🪱وِرمی کُمپوست چیست؟
بیش از ۲۷۰۰ نوع کرم خاکی در طبیعت وجود دارد. این کرمها با کاوش خاک و تغذیه عناصر موجود در خاک و آمیختن آن با آنزیمهای موجود در بدن خود، خاک را تازه میکنند و همچنین به دلیل جابجایی مداوم در خاک، با ایجاد سوراخهای زیاد، راه نفوذ اکسیژن به خاک را آسان میکنند.
به نوعی کود آلی که حاصل از فعالیت این کرم هاست ورمی کمپوست می گویند.
🔰ویژگی های ورمی کمپوست چیست؟
-سبک و بدون هرگونه بو؛
-عاری از تخم علف های هرز؛
-حاوی میکروارگانیسمهای هوازی مفید؛
-بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی؛
-دارا بودن عناصری مانند: آهن، روی، مس و منگنز؛
-دارا بودن مواد محرّکه رشد گیاهی نظیر ویتامینها به ویژه ویتامین B12 ؛
-قابلیت بالای نگهداری آب و موادغذایی عاری از باکتریهای غیرهوازی، قارچها و میکروارگانیسمهای مضر؛
-اصلاحکننده خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک؛
-انطباق کامل با قوانین و مقررات محیط زیست؛
-تولید در داخل کشور (صد درصد)؛
-قابل مصرف در پرورش کلیه محصولات کشاورزی؛
-هوادهی خاک با ایجاد پوکی در خاکهای متراکم؛
#کود
@jpz09113931202
.
کرم خاکی درون گلدان برای گیاهان مفید است یا مضر؟
کرم خاکی اگر درون باغچه بزرگ و یا باغ و جنگل باشد ، موجودی بسیار سودمند است ، اما همین موجود اگر درون گلدان گیاهی زندگی کند ، باعث از بین رفتن گیاه خواهد شد .کرم خاکی موجودی گیاه خوار می باشد و گیاه خواری یعنی آفت ! اما کرم های خاکی بیشتر از برگ های پوسیده تغذیه می کنند و با این کار به تجزیه برگ ها کمک می کنند و آنها را مورد استفاده برای گیاهان می کنند . از کانال پیام سبز
اما درون گلدان ها چه مقدار برگ پوسیده وجود دارد ؟ زمانی که کرم های خاکی به برگ دسترسی نداشته باشند ، از چه چیزی تغذیه می کنند ؟ در این وضعیت کرم های خاکی ، شروع به خوردن ریشه های مرده گیاهان کرده و حتی برخی از بافت های تازه ریشه را نیز می توانند بخورند . با این کار صدمه کمی به ریشه ها وارد می کنند ، ولی این موضوع باعث از بین رفتن گیاه نمی شود . چیزی که می تواند گیاه شما را از بین ببرد ، فضولات کرم های خاکی می باشد ! . این فضولات با اینکه کود خوبی به حساب می آیند ، اما درون گلدان ها نه تنها سود مند نیستند ، بلکه باعث از بین رفتن گیاه می شوند . فضولات کرم خاکی ، حالتی گل مانند و چسبنده دارد و به مرور خاک گلدان را چسبنده کرده و باعث خشک شدن ریشه ها خواهند شد.
#گلدان
#آفت
#کرم_خاکی
@jpz09113931202
30.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#هلو
#هرس
کلیپ هرس هلو و شناسایی اندامهای هلو
@jpz09113931202
#هلو و #زردالو در شرایط اکسیژن کم ریشه انها تولید سیانید هیدروژن میکند و ریشه انها اسیب میبیند چنین شرایط مشابهی برای #مرکبات هم رخ میدهد
دی متوآتها روی درختان میوه هستهدار مانند #هلو، #گوجه، #زردآلو و غیره سوختگی ایجاد میکنند، که این سوختگی با افزایش غلظت بیشتر میشود. بنابراین از به کار بردن آن روی این گیاهان باید خودداری کرد.
روشهای کاهش pH خاک:
اگر آزمایش خاک نشان می دهد که pH مزرعه شما قلیایی است و لازم است که pH خاک خود را پایین بیاورید و آن را اسیدی تر کنید ابتدا عاملی که باعث قلیایی شدن pH شده است را تشخیص دهید و سپس با کمک یکی از عوامل زیر pH خاک را پایین ببرید.
گوگرد
عنصر گوگرد یکی از موادی است که غالبا برای اسیدی سازی چشمگیر خاک و کاهش pH مورد استفاده قرار می گیرد زیرا نسبتا ارزان و بی خطر است و برای استفاده به راحتی قابل دسترس می باشد متاسفانه واکنش گوگرد در خاک کند است و استفاده از آن مدت زمان کاهش pH خاک را طولانی می کند اما نسبت به روش های دیگر احتمالا آسیب کمتری به گیاهان می زند. در واقع گوگرد مصرفی قبل از کاهش pH خاک باید دو فرایند ( بیولوژیکی و شیمیایی) را طی کند. در فرایند بیولوژیکی باکتری های خاک عنصر گوگرد را با آب و اکسیژن در خاک ترکیب می کنند تا اسید سولفوریک تشکیل شود و در صورتی که خاک گرم و مرطوب و جمعیت میکروبی فعال باشد 3 تا 6 ماه طول می کشد و به طور کلی تاثیر کامل گوگرد روی pH خاک ممکن است یک سال زمان ببرد. دقت شود که کاربرد زیاد گوگرد ( بیشتر از مقدار توصیه شده) ممکن است باعث کاهش pH به مقدار پایین تر از حد بهینه شود و مشکلات حادتری را برای گیاهان به وجود آورد. دقت شود هر گونه کاربرد نهایی گوگرد و سایر عناصر غذایی باید بر اساس آزمایش خاک صورت گیرد.
گوگرد پتروشیمی (شیمیایی یا پالایشگاهی): جهت قارچ کشی و مبارزه با آفات ... عالی است.
اما جهت اصلاح خاکهای قلیایی مناسب نمیباشد، زیرا اکسیداسیون آن به سولفات ، توسط باکتری های تیوسولفات، به زمان طولانی نیاز دارد. از طرفی ، با توجه به اینکه در پروسه تولید گازهای دی اکسید گوگرد(so2) و تری اکسید گوگرد (so3) از گوگرد خالص(s8) و اکسیژن(O2) و نهایتا یون سولفات (so4 2-) که خاصیت جذب شوندگی گیاهان را دارد، احتیاج به انرژی و دمای بالایی دارد عملا در طبیعت امکان پذیر نیست، مگر اینکه بصورت هیدرو سولفید درآمده و جذب محیط گردد.
کودهای شیمیایی
استفاده از کودهای شیمیایی می تواند به عنوان یکی از روش های کاهش pH در نظر گرفته شود. کودهای آمونیومی شامل اوره، آمونیوم نیترات و سولفات آمونیوم مدتی است که توسط کشاورزان برای تامین نیتروژن و اصلاح pH خاک (پایین نگه داشتن) در محدوده مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد. باکتری های موجود در خاک آمونیوم موجود در این کودها را به ترکیبات اسیدی تبدیل می کنند که علاوه بر باروری باعث اسیدی تر شدن خاک می شوند. با این حال برای جلوگیری از مصرف زیادی نیتروژن، استفاده از این محصولات فقط برای تغییرات تدریجی pH خاک مورد استفاده قرار می گیرند سولفات آمونیوم نسبت به کودهای دیگر در هر کیلوگرم دو تا سه برابر بیشتر اسید تشکیل می دهد. این کود در خاک محلول است با این وجود یک وسیله مناسب برای کاهش pH خاک در طول دوره رشد گیاهان نیست. دی آمونیوم فسفات و مونو آمونیوم فسفات میزان اسید بالقوه ای نسبت به اوره و آمونیوم نیترات دارند. نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم باعث افزایش pH خاک می شوند، بنابراین اگر pH خاک بالا است باید از مصرف آنها جلوگیری کرد. بصورت کلی این کودها نباید برای کاهش pH خاک مورد استفاده قرار بگیرند اما اغلب مسئول تغییر تدریجی pH خاک در مزارع بزرگ و تجاری هستند.
سولفات آهن و سولفات آمونیوم ترکیبات دیگری هستند که به صورت محدود برای کاهش pH خاک مورد استفاده قرار می گیرند. این ترکیبات pH خاک را سریعتر از گوگرد کاهش می دهند زیرا آنها به جای واکنش های بیولوژیکی فقط به واکنش های شیمیایی نیاز دارند. در صورت استفاده از این ترکیبات برای کاهش pH باید 8 برابر بیشتر از گوگرد مصرف شوند. مصرف بیش از حد این محصولات باعث خطر سمیت آهن و آلومینیوم می شود ( بیشتر از 200 کیلوگرم در هکتار).
مصرف اسیدهایی مانند:
اسید سولفوریک (غالبا در زمانی که دمای خاک پایین است یعنی اوایل فصل بهار یا در کشت های زمستانه. به هر حال با احتیاط و با مشورت کارشناسان مصرف شود)
اسید نیتریک بعنوان یکی از پرکاربرد ترین راها در استفاده از اسید در کشاورزی مطرح است (غالبا در زمان رشد رویشی مصرف می شود)
و اسید فسفریک (در زمان ریشه زایی و گلدهی) نیز میتوانند خیلی سریع، هم pH خاک را کاهش دهند و در نتیجه موجب افزایش جذب عناصری مانند فسفر، روی، منگنز و آهن شودند، و هم اینکه رسوبات لوله ها و قطره چکان ها را باز کنند (اما ممکن است حاصلخیزی خاک را نیز در آینده کاهش دهد)از کانال پیام سبز
مواد آلی:
اضافه کردن هر نوع ماده آلی به خاک باعث اسیدی تر شدن خاک می شود اما پیت ماس از اهمیت ویژه ای برخوردار است با این حال باید مقادیر بسیار زیادی ماده آلی به خاک اضافه شود تا تاثیر قابل توجهی بر روی pH داشته باشد ولی بعلت اصلاح ساختارش مناسب خاک و هزینه کم می تواند بسیار موثری باشد.
#خاک
#کود
@jpz09113931202
⭕️دوقلو ،سه قلو شدن هلو🍑
🔘دمای بالا هنگام گرده افشانی
یکی از مهمترین علت های
چندقلو شدن #هلو می باشد☑️
@jpz09113931202
یکی از عوامل مهم که خیلی در باغات #هلو شایع است و موجب ریز میوه گی درختان هلو میشود بیماری بانام (فیتو پلاسما ) می باشد که یک نوع انگل سلولی است شبیه ویروس است اما در اصل یک باکتری است که وارد اوند های ابکشی میشود و مانع جریان شیره گیاه به میوه ها و شاخه ها هوایی میشود
وموجب ریز میوه گی وفندقی ماندن میوه و کاهش عملکرد میشود و درصورت حاد بودن این بیماری زوال تدریجی و خشک شدن درختان را در پی دارد
#هلو و #زردالو در شرایط اکسیژن کم ریشه انها تولید سیانید هیدروژن میکند و ریشه انها اسیب میبیند چنین شرایط مشابهی برای #مرکبات هم رخ میدهد
درخت #هلو نیز نسبت به کمبود آهن حساس می باشد)
🔶#هلو را در زمین های نم دار و عمیق بیشتر روی پایه آلو و در زمین های کم قوت، روی پایه زردآلو پیوند می زنند از کانال پیام سبز
#هلو و #شليل با نياز سرمايي حدود 1000-400 ساعت در مناطق با آب و هواي تابستانهاي گرم و خشك و فاقد سرماي ديررس بهاره به خوبي پرورش مي يابند. هلو نسبتا زود و قبل از #سيب، #گلابي و #گيلاس گل ميدهد و در مقايسه با بسياري از گونههاي درختان ميوه نسبت به سرما مقاومت كمتري دارد. تقريبا در تمام مناطق كشت هلو سرما يك مسئله ميباشد. از اينرو آنها به عنوان سازگار با گرما در نظر گرفته
مي شوند و به مقدار زياد در شرايط آب و هوايي مديترانهاي كشت شدهاند.
🍃چرا مواد آلی خاک کاهش مییابد؟
مواد آلی خاک، همانند هوموس، نقش بسیار مهمی در حفظ حاصلخیزی خاک، بهبود ساختار آن و افزایش ظرفیت نگهداری آب و مواد غذایی دارد. کاهش مواد آلی خاک، مشکلی جدی در کشاورزی مدرن است که میتواند منجر به کاهش تولید، فرسایش خاک و مشکلات زیستمحیطی شود.
دلایل اصلی کاهش مواد آلی خاک:👇👇👇
●کاهش بقایای گیاهی:
شخم زدن مکرر و عمیق خاک
برداشت کامل بقایای گیاهی پس از برداشت محصول
استفاده از سیستمهای کشت یکساله
●استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی:
کاهش فعالیت میکروارگانیسمهای خاک
تغییر در نسبت کربن به نیتروژن در خاک
از کانال پیام سبز
●فرسایش خاک:
شستشوی مواد آلی توسط آب
انتقال ذرات خاک به مناطق دیگر
●تغییر کاربری اراضی:
تبدیل اراضی کشاورزی به مناطق مسکونی یا صنعتی
●خشکسالی و تغییرات آب و هوایی:
کاهش فعالیت میکروبی و تجزیه #موادآلی
●آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی:
از بین رفتن کامل مواد آلی در مناطق سوخته
#خاک
@jpz09113931202
✅ ضرورت تغذیه گیاهان پس از برداشت برای چیست❓👇👇
1️⃣ تغذیه درختان میوه پس از برداشت محصول (تغذیه پاییزه) از ابعاد گوناگونی حائز اهمیت میباشد. در طول فصل رشد و تا زمان به ثمر رسیدن محصول، حجم بالایی از فعل و انفعالات بیوشیمیایی در گیاه رخ میدهد و در نتیجه سطح بالایی از انرژی و ذخایر کربوهیدراتی توسط درختان مصرف میشود.
2️⃣ در طول فصل زمستان ریشه ها غیر فعال بوده و به ذخایر کربوهیدراتی وابسته هستند. بهترین زمان برای بالابردن ذخیره غذایی درختان، مرحله بعد از برداشت محصول است؛ در این مقطع زمانی بخش عمدهای از عناصر غذایی جذب شده توسط ریشه و نیز عناصر جذب شده توسط برگها در طی محلول پاشی، در سرشاخه ها و جوانه های گل ذخیره میگردند.
3️⃣ افزایش غلظت عناصر در سرشاخه ها و جوانه های گل موجب افزایش مقاومت آن ها نسبت به سرمای زمستانه و بهاره میگردد. همچنین تغذیه پاییزه در تامین عناصر غذایی مورد نیاز در اوایل فصل رشد درختان موثر است. در آغاز فصل رشد، بخش هوایی درخت شامل جوانه های زایشی (گل) و رویشی (برگ)فعالیت خود را با رشد سریع آغاز مینمایند؛ این در حالی است که تقریبا هشت هفته پس از روئیدن برگچه ها رشد و نمو ریشه ها فعال و جذب عناصر غذایی از خاک آغاز میگردد.
4️⃣ بنابراین عناصر غذایی مورد نیاز جهت رشد درختان در اوایل فصل بهار، از ذخایر کربوهیدراتی تامین میگردد. از اینرو تغذیه پس از برداشت می تواند راهکار کمکی برای ذخیره سازی عناصرمورد نیاز برای شروع فعالیت گیاه و رشد جوانه ها باشد. با این وجود اهمیت ویژه تغذیه پائیزه درختان میوه به سبب نقش کلیدی آن در فرآیند تشکیل میوه میباشد.
5️⃣ در این رابطه یک توصیه کودی مناسب در این مقطع زمانی، موجب افزایش تولید دانه گرده و تشکیل تعداد بیشتر گل و میوه میگردد. سه عنصر روی، بر و ازت در فرآیند فروت ست و تشکیل و تکامل تخمک (بخش اصلی جوانه گل) نقش اساسی ایفا مینمایند. در باغات گوناگون، نوع درختان میوه و انواع کمبودها و اختلالات موجود، تعیین کننده فرمولاسیون توصیه کودی برای فصل پس از برداشت محصول می- باشد؛ با این حال بهره مندی از ترکیبات کودی حاوی عناصر #فروت_ست ازت، روی و بر به صورت عمومی برای تمام باغات توصیه می شود.از کانال پیام سبز
#تغذیه
#آموزشی
#داشت
@jpz09113931202
اهمیت تغذیه مناسب در سال های کم بار یا OFF، کمتر از سال های پربار یا ONنیست، به خصوص در مورد #ازت و #فسفر.
به عبارتی فسفر و ازت، در سال های کم بار، در زمان رشد بهاره و #استارت، نسبت به سال پربار جذب بیشتری توسط درخت دارند.
توسعه ریشه در سالOFF نسبت به سال ON بیشتر انجام میشود و بنابراین درخت مصرف فسفر بیشتری در این زمان دارد و بخشی از عناصر جذب شده در سال OFF یا نابارور در گیاه مانند ریشه، ساقه و جوانه ها برای افزایش توان گیاه در سال ON یا بارور ذخیره میشود و هنگام باردهی، توان درختان را در سلامت و تولید محصول مناسب افزایش می دهند، لذا درختان در تمام طول سال نیازمند تغذیه اصولی و رسیدگی میباشند.
#تغذیه
#داشت
@jpz09113931202
پایه هلو، شلیل و بادام GN15
پایه GN15 دورگه بادام و هلو می باشد. این پایه اصلاح شده کشور اسپانیا است و دارای مقاومت بالایی نسبت به بیماری نماتد می باشد.
با توجه به نقش پایه در میزان رشد رویشی و میزان عملکرد و مقاومت به بیماریها،انتخاب پایه مناسب نقش بسزایی در برنامه مدیریت باغ خواهد داشت .
به طور کلی پایه های درختان میوه به دو روش جنسی و غیر جنسی تکثیر میشوند . در تکثیر جنسی تفرق صفات حاصل می شود و نهال های حاصله از نظر خصوصیات ژنتیکی تغییر می یابند . از چند دهه پیش سعی بر این است تا از روش تکثیر غیر جنسی برای توسعه باغات میوه استفاده شود.
یکی از پایه های هم گروه که به تازگی معرفی شده پایه گارنم یا GN15 با منشاء کشور اسپانیا است این پایه از تلاقی پایه بادام گارفی به عنوان والد مادری با پایه هلوی نمارد به عنوان گرده دهنده به دست آمده است.
این پایه سازگار با خاک های قلیایی و آهکی و بدون زردی و علائم کمبود آهن می باشد. سیستم ریشه پایهGN15 قوی تر، بزرگتر و عمیق تر از پایه بذری است.
پایه GN15 نسبت به نماتد گال طوقه مقاوم است. قابلیت پیوند انواع ارقام هلو، شلیل و #بادام بر روی پایه ی GN15 وجود دارد.از کانال پیام سبز
نهال های پیوندی بر روی پایه GN15 زود بارده، پرمحصول و با عمر طولانی بیش از ۲۵ سال می باشد و ضمن افزایش عملکرد ارقام پیوندی ( عملکرد تا ۶۰ تن در هکتار ) سبب افزایش کیفیت میوه نیز می گردد. پایه GN15 میوه های درشت تر و با کیفیت تری نسبت به GF دارد.
میوه هایی که حاصل می شوند از ارقام پیوندی بر روی این پایه یکدست و همگن می باشند.فاصله کشت که برای پایه GN15 4*5 متر یا ۳.۵*۴ متر توصیه می شود.
#پیوند
#هلو
#شلیل
#احداث_باغ
@jpz09113931202
پایه رویشی جی اف (GF) 677
یکی از مهمترین پایه های رویشی که کاربرد گسترده ای در باغستان های #بادام، #هلو و همچنین #شلیل دارد، پایه GF677 میباشد.
این پایه از تلاقی Prunus persica × Prunus amygdalus بصورت طبیعی در سال 1965 توسط محققان انستیتو ملی تحقیقات کشاورزی فرانسه (INRA) در ایستگاه تحقیقاتی Grande Ferredeشناسایی گردید.
رشد مطلوب این پایه در خاک های ضعیف و تا حدودی باتلاقی که امکان رشد هلو در آن وجود ندارد . شرایط خشک که احداث باغستان بادام با مشکل مواجه میباشد از مزایای این پایه است.
پایه GF677 دو رگه هلو و بادام و منشاء آن کشور فرانسه می باشد. این پایه بسیار قوی بوده و دارای رشد رویشی بسیار زیادی می باشدهمچنین دارای سیستم ریشه قوی تر، بزرگتر و عمیق تر از پایه بذری مثل شفتالو می باشد. در خاک های آهکی قابل استفاده است، اما برای خاک های با بافت سنگین توصیه نمی شود.
پایه GF677 نسبت به خشکی مقاوم است و مناسب خاک های فقیر و خشک می باشد. میزان مقاومت این پایه شرایط نامساعد خاک مانند آهک بالا می باشد. این پایه تحمل فرسودگی خاک را دارد و در زمین های شیب دار می توان از آن استفاده کرد.
پایه GF677 مقاومت بالایی به کلروز و کمبود آهن و باکتری نماتد گال طوقه ( Crown gall ) دارد. همچنین نسبت به ورتیسیلیوم و فیتوفترا مقاومت خوبی دارد.از کانال پیام سبز
پایه GF677 ایده آل برای کاشت مجدد می باشد ( یعنی بیماری بازگشت نداشته و می توان باغ هلو و شلیل قبلی از GF استفاده کرد ). قابلیت پیوند انواع ارقام هلو، شلیل و بادام بر وری پایه GF677 وجود دارد.
فاصله کاشت ۴*۵ متر یا ۳.۵*۴ متر برای این پایه توصیه میشود. نهال های پیوندی بر روی پایه زودبارده، پرمحصول و با عمر طولانی بیش از ۲۵ سال می باشند ومیوه های یکدست و با کیفیت بالا مانند فرم، رنگ و زمان رسیدن تولید می کند.
#پیوند
#احداث_باغ
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیوند تاجی در شاخههای کم قطر
#پیوند
@jpz09113931202
33.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپی رو که مشاهده میکنید ارتفاعات البرز مرکزی روستای سنار مرزن اباد این منطقه که به شکل منظم هست باغ نیست درختان کاشته شده تو دهه پنجاه هست که فارغ از هر گونه نگاه سیاسی بسیار قابل تقدیر هست امیدوارم مدیران به جای برنامه جنگل خواری درختان پهن برگ هیرکانی تغییر رویکرد بدهند البته در پی افتضاحات تخلیه جنگل از درختان صنعتی و رهاسازی جنگل بدون واکاری ان یه تنفس ده ساله به جنگل داده اند امید هست باهمان شدت که از منافع جنگل برخوردار شدند برای جنگل این ریه طبیعت هزینه کنند البته بایستی این فرهنگ دفاع از جنگل در جامعه و مردم رایج بشه تا فردی قدرت تخریب جنگل و اکوسیستم طبیعی رو نداشته باشه
#طبیعت
@jpz09113931202
دوستان متاسفانه عده ای با ایجاد کانال و گروه و انتقال و جمع اوری مطالب در هر کانال و گروه مجازی صرفا در حال پر کردن مطالب کانالشون هستند عکسی با مضمون کاشت گردو که در بالا اوردم در کانالهای کشاورزی دست به دست میشه با مضمون گردوهای اصیل دارای تنه بلند هستند _ گردوکاران گذشته بدون علم به فاصله کشت و با این ایده که درخت بیشتر در واحد سطح دارای بیلان تولید بالاتری هست با فاصله کمتر کشت میکردند که نتیجه ان رقابت بین درختان و رشد صنوبری درختان گردو هست چنین درختانی در ارتفاع بالاتر هم نمیتونند تاج خودشون رو گسترش بدهند در نتیجه در باغ جنگلی از #گردو در ارتفاع بالا داریم که نه تنها قابلیت برداشت نداره به دلیل تاج ضعیف و نورگیری کم عملکرد پایین تری داشته و جدای از این موضوع به دلیل تهویه ضعیف درخت مستعد انواع بیماری و افت میگردد
عزیزانی که بدون پشتوانه علمی کار ترویجی انجام میدهید لطفا قبل هرگونه بارگذاری مطلب در کانالتون موضوع رو بررسی بفرمایید
مطلب بالا که در کانالهای کشاورزی دست به دست میشه اشتباه و هیچ پشتوانه علمی نداره
یکی از موارد بالای بازدیدهای ما کاشت درختان میوه به شکل ویژه گردو در باغات با فاصله کم و مشکلات مترتب بر ان هست که بعد سالها بایستی اصلاح باغ و پیوند و هرسهای جوانسازی و حذف درختان اضافه صورت بگیرد
اما چرا گردوهای کاشته شده در گذشته رشد قویتری داشتند
اولین دلیل #کاشت بذری و عدم انتقال نهال از نهالستان به باغ که به دلیل رشد ریشه قوی نهال رشد قویتری داشت که کاشت مستقیم دارای مزیت رشد قوی نهال میباشد و علت دیگر که از جمله درختان پاکوتاه ژنتیکی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خاک
ازمایش خاک
@jpz09113931202
کلیپ مثلث بافت خاک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی بیماری ویروسی موزاییک سولاناسه
این ویروس توسط حشرات انتقال نمیابد ولی به شکل مکانیکی و بذر الوده و دود انتقال میابد
#بیماری
#فلفل_دلمه
@jpz09113931202
میزان تحمل محصولات باغی و میوه ها به شوری خاک از کانال پیام سبز
#شوری
#باغداری
به ترتیب مقاومت به شوری از بیشترین به مقاومت کمتر به شوری:پسته_(زیتون_انجیر_خرما_انار)_الو_
طالبی_هندوانه_(هلو_گردو_گلابی_سیب)_(انگور_بادام_تمشک_زردالو_لیموترش)_
پرتقال_
آلبالو_گیلاس
#احداث_باغ
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایده سورتینگ اولیه در باغ
سورتینگ؛ فرآیندی چندمرحلهای برای مرتب کردن، یک دست کردن، تفکیک و دسته بندی اقلام یک محصول بر اساس رنگ، شکل، اندازه و جنس میباشد. به این فرآیند سورت و یا سورت کردن نیز میگویند. #سورتینگ به کمک دستگاهی الکترومکانیکی به نام سورتر انجام میشود.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برداشت مکانیزه آلبالو🍒🍒
#کشاورزی_مدرن
یکی از فواید کاشت اصولی و با فاصله استاندارد
داشت و برداشت مکانیزه میباشد
@jpz09113931202
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لیموی انگشتی
🔹️ درخت لیموی انگشتی یا لیموی خاویار بومی استرالیا است. استعمارگران انگلیسی هنگامی که این میوه را در استرالیا یافتند به دلیل نبود سایر مرکبات، این میوه را به طور جدی کشت کردند.
#لیمو
@jpz09113931202
۱_امروزه #سن_درختان را به این صورت اندازه میگیرند که ابتدا سوراخی به قطر یک میخ معمولی در آن ایجاد می کنند که تا وسط درخت ادامه دارد سپس مایعی شفاف خاصی که چند نوع است درون آن تزریق می کنند که این مایع بعد از مدتی خشک و سفت شده و آن را از درخت بیرون میکشند لایه های روشن و تیره بر روی آن اثر خود را گذاشته آنها را میشمارند مثل برش درخت و دیدن لایه ها، بدینوسیله سن درخت اندازه گیری می شود.
۲_ با اندازه گیری محیط بدنه درخت: دور بدنه را محاسبه و شعاع آن را بدست می آورند و با توجه به ثابت بودن رشد سالیانه حدود سن درخت را حدث می زنند.(این هم در مورد درختان استوایی صدق میکند)از کانال پیام سبز
۳_ یكی دیگر از روشها روشی به نام سونداژ می باشد كه دراین روش حفره ای در تنه درختان ایجاد شده و یك قطعه از آن را برداشته وحلقه های آنرا می شماریم
#آموزشی
#محاسباتی
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
⭕️جریمه عدم نگهداری از درخت:
در صورت اهمال مالک در نگهداری درختان، شهرداری موظف است، با اخذ مجوز از دادستان، راساً نسبت به آبیاری و نگهداری آنها اقدام و هزینه های متعلقه را با۱۵٪اضافی، به عنوان کارمزد، از مالک دریافت نماید. در صورت استنکاف مالک یا متصدی از پرداخت هزینه های فوق الذکر، اداره اجرای احکام ثبت محل، با دستور دادستان مکلف است نسبت به وصول و واریز آن به حساب شهرداری، طبق اجرای اسناد لازم الاجرا اقدام نماید.تبصره ۳ ماده ۴ آیین نامه قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهر ها مصوب۱۳۸۸/۰۴/۲۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام، تنقیحی ۱۴۰۲/۰۶/۱۷ شورای عالی استانها
#حقوقی
#فضای_سبز
@jpz09399909120