✍🏼 سعید کریمی
📌 براى يک ملت، خسارتى بزرگ است كه افراد آن، با #كتاب سر و كارى نداشته باشند، و براى يک فرد، توفيق عظيمى است كه با كتاب، مأنوس و همواره در حال بهرهگيرى از آن، يعنى آموختن چيزهاى تازه باشد.
با اين ديدگاه، به روشنى ميتوان ارزش و مفهوم رمزى عميق اين حقيقت تاريخى را دريافت كه اوّلين خطاب خداوند متعال به پيامبر گرامى اسلام (صلى الله عليه وآله وسلم) اين است كه:
بخوان! و در اولين سورهيى كه بر آن فرستادهى عظيمالشأن خداوند فرود آمده، نام قلم به تجليل ياد شده است:
«اِقْرَأْ وَ رَبُّكَ الْأَكْرَمُ، اَلَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ»
📚 برشی از کتاب #روشنای_علم
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی_اصفهان
🆔 @howzavian_isfahan
خدایا ،
از حوادثی که در ماه ها و سالهای گذشته رقم زده ای ،
میدانیم که اراده کرده ای تحول عظیمی را رقم بزنی.
اتفاقات بزرگ ،قربانی های بزرگ میخواهد،
ففدیناه بذبح عظیم ،
وبزرگان نهضت اینگونه به قربانگاه آمده اند.
خدایا ،
در فتح مبین، سایه بزرگ پرچمدار توحید در عصر ما را مستدام بدار.
✍سعید غفاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
🔹🔹🔹🔹
🖌 تفکر «موفقیت چندنسلی»
چند وقت پیش درباره جایگاه خانواده در یهود، پژوهش میکردم. یافته ها حیرت انگیز بود. اگر بتوانی از جنگل وحشی انواع خانواده در جهان امروز، که ساخته مغرضانه برخی از یهود است، بگذری، شاید به دهکده امنی که یهود برای خانواده خود پسندیده، برسی. مفاهیمی از خانواده که در جهان امروز تخریب میشود، در بین یهودیان همچون امری مقدس، حفظ و حراست شده است؛ مفاهیمی مثل «پدرسالاری»، «کثرت فرزندان» و «موفقیت چندنسلی»
عکس منتشر شده از ایلان ماسک، در حالی که در میان تعجب حضار در یک مهمانی، پسرش را بر دوش گذاشته و لبخند بر لب دارد، این روزها توجه ها را به خود جلب کرده است.
در این عکس آنچه در نگاه اول به چشم میآید، اهمیت فرزند و فرزندآوری و کثرت فرزندان است؛ اما دقیقتر نگاه کنید، با عینک قوم یهود، تفکر «موفقیت چندنسلی» را خواهید دید.
اینکه ۲ درصد یهودی ساکن در آمریکا، مالک ۴۰ درصد منابع این کشور هستند، مرهون همین تفکر است.
پدرسالاری چندنسلی، شیوه ای است که یهود در پیش گرفته، پدری که خود را وقف خدمت به خانواده میکند و فرزندانی که راه پدر را ادامه میدهند تا نتیجه آن بعد از چند نسل، میراثی عظیم باشد.
نمونه این سبک خانواده را میتوان در خانواده «کندی» دید که گفتند ما باید قدرت سیاسی را به دست بیاوریم و بعد همه دنبال آن رفتند. و یا خانواده «راکفلر» که گفتند ما باید روی تجارت کار کنیم و ثروت و منابع مالی بسیار به دست آوردند.
درک این میراث عظیم، معادله پیچیده ای نیست. فرض کنید یک مشاور اقتصادی به شما بگوید من یک برنامه برای تو دارم، اگر تو 10 هزار تومان هر روز پسانداز کنی، وقتی به 80 سالگی برسی، میلیونها تومان داری. شما میگویید من نمیخواهم در 80 سالگی میلیونها تومان داشته باشم، من میخواهم همین الان داشته باشم! این دقیقا همان بینش فردگرایی است که در جهان ما غالب شده است.
