فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جاده جنگلی درازنو استان گلستان
#گیلان
محوطه باستانی قلعه خسرو
محوطه باستانی قلعه خسرو که از جاهای دیدنی اردبیل است، در ۲۸ کیلومتری از بخش شمال غربی این شهرستان و در نزدیکی روستایی به نام قوناق قیران قرار دارد و شامل دو قلعه و یک گورستان میشود. یکی از قلعهها را بالای کوه شش داغی میتوان مشاهده کرد و این در حالی است که این قلعه و کوه شش داغی، درون قلعهی دوم که بزرگتر است، جای گرفتهاند. گورستان نیز در بخش جنوبی کوه دیده میشود که قبرهای متعددی بهصورت پراکنده در آن به چشم میخورند. یکی از این قلعهها قلعه خسرو است که به دوره مفرغ جدید (۱۷۰۰ تا ۱۴۵۰ سال پیش از میلاد) تعلق دارد و استقرار آن تا عصر آهن یک (۱۵۰۰ تا ۱۲۰۰ سال پیش از میلاد)، عصر آهن دو (۱۲۰۰ تا ۸۰۰ سال پیش از میلاد) و عصر آهن سه (۸۵۰ تا ۵۵۰ سال پیش از میلاد) تداوم داشت
#اردبیل
#محوطه_باستانی_قلعه_خسرو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طبیعت شهرستان نودشه
#کردستان
نان محلی قطاب😋
🔸نان قطاب از نانهای محلی استان خراسان و شهر بجنورد است که در بعضی دیگر از شهرهای ایران هم پخته میشود اما ممکن است مواد اولیه آن کمی متفاوت باشد. برای تهیه نان قطاب از سبزی چریش، که نوعی سبزی کوهی است، استفاده میشود. علاوهبر سبزی چریش برای تهیه این نان محلی به سیبزمینی، آرد، عدس، پیاز، برنج نیمدانه و روغن نیاز دارید. همان طور که از مواد اولیهاش مشخص است این نان ارزش غذایی زیادی دارد.
#نان_محلی_قطاب
#خراسان_شمالی
#بجنورد
#خوراکی_محلی
برنج نیم دانه ۵۰۰ گرم
سیب زمینی دو عدد متوسط
چریش، سبزی محلی یك كیلو گرم
پیاز یك عدد بزرگ
آرد یك كیلو گرم
عدس ۵۰۰ گرم
نمك و روغن و ادویه جات به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا چریشها را ریز كرده و همراه مقدار اندكی آب در قابلمه میگذاریم تا خوب له شود بعد از سرد شدن آن را در یك صافی میگذاریم و آب آن را به طور كامل جدا میكنیم، به طور جداگانه برنج و سیب زمینی پوست كنده را در مقداری آب میگذاریم تا خوب له شود و به صورت خمیر درآید، بعد عدسها را كه از قبل آب پز شده است را به برنج و سیب زمینی اضافه میكنیم، بعد از آماده سازی این مواد پیاز را خرد كرده و در روغن به همراه ادویه و زردچوبه و فلفل و نمك تفت میدهیم و سبزی و مواد آماده شده را به آن اضافه میكنیم ،مواد داخل خمیر آماده است، خمیر را كه از قبل آماده كرده ایم به مدت دو ساعت میگذاریم تا خوب جا بیفتد، سپس آنها را به اندازه هر یك ۲۰۰ گرم جدا میكنیم و روی سینی میگذاریم و همراه وردنه آن را باز میكنیم بعد مقداری مواد را را روی آن میگذاریم و به طوری كه نصف خمیر، از مواد پوشیده شده باشد آن را صاف میكنیم
بعد طرف دیگر خمیر را روی آن بر میگردانیم و با سر انگشتانمان دور آن را به هم میچسبانیم تا باز نشود. میتوان برای پخت، نان را در تنورهای گازی كوچك یا فر قرار داد، ولی سبك قدیمی كه هنوز هم در خیلی از منازل مرسوم است، موزاییكی تمیز كه از قبل آن را به مدت چند ساعت روی شعله كم گذاشته ایم تا خوب داغ شود نانها را روی آن قرار میدهیم تا رنگ خمیر به صورت نان پخته شده درآید. نان محلی ما آماده است