🔻
آنچه در ادامه میآید بازنویسی حکایتی است که یکی از هموطنان عرب (به نام یاسر فرحانی که از اعضای صفحه ما هستند) برایم تعریف کردند:
اینجانب چند سالی است که در زمینه ناسیونالیسم عربی (اصطلاحاً: پانعربیسم) مطالعه میکنم. مدتی پیش شنیدم یکی از فعالان ناسیونالیست عربی که به جرم حمل اسلحه در زندان بود، آزاد شده. یکی از دوستان را واسطه قرار دادم تا با او مصاحبهای داشته باشم. دیدار انجام شد. نکات بسیار جالبی را فهمیدم که از آن میان میخواهم به یک نکته اشاره کنم. اینکه چگونه به آن وادی کشیده شد؟
او گفت: بسیاری از اعضای خانوادهی من، ایثارگر دفاع مقدس هستند. با اینکه وضع مالی متوسط و رو به پایین داریم، اما اکثر خانوادهی من وفادار به نظام ولایت فقیه و پایبند به ایران هستند. قضیه از جایی شروع شد که در دوران دبیرستان (در اهواز)، از لحاظ درسی بسیار قوی بودم ولی چند نفر دانش آموز لُر بختیاری، که با هم بر سر درس رقابت داشتیم، برای تضعیف روحیهی من، مرا مسخره میکردند و بخاطر عرب بودن، به من اهانت کردند. من هم پاسخ آنها را دادم و آنها در جواب گفتند که ما لُرها از نسل کوروش هستیم و تمدن آن چنانی داشتیم ولی شما عربها، بیفرهنگ هستید و چند ناسزا به من گفتند. سکوت کردم اما آتش کینه در قلب من روشن شد. این انگیزهای شد که درباره تاریخ عرب باستان مطالعه کنم و به تمدنهای باشکوه عرب باستان بیشتر آگاه شدم. مثل تمدن سبأ در جنوب جزیرة العرب یا تمدن عربهای غسانی و شهر پترا (صلع) که جزو عجایب هفتگانه جدید دنیا است. از سویی قلبم، پر از نفرت و کینه نسبت به کوروش هخامنشی شده بود. پس از مدتی، با رتبه دو رقمی وارد دانشگاه تهران شدم. آنجا بر سر یک مسئله شخصی با یک دانشجو به اختلاف خوردم و او در مقابل، به من (به عنوان یک عرب) فحاشی کرد. بعد فهمیدم که دانشجوی تاریخ دانشگاه تهران و ادمین یک صفحه تاریخی در فیس بوک است. وارد صفحهاش شدم و آنجا دیدم که از طرفداران کوروش هخامنشی است و در صفحهاش به عربها اهانت و فحاشی میکنند.
این باعث شد که هر روز قلبم بیشتر و بیشتر لبریز از بغض و نفرت نسبت به کوروش و هخامنشیان بشود. همان ایام، یکی از دانشجوهای عرب خوزستانی که خیلی به من کمک میکرد (کتاب و سی دی درباره تاریخ عرب به من میداد) من را به جلسهای دعوت کرد (در تهران) که در منزل یکی از فعالان فرهنگی عرب برگزار میشد. چند جلسهای شرکت کردم. به تدریج، در صفحات تاریخی فیس بوک، بحث و گفتگو میکردم ولی هرچه بیشتر با ملایمت حرف میزدم، بیشتر از سوی طرفداران کوروش هخامنشی (مدعیان گفتار نیک) مورد فحاشی قرار میگرفتم. این مسائل سبب شد که تصمیم بگیرم همه وقت خودم را صرف مبارزه علیه کوروش و هخامنشیان و دفاع از هویت عربی خودم بکنم. این شد که حضورم در جلسات ثقافیة (همان جلسات فرهنگی ناسیونالیسم عربی) بیشتر شد. چون سطح معلوماتم خوب بود، پس از مدتی، آنان از من خواستند که در جلسه، کنفرانس ارائه کنم و من هم پذیرفتم. مطالعاتم بیشتر و بیشتر شد. بعد از مدتی من را به جسات خصوصی دعوت کردند و از من خواستند که تابستان در جلسات اهواز هم کنفرانس برگزار کنم. آنجا افرادی حضور داشتند که در کشورهای عربی رفت و آمد زیادی داشتند. به تدریج، در جمعهای خصوصیتردعوت شدم و کار به جایی رسید که نه فقط نسبت به کوروش و هخامنشی، بلکه نسبت به ایران حس تنفر به من دست داد و الآن هم از اسم ایران متنفرم. وارد برنامه مسلحانه برای آزادی اهواز شدم که من و اعضای تیم بازداشت شدیم. امروز پشیمانم اما از نفرتی که نسبت به ایران دارم پشیمان نیستم. فعالیت فرهنگیام به قوت خود باقی است.
