1350. #علی_شریعتی درکنار داریوش ارجمند در حاشیه اجرای یکی از نمایشنامه ها درحسینیه ارشاد
http://yon.ir/cjMsL
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ #اشرف پهلوی رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد!
شماره آرشیو: 5181-4ع
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ روزی که مجلس به توپ بسته شد / تهديد #لياخوف براي به توپ بستن #سفارت_انگليس
#تقویم_تاریخ
2 تیر
❇️سال 1287
به توپ بستن #مجلس و پيروزي قواي #قزاق بر #مشروطه خواهان
از بامداد امروز دستجات قزاق از سواره نظام و پياده نظام به فرماندهي صاحبمنصبان روسي اطراف مدرسه سپهسالار و مجلس را محاصره کردند. در مقابل قزاقان عده زيادي از مشروطهخواهان که مسلح به انواع سلاحهاي گرم و سرد بودند در اطراف مجلس صفآرائي نمودند.
در نتيجه بين قواي قزاق و مشروطهخواهان جنگ درگرفت. ابتدا مشروطهخواهان پيروز شدند و ميرپنجه علي آقا فرمانده قزاقان شکست خورد. ولي به دستور کلنل لياخوف، فرمانده بريگاد مرکزي قواي قزاق، نيروي کمکي و توپخانه وارد ميدان شد و جنگ به شدت تا ظهر ادامه داشت. قواي قزاق مجلس را به توپ بست و تعداد زيادي از مجاهدين به شهادت رسيدند. به هنگام ظهر قواي قزاق پيروز شد و صداي مجاهدين خاموش گرديد. قزاقان وارد مجلس شدند و دست به تخريب و غارت زدند.
❇️به آتش کشيدن و غارت اموال خانه ظلالسلطان توسط نيروي قزاق
قزاقان خانه #ظل_السلطان عموي شاه را که از مخالفين بود به آتش کشيدند و اموال و اثاثيه او را غارت کردند. در اين يورش خانه بانو عظمي خواهر ظلالسلطان دستخوش غارت گرديد.
❇️به توپ بستن خانه ظهيرالدوله و انجمن اخوت
خانه ظهيرالدوله و انجمن اخوت را به توپ بستند و اموال آنجا را به غنيمت گرفتند.
❇️تهديد #لياخوف براي به توپ بستن #سفارت_انگليس
#لياخوف فرمانده قزاقان براي جلوگيري از تحصن مردم در سفارت انگليس آنجا را در محاصره قزاقان قرار داد و شايع کرد هرکس به سفارت انگلستان پناهنده شود مجلس سفارت را به توپ خواهد بست.
❇️راپرت امينالدوله و دستگيري و بازداشت مشروطهخواهان مخفي شده در پارک امينالدوله
کليه کساني که در پارک امينالدوله مخفي شده بودند توسط قزاقان با خفت و خواري و ضرب و شتم دستگير و به زنجير کشيده شدند. سيد محمد طباطبائي، سيد عبدالله بهبهاني و فرزندانشان جزء بازداشتشدگان بودند. (پارک امينالدوله واقع بود در حد فاصل سهراه ژاله و دروازه شميران به مساحت تقريبي پنجاه هزار متر و ملکيت آن متعلق بود به محسن اميني معروف به امينالدوله.
محسن خان امينالدوله فرزند ارشد ميرزا علي خان امينالدوله بود. وقتي ميرزا علي خان امينالدوله در زمان مظفرالدينشاه به جاي امينالسلطان به صدارت رسيد، براي اينکه پايههاي صدارت خود را محکم کند پسرش را وادار کرد با همسر خود که دختر ميرزا محسن خان مشيرالدوله بود متارکه کند و براي همسري وي خانم اشرف فخرالدوله دختر مظفرالدينشاه را که از بطن حضرت عليا دختر فيروز ميرزا فرمانفرما بود خواستگاري کرد. اين مصاهرت انجام گرفت و اولين ثمره اين ازدواج وزارت گمرکات بود که به وي دادند.
