✳️دروغ بزرگ شبه روشنفکران در خصوص سیدجمال الدین اسدآبادی
❎بررسی اسناد ادعایی علیه سید جمال اسدآبادی/۱
🔹در سال 1342 همزمان با اوج نهضت امام، دو تن از « #روشنفكران » ماسونى به نامهاى «اصغر مهدوى» و «ايرج افشار» يكباره دفترى به نام مجموعه اسناد و مدارك چاپ نشده دربارۀ سيد جمال الدين مشهور به افغانى را به نمايش گذاشتند!
🔸ليكن نكتۀ درخور بررسى و شايان نگرش اينكه چه رازى در كار بوده است كه « #روشنفكران »مرموز اين مرز و بوم پيوسته همزمان با نهضتها و حركتهاى عالمان اسلامى بر ضد زورمداران حاكم و جهانخواران استعمارگر، به بررسى و پژوهش پيرامون زندگى و كاركرد #سيد مى نشستند و روزى با دستاويز «دفاع» و گاهى به بهانۀ «افشاگرى»، بر ضد او قلم مى زدند؟! #ايرج_افشار در مقدمۀ «مجموعه» يادشده آورده است:
🔹... اسناد و كتب سيد كه در خانۀ امين الضرب بوده است سالهاى دراز از طرف (امين الضرب ثانى) حفظ و حراست شده است. دوست ارجمند من دكتر اصغر مهدوى، دانشيار دانشگاه تهران جميع آنها را از ميان خزانۀ گرانبهاى مكاتبات و نوشتجات پدرى خود مجزا ساخت و به من كه از افتخار دوستى و محبتش برخوردارم افتخار بخشيد..
🔸نامبرده روشن نساخته است كه دكتر اصغر مهدوى با آن «شوق تمام» كه براى پخش اين «مجموعه» داشته است، چگونه در پى گذشت نزديك به پنجاه سال از عمر خود و بيش از هفتاد سال از شهادت سيد، يكباره همزمان با آغاز نهضت امام در انديشۀ جدا كردن اين «سندها» از به اصطلاح خزانۀ گرانبهاى مكاتبات و نوشتجات پدرى خود افتاده است؟! چه رازى نهفته داشته است كه «شوق» و آزمندى خود را براى پراكندن به اصطلاح سندهاى يادشده در درازاى دهها سال از زندگى خود، پنهان كرده است؟!
🔹 #ايرج_افشار براى آنكه بتواند آنچه را كه به نام مجموعه اسناد به بازار آورده است با نوشته هاى #تقى_زاده پيوند دهد و چهرۀ سيد را مرموز، پيچيده و ناشناخته بنماياند.
◀️در اين مجموعه چند برگ به اصطلاح «سند» كه نشان دهندۀ فراماسونى بودن سيد مى باشد آورده شده است كه مىتوان گفت اصولاً آن «مجموعه» را تنها براى به نمايش گذاشتن اين سندها چاپ و پراكنده ساخته اند.
🔹در این سند که ادعا شده توسط مرحوم سید جمال نوشته شده است آمده :
در لیله عاشورا دهم شهر محرم الحرام داخل لج گردیدم و در آن زمان در مصر اقامت داشتم.
سنه 1293
🔸با چشم پوشى از پرسشهايى كه دربارۀ اين يادداشت از نظر «خط» مطرح است نكته هايى در خور بررسى و نگرش است:
1. هر انسان باسوادى مى داند كه «عاشورا» با دهم شهر محرم برابر است، و آوردن آن دو به دنبال يكديگر، كارى نيست كه معمولاً از تحصيلكرده هاى حوزۀ اسلامى سر بزند.
2. جملۀ «در ليله عاشورا... داخل لج گرديدم» و جملۀ «آن زمان در مصر اقامت داشتم» با يكديگر سازگارى ندارد؛ زيرا جملۀ نخستين به سبك و روش خاطره نويسى است ليكن دومى با عنوان «در آن زمان» يادى از گذشته هاست و نيز «اقامت داشتم» كه با فعل ماضى آمده است.