اما وقتی به خانوادههای پدرسالار چندنسلی نگاه میکنیم، میبینیم آنها در 80 سالگی میلیونها تومان دارند، و بعد در 100 سال و 150 سال بعد چه اتفاقی میافتد؟ میلیاردها تومان برای نسلهای بعدی پسانداز کردهاند.
این همان ایده خانواده چندنسلی است؛ نسلی از ایلان ماسک، که بر شانه های ثروت و قدرت نسل قبل می نشیند...
✍ فرشته زارعی
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✍ شعر جانانهی علامه طباطبایی
مهرخوبان دل و دین از همه بی پَـــروا برد
رُخ شَــطرنج نبُرد آنــچه رخ زیبـــا برد
تو مپندار که مجنون سر خود مجنون گشت
از سَمَک تا به سُهایش کشش لیلی برد
من به سرچشمه خورشید نه خود بردم راه
ذرٌه یی بودم و مِهــــر تو مــرا بالا برد
من خَس بی سر و پایم که به سیل افتادم
او که می رفت مرا هـــم به دل دریا برد
جام صَهبا ز کجا بود مگر دست که بود
که درین بزم بگردید و دل شیـــدا برد؟
خَمِ ابروی تو بود و کف مینوی تو بود
که به یک جلوه زمن نام و نشان یکجا برد
خودت آموختِیَم مِهر و خودتِ سوختِیَم
با برافروختــه رویی که قــرار از ما بــرد
همه یاران به سر راه تو بودیم ولی
خـــم ابروت مــرا دید و زمن یغمـا برد
همه دل باخته بودیم وهراسان که غمت
همه را پشت سـر انداخت مرا تنـها برد
#شعر
#علامه_طباطبایی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّیقَةِ فَاطِمَةَ الزَّکِیَّةِ حَبِیبَةِ حَبِیبِکَ وَ نَبِیِّکَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِکَ وَ أَصْفِیَائِکَ الَّتِی انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِینَ اللهُمَّ کُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ کُنِ الثَّائِرَ اللهُمَّ بِدَمِ أَوْلادِهَا اللهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ الْأَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِیلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْکَرِیمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَیْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا صَلاةً تُکْرِمُ بِهَا وَجْهَ مُحَمَّدٍ [أَبِیهَا] صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْیُنَ ذُرِّیَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّی فِی هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِیَّةِ وَ السَّلامِ
▪️@howzavian_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا فاطر بحق فاطمه(سلام الله علیها)
تا گفت السلام علی...، روضه پا گرفت
قلب رئوف حضرت صاحب عزا، گرفت
ازمیخ گفت و از در و دیوار و دود گفت
از گرد و خاک چادر و روی کبود گفت
از دست بستهی یلخیبر، میان خلق
افتادن عمامه حیدر میان خلق
لرزید شانههای قرار و امان ما
بیتاب شد ز گریه امام زمان ما
از روضهخوان بخواه سخن مختصر کند
آری بگو رعایت حال پسر کند
از شهر غربت پدرش زود بگذرد
نام مغیره را به زبان کمتر آورد
...
قدری درنگ کرد و از آنجا گریز زد
از فاطمه به زینبکبری گریز زد
از کوچهی مدینه گذشت و به شام رفت
با کاروان به کوچهی پر ازدحام رفت
یابن الحسن! به خاطر مادر ظهور کن
آقا تو را به زینب مضطر ظهور کن
#السلام_علیک_ایتها_الصدیقه_الشهیده
#ابراهیم_نژاد_آکردی
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
✔️ مادری تمام عیار
" ای جابر! سوگند به خداوند که فاطمه در آن روز شیعیان و محبان خود را جدا میکند، همانند پرندهای که دانههای خوب را از دانههای بد جدا میکند.