روزي که روحانيون و نمايندگان مجلس از ترس لياخوف به پارک وي پناه بردند او از ترس مراتب را به وسيله تلفن به باغشاه اطلاع داد و همين اطلاع موجب گرديد قزاقان به پارک آمده و روحانيون و نمايندگان و روزنامهنويسان را در کمال خفت و خواري به باغشاه بردند. امينالدوله به واسطه همين کار بين مشروطهخواهان وجههاي نداشت و هرگز به کار دولتي دعوت نشد و اگر درايت و لياقت همسرش «خانم فخرالدوله» نبود چه بسا مشکلات فراواني نصيب او ميگرديد. محسن اميني در سال 1329 شمسي در تهران درگذشت. از فرزندان وي دکتر علي اميني، ابوالقاسم اميني و سرتيپ محمود اميني به مقامات مهم سياسي و نظامي رسيدند.
پناهندگي برخي از نمايندگان مجلس و روزنامهنگاران از جمله تقيزاده، دخو، معاضدالسلطنه، ممتازالدوله، حکيمالملک به سفارتخانههاي انگليس و خارجه
عده زيادي از نمايندگان مجلس و روزنامهنگاران براي حفظ جان خود به سفارتخانهها پناه بردند. تقيزاده، ميرزا علياکبر خان دخو و معاضدالسلطنه در سفارت انگليس ملتجي شدند. ممتازالدوله و حکيمالملک در سفارت فرانسه مخفي گرديدند. عدهاي نيز سفارت عثماني را انتخاب کردند.
❇️فرار سيد جمال واعظ و برخي ديگر از مشروطهخواهان با لباس مبدل
عده زيادي از مشروطهخواهان از جمله سيد جمال واعظ با لباس مبدل از تهران فرار کردند.
بامداد امروز مشیرالسلطنه پاشاخان امیربهادر را به سمت وزیر جنگ و میرزا محمدعلی خان قوامالدوله را به سمت وزیر مالیه معرفی نمود.
در جنگ امروز 300 کشته و 500 زخمی باقی ماند.
به هنگام زد و خورد قزاقان و مشروطهخواهان عدهای از وکلای مجلس و وعاظ و روزنامهنگاران برای حفظ جان خود از دیوار شرقی مجلس فرار نموده خود را به پارک امینالدوله رسانیدند.
سربازان قزاق و سیلاخوری از محل اختفاء نمایندگان اطلاع یافتند و به پارک امینالدوله حمله بردند و پس از گشودن آتش به روی آنها حاج ابراهیم آقا نماینده آذربایجان به شهادت رسید.
تا عصر امروز تعداد بازداشتشدگان که محل حبس آنها در باغشاه بود به 300 نفر رسید.
ادامه در پست بعد ...
✳️ روزی که مجلس به توپ بسته شد / تهديد #لياخوف براي به توپ بستن #سفارت_انگليس
#تقویم_تاریخ
2 تیر
از پست قبل بخوانید ...
در تبریز قوای دولتی به سرکردگی میرهاشم ملاّی درباری به مجاهدان و مشروطهخواهان حمله کردند. عدهای کشته و گروهی بازداشت شدند.
❇️سال 1301
جنگ بین قوای دولتی و الوار یاغی در لرستان درگرفت. عده زیادی از الوار کشته شده و تعدادی دستگیر شدند.
❇️سال 1305
سربازان و درجهداران فوج سلماس به علت نرسیدن حقوق طغیان و شورش نمودند و سرهنگ یوسفخان ارفعی فرمانده خود را قطعه قطعه کردند و پس از غارت پادگان و اسلحهخانه به سمت خوی متواری شدند.
پادگان مراوتپه به فرماندهی سلطان جهانگیرخان سالار جنگ معروف به «لهاکخان» سر به طغیان و عصیان و شورش برداشتند. ظاهراً عصیان گردان مزبور به علت این بوده است که چندین ماه به افراد پادگان حقوق پرداخت نشده بود.
❇️سال 1306
کلاه جدیدی به نام #کلاه_پهلوی معمول و استعمال آن اجباری گردید. کلاه جدید با کلاه سابق این فرق را دارد که در جلوی کلاه سایهبان نصب گردیده است.
❇️سال 1308
وزارت پست و تلگراف 15 نفر محصل به اروپا اعزام کرد.
قانون مرور زمان مورد تصویب قرار گرفت.
❇️سال 1328
دکتر علیاصغر مؤدب نفیسی استاد مدرسه طب دارالفنون و اولین وزیر بهداری ایران درگذشت.
