eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
716 عکس
1.2هزار ویدیو
16 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
@jpz09113931202 به خاطر اثرات منفی سم ددت دانشمندان به فکر سمی افتادند که_انتخابی باشد_برای انسان و حیوانات مضر نباشد_ارزان باشد _در طبیعت تحزیه شود از انجاییکه این سموم مصنوعی و دست ساخت بشر هستند و دارای فرمول شیمیایی هستند که در طبیعت وجود ندارد راهکار طبیعی تجزیه میکروبی انهم وجود ندارد بنابراین ماندگاری ان در طبیعت بالا هست از این لحاظ به فکر سموم طبیعی افتادند که برخواسته از طبیعتند بنابراین توسط عوامل میکروبی تجزیه میشوند و خسارت حداقلی در طبیعت دارند ازجمله این حشره کشهای طبیعی پیریترین و روتنون میباشد که توسط باکتریها تجزیه ودر طبیعت ماندگاری بلند مدت ندارد پیریترین طبیعی در مقابل اشعه ماورابنفش ناپایدار و تجزیه میشود پژوهشگران با ساخت مصنوعی ان این خصیصه تجزیه درمقابل نور UVرا اصلاح کردند وتوسط باکتریها نیز تجزیه میشود ولی متاسفانه غیرانتخابی میباشد در تولید حشره کش ها به واسطه متابولیسم نزدیک انسان و حشرات بایستی دقت شود چراکه ماده سمی که برای حشرات سمی هست برای انسان زیان دارد و این موضوع برای کشاورزان باید قابل توجه باشد در سمپاشی با حشره کشها و افتکشها رعایت بیشتری نسبت به استفاده از قارچکشها داشته باشند
🔘چگونگی محاسبه نیتروژن، و در یک کیسه (NPK) 🔸معمولا در توسعه یک برنامه تغذیه ای برای گیاه بیشترین توجه به نیتروژن، فسفر و پتاسیم معطوف می گردد (2). زیرا این عناصر به وسیله گیاه به مقدار زیاد جذب می شوند (1) و کمبود این سه عنصر در بیشتر خاک های مورد کشت قابل مشاهده است. لذا در ترکیب بیشتر کود های تجاری این عناصر اولیه وجود دارند. مقدار این سه عنصر روی کیسه کود تجاری به تفکیک نشان داده شده است. ترکیب ها با استفاده از سه عدد که با خط فاصله از یکدیگر جدا شده اند، بیان می شوند. 20-20-20 یا 30-5-15 مثال هایی از ترکیب های نوشته شده روی کیسه های کود می باشد. این تصور که اعداد، نشان دهنده مقدار نیتروژن و فسفر و پتاسیم می باشد یک تصور غلط رایج است. در واقع ترکیب کود، درصد وزنی N، P2O5 و K2O موجود در کیسه را نشان می دهد(2). یک ترکیب 30-5-15 شامل 15 درصدی وزنیN، 5 در صد وزنی P2O5 و 30 درصد وزنی K2O می باشد. بنابراین یک کیسه 10 کیلوگرمی از این کود حاوی کیلوگرم10 × 0/15 =1/5 N کیلوگرم 10 × 0/05 =0/5 P کیلوگرم 10 × 0/30 =3 K برای تعیین مقدار فسفر خالص و پتاسیم خالص در کود فاکتورهای متغیر زیر مورد نیاز هستند : فسفر خالص = 0/44 × P2O5 پتاسیم خالص = 0/83 × K2O در مثال فوق 0/5 کیلوگرم P2O5 دارای : کیلوگرم فسفر خالص 0/22= 0/44 × 0/5 و 3 کیلوگرم K2O دارای: کیلوگرم پتاسیم خالص 2/49= 0/83× 3 می باشد. نیتروژن روی برچسب به صورت فرم عنصری آن بیان می شود و کیسه ذکر شده حاوی 0/75 کیلوگرم نیتروژن، 0/22 کیلوگرم فسفر خالص و 2/49 کیلوگرم پتاسیم خالص می باشد. @jpz09113931202
🧊 قابل توجه دوستان محترم کشاورز . ❇️ اگاهی ازمیزان درصد مطلوب تعدادی از فاکتورهای خاک پس از انجام ازمون خاک . 🔻شایان توجه است : ✔️ میزان درصد مطلوب فاکتورهای زیر حدودی است .👈 زیرا برای کشت های مختلف ممکن هست میزان بهینه عناصر غذایی متفاوت باشد بنابراین بهتراست با کارشناس متخصص برای اگاهی از میزان درصد مطلوب فاکتورها پس از انجام ازمون ، برای محصول موردنظر مشورت نمایید . ✔️فاکتور های زیر به ترتیب از راست به چپ میباشد .👇👇👇 نام فاکتورها _ مقدار مطلوب_ واحد اندازه‌گیری 🔹نیتروژن (N) 0.2 تا 0.3 درصد 🔹فسفر ( P ) mg/kg 15 🔹پتاسیم (K) 300 تا 500 mg/kg 🔹آهن (Fe) 10 تا 12 mg/kg 🔹روی (Zn) 1/2 تا 2/5 mg/kg 🔹مس (Cu) 1 تا 2 mg/kg 🔹منگنز (Mn) 8 تا 10 mg/kg 🔹بور (B) mg/kg 2 🔹هدایت الکتریکی (EC) کمتر از 2 ds/m( دسی زیمنس بر متر ) 🔹اسیدیته (pH) 6.5 تا 7 🔹کربن آلی (OC) 3 درصد 🔹میزان آهک (TNV) 10 درصد 🔹بافت خاک لومی شنی ( سبک ) 🔹شوری کم ( 2 تا 3) دسی‌زیمنس بر متر 🔹شوری متوسط ( 3 تا 5 )دسی‌زیمنس بر متر 🔹شوری زیاد ( 5 تا 8) دسی‌زیمنس بر متر 🔹شوری خیلی زیاد ( 8 )دسی‌زیمنس بر متر به بالا خاک @jpz09113931202
🦋🦋🦋🦋🦋 نقش عنصر روی در گیاهان👇👇👇👇 روي از عناصر ضروري است كه معمولاً در قسمتهاي فعال گياه از قبيل برگها و شاخه هاي جوان و جوانه هاي برگ و گل متمركز است. تحقيقات نشان مي دهد مصرف روي علاوه بر ✳️افزايش عملكرد ✳️ باعث غني شدن دانه مي شود و درصد جوانه زني دانه هاي غني شده افزايش يافته و عملكرد آن افزايش می یابد. ✳️روي و در دانه به منزله يك شروع كننده است كه علاوه بر افزايش رشد رويشي و عملكرد باعث كاهش مصرف كود نيز مي شود كاشتن بذرها با مقدار روي و منگنز بالا مي تواند به طور بالقوه مشكلات كمبود كوددهي روي و منگنز به را مخصوصاً در شراط ديم برطرف نمايد. ✳️روی در فرایندهایی از جمله سنتز دیواره برای رشد لوله گرده ، انتقال ویزیکولها، اگزوسیتوز، انتقال فعال یونها و عناصر غذایی و فشار تورژسانس که برای رشد دانه گرده و لوله گرده لازم است نقش اساسی را ایفاء می نماید. ✳️ روی به عنوان کوفاکتور در ساختمان آنزیم و دخالت در متابولیسم پروتئینها باعث جوانه زنی و رشد لوله گرده می شود. از طرفی دانه و بذر در مقایسه با کل تولید ماده خشک به میزان بیشتر در اثر کمبود روی کاهش می یابد . و احتمالا به این علت است که روی نقش ویژه ای در عمل باروری بازی می کند. دانه های گرده دارای میزان زیاد هستند و در هنگام باروری بخش عمده روی به ساختمان دانه در حال رشد وارد می شود. ✳️روي در افزايش توليد اكسين ✳️كاهش ريزش اندام ها و ها ✳️در ساختمان آنزيم ها نقش دارد @jpz09113931202
نقش فروت ست در گرده افشانی @jpz09113931202 روی در رشد لوله گرده و ازت در تشکیل کیسه جنینی قوی نقش دارد و بر در افزایش درصد جوانه زنی و نفوذ لوله گرده نقش دارد
🍃عناصر غذایی مورد نیاز درختان 🍃 ✅ بطور معمول نام 17 عنصر بعنوان عناصر غذایی لازم برای گیاهان ذکر شده است، از این عده کربن، اکسیژن و هیدروژن معمولاً از هوا تأمین می‌شوند. شش عنصر به مقدار زیاد مورد نیاز گیاهان هستند که عبارتند از: 🌸 (N)، (P)، (K)، (Ca)، (Mg) و (S). از این عناصر به عنوان «عناصر پر مصرف» و یا « عناصر ماکرو» و یا «عناصر اصلی» یاد می‌شود. (گاهی بعضی از محققان، کلسیم، منیزیم و گوگرد را به عنوان عناصر میان مصرف ذکر می‌کنند). 🔶 هشت عنصر دیگر برای رشد درختان میوه و گیاهان ضرورت کامل دارند ولی مقدار نیاز گیاه به آنها کمتر است که عبارتند از: 🌼 (Fe)، (Zn)، (B)، (Mn)، (Cu)، (Mo)، (Cl) و (Ni). این عناصر به عنوان « عناصر کم مصرف» و یا «عناصر میکرو» و یا « ریزمغذیها» شناخته می‌شوند. مقدار عناصر غذایی مورد نیاز درختان میوه براساس‌ دو عامل‌ مقدار جذب عناصر غذایی توسط محصول‌ و پتانسیل‌ خاک‌ برای‌تامین‌به‌موقع‌ مواد غذایی‌ برای‌ گیاه‌ تعیین‌ و محاسبه‌ می‌شود. برای‌ تعیین‌ مقدار کود مورد نیاز گیاهان‌باغی‌ لازم‌ است‌ از نقش‌ عناصر پرمصرف و کم‌مصرف‌در گیاهان شناخت کاملی‌داشته‌ باشیم‌. 🍁دلایل کمبود یا بیش بود عناصر غذایی🍁 بطور طبیعی و تحت تأثیر شرایط محیطی مقادیر مشخصی از عناصر در محیط رشد درختان میوه قرار دارند ( و هوا)، اما همه آنها قابل جذب برای درختان نمی‌باشند بلکه باید این ترکیبات به اشکال قابل جذب برای درختان در آیند تا بوسیله ریشه‌ها جذب شوند. غلظت عناصر موجود درخاک تحت تأثیر عوامل مختلف محیطی از جمله خصوصیات خاک، شرایط محیطی مانند دما، رطوبت و و اثر متقابل عناصر با هم قرار دارد. این غلظت در داخل درختان نیز متأثر از شرایط ژنتیکی و محیطی خواهد بود. @jpz09113931202
های پتاسیم کمبود پتاسیم بیشتر در خاک های اسیدی و خاک های شنی دیده می شود، اما کمبود آن در سایر خاک ها تحت شرایط آبیاری و برداشت مقدار زیادی محصول (بخصوص یونجه) نیز مشاهده می گردد. اغلب کودهای پتاسیم در آب محلول هستند و نحوه اضافه آنها به خاک نقش زیادی در اثر بخشی کود ندارد کلرورپتاسیم فراوانترین ترکیب پتاسیم در طبیعت است. کلرورپتاسیم دارای مقدار زیادی (۶۰ تا ۶۲ درصد) می باشد با این حال مصرف کلرورپتاسیم در مواردی که به مقدار زیادی پتاسیم نیاز است چندان مطلوب نیست، زیرا احتمال مسمومیت ناشی از فراوانی کلر پیش می آید با این که مقدار کمی کلر برای محصولاتی مانند توتون و پنبه لازم است، اما زیادی کلر در خاک موجب آبدار شدن غده سیب زمینی و نقصان کیفیت توتون می گردد. نیترات پتاسیم دارای ۴۴% اکسید پتاسیم است، اما کودی گران قیمت می باشد. سولفات پتاسیم معمولترین کود پتاسیم است که در زراعت مصرف می شود پتاسیم از تجزیه اولیه بقایای گیاهی نیز به خاک اضافه می شود، اما هوموس خاک بعنوان منبع قابل توجه پتاسیم بشمار نمی رود، زیرا پتاسیم بوسیله مواد آلی تثبیت نمی گردد. خاکهائی که مقدار زیادی رس از نوع ورمی کولایت و ایلیت دارند پتاسیم را تثبیت می کنند. پتاسیم واقع در محلول خاک در حال تعادل است و بعنوان ذخیره پتاسیم خاک محسوب می شود در صورتی که شدت تثبیت زیاد است می بایستی را بصورت نواری و قبل از در قرار داد. @jpz09113931202
سوختگی ناشی از نپوسیده  ( Manure Burn) در کشت گلخانه ای : مقادیر بیش از حد کود های حیوانی نپوسیده و یا کود های مخلوط با موادی همچون اره یا براده های چوب برای گیاه مشکل ساز می باشد. گاز آمونیاک آزاد شده باعث بوجود آمدن وضعیتی در گیاه می شود که اصطلاحا به آن کود  سوختگی گویند و از علائم آن، پژمردگی گیاه، خشک شدن بافت برگ در بین رگبرگ ها و سفید و کاغذی شدن لبه برگ و در نهایت مرگ آن می باشد. در ضمن سطح برگهای پایینی بی جهت سبز تیره شده و ریشه چه های فرعی بی رنگ شده و می میرند.. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در کشاورزی و باغبانی @jpz09113931202 کلیپ ایده پردازی با ظروف بازیافتی و کاشت
جیبرالین و نحوه تاثیرات ان بر درختان میوه @jpz09113931202 _هورمونGA به غلظت 10PPMدو هفته قبل برداشت گیلاس سبب تاخیر در رسیدن میوه و درشت تر و سفت تر شدن و عدم ترکیدگی ان میشود _با توجه به غلظت مصرف و زمان مصرف در انگور سبب پارتنوکارپی درشت شدن حبه و تنکی خوشه میشود _سبب افزایش جوانه زنی بذر میشود چراکه بکی از مولفه های جوانه زنی بذور کاهش هورمون بازدارنده و افزایش هورمون رشد و GA میباشد
کاربرد جیبرالین در باغات میوه: با مصرف 5تا10پی پی ام از GAحدود3هفته قبل از برداشت در سبب به تاخیر انداختن میوه و تولید میوه درشتتر و سفت تر و کاهش ترکیدگی ناشی از باران میشود مصرف 2/5تا20 پی پی ام در در مرحله تمام گل سبب افزایش حبه میگردد مصرف20تا40پی پی ام در زمان تشکیل میوه سبب تنک کردن خوشه میشه و مصرف 100 پی پی ام قبل از تمام گل سبب پارتنو کارپی در انگور میشه @jpz09113931202
@jpz09113931202 اکسین و نحوه تاثیرش بر درختان میوه استفاده از تو فور دی و NAA به غلظت 1000PPM برای کنترل ریشه جوش در درختان میوه و برای ریشه دار کردن بسیاری از قلمه ها به روش خیساندن به غلظت 20تا400PPM و به روش فرو بردن سریع در هورمون به غلظت 500تا 5000 PPM در هورمون IBA کاربرد دارد
اکسین: تنک کننده شیمیایی در با NAAبا غلظت 10تا20 پی پی ام تقریبا20 روز بعد تمام گل باNADحدود با غلظت 20 تا 50 پی پی ام حدود 10 روز بعد تمام گل و NAAدر با غلظت 10تا15 پی پی ام 15 تا 20 روز بعد تمام گل در با NAAبا غلظت یک ppm حدود35 روز قبل از برداشت برای کاهش ترکیدگی ناشی از باران و برای ربشه دهی قلمه ها با غلظت 20 تا 200 ppm در IBAو با غلظت 500تا5000 ppm با فروبردن سریع قلمه در محلول IBA @jpz09113931202
جیبرالین و خصوصیات ان و محل تولید و کاربرد @jpz09113931202 این هورمون تولید طبیعی قارچ میباشداز GA3تاGA7_محل تولید در برگهای جوان ریشه جنین جوان میوه تولید میشود_سبب طویل شدن و رشد سلولی میگردد_باعث شکستن رکود بذر و جوانه میشود_مانع ریزش میوه جوان با اکسین همکاری میکند_رنگ گرفتن و رسیدن گیلاس را به تعویق می اندازد _ سبب کشیده شدن میوه سیب و گلابی میگردد_در انگور سبب پارتنوکارپی و درشت شدن حبه و تنکی خوشه میگردد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌲 جالب برای کنترل علفهای هرز @jpz09113931202 کلیپ ابزار دست ساز برای کشاورزی
🏆 در مورد ریزش گل در گیاه: 👑۷ فاکتور مهم و تاثیرگذار در پایداری و ثبات گل در گیاهان را بشناسیم: نور، دما، آب، رطوبت نسبی محیط، تغذیه گیاه، عوامل گرده افشان، عدم حضور پاتوژن 🎩گلدهی در طیف نوری قرمز و مادون قرمز رخ می دهد. 🎩گلدهی در دمای بین ۰ تا ۱۲ درجه سیلسیوس رخ می دهد. زیر صفر و بالای ۱۲ درجه سیلسیوس ریزش گل صددرصد اتفاق خواهد افتاد. 🎩عوامل کلیدی تغذیه در ریزش گل در گیاه: 👌کاهش کربوهیدرات گیاه 👌عدم ذخیره نشاسته نشاسته و قند در طول روز 👌عدم بالانس آمونیوم و کلسیم در گیاه 👌کاهش سایتوکینین و جیبرلین در گیاه 👌کاهش کلسیم و منیزیم در گیاه 🎩رطوبت بالای محیط باعث کاهش و شده و سبب ریزش گل خواهد شد. 🎩رطوبت بالا یعنی ظهور پاتوژن های Powdery mildew و Botrytis و این یعنی ریزش گل @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعد از سرمادهی @jpz09113931202 کلیپ کاشت بذر گردو البته در گردوهای مناطق سردسیری احتیاج به یه دوره سرما داره بعد سرمادهی و ریشه دهی باید کاشت البته کاشت مستقیم هم میشه انجام داد که عملیات سرمادهی به شکل طبیعی صورت گرفته و بذر طبق روال طبیعی سبز میشود
خواص اب چسبندگی اب یا مقاومت در برابر جاری شدن با درجه حرارت بمقدار قابل توجهی تغییر میکند به این معنی که چسبندگی اب در صفر درجه دو برابر بیشتر از چسبندگی اب در 25 درجه میباشد در طول فصل بهار وقتی گیاهان اب سرد را از خاک جذب میکند حرکت اب در سیستم اوندی کندتر از اخر سال که هوا گرمتر میباشد صورت میگیرد به این دلیل قهوه ای شدن برگ ناشی از تعرق ممکن است در اوایل بهار هنگامی که خاک سرد بوده و قدرت تبخیر هوا بالا میباشدبه خاطر هوای گرم و خشک بوجود اید یکی از دلایلی که در موقع گرم روز نبایستی ابیاری انجام داد همین نکته هست که به دلیل تعرق و تبخیر گیاهی بالا و سرد شدن خاک و پایین امدن دما نسبت به اندام هوایی جذب و صعود اب پایین تره و گیاه دچار تنش میشه و از طرف دیگر ابدهی بالا و شرایط غرقابی سبب خفگی ریشه و کاهش تنفس و بالا رفتن CO2 و هورمون اسید ابسزیک میشه که بایستی به حجم ابدهی و زمان ابیاری دقت شود @jpz09113931202 ⭕ در زمان گلدهی درختان میوه را اصلا آبیاری نکنید.. 🔵 اکسیژن خاک کم و دی اکسید کربن زیاد می شود.. 🔵 متان و متیل افزایش می یابد،،، 👇👇👇 🔵 تولید هورمون بازدارنده در گیاه و ریزش گلها!!! همچنین از انجام ابیاری در گرمای روز بایستی خودداری کرد چرا شدت جریان اب با دمای ان رابطه مستقیم دارد یعنی اب سرد روانش و جریان کندتر از ابگرم دارد فلذا اختلاف دمای خاک و هوا باهم تفاوت دارد بنابراین محیط ریشه خنکتر از شاخه و تاج هست بنابراین با ابیاری محیط ریشه غرقاب شده ولی به دلیل تبخیر و تعرق از برگ و جریان کند تر اب ازریشه نسبت به شاخه نیاز ابی گیاه براورده نشده و از طرف دیگر به دلیل ماندابی و تهویه ضعیف چنانچه خروج اب ثقلی کند باشد خصوصا در خاکهای بابافت سنگین و کمبود اکسیژن جهت تنفس ریشه و به دلایلی که در بالا ذکر شد گیاه دچار تنش. هورمونی میشه @jpz09113931202
برای اینکه درخت در مرحله گلدهی دچار تنش کم ابی نشود قبل از ورود به مرحله گلدهی بایستی ابیاری صورت گیرد همچنین از انجام کوددهی به دلیل برهم خوردن نیاز ابی و تنش جذبی در مرحله گلدهی خودداری شود @jpz09113931202 ⭕ در زمان گلدهی درختان میوه را اصلا آبیاری نکنید.. 🔵 اکسیژن خاک کم و دی اکسید کربن زیاد می شود.. 🔵 متان و متیل افزایش می یابد،،، 👇👇👇 🔵 تولید هورمون بازدارنده در گیاه و ریزش گلها!!! همچنین از انجام ابیاری در گرمای روز بایستی خودداری کرد چرا شدت جریان اب با دمای ان رابطه مستقیم دارد یعنی اب سرد روانش و جریان کندتر از ابگرم دارد فلذا اختلاف دمای خاک و هوا باهم تفاوت دارد بنابراین محیط ریشه خنکتر از شاخه و تاج هست بنابراین با ابیاری محیط ریشه غرقاب شده ولی به دلیل تبخیر و تعرق از برگ و جریان کند تر اب ازریشه نسبت به شاخه نیاز ابی گیاه براورده نشده و از طرف دیگر به دلیل ماندابی و تهویه ضعیف چنانچه خروج اب ثقلی کند باشد خصوصا در خاکهای بابافت سنگین و کمبود اکسیژن جهت تنفس ریشه و به دلایلی که در بالا ذکر شد گیاه دچار تنش. هورمونی میشه @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روش دیگر و پرورش با استفاده از انتهای آن @jpz09113931202 کلیپ کشاورزی آپارتمانی با دورریز سبزیجات آشپزی
مبحث کلروپلاست و کروموپلاست و پلاستهای ذخیره ای در رسیدن میوه هایی چون در تغییر رنگ از سبز به زرد و نهایتا قرمز سه مرحله متوالی از نمو ملاحظه میشود تسلط کلروپلاست و زوال انهاو پدید امدن کروموپلاستهای غنی از کاروتنویید @jpz09113931202 سلولهای گیاهی دارای کلروپلاست_لئوکوپلاست و کرومو پلاست میباشد لئوکوپلاست دارای انزیمهای سنتزی از مولکولهای کوچک جهت تولید و ذخیره مواد غذایی مثل نشاسته میباشد و بی رنگ هست کرومو پلاست دارای رنگیزه های کاروتنوییدی در غلظت بالا با تنوع رنگ که در ایجاد گلهای درخشان و خوشرنگ و میوههای زیبا نقش داشته تا سبب گرده افشانی توسط حشرات صورت گیرد کلروپلاست دارای ساختمان لایه لایه که رنگهای ابی و قرمز را جهت رشد رویشی و زایشی و عملیات فتوسنتز جذب و رنگ سبز وزرد را انعکاس میدهد این پلاستها از طریق انتقال پروتوپلاستی از نسلی به نسل دیگر منتقل میشوند
نحوه ایجاد فشارریشه ای @jpz09113931202 جذب یونها در مجرای اوندی به دلیل انتخابی بودن در مسیر سبمپلاستی و وجود لایه کاسپاری ازمسیر اپوپلاستی عملا برگشت یونها به خاک را مانع شده و سبب ایجاد شرایط اسمزی مستمر در اوند چوبی شده که به ان فشار ریشه ای میگویند