Rouyeshandisheh5.pdf
12.68M
🔖دانلود پنجمین شماره ماهنامۀ رویش اندیشه با موضوع: «تشکیل و تحکیم خانواده»
📌 آنچه در این شماره و در 88 صفحه میخوانید:
🔹پروندههایی با عناوین: تحولات ساختاری خانواده، تحولات نقش زنان در خانواده، تحولات ازدواج در ایران، تحولات روابط زوجین در خانواده و خشونت علیه زنان در خانواده
🔸گفتوگو با اساتید و کارشناسان: حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد، دکتر مریم اردبیلی، دکتر وحید شالچی، دکتر منصورهسادات صادقی، حجتالاسلام والمسلمین سالاریفر، دکتر زهرا داورپناه، دکتر راحله کاردوانی، دکتر سمیه عربخراسانی، دکتر تینا امین و خانم مذحجی. و گفتاری از: دکتر امیرحسین بانکیپورفرد و دکتر عالیه شکربیگی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚«موسوعة اهل البيت القرآنية» تفسیر روائی از منابع شیعه که به موضوعات مهم قرآنی پرداخته، به همت «العتبة الحسينية المقدسة» در 60 جلد منتشر شده است.
👈اطلاعات بیشتر: https://b2n.ir/w22413
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نکاتی در بازنمایی رسانهای بیان تجارب نزدیک به مرگ از منظر دستگاه تحلیلی فقه اجتماعی
✍️بهنام طالبی طادی
🔻میتوان به بهانه برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» که طرح سوالهای مختلفی را در ابعاد مختلف پیش روی اندیشمندان اسلامی، جامعه شناسان و روان کاوان قرار داده است، فانوس فقاهت اسلامی را نیز به سمت این مسئله نه (لزوماً یک برنامه تلویزیونی) تاباند و مشخصاً شاخه «فقه اجتماعی» را در مواجهه واقعی با مسئله بیان تجربیات نزدیک به مرگ در تریبون میلیونی رسانه ملی قرار داد.
فقه اجتماعی در مورد بیان تجارب نزدیک به مرگ در رسانه ملی چه موضع و سیاستی را ارائه میدهد؟ آیا از منظر فقه اجتماعی بیان تجارب جهت گیری خاصی به مذاق دین باوری جامعه نمیدهد؟ آیا این جهت گیری همسو با اصول و مبانی دینی است؟
اساساً مقاصد و مذاق حاکم بر روبنای احکام دین چه اصول زیربنایی و نظام واری را نبست به تنظیم مکانیزم اعتقادی جامعه پیشنهاد میدهد؟ آیا شفاف و سهل شدن باور به غیب نسخه پیچی خواهد کرد؟ یا سختی ایمان به غیب و آخرت را در غیرتجربی بودن آن قرار داده است و تجربی کردن آن خلاف مقاصد دین است؟
اگر چنین برنامههایی جنبه تذکری نسبت به مرگ و جهان آخرت داشته باشد و موجب ترمیم آنومیهای رفتاری در جامعه شود، فقه اجتماعی چه میزان و در چه سطوحی انتقال چنین گزارههایی به جامعه را اجازه میدهد؟ اساساً فقه اجتماعی چقدر به نیاز غریزی تجربه گرایی در باورهای دینی ضریب و اهمیت قائل است؟
👈 متن یادداشت را در «شبکه اجتهاد» بخوانید: https://b2n.ir/k50778
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚«قاعده اقرار» روانه بازار کتاب شد
📖 اقرار و اعتراف اشخاص و دایره نفوذ و شرایط آن، از دیرباز در مرکز توجه فقها بوده و از آثار مختلف فقهی، بهویژه کتابهایی که درباره «قواعد فقه» نگاشته شده، آن را موضوع بررسی قرارپ داده اند.
اهمیت این موضوع، خاصه در عصر حاضر و چالشهای مربوط به آن، سبب گردید تا قاعده «اقرار» یا به بیان دقیقتر، «اقرار العقلاء علی انفسهم جائز» به بحث گذاشته شود و مطالعاتی درباره آن صورت گیرد. هر چند «قاعده اقرار» چونان یک قاعده در کتب فقهی پیشینیان ذکر نشده، مفاد آن افزون و کتابهای مزبور، در روایات نیز مشاهده میشود.
کتاب پیشرو، تألیف جتالاسلام سیدمجتبی نورمفیدی، ضمن بررسی موارد تطبیق این قاعده در منابع یادشده، صورتبندی روشنی از آن در هفت فصل ارائه میکند و چشماندازهای پژوهشی آن را مینمایاند.
👈 معرفی تفصیلی: https://b2n.ir/e04934
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢روش شناسی و مبانی فقه زیدیان ناصری
✔️جلسه دفاع از رساله دکتری محمدعلی صالحی مریزجانی با عنوان «روش شناسی و مبانی فقه زیدیان ناصری با محوریت کتاب الابانه به ضمیمه تصحیح دو کتاب الطهاره و الصلوه» از سوی معاونت آموزش و پژوهشی دانشکده شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
👈 معرفی رساله: https://b2n.ir/x26512
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اقسام مالکیت در فضای مجازی/ جایگاه مالکیت در تقسیم بندی اعتباریات
✔️حجتالاسلام مهدی زمانیفرد، در درس خارج «فقه فضای مجازی» بیان داشت: ملیکت در دو بخش حقیقی و اعتباری مورد بحث قرار میگیرد. ملکیت حقیقی عبارت است از مالکیتی که بر اساس عوامل خارجی تحقق پیدا میکند و قابل سلب نمیباشد. ملکیت اعتباری مالکیتی است که بر اساس قرارداد تحقق پیدا میکند و قابل سلب میباشد.
مدرس خارج فقه حوزه علمیه مشهد گفت: ملکیت در فضای مجازی از اعتبارات بعد الاجتماع خاص محسوب میشود؛ زیرا جزئیات ملکیت مانند انواع، اسباب و … در هر دین و مذهب متفاوت است. در اینجا باید به منابع شرعی رجوع کرد.
👈 بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/a71993
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 انتشار «گزیده شناخت نامه حدیث»
📘کتاب «گزیده شناخت نامه حدیث» تألیف آیتالله محمدی ریشهری و با گزینش و ترجمه حجتالاسلام عبدالهادی مسعودی از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث منتشر شد.
اثر یاد شده در 12 فصل، متون قرآنی و روایی درباره حدیث را گردآورده، بسیاری از مسائل فراروی حدیث را تبیین کرده و به برخی از پرسش های نسل معاصر دراین باره پاسخ داده است.
👈 معرفی: https://b2n.ir/h99246
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💻 آغاز فعالیت سایت جدید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
✔️سایت جدید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همزمان با ایام مبارک عید سعید فطر، بر روی دامنه www.jameehmodarresin.org آغاز به فعالیت نمود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚«رساله حقوق امام سجّاد(ع)؛ ارزیابی سندی، تحلیل انتقادی نسخهها و شرح متن
📖این کتاب به قلم کاووس روحی برندق، در دو فصل سامان یافتهاست؛ در فصل نخست، به شرح متن رساله حقوق و در فصل دوم، به روششناسی بررسی سند و متن روایات بهطور عام و ارزیابی سند و تحلیل تطبیقی انتقادی نسخههای رساله حقوق پرداخته است.
👈 معرفی اثر: https://b2n.ir/q73065
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
آشنایی با بحار الانوار .PDF
3.14M
🔖دانلود کتاب «آشنایی با بحارالانوار» نوشته استاد احمد عابدی
📖 بحارالانوار که به همت و تلاش چهل ساله علامه مجلسی تدوین شده است یکی از بزرگترین و کاملترین دایرهالمعارفهای حدیث شیعه است. مجموعه حاضر به قلم استاد احمد عابدی با هدف معرفی این گنجینه عظیم منتشر شده که در 313 صفحه ضمن معرفی ویژگیهای بحارالانوار، زندگی، شخصیت، تالیفات و آثار علامه مجلسی نیز شرح داده شده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نقدی بر سخنان استاد فاضل لنکرانی پیرامون «اجتهاد در ضروریات دین»
🔻دیدگاه و نظر؛
✔️در گزارشی از قول استاد محمدجواد فاضل لنکرانی، آمده بود که ایشان گفتهاند: شاید برخی فکر کنند حجاب بر اثر اجتهادهای پیچیده فقهی به وجود آمده است و در زمان ما قابلیت اجتهاد جدید دارد ولی هرگز اینگونه نیست. یکی از امور مسلم در اجتهاد این است که اجتهاد در ضروریات دین راه ندارد. … چطور در مسئله وجوب روزه اجتهاد راه ندارد و اگر انسان مسافر و مریض نباشد روزه بر او واجب است، حجاب هم همینطور است. … اصل مسئله حجاب از ضروریات دین است.
۱- اینکه «اجتهاد در ضروریات دین راه ندارد»، از امور مسلم نیست. وقتی در اموری مانند اصل توحید و نبوت و امامت باب اجتهاد و بحث باز باشد، آیا میتوان پذیرفت که در فروعات، اگر چه ضروری دین باشد باب اجتهاد بسته است؟
۲- انکار ضروری دین لزوما به انکار خدا و رسول نمیانجامد. چهبسا اجتهاد فقیه در ضروری دین در مقام بحث علمی و نظری، به نفی آن ضروری بیانجامد ولی در مقام التزام و عمل، آن فقیه ملتزم به آن ضروری باشد.
۳- از آنجا که ما در زمان غیبت و محرومیت از وجود معصوم (ع) هستیم، انکار ضروری دین، به معنای عدم کفایت ادله برای اثبات آن است نه به معنای انکار امر اعتقادی یا فقهی در واقع و در لوح محفوظ.
۴- ضروری بودن امری در یک زمان، آن را برای همه زمانها ضروری نمیکند. چهبسا امری در زمانی ضروری دین بوده و در زمانی دیگر به واسطه اجتهاد، از ضروری بودن خارج شده است. این ادعا را در کلمات عالمان بزرگ نیز میتوان یافت:
👈 متن کامل یادداشت: https://b2n.ir/h54775
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 فراخوان ثبتنام دوره سطح 3 حوزه با گرایش «فقه و هیئت»
👈ثبت نام: http://reg.ismc.ir/rules/248
☎️جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با تلفنهای: 02532936311 الی 02532936314 از ساعت 10 الی 13 و 16:30 الی 20:30 تماس برقرار نمایید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔پذیرش مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین(ع) در مقطع سطح عالی و خارج
📌تحت اشراف آیتالله مکارم شیرازی
☎️ تلفن: 02537742626
👈جهت اطلاعات بیشتر: www.mfih.ir
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔پذیرش مرکز فقهی - اصولی «معهد الاجتهاد الفعال»
📌تحت اشراف استاد علیاکبر سیفی مازندرانی
👈 جزئیات بیشتر در پوستر/ دریافت دفترچه پذیرش: https://eitaa.com/mahadfaal/596
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔آغاز دروس خارج آیتالله سید حسن مرتضوی و آیتالله مهدی مروارید به صورت حضوری
👤درس خارج فقه آیتالله مرتضوی
📆زمان: یکشنبه ١٨ اردیبهشت
⏰ساعت ٧ صبح
🏛مکان: مشهد، خیابان شهید هاشمی نژاد، هاشمی نژاد ١١، انتهای کوچه، پلاک ١۴، بیت معظمله
👤دروس خارج فقه و اصول آیتالله مروارید
📆زمان: یکشنبه ١٨ اردیبهشت
⏰ساعت: ۱۰:۵۰ صبح
🕌مکان: مشهد، مدرسه آیتالله خویی، فاز جدید
گفتنی است، با توجه به پایان ماه مبارک رمضان و ورود به عرصه فعالیتهای تحصیلی و آموزشی، دروس خارج حوزه علمیه خراسان از روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ به صورت حضوری آغاز میشود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ۳۱ اردیبهشتماه، آخرین مهلت ثبتنام متقاضیان ورود به حوزههای علمیه
✔️معاون آموزش حوزههای علمیه از تمدید مهلت ثبت نام متقاضیان ورود به حوزه های علمیه خبر داد و گفت: این مهلت از ۱۵ الی ۳۱ اردیبهشت سال جاری میباشد.