❇️سال 1331
دکتر محمد #مصدق پس از 26 روز غیبت از ایران و استظهار به موفقیت خویش در جلب نظر قضات دیوان دادگستری لاهه به تهران بازگشت. در مسیر بازگشت مصدق مردم ابراز احساسات شدید مینمودند.
❇️سال 1335
ایران 50 هزار تن گندم از آمریکا خریداری کرد.
❇️سال 1348
ایران تعدادی اتوبوس و مینیبوس به #رومانی صادر کرد.
❇️سال 1349
#کاخ_مرمر به شهرداری تهران واگذار شد تا موزه پهلوی در آنجا دائر شود.
❇️سال 1354
به دنبال جنجال مطبوعات خارجی در مورد رشوه دادن شرکتهای خارجی به بعضی از مقامات ایرانی، کمیسیون ویژه رسیدگی به این موضوع به ریاست صفی اصفیا تشکیل شد.
❇️سال 1355
در تهراننو و عباس آباد دو جوان مسلح در برخورد با مأمورین انتظامی کشته شدند. پس از شناسایی نام یکی از آن دو رحیمی علیآبادی بود.
iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ، سال 1965،ملاقات #محمدرضا_پهلوی با هارولد ویلسون نخست وزیر انگلیس
شماره آرشیو: 1-2738-115ز
iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ، سفر #شمس پهلوی به آفریقای جنوبی و دیدار با مقامات آن کشور
شماره آرشیو: 1509-11ع
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ چرا بعضی از مقامات خود را نوکر خانه زاد شاه می دانند!
#روزشمار
1 تیر 1340
❇️ انعکاس اخبار ایران در خبرگزاری های خارجی
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: نخست وزیر ایران، آقای امینی، روز چهارشنبه مخالفین خود را به امکان روی کارآمدن رژیم دیکتاتوری و انقلاب تهدید کرد.
پس از گذشت یک ماه و نیم، هنوز امینی که در آغاز حکومت خود مرد ضروری به نظر می رسید نتوانسته است مخالفین را از بین ببرد.
#امینی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته است: برنامه دولت من مورد پشتیبانی شاهنشاه است و این برنامه اجرا خواهد شد؛ خواه به دست خود من خواه به دست شخص دیگر. امینی افزود: «هرگاه دولت او سقوط کند ممکن است یک دولت دیکتاتوری و یا یک دولت انقلابی سرکار بیاید».
نخست وزیر ایران ضمنا تائید کرد که هرگاه مطبوعات به انتشار گزارش هایی که به تشویش اذهان عمومی منجر شود مبادرت ورزند آماده است بار دیگر مقررات سانسور برقرار کند. امینی شایعاتی را دائر بر این که بین او و ارتش اختلاف وجود دارد تکذیب کرد.
این اخطارها چهار روز پس از آن که سپهبد آزموده، که دولت را به اقدامات غیرقانونی متهم کرده بود، تحت تعقیب قرار گرفت بهعمل می آید. چهار افسر ارشد دیگر از ماه گذشته نیز به اتهام سوء استفاده از اختیارات خود در هنگامی که پست های غیرنظامی را به عهده داشته تحت تعقیب قرار گرفته اند؛ از طرف دیگر حدود 30 نفر غیرنظامی نیز به اتهام خیانت و کوتاهی در انجام وظیفه درحال بازداشت هستند.
امینی گفته است پرونده های زیاد دیگری نیز هم اکنون در دست بررسی است.
بر اساس این گزارش، دست چپی ها با آن که برنامه رفرم دولت تا اندازه ای ادعاهای آن ها را برآورده می کند برای امینی پشتیبان مطمئنی نیستند. اخیرا جبهه ملی، حزب سابق دکتر مصدق، تمام طبقات ملت را به مبارزه با دولت دعوت کرد.
❇️ در دادگاه محاکمه بقایی مطرح شد: چرا بعضی از مقامات خود را نوکر خانه زاد شاه می دانند!
بامداد امروز دادگاه عادی شماره 2 نظامی، به ریاست تیمسار سرتیپ صلاحی عرب برای استماع دنباله آخرین دفاعیات دکتر بقایی، نهمین جلسه خود را تشکیل داده و بقایی دفاعیات خود را دنبال کرد.
