🔻چند نکته درباره پیام کوتاه رهبرانقلاب و یک سوزن به فعالان رسانه جبهه انقلاب
🔻پیام کوتاه رهبرانقلاب به همایش رسانه ملی بدین شرح است:
" جناب آقای جبلی
شما و این حضرات نقش بیبدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان-که بیش از همیشه است- میدانید. امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصهی مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است."
🔻 و اما چند نکته:
1️⃣یکم. پیام رهبری انقلاب تنها به رسانه ملی نیست. حداقل اینکه همه رسانهها و فعالان شبکههای اجتماعی مخاطب این پیاماند. این عمومیت را میتوان از روح حاکم بر پیام به سادگی استنباط کرد. همچنین متن پیام دارای گزارههایی است که جایگاه و قدرت رسانه را توضیح میدهد و از این منظر توجه بدان برای حاکمیت سیاسی و حکمرانی مجازی نیز بسیار با اهمیت است.
2️⃣دوم. فرمودند" نقش رسانه در پیکار کنونی جهان...." این تعبیر به روشنی از جایگاه متفاوت رسانه امروز میگوید. رسانه تنها ابزار اطلاعرسانی نیست؛ گذشت آن روزگار. رسانه تنها ابزاری برای گفتوگو و شعار آزادی بیان و غیره هم نیست؛ البته این هست. اما حداقلی از ماجراست. رسانه امروز ابزار کلیدی و نقشآفرین در مناسبات و معادلات تعیین قدرت در جهان است. حرکت به سمت قدرت مردم یا شیطان.
3️⃣سوم. پیروزی در یک جبهه- و نه صرفا پیروزی در رسانه- را اینطور توضیح دادند: اول گرفتن پیام. دوم رساندن پیام و سوم روایت از واقعیت.
🔸گرفتن پیام:
گرفتن پیام یعنی اول ارتقای انسانی و دوم رشد تکنیکی کسب پیام. ارتقای انسانی یعنی با سازوکار سنتی و گذشته خبرنگاری نمیشود پیام را کسب کرد. نه فقط رشد علم و مهارت خبری، بلکه به هویت و خرد و هوش رسانهای علی حده نیاز داریم. انسانهای جامع و خودساختهای که خودشان جزئی از دریافت پیاماند. توضیحش بماند بعد.
🔸رساندن پیام:
اما بخش دوم رساندن پیام است. رساندن پیام یعنی اولا قدرت دادن به پیام و ثانیا توسعه و رشد ابزارها و مدلهای توزیع پیام. قدرت دادن به پیام یعنی روشهایی که پیام اقناعی را برای اصابت به ذهن و قلب مخاطب قوت و عمق ببخشد. اما توسعه و ارتقای توزیع متکی به شناخت و مسلط شدن بر دنیای جدید رسانه است.
🔸روایت از واقع:
اما سوم فرمودند روایت از واقع. دریافت پیام و توزیع پیام یک سوی ماجراست. اما سوی دیگر ماجرا روایت از واقعیت است. میفرمایند قدرت در اختیار کسی است که توانایی روایت از واقعیت دارد. دیدن و خبر دادن از واقعیت کفایت نمیکند. بین دیدن و نگاه کردن تفاوت است. روایت از واقعیت یعنی درست دیدن و عمیق دیدن واقعیت. روایت از واقعیت یعنی دیدن لایههایی از واقعیت که چشم ظاهربین آن را فهم نمیکند. یعنی روایتی از واقعیت که جامع است. کلان است. عمیق است. راهبردی است. چنین روایتی چشم مسلح میخواهد که در غیر اینصورت روایت پیروزی در جبهه مقاومت را روایت شکست گزارش میکند؛ فرقی هم نمیکند که نیتش شر است یا خیر.