🌐سامانه پذیرش حوزه های علمیه به آدرس paziresh.ismc.ir جهت ثبت نام داوطلبین گرامی در بازه زمانی اعلام شده باز است و ثبت نام فقط به صورت اینترنتی صورت میگیرد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📲 دانلود «اپلیکیشن جامع کتب استاد مطهری»
🔹دسترسی به همه کتابهای شهید مطهری
🔹 جستجو در متن و فهرست کتابها
🔹دسترسی به سخنرانیها
🔹کتابهای صوتی
🔹دورههای آموزش الکترونیکی
👈 دانلود اپلیکیشن از بازار: http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.motahari.app&ref=share
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚اندیشه سیاسی - تربیتی علوی در خطبههای نهج البلاغه
✔️جلد سوم کتاب «اندیشه سیاسی - تربیتی علوی در خطبه های نهج البلاغه» (خطبه های 83 - 105) نوشته استاد احمد بهشتی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۵۱۲ صفحه به چاپ رسید.
🔻عناوین برخی از خطبه هایی که در این جلد منتشر گردیده است، عبارتند از: خطبه غرّا، عمروعاص، خداشناسی و موعظه، اعتقادات و اخلاق فردی و اجتماعی، الگوهای هدایت و ضلال، درس عبرت، نیم نگاهی به طلیعه مهر نبوت و درس عبرت، توحید و موعظه، خطبه بی مانند اشباح، آینده تاریک، فتنه کور و حیرت افزای اموی، آینده نگری و اخبار از امور غیبی، یادی از قیامت و آینده مردم، جایگاه امام علی در بعثت و جهاد نبوی، خیانت بنی امیه و سقوط ذلت بار آنها.
گفتنی است، جلد اول و دوم این اثر به ترتیب حاوی ۳۵ و ۴۷ خطبه از نهج البلاغه بود و این جلد، مشتمل بر ۲۲ خطبه و شامل خطبه های ۸۳ تا ۱۰۵ است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📸 آیتالله سیدموسی شبیری زنجانی، عصر پنجشنبه (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱) به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام مشرف شدند. معظمله ضمن زیارت، بر سر مزار والدشان (آیتالله حاج سید احمد زنجانی) و همچنین اساتیدشان (آیتالله بروجردی و آیتالله داماد) و همچنین بر سر مزار مرحوم حجتالاسلام والمسلمین بیگدلی و برخی دیگر از علمای مدفون در حرم حاضر شدند و فاتحه قرائت کردند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢باید در مقابل اسرائیل جهاد کرد
✔️آیتالله نوری همدانی در دیدار نائب رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان
🔹در حال حاضر نیز راهی جز جهاد و هم فکری در مقابل اسرائیل وجود ندارد، تمام مردم دنیا در روز قدس راهپیمایی کردند و شعار دادند؛ ولی ما این را کافی نمیدانیم؛ امروز روز حرف نیست و باید عمل کرد.
🔸اگر آنهایی که در فلسطین تک تک کشته میشوند، با هم جمع شوند و باهم باشند، پیروز میشوند؛ چراکه صهیونیستها از مرگ میترسند ولی ما مسلمانان از مرگ هراسی نداریم چون یا غالب میشویم یا شهید؛ البته باید به میدان بیاییم و با هم متحد باشیم.