#بقایی گفت: این سفر که به کرمان آمدم یک دفعه مطلبی را الهام گرفتم؛ دیدم که بعضی مقامات موثر مملکتی به شاهنشاه مخابره می کنند، امضا می کنند، غلام خانه زاد؛ آن وقت فهمیدم که چرا این ها خیانت می کنند؛ این ها غلام خانه زادند. من خیلی متاسفم از گفتن این مطلب؛ برای این که آن کسی که امضا می کند، غلام خانه زاد گذشته از این که اقرار بر غلامی خودش می کند، اقرار می کند که مادرش هم کنیز بوده و پدرش هم غلام بوده، ولی کرمانی هیچ وقت نه غلام است و نه خانه زاد کسی است. دیدم این مسخره بازی هایی که در می آورند فقط همان روحیه غلامان و خانه زادان قدیم است؛ مثلا فرض کنیم روزی همه می روند به سلام؛ البته همه مشرف می شوند، به حضور شاهنشاه تبریک عرض می کنند، بعد از سلام می روند تلگراف هم می کنند، یک امضا هم می کنند. «غلام جان نثار» آخر تو که صبح رفتی تبریک را عرض کردی این تلگراف چیست؟ بعد هم این تلگراف را در روزنامه درج می کنند، چهل بار هم از رادیو می خوانند، این چه عمل مسخره ای است؟
بقایی افزود: در هر صورت کسی که خون کرمانی در بدنش هست نه غلام کسی است و نه خانه زاد کسی؛ ما همه بنده خدا هستیم و بنده هیچ کس دیگری نیستیم.
وی ادامه داد: دادگاههای نظامی مطابق آنچه در قوانین اساسی ما آمده و سایر ملل دنیا نیز به همین وضع رفتار می کنند، به منظور تنبیه و مجازات آن افرادی از ارتش است که احتمالا ممکن است تخلفاتی داشته باشند؛ دادسراهای عمومی، دادسراهای انتظامی، ادارات بازرسی ها و دادگاه های اداری که در تمام ادارات وزارتخانه ها وجود دارد خود دلیل بر این است که در هر طبقه از مردم، از مستخدم دولت گرفته تا کشاورز و پیشه ور و غیره، ممکن است اشخاص متخلفی باشند. بهترین نمونه آن را در این دادگاه حاضر می بینم که معلم اخلاق را به اتهام عملی که مبنا و پایه آن برخلاف اصول مسلم اخلاق می باشد به محاکمه کشیده اند و بنابراین اگر ضمن صحبت خود اشاره به افراد مقامات و اشخاصی می نمایم که مرتکب خیانت یا جنایت شده باشند، در هر لباسی که باشد، امیدوارم که رنجش و گله ای پیش نیاید.
ادامه در پست بعد ...
از پست قبل بخوانید ...
✳️ چرا بعضی از مقامات خود را نوکر خانه زاد شاه می دانند!
#روزشمار
1 تیر 1340
آن پرونده نامرئی که قبلا متذکر شدم برای من تنها وجود ندارد؛ در مملکت ما هم انحصاری نیست؛ در کلیه کشورهایی که یا تحت استعمار خارجی هستند و یا هنوز آثار نفوذ و تسلط خارجی را تحمل می کنند، نظایر این پرونده ها زیاد است. از آن روزی که من در مجلس پانزدهم به توطئه ضد رژیم مملکت پی بردم و به ائتلاف دو سیاست خارجی خانمان برانداز که برای تسلط کامل تر بر این کشور و تراشیدن یک دیکتاتور توافق کرده بودند، حمله کردم و یک تنه به میدان نبرد پای گذاشتم و بسیاری از جریانات را روشن کردم، اولین اوراق این پرونده تشکیل شد. البته من نمی خواهم از لطف و حوصله دادگاه محترم سوء استفاده کنم راجع به استیضاح خود از دولت جناب آقای ساعد توضیح بدهم، ولی اگر آقایان قضات محترم بخواهند کاملا به جریانات وارد شوند، ممکن است استیضاحی را که آن موقع به عمل آمد و با استیضاح آقای حسین مکی و آقای حائری زاده در یکجا چاپ شده است مطالعه بفرمایند؛ آن وقت ملاحظه خواهند فرمود که در ماوراء حمله به دولت ناتوان جناب آقای #ساعد، حمله به آن دیکتاتوری شده بود که داشت به وجود می آمد.
بقایی افزود: مجلس پانزدهم آخرین روزهای عمر خود را طی می کرد؛ مقدمات عقد یک قرارداد خائنانه ای در وزارت دارایی فراهم می شد که بالاخره به صورت لایحه الحاقی گس ـ گلشائیان به مجلس آمد. من در این حال مجال ندارم که از دفاع شجاعانه همکار صمیمی خود، آقای حسین مکی، و نطق هایی که در آن روزهای پرخطر با از جان گذشتگی ایراد کرد بپردازم. در آن روزها قدرت انگلستان به صورتی مخوف تر از همیشه به کشور ما سایه انداخته بود. تشریح موقعیت آن روز مجلس و دولت و سستی و یاس و بیچارگی مردم همه این ها خارج از حوصله بحث فعلی ما می باشد.
سیاستی که بعدا انتخابات دوره هیجدهم و نوزدهم و دو انتخابات رسوای دوره بیستم را تنظیم کرد در آن موقع برای انتخابات دوره شانزدهم در زیر پرده مشغول کار بود. اگر فرصت اجازه می داد، اوضاع آن روز را کاملا تشریح می کردم. در اثر استیضاح ها و نطق های آخر دوره پانزدهم، در میان مردم ایران یک جنبش ضداستعماری و یک هیجان احساسات ملی به وجود آمد؛ انتخابات شروع شد؛ وزیر کشور وقت که نخست وزیر اسبق، یعنی جناب آقای دکتر اقبال بود، در مجلس شورای ملی متاسفانه به ناموس مادرش قسم خورد که دولت در انتخابات هیچ گونه مداخله ای ندارد، ولى برای نمونه عرضی می کنم که چون مامورین دولت موفق نشدند کاندیداهای دولتی را به مردم کرمان تحمیل نمایند و دیدند که اگر انتخابات کرمان انجام گیرد، علیرغم آن که دکتر بقائی انتخاب خواهد شد، انتخابات دوره شانزدهم کرمان را نیمه تمام گذاشتند، به طوری که در تمام دوره شانزدهم، کرمان در مجلس شورای ملی نماینده نداشت.
آن روز هم برای خفه کردن ملت ایران به همان حربه های زنگ زده و عناوین مصالح ملی و مصالح عالیه و اخلال نظم و... متوسل می شدند، من متهم می کنم که ایادی مرموزی به منظور ایجاد دشمنی بین افراد شریف و پاک و درستکار ارتش از یک طرف، و من و حزب زحمتکشان ملت ایران و سازمان هایی که برای نیل به هدف های مقدس خود تشکیل داده ایم از طرف دیگر، تعمدا عنوان اهانت به ارتش را که اتهام من در پرونده 1328 بوده است، به اهانت به رئیس مملکت تحریف کرده اند؛ چرا؟ برای اینکه استقلال رای را از یک دادگاهی که اعضای محترم آن برخلاف دادگاه های عادی دادگستری، غیرقابل تغییر و ثابت نیستند و هر آن ممکن است آنها را عوض کنند بگیرند.
برای اینکه افسران محترم دادگاه را غیرمستقیم تهدید کرده باشند که صدور حکم برائت، ضدیت با مقام سلطنت است. هر کس با هر بدبختی در این مملکت خورده حساب داشت، هر قدرت فاسد و رشوه خواری که جواب حساب نداشت، هر قلدر و قانون شکن و دزدی که در این مملکت مصدر یک امری شد، برای سرکوبی مخالفین خود، مقام سلطنت را پیش کشیده است. کجا است آن افسر ارتشی که به خود این جرئت را بدهد و تمام عواقب آن را برای خود به جان و دل بخرد و در صدور رای برائت بی گناهی را که از نظر دادستان به رئیس مملکت توهین کرده است اعلام نماید؟
بقایی همچنین گفت: علت دستگیری من به صورت ظاهر، مقاله ای بود که راجع به عدم تعقیب افسران فراری شهریور و بعضی از مختلسین ارتش و همچنین پرونده مفتضح خفیف کننده عبور بارزانی ها از مرز عراق تا خاک شوروی نوشته شده بود؛ این مسائل را توهین به ارتش قلمداد کرده بودند.