4️⃣چهارم. فرمودند رسانه پیشتر و بیشتر از ابزار نظامی عمل میکند. یعنی شرایط جنگ را ببینیم و متوجه باشیم که امروز درگیر یک جنگ ترکیبی هستیم که در این جنگ هیبریدی آنچه مؤثرتر است جنگ در حوزه رسانه و افکار عمومی است. به سخن دیگر در این جنگ ترکیبی همه اجزای نزاع در خدمت جنگ در ساحت ذهن است. آیا حقیقتا اینطور آماده و آرایش جنگی گرفتیم؟
به تعبیر دقیقتر اگر در هر عرصهای قوت پیدا کنیم، چه در عرصه نظامی و چه دیپلماسی و چه اقتصادی و چه هرچه اما اگر در عرصه رسانه منفعل باشیم و به جهت حکمرانی دچار ضعف شویم، میدان جنگ را واگذار کردایم. با این سخن آیا حکمرانی ما در عرصه فضای مجازی پیشتر و بیشتر از عرصه نظامی مجهز و آماده است؟
5️⃣پنجم و در نهایت اینکه فرمودند دقت و تلاش و ابتکار. به این فهم عرصه امروز جهاد رسانهای این سه رکن را توأمان میخواهد. دقت یعنی علم و عقلانیت. تلاش یعنی اقدام جهادی. اساسا غیرجهادی در این عرصه نمیتوان وارد شد و نتیجه گرفت. دست آخر ابتکار است. ابتکار یعنی هنر و خلاقیت. رسانه امروز به غایت به ساحت هنر نزدیک شده است و دیگر نمیتوان با مدل خبررسانی گذشته اداره شود. امروز رسانهای که قدرت خلاقیت و هنر نداشته باشد، حتما در این جنگ شکست میخورد.
🔻خلاصه اینکه پیام رهبرانقلاب خطابش تنها به مدیران رسانه ملی نیست. همه خود را مخاطب آن بدانیم. هم در سطح سربازان و سرداران جهاد تبیین و هم در سطح حکمرانی سیاسی.
#نویسندگان_حوزوی_اصفهان
🆔 @howzavian_isfahan
☀️ خدا میرساند...
✍️حمیدرضا باقری
خانمم شاغل بود و درآمدی از این راه داشتیم، اقساط و هزینهها با درآمد خودم و خانمم تنظیم بود، البته به خانمم میگفتم: اگر میری سر کار برای پول نرو، پول را خدا میرساند و روزی ما با خداست، هر وقت هم خواستی دیگه نرو سر کار.
از یک مقطع به بعد به خاطر فرزندی که در راه داشتیم، خانواده ما دیگه سر کار نرفتند و درآمد مربوط به ایشون قطع شد. چندتایی چک داشتم و کلی قسط و هزینههای بیمارستان و...
گفتم خدایا گزینهای برای تامین این هزینهها ندارم ولی میدونم خرج ما با تو هست، صاحب ما امام زمان (عج) هست و حواسش هست به مخارجمون، ما باید به وظایف طلبگی خودمون عمل کنیم.
ماه اول یکی از رفقا گفت فلانجا و فلانجا یک وامی میدهند، پیگیری کردم و دوتا وام گرفتم و هزینههای اون ماه گذشت، برای ماه دوم باز هزینهها زیاد بود و گزینهای نداشتم.
یکی از اقواممان بعد از قریب به ۲۰ سال صاحب فرزندی شد و دایی و خاله و... او از خوشحالی به اطرافیان بابت این خبر صلههای خوبی میدادند، چند روز بعد از این قضیه ولادت امام جواد(علیه السلام) بود، خداوند امام جواد را بعد از سالها به امام رضا(علیه السلام) روزی کرد، رفتم حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) و گفتم فلانی الحمد لله صاحب فرزند شده است و اطرافیانش اینطور صله دادهاند، حالا شما که از همه پولدارتر هستید، فرزند برادرتان هم که مبارکترین مولود است، منم که این هزینهها را دارم و دانه دانه گفتم، حداقل صلهای که محبت کنید به من بدهید خرج این هزینهها است. وام هم نمیخواهم، بلاعوض باشد، ماه قبل وام گرفتهام ظرفیت وامم پر است.😄
🔗 متن کامل در این صفحه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
#پست_ثابت | در حال به روزرسانی ✍️ پویش نوشتن #بانک_صفحات_نویسندگان_حوزوی (۱) ۱. جواد محدثی ۲. حم
.
بانک صفحات👆 حوزویان بروزرسانی شد
#پیش_به_سوی_پویش_نوشتن
📮زلف پریشان، نقشی از بیقراری
✍ محمدجواد خمسه
🌱 خیلی از شانهها با موهایی که شانه میکنند، رابطهای عمیق و پر از احساس دارند. آنها دوست و رفیقاند؛ به هم احترام میگذارند، و وقتی از هم دور میشوند، دلتنگیشان را نمیتوانند پنهان کنند. شانهها با عشق کار میکنند، و موها همیشه قدر این عشق را میدانند.
