📣 سکوت یا اشاعه حرف غیر مطمئن
✍️محمدرضا میرزائی اصفهانی
◼️فضای مجازی زمینه ای را فراهم کرده تا اخبار و اطلاعات و مطالب گوناگون را بدون دقت و با سرعت برای دیگران ارسال کنیم. لابلای این مطالب سرعت گردش اخبار دروغ، تهمت و توهین بسیار بیشتر است، چون همه می خواهند جزو اولین نفراتی باشند که این اطلاعات را مخابره می کنند. به جای فاستبقوا الخیرات به فاستبقوا الشرّات رسیده ایم و نسبت به عواقب دنیوی و اخروی آن بی توجهیم.
💠گاهی انتشار این اخبار، موجب تشویش اذهان عمومی می شود، گاهی آبروی خانواده یا صنفی را می برد، گاهی ممکن است کانون خانواده ای را متلاشی کند. به نظر می رسد، در برابر چنین اخبار و اطلاعاتی باید صبوری کرد و از اصل و منبع آن مطلع شد، حتی گاهی پس از بررسی صحت آن نیز لزومی نداره آن را بازنشر کنیم. اول بودن در همه جا الزاما به معنای زرنگ بودن یا خوب بودن نیست. آنچه انسان را به سر منزل مقصود می رساند و با خدا پیوند می دهد، در بسیاری از مواقع سکوت است، نه سخن.
◽️آیت الله بهاء الدینی می فرمودند:
من سیزده ساله بودم، سیدی در کوه خضر می نشست که به او می گفتند:سید سکوت!
◽️بیست سال بود که حرف نمی زد.
من با بعضی بچه ها رفته بودیم کوه خضر و او را دیدیم. شخصی از روستائی آمد گفت:
مریض داریم او را دعا کنید!
◽️سید با حرکاتِ دست و اشاره به او تفهیم کرد که مریض خوب شد، بعد معلوم شد که مریض خوب شده است!
◽️استاد فاطمی نیا می فرمودند:
خدمت آیت الله بهاءالدینی رسیدم گفتم:
آقا!راز و رمزِ رتبه، و مقامِ سیدِ سکوت چه بود؟
◽️آقا دست شان را بردند به طرف لب شان و فرمودند: درب آتش را بسته بود!
#به_انتخاب_تو
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔷 کتاب «ارزیابی انتقادی مبانی سبک زندگی زن مدرن از منظر اسلام» منتشر شد
🔹 کتاب «ارزیابی انتقادی مبانی سبک زندگی زن مدرن از منظر اسلام» اثر فاطمه معصومی به همت نشر دانشگاه باقرالعلوم(ع) از چاپ خارج شد.
🔹 متن کامل خبر:
yun.ir/63ima8
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⁉️ سکوت یا سخن؟
✍️ سیدجعفر حسینی
خداوند نعمتهای بی شماری به انسان داده است. قدرت سکوت یا سخن گفتن نیز از نعمتهای ارزشمند الهی است که از هر کدام باید در جای مناسب بهره گرفت.
نه سخن گفتن و نه سکوت، هیچ کدام حُسن ذاتی ندارد. حسن و قبح این دو تابع اغراض آن است .
گاهی سخن بر سکوت ترجیح دارد و گاهی سکوت بر سخن.
همان طور که نباید جانب سخن را همیشه ترجیح داد جانب سکوت هم همیشه ترجیح ندارد.
بزرگی بزرگان مانع اشتباهشان نمی شود. گاهی داستانهایی از بزرگان نقل میشود که مثلا در مواجهه با فلان شخصی که از راه دور و از روستا آمده بود، اصلا سخن نگفت و با دست اشاراتی کرد و تمام.
آیا در نظام تعاملات اسلامی ما توصیه به چنین رفتاری شدهایم؟ آیا افراد هنگام مواجهه با چنین رفتاری حُسنِ برخورد اسلامی را بیشتر احساس میکنند یا کمتوجهی و بی اعتنایی را؟
غرضم این است گاهی بزرگی بزرگان مانع از دیدن یک اشتباهشان میشود و بعد قرار است آن اشتباه به عنوان یک مدل رفتاری ترویج هم بشود.
حرف آخر: خوبی و زشتی سخن یا سکوت در گرو غرضها است و هیچ کدام حسن و قبح ذاتی ندارد.
#اخلاق_عملی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📷✅دومین دوره مسابقه عکس همه جا در دسترس
مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور بازنمایی توسعه سریع ارتباطات درکشور و دستاوردهای آن دومین دوره مسابقه عکس «همه جا دردسترس» را برگزار میکند.
از تمامی هنرمندان حرفهای و آماتور عکاس برای شرکت در این رویداد ملی دعوت میشود تا آثار خود را منطبق با شرایط ذیل به دبیرخانه مسابقه ارسال نمایند.
🔵 عکسهای گرفته شده با تلفن همراه (موبایل) در صورت دارا بودن شرایط فنی مناسب پذیرفته میشود.
⬇️
https://www.ict.gov.ir/fa/photo
#عکس
#عکاس
#مسابقه
#عکاسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
📷✅دومین دوره مسابقه عکس همه جا در دسترس مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اط
.
📸چرا عکس و عکاسی با نویسندگی رسانهای ارتباط دارد؟
#سخن_مدیر
🔦 شاید بگویید بعضی از پیام های صفحه نویسندگان حوزوی چندان با فضای نوشتن مرتبط نیست، دغدغه کاملا بجایی دارید؛ اما بدانیم که ارزش و ویژگی ساحت نویسندگی، جامع الاطراف بودنش است.
⏳حالا عکاسی چه ارتباطی با نویسندگی دارد؛ طبیعی است که مدیریت نویسندگان حوزوی، با عکاسان حرفهای رفاقت دیرینه دارد، چه بسا دست به دوربین هم شده است، و چه بسا در جاهایی هم رتبه عکاسی هم به دست آورده است؛ چون می داند عکس بخش مهمی از روزنامه نگاری است، بسیاری از مواقع، «عکس» بن مایه تصویرسازیها در یادداشتهاست و شما را به واقعیت نزدیکتر میکند.
⌛️علاقه ندارم مزاحم وقت شریفتان شوم، فقط بدان رفیق! بیعکس نتوان در بحر واژهها شنا کرد😊(این هم مینیمال امشب من برای شما)
حالا کمی جدیتر شوم:
🔑خوب است دربارهی رابطه عکس و نویسندگی بخوانیم و بدانیم، به نظرم خواندن 👈«جستاری در رابطۀ عکاسی و نویسندگی» برای همه بد نیست.
✍️ علی اسفندیار
#عکس
#عکاسی
#یادداشت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
202030_1397349291.docx
15.9K
.
💎 تأملی درباره «زندگی پس از زندگی»
✍️ بابک شکورزاده، پژوهشگر و نویسنده حوزه
یکی از اهداف مهم زندگی پس از زندگی این است که به صورت تجربی اثبات کند که عالم غیبی وجود دارد و مشاهدات این افراد نتیجه عملکرد مغز نیست. این نکته، کلیدی ترین هدف برنامه زندگی پس از زندگی است. از طرفی درصدد تقدس سازی افراد هم نیست؛ مویدش هم بیانات آیت الله تحریری، یکی از کارشناسان این برنامه هست که در خلال یکی از قسمتهای برنامه بیان شد و پخش این بیانات از ایشان در این برنامه گویای این است که موضع سازندگان آن نیز همین است.
✍️ متن کامل را می توانید در فایل بالا 👆بخوانید.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
⁉️ سکوت یا سخن؟ ✍️ سیدجعفر حسینی خداوند نعمتهای بی شماری به انسان داده است. قدرت سکوت یا سخن گفت
.
#گفت_گوی_مکتوب
✍️ محمدرضا میرزایی اصفهانی
❇️"عزیزی نوشته بودند نه سخن گفتن و نه سکوت، هیچ کدام حُسن ذاتی ندارد. حسن و قبح این دو تابع اغراض آن است."
❓ایشان سراغ دارد، گوینده سخنی را که سخنش منجر به قتل، بی آبرویی، فتنه و... شده باشد و بگوید قصدم فتنه بوده؟ تقریبا همه می گویند: قصدم خیر بوده، اما چون تشخیص خیر و شر به دلیل عدم آگاهی همه جانبه از مسایل برایش وجود نداشته، نیت خیرش آتشی ساخته و عده ای را در آن سوزانده.
🔵در داستان حضرت موسی و حضرت خضر در قرآن کریم دقت کنید، آنچه باعث جدایی موسی از خضر شد، فقط سخن گفتن بود و اگر سکوت می کرد، حکمتهای بیشتری نصیبش می شد.(دستور به سکوت حضرت زکریا و حضرت مریم هم هست)
⏺در روایات، باب "صمت" داریم و از صمت تعابیری اینگونه شده است:الصمت حكم، والسكوت سلامة؛ إن كان في الكلام البلاغة، ففي الصمت السلامة من العثار؛لا حافظ أحفظ من الصمت و....(میزان الحکمه/ج2/ص1667و...)
💠بله گاهی هم باید سخن گفت و نگفتنش گناه است، مثل شهادت دادن برای احقاق حق مظلوم. اما مواردی که باید سخن گفت بسیار کمتر از مواردی است که باید سکوت کرد، چون نوع انسانها فاقد درک و بینش کافی برای بیان جایگاه سخنی که می گویند، هستند و بسیاری از عوام بدون تفکر و اندیشه سخن می گویند. وگرنه هیچ کس به واعظی که قصد موعظه مردم را دارد، نمی گوید "سکوت کن"
در پایان ذکر این نکته هم ضروری است:
نه در هر سخن بحث کردن رواست
خطا بر بزرگان گرفتن خطاست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✉️پ.ن: شما هم با ارائه نقد و نظر(در قالب یادداشت یا یادداشتک) در ترویج گفتوگوی مکتوب این کانال می توانید مشارکت کنید.
فراخوان نهمین جشنواره استانی علامه حلی حوزه علمیه قم
🔹آثار ثبتنام شده توسط طلاب خواهر و برادر هر استان، ابتدا در دبیرخانههای مدرسهای جشنواره در هر دو مرکز بررسی شده و سپس، آثار برتر هر مدرسه ضمن تجلیل در همان مدرسه، جهت رقابت استانی به دبیرخانههای جشنواره در مراکز استانها ارسال میشود.
🔹آثار برگزیده مرحله استانی نیز ضمن تجلیل در مراسم اختتامیه جشنواره در همان استان، جهت رقابت کشوری به دبیرخانه مرکزی جشنواره در قم ارسال میشوند.
🔹همچنین آثار علمی باید با محتوای پژوهش، تألیف، تصحیح و ترجمه و در قالب مقاله، کتاب، تحقیق پایانی و پایاننامه باشد و حداکثر سن عمومی شرکتکنندگان در سیزدهمین جشنواره علامه حلی (ره)، ۳۵ سال (متولدین اول فروردین ۱۳۶۵ و بعد از آن) است.
🔹گروههای علمی پژوهش، در این دوره از جشنواره عبارتند از: تفسیر و علوم قرآنی، علوم حدیث و درایه، کلام، اخلاق و تربیت، فقه و حقوق اسلامی، فلسفه و منطق، اصول فقه، تاریخ اسلام و تشیع، ادبیات، علوم انسانی (مرتبط با حوزه دین).
@riismc I معاونت پژوهش
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️ بصیرت تداومی است نه تقاطعی!
📌 هر روز میگذرد و انتظار می رود #حاج_باقر به مانند روزهای جنگ تحمیلی باز هم در هجمه به #انقلاب_اسلامی نقش مدافع را ایفا کند.
🔗 یادداشت امیر احتشام را اینجا بخوانید.
#قالیباف
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
♦️راهپیمایی روز قدس؛ سیاسی یا تربیتی؟!!
✍️ امیر احتشام
🔻 در اندیشه نورانی حضرت امام(ره) بالاترین هدف در نظام آفرینش، #هدایت_انسان است و تمام ارسال رُسل و انزال کُتب به همین منظور صورت گرفته است.
هدایت انسان زمانی محقق می شود که انسان #توحیدی شود.
🔻 در مسیر انسان به سمت الله موانعی وجود دارد که برخی درون انسان و برخی بیرون از انسان هستند.
حضرت امام در مورد این موانع، تعبیرِ طاغوت درون و طاغوت بیرون را به کار می برند.
و البته کار هر دو یکی است؛ جلوگیری از توحیدی شدن انسان.
🔴 انسان اگر بخواهد بمانند روز نخست در برابر سؤالِ "الستُ بربکم" بی درنگ شهود کند و "بلیٰ" بگوید، باید بر ضد موانع #قیام کرده و این حجاب های مانعِ شهود را یکی پس از دیگری به خاک ذلت بکشاند.
لذا یکی از آیه های پر تکرار در کلمات ایشان آیه ی شریفه" قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ" می باشد.
قیام جمعی و فردی است که باعث غلبه بر جنود جهلِ درون و شکست طواغیت اجتماعی می شود و تازه اینجاست که ظرف وجود فرد و اجتماع آماده ی شهود توحید می شود.
پس واضح است که در اندیشه تربیتی حضرت امام، هر حرکت انسان باید در راستای #شهود_الله و رفع حجب فردی و اجتماعی باشد.
🔷 حال با این نگاه روز قدس را تحلیل کنیم؛
حضرت امام، جمعه پایانی "شهرالله" یعنی ماهی که اساسا قرار است در آن انسان تمام تلاشش را در جهت رفع حجاب های ظلمانی برای شهودِ نورانیت الله به کار گیرد را روز #قدس اعلام کرده و برای آن یک منسک خاص تعریف میکنند یعنی حضور در #راهپیمایی.
🔹 راهپیمایی به چه معناست؟
راهپیمایی یعنی قیام جمعی بر ضد مرکزیت جبهه اجتماعیِ طاغوت یعنی صهیونیزم جهانی.
سخن در این زمینه فراوان است ولی
خلاصه آن که اگر پذیرفتیم هدف تربیت انسان و مقصد الله است، مسیر پر است از موانع فردی و جمعی و چاره ای نیست جز زدودن هر دوی آن ها و الا زمینگیر خواهیم شد.
⚠️ پی نوشت:
اگر نگاهمان با نگاه حضرت #امام و حضرت #آقا هماهنگ شود یقینا شبکه مسائل، راهکارها، اولویت ها و قالب های تربیتی ما هم تغییر خواهد کرد.
#فلسطین
#نابودی_صهیونیزم
#تربیت_اجتماعی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
♦️راهپیمایی روز قدس؛ سیاسی یا تربیتی؟!! ✍️ امیر احتشام 🔻 در اندیشه نورانی حضرت امام(ره) بالاترین
با توجه به شبهاتی که امسال درباره روز قدس مطرح شده بود و هنوز در حال انتشار است خواندن این نکته👆 خالی از فایده نیست👆