#خبر_خوب_ما
⏪ پایان 1300 و آغاز گعدههای طلبگی
خبر «تجربههای حرفهای اصحاب قلم و رسانه» را شنیدم؛ نخستین گعدهی صمیمی اعضای «تحریریهی مدادالفضلاء» به میزبانی هفتهنامه پرتو برگزار شد.
🔹دکتر محمود دهقانی، مدیر مسئول و سردبیر هفتهنامهی پرتو، میزبان مهربان این گعده، برای اهل قلم و مداد و دفترچه مجازی سخن گفت، از تجربههای تلخ و شیرین نشریهداری تا جایگاه یادداشتنویسی در حوزه به گوش مدادالفضلاء رساند.
وی تشکیل شبکه نویسندگان حوزوی را امری مبارک، و موفقیت در این عرصه را نیازمند توجه جدی به لطافت و ظرافتهای رسانهای دانست.
🔻حجت الاسلام اسفندیار، مدیر کانون مدادالفضلاء در ابتدای گعده با بیان اینکه جامعه باید آخرین موضع نویسندگان حوزوی در مواجهه با رویدادهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را بداند، بر شناسایی ظرفیت نویسندگان حوزوی در کشور تأکید کرد و گفت: گعدههای حرفهای، شور نوشتن را در میان طلاب احیا خواهد کرد و ترغیب خود به نوشتن، بهترین راه ترغیب دیگران به نوشتن است.
«گعده» به صورت گفتوگویی صریح و خودمانی ادامه یافت و با یادداشتخوانی و نقد و نظر حاضران به پایان رسید.
🖌گزارش این گعده حاوی حرفهای شنیدنی است که ارزش آن را دارد در انتظار انتشار آن بمانید.
#نخستین_گعده_طلبگی
#هفته_نامه_پرتو_سخن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#خبر_خوب_ما
💐 انتصابات شاعرانهی رییس جدید
حجت الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات که چندی پیش مدیریت این بخش هنری و رسانه ای دفتر تبلیغات را بر عهده گرفته است، در حکمی حجت الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی شفیعی را به عنوان دبیر پنجمین دوره جشنواره بین المللی شعرحوزه(اشراق) منصوب کرد.
همچنین در احکام جداگانهای حجت الاسلام و المسلمین زکریا اخلاقی به عنوان دبیر علمی و جناب آقای سیدعلی نقیب به عنوان دبیر اجرایی این جشنواره منصوب شدند.
پنجمین دوره جشنواره بین المللی شعرحوزه(اشراق) در سال ۱۴۰۰ با اعلام فراخوان و دریافت آثار برگزار خواهد شد.
نویسندگان حوزوی این اقدام ادبی را قدر می داند امیدواریم جشنوارهای شایستهی شأن حوزه و حوزویان برگزار شود و حقِ قلم ادا شود.
✍️ شاعران حوزوی
#شعر #ادبیات #دین
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
غافلانه یا عامدانه؟
باید اذعان کرد فیلم "محمد رسول الله" مصطفی عقاد، به ابعاد مختلف شخصیت حضرت رسول و به سیره تربیتی و حکومت داری ایشان، نپرداخته و صرفا یک اثر تاریخی است که به صورت ناقص وقایعی را نشان داده است و برخی قضایای مهم نیز مطرح نشده است.
1⃣وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ
مصطفی عقاد، به این مطلب آگاه بود که نمی تواند بی تفاوت از کنار نام و نشان علی بن ابی طالب در اثر خود، رد شود و برای همین در دو قضیه "لیلةالمبیت" و "جنگ بدر" ایمان خالصانه و شجاعانه ایشان را به تصویر کشید. ولی از دو نکته مهم تاریخی که هم روش تبلیغی قرآن را بیان می کنند و نیز انسجام و استمرار دین را نشان می دهند، غفلت کرده است. یوم الدار که اشاره به آیه شریفه " انذر عشیرتک الاقربین" دارد و واقعه غدیر که آیه عظیم "یا ایها الرسول بلغ ما اُنزل الیک من ربّک.." نازل شد، که در هر دو مورد اعتقاد راستین مولا علی علیه السلام به پیامبر اعظم و جایگاه حضرت در کلام الهی را نشان می دهد، متأسفانه مطرح نشده است.
