🏡 آیا وزیر جدید و انقلابی مسکن به دستور رئیس جمهور همت می گمارد؟
💠 فرمانِ روی زمین مانده ی امام خمینی (ره) که بعد از گذشتِ ۴٠ سال با دستور رئیس جمهور قرار است اجرایی شُود:
👌اعطای زمین و ساخت خانه های یک طبقه ی حیاط دار برای مردم
حضرت امام خمینی (ره):
«در رژیم منفور پهلوى، مسئله مسکن یکى از مصیبتبارترین مشکلات اجتماعى مردم ما بود. بسیارى از مردم در اسارت تهیه یک قطعه زمین و داشتن یک لانه بودند، و چه بسا تمام عمرشان را زیر بار بانکها و سودجویان و غارتگران به سر مى بردند تا بتوانند پناهگاهى را براى خود و فرزندانشان دست و پا کنند. قشر عظیمى از مستضعفان جامعه هم به کلى از داشتن خانه محروم بودند و در زوایاى بیغولهها و اتاقکهاى تنگ و تاریک و خرابهها به سر مى بردند؛ و چه بسا قسمت مهمى از درآمد ناچیزشان را بایستى براى اجاره آن بپردازند؛ و این میراث شوم براى ملت ما باقى مانده و اکنون جامعه ما با چنین مصیبتى دست به گریبان است. نظام اسلام چنین ظلم و تبعیضى را تحمل نخواهد کرد؛ و این از حداقل [حقوق] هر فرد است که باید مسکن داشته باشد. مشکل زمین باید حل شود و همه بندگان محروم خدا باید از این موهبت الهى استفاده کنند. همه محرومان باید خانه داشته باشند. هیچ کسى در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامى است که براى این مسئله مهم چارهاى بیندیشد، و بر همه مردم است که در این مورد همکارى کنند.... تا با صرفهجویى و دقت کامل خانه هاى ارزان قیمتى بسازند و در اختیار محرومان قرار بدهند، و در این طرح بههیچوجه پولى در برابر خرید زمین پرداخت نشود»
📆 ٢١ فرودین ١٣۵٨
✅ کارشناسانِ اقتصادی نیز اعلام کرده اند که ساختِ خانه های حیاط دارِ یک طبقه، نسبت به آپارتمان، مقرون به صرفه تر است.
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
⚡️سیاستِ تنظیمِ خبر
گاهی اوقات مطالبی که در رسانه هایشان منتشر می کنند ممکن است دروغ نباشد، خود خبر خلاف واقع نیست، ولی با یک سیاست تنظیم خبر، خبر را به گونه ای منتشر می کنند، به گونه ای تیتر می زنند که بیم یا امید خاصی در ما شکل بگیرد. جوری خبر را تنظیم می کنند که پشت سر آن ها حرکت کنیم. با سیاست تنظیم خبر، جنگ شناختی راه می اندازند.
رسانه ی شیطانی اینترنشال تیتر زده: خواهر آیت الله خامنه ای، اما نمینویسد ایشان همسر آخوند علی تهرانی است. همان که در زمان جنگ به عراق رفته و همکار مسعود رجوی بود و در آنجا با صدام سابقه همکاری علیه ایران دارد.دهه شصت وقتی صدام به ایران حمله کرد، ایشون زیر پرچم منافقین در عراق علیه امام و به نفع بعثیها و منافقین حرف میزد. حالا هم که نفاق از طرف امریکا بازیگر آشوب شده دوباره با اینترنشنال سعودی فعال شدهاند.
مهران فر
🔻مطالب مرتبط:
https://eitaa.com/jahanepasakorona/4510
https://eitaa.com/jahanepasakorona/4506
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌 یک دوره ی کوتاه فقه حکومتي، فقه امر به معروف و نهی از منکر و حجاب
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
جهانِ پساکرونا
👌 یک دوره ی کوتاه فقه حکومتي، فقه امر به معروف و نهی از منکر و حجاب 📌جهانِ پساکرونا👇 https://eitaa
⭕️ تسهیل دین داری، واجبِ قطعی بر کارگزاران نظام اسلامی
تسهیل عمل به دستورات دین و فقه، وظیفه و واجب قطعی است که خدا بر دوش کارگزاران نظام اسلامی قرار داده است! قطعاً مسئولین نظام اسلامی در این خصوص سؤال می شوند! به چشم یک عمل مستحب یا عملی که شد شد،نشدنشد نگاه نکنید! واجب است! مثل نماز! واجبی است که صدها نماز بواسطه ی آن برپا می شود! حاکم اسلامی باید راه رسیدن انسان ها به بهشت را هموار کند. اصلا تفاوت حاکم اسلامی با حاکمان دیگر در همین است. حاکم اسلامی باید کار را تسهیل کند تا مردم بتوانند خودشان را به بهشت برسانند!