چون فاطمه با شیعیان خود به در بهشت رسند خداوند در دل آنها میاندازد که نگاهی به اطراف بیندازند و چون به اطراف نظر کنند، خداوند میفرماید: ای محبان من! سبب التفات و توجه شما چیست؟ من که فاطمه دختر حبیب خود را شفیع شما قرار دادم. شیعیان میگویند: ای پروردگار! ما دوست داریم که قدر و منزلت ما امروز شناخته شود. خداوند میفرماید: ای حبیبان من! بازگردید و نظری بیفکنید و ببینید که هر کس شما را به سبب محبت به فاطمه دوست داشته است و هر کس شما را به سبب محبت به فاطمه غذا داده است و هر کس شما را به سبب محبت فاطمه پوشانده است و هر کس به سبب محبت فاطمه شما را سیراب کرده است و هر کس به سبب محبت به فاطمه زشتی و غیبتی را از شما برگردانیده است، دست او را بگیرید و داخل در بهشت نمایید.
امام باقر(ع) در ادامه روایت نکته ای می فرمایند که نشان میدهد حضرت مادر برای تمام بشریت مادری میکنند.
می فرمایند: "سوگند به خدا که در میان مردم غیر از کافر و منافق و شک کننده در امر توحید هیچکس باقی نمیماند."
حضرت زهرا(س) اینگونه مادری را در حق همه جهانیان ادا میکنند.
✍صدیقه طهماسبی
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian_khuzestan
فاطمه زهرا (س) ، بانوی بیداری و پاسدار ولایت
🔹️حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) بانویی است که نام و یادش با مفاهیمی چون ایثار، ایمان و دفاع از حقیقت گره خورده است. او نه تنها همسر و مادری نمونه، بلکه مدافعی خستگیناپذیر از ولایت و رسالت پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) بود. پس از رحلت پیامبر، حضرت زهرا (س) در برابر سختیها ایستاد و با خطبههای روشنگرش پرده از انحرافات برداشت و نشان داد که ولایت تنها امانت الهی است که نباید آن را به هیچ قیمت از مسیرش منحرف کرد. او برای حفظ اسلام حقیقی و روشن ساختن حق و باطل، شجاعانه ایستاد و برای همیشه به تاریخ آموخت که سکوت در برابر انحرافات، خیانت به حقیقت است.
🔹️این بانوی بزرگوار، با تحمل مصائب فراوان و ایثار تمام وجود خویش، اسوهای از استقامت و وفاداری به ولایت شد. او نشان داد که ایمان و محبت به اهل بیت (علیهمالسلام) تنها در سخن و احساس نیست، بلکه در اقدام و حمایت عملی از ولایت تجلی مییابد. فاطمه زهرا (س) با دفاع از امام علی (علیهالسلام) و ایستادگی در برابر ناعدالتیها، به همه نسلها آموخت که مسئولیت حقگویی و حمایت از عدالت، وظیفهای است که بر دوش هر مؤمن است. ایام فاطمیه فرصتی است تا این الگوی بیبدیل را یاد کنیم و با اندیشه و عمل خود به راه و مسیر او پایبند بمانیم.
✍ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
📌 روایات جعلی با چاشنی هوش مصنوعی!
✍ مجتبی پورموسی، پژوهشگر علوم قرآن و حدیث
با ظهور و گسترش فضای سایبری در جهان و نیز کشور عزیزمان، مخاطبان زیادی به آن جذب و سعی در برآورده ساختن نیازها یه وسیله این تکولوژی جدید کردهاند.
شاید بسیاری از ما نیز برای یافتن روایات یا مطالعه در این زمینه به این بستر مراجعه کنیم. تُحفه جدید این فضا، هوش مصنوعی است.
شاید باورمان نشود، اما روایات متعددی از ترکیب متن چند روایت توسط هوش مصنوعی تولید و با ذکر عنوان کتاب و حتی جلد و صفحه به مخاطب داده می شود!
و مخاطب از همه جا بیخبر هم ممکن است این موارد را در چندین گروه و ... نقل کند!
در ادامه چند نمونه ارسال میکنم:
مورد اول:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (عَلَيْهِ السَّلَامُ) قَالَ:
"إِنَّ لِشِيعَتِنَا ثَلَاثَ خِصَالٍ يُؤْمَنُونَ بِهَا مِنَ الْجُنُونِ وَالْجُذَامِ وَالْبَرَصِ:
الْوَرَعُ عَنِ الْمَعَاصِي، وَالتَّوَكُّلُ عَلَى اللَّهِ، وَالرِّضَا بِالْقَضَاءِ".
