است.
✅ پس آیا در این پرسشِ عمیق، پاسخ نهفته نیست؟ آری ، نجات جامعه در هماهنگی علم، عقل و دین است؛ در پیوندی بیهمتا که علم را به شناخت جهان، عقل را به تشخیص نیکیها و دین را به پرورش ارزشها میکشاند. این سه گوهر، در کنار یکدیگر، آینهای از نور را میسازند که میتواند جامعه را از تاریکیها برهاند و آن را به سرزمین روشنایی و آرامش هدایت کند.
✍ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
هزینه برای همه!
١. آمریکا علی رغم جنگ مستقیمی که غالب کشور ها را در منطقه درگیر کرده، در یک حاشیه امن قرار گرفته و موذیانه اسرائیل را برای تحمیل هزینه بر جریان مقاومت و پیشبرد اهداف خود در منطقه، مدیریت و تجهیز می کند.
٢. آمریکایی ها برای مصون ماندن از آسیب های جنگ، با ژستی دیپلماتیک، خود را از جنایات اسرائیلی ها مبرا دانسته و بی اطلاع معرفی می کنند.
آن ها همچنین با تهدید و ایجاد تصویر قدرت از ارتش آمریکا، تلاش می کنند تا جریان مقاومت را از رویارویی مستقیم، منصرف سازند.
٣. با این توضیح، توقف جنایات اسرائیل، منوط به بیرون کشاندن آمریکا از حاشیه امن و ضربه به منافع حیاتی این کشور در منطقه است. موضوعی که مطلقا مطلوب مقامات آمریکایی و مقبول افکار عمومی این کشور نیست. آن ها یا جنگ را متوقف خواهند کرد یا در پرداخت هزینه های آن، شریک خواهند شد!
✍مسعود نیک روش
#نویسندگان_حوزوی_خراسان
https://eitaa.com/joinchat/3164274938C4f975d6c1b
📌فراخوان جذب خبرنگار در استان خوزستان
🔹 خبرگزاری رسا در استان خوزستان از میان افراد مستعد و علاقه مند، خبرنگار می پذیرد.
#نویسندگان_حوزوی_خوزستان
@howzavian_khuzestan
استاد علی مصباح یزدی - طوفان الاقصی پایان تمدن غرب.mp3
57.42M
سخنرانی استاد علی مصباح یزدی درباره «طوفان الاقصی، پایان تمدن غرب»
بمناسبت هفته استکبار ستیزی و بزرگداشت شهدای مقاومت
۱۴ آبان ۱۴۰۳
سطحی از مقاومت، دفاع از مال و آبرو و فکر و فرهنگ انسان 16:00
وظیفه دفاع از جان و مال دیگران در اسلام 17:50
وظیفه دفاع از دین، وظیفه هر مسلمان 22:50
ملاک ارزش گذاری، فی سبیل الله بودن است 26:15
شرایط امروز، جزو معدود دوران سیاه بشریت 35:57
ضرورت کار فرهنگی درباره اصل کمکهای مردمی به جبهه مقاومت و خالص شدن نیتهای مردم 37:50
جنگ بین حق و باطل، تمام شدنی نبوده و همیشگی است. 38:50
آماده ظهور بودن به معنای آمادگی برای درگیری نهایی بین حق و باطل است 43:50
وظیفه ما شناخت حق و شناخت باطل با همه أشکالی که دارند است 45:00
وقتی باطل در قالب نفاق ظاهر میشود، تشخیص حق و باطل مبارزه است. 45:10
مدرسه علمیه علوی قم
@tolidat_alavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نقد_فیلم
🎞 معرفی و نقد فیلم «فاطیما FATIMA»
💠 معجزه بانوی تسبیح
💢 آیا ایمان، بین شک و یقین تعریف میشود یا خودِ یقین است؟
✍️ میلاد پورعسگری، مصطفی گودرزی
📌 تماشا و دانلود باکیفیت از آپارات
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@toolid_mohtava
جریان ضدفقاهت
▪️از جمله فتنه هایی که در سالهای اخیر دامنگیر جامعه شیعی ایران و عراق و ترکیه و... شده، فعالیت جریان ضد فقاهت (نواخباریگری) است.
▪️نفوذ این جریان در برخی مدارس #علمیه، #هیئات مذهبی و... در استان های کشور غیر قابل انکار است.
البته چند سال گذشته نیز متذکر این فتنه شدم اما حرکتی از سوی مراکز تصمیم گیر مشاهده نشد!
▪️این جریان به طور کاملا سازمان یافته؛ ضمن تخریب مفاهیم فقاهتی و مبانی ولایت فقیه، در پی تحریک افراد برای مقابله با نظام #مرجعیت و #نظام جمهوری اسلامی است.
🔹پیشنهاد: تربیت نیروی پاسخگو در حوزه های علمیه و اعزام سازمان یافته به مناطق هدف
✍علی محمدی هوشیار
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من شخص ترامپ را شایستهٔ مبادلهٔ هیچ پیامی نمیدانم
مقام معظم رهبری - خرداد ۱۳۹۸
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian_khuzestan
🔘مجمع مروجین یاس
💢امروزه گروهی بی بصیرت از درون میکوشد تا با القای هراس از قدرتهای خارجی و بیان گزافهگوییهایی از توان دشمن، جامعه را به پذیرش انفعال سوق دهند.
💢آیهی شریفهی «يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُوا نُورَ اللّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللّهُ إِلاّ أَن يُتِمَّ نُورَهُ» (توبه، ۳۲) بیانگر توهمات باطل افراد این مجمع است که بهواسطهی هراسافکنی و تحریک افکار عمومی میکوشند نور حقیقت را کمفروغ جلوه دهند.
💢بنابراین خواص با بصیرت و علمای همیشه در صحنه برای تطهیر این لکههای ننگین، ناقلان یأس، مبلغان انفعال گرایی و مروجان تضعیف ملی، باید سکوت خود را بشکنند و به فریضه جهاد تبیین ، لبیک بگویند.
✍️ابراهیم انجم شعاع
#وعده_صادق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN_kerman
🔻 عقب نشاندن دشمن، دفاع از اسلام است...
▫️ بر مسلمانان واجب است که در مقابل توطئهها و تهدیدهاى دشمنان قد علم کرده و از عزت و شرف اسلامى، جان، مال، زن، فرزند و آب و خاک خود دفاع و حراست کنند و فرصت و امکان تهدید و تجاوز را از کافران و دشمنان بگیرند.
▫️این امر بهویژه آن هنگام که دشمنان قصد براندازى دین و ایمان مسلمانان و تعدّى به مقدساتشان را داشته باشند حساسیت و اهمیت بیشترى پیدا مىکند؛ زیرا اساساً هدف از آفرینش عالم و آدم و غرض از بعثت انبیا و فرستادن کتب آسمانى و ادیان الهى جز این نیست که انسانها به دین و آیین حق درآیند و باعمل به احکام آن، به خداى متعال نزدیک شوند و نزد او مقام و منزلت یابند.
▫️ بنابراین چگونه ممکن است اسلام به مسلمانان اجازه دهد که در برابر دزدان و براندازان دین حق ساکت بنشینند تا آنان بدون نگرانى این گرانبهاترین سرمایه و عزیزترین و با اهمیت ترین موجودیشان را از آنان بربایند؟!
📚 جنگ و جهاد در قرآن(علامه مصباح)، ص ۱۵۰
#جهاد
#نویسندگان_حوزوی
🆔 @howzavian_fars