🌱⭕️#فوجیا گیاه همیشه سبز
فوجیا درختی همیشه سبز بوده و بصورت چند ساله می باشد ، ارتفاع این درخت به یک تا هفت متر می رسد. بجز تولید میوه ، بطور گسترده به عنوان گیاه زینتی نیز پرورش داده می شود. میوه فوجیا در پاییز رسیده ، به رنگ سبز بوده و شکل آن بیضی است. اندازه ی آن حدود یک تخم مرغ کوچک می باشد.این درخت دارای میوه های شیرین ، معطر ، با طعمی شبیه آناناس و سیب و نعناع می باشد. گوشت این میوه آبدار و حالت ژله ای دارد. درخت فوجیا همچنین دارای برگ های چرمی و متقابل بوده و دمبرگ ها کوتاه و ضخیم هستند. گل ها یک اینچ بوده و دوجنسی می باشند. بصورت تکی یا در خوشه ظاهر می شوند. پرچم ها بلند ، قرمز روشن با گرده های زرد رنگ هستند. گل ها شامل ۴ تا ۶ گلبرگ سفید رنگ با لبه های بنفش می باشند.
@jpz09113931202
🌱⭕️نیازهای #فوجیا برای رشد
🍈دمای مورد نیاز کشت فوجیا شرایط نیمه گرمسیری تا گرمسیری بوده ولی به ۵۰ ساعت سرمای زمستانه نیز برای میوه دهی نیاز دارد. این گیاه به سرما مقاوم ولی سرمای زمستانه زیر ۹- درجه سانتی گراد سبب از بین رفتن گیاه می گردد. گرمای بالای ۳۲ درجه سانتی گراد برای تشکیل میوه مضر می باشد.
🍈 آبیاری منظم برای رسیدن میوه ضروری می باشد.
🍈این گیاه برای رشد و باردهی مناسب به نور زیاد آفتاب نیاز دارد.
🍈این درخت به خشکی و شوری خاک مقاوم است. در خاکهای متنوعی رشد کرده و بهترین میوه ها از خاک هایی که دارای زهکشی کامل بوده ، برداشت می شوند. pH مطلوب این گیاه ۵٫۵ تا ۷ می باشد.
🍈 به کودهای کامل نیاز داشته و عملکرد آن را بالا می برد. ترکیب ۸-۸-۸ از نیتروژن، فسفر و پتاسیم مناسب است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصنیف دلنشین و زیبای صورتگر چین ملک مسعودی با آهنگسازی محمدعلی کیانی نژاد
#موسیقی
@jpz09399909120
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202
#کاشت گیاهان #گیاهان_داروئی گل گاوزبان
کلیپ کاشت گیاه دارویی گل گاوزبان
فوائد بی نظیر گل گاوزبان👇
▫️ضد اضطراب و افسردگی
▫️ضـدتپش قلب
▫️ضد استرس است
▫️موجــب کاهش سودای بدن
▫️درمان سرماخوردگی و کوفتگی بدن
▫️درمان تب بالا و بی حالی
مقداری گل گاوزبان به همراه نبات دم کرده و نوش جان کنید.
#سلامتی
#پزشکی
#دارویی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#داشت
#سیب_زمینی
کلیپ خاکدهی یا اسپار کردن سیب زمینی جهت افزایش تولید
@jpz09113931202
🍀خاک دادن پای بوته🍀
✅معمولا در سبزیهایی که دارای ریشه های سطحی و افشان هستند این عمل در مراحل مختلف رشد انجام میگیرد ،این روش دارای محاسن بسیاری است که تاثیر آن در سبزیهای مختلف متفاوت است
✅در #گوجه_فرنگی قرار گرفتن انتهای ساقه زیر خاک باعث تولید ریشه های نابجا میکند که در عمل جذب آب و مواد غذایی بسیار موثر است
✅در #سیب_زمینی علاوه بر آن سبب میشود که غده های جوان در حال رشد سر از خاک بیرون نیاورند و در مقابل نور سبز نشوند
✅در #تره_فرنگی این عمل باعث می شود قسمت خوراکی به علت عدم دریافت نور روشن تر بماند.
(عمل خاک دادن بعد از تنک کردن انجام می شود.)
#خاک
@jpz09113931202
♻️ قسمتهای سبز سیب زمینی را نخورید !
🔹️ #سیبزمینی که رنگش سبز است سمی میباشد و باید آن را دور بریزید، زیرا دارای مادهای به نام آلکالوئید سمی «سولانین» است که باعث سردرد، خستگی مفرط، حالت تهوع میشود
@jpz09113931202
گیاهان میتوانند صدا تولید کنند که این اصوات با آنتن های رادیویی قابل دریافت هستند. این صداها در مناطق روستایی و کم سروصدا شنیده می شود که از آن با عنوان "زمزمه طبیعت" یاد میشود!
#طبیعت
@jpz09113931202
♻️ قسمتهای سبز سیب زمینی را نخورید !
🔹️ #سیبزمینی که رنگش سبز است سمی میباشد و باید آن را دور بریزید، زیرا دارای مادهای به نام آلکالوئید سمی «سولانین» است که باعث سردرد، خستگی مفرط، حالت تهوع میشود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کود
#فسفر
#سیب_زمینی
@jpz09113931202
♻️ قسمتهای سبز سیب زمینی را نخورید !
🔹️ #سیبزمینی که رنگش سبز است سمی میباشد و باید آن را دور بریزید، زیرا دارای مادهای به نام آلکالوئید سمی «سولانین» است که باعث سردرد، خستگی مفرط، حالت تهوع میشود
@jpz09113931202
نحوه ورود و خروج یونها در سلول
#بیولوژی
@jpz09113931202
انتقال یونها درون سلول به عواملی بستگی دارد::
_غلظت یون یا پتانسیل شیمیایی
_نفوذپذیری غشا
_پتانسیل الکتریکی
بنابراین شیب جریان الکترو شیمیایی در جهت جریان یونی موثر هست
عموما به دلیل نفوذپذیری انتخابی و حرکت کند یونی پتانسیل داخل سلولی منفی میباشد و این سبب حرکت یونی به سمت درون سلولی میگردد و در مواقعی که حرکت کاتیون و انیون به داخل سلول برابر باشد با خروج کاتیون هیدروژن یا پتاسیم پتانسیل درون سلولی منفی و سبب جذب یونی میگردد در سلولها جهت جذب یونی انتقال فعال یونی و یا پمپ یونی هدفمند وجود دارد که به شکل ژنتیکی قسمت درون سلولی پتانسیل الکتریکی منفی ایجاد میشود تا سبب جذب غذایی فراهم شود و به ان فرایند الکتروژنی میگویند
#برگی_از_کتاب
❌نکته❌
هر گلی میخرین لطفا تا سه هفته نهایت یک ماه اصلا دست به ترکیب #خاک و گلدان نزنید
چون عموما گلها که از گلخونه میارین داخل خونه دچار تنش محیطی میشن و اینجور تفاوت در رطوبت و دما باعث میشه که به گل شوک وارد بشه
وقتی #گلدان هم عوض میکنید شوک دوم هم به گل وارد میشه و خیلی از گیاهان نمیتونن این رو تحمل کنن و دچار برگریزی و یا خزان زود هنگام میشن و ممکنه گل رو از دست بدین ...
#گل
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
زادگاه اصلی #پرتقال کشور چین است،این میوه حدود ۱۱۰ سال پیش به ایران وارد شد و درچین پرتاگال نام داشت
#تاریخ_کشاورزی
@jpz09399909120
مواد هیومیک دارای ۳ شاخهی فرعی هستند: #اسیدهیومیک #اسیدفولویک و #هیومین (Bollo، 1999). مواد هیومیکي شامل مخلوطي از ترکیبات آلي مختلف هستند که از تجزیه گیاهان و حیوانات حاصل مي شوند (Maccarthy ، 2001). این مواد در تمام محیط هاي خاکي و آبي یافت مي شوند و یکي از فراوانترین شکل هاي مواد آلي را در سطح زمین تشکیل مي دهند(Maccarthy ، 2001). کاربرد اسید هیومیک به عنوان ماده اي با منبع طبیعي در جهت پایداري و افزایش تولید محصولات زراعي رضایت بخش مي باشد ( Sharif و همکاران.، 2002). از مزایاي مهم آن مي توان به کلات کنندگي عناصر غذایي مختلف مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، روي،کلسیم، آهن، مس و سایر عناصر در جهت غلبه بر کمبود عناصر غذایي، افزایش طول و وزن ریشه و آغازش ریشه هاي جانبي اشاره کرد( Aiken و همکاران.، 1985).
اسید فولویک و اسید هیومیک هر دو مواد هیومیکی هستند. بااینحال، تفاوتهای کلیدی ناچیزی وجود دارد که مزایای آنها و چگونگی کاربرد بهتر آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. بهطور خلاصه اسید هیومیک و اسید فولویک از نظر محتوای کربن و اکسیژن، اسیدیته، درجهی پلیمریزاسیون، وزن مولکولی و رنگ باهم متفاوت هستند. اسید هیومیک شامل مولکولهای بزرگی است که برای فراهمسازی یک محیط رشد بهینه در خاک بهتر عمل میکند. اسید فولویک دارای مولکولهای بسیار کوچکتری است که در خاک و تغذیهی برگی- که مواد مغذی حیاتی را در خاک و دیوارهی سلولی انتقال میدهند- به خوبی عمل میکنند. اسید فولویک و اسید هیومیک همزمان باهم به رشد گیاه و افزایش بازدهی محصول کمک میکنند.
هیومیک اسید با مشارکت در فرآیندهای گیاهی مانند فتوسنتز، تنفس سلولی، سنتز پروتئین، جذب آب و موادغذایی و فعالیت آنزیمها، در بهبود رشد و در نتیجه عملکرد گیاهان بسیار موثر هستند (Nardi و همکاران.، 1996 ).تاثیر هیومیک اسید بر عملکرد گیاهان::
ترکیبی از هیومیک اسید و نصف دز مصرفی توصیه شده از کود شیمیایی میتواند منجر به افزایش عملکرد گیاهان شود (Khan و همکاران.، 2010). در این زمینه تحقیقات زیادی انجام شده است که به برخی از آنها در ادامه میپردازیم:
محلول پاشی هیومیک اسید بر گیاه چاي ترش سبب افزایش ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد شاخه فرعی در بوته، وزن تر و خشک برگ و شاخه، تعداد میوه، وزن تر و خشک کاسبرگ ها، عملکرد بذر و مقدار کل آنتوسیانین گردید (Shahlaby و همکاران.،2011 ).
تورکمن و همکاران ( 2005) گزارش نمودند که کاربرد هیومیک اسید در خاك موجب افزایش قطر ساقه، طول ساقه و عملکرد گیاه فلفل شده است.
دلفن و همکاران( 2005) اعلام کردند در شرایط تنش خشکی، هیومیک اسید با افزایش آنزیم روبیسکو سبب افزایش فعالیت فتوسنتزي گیاه گندم می شود.کانال پیام سبز
و به طور کلی، هیومیک اسید بر طول، تعداد و توسعه ریشه گیاهان دارای تاثیر مثبتی میباشد (Nardi، 2002). در مطالعه اي( Yang و همکاران.،2004) دریافتند که اسید هیومیک بیش از اسید فولویک و هیومین بر فعالیت کلروفیل b اثر مي گذارد.
استفاده از هیومیک اسید با فراهم کردن افزایش جذب عناصر غذایی باعث رشد مطلوب اندام هاي هوایی میشود ( Erkossa و همکاران.،2002). هیومیک اسید با تولید بیشتر نوکلئیک اسیدها و آمینو اسیدها، تکثیر سلولی را در کل گیاه و به ویژه در ریشه ها افزایش می دهند (حسینیان و همکاران.، 1398).
@jpz09113931202
تاثیر هیومیک اسید در شرایط تنش آبی بر گیاهان
با توجه به خشک و نیمه خشک بودن مساحت زیادي از کشور ایران، صرفه جویی در مصرف آب ضرورت دارد؛ از طرف دیگر تغذیه در عملکرد و کیفیت مواد مؤثر گیاهان اهمیت زیادي دارد. اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی جهت بالا بردن عملکرد به خصوص در شرایط تنش، از اثرات اسید هیومیک حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی و باکتريهاي محرك رشد است ( صبوری و همکاران.، 2017).
هیومیک اسید با دارا بودن گروههای آب دوست در ساختار خود، منجر به افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک میشود (Stevenson، 1994). همچنین مولکول هاي هیومیک اسید از طریق پیوند با مولکول هاي آب، تا حد زیادي از تبخیر آب ممانعت می کنند ( Aiken و همکاران.، 1985). درجه باز بودن روزنه هاي برگ میتواند به وسیله هیومیک اسید براي کم کردن تبخیر آب کاهش یابد به طوري که گیاهان و خاك با نگه داشتن مقدار آب نسبت به خشکی، مقاوم می شوند ( Peleg, Z. و همکاران.،2011).
#اسیدهیومیک از طریق افزایش محتواي نیتروژن برگ ها و حفظ ماندگاري برگ ها سبب بهبود رشد، افزایش زیست توده تولیدي و ارتفاع بوته می شود.
در سال هاي اخیر مصرف بي رویه کودهاي شیمیایي باعث آلودگي محیط زیست شده است. از طرفي واکنش محصولات به کودهاي شیمیایي کاهش یافته است، از اینرو امروزه مصرف مواد آلي رو به افزایش است.کانال پیام سبز_ اسيد هيوميك با تاثير بر متابوليسم سلولهاي گياهي و همچنين با قدرت کلات كنندگي و افزايش جذب عناصر غذايي سبب افزايش رشد و ارتفاع گياه ميشود (نردی و همکاران.،2002). اسيد هيوميك از طريق افزايش محتواي نيتروژن سبب افزايش رشد و ارتفاع گياه ميگردد. بنابراین کاربرد هیومیک اسید میتواند برای رسیدن به اهداف بلند مدت در تولید محصولات برای کشاورزان بسیار مفید و سودمند باشد
@jpz09113931202
مولکول اسیدهیومیک
#اسیدهیومیک
@jpz09113931202
مواد هیومیک دارای ۳ شاخهی فرعی هستند: #اسیدهیومیک #اسیدفولویک و #هیومین
از مزایاي مهم آن مي توان به کلات کنندگي عناصر غذایي مختلف مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، روي،کلسیم، آهن، مس و سایر عناصر در جهت غلبه بر کمبود عناصر غذایي، افزایش طول و وزن ریشه و آغازش ریشه هاي جانبي اشاره کرد( Aiken و همکاران.، 1985
بهطور خلاصه اسید هیومیک و اسید فولویک از نظر محتوای کربن و اکسیژن، اسیدیته، درجهی پلیمریزاسیون، وزن مولکولی و رنگ باهم متفاوت هستند. اسید هیومیک شامل مولکولهای بزرگی است که برای فراهمسازی یک محیط رشد بهینه در خاک بهتر عمل میکند. اسید فولویک دارای مولکولهای بسیار کوچکتری است که در خاک و تغذیهی برگی- که مواد مغذی حیاتی را در خاک و دیوارهی سلولی انتقال میدهند- به خوبی عمل میکنند. اسید فولویک و اسید هیومیک همزمان باهم به رشد گیاه و افزایش بازدهی محصول کمک میکنند.
هیومیک اسید با مشارکت در فرآیندهای گیاهی مانند فتوسنتز، تنفس سلولی، سنتز پروتئین، جذب آب و موادغذایی و فعالیت آنزیمها، در بهبود رشد و در نتیجه عملکرد گیاهان بسیار موثر هستند (Nardi و همکاران.، 1996 ).تاثیر هیومیک اسید بر عملکرد گیاهان::
ترکیبی از هیومیک اسید و نصف دز مصرفی توصیه شده از کود شیمیایی میتواند منجر به افزایش عملکرد گیاهان شود (Khan و همکاران.، 2010)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کود
#کلسیم
@jpz09113931202
کلیپ کود کلسیم در پسته
🔺علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان👇
✅ کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب میشود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد،
در بهاربا درجه حرارت کمتر از ۲۵درجه و همچنین در پاییز هنوز لایه کاسپاری تشکیل نشده لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد.
با افزایش درجه حرارت روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد ،به طوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .روند جذب و انتقال #کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد.
پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، و محلولپاشی با دز مناسب بعد از آبیاری باغ انجام گردد.
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🙋🏻قلمه گیری
یه روش فوق العاده ابتکاری و جالب برای قلمه گیری از برگ انجیری😍🌱
تو این روش محل گره که ریشه هوایی داره داخل خزه قرار می۷دن و ریشه ها با سرعت خیلی بیشتری رشد میکنن چرا؟
خوب چون ارتباط قلمه با گیاه اصلی قطع نمیشه بر خلاف روشهای معمول.
بعد که ریشه پرشد قلمه ها از محل گره جدا میکنن و داخل گلدون جدا میکارن و چون گیاه ریشه پره به سرعت جوونه میزنه و رشد میکنه.
#گل
#قلمه
#تکثیر
#خوابانیدن_هوایی
@jpz09113931202
حال با این زمینه که ” رشد از تقسیم سلولی و بزرگ شدن آنها حاصل میشود ” دو سوال پیش رو خواهیم داشت :
۱ – چطور میتوان تعداد تقسیمات سلولی را افزایش داد ؟
با توجه به اینکه در زمان شروع فصل رشد درختان فعالیت ریشه و اندام هوایی بسیار پایین است جذب عناصر غذایی به خوبی صورت نمیگیرد بنابراین برای افزایش تعداد سلول در مراحل اولیه رشد میوه باید تغذیه و تقویت جوانهها در سال قبل و پس از برداشت انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله منتشر شده با عنوان فروت ست در درختان میوه را مطالعه فرمائید. همچنین یکی از عناصری که میتواند در تقسیم سلولی نقش داشته باشد کلسیم است. کلسیم جزو عناصر پرمصرف هست که نقش بسزایی در رشد دارد.
۲ – چطور میتوان باعث بزرگ شدن سلولها در میوه شد؟
برای افزایش رشد و درشت شدن میوه درختان باید تلاش کنیم میزان قندهای داخل میوه افزایش یافته و در کنار آن، آب کافی در اختیار گیاه قرار دهیم. به واسطه حضور قندها داخل سلول و پتانسیل اسمزی ایجاد شده در اثر تجمع این اسمولیتها، سلول به شدت جاذب آب خواهد بود و اگر بتوانیم آب گیاه را تامین کنیم شاهد رشد و درشت شدن میوه خواهیم بود.
شاید سوال دیگری که ممکن است به ذهنتان برسد این باشد که ” چطور میتوان میزان قندهای #میوه را افزایش داد؟ ” یکی از مهمترین عناصری که باعث انتقال مواد قندی و تجمع آنها در سلولهای هدف میشود، عنصر #پتاسیم است. بنابراین برای تجمع قندها در سلول باید ظرفیت جذب پتاسیم را بالا ببریم.
@jpz09113931202
برای افزایش اندازه #میوه در درختان، #کلسیم و پتاسیم را به چه روشی مصرف کنیم؟
در مراحل اول رشد میوه میتوان به روش محلولپاشی و ریشهای این عناصر را در اختیار گیاه قرار داد ولی چون در مراحل نهایی و زمانی که میوه بزرگ شده باید پتاسیم را به روش محلولپاشی مصرف کرد. در مرحله نهایی رشد میوه به این خاطر که تبخیر و تعرق کمتری وجود دارد فشار ریشهای چندانی هم شکل نمیگیرد که پتاسیم را از ریشه به سمت اندام هوایی برساند بنابراین در این مرحله بهترین روش استفاده پتاسیم روش محلولپاشی است.
در کنار این کار باید آب کافی را هم در اختیار گیاه قرار دهیم. برای بزرگ شدن میوه بهتر است روزانه و یا هر دو روز یک بار باغ را آبیاری کنیم اما لازم نیست که حجم آب را بالا ببرید . برای اینکار میتوانید مقدار آب را کم ولی مدارهای #آبیاری (فواصل بین آبیاریها) را کوتاه کنید. هرچقدر بتوانیم محلولپاشی #پتاسیم را به فرمهای مختلف زیاد کنیم قطعا نتیجه خیلی عالی خواهیم گرفت. اما به این نکته توجه داشته باشید این نتیجه موقعی حاصل خواهد شد که آب گیاه را تامین کنید. در غیر این صورت صرف محلولپاشی پتاسیم نتیجهای در پی نخواهد داشت و ممکن است نتیجه عکس نیز داشته باشد.
نکته : از منابع پتاسیمی که به همراه خود کلر دارند استفاده نکنید. این کار سیگنالهای منفی به گیاه خواهد داد که برای گیاه مخرب خواهد بود. از پتاسیمهایی استفاده کنید که تمام کاتیون آن جذب گیاه شده و به همراه خود کلر نداشته باشند.کانال پیام سبز
@jpz09113931202
۲ نکته مهم و اساسی در مورد بزرگ و درشت شدن میوه
مساله اول ساختار ژنتیکی خود گیاه است. بعضی از ارقام در میوهها ذاتا ریز هستند و محدودیت در رشد نهایی دارند و هر چقدر هم تلاش کنیم امکان اینکه از یک حد مشخصی بزرگ شوند وجود نخواهد داشت. اما با شناخت کافی از فیزیولوژی گیاه و بکارگیری یکسری تکنیکها میتوان میوه درشت و درنهایت عملکرد بالایی را تجربه کرد. قبل از هرچیزی میخواهیم تعریفی از رشد داشته باشیم، در علم فیزیولوژی گیاهی به تعبیری تقسیم سلولی و بزرگ شدن آنها را رشد میگویند. بنابراین برای بزرگ شدن میوه یا هر اندام دیگری در گیاه باید تعداد و اندازه سلولها زیاد شود.
افزایش تعداد سلولها در مرحله فندقی یا ارزنی شدن میوهها (شروع تشکیل #میوه ) شکل میگیرد که ظرفیت بزرگ شدن میوه را ایجاد میکنند. یعنی باید کاری کنیم که تعداد تقسیمات سلولی گیاه بالا رفته و اگر تعداد سلولها افزایش پیدا کند قطعا پتانسیل افزایش درشتی میوه هم شکل خواهد گرفت
از انجا که نا حدود کمتر از یکماه بعد گرده افشانی عملیات تقسیم سلولی صورت میگیرد و بعد ان رشد میوه متعاقب رشد حجمی سلول میباشد و عناصر کلسیم و بر و اسیدهای امینه در تقسیم سلولی نقش بارزی دارند بنابراین در بازه زمانی سه هفته بعد لقاح باید دو مرحله کلسی بور و اسید امینه محلولپاشی بشه و بعد این دوره به ازای هر دو مرحله محلولپاشی و یا کوددهی کود پتاسه باید یک مرحله محلولپاشی کلسیم صورت گیرد
@jpz09113931202