نمونه ی تسهیل دین داری، همین اقدامات تسهیل گر دولت برای اجتماع و زیارت اربعین حسینی(ع) است. البته مقصودمان از تسهیل دینداری، صرفاً محدود به تسهیل گری برای حضور مردم در یک اجتماع و برنامه مذهبی نیست. تسهیل دینداری محدود به تسهیل یک برنامه ی خاصی و موردی نیست؛ آنچه در تسهیل دینداری مهمتر است این است که دولت اسلامی، ساختارها را به گونه تنظیم کند که دینداری تسهیل شود و عمل به فقه بهینه باشد.
به عنوان مثال: نظام شهرسازی و معماری امروز کشور ما، برای عمل حداکثری به فقه، اصلا بهینه و مطلوب نیست! در زندگی آپارتمان نشینی چگونه می خواهیم اصول قطعی و مهم چون صله رحم و تعدد فرزندآوری و... را اجرا کنیم؟
مقصود از اینکه می گوییم کارگزاران باید دین داری را تسهیل کنند این است که نظام ها و ساختارهای اجتماعی را متناسب با آموزه های دین جامع اسلام پایه ریزی کنند تا عمل به فقه بهینه و آسان تر باشد. و این نوع تسهیل گری نسبت به تسهیل یک برنامه ی خاص و موردی معرفت و همت بیشتری می طلبد که البته وظیفه حاکم اسلامی و دولت اسلامی است! در بستر این تسهیل گری، هدایت تسهیل می شود و هزاران انسان مؤمن تربیت می شود!
- حجتالاسلام مهران فر
- ٢١ صفر، قم، محله ی قبا
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🏢 زمان انتظار برای خانه دار شدن در ایران، نیم قرن تا یک قرن
نرخ مدّت انتظار خانه دار شدن در ایران به ۵۰ سال رسیده در حالی که میانگین دنیا کمتر از ۱۰ سال است، این نرخ در دهک های پایین ۱-۳ خصوصاً در شهر تهران بیش از یک قرن است.
یعنی این سه دهک عملاً خانه دار نخواهند شد یا خانه دار شدن شان بعید خواهد بود و خانه دار شدن برای سایر دهک ها ( ٣تا٩) بسیار سخت و دور خواهد بود!
البته مقصودمان از خانه در این عبارات، همان قفس های هفتاد ،هشتاد متریِ موسوم به آپارتمان است؛ آپارتمان سازی و آپارتمان نشینی که این همه آسیب تربیّتی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی، اقتصادی و معیشتی برای فرد و جامعه دارد.
یعنی یک فرد در ایران بعد از ۵٠ سال تلاش، پس انداز و وام، تازه ممکن است بتواند یک قفس ٧٠ متری تهیه کند!
بر اساس آمارهای رسمی بیش از نیمی از مردم ایران اجاره نشین هستند و بین ۴۰٪ تا ۷۰٪ درآمد خانوار خرج مسکن میشود.
این ها در حالی است که حل مسأله مسکن هیچ ربطی به تحریم ها ندارد و دولت می توانند زمین، نعمت رایگان خدادادی را با یک برنامه ریزی مناسب در اختیار مردم قرار دهد.
قاعده ی فقهی احیاء موات می گوید:(مَن أحیا أرضاً فهي له)، (هر کس زمین موات(بی آب و علف) را زنده کند، حق استفاده از آن را دارد(مالک می شود یا حق تصرف دارد.)؛ چرا از ظرفیت این قاعده در اجرای برنامه معماری و شهرسازی کشور استفاده نمی شود؟ چرا دستور رئیس جمهور مبنی بر استفاده از ظرفیت مردم برای ساخت خانه های خودشان اجرا نمیشود؟
بخاطر وسعت سر زمینی و بر اساس تحقیقات و آمارهای دقیق اگر به هر خانواده ایرانی، فرضاً هزار متر زمین برای زندگی خوب و مولّد بدهند حدود ۲٪ مساحت ایران استفاده می شود.
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
✅ با اجرای این راهکار، مشکل خانه ی همه ی ایرانیان حل می شود!
⭕️ اجاره بها نسبت به سال قبل، ۶٠ درصد و قیمت مسکن ٢۴ درصد افزایش داشته است!
💠 مرکز آمار ایران در جدید ترین آمار اعلام کرده مبلغ اجاره ماهانه در سطح کشور نسبت به فصل قبل ۱۶.۳ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۶۰.۹ درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی نسبت به فصل قبل ۸.۸ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۴.۸ درصد افزایش داشته است. در حالی که حقوق و دستمزد افراد به این مقدار که هیچ! نصف این مقدار هم افزایش نداشته.
💠 کشور پهناور ما ایران، ١۶۵ میلیون هکتار زمین دارد، فرضاً اگر به هر خانوار ایرانی ١٠٠٠ زمین برای زندگی خوب و مولّد بدهند حدود ٢ درصد از زمین های قابل ساخت کشور اشغال می شود.