اگر #سيد_جمال_الدين به خاطره نويسى خو داشته و رويدادهاى زندگى خود را در دفترى يادداشت مى كرده است، آوردن جملۀ «در آن زمان در مصر اقامت داشتم»، چه مفهومى دارد؟ و اگر در روزگار ديگرى آن را نگاشته بايد ديد چه انگيزهاى او را به نگارش آن واداشته است؟!
3. نكتۀ سؤال برانگيز ديگر اينكه در زير اين يادداشت مهر « #سيد_جمال_الدين_حسينى 1277» زده شده است! مهر زدن پاى جمله اى از خاطرات، آن هم به شكلى كه در كتاب يادشده ديده مى شود، به هيچ وجه با عرف و عادت، سازگار نيست و اگر خوى سيد چنين بوده است بايد در زير همۀ يادداشتهاى او اين مهر ديده مىشد، ليكن در زير ديگر يادداشتهايى كه به نام او در كتاب يادشده آمده است، اين مهر ديده نمىشود. آيا سيد اين مهر را تنها براى اينكه ماسونى شدن خود را براى همگان روشن سازد، ساخته است؟! آيا سيد بر آن بوده است كه ننگ ماسونى را مانند چك بانكى با مهر و امضا از خود به يادگار گذارد؟!
🔻براستى اگر ما براى روشن كردن اين موضوع كه سيد، حتى براى دورهاى كوتاه به سازمان فراماسونرى سرنسپرده است، هيچ سند و برهانى نداشته باشيم آيا مدرك يادشده به تنهايى گويا و نمايانگر اين واقعيت نيست كه ماسونى بودن سيد از دروغهاى ساخته و پرداخته مزدوران استعمار براى بدنام كردن و به زير سؤال بردن سيد است؟!(نهضت امام خمینی،ج۳، ص۸۰)
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️دروغ بزرگ شبه روشنفکران در خصوص سیدجمال الدین اسدآبادی
❎بررسی اسناد ادعایی پیرامون سید جمال اسدآبادی/۲
🔹«سند» ديگر نامه اى است كه «لژ كوكب الشرق» در قاهره به شخصى به نام «#جمال_الدين» نوشته و به او خبر داده است كه در جلسه اعضاى لژ با اكثريت آرا به عنوان رئيس لژ براى يك سال برگزيده شده است
دربارۀ اين نامه نيز بايسته است نكته هايى يادآورى شود:
1️⃣ اگر مقصود از « #جمال الدين » سيد جمال الدين اسدآبادى است؟ بايد با پيشوند «الشيخ» آورده مى شد. در كشورهاى عربى عنوان «شيخ» براى روحانيان از اهميت ويژهاى برخوردار است و تنها در هنگام خوار داشتن از آوردن آن خوددارى مىشود. به ويژه اينكه لازمۀ محتواى نامۀ يادشده نيز تجليل بيشتر از سيد بوده كه به رياست لژ برگزيده شده است!!
2️⃣ اين نامه بدون آرم و سربرگ سازمان فراماسونرى است و در واقع نامۀ رسمى سازمان شمرده نمى شود. آيا باور كردنى است كه سازمانى با آن سيستم پيچيده و گسترده، براى شخصيتى كه به رياست يكى از لژهاى آن برگزيده شده است، نامۀ غيررسمى و فاقد عناوين معمولى بفرستد؟!
3️⃣ آنان كه ماسونى بودن سيد را مطرح كردهاند، خود اعتراف دارند كه سيد پس از پيوستن به فراماسونرى، ديرى نپاييد كه از آن بيرون آمد و يا بيرونش كردند، بنابراين چگونه پذيرفتنى است كه عضو تازه واردى را كه هنوز بدرستى آزمايش نشده است، به رياست لژ برگزيده باشند؟!
4️⃣ تاريخ اين نامه سال 1878 مىباشد در صورتى كه سيد در همين سال بنا بر فرمان ارباب فراماسونها (#استعمار_انگليس) از مصر بيرون شده بود و اصولاً در مصر حضور نداشت تا به مراسمى در لژ فراخوانده شود.