👈 بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/m03827
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
مقاله اصلی استاد مددی.pdf
540.1K
🔖نگاهی به دیدگاههای طبّی استاد سید احمد مددی»
✍️ نویسنده: دکتر افشین احمدپور
✂️این مقاله نگاهی است اجمالی به اشارات طبی استاد سید احمد مددی و نقطه نظرات خاص ایشان درباره مفاهیمی همچون طب اسلامی، اعتبار سنجی فهرست کتب و روایات طبی، تفاوتهای طب قدیم و جدید و مسائلی از این دست که از خلال مصاحبهها، دیدارها و دروس خارج فقه و اصول استاد استخراج شده و با حفظ نگاه انتقادی به رشته تحریر درآمده است.
🔻این جستار نشان میدهد که استاد مددی با دانشی قابل تحسین از طب قدیم و متون آن و تبحری کمنظیر در شناخت و تحلیل روایات و مصادر آن، نگاه منظومهای منحصر به فردی در این زمینه دارد که میتواند در اعتبارسنجی روایات طبی و نقد و بررسی ادعاهای مدعیان طب اسلامی راه گشا باشد.../ موسسه طِبُنا
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢توصیههای مهم مراجع تقلید به کارگزاران حج و زیارت
✔️آیتالله مکارم شیرازی: وضعیت کنونی مناسبات ایران با عربستان اشتباه است که از سوی دو طرف صورت گرفته؛ باید بهوسیله حج کاری کرد که بدبینیها تبدیل به خوشبینی شود. این مناسک، بهصورت مستقیم حج است ولی بهصورت غیرمستقیم یک مسأله سیاسی است هرچند اسم امور سیاسی برده نشود.
✔️آیتالله نوری همدانی: ویژگی مهم حج این است که در زمان معین، اجتماع جهانی مسلمین تحت عنوان حج جمع شوند و با ایجاد وحدت و همدلی به بیان مسائل و مشکلات مرتبط به جهان اسلام بپردازند... باید سعی کنید در ایام حج، عظمت انقلاب اسلامی و حقایق آن را به دیگر مسلمانان بهخوبی نشان دهید.
✔️آیتالله سبحانی: شرط انجام حج براساس آیه قرآن استطاعت است، اگرچه سهمیه کشورهای اسلامی و به دنبال آن جمهوری اسلامی ایران در حج پیش رو کاهش یافته است، اما تلاش کنید که حضور عوامل بعثهها و کارگزاران به حداقل برسد و لازم است با در نظر گرفتن شرایط آن کشور، زائران با عزت بروند و با عزت بازگردند.
✔️آیتالله شبیری زنجانی نیز برای رفع موانع موجود در مسیر ادای فریضه حج دعا کردند و با ابراز خرسندی از برگزاری حج امسال، علاقه روزافزون مردم و زائران را نسبت به مقدسات، بشارت الهی دانستند.
👈 بخوانید: رهنمودهای مراجع + گزارشی از وضعیت اعزام زائران به سرزمین وحی: https://b2n.ir/f40960
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مسأله ثبوت هلال ماه؛ جدال حکم واقعی و ظاهری
✔️استاد خسروپناه: منشأ اختلاف در تفاوت مبنایی در حقیقت رؤیت است. روایات شیعه و اهل سنت بر رؤیت تاکید میکند و بیشک مقصود از رؤیت، رؤیت متعارف در عرف جامعه است. پس موضوع افطار و امساک شرعی، تولد هلال نیست که با محاسبات ریاضی به صورت یقینی کشف میشود چون متعلق چنین یقین ریاضی، تولد هلال است؛ نه رویت هلال که موضوع حکم شرعی است. موضوع حکم شرعی، رؤیت معرفتشناسانه است نه تولد هستیشناسانه هلال.
✔️حجتالاسلام محمدعلی میرزایی: برخلاف دعوی اخیر که موضوع اصلی در موضوع هلال، جنبه معرفتشناسی آن از راه رؤیت است نه جنبه هستیشناسی ولادت ماه! باید از این نگاه و هزینههای سرسامآورش برای اندیشه دینی برائت جست، زیرا با کمی دقت در طبع طبیعی، عقلانی، عقلی، علمی و عرفی ادبیات دین اسلام، میتوان فهمید که دین و شریعت تشخیص مصادیق موضوعات را به عقلانیت علمی بشر وانهاده است و صرفاً به موضوعات شرعی خاص و احکام آن پرداخته است.