2⃣وَلَمَّا رَءَا ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٱلۡأَحۡزَابَ قَالُواْ هَٰذَا مَا وَعَدَنَا ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥ وَصَدَقَ ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥ
اولین سکانس فیلم محمد رسول الله مربوط به نامه حضرت رسول برای پادشاهان قدرت های بزرگ اطراف شبه جزیره عربستان است. خسروپرویز پادشاه ساسانیان با مشاهده پیام، با غرور و بی ادبی، آن دست خط را پاره کرد. این تنها تصویری است که از ایرانیان در این فیلم دیده می شود. در حالیکه پرداختن به جنگ های پیامبر با مشرکان که جزء اصلی ترین موضوعات این اثر بود، انتظار می رفت جنگ احزاب که بزرگترین نبرد مستکبران با جبهه اسلامی بود، فراموش نشود. آیا ابتکار شخصیت والا مقام سلمان فارسی در این جنگ برای حفر خندق که قابلیت رسانه ای بالایی نیز داشت، ناشیانه مورد غفلت قرار گرفته است؟
3⃣لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا..
احتجاجات پیامبر با علمای سایر ادیان و زندگی مسالمت آمیز پیروان پیامبران آسمانی با مسلمانان در مدینه از موضوعات اصلی تاریخ دوران حضرت رسول بوده است، که در این اثر به آن نپرداخته است. از همه مهم تر خیانت ها و دست اندازی های برخی یهودیان از جمله "بنی قَینُقاع" ، "بنی النضیر" و "بنی قریظه" علیه اسلام و پیامبر اکرم بود که با فتح خیبر خیلی از توطئه ها خنثی شد، نیز حذف شده است.
✍ امین محمدلو
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#ندبه_های_دلتنگی
💠 فراتر از مشغلهها
عاشقم و جز نام تو، ترجمانی برای عشق نیافتم.
سوختن، پیشه من است؛ اما نه پای شمعهای شبهای رنگی؛ در رثای پروانههای سوختهپر.
جمعهها را دوست دارم؛ نه چون از کار و مشغله فارغم؛ چون همه را مشغول تو میبینم.
موسیقی، همان تکرار موزون ضرباهنگ نام تو در دستگاه شور است.
نوشتن، نیکو صنعتی است، اگر با میم آغاز شود و تا یاء بخرامد.
خواندن، سرگرمی جمعهشبها در سال تحصیلی است؛ ولی ندبهخوان مسجد ما _ که خواندن را، فقط صبحهای جمعه میداند _ زیباترین خط را بر پیشانی دارد.
#جمعه
#نثرخوانی
#رضا_بابایی
🌻دوستان تان را به #نویسندگان_حوزوی دعوت کنید.👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
🕌 در دعا میگویید: اللَهُمَّ اجعَل مَحیایَ مَحیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ مَماتی مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد؛
خب محیا یعنی چه؟ محیا یعنی زندگی من را شبیه زندگی آنها قرار بده؛ یعنی سبک زندگی؛ ما این را میخواهیم؛ این را از ما خواستهاند که بگوییم و بخواهیم و انجام بدهیم. این مسئلهی سبک زندگی باید دنبال بشود.(رهبرمعظم انقلاب اسلامی)
❇️ چه کسی گفته ما نمی تونیم مثل امامان زندگی کنیم؟ اونها کجا و ما کجا؟! ... این جمله ها کاملا اشتباهه
🔸شیوه زندگی در تمام امورش مثل همسرداری، فرزند پروری، انتخاب همسر، همسایه داری، خوراک، پوشاک و... رو میشه از امامان یاد گرفت.
🔹با ما همراه باش تا شیرینی کلام و رفتار اهل بیت رو تو زندگیت با تمام وجودت حس کنی.
✍️ به سبک زندگی اهل بیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔮 تلخی پسندیده
مشاوره خانواده از تلخترین کارهاست، زیرا مشاور خانواده، رنج خانوادهها را از بُن جان میچشد.
گاهی پس از مشاورههایم، احوالم را که میپرسند، میگویم: خستهام و خشنود. عزیزی میگفت: «این حالت، نهایت زیبایی است».
خستهام، چون رنج دیگران رنجورم کرده است، خشنودم، چون درددلی را شنیدهام و شاید گرهی گشودهام.
🌱
درددل خانم ها، اگرچه با سوز داغتری بیان میشود، اما زخم جان آقایان نیز عمیق است. جراحت جان ایشان کمتر از سوز دل زنان نیست. تقریباً برابرند.
✍️ از زبان مشاور
#مشاوره
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌿هدیه درخت، هدیه محبت
امام صادق(ع) فرموند: هر کسی از این جهان درگذرد پس از مرگ، چیزی به او نمیرسد جز این که پیشتر چیزی باقی گذاشته باشد:
1. فرزند صالح
2. قرآنی
3. درخت
4. چاه آب
5. چشمه آب
6. سنت و روش نیک
[وسائل الشیعه، ج ۱۳، ص۲۹۳]
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔆 مانا و ماندگار
برکت فقط مال و ثروت نیست، برکت عمر و برکت زمان از بهترین نوع برکتهاست. کار خالصانه نتیجه می دهد، تلاش در راه دین موجب عزت و ماندگاری می شود. این جملات شعار نیست چون نمونه های زیادی از این انسان ها در تاریخ ثبت شده اند.
مکتب تشیع مرهون مجاهدتها و شب بیداری های علمای گذشته است. محمد بن حسن در قرن ۴ هجری در شهر طوس به دنیا آمد و در سن ۲۳ سالگی به شهر بغداد هجرت کرد. بغداد آن زمان تحت سلطه دولت شیعی آل بویه بود و محمد هجرت کرد و چه هجرت پر ثمری شد.
آل بویه مجال عرض اندام به جریان تشیع را داده بود و این مجال، فرصتی مغتنم برای علمای امامیه شد. شیخ مفید که از مراجع بزرگ تشیع بود در بغداد کرسی درس داشت و شاگرد پروری جزو سیره ایشان بود و محمد بن حسن پس از هجرت به بغداد، شاگرد حضرت استاد شد .
🔗 متن کامل
✍️ نجمه صالحی
#پیام_مدیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📒کتابخوانی پس از بیست سال
از اولینباری که کتاب دست گرفتم و خواندم، تقریبا حدود ۲۰ سال میگذرد. در این سالها همواره کتاب تحت هر شرایطی رفیق گرمابه و گلستان من بود. از خواندن یک کتاب کامل در مسافتهای طولانی ۱۶ ساعته در اتوبوس بروجرد-جهرم و ۱۲ ساعته در قطار تهران_بناب گرفته تا خواندن چندخط یا نهایتا یکصفحه از کتابی در حدّفاصل بین خانه تا نانوایی محل.
در این مدت انواع و اقسام کتابها در موضوعات مختلف را خواندم و هیچوقت احساس بینیازی از خواندن نکردم. شاید این همه شوق به خواندن کتاب، از زمانی که تازه شعر را آغاز کرده بودم و تنها منبع مطالعاتم تلهتکست (معادل فارسیاش را نمیدانم! البته اگر داشته باشد) تلویزیون قدیمی خانهمان بود، سرچشمه میگرفت.
👈ادامه متن
✍️ مجتبی خرسندی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💐 امر_آقا
#تولید
#پشتیبانی_ها
#مانع_زدایی_ها
✍ برای همه عزیزان اهل قلم و دوستداران فرهنگ نوشتن، سالی پر از پیروزی و بهروزی آرزومندم.
#تبریک_وافر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#خبر_خوب_ما
#کانال_هم_نویسان منتشر کرد؛
🔆 آثار شاعران در تکریم حضرت ابوطالب(ع)، حامی رسول اکرم(ص)
✅ جشنواره ادبی رسانهای حضرت ابوطالب اسفندماه 99 به همت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و همایش بین المللی حضرت ابوطالب(ع) برگزار شد.
⏪ دیگر آثار جشنواره هم در این کانال بارگذاری خواهد شد.
🔽 لینک مستقیم کانال #هم_نویسان
https://eitaa.com/joinchat/2477260908C5a78446aac