🔸برگهاى ديگرى نيز پيرامون ارتباط سيد با فراماسونها در اين «مجموعه» آورده شده است كه اگر ساختگى نباشد دست كم نمى تواند براى اثبات ماسونى بودن سيد گواه درخور توجهى باشد و چون در اين دفتر براى بررسى زندگى سيد جمال و نقش مزدوران استعمار در ناپسند نماياندن چهرۀ سيد، مجالى نيست، ناگزير آن را مىگذاريم و مى گذريم و برآنيم كه به يارى خداوند در فرصتى مناسب به بررسى زندگى سيد و نوشته هاى ديگران دربارۀ او بنشينيم و از روى دروغپردازىها و نيرنگ بازىها و خيانت هايى كه پيرامون سيد انجام گرفته است پرده برداريم.
ليكن نكته اى كه بايسته است پيرامون مجموعه اسناد و مدارك چاپ نشده... ناگفته نماند اين است كه سازمان فراماسونرى، هيچ گاه رخصت نمى دهد كه سندها، نوشته ها و ديگر نشانه هاى فراماسونى يكى از اعضاى سازمان، پراكنده شود و در دسترس مردم قرار گيرد، اكنون بايد ديد كه چگونه به اصطلاح «اسناد و مدارك» ماسونى بودن سيد را آشكارا چاپ و پراكنده ساختند؟!
🔹اسماعيل رائين آورده است:
... چون براى سيد بازماندگانى نبوده، #سازمان_فراماسونرى نمى دانسته است كه نوشته ها، سندها و كتاب هاى سيد در كجا و در دست چه كسانى قرار دارد؛ از اين رو به آن دست نيافته و سرانجام آن سندها و نوشته ها چاپ و پراكنده گرديده است!!
🔸اين دسته از نويسندگان بر آن بوده اند، چاپ و پخش مجموعه اسناد و مدارک چاپ نشده دربارۀ #سيد_جمال را بر خلاف سياست سازمان فراماسونرى بنمايانند و اينگونه وانمود كنند كه با پخش اين «مجموعه» در واقعيت فراماسونها غافلگير شدند، ليكن آنچه كه اي دروغ را بر ملا و نيرنگ بازان را رسوا مى كند، اين است كه نه تنها حاج امين الضرب از اعضاى #فراماسونرى بوده است بلكه اصغر مهدوى و ايرج افشار كه «مجموعه» يادشده را دسته بندى كرده و در دسترس مردم گذاشته اند نيز از ماسونها مى باشند و اصولاً بيشتر آنان كه سيد را فراماسون وانمود كرده اند، خود از سرسپردگان سازمان فراماسونرى مىباشند و «على القاعده» سازمان #فراماسونرى پس از مرگ امين الضرب به خانۀ او رفته و «اسناد ماسونيك» او را بيرون برده و لابد از بردن «سند»هاى «ماسونيك» سيد جمال «خوددارى ورزيده است»؟!!
🔹بنابراين اگر واقعاً هم #سيد_جمال سندها و نوشته هايى در خانۀ حاج امين الضرب داشته، بى ترديد از ديد #سازمان_فراماسونرى پوشيده نبوده و چاپ و پخش اين سندها نيز بنا بر سياست #سازمان_فراماسونرى انجام پذيرفته است و اصغر مهدوى و ايرج افشار تنها اجراكنندگان اين سياست بودهاند تا با اين شگرد و با بدنام كردن سيد، نهضت اسلامى ايران را به زير سؤال برند و تاج و تخت شاه و آز و نياز استعمارى امريكا را از خطر حتمى برهانند.(نهضت امام خمینی،ج۳، ص۸۲-۸۸)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📸سید جمال اسدآبادی در آینه تاریخ/۱