💠 چرا باید با ادامه ی سیاستِ طاغوتیِ احتکار زمین(مصوّب سال ١٣۴٠)، مردم در به در، دنبال خانه ی اجاره ای (بخوانید قفس های هفتاد هشتاد متری) باشند و هر سال، خانه و خانواده به دوش؟ خانه های اجاره ای که در برخی شهرها ٨٠ - ٧٠ درصد درآمد یک کارگر یا کارمند را می بلعد!
💠 چرا با وجود زمین به میزان کافی و امکان ساخت خانه های حیاط دار از هرجهتی، مردم باید در آپارتمان که این همه آسیب تربیّتی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی، اقتصادی و معیشتی برای انسان و جامعه دارد، زندگی کنند؟
💠 قاعده ی فقهی احیاء موات می گوید:(مَن أحیا أرضاً فهي له)، (هر کس زمین موات(بی آب و علف) را زنده کند، حق استفاده از آن را دارد(مالک می شود یا حق تصرف دارد.)؛ چرا از ظرفیت این قاعده در اجرای برنامه معماری و شهرسازی کشور استفاده نمی شود؟ چرا از ظرفیت مردم برای ساخت خانه های خودشان استفاده نمیشود؟
💠 مشکلات مادی مردم معلول عمل نکردن به اسلام ناب است. به اسلام عمل کنید همه ی مشکلات مردم و کشور حل خواهد شد !
🔸حجت الاسلام مهران فر
#احتکار_زمین
#دار_واسعه
#معماری_اسلامی
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐 https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 ببینید | اگر ماشینِ معیوب، راننده اش فقط تغییر کند، ماشین حرکت نخواهد کرد.[ساختارها و رویه های غلط باید تصحیح شود.]
💠 با توسعه ی عمودی شهرها، در تهران به اندازه ی دو برابر شهر توکیو و لندن بارگذاری جمعیتی کردیم.
💠 کمبود زمین بهانه است. طبق سند آمایش سازمان برنامه و بودجه، ١٠ درصد از زمین های کشور درجه ی یکِ قابل سکونت است، یعنی امکان واگذاری ۴٢٠ متر زمینِ درجه ی یک به هر خانوار تا ٧۵٠ میلیون نفر جمعیت برای دارِواسعه که مطابق الگوی دینی و بومی ماست. اما به جای ساخت خانه های حیاط دار یک طبقه، با توسعه ی عمودی شهرها، کلانشهر هایی ایجاد کردیم که دیگر مردم هوایی برای تنفس ندارند.
💠 تولید مسکن باید مردمی سازی شود تا هزینه ی ساخت آن کاهش یابد.
🎤نطق دکتر مهدی عسگری، نماینده محترم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی
#احتکار_زمین
#دار_واسعه
#معماری_و_شهرسازی_اسلامی
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 ببینید | روحالله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس:
🔹بعد از چند دهه که خود غربی ها اذعان می کنند نسخه هایش تمام شده هنوز برخی اساتید دانشگاه شریف ما، اراجیف آدام اسمیت را تدریس میکنند و هیچ کسی نیست بزند در دهانشان و بگوید این چیزها چیست که درس میدهید! مسئولان همان برنامههای اقتصادی آدام اسمیت را در بودجه هم پیاده میکنند.
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🏢 ارتفاع سازی، توسعه ی عمودی شهرها و شروع مشکلات زندگی !
اگر شیوه و شکل شهرسازی و معماری همین چندی قبل کشور خودمان را تصور کنیم، می بینیم مثلاً در هر کوچه، بیست، سی، خانه ی یک طبقه یا نهایتاً دو طبقه وجود داشته و جمعاً در آن کوچه، سی تا چهل خانوار زندگی می کردند.
هر چه جلوتر رفتیم با ارتفاع سازی، جمعیت کوچه را به طور تصاعدی و متمرکز بالا بردیم. کوچه ای که تا دیروز بیست خانه داشت و سی، چهل خانواده در آن زندگی می کردند، الان هر خانه به یک آپارتمان بیست واحدی تبدیل شده. در این مثال، کوچه از ٣٠ خانوار به ٣٠٠ خانوار رسیده. کوچه نماینده ی شهری است که همه یا اکثر کوچه ها و محلاتش چنین شکلی پیدا کرده است. تجمیع تصاعدی و متمرکز جمعیت!
کوچه ها همان کوچه های ده متری! اما با افزایشِ جمعیّت کوچه، وسایل نقلیه ی (موتور و ماشین و..) مورد استفاده افراد آن محله افزایش پیدا کرده. خیابان ها و محلّه هایی که ظرفیّت عبور و مرور وسایل نقلیه دیروز را داشت و برای آن میزان وسایل بهینه بود، حالا قرارست به سبب تراکم جمعیّتی، چند برابر ماشین و موتور در آن تردد کنند! با ارتفاع سازی و حذف حیاط خانه ها و حذف پوشش های گیاهی و افزایش وسایل نقلیه، آلودگی هوا هم به مشکل ترافیک و تراکم جمعیت اضافه شده است!