#پترا #عرب #آریایی #ناسیونالیسم #ملیگرایی
@ir_bastan
🔻
دایرة المعارف تاریخ آکسفورد: اکثر ایرانیان، با آغوش باز، اسلام را پذیرفتند
☑️ این جمله همواره توسط برخی تکرار میشود که «ایرانیان به زور شمشیر مسلمان شدند». این سخن، سخن درستی نیست.بلکه سخن کسانی است که یا آگاه نیستند یا آگاهند ولی از سر بُغض و حسد، حقیقت را مخفی میکنند. دکتر عبدالحسین زرینکوب در ابتدای کتاب «کارنامه اسلام» مینویسند که فتوحات مسلمین با شمشیر بود، اما نشر اسلام با شمشیر نبود. بلکه مسلمین، به مردمان اجازه میدادند که بر دین خود باقی بمانند و صرفاً به حکومت، جزیه (مالیات شرعی) بدهند. در دانشنامه تاریخ آکسفورد نیز میخوانیم: «اکثریت ایرانیان، با اختیار، اسلام را در آغوش کشیدند. برخی از زرتشتیان نیز به هندوستان کوچ کردند و برخی نیز بر دین زرتشتی باقی ماندند.»
The majority of Iranians embraced Islam and many Zoroastrians fled to India, but traces of Zoroastrianism remained.
☑️ مشاهده اسکن از متن دایرة المعارف تاریخ آکسفورد:
www.adyannet.com/fa/news/19993
@ir_bastan
🔻
#دروغ_جدید: نسخهای از منشور کوروش که بر استخوان اسب نوشته شده در چین یافت شد
✔️ متن کامل نوشتار در مرقومۀ بعدی
@ir_bastan
👇🏻
برخی رسانهها مدعی شدند که یک نسخه از استوانه کورش هخامنشی، بر روی چند تکه استخوان فسیل شدهی اسب در چین یافته شده. آنان مدعی شدهاند که این نشانهی بزرگواری کوروش است که منشور او تا چین هم رفته.
✔️ پاسخ:
نخست: ما قبلا شواهد و دلایلی ارائه کردیم و گفتیم که منشور کوروش جعلی است:
adyannet.com/fa/news/30614
وقتی خودِ منشور جعلی باشد، طبیعتاً بازنویسی آن هم جعلی خواهد بود.
دُیُّم: از کجا معلوم این استخوان اسب باشد؟ شاید استخوان الاغ باشد. و دیگر اینکه اصالت این فسیل استخوان با کدام سند علمی تأیید شده است؟ اروینگ فینکل میگوید که این استخواننوشتهها، بعید است مربوط به دوران باستان باشد. امروزه نیز دیدگاه غالب این است که این استخواننوشتهها، جعلی و نوعاً سندسازی است.
سِیُّم: به فرض که این استخوان، واقعی باشد، لیکن هیچ شاهدی وجود ندارد که نوشتههای روی استخوان، همان متن منشور کوروش باشد. حسین بادامچی (از شخصیتهای متوهم باستانگرا) ادعا میکند که نوشتههای روی استخوان، از روی استوانه کوروش نسخه برداری شده ولی کاتبان چینی در نسخهبرداری دچار اشتباه شدند. به همین خاطر، نوشتههای روی استخوان با نوشتههای منشور فرق دارد!
نهایت استدلال مدعیان این است که چون منشور کوروش به خط اکّدی است و نوشتههای روی استخوان هم به زبان اکّدی است، پس نوشتههای روی استخوان، از روی منشور کوروش نوشته شده (سخنی به غایت نادرست). خُب این همه متن اکّدی داریم. شاید نوشتههای روی استخوان از رویدادنامه نبونید یا یک متن اکدی دیگر، کپی برداری شده باشد.
چَهارم: اگر فرض کنیم منشور کوروش واقعی باشد، در این صورت باید بگوییم که در آن کوروش، مردوک (گوساله) را خدای خود میخواند. باید پرسید آیا در این استخوان هم چنین چیزی آمده است؟
پنجم: مدعیان، اقرار دارند که نوشتههای روی این فسیل استخوان به زبان اکدی است! از سویی به دروغ مدعی هستند که چینیهای باستان آن را از روی منشور کورش نوشتند. خوب اینجا پرسشی پیش میآید که مگر مردم چین زبان اکّدی (که زبان مردم بین النهرین بود) را بلد بودند؟ اگر قرار بود این منشور کورش بازنویسی و برای مردم چین به ارمغان برده شود میبایست ترجمهای از آن به سوی چین میرفت. نه متن اکّدی آن...
✔️ اسناد کامل متن:
adyannet.com/fa/news/26712
@ir_bastan
🔻
شلدون ادلسون (Sheldon Adelson) یهودی امریکایی، پدر معنوی ترامپ ساعتی پیش از دنیا رفت.
او مالک مراکز بزرگ قمار در امریکا و سنگاپور و... بود. او کسی بود که از ترامپ خواسته بود تحریمها را افزایش و به ایران حمله اتمی کند.
☑️ با عرض معذرت، به چهرهاش نگاه کنید. مثل خوک میماند...
@ir_bastan
باستان نامه
🔻 دلباختگان کوروش هخامنشی در خدمت صدام ☑️ توضیح در مرقومۀ بعدی @ir_bastan
🔻
دلباختگان کوروش هخامنشی در خدمت صدام
اینجانب (ادمین کانال ir_bastan) حدود یازده سال است که در عرصه ناسیونالیزم (ملیگرایی) و تاریخ ایران باستان مطالعه میکنم. ناگزیر دربارهی جریانهای ناسیونالیستی تُرک، عرب و بلوچ و... نیز مطالعات و پژوهشهای میدانی داشته ام. میخواهم یکی از تجربیات خود را عرضه کنم.
گروهکهایی مثل نضال (الاحوازیه) در سالهای اخیر موفق شدهاند عدهی قابل توجهی از جوانان عرب ایران را به سمت خود جلب کنند. این گروهکها که از دید خودشان، هویتطلب و از دید ما، تجزیه طلب هستند، بر دو زخم مینشینند. در حقیقت، آنان مردم عرب را متوجه زخمها و دردها میکنند و به ایشان میگویند: درمان دردها این است که خودمان یک کشور مستقل عربی داشته باشیم. راه چاره آن است که به صورت فرهنگی و مسلحانه اقدام کنیم. این دو زخم عبارت اند از:
نخست. معیشت و آبادانی: وقتی دولت (دولتی که به هر طریق از مردم رأی گرفته) نفت و گاز را از زیر پای مردم میبَرَد و در تأمین معیشت آنان کوتاهی میکند، این زخم میشود بر دل مردم. البته در این چهل سال، هرگاه امور به دست نیروهای انقلابی بود، کارهای بزرگی انجام شد که قابل انکار نیست.
دُوّم. شخصیت و آبرو: وقتی عدهای زیر پرچم کوروش هخامنشی و با شعار آریاییگرایی، به عربها اهانت میکنند، این میشود یک زخم بر دلهای مردم عرب خوزستان. درحالیکه آنان جزو اصیلترین مردمان عرب هستند که بسیاری از زمان ساسانیان و برخی هم از دوران اسلامی در خوزستان زندگی میکنند. بارها از برخی مردمان عرب شنیدم که ما فقر را تحمل کردیم و میکنیم. اما اهانت و تحقیر را تحمل نمیکنیم. یعنی فحش و ناسزا، چیزی است که آن را نمیبخشیم.
متأسفانه تعداد قابل توجهی از پیروان جریان نضال (الاحوازیه) در حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی، به نشر مطالبی در تمجید از صدام و سران بعث عراق اقدام میکنند. تیراندازی به سمت مردم عادی را هم بخاطر داریم. یقیناً آن دسته از دلباختگان کوروش که به هر بهانه، مردمان عرب را به باد ناسزا میگیرند، در این تفرقه و فجایعِ ناشی از آن سهیم هستند. به عبارتی دستشان به خون آلوده است. چون بر پیکر هموطنان عرب ما زخم میزنند و در نتیجه مگسهای سعودی و بعثی دور زخم جمع میشوند.
#صدام
#عرب
#الحواز
#الأحواز
#السوس
#عبادان
@ir_bastan
#اسلام
▪️ شهید زرتشتی، فرهاد خادم، شفا گرفتهٔ امام حسین (علیه السلام)
🔻 فرهاد خادم فارغالتحصیل دانشگاه صنعتی شریف، و از مهندسان فعال در تنگهی چذابه بود که در سال ۱۳۶۰، در عملیات فتح المبین در ۲۴ سالگی به شهادت رسید.
🟣 شفای فرهاد به دست امام حسین (ع)
به گفتهی خانم تاجگوهر کوچکی (مادر شهید فرهاد خادم) وقتی فرهاد خردسال بود (۲-۳ ساله)، به شدت بیمار شد. شب عاشورا بود و ما (پدر و مادر فرهاد)، ناامیدانه با دستهی عزاداران امام حسین روبرو شدیم. بارقهای از امید در قلب ما درخشیدن گرفت و ناله کنان امام حسین را صدا زدیم. با گذشت مدتی اندک، فرهاد از بیماری نجات مییابد. اما محبتی که امام حسین (علیه السلام) به این خانواده زرتشتی کرد، فراموش نشد. (مصاحبه با ایسنا، ۵ مهر ۱۳۹۳).
⚫️ کتاب «جای پای فرهاد»
این کتاب، زندگینامهی شهید فرهاد خادم است که از زبان مادرش روایت شده و از سوی انتشارات روایت فتح در سال ۱۳۸۹ به چاپ رسید. مادر شهید، در ۷ مهر ۱۳۹۴، که میهمان برنامهی خندوانه بودند، گفتند: رهبر معظم انقلاب، آیت الله خامنهای، این کتاب را دیدند و از آن تمجید و قدردانی کردند، از آن روز کتاب زندگی فرزندم مورد توجه مردم قرار گرفت.
@ir_bastan
لطفاً بخوانید
شهید فرهاد خادم (متولد ۱۳۳۶)، فارغالتحصیل دانشگاه صنعتی شریف، و از مهندسان فعال در تنگهی چذابه بود که در سال ۱۳۶۰، در عملیات فتح المبین در ۲۴ سالگی به شهادت رسید.
🟣 شفای فرهاد به دست امام حسین (ع)
به گفتهی خانم تاجگوهر خداداد کوچکی (مادر شهید فرهاد خادم) وقتی فرهاد خردسال بود (۲-۳ ساله)، به شدت بیمار شد. شب عاشورا بود. پدر و مادر فرهاد، ناامید از همهجا، در خیابان با دستهی عزاداران امام حسین روبرو شدند. بارقهای از امید در قلب تاجگوهر درخشیدن گرفت و ناله کنان امام حسین را صدا زد و از او یاری خواست. با گذشت مدتی اندک، فرهاد از بیماری سخت، نجات مییابد. اما محبتی که امام حسین (علیه السلام) به این خانواده زرتشتی کرد، فراموش نشد. مدتی گذشت، خانم تاجگوهر هر ساله نذر خود را ادا میکرد. مدتی بعد پیوند این خانواده با آل محمد (صلی الله علیه و آله) دو چندان شد. این خانواده در سفری به مشهد، به زیارت امام رضا (علیه السلام) هم رفتند و این برنامهی هر سالهی این خانواده شد. (مصاحبه با یسنا، ۵ مهر ۱۳۹۳).
⚫️ کتاب «جای پای فرهاد»
این کتاب، زندگینامهی شهید فرهاد خادم است که از زبان مادرش روایت شده و از سوی انتشارات روایت فتح در سال ۱۳۸۹ به چاپ رسید. مادر شهید، در تاریخ ۷ مهر ۱۳۹۴، که میهمان برنامهی خندوانه بودند، گفتند: این کتاب مورد توجه عموم قرار نگرفته بود، تا اینکه رهبر معظم انقلاب، آیت الله خامنهای، این کتاب را دیدند و از آن تمجید و قدردانی کردند، از آن روز کتاب زندگی فرزندم مورد توجه قرار گرفت و به چاپ دوم هم رسید. (نقل به مضمون)
🔶 پشت به شاه، رو به امام
شهید فرهاد خادم، جزو آن دسته از زرتشتیانی بود که در قبال خیانتهای حکومت پهلوی سکوت نکرد و فریاد «مرگ بر شاه» سر داد. او جزو نخستین زرتشتیانی بود که با نهضت امام خمینی (ره) همراهی کرد و در راهپیماییها و تظاهرات، نقش فعالی داشت.
@ir_bastan
mandana.mp3
1.88M
🔻
آیا ماندانا (مادر کوروش) مادر آریاییهاست؟ دو دقیقه درباره مادر کوروش... جالب است. گوش کنید.
#روز_مادر
مشاهده اسناد کامل این گفتار:
https://www.adyannet.com/fa/news/32709
@ir_bastan
شهید سردار حاج قاسم سلیمانی.mp3
2.92M
#فاطمیه
▪️ در شبهای عملیات، در سختیهای جنگ، پناهگاهی جز دامان فاطمه (سلام الله علیها) نداشتیم.
🎙 سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) برای بهترین و پاکترین جوانان تاریخ ایران، مادری کرد.
▪️ باستاننامه:
@ir_bastan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻
روایت مادر شهید زرتشتی، فرهاد خادم از دیدار با رهبر معظم انقلاب:
☑️ همهٔ کتابهای ما بردند!
مادر شهید در برنامه خندوانه: زندگی فرهاد را نوشتیم و چاپ کردیم. کتاب «جای پای فرهاد»... در نمایشگاه، آقای خامنهای آمدند و کتاب را دیدند و تقدیر کردند. بعد که رفتند جمعیت زیادی آمدند و کتاب را خریدند. طوری که کم آوردیم و به خیلیها نرسید و دیگر نتوانستیم پاسخگوی مردم باشیم. بعداً کتاب را تجدید چاپ کردیم که بقیه علاقهمندان هم بتوانند تهیه کنند.
@ir_bastan