🔹«روشنفكران» ماسونى به درستى مى دانستند كه نوشتههاى تقى زاده «چندان اعتبارى ندارد» از اين رو بر آن شدند كه اين بار براى رويارويى با نهضت امام «مجموعۀ اسناد و مدارك» دربارۀ #سيد_جمال را به بازار آورند تا به خيال خام خود پايگاه مردمى رهبران روحانى را سست سازند و زمينۀ جوسازى و سمپاشى بر ضد آنان فراهم كنند و با به نمايش گذاشتن به اصطلاح «سند»هايى كه فراماسونى بودن سيد را پابرجا مى سازد، زمزمۀ مشكوكى را كه #تقىزاده در سال 1297 بر ضد او آغاز كرده بود، به بار نشانند و بدين گونه راه مبارزه را بر پيشروان برگشتناپذير و نستوه انقلابهاى اسلامى و مردمى ببندند و زورمداران و جهانخواران را از خطر انقلابهاى اسلامى برهانند.(نهضت امام خمینی،ج۳،ص۸۰)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📸سید جمال اسدآبادی در آینه تاریخ/۲
🔹در پى آغاز نهضت امام در آذر ماه سال 1341 و قيام خونين و كاخ برانداز 15 خرداد 42 نيز مى بينيم كه «روشنفكران» ماسونى، بار ديگر به تاخت و تاز بر ضد سيد جمال برمى خيزند و قلم خود را در راه تيره و آلوده كردن چهرۀ او به كار مىگيرند و چون بدرستى دريافته بودند كه خطر نهضت امام براى رژيم شاهنشاهى ايران و استكبار جهانى، از نهضت هاى پيشين بيشتر و ريشه اى تر است، يورش قلمى آنان به سيد جمال نيز كينه توزانه تر و دامنه دارتر مى شود. (نهضت امام خمینی،ج۳، ص۸۰)
🇮🇷 @IRANeMOASER
📸 سید جمال اسدآبادی در آینه تاریخ/۳
🔹به دنبال خيزش سيد ابوالقاسم كاشانى بر ضد استعمارگران و دست افزارهاى ايرانى آنان، مى بينيم كه تقى زاده بار ديگر به ياد سيد جمال مى افتد و در مقاله اى كه در سال 1344 مى نويسد، پيرايۀ گذشتۀ خود بر ضد سيد جمال را به اسم اينكه «در مصر شنيده شد كه وى در آنجا در محفل فراماسونى داخل بوده و...» دوباره نويسى مىكند و اين بار پيرايۀ ديگرى را نيز بر ضد سيد جمال مىسازد و ادعا مى كند: «... مشاهده شد كه امين الضرب كه خيلى مريد و شيفته وى بود نسبت به او كم اعتقاد شده چو مى گفت در عرض راه ديد كه سيد نماز نمىخواند»!!
تا با اين شگرد شيطانى راه سيد جمال را بى رهرو سازد و رهبر بازگشت ناپذير آن روز ايران سيد ابوالقاسم كاشانى را به زير سؤال برد و مبارزۀ او با زورمداران و جهانخواران را به شكست كشاند.(نهضت امام خمینی،ج۳،ص۸۰)
🇮🇷 @IRANeMOASER
روزنامه جوان.pdf
311.4K
📰رجوعی دوباره به حافظه تاریخی
◀️متن یادداشت تفصیلی #روزنامه_جوان در معرفی کتاب #روزگار_قائم_مقامی/ 21-12-98
🔹اگرچه همه دلسوزان اذعان دارند كه بازخوانی مقاطع چالش برانگيز تاريخ #جمهوری_اسلامی_ايران، يكی از ضرورتهای مغفول در تاريخنگاری انقلاب اسلامی است اما مراعات جهات اخلاقی يا برخی ملاحظات سياسی يا احيانا در نظر گرفتن #مصالح_شخصی يا گروهی موجب گرديده كه برخی حقايق تاريخی چنان كه بايسته و شايسته هست، به گوش نسلهای جديد و جوان نرسد.
🔸21اسفند1398؛ روزنامه جوان در صفحه تاریخ خود رجوعی دوباره به حافظه تاریخی داشت و بر پایه کتاب #روزگار_قائممقامی به بازخوانی آن مقطع حساس و سرنوشتساز پرداخت. در بخشی از این گزارش میخوانیم:
🔹شيخ حسينعلی منتظری يكی از شارحان تئوری #حكومت_اسلامی و ولايت فقيه است كه در كوران حوادث، سرگذشت پرحادثه ای را تجربه كرد. يك روز فقيه عاليقدر لقب گرفت، چندی بعد به عنوان مرجع نسل انقلابی معرفي گرديد و مدتی بعد در فرايندی شتابزا، به جايگاه قائم مقام رهبری رسيد، اما ديرزمانی نگذشت كه سير نزولی جايگاه اجتماعی اش آغاز گرديد. مطرح شدن مفاسد سيدمهدی هاشمی كه باند تبهكار او نزديك به 30قتل نفس در پرونده داشت، نقطه آغاز نزول قائم مقام بود.