مورد دوم:
عن علي بن أبي طالب قال: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: "يا علي، بشر شيعتك بعشر خصال: الأمن من الفزع الأكبر، والأمن من عذاب القبر، والميزان القسط يوم القيامة، والنور التام يوم القيامة، والحساب اليسير، والجنة بغير حساب، والشفاعة، والرضا من الله، والأمن من اللعن والسخط، والأمن من الجنون والجذام والبرص."
الترجمة الفارسية:
از علی بن ابی طالب روایت است که پیامبر اکرم (ص) فرمود: "ای علی! شیعیان تو را به ده خصلت بشارت ده: امنیت از ترس بزرگ (قیامت)، امنیت از عذاب قبر، ترازوی عادلانه در روز قیامت، نور کامل در روز قیامت، حساب آسان، بهشت بدون حساب، شفاعت، رضایت خداوند، امنیت از لعن و خشم، و امنیت از جنون، جذام و برص."
المصادر:
کتاب "بحار الأنوار" اثر علامه مجلسی (ج 8، ص 38)
کتاب "کنز العمال" اثر علامه متقی هندی (ج 11، ص 610)
کتاب "مستدرک الوسائل" اثر میرزا حسین نوری (ج 11، ص 233)
کتاب "مسند أحمد" اثر امام احمد بن حنبل (ج 1، ص 84)
کتاب "الجامع الصغیر" اثر سیوطی (ج 1، ص 74)
با جستجو در منابع و نرم افزارهای شیعه و اهل سنت، چنین متون روایی به این شکل، نقل نشده است. بلکه تکههایی از این متون را در ضمن روایات مختلف می بینیم.
عجیب اینکه در مورد دوم آدرسهای به ظاهر دقیقی هم ارائه شده که در مواجهه اولیه، بسیار رهزن بوده و به ذهن ولو یک پژوهشگر چنین القا میکند که با متن یک روایت که در منابع متعدد نقل شده، مواجه است. حال آنکه یک تولید جدید توسط هوش مصنوعی رخ داده و آدرس های ساختگی هم چاشنی کار شده است.
پیشتر این موارد را در سوالات دیگری از هوش مصنوعی دیده بودم که به مقالات و کتاب های فرضی و خیالی ارجاع می دهد، در حالیکه با یک جستجوی ساده در نت، متوجه می شویم که چنین کتاب هایی وجود خارجی ندارند!
در آخر باید گفت، با توجه به امکان جهتدهی و مدیریت نوع پاسخهای هوش مصنوعی توسط مدیران این سایتها و گردانندگان آنها، در آیندهای نه چندان دور با یک جنگ تمام عیار دادهها و اطلاعات در فضای سایبری مواجهیم که لزوم اعتبارسنجی و مشخص کردن صحت و سقم اطلاعات حاصل از فضای سایبری را بیش از پیش میسازد.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@howzavian_hamedan
☑️ طلبه و روانشناسی اسلامی
✍مجیدابطحی
"پس اسلامی کجاست؟" این سوال را بارها شنیدهایم؛
سوالی که بسیاری از طلاب پس از وارد شدن به برخی از رشتهها میپرسند.
رشتههایی مانند «روانشناسی و قرآن»، «مشاورهی اسلامی» و...
در سالهای اخیر این رشتهها با استقبال خوب طلاب مواجه شده، رشتههایی با عناوین اسلامی اما با دادههای غربی، خالی از مباحث دینی و یا حتی متضاد با آنها!
🔹در پاسخ به این سوال باید گفت: برای اسلامی کردن روانشناسی و مشاوره دو مولفه، ضروری است:
۱. آگاهی #کامل با منظومهی معارف دین
۲. ایمان به این منظومه!
سوگمندانه باید اعتراف کنیم بسیاری از طلابی که مشغول رشتههای روانشناسی و مشاوره میشوند اولی را ندارند و دومی را هم از دست میدهند! میپرسید چرا ؟
🔹لازمهی آگاهی از #منظومهی معارف دینی، اُنس دائم با آیات و روایات و غور و تامل درآنهاست که غالب ما طلبهها به دلیل اشتغالات فراوان (و دلایل دیگر!) این توفیق را از خود سلب کردهایم.
غور در منابع دینی هم وقتی مفید خواهد بود که به همراه تخصص در فقه و اصول و کلام و... باشد.
حال آنکه برخی از طلاب مشغول در روانشناسی و مشاوره، اساساً حوزه را بوسیده و کنار گذاشتهاند و با این وجود انتظار #اسلامی شدن این علم را هم دارند!
🔹اما مولفهی ایمان؛
یقینا همهی طلاب، ایمان به آموزههای دینی دارند اما ایمانی که با آن بتوان به جنگ روانشناسی غربی رفت، ایمانی متفاوت است!
فرض کنیم روایتی میفرماید: "ایستاده شلوار پوشیدن باعث غم و حزن میشود" یا "کفش زرد سبب شادی است " و در مقابل، درمان شناختی_رفتاری(CBT) در روانشناسی غربی میخواهد با تکنیک Rumination و Distraction و... افسردگی را درمان کند؛
در این میان مشاور چه میکند؟ مشاوری که به آموزههای دینی #ایمان دارد بدون ذرهای #تردید، روش اهل بیت علیهم السلام را ترجیح داده و تجویز میکند! و مشاوری که فقط ایمان حداقلی را دارد میگوید: "قرآن و اهل بیت بسیار مقدس و خوباند، اما در روانشناسی نمیشود از آنها استفاده کرد! "
مطرح کردن مثال شلوار و کفش زرد از این حیث است که #مومن، به همهی توصیههای دینی ایمان دارد، حتی اگر آن توصیه به ظاهر ساده و سطحی باشد! وگرنه در آموزههای دینی، دستورات بسیار عمیق و دقیقتری برای درمان بیماریهای روانی داریم که مشکل را از ریشه حل میکنند.
🔹ناگفته پیداست استفاده از روایات (از جمله دو روایت فوق) و تجویز آن در درمان و مشاوره، وقتی صحیح است که تمامی مراحل تخصصی حدیثشناسی انجام شده و روایت از حیث سند و دلالت و جهت صدور بررسی حدیثی_فقهی شده باشد.
سخن در این است که مشاور (روانشناس) تا وقتی ایمانی قوی به معارف دین نداشته باشد، دستورات دینی را به تجربیات غربی ترجیح نخواهد داد؛
بمانَد که برخی از نظریات غربی حتی #تجربی هم نیست!!! و صرفا ادعاست!
پ.ن: بحمدلله در بین حوزویانِ روانشناس، هستند کسانی که بدون وادادگی به غرب توان وجرأت استنباط مسائل روانشناختی از معارف دین را دارند.
#روانشناسی_اسلامی
#ایمان
#منظومهی_معارف
#نویسندگان_حوزوی_آذربایجان_شرقی
@howzavian_eastazarbaijan
❗️ناگهان سازش!
با مرور تاریخ خط سازش در مسئله فلسطین، معلوم میشود که اگر غفلت کنیم ممکن است سر از پیمان ابراهیم و برجام۲ در بیاوریم!
رهبر حکیم انقلاب اسلامی آنچه از محکمات و تصریحات که برای آگاهی و تحرک نخبگان متعهد و برای صیانت از آرمانهای انقلاب اسلامی و منافع ملت و حفظ مقاومت که لازم بوده، صادر فرمودهاند. اما کو گوش شنوا؟
در این هیاهو روزهای پرحادثه، خیانتبارترین کارها تفسیر به رأی بیانات آقاست،
و البته به فراموشی سپردن فرامین جاویدان امام خمینی.
این روزها یک گوشی و کمی جهالت یا دنیاطلبی کافیست تا هر غلطی که به ذهن خودشان خطور میکند را به نام آقا و امام القا کنند و هر حریمشکنی غربگراها را با کرشمه وفاق و ناز و ادا و نیرنگ، به نام تصمیم نظام جا بزنند!
تصمیم نظام منهای محکمات امام و رهبری، تصمیم کارگزاران نظام است که اگر بر خلاف نظر رهبر بر آن اصرار کنند یا بدون رضایت رهبر آن را پیش ببرند میشود جام زهر....
#علیه_سازش
🆔 @howzavian_fars