eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
714 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
جان مَلکُم از دیپلمات های انگلیسی بود كه در دهه1800 سيب زمينى را به ايران آورد و آنرا به فتحعلى شاه هديه داد! تاقبل از آن در ايران سيب زمينى وجود نداشت و مردم آنرا "آلوى سرجان ملكم" ناميدند! @jpz09113931202 معرفی «جیاس» یا نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهان1 https://moravej.areeo.ac.ir/article_109806.html @jpz09113931202
تاثیر عناصرغذایی بریکدیگر: 🔴مانع جذب( آنتاگونیسم) کلسیم(Ca) مانع جذب: منیزیم،بر،منگنز،پتاسیم،،آهن، می‌گردد. مس (Cu)مانع جذب :منگنز وآهن می‌گردد. مولیبدن(Mo) مانع جذب: مس می‌گردد. روی(Zn) مانع جذب: آهن می‌گردد. آمونیوم(NH) مانع جذب: و می‌گردد. فسفر(P) مانع جذب: مس، پتاسیم و آهن می‌گردد. پتاسیم(K) مانع جذب:منیزیم،بر، می‌گردد. منگنز(Mn) مانع جذب: آهن می‌گردد‌. 🟢کمک کننده( سینرژی) آمونیوم (NH): به جذب و منیزیم کمک می‌کند. فسفر(P): به جذب کمک می‌کند. منیزیم(Mg): به جذب ، کمک می‌کند. پتاسیم (K): به جذب و کمک میکند. @jpz09113931202
✔️فرم قابل جذب عناصر توسط گیاه NO3- , NH4+ :ازت ------------------------------------------------ SO42- , SO2 :گوگرد ------------------------------------------------ H2PO4- ,HPO42- : فسفر ------------------------------------------------ K+ :پتاسیم ------------------------------------------------- Ca2+ : کلسیم ------------------------------------------------- Mg2+ : منیزیم -------------------------------------------------- Fe2+ :آهن ---------------------------------------------------- Zn2+ :روی ---------------------------‐------------------------- MoO42- :مولیبدن ------------------------------------------------------ Mn2+ : منگنز -------------------------------------------------------- H3BO3 ,H2BO3- :بر --------------------------------------------------------- Cu2+ :مس -----------------------------------------‐---------------- Cl- :کلر ----------------------------------------------------------- Ni2+ :نیکل ----------------------------------------------------------- @jpz09113931202
نکته 📌دلایل زردشدن برگ هاچیه ؟؟ 🔺 زیاد 🔺 زیاد 🔺سردی هوا 🔺آفتاب 🔺نداشتن زهکشی خاک 🔺جابجایی محل 🔺تعویض که طبیعیه بعداز چند هفته خوب میشه @jpz09113931202
🔴 نقش پتاسیم در تغذیه گیاهان 🔵 پتاسیم به عنوان عنصر کیفیت در گیاه شناخته می شود. پتاسیم نقش های بسیاری در گیاه ایفا می کند. 🔹پتاسیم باز و بسته شدن روزنه ها تنظیم کرده و از این طریق، در جذب دی اکسید کربن و فرایندهای تبخیر و تعرق در گیاه نقش عمده ای ایفا می کند. به طور کلی پتاسیم در تنظیم تعادل آب در گیاه تاثیر فراوان دارد (osmo regulation). جذب آب از ریشه و خارج شدن آن در سطوح روزنه ای تحت تاثیر عنصر پتاسیم است. جذب پتاسیم در ریشه باعث ایجاد شیب اسمزی شده و گیاه آب را جذب خواهد کرد. 🔸پتاسیم مهمترین عنصر در فعالسازی آنزیم های گیاهی است و وظیفه فعالسازی بیش از 60 نوع آنزیم را داراست. پتاسیم با تغییر شکل فیزیکی آنزیم ها باعث فعالسازی آنها می شود. همچنین پتاسیم باعث خنثی سازی اسید آلی و دیگر ترکیبات موثر در pH سلول شده و اسیدیته را در گستره مطلوب فعالیت آنزیم های گیاهی که در حدود 6 تا 7 است حفظ می کند. میزان پتاسیم موجود در سلول تعیین می کند که چه میزان فعالیت آنزیمی در گیاه انجام می شود. 🔸یکی از مهمترین آنزیمهایی که پتاسیم در فعالسازی آن موثر است starch synthetase می باشد که در تولید و سنتز نشاسته در گیاه نقش اساسی دارد که در کمبود پتاسیم میزان کربوهیدرات های محلول افزایش می یابد. در حضور پتاسیم کافی ساخت کربوهیدراتها افزایش یافته و انتقال مواد از اندام تولیدی به اندام ذخیره ای مثل میوه ها و خوشه ها می شود. از این رو پتاسیم در افزایش سایز میوه و میزان پرشدن خوشه و افزایش وزن هزاردانه تأثیر مستقیم دارد. 🔹یکی از مهمترین نقش های پتاسیم شرکت آن در فرایند فتوسنتز است. یون پتاسیم موجب تسریع انتقال مواد حاصل از فتوسنتز در گیاه می شود که این امر مربوط به فرایندهای فتوفسفوریلاسیون می باشد به طوری که با افزایش مقدار پتاسیم احتمال تولید ATP زیاد شده که در بارگیری مواد در آوند آبکش موثر خواهد خواهد بود. پتاسیم نقش عمده ای را در انتقال آب و عناصر غذایی در آوند چوبی ایفا می کند. وقتی میزان پتاسیم در گیاه کافی نباشد جابه جایی کلسیم ، منیزیم و نیترات و فسفات و آمینو اسیدها کاهش می یابد. 🔸کمبود به دلیل تجمع فرم آزاد نیتروژن ، کاهش ضخامت دیواره سلولی و در نتیجه کاهش مقاومت ساقه ها و تجمع قند در برگها باعث افزایش بیماری های قارچی ، باکتریایی و ویروسی در گیاه می شود. @jpz09113931202
نکات کلیدی فواید پتاسیم در گیاه @jpz09113931202
🌱چیکار کنیم تا داخل آب نگنده و سریع تر ریشه بده 1⃣ازآب جوشیده سرد استفاده کنید 2⃣هرروز آب رو تازه کنید 3⃣از شیشه مات استفاده کنید 4⃣یه قرص آسپرین یایک تکه چوب دارچین بندازید داخل (کمک میکنه به ریشه دار کردن گیاه) 5⃣ کم ومکانی با دمای 18تا 25بزاریدش(مثلا اپن اشپزخونه) 6⃣سه سانت که ریشه داد بزنید داخل خاک برگ، کوکوپیت و ماسه و گلدون کوچیک انتخاب کنیدو هفته ای یکبار آب بدید تا نگنده @jpz09113931202
☑️ كاربرد کارت‌ها و نوارهای رنگی در مبارزه غیر شیمیایی: با استفاده از کارت‌ها و نوارهای رنگی می‌توان در امر نظارت و ردیابی آفات و یا كنترل جمعیت برخی از آفات گیاهی بهره گرفت. به‌طورکلی حشرات به رنگ‌هایی كه طول‌موج آن‌ها بین 650-300 نانومتر می‌باشد عکس‌العمل نشان می‌دهند. استفاده از تله‌های رنگی چسبنده یكی از ایمن‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌های مبارزه با آفات می‌باشد. از کارت‌ها و نوارهای زرد و آبی به تعداد محدود می‌توان برای ردیابی و به تعداد زیادتر برای شكار انبوه آفات به‌خصوص در محیط‌های بسته مانند گلخانه‌ها استفاده كرد. 🔸 آفاتی كه به رنگ زرد جذب می‌شوند عبارت‌اند از: 1-  پسیل ها 2-  مگس مینوز 3-  مگس‌های میوه 4-  شته‌های بالدار 5-  زنجرك ها 6-  سفید بالکها 🔹 آفاتی كه به رنگ آبی جذب می‌شوند عبارت‌اند از: 1-  تریپس ها (تریپس پیاز و گلخانه و...) 2-  پروانه‌های برگ‌خوار (برگ‌خوار مركبات) @jpz09113931202
شته خالدار هلو @jpz09113931202
سوسک پلن خوار @jpz09113931202
💐گیاه هوستا اسم این گیاه هوستا است🍃 انواع مختلفی هم داره. گیاهی رطوبت دوست و به سایه مقاومه ولی بهترین نور براش نور غیرمستقیم هست ☀️ زمانی هم که سطح خاک نیمه خشک – نیمه مرطوب باشه باید آبیاریش کرد 💦 خاکش هم زهکشی خوبی باید داشته باشه... @jpz09113931202
💐علت چروک شدن کاکتوس‌ها چیست⁉️ ✨ یکی از مشکلاتی که همواره در نگهداری کاکتوس‌ها مشاهده می‌شود چروک شدن کاکتوس‌ها می‌شود. چروک شدن در اثر از دست دادن آب کاکتوس‌ها اتفاق می افتد زمانی که آب داخل بافت کم می‌شود گیاه چروک می‌شود. در ادامه به دلایل اصلی چروک شدن کاکتوس‌ها که گاهی طبیعی است و گاهی در اثر بیماری‌ها اشاره می‌کنیم. ۱- خواب زمستانی: زمانی که کاکتوس‌ها به خواب می‌روند برای جلوگیری از یخزدگی مقدار زیادی آب از دست می‌دهند و این یک پروسه طبیعی است پس زمانی که کاکتوس‌ها و ساکولنت ها در خواب بودند چروک شدن طبیعی است. بعضی از گونه‌ها مانند لیتوپس ها در گرمای تابستان نیز به خواب می‌روند. @jpz09113931202
خواص کودهای شیمیایی ازتی مهم ١)سولفات آمونیوم: کود سولفات آمونیوم دارای ٢١ درصد ازت و ٢٣ درصد گوگرد است. این کود اسید زا و مناسب خاک های آهکی بوده و نسبتاً گران و کمی مقاوم به شستشو می باشد. ٢)کود اوره ٤٦ درصد ازت دارد. این کود اسید زا نیست و مناسب بیشتر خاک ها بوده، ارزان و رایج ترین کود ازتی ایرانی است. ٣) کود نیترات آمونیوم ٢٦ درصد ازت دارد. این کود اسید زا نیست و مناسب برای چغندر قند بوده و نسبتاً گران و حساس به شستشو می باشد. ٤) کود فسفات آمونیوم ١٧ درصد ازت و ٢٦ درصد ایدرید فسفریک دارد. کود فسفات آمونیوم نسبتاً اسید زا و دو منظوره بوده و قیمت مناسب داشته و کمی مقاوم به شستشو می باشد. ٥) کود اوره فرم ٢٦ درصد دارد. این نسبتاً اسیدزا و مناسب چمن بوده، گران و خیلی مقاوم به شستشو می باشد. ٦) کود اوره با پوشش گوگرد ٣٥ درصد ازت دارد. اسیدزا و مناسب خاک های سبک و مقاوم به شستشو بوده و قیمت آن مناسب است @jpz09113931202
✍✍✍ 🔷🔶برهمکنش پتاس با سایر عناصر: پتاس عنصریست بسیار عالی و مهم برای گیاهان بد نیست به بخشی از وظایف آن در گیاهان اشاره ای داشته باشم و سپس به برهمکنش با سایر عناصر بپردازم شاید عنصری که وقتی سخن از ریشه می شود ، بیشتر در ذهن تداعی میشود فسفر باشد اما بد نیست بدانید که پتاس هم در افزایش ریشه نقش مهمی دارد و جذب آب و مواد غذایی را بهبود می بخشد ، شاید بتوان گفت ، فسفر و پتاس و حتی ازت در تعامل با هم ، می توانند ریشه ی بهتری ایجاد کنند و چنانچه گیاهی فسفر به اندازه ی کافی در اختیار داشته باشد اما با فقر پتاس مواجه باشد ، ریشه زایی خوبی هم نخواهد داشت پتاس از ورس و خوابیدگی جلوگیری میکند پتاس میزان پروتئین را در گیاهان افزایش می دهد گیاهی که کمبود پتاس نداشته باشد کمتر دچار پژمردگی می شود و تلفات آبی آن کمتر می شود گیاهی که با کمبود پتاس مواجه است نسبت به بیماری ها ، تحملش کم می شود و زودتر بیمار می شود یکی از نکات مهم در مورد پتاس در بقولات این است که چون کمبود آن باعث کاهش رشد گیاه می شود ، لذا از تثبیت نیتروژن ، جلوگیری می کند پتاس علاوه بر اینکه مقاومت گیاهان را نسبت به بیماری ها بالا می برد ، این تصور هم وجود دارد که می تواند جمعیت قارچ های زا در خاک را نیز کاهش دهد . و در نهایت زمانی که پتاس در خاک محدود است ، علف های چمنی می توانند در جذب پتاس ، پیشی بگیرند و گیاه اصلی با کمبود پتاس بیشتری مواجه شود . موارد بسیار دیگری نیز وجود دارد که به علت طولانی شدن مطلب از بیان آن خود داری میکنم اما برهمنکش با سایر عناصر قطعا بین پتاس ، و ، برهمکنش مثبت وجود دارد و این سه عنصر در کنار هم به میزان کافی ، می توانند بهترین عملکرد را حاصل کنند طبیعتا پتاس با کاتیون های کلسیم و منیزیم برهمکنش منفی دارد و تحقیقات نشان داده که کاهش جذب کلسیم باعث افزایش جذب پتاس می شود که این بیانگر رقابت در جذب بین این دو عنصر است غلظت زیاد پتاس ، جذب بُر را کاهش می دهد افزایش پتاس ، جذب مس را کاهش می دهد اما پتاس با آهن برهمکنش مثبت دارد و مصرف آهن به همراه پتاس می تواند باعث افزایش جذب پتاس شود و از این مهمتر این است که وقتی غلظت پتاس در خاک کافی باشد ، در خاک هایی که خطر مسمومیت آهن وجود دارد ، این خطر کاهش می یابد که نکته ی بسیار خوبی در مدیریت کشت ، در این گونه خاکهاست و در نهایت باز هم شگفتی آفرینی پتاس در مورد منگنز ، تحقیقات نشان می دهد وقتی منگنز خاک کم است ، حضور کافی پتاس می تواند جذب آن را بهبود ببخشد و در صورتی که منگنز در خاک در حد ایجاد مسمومیت باشد ، می تواند از جذب زیاد آن جلوگیری کند . و از همین روست که در بعضی ها که منگنز به مقدار زیاد وجود دارد ، با کاهش مقدار پتاس ، مسمومیت ایجاد می شود . @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ مستند پیوند گردو _کجور_نوشهر اجرا اردیبهشت 402 و بعد 5ماه ونیم مجری پیوند پاشا زانوسی تلفن تماس جهت اجرای پیوند در مازندران گیلان دماوند فیروزکوه گرگان 09399909120 @jpz09113931202
🔷️🔶️نقش و اصول محلول پاشی کلسیم و پتاس در باغات به صورت زیر می باشد: 1- کلسیم: افزایش مدت انبارداری، کاهش میزان ریزش میوه، کاهش علایم زنگار روی میوه، کاهش علایم پوکی میوه، افزایش استحکام و کیفیت میوه كلسيم سه مرتبه اصلی زمان مصرف دارد(در برخی منابع چهار مرحله): الف)فندقی ب)گردويی ج)دو هفته قبل برداشت 2- پتاسیم: افزایش سایز ، طعم گیری میوه، رنگیری میوه، مقاومت در برابر آفات و بیماریها پتاسيم از يک ماه قبل برداشت دو مرتبه مصرف ميشه به فاصله ١٥روز ⭕️نکته: در باغاتی که محلول پاشی کلسیم صورت نگرفته، از محلول پاشی پتاسیم خودداری گردد. گرمای هوا باعث افزایش جذب کلسیم توسط برگ ها شده و کلسیم را از دسترس میوه خارج می کند، محلول پاشی پتاسیم در این زمان که پتاسیم از طرفی باعث کاهش جذب کلسیم می گردد و از سوی دیگر باعث افزایش غیر طبیعی اندازه میوه می گردد و این فرایند باعث افزایش نیاز میوه به کلسیم می شود، در نتیجه کمبود بسیار شدید کلسیم در میوه ظاهر می گردد و با کوچکترین ضربه ای میوه ها ریزش پیدا می کنند. بنابراین در نظر داشته باشید جهت بالانس این عناصر، در صورتیکه در نظر دارید را محلول پاشی کنید، از محلول پاشی غافل نشوید. @jpz09113931202
از درختان چه می‌دانید؟ وقتی یک درخت بزرگ می شود لایه های چوب جدیدتری در زیر پوست درخت ساخته می شود. رنگ لایه ای که در تابستان بوجود می آید با رنگ لایه ای که در زمستان بوجود می آید متفاوت است. پس یک لایه کم رنگ و پر رنگ با هم نشاندهنده ی یک سال از عمر درخت است . وقتی یک درخت را می بریم ، دایره هائی را می بینیم که داخل همدیگر قرار گرفته اند. بنابراین کافی است تعداد لایه های پر رنگ را بشماریم یا فرقی نمی کند تعداد لایه های روشن را بشماریم تا سن درخت مشخص شود ولی همانطور که می دانید این کار درستی نیست که برای تعیین سن درخت آنرا قطع کنیم . می شود گفت ما سن درخت را از روی قطر و ارتفاع و طول و شاخه های جانبی آن حدس می زنیم . * هرچه قطر یک درخت بیشتر باشد عمرش بیشتر است . البته راههای دیگری هم برای تعین سن درخت هست: * امروزه سن درختان را به این صورت اندازه میگیرند که ابتدا سوراخی به قطر یک میخ معمولی در آن ایجاد می کنند که تا وسط درخت ادامه دارد سپس مایعی شفاف خاصی که چند نوع است درون آن تزریق می کنند که این مایع بعد از مدتی خشک و سفت شده و آن را از درخت بیرون میکشند لایه های روشن و تیره بر روی آن اثر خود را گذاشته آنها را می شمارند مثل برش درخت و دیدن لایه ها، بدین وسیله سن درخت اندازه گیری می شود. * با اندازه گیری محیط بدنه درخت: دور بدنه را محاسبه و شعاع آن را بدست می آورند و با توجه به ثابت بودن رشد سالیانه حدود سن درخت را حدث می زنند.(این هم در مورد درختان استوایی صدق میکند) * یکی دیگر از روشها روشی به نام سونداژ می باشد که دراین روش حفره ای در تنه درختان ایجاد شده و یک قطعه از آن را برداشته وحلقه های آنرا می شماریم . @jpz09113931202
💐گل محمدی 🌺گل محمدی یا گلسرخ (نام علمی: Rosa damascena) نام نوعی گل رز است که از آن گلاب می‌گیرند. 🌺آخر فروردین زمان شکوفا شدن گل های گل محمدی هست 🌺این گونه از رز مقاومت بالایی در مقابل کم‌آبی دارد و در شهرهای بزرگ نیز به خوبی رشد می‌کند. 🌺از زمان هخامنشی گل محمدی در ایران در استان فارس کاشته میشده ولی از آنجایی که عصاره و گلاب آن از دمشق به اروپا می‌رفته اروپاییان آن را رز دمشقی می‌نامیدند. 🌺 گل محمدی در زمان صفویه به کاشان برده شد که گلاب قمصر کاشان بسیار معروف است 🌺گل رز محمدی که سلطان گل ها هست ،حتما نیاز بنور مستقیم و افتاب حداقل ۶ تا ۸ ساعت در روز دارد 😊بخشکی مقاومه و هر وقت خاکش خشک شد آب میخواد 🌹اخر فروردین که گل میده به آبیاری بیشتری نیاز داره واگه تشنگی بکشه گلهاش میریزه ✍خاک برگ و کود دامی پوسیده و شن بهترین خاک براش هست و دمای ۲۰درجه روز و ۱۵درجه شب شاداب نگهش میداره 🤓دقت کنید قلمه زدن گل محمدی مثل گل رز هست و به راحتی از ساقه های ده سانتی در خاک ماسه ای و برش اریب ۴۵درجه انتهای ساقه و آغشته به عسل قابل تکثیر هست 🪴فصل بهار بهترین زمان برای قلمه زدن گل هاست. @jpz09113931202
سن درخت در شرایط مساعد و ترسالی حلقه ها ضخیمتر و در شرایط خشکسالی حلقه ها نازکتر هستند @jpz09113931202 سلولهای جاصل از لایه زاینده از قسمت داخل سلولهای چوبی که دارای دیواره نازک و مجرای بزرگ هستند درفصل بهار که شرایط اب وهوایی مهیا میباشد به وجود میاورند ولذا حلقه های بهاره روشن ولی حلقه های حاصل تابستان و پاییز به دلیل شرایط کم ابی و گرما سلولهای حاصل از لایه زاینده دارای دیواره ضخیمتر و مجرای نازکتر میباشد فلذا این لایه ها تیره تر هستند بنابراین بازای هر حلقه روشن و تاریک نشانگر عمر یک سال در درخت میباشد
حلقه رشد سالانه در درخت @jpz09113931202
گلخانه خیار اقای شهابی که دچار مشکل کودی شده @jpz09113931202