✔️حجتالاسلام محمد متقیان تبریزی: توصیه جناب میرزایی بهبهرهگیری از روش علمی در موضوع شناسیهای عرفی، به دلیل اعتقادی است که به دستیابی علم و ابزار تکنولوژیکی بهواقع موضوعات و مصادیق دارد؛ و همین امر سبب میگردد که ایشان و کسانی که چنین باوری دارند، در مواجهه با دستگاه فقاهتی، لب به اعتراض گشوده و عدم استفاده از علم روز در فرآیند موضوع شناسی را مورد نقد قرار دهند.
👈 گزارش کامل این گفتگوی علمی مکتوب و پاسخ به نقدها را در «شبکه اجتهاد» بخوانید: https://b2n.ir/t72656
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 کتاب ارزشمند «ابراهیم بن هاشم» تألیف استاد علی عندلیبی (استاد درس خارج مدرسه شهیدین) توسط انتشارات جامعة المصطفی العالمیة منتشر شد.
✔️ابراهیم بن هاشم یکی از روات پر روایت است، که در این کتاب بیش از 30 وجه عام وثاقت برای وی مطرح شده است. این وجوه برای اثبات توثیق روات دیگر نیز قابل استفاده است. مطالعه و مراجعه به این کتاب که از معدود کتب رجالی است که به بحث مهم «وجوه عامه توثیق» پرداخته، به همه طلاب سطوح عالی و خارج سفارش میشود.
🔹تعداد صفحات: 294
🔹چاپ اول: 1400
🔹زبان: فارسی
🔹قطع: رقعی
🔹قیمت: 65,000 هزار تومان
👈خرید آنلاین از طریق سایت انتشارات: https://buy-pub.miu.ac.ir/product/4066788
📌 همچنین خرید کتاب با تخفیف 20 درصد از نمایشگاه کتاب امکانپذیر است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺درس خارج فقه خلق پول
📌موضوع: «بررسی مشروعیت خلق پول و احکام مرتبط به آن»
👤استاد: سید محمدرضا مدرسی طباطبایی
⏰ زمان: سه شنبهها/ ساعت: ۹- ۱۰
🔗درس به صورت حضوری و غیرحضوری (آنلاین) برگزار می شود: https://rubika.ir/qommpth
🏢 مکان: قم، صفائیه، کوچه ۳۷، فرعی پنجم، پلاک ۱۷۲، موسسه پرتو ثقلین
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کرسی ترویجی «الزامات کلامی فقه نظام ساز»
👤ارائه: حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسن حسنی، پژوهشگر و مدرس حوزه و دانشگاه
👤ناقد: حجتالاسلام عبدالحسین مشکانی، مدرس حوزه و دانشگاه و مدیر گروه جامعه و نظام مرکز مطالعات راهبردی حوزه علمیه قم
📆 زمان: سه شنبه 20 اردیبهشت 1401، ساعت11 تا 13
🏢 مکان: قم، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)
📡 حضور مجازی از طریق: https://join.skype.com/I7qOg2slYw3U
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 کرسی علمی ترویجی «فلسفه اصول»
👤ارائه: استاد علی اکبر رشاد
👥 ناقدان: استاد احمد مبلغی و استاد علیرضا قائمینیا
👤دبیر علمی: حجتالاسلام والمسلمین ذبیحالله نعیمیان
📆 زمان: چهارشنبه 21 اردیبهشت، ساعت 17
🏢 مکان: قم، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)
📡 حضور مجازی از طریق: join.skype.com/I7qOg2slYw3U
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔳 مراسم بزرگداشت مقام مرجعیت و علم و فضیلت آیتالله علوی گرگانی (قدس سره)
🕌 مکان: حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها (شبستان امام خمینی)
📆 زمان: روز چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۱ بعد از نماز مغرب و عشا
🔗 ضمنا مراسم زنانه همزمان در حسینیه شهدا (خیابان صفاییه) بعد از نماز مغرب و عشا برگزار میگردد.