مردمِ این محلّه، در گذشته، به دلیل بهره مندی از فضای نسبتاً وسیع و بهره مندی از حیاط و باغچه، اگر فعالیت های تولیدی، شغل اصلیشان نبود، حداقل بخشی از زندگی خود را به فعاليت هاي تولیدی اختصاص می دادند، هرچند قبل تر از آن، تمام وقت و اصلاً شغل تمام وقت آن ها، تولیدی بود! با آپارتمان نشینی و حذف حیاط و باغ و باغچه شغل های تولیدی هم کنار می روند و مصرف گرایی بهینه می شود !
با حذف محیط هایی مثل حیاط و باغ و باغچه و کوچک شدن مساحت خانه و حذف فضاهای مناسب کار، محیط کار از خانه و خانواده جدا می شود و بین خانه و کار فاصله می افتد. با تفکیک محیط کار از محل سکونت، شاهد افزایش شدید رفت و آمدها و در نتیجه افزایش ترافیک، آلودگی و... هستیم. به تهران و کلانشهر ها نگاه کنید! غالب افراد از خانه تا محل کارشان باید یک ساعت در مسیر باشند!
با توجه به حذف حیاط از خانه ها و آپارتمان نشینی، غیر از تفکیک محل کار از سکونت، محل تفریح هم از محل خانه جدا می شود!
با این آپارتمان ها و قفس های هفتاد هشتاد متری، دیگر فرزند آوری، صله رحم و رعایت ارزش های اخلاقی چون حیا و عفّت هم بهینه نیستند!
این ها تنها بخشی از مشکلات ارتفاع سازی و توسعه عمودی شهرها و حذف حیاط از خانه هاست. چه بسا به خاطر همین مفاسد و آسیب های فراوانِ ارتفاع سازی است که در روایات بر آن فسق اطلاق کرده اند: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَکَّلَ مَلَکاً بِالْبِنَاءِ یَقُولُ لِمَنْ رَفَعَ سَقْفاً فَوْقَ ثَمَانِیَةِ أَذْرُعٍ أَیْنَ تُرِیدُ یَا فَاسِقُ. (١) (خداوند عزّوجل فرشته ای را مقرر فرمودند که هر کس سقفی بیش از هشت ذراع بنا می کند خطاب به او می گوید: ای فاسق! چه کار می کنی؟). إِذَا بَنَی الرَّجُلُ فَوْقَ ثَمَانِیَةِ أَذْرُعٍ نُودِیَ: یَا أَفْسَقَ الْفَاسِقِینَ أَیْنَ تُرِیدُ (٢).
١- کافی (ط - الاسلامیة) ج۶ ص۵٢٨
٢- محاسن برقی، ج٢، ص۶٠٨
حجت الاسلام مهران فر
دوشنبه ۶ تیرماه، بعد از نماز عصر
شهر مقدس قم
#معماری_و_شهرسازی_اسلامی
#احتکار_زمین
#احیاء_موات
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
14010830_دیدار با مداحان اهل بیت ع.mp3
25.25M
از روزهای آغاز اعتراضات اخیر هر بار که با استاد در این باره صحبت میشد، بسیار مطمئن بودند که نظام از این آشفتگی ها آسیب اساسی نمی بیند، اما از لحاظ اجتماعی به دنبال آن بودند که چطور طرفداران انقلاب اسلامی می توانند این فاصله و گسل اجتماعی که غربگرایی در میان مردم ایجاد کرده است را پر کنند?
واضح است که پر شدن این گسل نیاز به گفتگوی اجتماعی دارد، اما سوال این بود که به میزبانی کدام نهاد اجتماعی انقلابی؟ کدام نهاد انقلابی و مذهبی است که ظرفیت این را دارد که مردم برای در میان گذاشتن بیم و امیدهای خود، به او رجوع کنند؟ کدام نهاد است که نسبت به دین و انقلاب بی طرف نباشد، اما مردم سفره دلشان را جلوی او باز کنند و نظام هم تفکر آن نهاد را قبول داشته باشد و آن را میانجی درستی بین خودش و مردم بداند؟
آیت الله میرباقری از همان روزهای اول، می گفتند که این ماموریت تنها از نهاد «هیات های مذهبی» بر میاید! گویی هیات نماینده اعتراض به ظلم و انتظار افق های روشن است، اما آن افق های روشنی که انقلاب 57 هم به همان افقها مومن است.
هیات وقتی اعتراض می کند نه با زبان عدالتخواهی طبقاتی است و نه رفاه جویی لیبرالیستی! بلکه ادبیات انتقادی خودش را دارد. اگر امید می دهد هم دفاع از وضع موجود نیست، بلکه آنقدر از شورانگیزی رویای عصر ظهور گفته است که کسی او را محافظه کار نخواهد خواند!
این جلسه سخنرانی استاد در جمع شعرا و مادحین اهلبیت است و در این جلسه سعی می کنند این تحلیل خود از ماموریت هیات را برای آنها توضیح دهند. جلسه ای گوش دادنی است!
@social_theory
عاشقان WHO برای قوم لوط تعظیم کنند😄
@hzamanim
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
آقای رئیسی عاقبت اعتماد به لیبرالها، #بچه_های_شیکاگو و عدم تغییر بانیان اقتصادی وضعموجود رو دیدید؟
آقای رئیسی فیلم جلسه اساتید اقتصاداسلامی #مکتب_قم فروردینماه امسال رو منتشر کنید تا بر همه آشکار بشه دلسوزان اقتصاد ایران به شما چه گفتند و آنهایی که کنار شما نشستند چه کردند...
از آن جلسه و محتوای اون از هیچ خبرگزاری و رسانه دولتی هیچ خبری منتشر نشد👌
@hzamanim
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️انتقادات صریح آیت الله اراکی از عملکرد ابولحسن فیروزآبادی در فضای مجازی در خصوص عدم ساماندهی این فضا
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
📷 #پوستر/ از خون جوانان وطن ویزا رسیده...
🔸 امروز رسما اعلام شد امریکا ویزای علی کریمی را صادر کرد
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
سیر تطور و رشد علم 😎
مثل سِیرِ سرماخوردگی به کرونا و کرونا به سرماخوردگی
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
📒 بخش یازدهم سند ٢٠٣٠ : شهرهای متراکم و مدیریت شهر از طریق ابزارهای هوشمند
کنترلِ حداکثری مردم از طریق ابزارهای هوشمند و سایبرنتیک، زمینه انتخاب گری انسان ها را از بین خواهد برد و انسان ها را به ربات تبدیل خواهد کرد.
وقتی بر اساس الگوی غربی، ارتفاع سازی کردیم و شهرها را به صورت عمودی توسعه دادیم، شهرها مرتفع، پُر جمعیت و متراکم خواهد شد؛ برای مدیریتِ شهری که کم مساحت، پرجمعیت و پرازدحام و متراکم است راهی جز استفاده از ابزار های هوشمند نداریم. ( بخش ١١ سند ٢٠٣٠)
اما اگر طرح اسلام در حوزه ی شهرسازی و معماری را اجرا کردیم؛ دار واسعه یا همان خانه های وسیع و حیاط دار ساختیم و شهر در جهت افقی توسعه پیدا کرد، در نتیجه شهر پر ازدحام و متراکم نخواهد بود، همسایگی مفهوم خواهد داشت، شناخت از طریق همسایگی امکان خواهد شد، مدیریت شهری به صورت محله محور و غیرمتمرکز و با اداره ی خود مردم و دخالت خود مردم و فراهم شدن زمینه انتخاب مردم، امکان پذیر و بهینه خواهد بود. دخالت مردم در اداره، که از ایده های اصلی دولت محترم فعلی است!
اما اگر الگوی غلط توسعه عمودی شهرها و درنتیجه ساخت شهرهای متراکم را ادامه دادیم، راهی جز مدیریت متمرکز و هوشمند نداریم. کنترل هوشمندی که علاوه بر از بین بردن زمینه انتخاب و اختیار انسان، آسیب ها و مشکلات فراون دیگر در پی خواهد داشت که برخی از آن مشکلات را اکنون در مدیریت شهرها مشاهده می کنیم!
👤حجت الاسلام مهران فر
🗓شنبه، ٣٠ محرم الحرام ١۴۴٣
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
✅ شهری که خدا در آن پیدانیست!
توحید و باور به یکتایی و یگانگی خدا، ابعاد مختلفی دارد. باور به توحیدِ خالقیت با کمی تفکّر حل می شود؛ چنانچه اگر شیءِ تک جزئی مثل خودکار، سازنده دارد، عالم با این همه گستردگی و ارتباط و نظم می تواند خالق نداشته باشد و سازنده ای در اوّلِ امر نداشته باشد؟
اما در جنبه های مختلف توحید، ضعف من و امثال من، بیشتر در توحید ربوبیّت است:
- آنجا که باید خدا را در لحظه، لحظه ی اتفاقات و رفت و آمد های درونی و بیرونی حس کنم و باور کنم که اوست که دارد می بَرد و می آوَرد، اوست که دارد رشد می دهد و می پروراند،(ربوبیّت تکوینی)(داخلٌ فی الاشیاء لا بالممازجة و خارجٌ عنها لا بالمفارقة) (خطبه ی اول نهج البلاغه)؛ (مطالعه ی بیشتر برای حس حضور خدا در رفت و آمدهای درون خود و پدیده های اطراف: تفسیر سوره توحید: آیت الله صفائی حائری(عین صاد))
- اینکه باور کنم بعد از آنکه خلق کرد، او مالک است و قانون گذاری بر رفتارهای پیچیده و پر آثار انسان در همه ی ابعاد زندگی، از آنِ اوست. هیچ چیز مالِ من نیست تا حق مسقلی داشته باشم! (ربوبیّت تشریعی)، لَهُ الأَمر و له الخَلق. (قرآن کریم.)
انسان به موجب دشمنی به نام شیطان و نفْس و به سبب جلوه های دنیا و شلوغی ها و ضعف در تدبّر و تفکّر، دیدگانش را غبار می گیرد و توجه نمی کند که همه ی رفت و آمد هایی که در خود و سایر آنچه در آسمان ها و زمین است رخ می دهد، در هر لحظه ی شدنْ و رفت و آمد، نیاز به افاضه ی رب هستند.
در دنیای مُدرن هم این نوع معماری و شهرسازی، زمینه ی تماشا و حس کردن خدا در آمد و شُد پدیده ها و تدبّر در آیات آفاقی را از ما گرفته است. امّا در تصویری که اسلام برای زندگی ما ارائه داده است، همه ی خانه ها آسمان دارند، رفتْ و آمدِ ستاره ها و ماه و خورشید را می بینند و فرصت تدبّر و تفکّر فراهم است، بشر با طبیعت ارتباط دارد و در سیستم تولید مواد غذایی حضور دارد، می بیند که چطور از پشکل گوسفند و خاک بی جان، میوه های خوش طعم و عطر بوجود می آید، در شهر اسلامی، زمینه برای حسِّ خدا و تقویت توحید ربوبی و فرار از شرک در ربوبیت فراهم است...
خدایی را که نمی بینی و حس اش نمی کنی پرستش مکن!
🖊حجت الاسلام مهران فر
#معماری_اسلامی
#شهرسازی_اسلامی
#معماری_و_تربیت
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🚦الگوی اسلام؛ کنترلِ اجباریِ هوشمند یا هدایتِ مبتنی بر اختیار ؟
🌆 شهرهای متراکم و چالش مدیریّتِ شهریِ هوشمند، متمرکز و پر آسیب!
اگر اختیار را از انسان بگیرید و زمینه های انتخاب اختیاری وی را از بین ببرید، کارهای انسان جبری می شود و رشد حاصل نخواهد شد و خوب بودن و تقوا بی معنا می شود.
در اسلام مدیریت مردم بر اساس نظم اختیاری و احترام به اختیار مردم صورت می گیرد. هر طرحی که جامعه ی جبری ایجاد کند و کنترل حداکثری را به زندگی مردم تحمیل کند؛ همان توسعه ی غربی و دنباله ی اجرای سند توسعه پایدار ٢٠٣٠ در کشور است. اسلام به دنبال تحقق نظمِ غیر متمرکز است!
کنترلِ حداکثری مردم از طریق ابزارهای هوشمند (هوش مصنوعی) و سایبرنتیک، زمینه انتخاب گری انسان ها را از بین خواهد برد و انسان ها را به ربات تبدیل خواهد کرد.
البته وقتی بر اساس الگوی غربی، ارتفاع سازی کردیم و شهرها را به صورت عمودی توسعه دادیم، شهرها مرتفع، پُر جمعیت و متراکم خواهد شد؛ برای مدیریتِ شهری که کم مساحت، پرجمعیت و پرازدحام و متراکم است راهی جز استفاده از ابزار های هوشمند نداریم.در این شهر که نمی شود از ایده تعرف محوری مبتنی بر محله استفاده کرد. تلفیق آپارتمان نشینی و مستأجری اصل موضوع همسایگی را تا حد زیادی از بین برده، چه برسد به اینکه مدیریت و شناخت به واسطه روابط همسایگی باشد.
اما اگر طرح اسلام در حوزه ی شهرسازی و معماری را اجرا کردیم؛ دار واسعه یا همان خانه های وسیع و حیاط دار ساختیم و شهر در جهت افقی توسعه پیدا کرد، در نتیجه شهر پر ازدحام و متراکم نخواهد بود، همسایگی مفهوم خواهد داشت، شناخت از طریق همسایگی امکان خواهد شد، مدیریت شهری به صورت محله محور و غیرمتمرکز و با اداره ی خود مردم و دخالت خود مردم و فراهم شدن زمینه انتخاب مردم، امکان پذیر و بهینه خواهد بود. دخالت مردم در اداره، که از ایده های اصلی دولت محترم فعلی است!
اما اگر الگوی غلط توسعه عمودی شهرها و درنتیجه ساخت شهرهای متراکم را ادامه دادیم، راهی جز مدیریت متمرکز و هوشمند نداریم. کنترل هوشمندی که علاوه بر از بین بردن زمینه انتخاب و اختیار انسان، آسیب ها و مشکلات فراون دیگر در پی خواهد داشت که برخی از آن مشکلات را اکنون در مدیریت شهرها مشاهده می کنیم!