🌱 شانهای که کنار آینه روی میز آرایش بود، مدتها بود به موهای ژولیدهای که تازه از خواب بیدار شده بود، خیره نگاه میکرد. این نگاه، غمی پنهان در خود داشت؛ دو روز و نیم گذشته بود، اما هیچکس سراغ شانه را نگرفته بود. شانه با خود اندیشید:
«این موها اگر همینطور بیرون بروند، دوستانشان چه خواهند گفت؟ آیا نخواهند پرسید که چرا شانهای همراهشان نیست؟ نکند فکر کنند این موها تنها ماندهاند؟ شاید باید شانهی دیگری برایشان پیدا کنیم؛ شاید کسی که بتواند بهتر از من همراهشان باشد.»
▫️همینطور که شانه غرق در این فکرها بود، ناگهان موهای خیس و خجالتزده آمدند کنار آینه. صاحب مو، دستش را به سوی شانه دراز کرد، و بالاخره او را برداشت. شانه که به موها نزدیک شد، حس کرد انگار قلبی که از درد فاصله شکسته بود، دوباره گرم شده است.
مو با هیجان و احساسی از ته دل گفت:
«نمیدانی این دو روز چقدر سخت گذشت! چقدر دلم برایت تنگ شده بود. هر روز که میگذشت، حس میکردم چیزی کم دارم. اگر این دوری بیشتر طول میکشید، از غصهی نبودنت، حتماً میریختم. تو تنها کسی هستی که میتوانی مرا مرتب کنی و دوباره احساس زیبایی به من بدهی.»
🌱 شانه که این حرفها را شنید، دلش نرم شد. او دیگر دلخور نبود. فهمید که این فاصله، تقصیر موها نبود، بلکه صاحب موها بود که کوتاهی کرده بود.
• موها به شانه نیاز دارند، و شانهها به مو. این دو تنها زمانی شاد و آرام هستند که هر روز، در یک قرار عاشقانهی کوتاه، همدیگر را ببینند و کنار هم باشند. شاید راز زیبایی و طراوت همین پیوند ساده اما عمیق باشد.
این داستان مو و شانه نبود!
#دیدار #شانه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📌 ما در کدام سمت تاریخ ایستادهایم؟
پس از پیام حضرت آقا به همایش رسانه ملی، موج تحلیلهای ضد و نقیض از عملکرد صدا و سیما آغاز شده است.
در پاسخ به این دوستان عزیز عرض میشود:
سلام علیکم
به جای این بحثهای بیفایده، این پرسش را جواب بدهیم که ما طلاب و دانشجویان، ما انقلابیها، چگونه میتوانیم به صدا و سیما و سایر رسانهها که در میدان جنگ هستند کمک کنیم و پشتبانی صحیحی از آنها داشته باشیم که در این جنگ شناختی بزرگ، موفق بشوند؟
چگونه آنها باید تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنند؟
چگونه صحنه جنگ را روایت کنند که پیروزی را تداعی کند؟
و چگونه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را بیشتر کنند؟
و چگونه ... ؟
و چگونه ... ؟
❇️ای کاش به جای آقای جبلی یا در کنار آن بخوانیم:
✍️ بسمهتعالی
جناب آقای جبلی
[ و آقای موسوی، آقای احمدی، آقای انقلابی، آقای ... آقایان و خانمهای طلبه، آقایان علما، آقایان و خانمهای دانشجو و ... ]
شما و این حضرات نقش بیبدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان-که بیش از همیشه است- میدانید.
امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصهی مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است.
📝 سید علی خامنهای
۱۴۰۳/۱۰/۱۰
#مسئولیت_پذیری
#وظیفه_شناسی
#جنگ_شناختی
#جنگ_ترکیبی
#سرمایه_اجتماعی
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
یادداشت نویسنده حوزوی در خبرگزاری تسنیم
🔴 پیام وصیت حاج قاسم و آزمون حوزه علمیه
https://tn.ai/3229807
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
9.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تیزر
🔆 مستند «مجاهد حکیم»
روایتی عمیق از زندگی، اندیشه ها و مجاهدت های علامه محمد تقی #مصباح_یزدی
🎞 کاری از رحامدیا
به زودی...
