🦋🦋🦋🦋🦋
نقش عنصر روی در گیاهان👇👇👇👇
روي از عناصر ضروري است كه معمولاً در قسمتهاي فعال گياه از قبيل برگها و شاخه هاي جوان و جوانه هاي برگ و گل متمركز است.
تحقيقات نشان مي دهد مصرف روي علاوه بر
✳️افزايش عملكرد
✳️ باعث غني شدن دانه مي شود و درصد جوانه زني دانه هاي غني شده افزايش يافته و عملكرد آن افزايش می یابد.
✳️روي و #منگنز در دانه به منزله يك #كود شروع كننده است كه علاوه بر افزايش رشد رويشي و عملكرد باعث كاهش مصرف كود نيز مي شود كاشتن بذرها با مقدار روي و منگنز بالا مي تواند به طور بالقوه مشكلات كمبود كوددهي روي و منگنز به #خاك را مخصوصاً در شراط ديم برطرف نمايد.
✳️روی در فرایندهایی از جمله سنتز دیواره برای رشد لوله گرده ، انتقال ویزیکولها، اگزوسیتوز، انتقال فعال یونها و عناصر غذایی و فشار تورژسانس که برای رشد دانه گرده و لوله گرده لازم است نقش اساسی را ایفاء می نماید.
✳️ روی به عنوان کوفاکتور در ساختمان آنزیم و دخالت در متابولیسم پروتئینها باعث جوانه زنی و رشد لوله گرده می شود.
از طرفی دانه و بذر در مقایسه با کل تولید ماده خشک به میزان بیشتر در اثر کمبود روی کاهش می یابد . و احتمالا به این علت است که روی نقش ویژه ای در عمل باروری بازی می کند.
دانه های گرده دارای میزان زیاد #روی هستند و در هنگام باروری بخش عمده روی به ساختمان دانه در حال رشد وارد می شود.
✳️روي در افزايش توليد اكسين
✳️كاهش ريزش اندام ها و #ميوه ها
✳️در ساختمان آنزيم ها نقش دارد
@jpz09113931202
نقش فروت ست در گرده افشانی
#بر
#کود
@jpz09113931202
روی در رشد لوله گرده و ازت در تشکیل کیسه جنینی قوی نقش دارد و بر در افزایش درصد جوانه زنی و نفوذ لوله گرده نقش دارد
🍃عناصر غذایی مورد نیاز درختان #میوه🍃
✅ بطور معمول نام 17 عنصر بعنوان عناصر غذایی لازم برای گیاهان ذکر شده است، از این عده کربن، اکسیژن و هیدروژن معمولاً از هوا تأمین میشوند. شش عنصر به مقدار زیاد مورد نیاز گیاهان هستند که عبارتند از:
🌸 #ازت (N)، #فسفر (P)، #پتاسیم (K)، #کلسیم (Ca)، #منیزیم (Mg) و #گوگرد (S). از این عناصر به عنوان «عناصر پر مصرف» و یا « عناصر ماکرو» و یا «عناصر اصلی» یاد میشود. (گاهی بعضی از محققان، کلسیم، منیزیم و گوگرد را به عنوان عناصر میان مصرف ذکر میکنند).
🔶 هشت عنصر دیگر برای رشد درختان میوه و گیاهان ضرورت کامل دارند ولی مقدار نیاز گیاه به آنها کمتر است که عبارتند از:
🌼 #آهن (Fe)، #روی (Zn)، #بـُر (B)، #منگنر (Mn)، #مس (Cu)، #مولیبدن (Mo)، #کلر (Cl) و #نیکل (Ni). این عناصر به عنوان « عناصر کم مصرف» و یا «عناصر میکرو» و یا « ریزمغذیها» شناخته میشوند. مقدار عناصر غذایی مورد نیاز درختان میوه براساس دو عامل مقدار جذب عناصر غذایی توسط محصول و پتانسیل خاک برایتامینبهموقع مواد غذایی برای گیاه تعیین و محاسبه میشود. برای تعیین مقدار کود مورد نیاز گیاهانباغی لازم است از نقش عناصر پرمصرف و کممصرفدر گیاهان شناخت کاملیداشته باشیم.
🍁دلایل کمبود یا بیش بود عناصر غذایی🍁
بطور طبیعی و تحت تأثیر شرایط محیطی مقادیر مشخصی از عناصر در محیط رشد درختان میوه قرار دارند (#خاک و هوا)، اما همه آنها قابل جذب برای درختان نمیباشند بلکه باید این ترکیبات به اشکال قابل جذب برای درختان در آیند تا بوسیله ریشهها جذب شوند. غلظت عناصر موجود درخاک تحت تأثیر عوامل مختلف محیطی از جمله خصوصیات خاک، شرایط محیطی مانند دما، رطوبت و #نور و اثر متقابل عناصر با هم قرار دارد. این غلظت در داخل درختان نیز متأثر از شرایط ژنتیکی و محیطی خواهد بود.
#کود
@jpz09113931202
#کود های پتاسیم
کمبود پتاسیم بیشتر در خاک های اسیدی و خاک های شنی دیده می شود، اما کمبود آن در سایر خاک ها تحت شرایط آبیاری و برداشت مقدار زیادی محصول (بخصوص یونجه) نیز مشاهده می گردد. اغلب کودهای پتاسیم در آب محلول هستند و نحوه اضافه آنها به خاک نقش زیادی در اثر بخشی کود ندارد کلرورپتاسیم فراوانترین ترکیب پتاسیم در طبیعت است. کلرورپتاسیم دارای مقدار زیادی (۶۰ تا ۶۲ درصد) می باشد با این حال مصرف کلرورپتاسیم در مواردی که به مقدار زیادی پتاسیم نیاز است چندان مطلوب نیست، زیرا احتمال مسمومیت ناشی از فراوانی کلر پیش می آید با این که مقدار کمی کلر برای محصولاتی مانند توتون و پنبه لازم است، اما زیادی کلر در خاک موجب آبدار شدن غده سیب زمینی و نقصان کیفیت توتون می گردد. نیترات پتاسیم دارای ۴۴% اکسید پتاسیم است، اما کودی گران قیمت می باشد. سولفات پتاسیم معمولترین کود پتاسیم است که در زراعت مصرف می شود پتاسیم از تجزیه اولیه بقایای گیاهی نیز به خاک اضافه می شود، اما هوموس خاک بعنوان منبع قابل توجه پتاسیم بشمار نمی رود، زیرا پتاسیم بوسیله مواد آلی تثبیت نمی گردد. خاکهائی که مقدار زیادی رس از نوع ورمی کولایت و ایلیت دارند پتاسیم را تثبیت می کنند. پتاسیم واقع در محلول خاک در حال تعادل است و بعنوان ذخیره پتاسیم خاک محسوب می شود در صورتی که شدت تثبیت زیاد است می بایستی #پتاسیم را بصورت نواری و قبل از #کاشت در #خاک قرار داد.
@jpz09113931202
سوختگی ناشی از #کود_دامی نپوسیده ( Manure Burn) در کشت #خیار گلخانه ای :
مقادیر بیش از حد کود های حیوانی نپوسیده و یا کود های مخلوط با موادی همچون #خاک اره یا براده های چوب برای گیاه مشکل ساز می باشد.
گاز آمونیاک آزاد شده باعث بوجود آمدن وضعیتی در گیاه می شود که اصطلاحا به آن کود سوختگی گویند و از علائم آن، پژمردگی گیاه، خشک شدن بافت برگ در بین رگبرگ ها و سفید و کاغذی شدن لبه برگ و در نهایت مرگ آن می باشد.
در ضمن سطح برگهای پایینی بی جهت سبز تیره شده و ریشه چه های فرعی بی رنگ شده و می میرند..
@jpz09113931202
#هورمون جیبرالین و نحوه تاثیرات ان بر درختان میوه
@jpz09113931202
_هورمونGA به غلظت 10PPMدو هفته قبل برداشت گیلاس سبب تاخیر در رسیدن میوه و درشت تر و سفت تر شدن و عدم ترکیدگی ان میشود
_با توجه به غلظت مصرف و زمان مصرف در انگور سبب پارتنوکارپی درشت شدن حبه و تنکی خوشه میشود
_سبب افزایش جوانه زنی بذر میشود چراکه بکی از مولفه های جوانه زنی بذور کاهش هورمون بازدارنده و افزایش هورمون رشد و GA میباشد
#برگی_از_کتاب
کاربرد #هورمون جیبرالین در باغات میوه:
با مصرف 5تا10پی پی ام از GAحدود3هفته قبل از برداشت در #گیلاس سبب به تاخیر انداختن میوه و تولید میوه درشتتر و سفت تر و کاهش ترکیدگی ناشی از باران میشود
مصرف 2/5تا20 پی پی ام در #انگور در مرحله تمام گل سبب افزایش حبه میگردد
مصرف20تا40پی پی ام در زمان تشکیل میوه سبب تنک کردن خوشه میشه
و مصرف 100 پی پی ام قبل از تمام گل سبب پارتنو کارپی در انگور میشه
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ بهره وری از ظروف پلاستیکی
#ایده
@jpz09113931202
@jpz09113931202
#هورمون اکسین و نحوه تاثیرش بر درختان میوه
استفاده از تو فور دی و NAA به غلظت 1000PPM برای کنترل ریشه جوش در درختان میوه و برای ریشه دار کردن بسیاری از قلمه ها به روش خیساندن به غلظت 20تا400PPM و به روش فرو بردن سریع در هورمون به غلظت 500تا 5000 PPM در هورمون IBA کاربرد دارد
#هورمون اکسین:
تنک کننده شیمیایی در #سیب با NAAبا غلظت 10تا20 پی پی ام تقریبا20 روز بعد تمام گل
باNADحدود با غلظت 20 تا 50 پی پی ام حدود 10 روز بعد تمام گل و NAAدر #گلابی با غلظت 10تا15 پی پی ام 15 تا 20 روز بعد تمام گل
در #گیلاس با NAAبا غلظت یک ppm حدود35 روز قبل از برداشت برای کاهش ترکیدگی ناشی از باران
و برای ربشه دهی قلمه ها با غلظت 20 تا 200 ppm در IBAو با غلظت 500تا5000 ppm با فروبردن سریع قلمه در محلول IBA
@jpz09113931202
#هورمون جیبرالین و خصوصیات ان و محل تولید و کاربرد
@jpz09113931202
این هورمون تولید طبیعی قارچ میباشداز GA3تاGA7_محل تولید در برگهای جوان ریشه جنین جوان میوه تولید میشود_سبب طویل شدن و رشد سلولی میگردد_باعث شکستن رکود بذر و جوانه میشود_مانع ریزش میوه جوان با اکسین همکاری میکند_رنگ گرفتن و رسیدن گیلاس را به تعویق می اندازد _ سبب کشیده شدن میوه سیب و گلابی میگردد_در انگور سبب پارتنوکارپی و درشت شدن حبه و تنکی خوشه میگردد
🏆#نکات_طلایی در مورد ریزش گل در گیاه:
👑۷ فاکتور مهم و تاثیرگذار در پایداری و ثبات گل در گیاهان را بشناسیم:
نور، دما، آب، رطوبت نسبی محیط، تغذیه گیاه، عوامل گرده افشان، عدم حضور پاتوژن
🎩گلدهی در طیف نوری قرمز و مادون قرمز رخ می دهد.
🎩گلدهی در دمای بین ۰ تا ۱۲ درجه سیلسیوس رخ می دهد. زیر صفر و بالای ۱۲ درجه سیلسیوس ریزش گل صددرصد اتفاق خواهد افتاد.
🎩عوامل کلیدی تغذیه در ریزش گل در گیاه:
👌کاهش کربوهیدرات گیاه
👌عدم ذخیره نشاسته نشاسته و قند در طول روز
👌عدم بالانس آمونیوم و کلسیم در گیاه
👌کاهش سایتوکینین و جیبرلین در گیاه
👌کاهش کلسیم و منیزیم در گیاه
🎩رطوبت بالای محیط باعث کاهش #منیزیم و #کلسیم شده و سبب ریزش گل خواهد شد.
🎩رطوبت بالا یعنی ظهور پاتوژن های Powdery mildew و Botrytis و این یعنی ریزش گل
#کود
✅
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کاشت
#گردو بعد از سرمادهی
@jpz09113931202
کلیپ کاشت بذر گردو البته در گردوهای مناطق سردسیری احتیاج به یه دوره سرما داره بعد سرمادهی و ریشه دهی باید کاشت البته کاشت مستقیم هم میشه انجام داد که عملیات سرمادهی به شکل طبیعی صورت گرفته و بذر طبق روال طبیعی سبز میشود
خواص اب
چسبندگی اب یا مقاومت در برابر جاری شدن با درجه حرارت بمقدار قابل توجهی تغییر میکند به این معنی که چسبندگی اب در صفر درجه دو برابر بیشتر از چسبندگی اب در 25 درجه میباشد در طول فصل بهار وقتی گیاهان اب سرد را از خاک جذب میکند حرکت اب در سیستم اوندی کندتر از اخر سال که هوا گرمتر میباشد صورت میگیرد به این دلیل قهوه ای شدن برگ ناشی از تعرق ممکن است در اوایل بهار هنگامی که خاک سرد بوده و قدرت تبخیر هوا بالا میباشدبه خاطر هوای گرم و خشک بوجود اید
یکی از دلایلی که در موقع گرم روز نبایستی ابیاری انجام داد همین نکته هست که به دلیل تعرق و تبخیر گیاهی بالا و سرد شدن خاک و پایین امدن دما نسبت به اندام هوایی جذب و صعود اب پایین تره و گیاه دچار تنش میشه و از طرف دیگر ابدهی بالا و شرایط غرقابی سبب خفگی ریشه و کاهش تنفس و بالا رفتن CO2 و هورمون اسید ابسزیک میشه که بایستی به حجم ابدهی و زمان ابیاری دقت شود
#اب
#بهار
#آبیاری
@jpz09113931202
⭕ در زمان گلدهی درختان میوه را اصلا آبیاری نکنید..
🔵 اکسیژن خاک کم و دی اکسید کربن زیاد می شود..
🔵 متان و متیل افزایش می یابد،،،
👇👇👇
🔵 تولید هورمون بازدارنده در گیاه و ریزش گلها!!!
همچنین از انجام ابیاری در گرمای روز بایستی خودداری کرد چرا شدت جریان اب با دمای ان رابطه مستقیم دارد یعنی اب سرد روانش و جریان کندتر از ابگرم دارد فلذا اختلاف دمای خاک و هوا باهم تفاوت دارد بنابراین محیط ریشه خنکتر از شاخه و تاج هست بنابراین با ابیاری محیط ریشه غرقاب شده ولی به دلیل تبخیر و تعرق از برگ و جریان کند تر اب ازریشه نسبت به شاخه نیاز ابی گیاه براورده نشده و از طرف دیگر به دلیل ماندابی و تهویه ضعیف چنانچه خروج اب ثقلی کند باشد خصوصا در خاکهای بابافت سنگین و کمبود اکسیژن جهت تنفس ریشه و به دلایلی که در بالا ذکر شد گیاه دچار تنش. هورمونی میشه
#آموزشی
#آبیاری
@jpz09113931202
#آبیاری
برای اینکه درخت در مرحله گلدهی دچار تنش کم ابی نشود قبل از ورود به مرحله گلدهی بایستی ابیاری صورت گیرد همچنین از انجام کوددهی به دلیل برهم خوردن نیاز ابی و تنش جذبی در مرحله گلدهی خودداری شود
@jpz09113931202
⭕ در زمان گلدهی درختان میوه را اصلا آبیاری نکنید..
🔵 اکسیژن خاک کم و دی اکسید کربن زیاد می شود..
🔵 متان و متیل افزایش می یابد،،،
👇👇👇
🔵 تولید هورمون بازدارنده در گیاه و ریزش گلها!!!
همچنین از انجام ابیاری در گرمای روز بایستی خودداری کرد چرا شدت جریان اب با دمای ان رابطه مستقیم دارد یعنی اب سرد روانش و جریان کندتر از ابگرم دارد فلذا اختلاف دمای خاک و هوا باهم تفاوت دارد بنابراین محیط ریشه خنکتر از شاخه و تاج هست بنابراین با ابیاری محیط ریشه غرقاب شده ولی به دلیل تبخیر و تعرق از برگ و جریان کند تر اب ازریشه نسبت به شاخه نیاز ابی گیاه براورده نشده و از طرف دیگر به دلیل ماندابی و تهویه ضعیف چنانچه خروج اب ثقلی کند باشد خصوصا در خاکهای بابافت سنگین و کمبود اکسیژن جهت تنفس ریشه و به دلایلی که در بالا ذکر شد گیاه دچار تنش. هورمونی میشه
#آموزشی
#آبیاری
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روش دیگر #کاشت و پرورش #پیاز با استفاده از انتهای آن
@jpz09113931202
کلیپ کشاورزی آپارتمانی با دورریز سبزیجات آشپزی
#فرهنگ_خودکفایی
#بیولوژی
مبحث کلروپلاست و کروموپلاست و پلاستهای ذخیره ای
در رسیدن میوه هایی چون #گوجه_فرنگی در تغییر رنگ از سبز به زرد و نهایتا قرمز سه مرحله متوالی از نمو ملاحظه میشود
تسلط کلروپلاست و زوال انهاو پدید امدن کروموپلاستهای غنی از کاروتنویید
@jpz09113931202
سلولهای گیاهی دارای کلروپلاست_لئوکوپلاست و کرومو پلاست میباشد لئوکوپلاست دارای انزیمهای سنتزی از مولکولهای کوچک جهت تولید و ذخیره مواد غذایی مثل نشاسته میباشد و بی رنگ هست کرومو پلاست دارای رنگیزه های کاروتنوییدی در غلظت بالا با تنوع رنگ که در ایجاد گلهای درخشان و خوشرنگ و میوههای زیبا نقش داشته تا سبب گرده افشانی توسط حشرات صورت گیرد کلروپلاست دارای ساختمان لایه لایه که رنگهای ابی و قرمز را جهت رشد رویشی و زایشی و عملیات فتوسنتز جذب و رنگ سبز وزرد را انعکاس میدهد این پلاستها از طریق انتقال پروتوپلاستی از نسلی به نسل دیگر منتقل میشوند
#برگی_از_کتاب
#بیولوژی
#فشار_ریشه_ای
نحوه ایجاد فشارریشه ای
@jpz09113931202
جذب یونها در مجرای اوندی به دلیل انتخابی بودن در مسیر سبمپلاستی و وجود لایه کاسپاری ازمسیر اپوپلاستی عملا برگشت یونها به خاک را مانع شده و سبب ایجاد شرایط اسمزی مستمر در اوند چوبی شده که به ان فشار ریشه ای میگویند
#برگی_از_کتاب
#ازت
#منیزیم
#کود
@jpz09113931202
دراثر کمبود عناصر معدنی در گیاهان از تجزیه اسیدامینه ازت و از تجزیه کلروفیل برگهای مسن منیزیم ازاد میشود و به سبب تحرک از قسمتهای مسنتر به سرشاخه ها انتقال میابد
#برگی_از_کتاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عملیات کدبرداری باغات سنتی گردو جهت سربرداری و پیوند با ارقام دیر برگ و پربار
روستای انگاس _ کجور _ نوشهر
29 مهر 402
#گردو
#پیوند
@jpz09113931202