👤حجت الاسلام مهران فر
🗓شنبه، ٣٠ محرم الحرام ١۴۴٣
💠 قم
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 ببینید | توسعه ی عمودی شهر چگونه منجر به حقّ الناس می شود؟
👌روایتی از پیامبر اعظم (ص)
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🌆 توسعه ی عمودی شهرها و تمرکز تصاعدی جمعیت، منشأِ بحرانِ آلودگی هوا !
آلودگی هوا در برخی کلانشهرها به بالاترین سطح خود رسیده است. این خبری است که این روزها زیاد می شنویم.بحرانی که تعطیلیِ مدارس، تعطیلی ادارات و صنایعِ برخی کلانشهرها را در پی دارد. بحرانی که سالانه چند میلیون نفر به خاطر آن دچار بیماری، مشکلات تنفسی و مرگ می شوند.
اما علت این آلودگی ها چیست؟
اگر شهرسازی و معماری همین چندی قبل کشور خودمان را تصور کنیم، می بینیم مثلاً در هر کوچه، بیست، سی، خانه ی یک طبقه یا نهایتاً دو طبقه وجود داشته و جمعاً در آن کوچه، سی تا چهل خانوار زندگی می کردند.
هر چه جلوتر رفتیم با ارتفاع سازی، جمعیت کوچه را به طور تصاعدی و متمرکز بالا بردیم. کوچه ای که تا دیروز بیست خانه داشت و سی، چهل خانواده در آن زندگی می کردند، الان هر خانه به یک آپارتمان بیست واحدی تبدیل شده. در این مثال، کوچه از ٣٠ خانوار به ٣٠٠ خانوار رسیده. کوچه نماینده ی شهری است که همه یا اکثر کوچه ها و محلاتش چنین شکلی پیدا کرده است: تجمیع تصاعدی و متمرکز جمعیت!
کوچه ها همان کوچه های ده متری! اما با افزایشِ جمعیّت کوچه، وسایل نقلیه ی (موتور و ماشین و..) مورد استفاده افراد آن محله افزایش پیدا کرده. خیابان ها و محلّه هایی که ظرفیّت عبور و مرور وسایل نقلیه دیروز را داشت و برای آن میزان وسایل بهینه بود، حالا قرارست به سبب تراکم جمعیّتی، چند برابر ماشین و موتور در آن تردد کنند! با ارتفاع سازی و حذف حیاط خانه ها و حذف پوشش های گیاهی و افزایش وسایل نقلیه، آلودگی هوا هم به مشکل ترافیک و تراکم جمعیت اضافه شده است!
با ارتفاع سازی و توسعه ی عمودی شهر، خانه ها امکان بهره مندی از جریانِ طبیعیِ هوا و نور خورشید را نخواهند داشت!
این ها تنها بخشی از مشکلات ارتفاع سازی و توسعه عمودی شهرها و حذف حیاط از خانه هاست. چه بسا به خاطر همین مفاسد و آسیب های فراوانِ ارتفاع سازی است که در روایات بر آن فسق اطلاق کرده اند: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَکَّلَ مَلَکاً بِالْبِنَاءِ یَقُولُ لِمَنْ رَفَعَ سَقْفاً فَوْقَ ثَمَانِیَةِ أَذْرُعٍ أَیْنَ تُرِیدُ یَا فَاسِقُ. (خداوند عزّوجل فرشته ای را مقرر فرمودند که هر کس سقفی بیش از هشت ذراع بنا می کند خطاب به او می گوید: ای فاسق! چه کار می کنی؟) (کافی (ط - الاسلامیة) ج۶ ص۵٢٨)
🖊حجت الاسلام مهران فر
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
⭕️ آقای زاکانی ! لطفاً سلامت و حیات مردم را نفروشید !
🔸آلودگی هوا به حدی رسیده است که در برخی کلانشهرها، مدارس و ادارات و صنایع تعطیل شده. تنفس مردم سخت شده است. بیماری ها و مشکلات تنفسی افزایش پیدا کرده. دیگر چشم، چشم را نمی بیند، روی تصویر شهر را خاک گرفته است،خلاصه بحران داریم!
🔸با وجود این بحران، برخی مسئولین با اجرای سیاست تراکم فروشی، توسعه ی عمودی شهر و ازدحام تصاعدی و متمرکز شهر، منجر به افزایش وسایل نقلیه، حذف حیات خانه ها و حذف پوشش گیاهی، جلوگیری از وزش مناسب هوا و مانعِ بهره مندیِ مردم از نور شده اند و همه ی این ها منجر به آلودگی هوا گشته!
🔸 می دانید تنها درآمدی که به خزانه کل واریز نمی شود، در آمدِ حاصل از تراکم فروشی است! نگویید که این درآمدها قرار است در شهر ها برای مردم هزینه شود که آنوقت متهم به سیاست رابین هودی می شوید!
🔸لطفاً سلامت و حیات مردم را نفروشید!
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
بهائیت دشمن ما نیست!!!
دیروز مطلبی می خواندم که یک عزیز دغدغه مند از نفوذ جریان بهائیت در ۶٠ مهدکودک و مدرسه ابراز نگرانی کرده بود.
خیلی جالب است که به بهائیت با نفوذ به ۶٠ مدرسه توجه داریم ولی به دشمنی که دویست، سیصد سال است برای ترویج بی دینی، علم و تئوری تراشیده و آن را در همه ی عرصه ها تبدیل به محصول، سبک زندگی و ساختار اجتماعی و قانون و برنامه کرده، فساد و فحشا را تئوریک توجیه کرده و برایش ابزار تسهیل گر آورده و همه ساختارهایش را بگونه تنطیم کرده که به سمت مادی گری و محوریت شهوت و شکم سوق می دهد؛ به همچین دشمنی که بسیاری از کشورها و خانواده ها و کوچک و بزرگ و قوانین و ساختار ها و تمامی نظام ها از معماری و شهرسازی و تربیت و اقتصاد و... را در جهت مادی گریِ صرف گرفته، دشمنی که تا اتاق خواب کودکان و نوجوانان ما با فضای مجازی نفوذ کرده، بی توجهیم!!!
بهائیت عددی نیست که بخواهد دشمن ما باشد! دشمن ما تمدن غرب است که البته یک روز بر آن غلبه خواهیم کرد!
✏️ حجت الاسلام مهران فر
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🏢 زندگی آپارتمانی، تولید متمرکز، تولید زباله!
💠 اگر هر یک از ٢٧ میلیون خانوار ایرانی فقط یک قالب پنیر بخرند و نهایتاً این پنیر را طی یک هفته مصرف کنند؛ در طول یک هفته، ٢٧ میلیون زباله ی پلاستیکی از پنیر فقط جمع شده است!! تو خود حدیث مفصل خوان از این مجمل! (تهران در یک روز حدود ١٠ هزارتن پسماند عادی دارد!) این بحران، نتیجه ی تولیدِ صنعتیِ متمرکز کارخانه ای است!
💠 محصولِ تولیدِی متمرکز و بیرون از خانه، (مثلاً پنیر از آمل تا قم) برای اینکه تا به دست مصرف کننده می رسد قابل استفاده باشد، بایستی داخل بسته بندی و مقرون به افزودنی باشد!
💠 تولید این حجم از زباله، حاصل این الگوی تولید متمرکز است. برای تغییر الگوی تولید، بایستی الگوی شهرسازی و معماری تغییر کند! در زندگی آپارتمان نشینی، زمینه ی تولید فراهم نیست، نتیجه این می شود که تولید مواد غذایی مورد نیاز خانواده ها، متمرکز و به کارخانه ها سپرده می شود.
با ساختِ خانه های وسیع، زمینه ی تولید سالم، غیر صنعتی و غیرمتمرکز، فراهم می شود و تقریباً زباله ای تولید نمی شود.
همچنین در خانه های وسیع و حیاط دار، با فراهم شدن زندگی حیوانات خانگی، بخشی از دور ریزها خوراک حیوانات می شود.
👤حجت الاسلام مهران فر
#تولید_متمرکز
#تولید_انبوه
#معماری_اسلامی
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
جهانِ پساکرونا
بهائیت دشمن ما نیست!!! دیروز مطلبی می خواندم که یک عزیز دغدغه مند از نفوذ جریان بهائیت در ۶٠ مهدک
⭕️ حریف اصلی اسلام
🔸نمیتوان مکاتب پوچ و بی هویتی مانند بهائیت، قادیانی و... را حریف اصلی اسلام در صحنه مبارزه عملی و عینی میان حق و باطل فرض کرد.
🔸 حریف اصلی ما آن مکتبی است که از عهده ایجاد نظامات اجتماعی برمیآید و میتواند به تخصیص «قدرت، اطلاع، ثروت» بپردازد و محیط الگوی مصرف و پرورش جامعه؛ یعنی چشایی، بویایی و بینایی و تمامی مجاری حسی مؤثر در حساسیت انسانها نسبت به محیط خارج را شکل دهد.
🔸 چنین جریانی از یکسو میتواند بر محیط پرورشی جامعه و جهتدهی به آن فائق شود و از دیگر سو به تعریف ارتباطات انسانی آنگونه که خود میخواهد بپردازد و از جنبه سوم هم به ارائه تعاریف نظری مبادرت کند. پس این جریان خطرناک، امروز حریف اصلی ماست.
💠مرحوم علاّمه سید منیر الدین حسینی الهاشمی
📄مشهد/دی ماه ١٣٧٩
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
🔴اینستاگرام: سرگرم درخواست ایران برای نمایندگی در تهران نمیشویم.
🔹شرکت متا، مالک فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ، میگوید این شرکت به درخواست ایران برای تعیین نمایندهای در تهران اهمیتی نمیدهد. یک سخنگوی متا گفت: «ما وارد مکالمه با مقامهای ایران نمیشویم. همچنین سرگرم درخواست آنها برای تعیین یک نماینده در ایران نخواهیم شد.»
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069