🏢راههای تهیه کتاب:
🔹نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
تلفن: 22579192_021
نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49.
تلفن: 32904231-025
🇮🇷 @IRANeMOASER
⁉️این روزها که بیشتر در خانه هستید چه برنامهای دارید؟
✳️طرح خانه و کتاب؛ پیشنهاد ویژه بنیاد تاریخپژوهی به مخاطبان فرهیخته
🔹این روزها به خاطر وضعیت خاص کشور و توصیه مسئولان بهداشتی بیشتر در خانه هستیم. از این فرصت میتوانیم به بهترین وجه استفاده کنیم و برای کتابهایی که خواندنشان را دوست داریم وقت بگذاریم.
🔸پیشنهاد ویژه ما برای شما:
1. نهضت امام خمینی -حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی
2. روزگار قائممقامی-سهراب مقدمی شهیدانی-محمدجواد فرجنژاد
3. شریعتی در دادگاه تاریخ- حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی
4. روایتهای ناروا- سهراب مقدمی شهیدانی
5. جوانان درباری و آرمانشهر-حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی
🏢راههای تهیه کتاب:
🔹نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
تلفن: 22579192_021
نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49.
تلفن: 32904231-025
🔆گفتنی است کلیه آثار با چهل درصد تخفیف به مخاطبان محترم عرضه خواهد شد.
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️پاسخ امام خمینی به نامه حجت الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی درباره اعلامیه علیه #حزب_رستاخیز
🔹در اسفند ماه ۱۳۵۳ محمدرضا پهلوی تشکیل #حزب_رستاخیز را با هدف تکحزبی کردن ساخت سیاسی کشور اعلان کرد. با انحلال احزاب دیگر روند مستبدانه رژیم پهلوی با رویکرد سیستم یکپارچه حزبی بیش از پیش شد. از این رو حجت الاسلام سید حمید روحانی در نامه ای به امام خمینی نظر ایشان را درباره این حزب جویا می شوند. ایشان در مورد این نامه چنین توضیح داده است:
🔸«آنگاه که شاه حزب رستاخیز را اعلام کرد، امام در کربلا بودند. سخنرانی شاه را از رادیو ضبط کردم و به خدمت ایشان در کربلا بردم که خوب ضبط نشده بود. سپس نوار دیگری که بهتر ضبط شده بود از برنامه فارسی رادیو بغداد تهیه کردم و خدمت ایشان دادم و پیشنهاد صدور اعلامیه به محضر ایشان دادم و امام در پاسخ در ذیل نامه، متن فوق را مرقوم فرمودند. 1353/12/13
🔹بسمه تعالی. مصیبت خانمانسوز تازه، تشکیل #حزب_رستاخیز و فشارهای توانفرسایی که به دنبال خواهد داشت نمی دانم که چه به روزگار ملت بی پناه ایران خواهد آورد. نظر به اینکه اکنون عازم نجف هستم، می خواستم از آن حضرت استفسار نمایم که اگر تصمیمی در این زمینه اتخاذ فرموده اند، در مقام باشیم که آنچه به نظر رفقا می رسد فراهم کرده به حضور تقدیم داریم. با کمال خجلت از نوار خراب دیروز نوار تازه ای که تقریباً مفهوم و قابل استفاده است تقدیم داشتم)
🔻پاسخ امام خمینی:
بسمه تعالی
ان شاءالله موفق باشید. باید مطالب را درست دریافت کنم بعد تصمیم بگیرم و این مانع نیست که شماها مطالبی تهیه کنید. (صحیفه امام خمینی، ج3، ص70)
امام خمینی قدس سره الشریف نیز پس از اطلاع از ماجرای تشکیل حزب و بررسی ابعاد مختلف آن بیانیه خود را در تاریخ 21اسفند1353 صادر نمودند.
◀️بخشی از بیانیه امام خمینی قدس سره الشریف علیه تشکیل حزب رستاخیز توسط محمدرضا شاه:
🔹🔸https://eitaa.com/iranemoaser/2329
🇮🇷 @IRANeMOASER
✳️ سالروز اعلامیه تاریخی امام بر علیه دیکتاتوری_سخیفانه شاه با تاسیس #حزب_رستاخیز / 21اسفند1353
◀️پس از تأسیس «#حزب_رستاخیز» توسط محمدرضا پهلوی ، وی در یک مصاحبۀ مطبوعاتی همۀ ایرانیان را موظف به عضویت در این حزب کرد و اعلام نمود کسانی که عضو این حزب نشوند باید از کشور اخراج گردند. اعتقاد به نظام شاهنشاهی، انقلاب ـ به اصطلاح ـ سفید و قانون اساسی، سه شرطی بود که شاه برای اعضای حزب تعیین کرده بود. امام خمینی ده روز بعد در 21 اسفند 1353 در اعلامیهای خطاب به ملت ایران به تنویر افکار عمومی پرداختند:
🔹«بسم الله الرحمن الرحیم
نظر به مخالفت این حزب با #اسلام و #مصالح_ملت مسلمان ایران، شرکت در آن بر عموم ملت حرام و کمک به ظلم و استیصال مسلمین است؛ و مخالفت با آن از روشن ترین موارد نهی از منکر است. و چون این نغمۀ تازه که به دستور کارشناسان یغماگر برای اغفال ملت از مسائل اساسی، از حلقوم #شاه برخاسته تا کشور را بیش از پیش خفقان زده کند و راه را برای مسائلی که در نظر دارند باز نمایند، و قوۀ مقاومت را بکلی از ملت سلب نموده و نفس را در سینه ها حبس سازند. لهذا لازم است ـ حَسَب وظیفه ـ تذکراتی بدهم؛ باشد که ملت اسلام تا فرصت از دست نرفته با مقاومت بیش از پیش و همه جانبه جلو این نقشه های خطرناک را بگیرند...»
◀️متن کامل بیانیه امام قدس سره الشریف علیه حزب رستاخیز را اینجا ببینید.
🇮🇷 @IRANeMOASER
⚫️بازنشر به مناسبت سالروز رحلت آیتالله کاشانی
🔆از مخالفت آیت الله کاشانی با برقراری رابطه استعماری با انگلستان تا تهمت مهره انگلیسی بودن
🔹با تاملی در تاریخ روشن می گردد که بعضی از علما در راه مقابله با استبداد و استعمار ناملایمات فراوانی را تحمل نمودهاند. از جمله آنان مرحوم #آیتالله_کاشانی است که ۲۳ اسفند سالروز رحلتشان است.
⭕️اخیرا عده ای با شبههافکنی سعی کردند برچسب #مهره_انگلستان را به ایشان بزنند تا بلکه از این طریق #حرکت_روحانیت_اصیل را به چالش بکشانند. با این وجود تاریخ ثابت میکند که بزرگترین شاخصه آن عالم مجاهد ایستادگی در برابر زورمداران عالم از جمله انگلستان بود حتی آن وقتی که نهضت ملی شدن نفت به ظاهر شکست خورده بود.
📓در مقاله «آیتالله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد» که در فصلنامه تخصصی ۱۵ خرداد به چاپ رسیده میخوانیم:
«به دنبال کودتا، دولت انگلستان حل بحران نفت ایران را مشروط به تجدید روابط سیاسی بین دو کشور کرد، که از مهر ماه ۱۳۳۱ قطع شده بود. در روز ۲۹ مهرماه، آنتونی ایدن وزیر امور خارجه انگلستان در نطقی اظهار داشت که انگلستان بار دیگر دست دوستی به سوی ایران دراز می کند و برای تجدید مناسبات سیاسی، همه نوع آمادگی دارد.در ۳۰ مهر،چرچیل، نخست وزیر انگلستان، اظهاراتی مشابه در مجلس عوام آورد.(سیاست و کودتا در خاورمیانه،ج۲،ص۴۳)
بعد از آنکه تمایلات داخلی هم ابراز شد آیت الله کاشانی در اعلامیه ای ضمن بر شمردن ویژگی های جنبش ملی شدن صنعت نفت اعلام کرد که جنبش مردم ایران، به رغم میل استعمارگران پایدار بوده و در آینده هم خاموش نخواهد شد؛کاشانی همچنین با اعلام موضعی قاطعانه پایان حل مشکل نفت را به هر طریقی که با "قانون ملی شدن صنعت نفت و قانون ۹ ماده اجرایی آن "منافات باشد، مردود دانست و گفت:
..استعمارگران باید بدانند که تا جان در بدن داشته و تا خون در عروقم جریان دارد محال است بگذارم ..بساط سابق را در ایران تجدید نمایند..(مکتوبات، سخنرانی ها، پیام های آیت الله کاشانی ج۴ ص۷۲) »
◀️فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، دوره سوم،شماره۳۲،تابستان ۹۱، مقاله «آیتالله کاشانی و تداوم جنبش ملی شدن صنعت نفت بعد از کودتای ۲۸ مرداد به قلم وحید کارگر جهرمی.
🇮🇷 @IRANeMOASER
🔆شجاعت آیتالله کاشانی در مبارزه با مفاسد فرهنگی
⚫️بازنشر به مناسبت سالگرد رحلت آیتالله کاشانی
◀️«امام (رضواناللهعلیه) یک بار به ما گفتند که من هیچکس را به شجاعت مرحوم آقای کاشانی ندیدم، ایشان مدرس را هم دیده بودند، اما درعینحال گفتند کاشانی. بعد سه قضیه از مرحوم کاشانی نقل کردند که دو تایش مربوط به همین قضایای مربوط به #پهلوی است و متأسفانه سومیاش را من یادم نیست. آن قضیهای که بهطور مشخص مربوط به قضیهی #حجاب است این است که گفتند خانهی ایشان در پامنار بود، مأمور کلانتری آنجا آمد پیش آقای کاشانی و گفت که مثلاً فرماندهمان سلام رساندند و گفتند که شبِ مثلاً سهشنبه، شما و خانوادهتان در فلان مجلس دعوتید -دعوت میکردند دیگر که با زنهایشان سربرهنه بیایند؛ حالا آمده بوده از آقای کاشانی دعوت میکرده- آقای کاشانی یک تشری به او میزند و تندی میکند. او میگوید که آقا فرمانده گفتند. آقای کاشانی میگوید -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند فرماندهتان! بعد او دستپاچه میشود، میگوید آقا مقامات بالا این را گفتند. آقای کاشانی باز میگوید مقامات بالا -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند این حرف را زدند! پا شو برو گمشو! میآید به رئیس کلانتری میگوید. او میگوید بابا نزدیک این سید نروید، خطرناک است. غرض، از این جور قضایا هست در مسائل مربوط به حجاب.» (رهبر معظم انقلاب اسلامی ۹۶/۱/۸)
🇮🇷 @IRANeMOASER
💢مخالفت صریح آیتالله کاشانی به برقراری رابطه استعماری با انگلیس
⚫️روزی که دولت اعلام تجدید رابطه بدهد روز عزای ملی است
🔽بازنشر به مناسبت سالروز رحلت آیتالله کاشانی
🔹 با وقوع کودتای ۲۸ مرداد و روی کارآمدن #فضلالله_زاهدی، وی به عادیسازی روابط بین ایران و انگلیس تن میدهد و با وجود مخالفتهای #آیتلله_کاشانی و دانشجویان در جلوگیری از برقراری رابطه، اعلامیه مشترکی از طرف دولت دو کشور صادر میشود:
📜«دولتین ایران و انگلیس تصمیم گرفتهاند روابط سیاسی را برقرار سازند و هریک بهزودی سفیرکبیر به کشور دیگری اعزام دارند. سپس در نزدیکترین موقعی که مورد موافقت طرفین باشد در باب حل اختلافات مربوط به #نفت که اخیراً موجب تیرگی روابط بین آنها شده شروع به مذاکره نمایند...»
◀️این موضوع با مخالفت شدید آیت الله کاشانی روبه رو شد از این رو وی در مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی علل و موجبات قطع رابطه با انگلستان را بیان می کند، مصاحبه ای که زاهدی از انتشار آن در روزنامه ها جلوگیری به عمل آورد.
❓سوال: نظر حضرت عالی درباره تجدید رابطه با #انگلستان چیست؟
🔹آیتالله کاشانی: مکرر نظر خود را اظهار کردهام، در اعلامیهای که ۲۰ روز قبل دادهام باز گفتم. علاوه بر اینکه روابط روی علل و موجبات قطع شده و آن علل و موجبات هنوز موجود است و تا آن علل موجود باشد تجدید رابطه غلط است، برای اینکه انگلستان برخلاف حق و حقیقت و قانون دنیا که ما را مختار کرده نفت را ملی کنیم، ما را #محاصره_اقتصادی کرده و غالبا سفارت انگلستان در ایران دسایس تخریب نهضت را فراهم میکرد.
🔸به این جهت قنسولهایشان (کنسولگریها) که سمت #جاسوس داشتند اخراج و سفارتشان که تخریب این نهضت حیاتی ملت را مینمود از این جهت بسته و قطع روابط شد.
🔹من که از ۲۴ سالگی تا به حال همیشه در مقابل انگلیسیها چه در بین النهرین و چه در ایران فداکاری کردهام زیربار نمیروم و ملت شریف ایران هرگز تن به این ذلت نخواهد داد...
🔸روزی که دولت اعلام #تجدید_رابطه بدهد روز عزای ملی است و باید مردم نوار سیاه به سینه خود نصب کنند و به علاوه هر مغازه با خط درشت به مغازه خود بنویسند و اظهار تنفر از انگلیسیها و مساعدین آنها چه خارجی و چه عمال داخلی بنمایند.(فصلنامه پانزده خرداد، ش ۳۲،ص۲۶۶، تابستان ۹۱)
✳️پینوشت:
با وجود تمام خیانتها و #جنایتهای_غرب علیه ایران، هنوز هم غربزدگانی هستند که با امضای برجامهای 2 و 3 بخواهند آمریکا و انگلیس را به سلطه سابقشان بر کشور برگردانند. این غربپرستان ممکن است بخواهند از وضعیت امروز کشور استفاده کنند و دو گانه کاذب «مذاکره-سلامت مردم» را رقم بزنند اما تجربه مذاکره برجام و دههها مذاکره و سازش تسلیمطلبان با آمریکا نشان داد که سیاستمداران وحشی آمریکایی نه تنها به فکر زندگی ملت ما نیستند بلکه در صورت توانایی ضربات مهلکی را به پیکره کشورمان خواهند زد.
🇮🇷 @IRANeMOASER
⁉️من دخالت نکنم چه کسی دخالت کند..!!!
◀️خاطره ای از امام خمینی ره از #آیت_الله_کاشانی به مناسبت سالروز وفات ایشان
🔸مرحوم آقای کاشانی رحمه الله را که تبعید کرده بودند به خرم آباد و محبوس کرده بودند در قلعه فلکالافلاک یا کجا، آقای حاج آقا روح الله(کمالوند) می فرمودند که من از آن کسی که رئیس ارتش آنجا و آقای کاشانی هم تحت نظر او بود و محبوس بود خواهش کردم که من را ببرد خدمت مرحوم آقای کاشانی، قبول کرد و ما را بردند پیش ایشان.
🔹 آن رئیس، آنجا بود و من هم بودم و آقای کاشانی. آن شخص شروع کرد صحبت کردن و رو کرد به آقای کاشانی که آقا شما چرا خودتان را (قریب به این معانی) به زحمت انداختید؟ آخر شما چرا در سیاست دخالت می کنید؟ سیاست شان شما نیست، چرا شما دخالت می کنید؟ از این حرف ها شروع کرد گفتن. آقای کاشانی فرمودند: (خیلی خری) ، شما نمی دانید که این کلمه در آن وقت مساوی با قتل بود، ایشان گفتند: (تو خیلی خری، اگر من دخالت در سیاست نکنم کی دخالت بکند؟(صحیفه نور جلد 13 صفحه 217)
پینوشت:
امروز نیز ممکن است در حوزه علمیه کسانی باشند که سطح فکر سیاسیشان در حد همان نظامی زمان پهلوی باشد. شخصیتهایی که ممکن است پوشش انقلابی هم داشته باشند اما با رندی و نفاق دین را از سیاست جدا میکنند و تلاش میکنند سکولاریسم حوزوی را با ادبیات فقهی تولید کنند.
#حوزه_انقلابی نیز باید هوشیار باشد و به تعبیر امام خمینی قدس سره در منشور روحانیت عمل کند و «هرگز از این مارهای خوش خط و خال غافل نشود.»
🇮🇷 @IRANeMOASER