کود اوره فسفات
یک کود کاملا اسیدی بوده .دارای خلوص بالا و حلالیت عالی میباشد.
خاصیت اسیدی آن به جذب نیتروژن،فسفر و همچنین سایر عناصر ریز مغذی خاک یا محلول کودی کمک میکند.
فسفر موجود در این کود یک استارتر بی نظیر برای افزایش رشد ریشه و تسریع رشد بهاره در درختان زینتی موثر است.
این محصول برای خاکهای آهکی و قلیایی مناسب بوده و هنگامی که با آب سخت استفاده شود از ایجاد رسوب در سیستم های آبیاری جلوگیری می نماید.
کاربرد این کود در درختان باعث خوشه بندی بهتر و در گیاهان سال آور مانند پسته باعث کاهش سال آوری و حفظ جوانه های سال بعد میشود.
فسفات اوره با فرمول CH7N2O5P در کشاورزی برای بارور کردن طیف گسترده ای از خاک و برای محصولات زراعی و باغی استفاده می شود. این کودها هنگام کوددهی گیاهان از طریق سیستمهای آبیاری مویرگی، نیتروژن و فسفر مورد نیاز گیاهان را تأمین میکنند، در حالی که مویرگهای سیستمهای آبیاری از نمک و رسوبات مختلف پاک و محافظت میشوند. کاربرد این کود در درختان باعث خوشه بندی بهتر و در گیاهان سال آور مانند پسته باعث کاهش سال آوری و حفظ جوانههای سال بعد میشود.
از مزایای استفاده از اوره فسفات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
استفاده ازاین کود بسیار آسان و ایمن بوده، از انسداد لوله ها جلوگیری میکند. این کود مقدار pH خاک و آب را کاهش میدهد و برای آبیاری مورد استفاده قرار میگیرد.
اوره فسفات همچنین سدیم و آهک موجود در خاک را کاهش میدهد و امکان پذیری عناصر را افزایش میدهد. این کود به حجم کم آب و به زمان کمتری برای آبیاری احتیاج دارد.
توضیحات فنی اوره فسفات
اوره فسفات یک ماده معدنی کریستالی سفید و دارای خلوص بالا بوده و خصوصیات اسیدی قوی دارد.
این کود در آب بسیار قابل انحلال بوده و کاملاً محلول در آب است به طوری که بسیار سریع حل در آب میشود.
کود اوره فسفات دارای ۱۸ درصد وزنی نیتروژن میباشد که ۶٫۵ درصد از آن نیتروژن آمونیاکی و ۱۱٫۵ درصد آن نیتروژن اوره میباشد.
این کود علاوه بر نیتروژن حاوی فسفرقابل جذب توسط گیاه نیز میباشد. خاصیت اسیدی این کود به جذب نیتروژن، فسفر و همچنین سایر عناصر ریز مغذی خاک یا محلول کودی کمک میکند.
فسفر موجود در این کود یک استارتر بی نظیر برای افزایش رشد ریشه و تسریع رشد بهاره در درختان زینتی موثر است.
این محصول برای خاکهای آهکی و قلیایی مناسب بوده و هنگامی که با آب سخت استفاده شود، از ایجاد رسوب در سیستمهای آبیاری جلوگیری مینماید و از این رو طول عمر طولانی سیستم آبیاری را تضمین میکند. در استفاده از این کود، ماده بافر اضافی لازم نیست. بهره وری و کیفیت بالایی را ارائه می دهد. به دلیل کمبود نمک موجود در آن، خطرات شوری گیاهان را کاهش میدهد. جذب مواد مغذی توسط گیاهان را افزایش میدهد.از کانال پیام سبز
دستور العمل مصرف
مصرف این محصول با توجه به شرایط گیاه و شرایط فیزیولوژی خاک متفاوت است.
زمان مصرف در هنگام رشد گیاه و بصورت سرک و با آبیاری می باشد.
در درختان میوه، صیفی جات و محصولات زراعی به مقدار ۲ تا ۶ کیلوگرم در هکتار به صورت محلول پاشی برگی توصیه میشود (در صورت نیاز هر ۱۵ روز یک بار تکرار گردد). در کشت #هیدروپونیک توصیه نمیشود. اوره فسفات بهترین #کود برای ابتدای کشت و زمانی که به مقدار بالای میزان #ازت و #فسفر نیازمندیم.
تجزیه تضمین شده
۱۸ درصد نیتروژن
۴۴ درصد فسفر بصورت اکسید
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سم #کود
@jpz09113931202
الیت قارچکشی سیستمیک بوده که میتواند در گیاه حرکت دوطرفه داشته باشد. این قارچکش و باکتری کش هم از طریق برگ و هم از طریق ریشه قابلیت جذب دارد. فوزتیل الومینیوم دارای اثرات پیشگیری و درمان میباشد و بیماریهای ناشی از قارچهای رده امیست و بیمارهای باکتریایی را کنترل میکند
بهترین زمان استفاده سم قارچ کش الیت بهترین زمان مصرف سم الیت جهت پیشگیری از بیماری حدود یک هفته قبل از آلوده شدن گیاه، تا ۲ هفته بعد از کاهش رشد جوانه ها به صورت محلول پاشی است. برای درمان درختان آلوده با توجه به میزان آلودگی هر چه زودتر باید سم پاشی را برای از بین بردن عوامل بیماریزا انجام داد.
مصرف قارچ کش #الیت برای بیماریهای ریشه و طوقه گیاه، سفیدک دروغی انگور، بیماری های باکتریایی، گموز مرکبات، آتشک سیب و گلابی، شانکر باکتریایی درختان هسته دار موثر است و از طریق برگ و ریشه جذب شده و گیاه را برای مدت طولانی از عوامل بیماری زا مصون نگه می دارد. از دیگر مصارف سم الیت در ایران در زمینه بیماری گموز پسته است.
میزان مصرف: ۲.۵ در هزار و درصورت نیاز به تکرار محلول پاشی حداکثر ۳ بار و با نظر کارشناس به فاصله دو هفته
دوره کارنس ( Carnes period ) برخی از سموم پرمصرف( حشره کش ـ قارچ کش و علف کش )
نکات قابل توجه :
1_ دوره کارنس سموم بسته به نوع محصول و کیفیت سم شرکت تولید کننده متفاوت می باشد
2ـ دوره کارنس سموم ممکن است بسته به عوامل مختلف در مدت زمان ذکر شده برای مصرف محصول به حد مجاز نرسد بهترست حداقل پس از گذشت یکهفته از اتمام دوره کارنس محصول برداشت شود
3_ توصیه میشود هنگام خرید سموم حتما به دوره کارنس ذکر شده در لیبل شرکت تولید کننده عمل نمایید
دوره کارنس سموم حشره کش
_ابامکتین ( ورتیمک ) 14 تا 25 روز
1_حشره کش استامی پراید ( موسپیلان) 7 تا 25 روز
2ـ دیازینون ( بازودین ) 10 روز
3__ کلروپریفوس ( دورسبان ) 14 روز
4__ مالاتیون ( 10 روز )
5_ سم اتیون ( 10_15 روز)
6__ فوزالون (زولون) _ 15 روز
7__ دیکلرووس ( 2 روز )
8_ سم اپلاود ( بوپروفزین ) 3 روز
9_ موونتو ( اسپیرو تترامات) 7 روز
10 ـ ابرون ( اسپیرومسیفن ) 3روز
11_ ایمیداکلوپراید( کنفیدور) دوره کارنس 21 روز
12_ باروک - ( 7 تا 15 روز )
13_اسپینوساد (کامفورتیس ) 3 تا 14 روز
14_انویدور اسپید ( اسپیرو دیکلوفن) 14 روز
15_پروفنو فوس ( 14 روز )
16_ پروتئوس _ ( 3 روز )
17_ پی متروزین - ( 3 تا روز )
18_دلتا مترین ( دسیس ) 3 تا 7 روز
19_اکسی دیمتون متیل ( متاسیستوکس ) 21 روز
20_تیودیکارب (لاروین ) 22 روز
21_ایندو کاسکارپ (اوانت ) 1 تا 10روز
22_نیسورون (هگزی تیازوکس) 14 روز
23_نئورون (بروموپیروپیلات) 14 تا 21 روز
24_آپولو(کلوفنتزین) 7 تا روز 28
25_اومایت(پروپارژیت) 15 روز
26_آبامکتین(ورتی مک) 14 روز
27_ارتوس(فن پیروکسی میت) 14 تا 21 روز
28 ادیوس (بایفنازیت) 1تا 7 روز
29 _فنازوکوئین (پراید) 10 تا 21 رو
30_لوفوکس ( 21 روز )
31 ـ پریمیکارپ ( پریمور) 2تا 14 روز
32_سم سایپر مترین 7تا 21 روز
33_ پرمترین 7 تا 14 روز
34_کلروفن ( دیپتریکس ) 7 روز
35_حشره کش ازادیراختین ( نیم ازال ) دوره کارنس ندارد (صفر ) گیاهی است
36 ـ حشره کش پالیزین دوره کارنس ندارد ( صفر ) گیاهی است
دوره کارنس سموم قارچکش های پرکاربرد
1ـ کاپتان ( ارتوساید ) 14 روز
3_ کاربندازیم (4 تا 14 روز )
4_ توپاس ( پنکونازول) ( 14 تا 50) روز
5_ اینفینیتو ( 1تا 3 روز)
6_ استروبی ( کرزوکسیم متیل ) 4 تا 25 روز
7_ الیت ( فوزتیل الو مینیوم) ( 30 روز)
8 ـ تری سیکلازول ( بیم )ـ ( 14 روز )
9_ پروکلیم فیت ( 7 روز )
10_تیوفانات متیل( توپسین ام ) ( 10روز )
11_ تیلت - ( 21 روز)
12_ تبوکونازول ( راکسیل ) 35 روز)
13_رورال تی اس (اپیرودیون + کاربندازیم) 8_ 14 روز
14_تری دیمورف ( کالکسین ) 14_ 34 روز
15_فیلینت (تری فلوکسی استروبین ) 1_ 7 روز
16_ دو مارک ( تترا کونازول ) 3 تا 14 روز
17_ سینگوم برای جالیزات ( 3 روز )
18_اکسی کلررمس ( میشو کاپ ) برای جالیزات( 1_2 روز )برای درختان میوه (14 روز )
19_بردوفیکس ( 7_ 15 روز )
20_ نوردوکس ( 15 روز )
دوره کارنس سموم علفکش های پرکاربرد
از کانال پیام سبز
1_ رانداپ( گلایفوسیت) 28 روز
2_ پاراکوات (گراماکسون) ( 2 ماه )
3_هالوکسی فوپ ارمتیل ( سوپر گالانت ) 28 روز
4_ توفوردی ( 7 روز )
5_ اکسی فلور فن ( گل) 28 روز
6_اپیروس ( سولفو سولفورون ) دوره کارنس برای این سم اعلام نشده
#کارنس
#سم
#افت
#بیماری
#علف_هرز
@jpz09399909120
عوامل موثر در پنجه زنی گندم
۱. تاریخ کاشت
کاشت دیر هنگام موجب می شود تا گیاه در زمان پنجه زنی با آب وهوای گرم(بهار) ودرجه حرارت بالا برخورد نموده و بسرعت از مرحله پنجه دهی عبور کند در نتیجه دوره پنجه زنی کوتاه و تعداد پنجه ها کاهش می یابد.
در شرایط کشت زود هنگام، گندم فرصت بیشتری برای تشکیل پنجه دارد و ممکن است با تشکیل پنجه بیش از حد موجب رقابت شدید شده و با تخلیه سریع رطوبت خاک، احتمال کاهش عملکرد دانه بیشتر گردد.
بنابراین تاریخ کاشت تاثیر زیادی بر تشکیل پنجه و در نهایت روی عملکرد دانه گندم دارد.
۲. میزان بذر مصرفی وعمق کاشت
میزان بذر با تراکم رابطه مستقیم وبا پنجه زنی رابطه عکس دارد بدین مفهوم که هرچقدر میزان بذر مصرفی بیشتر از حد استاندارد باشد تراکم در مزرعه افزایش و پنجه دهی کاهش پیدا می کند همچنین کاشت عمیق بذر موجب کاهش پنجه می شود.
۳. شرایط جوی
بهترین وضعیت جوی برای پنجه زنی هوای سرد ابری می باشد.
۴. رطوبت
تامین رطوبت مناسب وآبیاری در حد نیاز گیاه رابطه مستقیمی با تولید پنجه دارد. چنانچه مزرعه در زمان پنجه زنی دچار تنش خشکی و کاهش رطوبت در خاک شود پنجه زنی متوقف میشود.
#گندم
@jpz09113931202
#سم متام سدیم (واپام)
متام سدیم یا #واپام یک نماتدکش تدخینی است. از این سم به عنوان ضدعفونی کننده خاک نیز برای از بین بردن قارچ های خاکزاد و برخی از حشرات خاکزی استفاده می شود.
متام سدیم ماده ای است برای ضدعفونی خاک از نماتدها، بیماری های قارچی، حشرات خاکزی و بذر علف های هرز یک ساله که می توان آن را در انواع خزانه، گلخانه ها و نیز در فضای باز به کار برد. متام سدیم با آزاد کردن گاز متیل ایزوتیوسیانات در داخل خاک مرطوب باعث ضدعفونی شدن خاک می گردد.
نام عمومی: متام سدیم (Metam sodium)
نام تجاری: واپام
فرمولاسیون: SL به معنی مایع قابل حل در آب

نحوه تاثیر
در خاک تبدیل به متیل ایزوتیو سیانات (متیل خردل) می شود و این گاز خواص افت کشی دارد.
متام سدیم، در خاک در اثر تجزیه اسید سیانیدریک ایجاد می کند که مهار کننده انتقال الکترون در سلول بوده و در تولید انرژی اختلال ایجاد می کند.
موارد مصرف متام سدیم
نماتد کش، حشره کش، قارچ کش، علف هرز کش و ضدعفونی کننده خاک
ضدعفونی خاک در سطح وسیع مقرون به صرفه نیست. لذا، کاربرد متام سدیم فقط در سطوح کوچک مانند گلخانه ها و خزانه ها توصیه می شود.
راهنمای مصرف
۱- زمان ضدعفونی ۱ تا ۲ ماه قبل از کشت در گلخانه و یک سال در میان، بسته به نوع خاک انجام گردد.
۲- در گلخانه ها در محدوده دو متری محصولات کاشته شده نباید این سم به کار رود.
۳- قبل از شخم زدن باید خاک مرطوب گردد و در صورت لزوم آبیاری شود تا آب به عمق ۱۵ سانتیمتری نفوذ کند.
۴- در زمان مصرف خاک باید نرم و به حالت پودر باشد.
۵- زمان کاربرد را به گونه ای انتخاب کنید که دمای خاک به ۷ درجه سانتیگراد و ترجیحاً بالاتر از ۱۰ درجه سانتیگراد برسد.در هنگام مصرف نباید جریان باد شدید باشد و درجه حرارت خاک نیز بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی گراد باشد . هر گاه درجه خاک بیش از ۲۵ درجه باشد نباید در سطح خاک پاشیده شود.
۶- میزان سم توصیه شده توسط کارشناس گیاهپزشک را بوسیله آب پاش در سطح خاک به طور یکسان بپاشید. بلافاصله خاک سمپاشی شده را به عمق ۲۵ سانتیمتر مخلوط کنید. سپس سطح خاک را با پلاستیک به نحوی بپوشانید که مانع خروج گاز متام سدیم گردد.
احتیاط های لازم
متیل ایزوتیوسیانات که در اثر تجزیه متام سدیم حاصل میشود، به شدت موجب گیاهسوزی می شود. لذا، ضدعفونی خاک بسته به بافت خاک، باید یکی دو ماه قبل از کاشت صورت گیرد تا در این فاصله، مسمومیت خاک برطرف شود.
مشاهده علائمی مانند سرگیجه ، سردرد ، اختلال در تنفس و بینایی فورا به مراکز درمانی مراجعه کنید.از کانال پیام سبز
سم را در محل خشک و خنک به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.
نکته: برای کلیه نباتات گیاهی سوزی دارد.
حداقل برای مدت یک شبانه روز بعد از کاربرد متام سدیم باید از ورود افراد و دام به محوطه مربوطه جلوگیری شود
#گلخانه
#علف_هرز
#افت
#نماتد
#بیماری
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️موز واقعی این شکلیه👆🍌
موزی که ما حالا استفاده میکنیم در طول زمان در نتیجه اصلاح ایجاد شده✅
#موز
@jpz09399909120
مديريت جمعيت پسيل پسته قبل و بعد از برداشت
دکتر مهدی بصیرت، عضو هیات علمی پژوهشکده پسته کشور
🌱بر اساس اطلاعات موجود کنترل پسيل معمولي پسته در طبيعت توسط 18 گونه از دشمنان طبيعي انجام ميشود. تخم و پوره هاي پسيل معمولي پسته غذاي مناسبی براي 8 گونه از کفشدوزکهاي فعال در باغهاي پسته ميباشند.
🌱علاوه بر کفشدوزکها که از مهمترين عوامل کنترل طبيعي پسيل در باغهاي پسته به حساب ميآيند، زنبور پسيلافاگوس، سنهاي شکارگر، بالتوري سبز و کنه هاي شکارگر نيز از دشمنان طبيعي آفت پسيل معمولي پسته در ايران محسوب ميشوند.
🌱دشمنان طبیعی پسيل معمولي پسته اوایل فصل و اواخر فصل جمعیت بالاتری دارند. بنابراین مناسب است در ابتدای فصل و اواخر فصل سمپاشی كمتري صورت گیرد.
🌱قبل از برداشت، پوست رويي پسته داراي شكاف هاي منظم و نامنظم زيادي است با پاشيدن هر ماده اي روي درخت باعث بد رنگي پوست سخت میوه مي گردد. بنابراین بهتر است سمپاشي و يا حتي صابون پاشي تا حد امکان انجام نشود.
🌱 بعد از برداشت پسته در صورت آلودگي (جمعيت بالاي 15 پوره روي برگچه) به پسيل پسته مي توان از سموم كم خطر براي دشمنان طبيعي و بخصوص صابونهاي سمپاشي و مواد ظرفشويي (ريكا) كه اثر جنبی کمی روی دشمنان طبیعی دارند که براي مبارزه با اين آفت به تنهايي استفاده نمود.
🌱 حفظ حشرات مفید جهت جلوگیری از طغیان جمعیت پسیل در سالهای پیش روی ضروری است.
#پسته
#افت
#سم
#حشرات_شکارگر
@jpz09113931202
45.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دلایل عدم مصرف خاکی سموم مسی و عدم اختلاط سموم مسی با فروت ست
#سم
#آموزشی
#کود
#فروت_ست
#بهداشت_باغ
#شهریور
@jpz09113931202
متالاکسیل (Metalaxyl Fungicide) یک قارچکش گرانول (دانهای) سیستمیک است که برای کنترل پوسیدگی ریشه و بوته میری در بسیاری از محصولات کشاورزی استفاده میشود.
این قارچکش به طور مؤثر بیماریهای مربوط به فیتوفتورا و پیتیوم را در طیف وسیعی از محصولات درختی و سبزیجات کنترل میکند.
#سم
@jpz09113931202
ویژگی های بیورادیکانت ریشه زا:
فعال کردن میکروارگانیسم های مفید خاک.
افزایش مقاومت ریشه به انواع تنش های محیطی
افزایش دوره برداشت محصول در گیاهان زراعی و گلخانه ها
محرک سیستم ریشه گیاهان و بهبود راندمان جذب آب و عناصر غذایی
کاهش خسارت ناشی از بیماری های ریشه ای ( قارچ و باکتری و نماتد)
افزایش مقاومت گیاه به تنش های آبی
بهبود رشد رویشی
افزایش #فتوسنتز
افزایش جذب مواد غذایی
طریقه اثر گذاری بیورادیکانت:
برخلاف اکثر کود های بازار که از طریق فسفر ریشه زایی میکنند این کود توسط آمینو اسید هااقدام به ریشه زایی میکند. در ترکیبات این کود انواع مختلفی از آمینو اسید ها وجود دارد که هرکدام به یه طریق موجب افزایش ریشه زایی میشوند. مهمترین آمینو اسید هایی که در این کود موجب ریشه زایی میشوند عبارتند از: آمینو اسید تریپتوفان،آمینو اسید متیونین،آمینواسید گلاتومیک اسید،امینو اسید پرولین.
1. آمینو اسید تریپتوفان:
اسید آمینه تریپتوفان یکی از چندین آمینو اسیدی است که در ترکیبات این کود وجود دارد. آمینو اسید تریپتوفان پیش نیاز تولید هورمون اکسین هستش. هورمون اکسین تاثیر خیلی زیادی در رشد و توسعه ریشه دارد.
2. آمینو اسید متیونین:
متیونین به همراه عنصر روی موجود در ترکیبات این کود باعث تولید هورمون اکسین میشود. همانطور که در بالا گفتیم #هورمون اکسین تاثیر چشمگیری در افزایش ریشه زایی دارد.
3. آمینو اسید گلاتومیک اسید:
اسید آمینه گلاتومیک اسید به همراه عنصر کولیبدن موجود در ترکیبات این کود باعث فعال شدن آنزیم ردوکتاز میشود. این آنزیم باعث میشود که مقاومت گیاه در برابر کم آبی بیشتر بشه و بخاطر همین مقاومت گیاهو در برابر تنش های آبی بیشتر میکنه. بخاطر همینه که این کود نسبت به ریژو و باسیلار خیلی بهتر میتونه تنش های ریشه کنترل بکنه و برای ریشه های آسیب دیده بهتره.
4. اسید آمینه پرولین:
آمینو اسید گلاتومیک اسید به همراه پروتیین ها و پلی ساکارید هایی که در ترکیبات این کود وجود دارند تبدیل به اسید آمینه پرولین میشوند. #اسیدآمینه پرولین نقش زیادی در کنترل تنش های وارد شده به گیاه داره. به همین خاطر هم هستش که استفاده از این کود بعد از جابجایی نشا به شدت پیشنهاد میشه. چون هم ریشه زایی چند برابر میکنه هم تنشی که بر اثر جابجایی ممکنه به ریشه گیاه وارد بشه را کنترل میکنه.
زمان مصرف بیورادیکانت:
بهترین زمان مصرف این کود بعد از دو برگ شدن بذر در خزانه و در درختان در ابتدای فصل رشد.
تکرار 15 تا 20 روز بعد در صورت نیاز.
قابلیت ترکیب بیورادیکانت:
کود بیو رادیکانت ریشه زا با کلیه #کود ها و سموم کشاورزی قابل ترکیب می باشد.از کانال پیام سبز
جدول مصرف بیورادیکانت ریشه زا:
محصولات دفعات میزان مصرف(لیتر/هکتار)
صیفی جات 3-4 2-3
توت فرنگی 3-4 2
کاهو و کلم 3 2
#مرکبات 3 10-15 میلی لیتر/درخت
درختان میوه 3 10-15 میلی لیتر/درخت
برنج 2 2-3
سیب زمینی 3 3
انگور 4 2
گیاهان زینتی 3 0/5 میلی لیتر/بوته
خزانه 2 2-3
#گلخانه 3 0/5 میلی لیتر/بوته
#هیدروپونیک 3 100 میلی لیتر در 1000 متر مربع
در واقع اگر میخواید که اثر معجزه آسای این کود را ببینید حتما از روش #آبیاری اقدام به کوددهی بکنید.
این کود به تنهایی اثر خیلی خیلی خوبی داره اما به علت آهکی بودن بعضی از خاک ها امکانش هست که به خوبی جذب نشه. توی خاک های آهکی برای استفاده از این کود یک راه خوب وجود دارد آن هم استفاده از هیومیک اسید همراه با این کود است. هیومیک اسید با اصلاح خاک و فراهم کردن شرایط مناسب برای ریشه باعث افزایش جذب این کود میشود. به طور کلی برای تمامی درختان و گل و گیاهان اگر این کود را با #اسیدهیومیک ترکیب کنیم اثر این کود چند برابر میشود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#افت
#سم
سموم توصیه شده واسه #پسیل #گلابی
1.انویدور 4/0 لیتر در هزار لیتر آب
2 . موسیپلان 300سی سی در هزار لیتر آب
3 . کالیپسو 3/0 لیتر در هزار لیتر آب
4 . آکتارا 3/0 لیتر در هزار لیتر آب
5 . کنسالت 7/0 لیتر در هزار لیتر آب
6 . کاسکید 5/0 لیتر در هزار لیتر آب
7 . دیازینون 5/1 لیتر در هزار لیتر آب
#سم
@jpz09113931202
کلیپ راههای کنترل پسیل گلابی
@jpz09113931202
آبیاری بسیار کم چه ارتباطی با سوختگی نوک برگ #دیفن_باخیا دارد ؟
#دیفن_باخیا گیاهی است که برای رشد مناسب خود نیاز به خاکی همیشه مرطوب دارد. بهترین زمان برای آبیاری دیفن موقعی است که 15 سانتی متر سطح خاک خشک شده و هیچ رطوبتی نداشته باشد.
از سویی دیگر بهترین روش آبیاری گیاه مذکور آن است که در زمان آب دهی به خوبی تمامی نقاط خاک گلدان مرطوب شده و حتما آب اضافی از انتهای گلدان خارج شود.از کانال پیام سبز
آبیاری بیش از حد سبب زردی برگ دیفن می شود اما آنچه که علت سوختگی نوک برگ دیفن باخیا است، آبیاری بسیار کم گیاه می باشد زیرا نوک برگ ها آخرین قسمتی است که به آن آب و مواد غذایی ورود پیدا می کند.
اگر با یک استکان کوچک گیاه خود را آبیاری می کنید به طوری که در زمان آبیاری آب اضافی از انتهای گلدان خارج نمی شود، تردید نداشته باشید که علت اصلی مشکل گیاه شما به خاطر آبیاری نادرست است که برای درمانش کافیست آن را در زمان و به روش صحیح آبیاری کنید.
#گل
⭕️بهترین زمان برای #آبیاری گیاهان🪴
🌹ریشه ی گیاهان، بیشترین جذب را صبح ها و شب ها دارند و کمترین مقدار جذب هنگام ظهر است🪴
🌹پس بهترین زمان آبیاری، صبح ها قبل از رسیدن اشعه های خورشید به گیاه است🪴
🌹 آب دادن به گیاهان در شب خوب نیست🪴
🌹چون بدلیل تبخیرکم، آب در طول شب، روی برگ های گیاه و اطراف ساقهها مینشند و گیاه در معرض انواع بیماری های قارچی از جمله کپک پودری قرار میگیرد🪴
@jpz09113931202
57.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برداشت کتیرای گون در بویین میاندشت استان اصفهان
#کتیرا
#گون
#فرهنگ_خودکفایی
#دارویی
#صنعتی
#بیابان_زدایی
گون با نام علمی (Astraglus gossypinus) از خانواده (Leguminosae)،
گون نوعی گیاه میباشد که در منطقههای خشک و کویری در کشور ما رشد میکند. این گیاه دارای مقاومت بالایی در برابر خشکی و شوری خاک میباشد. برای کاشت گَون مناسبترین زمان فصل پاییز میباشد، که میتوان با کاشت بذر گَون در خاک اقدام به پرورش این گیاه نمود.از کانال پیام سبز
گونها به دلیل داشتن ویژگیهایی برای تثبیت شنهای روان و جلوگیری از فرسایش خاک، استفاده دارویی و صنعتی (تولید کتیرا) و همچنین دارا بودن ارزش علوفهای، بسیار حائز اهمیت هستند. تولید کتیرا از گون، این گیاه را در شمار گیاهان صنعتی قرار میدهد. میزان تولید هر یک از فراوردهها در کشور بسیار اهمیت دارد زیرا که صادرات آن، ایران را در ردیف اولین کشور تولیدکننده کتیرا قرار داده و همه ساله با فروش کتیرا به همراه سایر محصولات فرعی درآمد قابل توجهی نصیب کشور میگردد
بعضی از این گیاهان به علت جذب ماده سلنیوم از خاک سمی باعث میشوند که با پیبردن به وجود سلنیوم در این گیاهان به وجود اورانیوم در محل رویش آنها پی میبرند.
@jpz09113931202
گون با نام علمی (Astraglus gossypinus) از خانواده (Leguminosae)،
کتیرا در نیمه دوم تابستان از گیاه 2 ساله بهرهبرداری میشود، پس از تیغزدن یقه گیاه، کتیرا به سرعت شروع به تراوش میکند و هم زمان با خروج از شیار آب خود را از دست داده و به تدریج سخت و سفتتر میشود، ترشح کتیرا از محل شیار تا 20 روز ادامه دارد اما 3-4 روز پس از تیغزدن نسبت به برداشت محصول اقدام مینمایند، این کتیرا که به چین اول یا محصول چین اول یا محصول چین اول معروف است، بسیار مرغوب میباشد. کتیرایی که در هفته دوم یا 9-10 روز بعد از تیغزدن برداشت میگردد، چین دوم و چنانچه بعد از 14 روز برداشت گردد چین سوم و بعد از آن چین چهارم و گاهی پنجم و ششم هم خواهد داشت، بیشترین مقدار و مرغوبترین محصول در چین اول و گاهی در چین دوم است و کمترین محصول و همچنین کتیرا نامرغوب در چینهای آخر به دست میآید که ضمن بیشکلی، کدر و گاهی دارای لکههای قرمز رنگی است. در هنگام برداشت محصول، پس از گرفتن مفتول کتیرا بین دو انگشت آن را در جهت شیار تکان داده و برداشت مینمایند. 3 تا 5 روز پس از تیغزدن باید نسبت به برداشت کتیرا اقدام نمود، عموما سه چین به فاصله 10-7 روز میتوان کتیرا برداشت کرد. ازکانال پیام سبز
گون نوعی گیاه میباشد که در منطقههای خشک و کویری در کشور ما رشد میکند. این گیاه دارای مقاومت بالایی در برابر خشکی و شوری خاک میباشد. برای کاشت گَون مناسبترین زمان فصل پاییز میباشد، که میتوان با کاشت بذر گَون در خاک اقدام به پرورش این گیاه نمود.
#گون
#کتیرا
#بیابان_زدایی
@jpz09113931202
عواملی که سبب ذخیره کربو هیدرات در میوه میشوند باعت افزایش رنگیزه های انتوسیانین میشود
*هر عاملی که سبب کاهش کربوهیدرات گردد مثل مصرف کود ازته بیش از حد و یا هرس نادرست رنگ میوه کاهش مییابد
*وجود شبهای خنک در پی روزهای افتابی که به دلیل بالا رفتن فتوسنتز در روز و کاهش تنفس در شب به دلیل هوای خنک سبب بالا رفتن کربو هیدرات و افزایش رنگ میوه میگردد
*به دلیل خنکی هوای شبانه و گرمای روزانه در مناطق مرتفع سیبها خوشرنگ تر هستند
*از طرف دیگر نورهای ابی و ماورابنفش در تولید رنگیزه های انتوسیانین از بقیه نورها موثرتر هستند درنتیجه ارتفاعات به واسطه رقیق بودن هوا و بالابودن اشعه فرابنفش در رنگ گیری میوه موثر میباشد
*رنگهای ابی و فرابنفش دارای طول موج کوتاه میباشند ودر ارتفاعات و جو رقیق بیشتر وجود دارد ودر مناطق جلگه و دشت به واسطه جو متراکم نورهای با طول موج کوتاه جذب و یا کمتر میشود ودر نتیجه رنگ گیری در این مناطق کمتر و یا دیرتر صورت میپذیرد
*هرعاملی که سبب بالا رفتن سطح برگ موثر و بالا رفتن نسبت برگ به میوه میگردد نظیر هرس شخم کود ابیاری تنک کردن کنترل افات و بیماری
و در نتیجه مقدار کربوهیدرات را افزایش میدهد
سبب افزایش رنگ میگردد
*در مورد هرس به شکل کلی هرس متعادل نه کم که سبب ورود نور کم به داخل تاج و افزایش رطوبت و بیماری و مشکل رسیدگی پیش می اید و نه هرس تند که به دنبال ان سبب رشد بیش از حد رویشی ومجددا سبب ایجاد مشکل شلوغی داخل تاج و به دنبال ان کمبود نور و مسایل مترتب بر تراکم سر شاخه و عدم رنگ گیری میوه میگردد کانال پیام سبز
در محاسبه تعداد برگ نسبت به میوه بایستی تعادل رعایت شود چراکه زیادی تعداد برگ به میوه به سبب تعرق بالا از سطح برگ حداکثر جذب کلسیم و عدم انتقال ان به میوه شده و در ازمایش برگ با توجه به وجود کلسیم و عدم کمبود ان ولی در میوه این عنصر کمبود داشته و سبب لکه تلخی و یا بافت چوب پنبه ای درمیوه و یا پایین بودن دوره انبارداری و عوارض کمبود کلسیم در میوه به اشکال مختلف بروز میکند بنابراین در هرس برگ و یا شاخه بایستی محل تولید میوه در سرشاخه و شاخه رویشی به شکل فنی توسط هرسکار شناسایی تا با تعادل بین میوه و برگ به ساختار رویشی وزایشی درخت اسیب وارد نشود
#هرس
#کود
@jpz09113931202
#نور
#برگی_از_کتاب
🪱وِرمی کُمپوست چیست؟
بیش از ۲۷۰۰ نوع کرم خاکی در طبیعت وجود دارد. این کرمها با کاوش خاک و تغذیه عناصر موجود در خاک و آمیختن آن با آنزیمهای موجود در بدن خود، خاک را تازه میکنند و همچنین به دلیل جابجایی مداوم در خاک، با ایجاد سوراخهای زیاد، راه نفوذ اکسیژن به خاک را آسان میکنند.
به نوعی کود آلی که حاصل از فعالیت این کرم هاست ورمی کمپوست می گویند.
🔰ویژگی های ورمی کمپوست چیست؟
-سبک و بدون هرگونه بو؛
-عاری از تخم علف های هرز؛
-حاوی میکروارگانیسمهای هوازی مفید؛
-بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی؛
-دارا بودن عناصری مانند: آهن، روی، مس و منگنز؛
-دارا بودن مواد محرّکه رشد گیاهی نظیر ویتامینها به ویژه ویتامین B12 ؛
-قابلیت بالای نگهداری آب و موادغذایی عاری از باکتریهای غیرهوازی، قارچها و میکروارگانیسمهای مضر؛
-اصلاحکننده خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک؛
-انطباق کامل با قوانین و مقررات محیط زیست؛
-تولید در داخل کشور (صد درصد)؛
-قابل مصرف در پرورش کلیه محصولات کشاورزی؛
-هوادهی خاک با ایجاد پوکی در خاکهای متراکم؛
#کود
@jpz09113931202
.
کرم خاکی درون گلدان برای گیاهان مفید است یا مضر؟
کرم خاکی اگر درون باغچه بزرگ و یا باغ و جنگل باشد ، موجودی بسیار سودمند است ، اما همین موجود اگر درون گلدان گیاهی زندگی کند ، باعث از بین رفتن گیاه خواهد شد .کرم خاکی موجودی گیاه خوار می باشد و گیاه خواری یعنی آفت ! اما کرم های خاکی بیشتر از برگ های پوسیده تغذیه می کنند و با این کار به تجزیه برگ ها کمک می کنند و آنها را مورد استفاده برای گیاهان می کنند . از کانال پیام سبز
اما درون گلدان ها چه مقدار برگ پوسیده وجود دارد ؟ زمانی که کرم های خاکی به برگ دسترسی نداشته باشند ، از چه چیزی تغذیه می کنند ؟ در این وضعیت کرم های خاکی ، شروع به خوردن ریشه های مرده گیاهان کرده و حتی برخی از بافت های تازه ریشه را نیز می توانند بخورند . با این کار صدمه کمی به ریشه ها وارد می کنند ، ولی این موضوع باعث از بین رفتن گیاه نمی شود . چیزی که می تواند گیاه شما را از بین ببرد ، فضولات کرم های خاکی می باشد ! . این فضولات با اینکه کود خوبی به حساب می آیند ، اما درون گلدان ها نه تنها سود مند نیستند ، بلکه باعث از بین رفتن گیاه می شوند . فضولات کرم خاکی ، حالتی گل مانند و چسبنده دارد و به مرور خاک گلدان را چسبنده کرده و باعث خشک شدن ریشه ها خواهند شد.
#گلدان
#آفت
#کرم_خاکی
@jpz09113931202
30.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#هلو
#هرس
کلیپ هرس هلو و شناسایی اندامهای هلو
@jpz09113931202
#هلو و #زردالو در شرایط اکسیژن کم ریشه انها تولید سیانید هیدروژن میکند و ریشه انها اسیب میبیند چنین شرایط مشابهی برای #مرکبات هم رخ میدهد
دی متوآتها روی درختان میوه هستهدار مانند #هلو، #گوجه، #زردآلو و غیره سوختگی ایجاد میکنند، که این سوختگی با افزایش غلظت بیشتر میشود. بنابراین از به کار بردن آن روی این گیاهان باید خودداری کرد.
روشهای کاهش pH خاک:
اگر آزمایش خاک نشان می دهد که pH مزرعه شما قلیایی است و لازم است که pH خاک خود را پایین بیاورید و آن را اسیدی تر کنید ابتدا عاملی که باعث قلیایی شدن pH شده است را تشخیص دهید و سپس با کمک یکی از عوامل زیر pH خاک را پایین ببرید.
گوگرد
عنصر گوگرد یکی از موادی است که غالبا برای اسیدی سازی چشمگیر خاک و کاهش pH مورد استفاده قرار می گیرد زیرا نسبتا ارزان و بی خطر است و برای استفاده به راحتی قابل دسترس می باشد متاسفانه واکنش گوگرد در خاک کند است و استفاده از آن مدت زمان کاهش pH خاک را طولانی می کند اما نسبت به روش های دیگر احتمالا آسیب کمتری به گیاهان می زند. در واقع گوگرد مصرفی قبل از کاهش pH خاک باید دو فرایند ( بیولوژیکی و شیمیایی) را طی کند. در فرایند بیولوژیکی باکتری های خاک عنصر گوگرد را با آب و اکسیژن در خاک ترکیب می کنند تا اسید سولفوریک تشکیل شود و در صورتی که خاک گرم و مرطوب و جمعیت میکروبی فعال باشد 3 تا 6 ماه طول می کشد و به طور کلی تاثیر کامل گوگرد روی pH خاک ممکن است یک سال زمان ببرد. دقت شود که کاربرد زیاد گوگرد ( بیشتر از مقدار توصیه شده) ممکن است باعث کاهش pH به مقدار پایین تر از حد بهینه شود و مشکلات حادتری را برای گیاهان به وجود آورد. دقت شود هر گونه کاربرد نهایی گوگرد و سایر عناصر غذایی باید بر اساس آزمایش خاک صورت گیرد.
گوگرد پتروشیمی (شیمیایی یا پالایشگاهی): جهت قارچ کشی و مبارزه با آفات ... عالی است.
اما جهت اصلاح خاکهای قلیایی مناسب نمیباشد، زیرا اکسیداسیون آن به سولفات ، توسط باکتری های تیوسولفات، به زمان طولانی نیاز دارد. از طرفی ، با توجه به اینکه در پروسه تولید گازهای دی اکسید گوگرد(so2) و تری اکسید گوگرد (so3) از گوگرد خالص(s8) و اکسیژن(O2) و نهایتا یون سولفات (so4 2-) که خاصیت جذب شوندگی گیاهان را دارد، احتیاج به انرژی و دمای بالایی دارد عملا در طبیعت امکان پذیر نیست، مگر اینکه بصورت هیدرو سولفید درآمده و جذب محیط گردد.
کودهای شیمیایی
استفاده از کودهای شیمیایی می تواند به عنوان یکی از روش های کاهش pH در نظر گرفته شود. کودهای آمونیومی شامل اوره، آمونیوم نیترات و سولفات آمونیوم مدتی است که توسط کشاورزان برای تامین نیتروژن و اصلاح pH خاک (پایین نگه داشتن) در محدوده مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد. باکتری های موجود در خاک آمونیوم موجود در این کودها را به ترکیبات اسیدی تبدیل می کنند که علاوه بر باروری باعث اسیدی تر شدن خاک می شوند. با این حال برای جلوگیری از مصرف زیادی نیتروژن، استفاده از این محصولات فقط برای تغییرات تدریجی pH خاک مورد استفاده قرار می گیرند سولفات آمونیوم نسبت به کودهای دیگر در هر کیلوگرم دو تا سه برابر بیشتر اسید تشکیل می دهد. این کود در خاک محلول است با این وجود یک وسیله مناسب برای کاهش pH خاک در طول دوره رشد گیاهان نیست. دی آمونیوم فسفات و مونو آمونیوم فسفات میزان اسید بالقوه ای نسبت به اوره و آمونیوم نیترات دارند. نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم باعث افزایش pH خاک می شوند، بنابراین اگر pH خاک بالا است باید از مصرف آنها جلوگیری کرد. بصورت کلی این کودها نباید برای کاهش pH خاک مورد استفاده قرار بگیرند اما اغلب مسئول تغییر تدریجی pH خاک در مزارع بزرگ و تجاری هستند.
سولفات آهن و سولفات آمونیوم ترکیبات دیگری هستند که به صورت محدود برای کاهش pH خاک مورد استفاده قرار می گیرند. این ترکیبات pH خاک را سریعتر از گوگرد کاهش می دهند زیرا آنها به جای واکنش های بیولوژیکی فقط به واکنش های شیمیایی نیاز دارند. در صورت استفاده از این ترکیبات برای کاهش pH باید 8 برابر بیشتر از گوگرد مصرف شوند. مصرف بیش از حد این محصولات باعث خطر سمیت آهن و آلومینیوم می شود ( بیشتر از 200 کیلوگرم در هکتار).
مصرف اسیدهایی مانند:
اسید سولفوریک (غالبا در زمانی که دمای خاک پایین است یعنی اوایل فصل بهار یا در کشت های زمستانه. به هر حال با احتیاط و با مشورت کارشناسان مصرف شود)
اسید نیتریک بعنوان یکی از پرکاربرد ترین راها در استفاده از اسید در کشاورزی مطرح است (غالبا در زمان رشد رویشی مصرف می شود)
و اسید فسفریک (در زمان ریشه زایی و گلدهی) نیز میتوانند خیلی سریع، هم pH خاک را کاهش دهند و در نتیجه موجب افزایش جذب عناصری مانند فسفر، روی، منگنز و آهن شودند، و هم اینکه رسوبات لوله ها و قطره چکان ها را باز کنند (اما ممکن است حاصلخیزی خاک را نیز در آینده کاهش دهد)از کانال پیام سبز
مواد آلی:
اضافه کردن هر نوع ماده آلی به خاک باعث اسیدی تر شدن خاک می شود اما پیت ماس از اهمیت ویژه ای برخوردار است با این حال باید مقادیر بسیار زیادی ماده آلی به خاک اضافه شود تا تاثیر قابل توجهی بر روی pH داشته باشد ولی بعلت اصلاح ساختارش مناسب خاک و هزینه کم می تواند بسیار موثری باشد.
#خاک
#کود
@jpz09113931202
⭕️دوقلو ،سه قلو شدن هلو🍑
🔘دمای بالا هنگام گرده افشانی
یکی از مهمترین علت های
چندقلو شدن #هلو می باشد☑️
@jpz09113931202
یکی از عوامل مهم که خیلی در باغات #هلو شایع است و موجب ریز میوه گی درختان هلو میشود بیماری بانام (فیتو پلاسما ) می باشد که یک نوع انگل سلولی است شبیه ویروس است اما در اصل یک باکتری است که وارد اوند های ابکشی میشود و مانع جریان شیره گیاه به میوه ها و شاخه ها هوایی میشود
وموجب ریز میوه گی وفندقی ماندن میوه و کاهش عملکرد میشود و درصورت حاد بودن این بیماری زوال تدریجی و خشک شدن درختان را در پی دارد
#هلو و #زردالو در شرایط اکسیژن کم ریشه انها تولید سیانید هیدروژن میکند و ریشه انها اسیب میبیند چنین شرایط مشابهی برای #مرکبات هم رخ میدهد
درخت #هلو نیز نسبت به کمبود آهن حساس می باشد)
🔶#هلو را در زمین های نم دار و عمیق بیشتر روی پایه آلو و در زمین های کم قوت، روی پایه زردآلو پیوند می زنند از کانال پیام سبز
#هلو و #شليل با نياز سرمايي حدود 1000-400 ساعت در مناطق با آب و هواي تابستانهاي گرم و خشك و فاقد سرماي ديررس بهاره به خوبي پرورش مي يابند. هلو نسبتا زود و قبل از #سيب، #گلابي و #گيلاس گل ميدهد و در مقايسه با بسياري از گونههاي درختان ميوه نسبت به سرما مقاومت كمتري دارد. تقريبا در تمام مناطق كشت هلو سرما يك مسئله ميباشد. از اينرو آنها به عنوان سازگار با گرما در نظر گرفته
مي شوند و به مقدار زياد در شرايط آب و هوايي مديترانهاي كشت شدهاند.