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
💢علامه مصباح؛ صبور در برابر طعنهها
✍️ محمدرضا آتشین صدف
▫️در تاریخ پرفراز و نشیب ایران اسلامی، شخصیتهای بزرگی از سلسلهی جلیلهی عالمان دین برخاستهاند که در صبح بیداری تفکر دینی، خورشید دانش و معرفت را بر فراز افقهای آسمان این سرزمین تاباندهاند. یکی از این چهرههای جاودان که خواهند ماند مادامی که دهر مانده باشد، مرحوم علامه مصباح یزدی است؛ عالمی که با اندیشهای عمیق و عزم راسخ، در صحنهی علم و فرهنگ و سیاست، مجاهدت کرد و مروج و مدافع دینی شد که نجات بشر تنها از راه آن میسر است.
🔸علامه مصباح، علم را نه صرفاً ساحتی نظری، بلکه چراغ راهی میدانست که میتواند دلها را روشن کند و آدمیان را از تاریکیهای جهل و ناامیدی، بهسوی آگاهی و امید هدایت کند؛ همچنین او علم و دین را دو بال پرواز بشریت میدانست برای پرواز بهسوی بهشتی که پهنای آن بهاندازهی آسمانها و زمین است.
🔹از ویژگیهای بارز آن عالم فرزانه، اهتمام ویژهاش به تربیت نسل جوان و نخبگان جامعه بود. علامه مصباح با تأسیس مؤسسهی آموزشی و پژوهشی، فضایی فراهم آورد تا جوانان جویای جمال توحید، در آن به آموختن معارف اسلامی بپردازند و در پرورش اندیشهی خلاق و نقادانهی خویش توقف نکنند. او نهتنها معلمی دلسوز بلکه یاری بیمنت برای جوانان بود که آنها را به مقامات والای معنویت فرامیخواند و به تقویت روحیهی خودباوری در آنها کمک میکرد.
🔰از سویی دیگر، بقا و شکوفایی نظام اسلامی و گسترش ارزشهای دینی، از دغدغهها و کارویژههای فکری و عملی ایشان بودند و خود مطیع و مدافع همیشگی ولایت فقیه بود و در این راه از هجمهها هراسی به خود راه نداد و همچون دماوند استوار، در برابر تیرهای طعنه و تهمت ایستاد و با کلامی شیرین و منطقی، حقیقت را در دلها نشاند و دشمن را ناکام نهاد.
♨️ هستند عالمان فاضل و بافضیلتی که بهدلایل معلوم یا نامعلوم، از کنشهای سیاسی و اجتماعی برای تقویت نظام اسلامی و دفاع از آن فاصله میگیرند؛ اما علامه مصباح، نمونهای بارز از آن عالمان دینی است که در سختترین شرایط، بیان و بنان خویش را برای دفاع از حق و حقیقت به کار میگیرند.
🗂 دریافت متن کامل
#علامه_مصباح
#نویسندگان_حوزوی_خوزستان
@howzavian_khuzestan
✳طالبان طرب✳
دف زنان ، ماه آمده بیرون،
طالبان طرب کجا هستند؟
شاپرکهای بی قرار قنوت،
در دل نیمه شب کجا هستند؟
یک کمی دور تر از این وادی،
رود افتاده راه با شادی
مزه ی شیر با عسل دارد،
تشنگان رجب کجا هستند؟
نخلهای اجابت از هر سو،
نیمه شب سمت خاک خم شده اند
پس نگو هست دست ما کوتاه،
خوشه های رطب کجا هستند؟
در بهار چنین دل انگیزی،
وقت آن است تا که برخیزی
روی شاخه شکوفه وا شده است،
ذکرها روی لب کجا هستند؟
بخشش اش هست از گناه افزون،
نیست از این جهت کسی مغبون
به شما پس خدا بدهکار است،
دستهای طلب کجا هستند؟!
#سید_محمد_حسین_ابوترابی
#رجب
#شاعران_حوزوی
@shaeranehowzavi
یادداشت حجت الاسلام دکتر شریفی به مناسبت سالگرد ارتحال آقا مجتبی تهرانی در خبرگزاری تسنیم
متن کامل:
https://tn.ai/3230902
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی