🌳نقش منیزیم در درختان میوه :
منیزیم تنها عنصر فلزی موجود در کلروفیل می باشد و به عنوان هسته مرکزی سازنده کلروفیل معرفی می شود.
بنابراین منیزیم به طور غیر مستقیم در متابولیسم و فتوسنتز درختان #میوه نقش دارد.
منیزیم همچنین در فعالیت آنزیم ها در گیاهان نقش داشته و حامل های فسفری را که در جذب سایر عناصر موثر می باشند فعال می کند.
منیزیم با شرکت در چرخه اسید سیتریک به عنوان یک چرخه متابولیسمی در گیاه، در تنفس گیاهان دخالت دارد. منیزیم در درختانی که تولید روغن می کنند مانند #زیتون، نقش مثبتی در افزایش روغن تولیدی دارد، این موضوع در مورد #گردو و #بادام نیز صادق است.
این عنصر در سنتز پروتئین در گیاهان نیز دخالت دارد. در درختان میوه هسته دار مانند #هلو، گوجه سبز و همچنین در #مرکبات #منیزیم در ساخت هسته و تخم نقش فعالی دارد.
#کود
@jpz09113931202
🌳رابطه بین منیزیم با سایر عناصر و Ph :
رفتار منیزیم در خاک کاملا شبیه کلسیم است و فرق آن در مقدارش است که کمتر از کلسیم در خاک وجود دارد.
جذب آن توسط درختان میوه به صورت Mg++ است و جذب آن مانند کلسیم بستگی به ظرفیت تبادلی خاک، درجه اشباع آن، نوع خاک، رس محل و سایر عناصر همراه دارد.
گاهی تاثیر منیزیم در Ph بیشتر از کلسیم است و باعث افزایش آن تا بیش از ۵٫۸ نیز می شود، که در این حالت برای درختان میوه احتمال مسمومیت این عنصر وجود دارد.
منیزیم نیز مانند کلسیم اثرات رقابتی با سایر عناصر نظیر پتاسیم و ازت دارد. اثرات منفی پتاسیم در جذب منیزیم بوسیله درختان میوه بسیار حائز اهمیت است و در باغ هایی که کوددهی سنگین پتاسیم به همراه پتاسیم زیاد خاک وجود داشته باشد کمبود منیزیم در درختان مشاهده می شود. اثرات رقابتی منیزیم با مس نیز قابل اشاره است.
وقتی منیزیم در خاک افزایش می یابد جذب مس را با اختلال روبه رو می سازد. از این اثر می توان در هنگام مسمومیت باغ در اثر فراوانی مس استفاده کرد تا اثر مسمومیت را تقلیل داده و همچنین عکس این عمل.
کمبود منیزیم در باغ های دارای خاک شنی شایع تر است. همچنین در خاک های آهکی (Calcareos ) به خاطر اثر آنتاگونیستی با #کلسیم کمبود بیشتر دیده می شود.
زیادی #پتاسیم #خاک، باعث محدودیت در جذب منیزیم توسط ریشه ها می شود. محققین در کالیفرنیا یکی از دلایل افزایش روزافزون کمبود #منیزیم در باغات #مرکبات را، مصرف زیاد آب در #آبیاری و در نتیجه شسته شدن منیزیم به طرف پایین خاک می دانند.
#کود
@jpz09113931202
🌳اثرات کمبود #منیزیم در گیاه :
کمبود منیزیم بر خلاف کمبود #روی، #آهن، #مس و #منگنز در برگ های پایین و پیر مشاهده می شود. چون منیزیم قابل انتقال (mobile ) است و بخوبی می تواند در گیاه حرکت کند.
علت کمبود در برگ های مسن به خاطر انتقال منیزیم از برگ های پایین به #میوه و برگ های جوان است.
علایم کمبود منیزیم در مرکبات، در هر فصلی ممکن است ظاهر شود ولی عمدتا در اواخر تابستان و پاییز، همزمان با رسیدن میوه ظاهر می شود.
با شروع کمبود، لکه های نامنظم زردرنگ در اطراف رگبرگ اصلی برگ های اطراف میوه ظاهر می شوند.
با پیشرفت کمبود، این لکه ها به تدریج به هم پیوسته و یک نوار نامنظم کلروزی را در طرفین رگبرگ اصلی به وجود می آورند. لکه ها در صورت تداوم کمبود به مرور بزرگ تر می شود تا وقتیکه فقط نوک و قاعده برگ سبز باقی مانده، بقیه سطح برگ زرد می شود.
در کمبودهای متوسط تا حاد، سرخشکیدگی مشاهده می شود. برگ های زرد شده در صورت مساعد بودن شرایط محیطی، ممکن است تا مدت زیادی بر روی درخت باقی بمانند ولی در عین حال، آمادگی برای ریزش داشته و در اثر عوامل نامساعد دچار ریزش می شوند.
معمولا شاخه های پربار بیشتر بیشتر از سایر شاخه ها علایم عارضه را نشان می دهند و در اثر کمبود بسیار ضعیف شده و مساعد برای ابتلا به بیماری های قارچی می شوند.
@jpz09113931202
📝نیترات کلسيم
✍ويژگي های نیترات کلسیم:
📌یکی از نمک های پر مصرف کلسیم است
📌به رنگ سفید می باشد
📌داراي مصارف زياد به دلیل حلالیت بالای آن در آب بر خلاف سایر ترکیبات رایج کلسیم نظیر سولفات کلسیم، کربنات کلسیم و هیدروکسید کلسیم
✍کاربردهای نیترات کلسیم:
📌بیشتر نیترات کلسیم تولید شده در کشاورزی مصرف می شود،دلیل این امر عدم حلالیت کلسیم کربنات کلسیم خاک در آب می باشد، اما نیترات کلسیم کاملا در آب محلول بوده و قابل جذب توسط گیاه می باشد.
📌این محصول باعث افزایش مقاومت دیواره ی سلولی گیاه و کمک به جذب سایر عناصر غذایی می شود.
👈نیترات #کلسیم باعث جلوگیری از موارد زیر می شود:
١-پوسیدگی میوه ها
٢-لکه تلخ میوه ها
٣-سیاه شدن گلگاه
٤-چوب پنبه ای شدن میوه ها
٥-سرمازدگی گیاه و میوه ها
٦-کاهش عمر میوه ها و گل های زینتی
٧-کاهش مقاومت به بیماری ها
👈ویژگی های #کود نیترات کلسیم:
١-قابلیت جذب بالا و مستقیم کود
٢-افزایش عملکرد و کیفیت محصول و افزایش اندازه میوه ها
٣-استحکام دیواره سلولی و در پی آن استحکام شاخ و برگ و میوه گیاهان
٤-افزایش عمر انباری محصولات باغی و سبزیجات و بهبود وضعیت بازار پسندی آنها
٥-کاهش از دست دهی آب #میوه ها و سبزیجات پس از #برداشت
٦-افزایش مقاومت گیاه به آفات و بیماری ها
٧-افزایش مقاومت گیاه به کم آبی
٨-افزایش مقاومت گیاه به سرمازدگی
٩-رشد و توسعه بهتر ریشه
١٠-افزایش جذب عناصر غذایی #پتاسیم و #منیزیم
✍ساير كاربردهاي نيترات كلسيم:
از نیترات کلسیم در پیش تصفیه ی آب، ساخت حمام های سرد کننده ی مواد، تولید ساروج، سفت کاری و اندود کاری نیز استفاده می شود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موسیقی مازندرانی با اجرای رستگار
#موسیقی
@jpz09113931202
هدایت شده از فن&زندگی
abdolhossein_mokhtabad_majaray_del 128.mp3
4.94M
#موسیقی
مختاباد
@jpz09399909120
اندام های نر و ماده گل در درخت سیب در یک گل و در کنار یکدیگر قرار دارند. اما درخت سیب ویژگی که دارد این است که گرده های یک گل نمی تواند مادگی همان گل یا گل های همان درخت و حتی گل های درخت دیگری از همان رقم را بارور کند. یعنی برای بارور شدن مادگی یک گل باید دانه گرده از یک گل از رقم دیگر موجود باشد. این عدم سازگاری بین یک واریته به دلیل خاصیت انتاگونیستی بیو شیمیایی بین دانه گرده و خامه است که مانع از رشد لوله گرده به سمت پایین و رسیدن آن به تخمدان می شود
شکیل میوه های بد فرم:
تشکیل سیب هایی که از نظر شکل ظاهری بد فرم، کج و بد شکل هستند به دلیل این است که تعداد مناسبی از سلول های تخم در گل تشکیل نشده است. اگر دو یا سه سلول تخم فقط تشکیل شده باشد باعث بد شکل شدن میوه ها می شود چون ممکن است که سلول های تخم در یک قسمت گل تشکیل شده باشد تخمدان های همان قسمت رشد می کند اما بقیه قسمت ها رشد نمی کنند بنابراین موجب بد شکل شدن میوه های سیب می گردد.
ریزش گل
علی رغم گرده افشانی مناسب و شرایط مساعد برای گرده افشانی بسیاری از گل ها در ماه اردیبهشت (معمولا) ریزش پیدا می کنند. این ریزش به دلیل این است که تعداد زیادی از گل ها تبدیل به میوه می شوند این مسئله موجب ایجاد یک رقابت فیزیولوژیکی داخلی بین هورمون ها و منابع ذخیره ای غذایی در گیاهان می شود و به همین دلیل بسیاری از گل ها ریزش پیدا می کنند. بنابراین در تولیدات تجاری سیب، ریزش بسیاری از گل ها یک مزیت محسوب می شود چون وجود تعداد فراوان گل ممکن است نتیجه عکس بدهد.
با توجه به مطالب گفته شده، وجود تعادل مناسبی از هورمون ها در درخت سیب در زمان گلدهی، موجب افزایش راندمان گرده افشانی ، بالا رفتن قدرت دانه های گرده و در نتیجه تلقیح بهتر گل ها می شود.
اکسی کال (Auxical): ترکیبی از هورمون ها و تنظیم کننده های طبیعی رشد به همراه کلسیم است که موجب تقویت دانه های گرده، افزایش عمر آن ها و جلوگیری از ریزش گل ها می شود. همچنین از آنجا که گرده افشانی در #سیب به صورت دگر گرده افشانی است، وجود مقادیر مناسب هورمون موجب افزایش قدرت پرتاب دانه گرده از گل های نر و در نتیجه افزایش احتمال موفقیت گرده افشانی در درخت می شود. همچنین موجب افزایش مقاومت گل ها در برابر شرایط نامساعد محیطی می شود.
@jpz09113931202
♻️ چگونه میتوان از ریزش میوه سیب جلوگیری کرد🍎🍏
عموما" در سالی که درختان سیب و یا گلابی پر از شکوفه گل میشوند همه آنها تبدیل به میوه نشده و ریزش میکنند این اختلاف بسیار گل و میوه امری طبیعی محسوب میشود. طبق تحقیقات پرفسور Friedrich چناچه 4 تا 6 درصد گلها در سیب و گلابی و 10 تا 20 درصد گلها در گیلاس و هلو و زردآلو به میوه تبدیل شوند در آن سال محصول خوبی در انتظار باغداران خواهد بود. در ادامه نتیجه گرفت که رابطه مستقیمی بین تعداد دانه در درون میوه سیب و ریزش میوه آن وجود دارد چنانچه تعداد دانه های درون میوه بالغ بر 2 عدد گردد، بعلت کمبود میزان هورمون مترشحه این میوهها ریزش حاصل می کنند و اگر همه دانه های درون میوه که حداکثر به 10 عدد میرسند تکامل پیدا کنند بعلت کوچک بودن دانه های باز هم میزان تولید هورمون کم شده و سبب ریزش میوه می گردد و اگر دانه ها حد متعادل بین 5 تا 7 دانه باشند ریزش کمتر و در نهایت محصول بیشتر خواهد بود.
حالا سایر عوامل تاثیر گذار در رسیدن میوه سالم را در نظر نگیریم عامل ریزش میوه مهمترین قسمت در برداشت و عرضه محصول به بازار خواهد بود مقایسه شود فروش میوهای ریزش کرده یا باصطلاح بادریز با میوه های چیده شده که تقریبا" اختلاف قیمت سه برابر میباشد.
برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش مستمر بعد از گلدهی نمی شوند.و عوامل زیادی از جمله موارد زیر دخیل هستند :
عوامل محیطی ( باد شدید ، دمای کم و یا زیاد ، رطوبت ... )
- ژنتیکی ( ارقام حساس و یا مقاوم به ریزش ... )
- هورمونی ( اثرات هورمون اکسین ، سیتوکنین ، جیبرلین ... )
- برخی آفات و بیماری ها ( مانند کرم سیب و پوسیدگی مغز میوه ... )
- نوع تغذیه ( عناصری چون ازت ، روی ، بر ... )
بطور کلی محققان شایع ترین دلیل ریزش میوه را عدم تلقیح مناسب در زمان گرده افشانی میدانند. و وفور میوه در درخت و باغ را ، همین عامل لقاح تعیین میکند. حتی ریزشهای بعدی نیز در اثر عدم لقاح مناسب ارزیابی میکنند . بطوریکه عدم لقاح موجب ریزش صد در صدی میوه میشود و لقاح ناقص با توجه به ساختار گل در درخت سیب که میبایست ده عدد تخم یا دانه در داخل میوه تشکیل شود با وجود کمتر از 5 تخم ، ریزش میوه در تابستان حتمی خواهد بود. بدین جهت سایر عوامل موثر در ریزش را که عوامل خارجی در بالا ذکر شد در اهمیتهای بعدی قرار خواهند گرفت.
#سیب
#آموزشی
@jpz09113931202
” افزایش گرده افشانی “
چون درختان #سیب رقم قرمز لبنانی در گرده افشانی صد در صد خود ناسازگار هستند ( یعنی گرده همان جنس از درخت نمیتواند مادگی همان جنس از درخت را تلقیح نماید) لازم است از گلهای سیب زرد لبنان یا از ارقام مختلف در هنگام گرده افشانی استفاده کنید
وجود زنبور عسل در صورت بودن گلهای سایر ارقام در زمان گرده افشانی صد در صد مفید خواهد بود.در صورت نبودن درخت سیب زرد ، ته شاخه گلدار رقم سیب زرد را در یک سطل کوچک یا پلاستیک محتوی آب قرار داده و در نزدیک گلهای درخت قرمز لبنانی ببندید
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#افت
مگس مدیترانه ای و نحوه کنترل ان
کلیپ
@jpz09113931202
موزه تاریخ چای ایران و آرامگاه کاشف السلطنه بنیانگذار صنعت چای در ایران یکی از جاذبههای شهر لاهیجان است.
#گردشگری
#چای
#تاریخ_کشاورزی
@jpz09113931202
☯«چای» در اصل از چین به تمام نقاط جهان راه یافته.
جالبه که چای از چین به هرجایی که از طریق جاده ابریشم رفته «چای» نامیده شده و به هرجایی که از طریق دریا رفته «تی» نامیده شده!
دلیلش هم اینه که حرف «茶» یا «چا» توی مناطق ساحلی چین «تـِ» یا te تلفظ میشه !
چای از نوشیدنی های بسیار پرطرفدار و بسیار رایج در ایران زمین است.
#چای
#آموزشی
@jpz09113931202
☯مراحل رسیدن #خرما🌴
@jpz09113931202
🍃🌸🌼🍃🌸🌼🍃🌸🌼🍃
مراحل کاشت هسته خرما:
اگر دانه خرما را بدون هیچ مقدمه و آماده سازی در خاک فرو برید احتمال سبز کردن آن کاهش می یابد و یا ممکن است زمان زیادی صرف شود. برای این که دانه خرما در خاک کاشته و سبز شود باید مراحلی را طی کندآکه در ادامه توضیح داده شده است:
ابتدا دانه خرما را به کمک چاقوی سر باریک و یا لوله خودکار از #خرما خارج کنید.
دانه ها را در آب سرد قرار دهید.
دانه ها را به مدت یک هفته تا ده روز در آب قرار دهید و هر روز آب آنها را با آب سرد جدید تعویض کنید.
دانه ها را با احتیاط لای دستمال، حوله یا پارچه خیسی قرار دهید.
پارچه مرطوب را در نایلون زیپ داری بگذارید و درب آن را محکم کنید.کانال پیام سبز
هر روز پارچه داخل نایلون را کنترل کنید تا کاملا مرطوب باقی بماند. اگر از دستمال کاغذی استفاده کرده اید و حالت خود را در اثر رطوبت از دست داده، آن را عوض کنید.
بهتر است نایلون در محل گرمی قرار گیرد.
به تدریج متوجه خواهید شد که ریشه سفید رنگی از خرما خارج می شود. البته ممکن است این مرحله چند هفته به طول انجامد پس صبور باشید.
دانه های ریشه دار را در گلدان محتوی خاک مناسب و کود قرار دهید.
به زودی یک گیاه کوچک زیبا خواهید داشت.
@jpz09113931202
12 استفاده کاربردی از هیدروژن پراکسید در باغبانی - کانال پیام سبز
https://iranderakht.com/12-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%DB%8C%D8%AF%D8%B1%D9%88%DA%98%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%B1/
#اب_اکسیژنه
#کنترل
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلسیم
نحوه تاثیر گذاری و جذب کلسیم
@jpz09113931202
علت کشمشی_شدن_انگور 🍇🍇
1⃣ وقتی بار درخت #انگور زیاد باشد، با گرم شدن هوا نیاز آبی درخت بالا خواهد رفت. از طرفی در فرم داربستی که طول ساقه و شاخه ها زیاد است و انتقال اب و مواد غذایی به کندی صورت میگیرد، درخت مجبور است برای تامین نیازهای حیاتی خودش آب را از میوه ها به مرور خارج و به مرکز منتقل کند. همین باعث میشود که انتهای خوشهها چروکیده و به اصطلاح کشمشی شود.
2⃣ دلیل دیگر، #هرس سنگین درخت در زمان شیرین شدن حبههاست که نباید انجام شود چون با این کار درخت را تحریک به رشد رویشی و تولید شاخههای جانبی زیاد میکنیم. و این کار باعث میشود درخت مجدد آب را از میوهها خارج و صرف فعالیتهای رشدی خود کند. کانال پیام سبز
3⃣ دلیل سومش کمبود عنصر پتاس است که حبههای انتهای خوشه چروکیده و خشک میشوند، منتهی در اینجا برای تشخیص کمبود باید اول به حاشیه برگها توجه کنیم که آیا دچار رنگ پریدگی یا سوختگی هستند یا نه! علائم کمبود پتاس اول در برگها خودش را نشان میدهد و بعد در ميوهها🍇🍇
4⃣در اثر کمبود منیزیم انتهای خوشه حالت مویزگی به خودش میگیره این در حالتی هست که در طول رشد از کود پتاسیم استفاده شده ولی از کود منیزیم استفاده ای نشده باشد
#آبیاری
@jpz09113931202
☠️ از مهمترین مشکلاتی که باعث می شوند سم اثر نکند یا کم اثر شود:
🚜 دریچه نازلهای سمپاش را باز نموده که در نتیجه سم با فشار زیاد به برگها برخورد کرده به زمین می ریزد. این حالت از سمپاشی به خصوص در مورد حشره کشهای تماسی بدترین حالت ممکن است چون سم به پشت برگها نمی رسد و حشرات مستقر در آن مکان را کنترل نمی کند.
پس بهتر است که دریچه خروجی نازل کاملا تنگ شود تا سم با قطرات ریز و به صورت مه رو و پشت برگها بنشیند. از این نظر سمپاش های خرطومی یا توربولاینر بهترین گزینه ممکن هستند زیرا ذرات محلول سم را بسیار ریز کرده و حتی دارای بار الکتریکی می کنند. فوگرها نیز کارایی بالایی دارند.
#سم
#آموزشی
@jpz09113931202
نکات فنی محلول پاشی مزارع
محلول پاشی باید صبح زود یا عصر هنگامیکه اشعه آفتاب مایل است ، انجام گیرد.
به محلول #کود یا #سم تهیه شده ، ماده سیتوویت یا مایع ظرفشویی (250- 200 میلی لیتر در 1000 لیتر آب) اضافه شود.
هنگام محلول پاشی سرعت وزش باد باید حداقل باشد.
پس از محلول پاشی با حداقل فاصله زمانی آبیاری باغ انجام شود.
حرارت محیط در هنگام محلول پاشی پائین تر از29 درجه سانتی گراد باشد.
سم پاش مورد استفاده قدرت پودری کردن محلول را داشته باشد.
از سم پاش های کوچک و فاقد بهم زن استفاده نشود.کانال پیام سبز
غلظت محلول های تهیه شده بر حسب X درهزار برای سطح یک هکتار است ،بنابراین محلول هزار لیتری تهیه شده باید در سطح یک هکتار مصرف شود
@jpz09113931202
31.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🐧🐧🐧روش دور کردن گنجشک ها از خوشه انگور🐧🐧🐧🐧
این ایده توسط اقای احمد ابادی ارائه شد
#ایده
#انگور
@jpz09113931202
سلام
جناب احمدآبادی
این روش جواب داده؟
من در خونه 3 سال بود نمیتونستم انگور رو نگه دارم یکسال توری دوختم و انگورها رو داخل توری کردم که چقدر اذیت شدم
ولی الان 3 ساله که با این روش راحتم و یکدونه انگور تکون نمیخوره
فقط باید زیاد گازوییل پر نکنی که با تکان خوردن بریزه پای درخت انگور
هدایت شده از فن&زندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موسیقی
اتش کاروان از فاطمه مهلبان
@jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
😩 علت چروک شدن برگهای #سانسوریا
#گل
@jpz09113931202
سانسوریا پاجوش دهی ✔️✔️
🤓یکی از بیشترین سوالاتی که دوستداران گل وگیاه میپرسن در مورد پاجوش دهی سانسوریا هست که چیکار کنند تا پاجوش بزنه❓
عواملی که در پاجوش دهی سانسوریا موثرند
✔️خاک مناسب
✔️کوددهی با فسفر بالا
✔️سایزگلدان
✔️نور کافی
✔️آبیاری منظم و به موقع
✔️دمای مناسب
⬅️ترکیب خاک برگ ، ماسه ،پرلیت و کمی ورمی کمپوست بهترین خاک برای سانسوریا هست
⬅️کوددهی هر ماه با کود ۲۰.۲۰.۲۰ باعث رشد برگهاش میشه و کود فسفات بالا ریشه رو تحریک میکنه تا پاجوش بزنه مثل ۱۰.۵۲.۱۰
⬅️سایز گلدان باید کوچک و اندازه ریشه باشه تا گیاه زودتر پاجوش بده
⬅️نور کافی و فیلتر شده از پشت پنجره آفتابگیر برای #سانسوریا لازمه تا پاجوش بزنه
⬅️هر وقت خاکش خشک خشک شد سیراب شه، (در تابستان هفته ای یکبار سیرابش کنید)کانال پیام سبز
⬅️گرما یا سرما اجازه نمیده پاجوش بزنه بهترین دما برای رشد و پاجوش دهی سانسوریا ۱۸ تا ۲۲ درجه هست
🤓آخرین نکته شرایط محیطی شهری که داخلش زندگی میکنید برای رشد گل و پاجوش دهی آن خیلی موثره ،پس دوستانیکه در شهرهای خشک زندگی میکنند باید صبورتر باشند
#گل
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بهرهوری پایین کشت گندم
🔹 یکی از عوامل مهم پایین بودن کشت بهرهوری و عملکرد پایین کشت گندم در ایران را میتوان آموزش ناکافی و عدم برنامهریزی صحیح کشت مطابق علم روز دانست.
🔹 عملکرد گندم در کشور نیوزلند به طور میانگین ۹ تن در هکتار ، عربستان ۶ تن در هکتار است. این در حالی است که کشور ما تنها ۲.۲ تن در هکتار عملکرد برداشت گندم دارد.
@jpz09113931202
#گندم
#فرهنگ_مطالبه_گری
کود مناسب به مقدار مناسب و زمان مناسب به همراه شرایط داشت اصولی سبب افزایش عملکرد میشود
در #گندم مصرف زیادی کود های ازتی رشد رویشی را افزایش و مقاومت ساقه ها را در برابر عوامل نا مساعد جوی کاهش می دهد.موجبات خوابیدگی بوته ها را فراهم می کند.همچنین برای مقابله مصرف #هورمون برای کوتاه کردن ساقه و کاشت گندمهای با ساقه قطور و دیواره ضخیم و تاخیر در مصرف کود ازتی نیز موثر است.
عامل محدود کننده تولیدات کشاورزی؟-ازت زیرا معمولا میزان ازت خاک کمتر از مقدار مورد نیاز گیاه برای تولید حداکثر محصول می باشد.
کمبود عنصر ازت میزان اسید آمینه علوفه را کاهش می دهد.ازت عنصر اساسی برای ساخت اسید آمینه و پروتئین است.
ازت معدنی در خاک به صورت های ازت عنصری.ازت نیتراتی.ازت آمونیاکی. و ازت آلی وجود دارد.
تاثیر #ازت در مقاومت گیاه به سرما-مقاومت گیاه را کاهش می دهد.زیرا ازت باعث پرآب شدن سلولها و نازک شدن دیواره سلولی می شود.
در مناطق پر باران و خاک سبک مصرف #کود ازته در جند نوبت توصیه می شود چون به دلیل بارندگی زیاد و نفوذ پذیری زیاد خاک سبک احتمال شستشوی ازت در این شرایط زیاد است و باید ازت را در چند نوبت به #خاک اضافه کند
✅ ۹ قانون طلایی آبیاری :
✳️ قانون ۱ : مرطوب نگه داشتن خاک بیشتر گیاهان به رطوبت دائمی نیاز دارند. با این حال، خشک شدن خاک کمی قبل از آبیاری باعث رشد بهتر ریشه گیاهان میشود.
✳️ قانون ۲ : آبیاری به ندرت اما به طور کامل ، برای بستر گل ها معمولا یک تا دو جلسه در هفته آبیاری معمولا کافی است.به جای کم آب دادن ، بهتر است آب به ندرت و با مقدار زیاد داده شود .
✳️ قانون ۳ : آبیاری هنگام عصر و یا در صبح زود، در این زمان آب کمتر تبخیر شده و گیاهان می توانند تا قبل از فرا رسیدن گرمای روز بعد آب کافی برای خود ذخیره کنند.
✳️ قانون ۴ : برگ ها را خشک نگه دارید(آبپاشی روی برگ و گل نداشته باشید). برگ های خیس تبدیل به برگهای بیمار میشوند. مرطوب نگه داشتن برگ ها در طول شب باعث قالب شدن بیماری های برگ می گردد. برگی که در مقابل نور مستقیم خورشید مرطوب شود علائم سوختگی در آن دیده می شود.(سوخته شدن به دلیل اثر شیشه ای از قطرات آب) .
✳️ قانون ۵ : به مقدار کافی و صحیح آبیاری کنید. آبیاری مناسب و مورد نیاز گیاه بدان معنی است که آب به اندازه کافی باید به ریشه برسد. به عنوان مثال:زمانی که یک پوشش مالچ از خاک و آبیاری بیش از حد کمی وجود دارد مقادیر آب خیلی کم اغلب تنها چند سانتیمتری بالای خاک را پوشش میدهد. آبیاری مورد نیاز مناسب بدان معنی است که بستر خاک گیاهان زراعی تا قبل از رسیدن و برداشت محصول به طور منظم مرطوب نگه داشته شود.
(مثال: آبیاری منظم باعث تشکیل ریشه و بنه در گیاهانی مثل هویج، سیب زمینی ، برگ در ریحان،سر در گل کلم،کاهو،پوسته در لوبیا یا میوه در گوجه فرنگی میشود) .
✳️ قانون ۶ : توزیع هدفمند آب، آبیاری تنها در یک نقطه از ریشه منجر به رشد یکطرفه ریشه و نرسیدن مواد غذایی کافی به سایر قسمت ها میشود. بنابراین ، همیشه آب در اطراف گیاه و کل منطقه ریشه توزیع شود.(لوپ)
✳️ قانون ۷ : صرفه جویی در مصرف آب، آب به اندازه لازم است و تا آنجا كه ممكن است با سيستم آبياري خودكار و با حسگر رطوبت در بسترآبیاری انجام شود . کانال پیام سبز
✳️ قانون ۸ : اجتناب از غرقاب کردن ، غرقاب کردن مانع تنفس ریشه شده، سلول های ریشه بدون اکسیژن غرق خواهند شد و در نهایت گیاه تلف خواهد شد .
✳️ قانون ۹ : استفاده از خاک باکیفیت، خاک غنی از خاک رس،لوم، در خاک های رسی،لومی سرشار از مواد معدنی ماندگاری آب بهتر است .در تابستان مرطوب و در زمستان، اطمینان از زهکشی آب برای جلوگیری از غرقاب شدن لازم است
#آبیاری
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیماری ریزوکتونیایی گوجه فرنگی و غیره
#بیماری
#کنترل
#گوجه_فرنگی
#خیار
#سیب_زمینی
#لوبیا
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مفاهیم تولید #بذر برای #کاشت
@jpz09113931202
#آموزشی
کلیپ مفهوم بذر هیبرید
نحوه تولید دورگه غیرجنسی
#هیبرید کلونی
#آموزشی
#بیولوژی
اینگونه گیاهان غالبا تتراپلویید هستند در پژوهشها گیاه دورگ کلونی بین توتون و اطلسی از تیره سیب_زمینی موفق بوده
در شرایطی که بر فرض گیاه زراعی داشته باشیم کانال پیام سبز
پر بار و حساس به بیماری و گیاه دیگری نسبت به همان بیماری دارای مقاومت بالا باشد ولی این دو گیاه قابلیت تلقیح جنسی به دلیل ناسازگاری جنسی نداشته باشند تا بتوان دورگه یا هیبرید مدنظر را بدست اورد در ان صورت در شرایط ازمایشگاهی توسط انزیم پکتیناز سلولها از هم جدا شده سپس سلولهای منفصله توسط انزیم سلولاز دیواره سلولی انها ازاد شده ودر شرایط هیپرتونیک و سانتریفیوژ پروتوپلاستهای برهنه را بدست اورد و با اختلاط پروتوپلاستهای دوگونه و اتصال هسته ای ان هیبرید غیر جنسی که تتراپلوئید هست بدست اورد به این نوع از گیاهان دورگه غیرجنسی میگویند
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
فنوکپی چیست؟
موجوداتی که فنوتیپ انها در اثر مواد شیمیایی یا به طور فیزیکی تغییر یافته و شبیه ژنوتیپ متفاوتی شده است اطلاق میشود
#بیولوژی
@jpz09113931202
🛑👈بذر تراریخته (GMO) چیست؟
👈بر خلاف بذرهای هیبرید واستاندارد تکنولوژی GMO اجازه می دهد که پا را فراتر از مرزهای گونه ای بگذاریم امروزه با استفاده از تکنولوژی های پیچیده و گران قیمت آزمایشگاهی (همانند رتروویروس و تفنگ زنی) می توانیم DNAگونه هایی را دستکاری و ادغام کنیم که هیچوقت طبیعت قادر به انجام آن نیست همانند باکتری و ذرت.
ادغام کردن ژن ها از موجودات مختلف در شرایط آزمایشگاهی مشهور به تکنولوژی DNA نو ترکیب است و موجود تولید شده به نام های تراریخته و ترنس ژنتیکی شده خوانده میشوند.
👈برای مثال ذرت تراریخته تولید شده توسط شرکت مونسانتو حاوی ماده ژنتیکی باکتری BT هست که کرم اروپایی ذرت را از طریق ایجاد حفره در دیواره روده آن از بین میبرد.
🛑این بدان معناست که هر سلول ذرت تراریخته حاوی DNA باکتری است. با اینکه کمپانی های بیو تکنولوژی ادعا می کنند که BT در طی هضم در بدن انسان از بین می رود اما امروزه سم حاصل از BT در دستگاه گردش خون انسان ها دیده شده است🚀
#بیولوژی
@jpz09113931202
فنوکپی چیست؟
موجوداتی که فنوتیپ انها در اثر مواد شیمیایی یا به طور فیزیکی تغییر یافته و شبیه ژنوتیپ متفاوتی شده است اطلاق میشود
#بیولوژی
@jpz09113931202