⭕️مهم
🔴 [[راەهای غلبە بر شوری خاک و آب در کشاورزی]]
خاکی که مقدار نمک آن به حدّی است که برای گیاه مضر باشد، خاک شور نامیده میشود و آبی که نمک آن به حدّیست که باعث افت محصول شود، آب شور گفته میشود. شوری خاک را میتوان توسط آبیاری سنگین با آب شیرین کاهش داد. در خاک شور ریشة، گیاه به سختی میتواند آب مورد نیاز خود را از خاک جذب کند. در خاکهای شور، رشد گیاه به خاطر کمآبی (هر چند که خاک به اندازة کافی مرطوب باشد) کم شده و متوقّف میگردد.برای مقابله با شوری آب، نخستین گام، اندازهگیری میزان شوری آب آبیاری و دومین گام، اندازهگیری میزان شوری خاک است.
✅ مواردی که هنگام استفاده از آبهای شور باید رعایت کرد:
هنگام استفاده از آبهای شور برای آبیاری زمینهای کشاورزی، باید فاصلهی بین آبیاریها را کم کرد تا غلظت املاح موجود در محلول خاک به حدّ بحرانی (از نظر کاهش محصول)نرسد.
در زمان بکار بردن آبهای شور، ضمن استفاده از ارقام مقاوم به شوری، از شستشوی خاک نیز نباید غافل شد.
بهتر است در زمان آیش و یا زمانی که گیاه در حالت خواب به سر میبرد با آبیاری سنگین، نمکهای موجود در خاک سطحی را از دسترس ریشهها دور کرد. با اینکه حلالّیت املاح در فصول گرم سال بیشتر میباشد، ولی بهتر است که عمل آبشویی در فصل زمستان صورت گیرد (به دلیل محدود بودن آب در فصل تابستان و همچنین تبخیر کم و نبودن اراضی زیرکشت گیاهان در فصل زمستان) با توجه به اینکه سبز شدن بذور در اراضی شور یکی از مشکلات اساسی است، پیش از عملیات آمادهسازی زمین برای کاشت مجدد، باید «پیش آبیاری» یا آبیاری قبل از کشت انجام گیرد.
- هنگام آبیاری با آب شور، مؤثرترین شیوه در کمک به جوانه زدن بذور، انتخاب عمل صحیح بذرکاری است؛ به این معنی که در آبیاری کرتی، زمین باید به دقت تسطیح شود تا از تشکیل پشتههای نمک در محل برآمدگیها جلوگیری گردد.
- در بین روشهای گوناگون آبیاری، روشهای بارانی و قطرهای از نظر کنترل شوری قابلیت بالایی دارند؛ بنابراین تغییر روش آبیاری از کرتی و نشتی به قطرهای و بارانی، تأثیر مهمی در کنترل شوری دارد.
برای اندازهگیری میزان شوری آب و آبیاری، مقدار از آن را در ظرف تمیزی ریخته و درِ ظرف را محکم ببندید و برای اندازهگیری شوری آب، آن را به آزمایشگاه آب و خاک تحویل دهید.
✅نکات مهم دربارە شوری خاک:
شوری خاک مانع از جوانه زدن بذرهای گیاهان میشود، به طوری که در سطح یک مزرعه با خاک شور، قسمتهای بدون بوته به چشم میخورد و بقیة بوتهها رنگ سبز ـ آبی تیره خواهند داشت.
شوری زیاد خاک باعث تغییر رنگ و سوختگی برگها و خشک شدن حاشیة آنها می شود و به عبارتی گیاه را مسموم می کند.
به دلیل غلظت بالای نمک در خاکهای شور، گیاهان نمیتوانند به راحتی آب جذب کنند؛ در نتیجه، رشد آنها کم و یا متوقف میگردد.
برای استفادهی صحیح از خاکهای شور، باید متناسب با آن به کاشت گیاهان شوریپسند اقدام کرد.
هنگام کاشت بذر در زمینهای شور، از کشت تک ردیفی بذر در وسط پشتهها خودداری کنید و به جای آن، دو ردیف بذر در دو طرف هر پشته بکارید.
بهترین جای کاشت بذر، در محل داغ آب پشتهها است تا بتوانند به آسانی جوانه بزنند؛ کمترین غلظت شوری در این مکان وجود دارد.
در خاکهای شور باید مقدار آب آبیاری مصرف شده بیشتر از آب آبیاری خاکهای غیرشور باشد؛ زیرا با این عمل، نمکهای خاک آبشویی نمیشود.
حساسیت گیاهان دائمی مانند درختان میوه به شوری خاک، بیشتر از محصولات زراعی است.
برای اندازهگیری شوری خاک میتوانید از چند نقطهی مزرعه یا باغ خود با کنار گذاشتن خاک سطحی با بیل خاک را بردارید و پس از مخلوط کردن آنها، حدود 1 تا 2 کیلوگرم (4 تا 5 مشت) از آن را در کیسه بریزید و به نزدیکترین آزمایشگاه خاکشناسی تحویل دهید.کانال پیام سبز در ایتا
⚠️ کشاورزان و باغداران گرامی؛ فراموش نکنید که دانستن میزان شوری خاک مزرعه و باغ، شما را در جهت استفادة بیشتر از آنها کمک میکند.
#شوری
#آموزشی
@jpz09113931202
⭕️معایب و محاسن کنترل علف های هرز باغ بصورت مکانیکی
🔷الف) کنترل علف های هرز باغات میوه از طریق شخم زدن :
شخم زدن یکی از راه های ارگانیک کنترل مؤثر علف های هرز در باغات می باشد که برای این منظور از ابزارهای جدید برای شخم فواصل بین تنه های درختان بهره می برند ، بطوری که موجب کمترین هزینه و حداقل خسارت بر درختان میوه می شوند.
از شخم زدن بعنوان یکی از روش های کنترل علف های هرز در منطقه ” لوس آنجلس” آمریکا بهره می گیرند زیرا بهم زدن خاک دارای فواید بسیاری است. اجرای این روش بسیار آسان می باشد و شخم بموقع ظاهری بسیار مطلوب را به باغ ها می بخشد. برخی از علف های هرز چندساله در اثر شخم های مکرر تضعیف می گردند چنانکه علف های هرزی چون : پنجه مرغی، پیچک وحشی، قیاق و کیکویو گراس (kikuyu grass ) در اثر شخم های مکرر قادر به سلطه یابی بر سطح خاک باغ ها نخواهند بود.
اجرای شخم دقیق به همراه استفاده از علف کش ها برای تیمارهای لکه ای (spot treatment) می تواند منجر به ریشه کنی علف های هرز باغات شود . دلایل عدیده ای برای عدم استفاده ” انحصاری ” از شخم برای مبارزه با علف های هرز وجود دارند. بعنوان مثال اجرای شخم می تواند باعث فشردگی خاک های زراعی ( Tilth ) شود بطوری که کاربرد مکرر آن به ایجاد لایه ای سخت از خاک فشرده در خاک زیرین ( plow sole ) منجر می گردد که از نفوذ آب به درون خاک جلوگیری می نماید.
با این وجود برخی پژوهش ها مبین اثرات منفی ناشی از شخم زدن بر کیفیت خاک و رشد درختان هستند که این موضوع بویژه در باغات مرکزی ایالت واشنگتن که دارای بافت درشتی هستند و بصورت ارگانیک اداره می شوند ، به واقعیت نزدیکتر است لذا برنامه های ارگانیک وابسته به وزارت کشاورزی آمریکا ( USDA ) که بر حفظ کیفیت آب و خاک تأکید دارند ، توصیه بر کاربرد تناوبی شخم در باغات میوه می ورزند . فرسایش خاک از مشکلات عادی در باغ های شخم خورده است . زمانیکه از شخم برای کنترل علف های هرز چندساله بهره می گیرند آنگاه استولن ها ، ریزوم ها و دیگر بخش های گیاهان که دارای قدرت تکثیرند ، در برخورد با ابزارهای شخم قطعه قطعه شده و در سراسر باغ پخش می گردند . به عنوان مثال ریشه هایی از آواکادو که در بخش های شخم خورده گسترش می یابند ، در اثر شخم های بعدی صدمه می بینند لذا اهدافی را که از شخم زدن دنبال می کنیم برای درختان باغ در چنین شرایطی دست یافتنی نخواهند بود.
🔷نمونه هایی از اثرات منفی شخم زدن پیاپی در باغات :
اجرای شخم طی آزمایشات پژوهش سه ساله ای در باغات سیب ارگانیک ایالت واشنگتن به کاهش رشد درختان و اندازه میوه نسبت به شاهد منجر شد . همچنین در تحقیق دیگری که در باغات سیب جدیدالاحداث انجام شد دیده شد که پلات های شخم خورده دارای بهترین رشد درختان و عملکرد میوه به دلیل کنترل مؤثر علف های هرز بودند ولیکن پس از ۲ سال کیفیت خاک تنزل پیدا کرد .کانال پیام سبز در ایتا
یکی دیگر از پیامدهای منفی شخم زدن در باغات آسیب به ریشه های سطحی درختان است. شخم زدن با اینکه رقابت علف های هرز را به نفع درختان میوه کاهش می دهد اما گاهاً به دلیل قطع ریشه های سطحی و فعال درختان عملاً نتیجه معکوس برجا می گذارد ، شخم باغات میوه معمولاً تا عمق ۱۰-۸ سانتیمتری صورت می پذیرد . به طور مثال درختان میوه برگریز دارای گسترش ریشه دوانی در خاک سطحی بهم نخورده می باشند درحالیکه بهم زدن خاک سطحی به کمک شخم از گستردگی ریشه های سطحی و توانایی جذب آن ها می کاهد و انتخاب نوع وسیله بهم زدن خاک نظیر : دیسک ، روتیواتور، “wonder weeder” و “weed badger” نیز در این امر حائز اهمیت هستند
#آموزشی
@jpz09113931202
علت خشک شدن نوک برگهای گیاهان چیست درحالیکه خود برگها سبزهستن
رایج ترین دلایل 👇
❌آفتاب تندومستقیم
❌خشکی هوا
❌ #آبیاری کم یا زیاد
❌ضرب دیدگی
❌کوددهی بی موقع و بی دلیل
#گل
@jpz09113931202
معرفی کلیه عناصر غذایی بطور خلاصه:
✔️N(ازت) برای رشد رویشی، P (فسفر) برای گسترش ریشهها، K (پتاسیم) باعث افزایش مقاومت گیاه به آفات میشود.✔️
👈N(ازت):
️بیشتر از سایر مواد غذایی در تغذیه گیاه مصرف میشود و همواره در دوره رشد بصورت تدریجی مصرف شود. نیاز گیاهان به ازت زیاد است.
راههای مصرف: آب آبیاری، محلولپاشی روی برگ یا خاک قبل از کشت.
⭕️علائم کمبود:
توقف رشد رویشی، تغییر رنگ برگ به سبز کم رنگ یا زرد، رنگ میوهها روشن، گل کوچک مانده و میریزد، رشد بیش از حد ریشه و قهوهای شدن ریشه.
دو شکل کلی کودهای ازته:
➖ بصورت آلی: کودهای دامی، پودر استخوان
➖ بصورت معدنی: کودهای شیمیایی از قبیل نیترات آمونیوم، فسفات آمونیوم، اوره.
مصرف بیش از حد ازت باعث بیماری قارچی مثل پیتیوم میشود.
👈(پتاسیم)k:
⭕️عامل مهم تسهیل در انتقال مواد غذایی و آهن است. گیاه را در برابر سرما و گرما و بیماری مقاوم میکند. فسفر قبل از شروع کاشت مصرف میشود.
⭕️علائم: سطح میوهها غیر طبیعی میشود. رنگ میوه نامناسب میشود.
🚫درمان کمبود: کود سولوپتاس- 43-3-12 و نیترات پتاسیم
کانال پیام سبز در ایتا
👈Ca (کلسیم):
عمدتاٌ در برگ گیاهان وجود دارد.
🚫علائم کمبود: حاشیه برگها قهوهای و پیچدار شده و برگها کوچک باقی میمانند. نوک ریشهها میمیرد و در قسمتهای باقیمانده ریشه زایدههایی شبیه غدههای کوچک ساخته میشود.
درمان کمبود: محلولپاشی با نیترات کلسیم با قابلیت 100 درصد محلولپاشی
👈P(فسفر):
⭕️این عنصر به توسعه ریشه و رشد و باردهی گیاه کمک میکند.
🚫علائم کمبود: برگها سبز تیره مایل به ارغوانی و بنفش، برگها کوچک و براق مانده و لکههای قهوهای روی برگهای مسن ایجاد میشود. پیچیدگی برگها به پشت
🚫درمان کمبود: استفاده از کود مونوپتاسیم فسفات 34-52-0
👈Mg(منیزیم):
⭕️این عنصر در ساختمان کلروفیل بکار میرود.
🚫علائم کمبود: وجود لکههای موجدار و قهوهای با ظاهری چروکیده، میوهها کوچک مانده و بافت میوه نرم میشود.
🚫درمان کمبود: محلولپاشی با سولفات منیزیم
👈S(گوگرد):
⭕️نقش گوگرد در تشکیل پروتئین و اسید آمینه است.
🚫درمان کمبود: استفاده از کود سوپر فسفات، سولفور
✔️عناصر میکرو (کم مصرف):✔️
👈 Fe(آهن):
⭕️این عنصر در ساخت و تولید سبزینه نقش مهمی دارد.
🚫علائم کمبود: رنگ برگهای جوان زرد روشن میشود. احتمال سوختگی برگها
🚫درمان کمبود: استفاده از کلات آهن و سولفات آهن
👈Mn(منگنز):
نیاز گیاه به این عنصر کم است. کمبود و فراوانی منگنز هر دو سبب زردی گیاه میشود.
🚫علائم کمبود: زرد شدن تمام سطح برگچهها و زرد شدن جوانه گلها، ایجاد نقاط سوخته روی برگها بصورت لکههای مواج در آمدن
🚫درمان کمبود: مصرف سولفات منگنز با قابلیت محلول پاشی
👈Cu(مس):
🚫علائم کمبود: رشد گیاه متوقف، ارتفاع گیاه کم، وجود لکههای زرد در قسمت میانی برگهای بالغ، میوهها کوچک هستند.
🚫درمان کمبود: محلولپاشی با سولفات مس 1 گرم در لیتر
👈Zn(روی):
⭕️در رشد و میوهدهی و مقاومت بوته در مقابل بیماریهای قارچی مؤثر است.
🚫علائم کمبود: کاهش گلدهی و ریزش گلها
🚫درمان کمبود: محلولپاشی با کلات روی 14% یا سولفات روی
👈B(بر):
🚫 علائم کمبود: مرگ جوانهها و نقاط رشدی، ایجاد ظاهر پرپشت و بدشکل
🚫 درمان کمبود: استفاده از کودهای حاوی بر مثل بوراکس_پنتا وتترا بورات سدیم_سولوبور_اسید بوریک
👈Mo(مولیبدن):
🚫 علائم کمبود: ایجاد سوختگی در نوک و حاشیه برگها
🚫 درمان کمبود: مصرف کود ریز مغذی حاوی مولیبدن
#کود
@jpz09113931202
◾️علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان چیست؟
🖌 کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب میشود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد،
🖍در بهاربا درجه حرارت کمتر از 25 درجه و همچنین در پاییز لایه کاسپاری تشکیل نمیشود لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد.
🖌با افزایش درجه حرارت☀️ روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد بطوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .
✔️روند جذب و انتقال کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد.
✔️ پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ،
☑️ و نکته قابل توجه اینکه حتما محلولپاشی با دز مناسب بعد از #آبیاری باغ انجام گردد.
#کلسیم
@jpz09113931202
تفاوت کاکتوس و ساکولنت
قبل از هر چیز باید بدانیم که هر کاکتوسی ساکولنت است ولی هر ساکولنتی کاکتوس نیست !
حال باید بدانیم که تفاوت کاکتوس ها با سایر ساکولنت ها چه بوده است که آن ها را در یک زیر مجموعه جداگانه جای می دهد:
1- آرئول areole
کاکتوس ها همگی آرئول دارند ولی هیچ یک از ساکولنت ها آرئول ندارند. (آرئول برآمدگی بر سطح کاکتوس می باشد که از آنجا تیغ ها ، گل ها و ساقه های جانبی کاکتوس می روید.)
2- تیغ spine
تیغ ها راه شناسایی خوبی برای کاکتوس ها هستند ولی باید حواسمان باشد که بعضی از ساکولنت ها نیز تیغ دارند. تیغ های کاکتوس ها معمولا بیشتر از یکی در هر آرئول رشد می کنند و بیشتر به صورت چند تایی هستند. در ساکولنت ها تیغ ها معمولا به صورت تکی و منظم می باشند.
3- برگ leaves
به جزء چند واریته خاص بقیه کاکتوس ها برگ ندارند. اگر گیاه شما برگ داشت در اولین مرحله می بایست به کاکتوس بودن آن شک کرد و بقیه نکات را سنجید.
4- #گل flower
گل ها منحصر به کاکتوس ها نیستند و #ساکولنت ها نیز دارای گل می باشند، اما گل های کاکتوس منحصر به فرد هستند.گل های #کاکتوس معمولا بزرگ، بسیار پیچیده و چشمگیر می باشند.
@jpz09113931202
روش شناسایی کاکتوس های مختلف
کاکتوس ها سه خانواده هستند:
* سرئوس ها
*کاکتی ها
*اوپنتیاها
۱- سرئوس ها: کاکتوس های به شکل ستونی وبلند قامت هستند. این کاکتوس ها کهنسال ترین کاکتوس های دنیا راتشکیل میدهند. زادگاه سرئوس پهنه های شمالی و جنوبی امریکا، آرژانتین خاوری، برزیل و هند خاوری است . این کاکتوس با شکل و پیکری ستون مانند در رنگهای سبز و آبی مایل به سبز به بلندی ۱۶ متر هم میرسد (C.pruvianus) . این کاکتوسها دارای خارهایی با بلندی ۵/۷ سانتیمتر به رنگهای سفید ، زرد ، قهوه ای روشن و تیره هستند که خارهای مرکزی طویلتر و در نوک تیره تر از خارهای شعاعی میباشند.
۲- کاکتی ها: گیاهان گرد وکروی شکل این کاکتوس ها هم رشد عرضی وهم رشد طولی داشته وتنوع وگونه های بسیار زیادی دارند.
۳- اوپنتیاها: کاکتوس هایی گرد، باریک وبچه زا هستند و پاجوش گرفتن از آن ها بسیار آسان بوده. در گذشته اوپنتیاها بیش از ۲۰خانواده بودند ولی با پیشرفت بیولوژی گیاهان کاکتوس ها جدا شدند و فقط یک خانواده از خود اوپنتیا ها بودند. شناسایی شدند.
@jpz09113931202
🔘روش های مختلف جهت وادارکردن درختان میوه به باردهی(تضعیف کردن)
🔹گاهی اتفاق می افتد که درختان میوه رشد رویشی زیادی داشته و با وجود گذشت زمان ،هنوز درختان به مرحله باردهی نرسیده اند، با توجه به اینکه رشد رویشی مخالف باردهی می باشد لذا چندین روش عملی برای توقف رشد رویشی و وادار نمودن درخت به ورود به مرحله زایشی پیشنهاد می شود.بدیهی است که روش های که در این مقاله گفته خواهد شد برای تمام درختان میوه صادق نبوده و برای هر درخت و حتی رقم درختان، فرق خواهد کرد.
به عنوان مثال سیب سبز یا گرن اسمیت که یک رقم سیب بوده که کشت آن در میانه گسترش یافته است ولی بیشتر باغداران منطقه از رشد فوق العاده زیاد این رقم و به مرحله باردهی نرفتن این درخت شکایت دارند .که چون این رقم بر روی پایه های بذری سیب پیوند زده شده اند پیشنهاد می شود که در موقع خرید نهال حتما" این رقم سیب بر روی پایه های پاکوتاه کننده مثل پایه های مالینگ پیوند خورده باشند در غیر این صورت بایستی از روش بستن و به حالت افقی قرار دادن شاخه ها یا حلقه برداری یا هرس ریشه استفاده کرد و اصلا" این رقم را هرس نکرد.
یا مثلا" گلابی درختی است با رشد رویشی زیاد که معمولا هرس ریشه را توصیه می کنند .
1⃣هرس :
هرس در حقیقت یک نوع ضعیف کردن می باشد .منتها نوع هرس و کیفیت هرس خیلی مهم است اگر هرس شدید انجام بگیرد نتیجه عکس جهت تضعیف درختان خواهیم گرفت.
2⃣حلقه برداری:
بوسیله چاقوی تیز یک حلقه کامل در پوست درخت ایجاد می کنیم درحقیقت این روش را تیغ زنی نیز می گویند با این روش شیره پرورده که در آوندهای آبکش در جریان است(پوست درخت) مسیر شیره پرورده به ریشه ها قطع شده و در نتیجه رشد درخت کند و با سرعت کم انجام خواهد شد.
3⃣حلقه برداری و جدا کردن پوست از درخت:
همان روش حلقه برداری است منتها 2بار حلقه برداری به فاصله 1-2 سانتی متری از هم می زنیم بعد پوست را از تنه جدا می کنیم و وارون می کنیم و دوباره در جای خودش قرار می دهیم این عمل جریان شیره پرورده به ریشه درخت را می گیرد.
4⃣هرس ریشه :
در این روش بوسیله خیش تراکتور در محل سایه اندازی درختان اقدام به شخم عمیق و هرس ریشه می کنند تا اندام های جذب مواد غذای از خاک کاهش یابد.
5⃣خم کردن شاخه و به حالت افقی در آوردن شاخه ها :
که در این روش غالبیت جوانه انتهای شکسته شده و اجازه رشد و نمو به جوانه های پایین دست نیز داده می شود.
6⃣ایجاد زخم عمیق در تنه درختان (هم آوندهای چوبی و هم آوندهای آبکش ):
که در این این روش درباغی که رشد رویشی آن زیاد می باشد با تبر به تنه هر درخت ضربه ای زده میشود طوری که تنه را زخمی کند، معمولا در باغات سیب اجرا میشود .گاها بعلت ایجاد زخم عمیق و نفوذ آفات و امراض احتمالی این روش توصیه نمی شود.
7⃣افزایش فاصله #آبیاری
8⃣عدم استفاده از کود های ازته و عدم کشت گیاهانی که #کود ازته تولید می کنند: مثل یونجه در پای درختان.
9⃣استفاده از کودهای فسفاته و پتاسه:
جهت کاهش رشد رویشی و وادار کردن درخت جهت ورود به مرحله زایشی
🔟استفاده از پایه های پاکوتاه کننده در زمان پیوند درختان میوه :
1⃣1⃣#پیوند کردن یک روش دیگر برای تضعیف کردن و کوتاه کردن دوره صغیری درختان است:
2⃣1⃣پنسمان کردن: یعنی حذف جوانه انتهای شاخه در حال رشد(شاخه سبز)
3⃣1⃣سر شاخه زنی:یعنی انتهای شاخه سبز را به طول حدودا" 20سانتی متری قطع کردن.
4⃣1⃣#هرس خشک را پیش از موعد انجام دادن:یعنی قبل از خزان برگ و قبل از اینکه مواد غذای در آخر فصل رویش به سمت ریشه ها مهاجرت نماید ،اقدام به هرس زود هنگام نمود که باعث تضعیف درخت در سال آینده خواهد شد.
5⃣1⃣استفاده از هورمون:#هورمون اکسین و جیبرلین باعث افزایش رشد رویشی شده ولی هورمون سایتوکنین در سلول های مریستمی انتهای باعث رشد زایشی خواهد بود.
@jpz09113931202
روش های کنترل بیماری سفیدک داخلی ((دروغین)) خیار و پیشگیری
🍀🍀🍀
کشت ارقام مقاوم
بهبود زهکشی خاک، رعایت تناوب زراعی، کنترل علفهای هرز
کاهش رطوبت و تهویه مناسب
هرس برگهای آلوده و خارج کردن آنها از مزارع و گلخانه و از بین بردن آنها
عدم کشت متراکم بوته ها، رعایت دور و میزان آبیاری و خودداری از آبیاری شبانه
تقویت بوته ها با کودهای حاوی فسفر و پتاس مانند فسفیت پتاسیم
در زمان آلودگی بوته ها به این بیماری مصرف کود های ازت دار باید به حداقل برسانید. (درباره ما)
هر گونه اقدام کنترلی مانند استفاده از قارچکش ها باید به محض مشاهده اولین علائم بیماری که همان لکه های زرد رنگ پریده کوچک زاویه دار در سطح فوقانی برگها می باشند، صورت گیرد. بنابراین بازدید مرتب و دقیق گلخانه و یا مزرعه به ویژه در صورت فراهم شدن شرایط مناسب برای بروز بیماری)رطوبت نسبی بالا( باید با دقت انجام شود.
مصرف قارچکش های عمدتا حفاظتی مانند: اکسی کلرور مس، بردو فیکس و نیز قارچ کشهای سیستمیک مانند متالاکسیل، الیت، اینفینیتو و رانمن روی این بیماری بسیار موثر می باشد.
برای جلوگیری از ایجاد مقاومت به سموم قارچ کش (به خصوص سموم سیستمیک) رعایت تناوب در مصرف آنها اهمیت زیادی دارد.
#خیار
#سم
#کنترل
#بیماری
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گردوی پیوندی که ده فروردین پیوند روش صورت گرفته که تقریبا بعد35 روز رشدمناسبی داشته
نوشهر
#پیوند
#پیوندگردو
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#افت
#سم برای کنترل کرم سیب و به سم بیسکایا 0/5. در هزار تاثیر بالا داره و سپس کالیپسو و فوزالون
#به
کلیپ کنترل کرم سیب و به
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🎥 سایه انداز محافظ، مخصوص درختان باغ، جلوگیری از سرمازدگی و تگرگ درختان .
باغداری صنعتی
#فرهنگ_مطالبه_گری
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#افت
#بیماری
#تنش_محیطی
همچنین کرم ریشه خوار _شرایط ماندابی و غرقابی در شرایط بارندگی و یاسیلابی و یا زهکش ضعیف در خاکهای نامرغوب بایستی مدنظر باشه
کلیپ
@jpz09113931202
نقش آبسیزیک اسید در گیاه :
اسید آبسیزیک عامل داخلی در ایجاد خواب جوانه های لااقل بعضی از گیاهان چوبی مناطق معتدل است، اسید آبسیزیک اثر هورمون های جیبرلین و سیتوکنین را در کمک به سبز شدن بذر خنثی میکند، اسید آبسیزیک رشد انواع بسیاری از بافت ها و اندام های گیاهی مانند برگ ها، کولئوپتیل ها، ساقه ها، محور زیرلپه ای و ریشه ها را کند نموده؛ و پیری اندام های گیاهی را به لحاظ تسریع و تجزیه کلرفیل به تأخیر می اندازد، اسید آبسیزیک با خنثی کردن اثر جیبرلین که مانع ریشه زایی می شود باعث تسریع در ریشه زایی می شود، این هورمون در گیاهان روز بلند باعث توقف در گلدهی شده و در گیاهان روز کوتاه دارای اثرات متفاوت می باشد.
در کل مانع رشد گیاه و سبب ریزش برگ و سبب خواب دانه و جوانه می شود. به دلیل اینکه همه فعالیت گیاه را کاهش می دهد به آن هورمون پیری می گویند. باعث سنتز پروتئین و انتقال یون در شرایط نا مساعد محیطی است. در محیط کم آب مانع تعریق گیاه می شود.
محل ساخت :
درون کلروپلاست برگ ها
#هورمون
@jpz09113931202