eitaa logo
نویسندگان جریان
586 دنبال‌کننده
1.7هزار عکس
127 ویدیو
9 فایل
در جریان باشید. کانال انتشارات @jaryane_zendegi زیرنظر مجموعه فرهنگی تربیتی کتاب پردازان @ketabpardazan_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
تکلیفشان را که برایشان نوشتم و توضیح دادم، غم روی چشم هایشان پرده کشید. نگاه هایی که تا چند دقیقه ی قبل پر از خنده بود ناگهان غبارآلود شد. غم حضرت مادر (س) سنگین است. فرقی ندارد چند ساله باشی. دانش آموز باشی یا معلم، همین که قرار باشد از روضه ی مادر بنویسی ماتم دنیا آوار می‌شود بر دلت. ✍انسیه سادات یعقوبی 🌊 جریان، تربیت نویسنده جریان ساز 🌊 💠 @jaryaniha 🌱 در جریان باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
دست پر برکت امروز مشغول تمیزکاری بودم و مادام در سرم می‌چرخید غذای فردا کم نباشد یا باعث اسراف نشود. یکی از زن‌عموهایم بدون اندازه‌گیری و فقط با نگاه می‌فهمد برنج کافی است. هر وقت به خانه پدربزرگ می‌رفتم، می‌دیدم که غذایش همیشه به قاعده بود. بارها از او پرسیده‌ام: «چطور همیشه اینقدر مقدار غذا رو میدونی؟» او هم در جوابم می‌گوید: «از بس پختم، به قولی فن کوزه‌گری دستم آمده!» و با لبخند از کنارم می‌گذرد. اما یک حس درونی به من می‌گوید که شاید چیزی فراتر از تجربه باشد. خسته شده بودم از این نگرانی! به خواهرم زنگ زدم. بعد از احوالپرسی پرسیدم: «فاطمه! فردا چند پیمانه برنج بذارم که کافی باشه؟» او کمی مکث کرد و گفت: «خب، من اینجا پیمانه ای دارم و می‌دونم برای چند نفر باید چقدر برنج خیس کنم. برای مهمان‌های فردا باید از کاسه استیلی که داری، سه یا چهار تا پر کنی. نمی‌دونم...» وسط حرفش پریدم و گفتم: «زیاده بابا! خونه پدر با اینکه همه بودیم، دیدم مامان یک کاسه پخت و برای همه ناهار رسید، حتی زیاد هم آمد.» فاطمه خندید و گفت: «اصلاً روی اندازه‌گیری مامان حساب باز نکن!» از حرفش جا خوردم و پرسیدم: «چطور؟» از پشت گوشی صدای دعوای بچه‌های فاطمه بلند شد و او گفت: «من باید قطع کنم. مامان دستش خیلی پر برکته!» خداحافظی کرد و من ماندم با مرور خاطرات وقتی که به خانه پدرم می‌روم. حق با فاطمه بود. اندازه‌های مادر خاص بود. به دستانم نگاه کردم و گفتم: «پس شما چرا پر برکت نیستید؟» نمی‌دانم، ولی صدایی از درونم بلند شد که: «وقتی به اندازه مادر دست به خیر باشی، خدا هم به دستات برکت می‌ده!» جستجویی در اینترنت کردم و احادیث زیادی درباره برکت یافتم. برخی از آنها را خواندم و لیستی از عوامل برکت در زندگی را برای خودم درست کردم. سحرخیزی نماز شب رزق حلال ....والی ماشاالله. ✍سیّده الهام موسوی 🌊 جریان، تربیت نویسنده جریان ساز 🌊 💠 @jaryaniha 🌱 در جریان باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
«به ذهن کودکان وارد شوید تا بیان خاص خود را برای نوشتن پیداکنید!» برای کودکان مرز بین خیال و واقعیت ناپیدا است، این همان خاصیت خارق العاده کودکی است که ظاهرا خیلی از بزرگ ترها آن را فراموش کرده اند. لازم نیست در یک کتاب عکس دار زمان زیادی را صرف توضیح دلیل یک اتفاق سحرآمیز کنید زیرا چنین اتفاقی برای کودک چندان دور از ذهن نیست. در حقیقت، عمده ی چیزهایی که در جهان "واقعی" قابل توضیح هستند، می توانند در نظر کودک سحرآمیز جلوه کنند. داشتن چنین ذهنیتی برای شمایی که نویسنده داستان کودک هستید، مهم است. چند تمرین در ادامه آورده شده که به شما کمک می کنند بیان خاص خود را پیدا کنید و با هدایت تان به ذهن کودکان ، قوه تخیل تان را به راه می اندازد: ☘ وانمود کنید کس دیگری هستید! ☘ وانمود کنید یکی از کسانی هستید که از نزدیک می شناسید، مثل بهترین دوستتان. به مدت ۱۵دقیقه از زبان آن شخص بنویسید. قضاوت نکنید، فقط بنویسید. این تمرین به شما کمک می کند بفهمید نوشتن از زاویه دید شخصیت کتابتان چگونه خواهد بود. ☘ وانمود کنید معجون جادویی نوشیده اید که قدتان را به نود سانتی متر می رساند یک ساعت را روی زانوهایتان سپری کنید و سعی کنید به همین شکل در خانه راه بروید و به کارهای عادی تان بپردازید. دقت کنید که از این ارتفاع چه می بینید، چه بویی به مشامتان می رسد، دست تان تا کجاها می رسد و برای چه کارهایی به دردسر می افتید. با گذشت ده دقیقه از این تمرین، ممکن است زانوهایتان درد گرفته باشد، اما دیدگاه بهتری نسبت به شخصیت های کودکی که درباره شان می نویسید خواهید داشت. درضمن این تمرین به شما کمک می کند از آن پایین به تجربه های زندگی کودکان بیندیشید تا بتوانید ایده های داستانی تازه ای پیدا کنید. منبع:کتاب داستان نویسی برای کودکان نوشته لیساروجانی بوچیری وپیتر اکونومی ✍ حوریه دهسنگی 🌊 جریان، تربیت نویسنده جریان ساز 🌊 💠 @jaryaniha 🌱 در جریان باشید.
جملات را که می‌خواندم در ذهنم نویسنده ی نامه را عاقله زن یا عاقله مردی تصور می‌کردم، انتهای نامه اما شگفت زده ام کرد؛ نامه را دختری چهارده ساله نوشته است. حوادث انقلاب و جنگ نوجوانان آن دوره را به بلوغ کامل تری رسانده بود. این دختر و امثال او هم نسل های شهید فهمیده ی سیزده ساله هستند و الگوی نوجوان امروزی ما. 📌متن عکس یکی از نامه های کتاب روحی جان است. 🌊 جریان، تربیت نویسنده جریان ساز 🌊 💠 @jaryaniha 🌱 در جریان باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌱رهبر انقلاب: «یکی از نواقص کار ما تولید کتاب است. حالا شما می‌فرمایید که کتاب می‌رود در کتابخانه! [امّا] بنده عرض می‌کنم کتاب ماندگارترین اثر هنری است؛ یعنی بقیّه‌ی چیزها گذرا است، [امّا] کتاب میماند و صد سال، دویست سال از کتاب می‌شود استفاده کرد... منتها کتابِ خوب باید نوشت، کتاب باکیفیّت باید نوشت تا بماند و مورد استفاده قرار بگیرد و کهنه و منسوخ نشود.» 🌊 جریان، تربیت نویسنده جریان ساز 🌊 💠 @jaryaniha 🌱 در جریان باشید.
معمولا اولین ها ماندگار ترین ها می‌شوند. این دو کتاب هم جز اولین های ماندگار ترین هستند. توی هیچ کدام تاریخ ننوشته ام که در چه سالی هدیه گرفتمشان اما مدل خطم و رنگ و نوع خودکارم نشان می‌دهد هردو را در یکسال و زمانی مشابه هدیه گرفته ام. یعنی وقتی پیش دبستانی بوده ام. آن وقت ها قفسه های کتاب فروشی ها مملو از کتاب های کودک رنگارنگ و متنوع نبود و مثل امروزه خرید کتاب برای کودکان هنوز مرسوم نشده بود. خوب یادم هست تا مدت ها و شاید چند سال دبستان این دو کتاب همراه همیشگی کیف مدرسه ام بودند. هر وقت معلمی حرفی از کتاب داستان می‌زد دستم پر بود و چشمانم براق. راستش هیچگاه فکر نمی‌کردم بعد از حدود بیست سال از هدیه گرفتن این کتاب ها خودم غرق دنیای داستان و کتاب کودک بشوم. ✍انسیه سادات یعقوبی 🌊 جریان، تربیت نویسنده جریان ساز 🌊 💠 @jaryaniha 🌱 در جریان باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا