✡️ قوم یهود از برگزیدگی تا نژادپرستی (۴)
💥 معنای برگزیدگی قوم
1️⃣ قبلاً گذشت که فقرات متعددی از #تورات دلالت دارد که قوم اسرائیل #قوم_برگزیده خدا است. اما این برگزیدگی چه معنایی دارد؟ دانشمندان یهودی دربارهٔ معنای برگزیدگی دو نظریهٔ متفاوت ارائه کردهاند:
2️⃣ بر اساس نظر اول، افراد قوم اسرائیل به لحاظ روحی، متفاوت از دیگر انسانها و برتر از آنان خلق شدهاند! هر فرد یهودی قدرت نبوّت را به ارث برده است و این امر او را قادر میسازد تا از فکر و اراده خدا آگاه شود. دیگران، حتی اگر به آیین یهود درآیند، این قدرت را بهدست نمیآورند. پس برگزیدگی بهمعنای وابستگی به یک مشیّت فوق طبیعيِ الاهی است؛ در حالیکه سایر مردم در معرض قوانین طبیعی هستند.
3️⃣ در متون کابالایی بهویژه #کتاب_زوهر بر تفاوت جوهری یهودیان با غیریهودیان تأکید شده است. بر این اساس: روح غیریهودیان متعلق به #جهان_زیرین است که جایگاه #شیاطین است، در حالیکه روح فرد یهودی دستکم قابلیت رسیدن به ساحت امور الاهی را دارد. برخی نیز اندیشه برگزیدگی را با #گناه_نخستین پیوند داده و میگویند: حَوّا بهوسیلهٔ مار شیطان آبستن شد و در نتیجه، فرزندان او معیوب شدند، تا اینکه تجلّی خداوند در سینا آن عیب را از #بنیاسرائیل برطرف کرد، اما دیگران نیمهشیطان و نیمهانسان باقی ماندند!
4️⃣ اما دستهٔ دیگر این برداشت از برگزیدگی را قبول نداشته و میگویند: پیام کتاب مقدس، جهانی است و به قوم اسرائیل اختصاص ندارد. #برگزیدگی قوم به معنای برتری یا تقدّسِ ذاتی نیست. فقراتی از کتاب مقدس که به این امر پرداختهاند، تنها بر یک گزینش #مشروط دلالت دارند، نه بیش از آن. قوم اسرائیل برای وظیفهای خاص برگزیده شد، و این هرگز بدان معنا نیست که این قوم دارای حقوق یا ویژگیهایی خاص است. این برگزیدگی با #اطاعت از دستورهای خداوند و رعایت #شریعت تحقق مییابد، درحالی که سرپیچی از دستورهای خدا خفّت و ذلّت را درپی دارد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ آنچه خواندید خلاصهای بود از مقالهی «قوم یهود از برگزیدگی تا نژادپرستی». متن کامل مقاله را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/chosen-people/12745
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
HS_Volume 16_Issue 62_Pages 175-198.pdf
2.27M
📚 دانلود مقاله
📖 حدیث پشیمانی
✍ نویسنده: محمد اللهاکبری
👈 عضو هیأت علمی مدرسهٔ عالی امام خمینی (ره)
💥 #ابوبکر بن ابیقحافه، خلیفهٔ اول، بنا بر حدیثی نقل شده از عبدالرحمن بن عوف، در لحظات آخر عمر، از سه کارکرده:
👈 «کشف بیت حضرت فاطمه (س)، سوزاندن فجائه سلمی و بر عهده گرفتن خلافت»،
🔸 و از سه کار نکرده:
👈 «نکشتن اشعث بن قیس، نماندن در ذیالقصه هنگام اعزام سپاه برای جنگ با اهل رده و نفرستادن عمر برای فتح عراق»،
🔸 و از سه پرسش نپرسیده از پیامبر (ص):
👈 «خلافت حق کیست؟ آیا انصار را از حکومت بهره ای است؟ و سهم الارث دختر برادر و عمه»
🔸 اظهار پشیمانی کرده است.
💎 این مقاله درصدد بررسی محتوا، اسناد، منابع، نقلها، طرق نقل، نتایج و پیامدهای صحّت حدیث، تعیین صحّت و سقم و تطور نقل آن، مشتمل بر حذف و تغییر و ابهام و کاستی و افزونیهای این حدیث بر اساس منابع فریقین است. همچنین نظر رجالیان و محدثان و مورّخان دربارهٔ سند و محتوای آن، نقل، بررسی، نقد و مطرح خواهد شد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ٢٩ آذر ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١۵ جمادیالاولی ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ٢٠ دسامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١۶ طِوِت ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ مرگ #جان_اشتاینبک نویسندهٔ آمریکایی، خالق رمان خوشههای خشم، برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبیات و #جاسوس سازمان سیا (١٩۶٨م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ نهانزیستی بابیان در دوره قاجار (١)
1️⃣ با کشته شدن #باب (که به دستور #امیرکبیر و با حمایت ناصرالدینشاه صورت گرفت) دشمنی بابیان با خاندان قاجار (که بابیان ایشان را «رجعت بنیامیه» میدانستند) عمیقتر شد.
2️⃣ در سال ۱۲۶۸ق. گروهی از بابیان به رهبری ملا #شیخ_علی_ترشیزی (از پیروان برجستهٔ باب که از سوی او، لقب «اسم الله العظیم» داشت) به کُشتن #ناصرالدینشاه اقدام کردند، اما ناکام ماندند.
3️⃣ پس از آن سوءقصد نافرجام بود که شدت عمل همهجانبهای بر #بابیان سایه افکند. اعدام بسیار خشونتبار منسوبان آن حادثه، سبب شد تا نام بابی، با حکم اعدام یا نزدیک به آن مترادف شود.
4️⃣ یکی از آثاری که این سرکوب سخت، بر بابیان باقی گذاشت، آغاز «سنّت نهانزیستی» در میانشان بود. بهروایت فاضل مازندرانی:
👈 پس از حوادث سال ۱۲۶۸، بهعلت شدت تعرض دولت ناصرالدینشاهی، شناختگان این #حزب، در ستر و خفا زیستند، و غالباً، مبادرت به اجهار عقیده نکردند، بهحدی که بیخبران پنداشتند که کسی از مؤمنین بر جای نیست، ولی در سترِ ستر، امر تبلیغ جریان داشت…
5️⃣ بعد از ادعای میرزا حسینعلی بهاء در سال ۱۲۸۰ق. و بهائی شدن تدریجی بیشتر بابیان، گروه اقلیتی که بر اعتقاد بابی خود باقی مانده، و به #ازلی نیز مشهور شدند، همچنان بر سنّت #نهانزیستی پای فشردند. ایشان، از همین رهگذر، توانستند در تاریخ معاصر ایران، نقشهایی گاه بسیار پایدار داشته باشند.
✍️ سیدمقداد نبوی رضوی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ نهانزیستی بابیان در دوره قاجار (۲)
💥 گذشته از توصیفهای عمومی و مهم دیگر که به شرح #نهانزیستی_بابیان در دورهٔ قاجار پرداختهاند، نمونههای بسیار زیادی را میتوان یافت که مصداقهایی برای این قضیهٔ کلّی میتوانند باشند:
1️⃣ ملا #محمدجعفر_کرمانی (که از بابیان نخستین بود، و پسرش، شیخ احمد روحی، نسبت دامادی صبح ازل را یافت) در کرمان، کرسی فقه و اصول داشت، و در #مسجد خود دفن شد!!
2️⃣ ملا #محمدجعفر_نراقی که از سوی صبح ازل، مرجع #بابیان_کاشان بود، بر فراز منبر، بهگونهای سخن میگفت که مردم عادی، او را یک شیعهٔ اثنیعشری راسخ تصور میکردند. او، همیشه سفارش میکرد که: «دوستان و احباب، در کمال مستوری و بیصدایی، سلوک و رفتار نمایند، تا منجر فتنه نباشد.»
3️⃣ برادر او، ملا #محمدتقی_نراقی، هم که از سوی صبح ازل، مرجع #بابیان_نراق تعیین شده بود، در تهران، #امام_جماعت یکی از مساجد بود!!
4️⃣ #میرزا_نورالله (فرزند صبح ازل)، در رشت طبابت میکرد، و در ظاهری اسلامی، «با علمای آنجا، مراودهی تام» داشت. او (که عمامهٔ سبز به سر میگذاشت) حتی نام خود را به #میرزا_محمدحسن_طبیب_رشتی تغییر داده بود!!
5️⃣ حاج #میرزا_هادی_دولتآبادی (که در سالهای نوجوانی به بابیان پیوسته بود، و بعدها از طرف صبح ازل لقب «اسم الله الودود» داشت) در اصفهان، صاحب #مسجد بود، و ریاست #مدرسه_علمیه_جلالیه را در دست داشت!!
6️⃣ حاج #شیخ_هادی_نجمآبادی هم (که در میان روحانیان معروف تهران شناخته میشد) در جوانی، به اعتقاد #بابی روی آورده بود، اما با همان سنّت #نهانزیستی، توانست در تهران به شهرت رسیده، و در صحنههای فکری و سیاسی ایران دورهٔ قاجار قدمهای مهمی بردارد.
✍️ سیدمقداد نبوی رضوی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter