eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
714 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
🌱تغییر PH خاک در اثر باران با بارش باران عناصر قلیایی مانند ، منیزیم و از شسته می‌شوید و عناصر اسیدی مانند هیدروژن، آلمینیوم و در خاک باقی می‌مانند. این به این معناست که در مناطقی که بارش باران زیاد است به طور کلی خاک اسیدی تر از مناطق خشک می‌باشد. البته این همیشه درست نیست، با این حال عوامل دیگری نیز تعیین کننده PH خاک هستند. موادی که خرد و ساییده می‌شوند تا خاک به وجود بیاید، در اصل PH خاک را تعیین می‌کند. در صورتی که خاک با استفاده از سنگ آهک به وجود آمده باشد خاک قلیایی می‌شود. با این حال با گذشت زمان، بافت خاک تعیین کننده این است که توسط باران تحت تاثیر قرار می‌گیرد یا نه. خاک های رسی و لومی مقدار زیادی مواد ارگانیک دارند و عناصر آن ها نسبت به خاک های شنی بیشتر به هم چسبیده هستند. در نتیجه مقاومت این خاک ها در برابر شسته شدن عناصر قلیایی در اثر باران بیشتر است. PH در خاک های شنی با سرعت بیشتری تغییر می‌کند، زیرا عناصر خاک اتصال قوی با هم ندارند و آب به سرعت بیشتری از بین آن عبور می‌کند. به دلیل فاصله بین ذرات خاک، آب بیشتری از ذرات خاک جریان پیدا می‌کند و عناصر آن را به همراه خود می‌شوید. در بعضی موارد در منطقه ای که بارش باران در آنجا زیاد هم نیست اسیدیته خاک درآن از مناطق دیگری که بارش باران در آنجا وجود دارد بیشتر است. این اتفاق در اثر آبیاری یک دوره زمانی طولانی روی می دهد.استفاده زیاد از زمین برای محصولات کشاورزی و برنامه های کاربردی کود که اغلب با محصولات کاشته شده انجام می‌شود نیز در PH خاک تاثیر می‌گذارند. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دنیای کاترپیلارها در خارق‌العاده بودن انتها نداره واقعا! شما اینو ببین که چجوری روی برگ استتار کرده @jpz09113931202
نحوه ضدعفونی گلخانه @jpz09113931202
عوامل موثر در پوکی میوه 👈پوکی در زمان تشکیل میوه: پوکی در زمان تشکیل میوه هنگامی رخ می دهد که گرده افشانی انجام می گیرد اما تلقیح به دلایلی چون عدم رشد لوله‌ گرده تا رسیدن به تخمک و همچنین از بین رفتن تخمک در زمان نزدیک شدن لوله گرده با مشکل روبرو گردد. 👈پوکی در زمان پر شدن میوه: تشکیل میوه های پوک در ماه‌های خرداد و تیر یعنی در زمان نمو مغز، که در این حالت جنین تلقیح شده قادر به رشد و نمو و پر کردن میوه نبوده که این موضوع سبب تولید میوه‌های پوک می‌گردد. 1⃣ عوامل ژنتیکی: بین ارقام تجاری میزان پوکی ارقام کله قوچی و اوحدی به طور معنی داری بالاتر از ارقام اکبری و احمد‌آقایی است. 2⃣ مشکلات گرده افشانی 3⃣ عوامل تغذیه ای: کوددهی مناسب باغات با عناصری از جمله ، ، و در زمان مناسب نقش مهمی در کاهش درصد پوکی محصول دارند. 4⃣ آفات و بیماری‌ها: نسل‌های آخری و شپشک‌ها، زنبور‌های مغزخوار، سن‌ها و پروانه کراش. 5⃣ تنش های مختلف محیطی: دمای بالا و آفتاب‌سوختگی در زمان‌های باز شدن گل‌ها، گرده‌افشانی، رشد اولیه میوه و همچنین در زمان رشد و نمو جنین سبب افزایش پوکی میوه‌ها می‌گردد. تنش های خشکی، شوری و دوره‌های آبیاری طولانی مدت سبب افزایش درصد پوکی محصول می‌گردند. @jpz09113931202
@jpz09113931202 طیف نور موثر در فتوسنتز بیشترین تاثیر رو. در فتوسنتز طول موجهای ابی و قرمز داره که جذب گیاه میشه و کمترین تاثیر را نور سبز داره که از گیاه منعکس میشه و این انعکاس نور سبب مشاهده رنگ سبز برای گیاهان هست 🌈نکته کلیدی در مورد طیف نوری قرمز: 🎨طول موج ۸۰۰-۶۰۰ نانومتر برای طیف نوری قرمز تعریف می شود:👇 👈طول موج ۷۰۰-۶۰۰ نانومتر: طیف قرمز قابل مشاهده 👈طول موج ۷۵۰-۷۰۰ نانومتر: طیف نوری قرمز دور 👈طول موج ۸۰۰-۷۵۰ نانومتر: طیف نوری مادون قرمز 🎨دو طیف قرمز دور و مادون قرمز قابل مشاهده نیست. 🎨مطلب بالا رو اینطور اصلاح میکنم طیف مادون قرمز واقعا در فرآیند بیوشیمیایی گیاه و رشد گیاه تاثیر ندارد ولی اگر پوشش گلخانه به هر هدفی استفاده می شود چنانچه مانع از خروج طیف مادون قرمز شود؛ دمای سالن رو کاهش خواهد داد. پس در فصول سرد سال این طیف یک مزاحم برای ما محسوب خواهد شد.👌 🎨طیف قرمز قابل مشاهده جذب کلروفیل گیاه خواهد شد و عامل فتوسنتز برای گیاه خواهد بود پس طیف باارزشی برای ما محسوب می شود. 🎨🎩آنچه که برای گیاه جهت شکوفه دادن، جوانه زنی، رشد و حتی تسریع در پیدایش رنگ مهم است "طیف قرمز دور" با طیف نوری ۷۵۰-۷۰۰ نانومتر است👍 @jpz09113931202 کلروفیل یا سبزینه رنگیزه های سبز رنگی است که با جذب کردن نور خورشید و تبدیل آن به انرژی، از آب و کربن دی اکسید، کربوهیدرات می سازد. وجود این رنگیزه ها برای انجام فتوسنتز ضروری است و رنگ سبز گیاهان به دلیل وجود آن ها است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ پرورش موز گلخانه ای و آناناس @jpz09113931202 پاشا زانوسی: موز اصلاح شده چون تریپلویید هست یعنی3n تو مرحله میوز نمیتونه تقسیم مساوی بشه در نتیجه نمیتونه بذر بده موز وحشی دیپلویید یعنی 2n بنابراین چون ردیف کروموزومی اون زوج هست تو مرحله میوز کروموزومها از هم شکافته میشه و میتونه وارد مرحله لقاح بشه چنانچه موز 3n با مواد جهش زا دوبرابر بشه مثل کلشیسین دران صورت 6n میشه چون ردیف کروموزومی اون زوجه تو مرحله میوز یا تقسیم جنسی میتونه تقسیم بشه و گرده و تخمک 3n تشکیل میده و میتونه باهم لقاح داشته باشه و بذر بده و لذا چون تکثیر با پاجوش و ریزوم در موز راحته و نداشتن بذر هم یه مزیت نسبی برای میوه هست تولید موز بدون هسته رایجه @jpz09113931202 🔸🍌 موزها به این دلیل انحنا دارند که به سمت آسمان رشد می‌کنند. به این مسأله زمین گرایی منفی گفته می‌شود. موزها عکس نیروی گرانش رشد می‌کنند یعنی به سمت بالا که نور خورشید بیشتر است، به همین دلیل انحنا پیدا می‌کنند @jpz09113931202 @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تولید موز گلخانه ای در سطح 7 هکتار در دهاقان اصفهان کلیپ تولید موز در مناطق سرد @jpz09113931202 پاشا زانوسی: موز اصلاح شده چون تریپلویید هست یعنی3n تو مرحله میوز نمیتونه تقسیم مساوی بشه در نتیجه نمیتونه بذر بده موز وحشی دیپلویید یعنی 2n بنابراین چون ردیف کروموزومی اون زوج هست تو مرحله میوز کروموزومها از هم شکافته میشه و میتونه وارد مرحله لقاح بشه چنانچه موز 3n با مواد جهش زا دوبرابر بشه مثل کلشیسین دران صورت 6n میشه چون ردیف کروموزومی اون زوجه تو مرحله میوز یا تقسیم جنسی میتونه تقسیم بشه و گرده و تخمک 3n تشکیل میده و میتونه باهم لقاح داشته باشه و بذر بده و لذا چون تکثیر با پاجوش و ریزوم در موز راحته و نداشتن بذر هم یه مزیت نسبی برای میوه هست تولید موز بدون هسته رایجه @jpz09113931202 🔸🍌 موزها به این دلیل انحنا دارند که به سمت آسمان رشد می‌کنند. به این مسأله زمین گرایی منفی گفته می‌شود. موزها عکس نیروی گرانش رشد می‌کنند یعنی به سمت بالا که نور خورشید بیشتر است، به همین دلیل انحنا پیدا می‌کنند @jpz09113931202 @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱مزرعه‌داران مالزیایی معتقدند که اگر افرادی گرمک (طالبی، شمام) مزارع آنها را همزمان با صدای موسیقی نوازش کنند، محصول شیرین، خوشبو، خوش شکل و باکیفیت‌تر می‌شود. 🎼آنها می‌گویند اثر این رفتار را دیده‌اند و به همین دلیل بابت هر محصول ۴۱ دلار پرداخت می‌کنند تا محصولاتشان به مدد‌ موسیقی و نوازش باکیفیت‌تر شود. @jpz09113931202
استفاده از هیومیک اسید با روش غرقابی: اگر چه استفاده از اسید هیومیک در آبیارى غرقابى کمى مشکل به نظر مى رسد اما براى رفع آن راه حل وجود دارد. روش اول این است که مى توان پس از کالیبره کردن بشکه شیردار براى هر هکتار، آن را سر جوى آب قرار داد. سپس اسید هیومیک مصرفى براى یک هکتار را در آن ریخته و پس از آنکه آب تا نصف کرتها را پر کرد. در مرحله  بعد شیر بشکه را باز کرده تا اسید هیومیک به آرامى و همراه با آب به همه جاى کرت نفوذ پیدا کند. سیستم هاى آبیارى غرقابى به دلیل آنکه آب سطح بیشترى از خاك را مى خیساند مقدار مصرف براى نوبت اول 20 لیتر در هکتار و براى حداکثر 2 نوبت دیگر 10 لیتر در هکتار محاسبه گردیده است. روش دوم این است که  مى توان پس از کالیبره کردن یک تانکر 2000 لیترى سمپاشى براى یک هکتار، میزان اسید هیومیک مصرفى را در تانک آب ریخته و زیر سایه انداز درخت پاشید وسپس آبیارى را انجام داد.به دلیل اینکه اسید هیومیک داراى باندهاى آزاد فراوانى است و دور از انتظار نیست که این باندها با مولکولهاى محلول در آب پیوند تشکیل دهند استفاده از آنها با محلول سم به هیچ عنوان مجاز نیست. شایان ذکر است که مولکول هیومیک اسید بسیار بزرگ و حجیم مى باشد به طورى که ورود آن به داخل سلولهاى برگ غیرممکن است امادرکودهایى که اسید فولیک همراه با هیومیک اسید است بدلیل کوچکتر بودن مولکول اسید فولیک و اثر آن به عنوان عامل کلات کننده، مصرف این نوع کودها همراه با کودهاى محلولپاشى امکان پذیر است. بر این اساس مصرف اسید هیومیک به تنهایى به عنوان کود محلولپاشى که متداول شده است بسیار بى مورد است زیرا علاوه بر آنکه جذب نمى شود هیچ ماده مغذى نیز به همراه ندارد که در تغذیه موثر باشد. @jpz09113931202
33.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مجموعه متنوعی از انواع لوبیا تایم لپس رشد لوبیا بیماری انتراکنوز لوبیا @jpz09113931202
@jpz09113931202 چگونه کمبود آهن را از کمبود منگنز در گیاه تشخیص دهیم؟ در بعضی از موارد، به ویژه در شاخه های نو رسته، علائم کمبود آهن و منگنز با هم تداخل کرده، تشخیص را مشکل تر می کند. منگنز همانند آهن عنصری غیر متحرک در گیاه است و علائم کمبود آن ابتدا در برگ های جوان درخت ظاهر می شود، در کمبود آهن رگبرگ اصلی و فرعی اغلب به صورت شبکه سبز رنگ در متن سبز روشن یا زرد دیده می شود. در صورتی‌که در کمبود منگنز رگبرگ اصلی و فرعی به صورت نواری پهن به رنگ سبز در متن سبز روشن یا زرد ظاهر می شوند که بیشتر حالت لکه لکه ای به برگ می دهند. مهم‌ترین نشانه کمبود منگنز، کلروز بین برگ ها می‌باشد که معمولاً تمام قسمت‌های بالای درخت را فرا می‌گيرد، رشد درخت نیز کاهش یافته و در بعضی مواقع درختان به صورت کوتاه باقی می مانند. بر خلاف کمبود آهن در کمبود این عنصر، قسمت نوک و حاشیه برگ های درخت به صورت سبز باقی می مانند. در شرایط کمبود حاد راه تشخیص این است که برگ های انتهایی را با محلول 6.5 درصد سولفات آهن رنگ آمیزی و به مدت چند هفته صبر می کنند . اگر کمبود مربوط به آهن باشد، سطح برگ در منطقه ای که رنگ آمیزی شده لکه هایی به صورت خال های سبز رنگ نمایان می شود. در مراحل اولیه کمبود ممکن است اندازه برگ کاهش یابد ولی کلروز ایجاد نشود. ولی در کمبود شدید خشکیدگی سرشاخه ها پیشرفت می کند. غالبا سر شاخه های بالایی درخت بیشتر ازقسمت های پایینی تحت تاثیر قرار می گیرند. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گیاه کور کننده!! یا شیرسگ یکی از سمی ترین گیاهان ایران است که بیش از ۱۱۰ گونه علفی و درختچه ای در ایران دارد و در اغلب مناطق کوهستانی و بیابانی ایران دیده می‌شود.لاتکس یا شیرابه سفید این گياه بسیار خطرناک است و در صورت تماس با چشم باعث آسیب شدید و حتی کوری دائمی می‌شود. حتی در تماس با غشاهای مخاطی از قبیل بینی و دهان نیز التهاب دردناکی ایجاد می‌کند. @jpz09113931202
🔵 چگونه درخت سیب را برای رنگ گیری مهیا کنیم: 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 🍎 🔰 نورگیر بودن داخل محور اصلی درخت که در صورت رشد شاخه نرک از بین محور اصلی درخت حذف شود. 🔰دمای پایین مخصوصا در هنگام شب علت فعالیت آنزیم فنیل آلانین لیاز است. 🔰محلولپاشی آب خنک در شب هنگام سرعت رنگ گیری را بهبود می بخشد. در حالی که آبیاری گیاه یعنی نوشیدن بیش از اندازه آب توسط گیاه کاملا اثر معکوس دارد. 🔰کاهش مصرف نیتروژن باغداران محترمی که موقع سمپاشی به قول خودشون کمی کود سفید ترکیب میکنند؛ منتظر کمرنگ شدن میوه خود باشند. 🔰 مصرف کود پتاسیم در کنار کودهای جلبک دریایی با فرمول خاص 🔰این شگرد کارشناس شماست که ترکیب جادویی محلولپاشی برای باغ شما را تعیین کند.خودسرانه اقدام به ترکیب کودها نکنید. 🔰 مشکل کنه را تا دو ماه قبل برداشت میوه به هر عنوان حل کنید. 🔰آفت سمج مخالف رنگ گیری میوه شما کنه است. @jpz09113931202 دلایل متعددی برای کیفیت پایین رنگ سیب‌ها می توان عنوان کرد: ۱- نور نور نقش ویژه ای در تولید آنزیم آنتوسیانین و افزایش رنگ سیب دارد و در کاهش مدت و شدت نور ما کاهش کیفیت رنگ میوه رو شاهد هستیم. برای افزایش میزان نور می توان اقدام به هرس اصولی در فصل زمستان و تابستان نمود و با خلوت کردن تاج درختان میزان نفوذ نور و افزایش رنگ سیب را باعث شد. از روشهای دیگر می توان افزایش انعکاس نور به وسیله قرار دادن صفحه های فلزی کف باغ و افزایش انعکاس نور به سمت تاج درخت را عنوان کرد. ۲- درجه حرارت: با کاهش درجه حرارت شاهد افزایش تولید آنتوسیانین و افزایش رنگ سیب‌ها خواهیم بود و کاهش دما در شب‌های خنک در موقع رسیدن میوه کمک شایانی به رنگ خوش میوه می کند. ما می توانیم با آبپاشی تاج درختان در گرمای روز و خنک نگه داشتن باغ با آبیاری بارانی به این امر کمک کنیم. ۳- تغذیه نا‌مناسب درختان رابطه عکس بین آنتوسیانین و مقدار نیتروژن وجود دارد بخاطر همین در اواخر فصل و نزدیکی های برداشت نباید هیچ گونه کود نیتروژنه ای مصرف شود(گرچه نیتروژن سبب درشتی و نهایتا افزایش تناژ محصول میشود ولی کیفیت کم خواهد شد).محلول پاشی های کلسیم در طول فصل + مصرف فسفر در اول فصل + مصرف پتاسیم هم اول فصل و هم محلول پاشی قبل از برداشت(پتاسیم بطور غیر مستقیم سبب افزایش آنتوسیانین و نیز تعدیل اثرات نیتروژن میشود) سبب بهبود رنگ گیری میشود. کود آهن در افزایش سبزینگی برگها و افزایش قند و رنگ بهتر سیب موثر است. همچنین فراموش نشود که در کل درختان از نظر تغذیه به شکل بهینه تامین شده باشند تا موارد مذکور اثر گذار باشد.کانال پیام سبز ۴- آفات و بیماریها برای تغذیه مناسب میوه و خوش رنگی آن، نیاز به درخت سالم و قوی می باشد که برای این امر باید در طول فصل رشد و حتی در زمستان با آفات و بیماریها درختان مبارزه کرد، از مهمترین این آفات که در تولید رنگ مناسب در میوه جلوگیری می کند می توان به کنه ها اشاره نمود که با کاهش سبزینگی برگها روی کیفیت میوه هم اثر نامطلوب دارد. @jpz09113931202
🔘اثر عوامل مختلف در رنگ گیری ميوه ها: 🔸رنگ نقش بسیار مهمی در ارتقاء کیفیت ،بازار پسندی وجذب مشتری دارد.در بازار، سیبهای که رنگ قرمز تندتری دارند با قیمت بیشتری به فروش میرسند و یا بسیاری از ارقام انگور قرمز و سیاه کمتر از حد دلخواه مصرف کننده رنگ می گیرند. از نظر اقتصادی رنگ گیری میوه برای باغداران بسیار حائز اهمیت میباشد . تحقیقات وسیعی در خصوص بررسی عوامل دخیل در افزایش رنگ گیری میوه صورت گرفته که در اینجا مهمترین عوامل موثر، به طور خلاصه بیان میگردند. عوامل ایجاد رنگ در میوه :ترکیباتی که در ایجاد رنگ در میوه دخالت دارند عبارتند از آنتوسیانین ها،کلروفیل ؛کاراتنوئید ها و فلاونل ها . این ترکیبات میتوانند با هم مخلوط شده و در میوه تولید رنگ نمایند اما مهمترین آنها برای ایجاد رنگ قرمز در آنتوسیانین ها میباشند که در پوست میوه قرار دارند و مقدار آنها در موقع رسیدن میوه در بعضی از ارقام به 5 برابر میرسد.مطالعات زیادی روی فرآیند تولید آنتوسین ها ومسیرهای بیوشیمائی آنها انجام شده است . بطور خلاصه برای تولید آنتوسیانین ها وجود قند و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمینولیاز PAL)) ضروری میباشد. فاکتورها و عوامل زیادی روی فرایند ساخت آنتوسیانین ها دخالت داشته که ما بایستی فاکتورها مثبت را بهبود بخشیده و عوامل منفی را تا حد ممکن کاهش دهیم. مرحله رشد میوه و نوع رقم در تاثیر گیری از این عوامل بسیار مهم میباشند.مهمترین فاکتورهای که در فعال نمودن رنگدانه های آنتوسیانین تاثیر دارند عبارتند از:👇 @jpz09113931202 1⃣عوامل محیطی شامل: 🔻الف - نور: کمیت وطول موج نور مخصوصا طول موجهای آبی-بنفش،ماورای بنفش( UVوUV-B) در فعال نمودن آنتوسیانین ورنگ گیری میوه تاثیر زیادی دارد. طول موجهای دیگر تاثیر کمتری داشته و در این میان کمترین تاثیر مربوط به مادون قرمز بوده وحتی اثر بازدارندگی دارد. 🔻ب- دما: هوای خنک مخصوصا وجود شبهای خنک تاثیر زیادی در رنگ گیری میوه وفعال شدن رنگ دانه های قرمز دارد. اثر مثبت دمای پائین چنانچه بعد از آن در دمای بالا باشد به طور کامل خنثی میگردد.بسیاری از محققان معتقدند که یکی از دلایل اصلی افزایش رنگ گیری در دمای پائین بدلیل افزایش فعالیت آنزیم فنیل آلانینلیاز در دمای پائین میباشد. @jpz09113931202 2⃣ ازت : 🔸 افزایش میزان نیتروژن خاک و یا انجام محلولپاشی با آن باعث کاهش رنگ گیری میوه میشود مخصوصا اگر دیر هنگام مصرف گردد.تجربه نشان داده افزودن بصورت اوره يا به فرمهای ديگر به خاك ويا محلول پاشی آن از خرداد ماه به بعد ، رنگ گیری را به تاخير مياندازد هرچند استفاده از ازت جهت بزرگ كردن سايز ميوه و بطور کلی برای رشد لازم هست ولی مصرف زیاد و بی موقع از آن در رنگ گیری ميوه نتيجه عكس ميدهد . @jpz09113931202 3⃣ 🔸کودهای پتاس دار موجب افزایش آنتوسیانین شده و حتی اثرات منفی کودهای ازته را نیز میتوانند خنثی نمایند توصيه ميشود از اواسط مرداد ماه به بعد در دو نوبت كودهای پتاس بالا از محصولات معتبر بصورت محلولپاشی استفاده گردد. 4⃣ فسفر: نتایج متناقضی در این خصوص وجود دارد و هنوز رابطه روشنی در مورد اثر بدست نیامده است. @jpz09113931202 5⃣كودهای ميكرو : تاثير عنصر آهن بعلت اثر مستقيم در افزايش كلروفيل برگ ، در آخر فصل رنگ پذيری سيب را تسهيل ميكند افزودن عناصر ميكرو بصورت كلات بخصوص و در خاكهای آهكی ميوه های خوشرنگ تری را موجب ميشوند. @jpz09113931202 6⃣ : کمبود و افزایش آب هردو باعث کاهش رنگ گیری میوه میگردند ولي تجربه شده در روزهای گرم ، آبياری سطحی باغ باعث خنك شدن دمای باغ و تشديد رنگ ميوه سيب ميشود.کانال پیام سبز 7⃣عوامل فیزیولوژیکی: از مهمترين فاكتورهایی که در رنگ پذيری موثر هستند ميتوان به موارد زير اشاره كرد : نوع رقم ، مرحله رشد میوه ،اندازه درخت ، نسبت میزان برگ به میوه ، تراکم ، سیستم تربیت درخت، هرس و تنک کردن میوه 8⃣آفات و امراض : از مهمترين آفات و امراض موثر در رنگ پذيری ميوه بعنوان مثال در سیب طغيان كنه قرمز اروپايی و در انگور بیماری پیچیدگی برگ (Leaf roll) را میتوان نام برد. توضيح اين نكته كه در باغات سیبی كه كنه قرمز اروپايی طغيان ميكند و برگها حالت سبزی خود را از دست ميدهند رنگ پذيری سيب مختل ميشود بنابراين سبزی و قدرت درختان در رنگ پذيری نقش اساسی دارد . @jpz09113931202
مدیریت نماتد ریشه با کمک کودهای دامی 🌱 نماتد ریشه گرهی یکی از مهمترین و شایع ترین بیماری‌های درختان پسته در عمده مناطق پسته خیز کشور بوده که مبارزه با آن کاری سخت و هزینه بر است. 🌱يكي از مهمترين روش هاي کنترل اين بيماري خطرناك، مديريت تغذیه و باغباني بوده كه در آن استفاده از كودهای مرغي از اهميت ويژه اي برخوردار است. 🌱بر اساس تحقيقات انجام شده استفاده كود مرغي باعث كاهش شدت خسارت بيماري در محصولات مختلف شده است كه تاثير آن در كاهش جمعيت نماتدها به صورت مستقيم (با از بين بردن نماتدها در خاك) و يا غيرمستقيم (با فعال كردن مكانيسم‌هاي بيوشيميايي در خاك) است. 🌱از طرف ديگر کود مرغی به دلیل داشتن میزان قابل ملاحظه‌ای از عناصر غذایی، موجب کاهش اثرات منفی نماتدها روی درختان می گردد؛ زیرا عمده خسارت نماتدها به دلیل اخلال در جذب مواد غذایی توسط ریشه‌ها اتفاق می افتد. 🌱علاوه بر کودهای مرغی، کودهای دامی ديگر و مواد آلی نیز به دلیل کاهش نسبت C/N مي‌توانند باعث تقويت عمومي درختان و افزايش ساپرفيت‌هاي خاك شوند و در كاهش خسارت و جمعیت نماتدها در خاك مفيد باشند؛ ولي تاثیر آن‌ها به مراتب کمتر از کودهای مرغی است. 🌱بهترين روش استفاده از کودهای مرغی، 2 يا 3 مرتبه کاربرد در سال مي باشد. به عنوان مثال 15 تن در هكتار، سه مرتبه و هر مرتبه 5 تن در هكتار استفاده گردد. 🌱لازم به ذکر است که میزان استفاده از کودهای مرغی با توجه به شوري آب و خاك مطابق با نظر كارشناسي باید تعیین گردد @jpz09113931202 ✍نکات جالب برای کنترل نماتد: 😳تقویت گیاه با کود کلات آهن 😳استفاده از سم آبامکتین به صورت محلول پای ریشه 😳غرقاب کردن خاک وبلافاصله یک دوره خشکی بعد آن در کنار مصرف عصاره های گیاهی. 😳استفاده از کود مرغی نپوسیده یا کود نپوسیده گاوی + اوره و بلافاصله آبیاری کردن. این ترکیب در ماههای اوج گرما انجام شود. به یه مدت یک ماه بماند. شخم زنی در طول این یک ماه هفته ای یکبار انجام شود. @jpz09113931202
پديده گل انگيزي يا شكوفه كردن درختان ميوه در پائيز يا گل دهي خارج از فصل http://www.b-neamati.blogfa.com/post/6 @jpz09113931202
جالبه بدونید ‏به این تکنیک باستانی تربیت دو بعدی درخت‌های میوه برای رشد مقابل دیوار یا نرده، Espalier می‌گن که از کلمه‌ی ایتالیایی spalliera به معنی «جایی برای تکیه دادن شانه» میاد. @jpz09113931202
♦️آشنایی با خواص و موارد مصرف انواع کودهای دامی و روش پوساندن انها 🐂🐎🐏🐓 🔰کود دامی (manure) نوعی از کود است که از فضولات حیوانات اهلی مختلف،مانند، گاو، اسب، مرغ، گوسفند و … بدست می آید.کود دامی در زراعت جهت اصلاح بافت و ساختار خاک و همچنین تغذیه گیاهان به کار میرود.این نوع کود دارای مقادیر مختلفی از ازت میباشد که بسته به نوع منشاء آن فرق میکند،به طور کلی هرچه جثه حیوانی که کود از آن به دست میاید کوچکتر باشد،کود دامی قویتر است،به طور مثال کود دامی مرغ از گوسفند، گاو قوی تر است و در استفاده از آن باید احتیاط کرد. 1- کود گاوی 🐂 کود گاوی تازه دارای 80 % رطوبت می باشد. به خاطر اینکه مخلوطی از کاه می باشد دیرتر تجزیه می شود و حرارت آن به سرعت بالا نمی رود.به کود گاوی کود سرد نیز میگویند، از آنجایی که سیستم گوارش گاو کارایی زیادی در هضم غذا دارد کود گاوی بذر علف هرز کمتری دارد. ازاد سازی عناصر غذایی در کود گاوی حدود 9 ماه زمان میبرد( در صورتی که از روش پوساندن مصنوعی استفاده شود حدود 4 ماه زمان خواهد برد) 2_کود گوسفندی🐐 بسیار خشک است و به جهت نداشتن بستر، کود آن نسبتأ زود تجزیه شده و مورد استفاده قرار می گیرد و از نظر حرارت تولیدی گرم است. گوسفندانی که به صورت پرواربندی نگه داشته می شوند به علت تغذیه کمتر از علفهای هرز کود دامی مناسب تری را برای گلخانه ها به ارمغان می آورند و استفاده از آن ها احتمال سبز شدن مجدد علف های هرز را کاهش می دهد. 3_ کود اسبی 🐎 کود اسبی به نسبت خشک می باشد. دارای ازت بسیاری می باشد. سریع تخمیز شده و حرارت بالایی ایجاد می کند. و همین باعث شده به آن( کود گرم بگویند.) در زمین های سرد و مرطوب از کود اسبی استفاده می شود. کود اسبی برای صیفی جات، گیاهان گلدار و گیاهان غده ای و همچنین سبزی هایی که رشد سریع و طول عمر کوتاهی دارند استفاده می شود. کود اسبی اسیدی می باشد. کود اسبی از نظر مواد غذایی ضعیف است همچنین به علت ضعیف بودن سیستم گوارشی اسب تخم علف های هرز از بین نرفته و در کود اسبی عموما تخم علف های هرز دیده می شود، این کود بیشتر در پوشش بذر به خصوص بذور چمن ها مورد استفاده قرار میگیرد 4-کود مرغی 🐓 از نظر مواد غذایی بسیار غنی است و مقدار مصرف آن بایستی به مقدار کم و با احتیاط صورت گیرد،در صورتی که این کود به صورت تازه مصرف شود، باعث گیاه سوزی می گردد و خسارت زا است. بهتر است با کودهای دیگر مخلوط شود. به خاطر بستر خاک اره که دارند نسبت کربن در این کوها بالاست. از کود مرغی همانند دیگر کودها بهتر است در فصول سرد استفاده شود ✍نحوه پوساندن کودهای دامی: برای پوساندن کود دامی بهتر است، از یک چاله برای انبار نمودن کود استفاده شود،البته میتوان کود را در روی زمین نیز دپو نمود.کود نپوسیده دامی را در چاله ریخته و به ازاء هر 10تن کود دامی،گاوی مقدار 1000 کیلو( یک تن )آن کاه و کلش جو وکندم و ترجیحا بقایای حبوبات اضافه میکنیم.وجود کاه و کلش موجب تسریع فرآیند تخمیر کود میگردد. به ترکیبات مذکور ، 100 تا 150 کیلوگرم اوره، 200 کیلو گرم گوگرد معدنی، 4 کیلو کود آهن، 100 کیلو کود فسفات تریپل. اضافه میکنیم و مخلوط حاصل را به طور یکنواخت مخلوط نموده ودر حد دونم دپوی کود را خیس میکنیم روی آن را با نایلون کاملا میپوشانیم،بعد از 3 تا 4 ماه کود دامی به کلی میپوسد و آماده استفاده می‌گردد. دما ی کودرا نیز کنترل نمائیم تا از 60 تا حداکثر 65 درجه بالاتر نرود در صورت اینکه دما بالاتر از 60 درجه برود موجب لهیدگی و سوختگی کود خواهد شد و وخواص غنی سازی از بین خواهد رفت. ♦️در صورتی که به هم زنی حجم زیاد کود دامی میسر نبود، کودهای دامی را درون چاله ریخته و بروی هر لایه آن  لایه ای نازک از ترکیبات کودی مذکور راروی کودها ریخته ، سپس آن را خیس کرده و بروی آن پلاستیک قرار میدهیم (باکتری ها و سایر میکروبهای مسئول تجزیه و عمل آوری کود، در فضای مرطوب بهتر فعالیت می کنند و تکثیر می شوند 🔻ویژگی کود دامی پوسیده👇 کود مورد استفاده میبایست کاملا پوسیده بوده و عاری از آفات و بذور علف های هرز باشد.البته معمولا به علت تغذیه دامها از علف های هرز،طبیعتا بذور این گیاهان در فضولات حیوانات دیده میشود.اما در صورت پوسیده بودن کودها و سرند نمودن مناسب کود این مشکل برطرف میشود. 🐂مقایسه دامی با کود شیمیایی نکته مهم در استفاده از کود دامی باید دقت نمود که اولا کود را غربال نموده،ثانیا کود پوسیده استقاده نمود. زیرا کود نپوسیده نه تنها باعث تقویت نمیشود، بلکه موجب کاهش نیتروژن خاک نیز میگردد، زیرا برای پوسیده شدن در خاک، بخشی از ازت خاک را نیز جذب مینماید و به این ترتیب خاک فقیرتر می گردد. بنابراین می تواند درختان و گیاهان را وارد تنش ساخته و حتی در موارد شدید (در صورتی که کود مرغی باشد) باعث خشک شدن درختان شود. @jpz09113931202