📌حضور مراجع عظام تقلید، علما، فضلا و اساتید محترم و سایر اقشار مومن موجب تکریم مقام مرجعیت و علم و فضیلت خواهد بود.
💠 جامعه مدرسین، شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم و مجمع عمومی جامعه مدرسین، بیت معظمله
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 مناسبات اخلاق و فقه در گفتوگوی اندیشوران
📖چاپ دوم کتاب «مناسبات اخلاق و فقه در گفتوگوی اندیشوران» اثر محمد هدایتی در پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۳۴۷ صفحه منتشر شد.
🔻این اثر در سه بخش تهیه و تدوین شده است؛ در بخش اول که تحت عنوان "مقدمه ای تحلیلی بر مناسبات اخلاق و فقه" تالیف شده، ضمن تعریف اجمالی اخلاق و فقه، به انواع مقایسه و نسبت سنجی اشاره شده است؛ همچنین بر لزوم یا ترجیح همگرایی یا وحدت اشاره گردیده و سپس راهکارهای کشف وحدت و همگرایی در سه سطح مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در بخش دوم و سوم "متن گفتگوهای اخلاق و فقه" با آیات جعفر سبحانی، محمدعلی گرامی و محی الدین حائری شیرازی و اساتید احمد احمدی، محسن اراکی، علیرضا اعرافی، عبدالحسین خسروپناه، محمدتقی سبحانی، ابوالقاسم علیدوست، سید مصطفی محقق داماد، محمد عندلیب همدانی و غیره آمده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢عقلانیت حاج شیخ عبدالکریم حائری در شکلگیری، گسترش و ماندگاری حوزه علمیه قم
✍️ استاد سیدضیاء مرتضوی
✂️آنچه بیش از همه در این بنیانگذاری نقش داشته و زمینه دیگر عوامل را فراهم ساخته، «عقلانیت» و خردمندی حاجشیخ بوده است؛ عقلانیتی که به درک درست موقعیت خود و جامعه، شناخت درست اهم و مهم، بازشناسی اهداف کوتاه و محدود از هدف بزرگ و نهایی، شناخت نقشی که حوزه و روحانیت و مرجعیت در آینده جامعه و کشور دارد، و شناخت درست ماهیت استبداد رضاخانی و دینستیزی او و چگونگی تعامل با آن انجامیده است و سایر عوامل و ابزارها را که هر یک در جایگاه خود نقشآفرین و ارزنده هستند، در خدمت همین عقلانیت گرفته است. عقلانیت حاجشیخ مظاهر و دستاوردهای مختلفی داشته، اما آنچه سرآمد همه آنهاست، همان برپا ساختن حوزه علمیه قم است.
🔻سرفصلها:
🔹انسان و جامعه بر مدار عقلانیت
🔹حائری، خردمندی بزرگ
🔹نمونههایی از عقلانیت حاجشیخ
🔹عقلانیت در برپایی و استمرار حوزه قم
🔹نمونههایی از درایت و عقلانیت در ماندگاری حوزه
1️⃣ ناهمراهی با مخالفان سربازی اجباری در قم
2️⃣ ناهمراهی با بافقی، مدرّس و عالمان تبعیدی
🔸عدم حمایت از آیتالله بافقی
🔸نهی از واکنش و پیگیری
🔸عدم حمایت از مدرّس
🔸عدم همراهی کامل با عالمان تبعیدی
🔸سیاست در عین عدم دخالت سیاسی
3️⃣ بردباری در برابر غائله همسانسازی لباس
4️⃣ عدم موضعگیری در کشتار مسجد گوهرشاد
5️⃣ بردباری در برابر جام زهر کشف حجاب
🔹رویکرد کلی حاجشیخ در میانه حوزه و رژیم
🔹رویه امام صادق(ع) الگویی برای حاجشیخ
👈 بخوانید: https://b2n.ir/j70143
🆔 https://eitaa.com/ijtihad