از پست های قبل قبل بخوانید ...
https://eitaa.com/iichs_ir/1889
https://eitaa.com/iichs_ir/1890
✳️ چرا بعضی از مقامات خود را نوکر خانه زاد شاه می دانند!
#روزشمار
1 تیر 1340
❇️ دولت حرف نزند بهتر است!
روزنامه « #اطلاعات » در سرمقاله امروز خود، با اشاره به اظهارات اخیر امینی، نخست وزیر که گفته است: اگر دولت من برود یا انقلاب می شود یا کودتا، نوشت: هر چه دولت کمتر حرف بزند بهتر است؛ چون در این سوال و جواب ها گاهی مطالبی پیش می آید که ممکن است دستاویز و بهانه هیاهو و جنجال واقع شود و الا نه دولت وضع متزلزلی دارد که این گفت و گوها پیش آید نه اعلیحضرت چنین فکری دارند که دولت را عوض کنند، نه حرفی از دولت انقلابی یا نظامی در کار است.
«اطلاعات» در ادامه، اقدامات امینی را کافی ندانسته و نوشت: ما این دولت را مصلح می دانیم و پشتیبانی می نماییم، مادام که ضعف و سستی نشان ندهد. دفاع دکتر امینی در این که ضعیف نیست قانع کننده به نظر نمی رسد؛ راست است که در مدت کوتاه عمر خود قدم هایی برای تعدیل بودجه و حذف هزینه های زائد و کوتاه کردن دست افرادی که بر خزانه ملت تحمیل شده اند برداشته و مبارزه با فساد را عملا شروع کرده، اما این ها در برابر قدرتی که به دست گرفته، اختیاراتی که شخص شاه به ایشان تفویض نموده و دو مجلس را برای این که در کار دولت اشکال تراشی نکنند و مزاحمت فراهم ننمایند، منحل ساخته اند هرگز متناسب نیست.
iichs.ir
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 1 تیر 1340 : تشکیل یک سازمان مخفی برای جمع آوری مدارک سوء استفاده رجال!
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ #شهید_چمران درآیینه تصاویر
دانشمند مجاهد شهید دکتر #مصطفی_چمران از نمادهای تلفیق علم ومجاهدت دردوران معاصر به شمار می رود.وی به رغم سپری کردن بالاترین مدارج علم درایران وآمریکا وامکان برخورداری از مواهب آن،به یاری شیعیان مظلوم لبنان شتافت ودرکنار #امام_موسی_صدر ، سهمی مهم در ارتقاء وضعیت معیشتی این طایفه ایفا نمود.پس از پروزی انقلاب اسلامی،احساس مسئولیت نسبت به این حرکت عظیم اورا به ایران سوق داد وبه طور مشخص در تحرکات جدایی طلبانه در کردستان ونیز دوران دفاع مقدس نقشی مهم ایفا نمود وسرانجام در این راه به شهادت رسید.
تصاویر پیش روی شهید دکتر مصطفی #چمران را در ادوار گوناگون حیات نشان می دهد.
http://yon.ir/iZ5gr
@iichs_ir
#شهید_چمران درکنارنخست وزیر دولت موقت درملاقات با #حافظ_اسد درسفر به الجزایر
http://yon.ir/iZ5gr
@iichs_ir
#شهید_چمران دراقتدا به آیت الله خامنه ای دریکی از مراسم نمازجمعه دردانشگاه تهران
http://yon.ir/iZ5gr
@iichs_ir
#شهید_چمران درحال استماع سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین فلسفی قبل از ایراد خطبه های نماز جمعه شهرقم در حرم حضرت معصومه(س)
http://yon.ir/iZ5gr
@iichs_ir
#شهید_چمران درکنار همسرش غاده جابر دربازگشت به ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
http://yon.ir/iZ5gr
@iichs_ir
#شهید_چمران درکنارنخست وزیر دولت موقت درسفر وی به کردستان.درتصویر هاشم صباغیان وآیت الله شیخ صادق خلخالی نیز دیده می شوند
http://yon.ir/iZ5gr
@iichs_ir
#شهید_چمران درکنار برادرش مهندس مهدی چمران دربازگشت به ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی
http://yon.ir/iZ5gr
@iichs_ir