💠 اتان کلبرگ؛ صهیونیست ضد تشیع (2)
✡️ صهیونیستی که همهچیز را درباره تاریخ و اعتقادات شیعه میداند!
الف. تحصیلات
1️⃣ #اتان_کلبرگ (Etan Kohlberg) شیعه شناس رژیم صهیونیستی است که به سال 1943 در تل آویو به دنیا آمده است.
2️⃣ او در دورهی متوسطه در کنار زبان عبری به مطالعه زبانهای عربی و انگلیسی علاقهمند میشود.
3️⃣ کلبرگ پس از اتمام خدمت سربازی وارد دانشگاه عبری اورشلیم شده و در سالهای 1966 و 1968 به ترتیب مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را با رتبه عالی پشت سر میگذارد.
4️⃣ وی در ادامه به دانشگاه #آکسفورد میرود و در 1971 درجه دکتری را از این دانشگاه کسب میکند.
5️⃣ موضوع رسالهی دکترای اتان کلبرگ «جایگاه صحابه نزد شیعیان دوازده امامی» بود که آن را با راهنمایی ساموئل استرن و ریچارد والزر نگاشته و دفاع میکند!
6️⃣ پس از آن کلبرگ، از سال 1972 به عنوان مدرس در گروه مطالعات زبان عربی دانشگاه عبری اورشلیم مشغول به کار میشود.
7️⃣ او در سال 1991 به رتبه استاد تمامی ارتقا مییابد و در سال 2006 بازنشسته میشود.
✍️ حمید محمدی صبور
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/Kohlberg
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠 اتان کلبرگ؛ صهیونیست ضد تشیع (3)
✡️ صهیونیستی که همهچیز را درباره تاریخ و اعتقادات شیعه میداند!
ب. حوزههای مطالعاتی و آموزشی
1️⃣ زمینههای مطالعاتی و تخصص #اتان_کلبرگ شامل تفسیر قرآن، متون عرفانی، ادبیات شیعی قدیم، شهادت در اسلام قرون وسطی و بررسی نسخ خطی عربی بود.
2️⃣ در این مدت و مابین سالهای 1987 تا 1989 ریاست مرکز مطالعات آسیایی-آفریقایی مکس شلوسینگر را بر عهده داشته است.
3️⃣ وی همچنین در دانشگاههای ییل، پریسنتون و مؤسسه مطالعات پیشرفته دانشگاه عبری اورشلیم به عنوان استاد میهمان تدریس داشته است.
4️⃣ او در سال 1993 به عضویت آکادمی ملی علوم #رژیم_صهیونیستی درآمد و از سال 2001 تا 2007 به نمایندگی از این آکادمی در کمیته دائمی علوم انسانی بنیاد علمی اروپا حضور داشت.
5️⃣ اتان کلبرگ علاوه بر آن، تاکنون در مراکز علمی مختلفی از جمله انجمن مطالعات پیشرفته دانشگاه پرینستون، کمیته مطالعه عربی آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی و کمیته آموزشی موسسه بنزوی عضویت داشته و چند نوبت به عنوان استاد نمونه دانشگاه خود انتخاب شده است.
6️⃣ وی همچنین در سال 2008 به پاس دستاوردهای علمی چندین ساله برنده #جایزه_روچیلد شد.
✍️ حمید محمدی صبور
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/Kohlberg
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠 اتان کلبرگ؛ صهیونیست ضد تشیع (4)
✡️ صهیونیستی که همهچیز را درباره تاریخ و اعتقادات شیعه میداند!
ج. آثار و تألیفات (1)
1️⃣ #اتان_کلبرگ تحقیقات و مقالات زیادی درباره تاریخ فکری و عقیدتی فرق اسلامی انجام داده و از مقطعی به بعد بر مذهب #شیعه متمرکز شده و آثار قابل توجهی را مینویسد.
2️⃣ آثار و نوشتههای او در ابتدا بیشتر درباره عرفان و تصوف اسلامی بود و کمکم به سوی تاریخ و عقاید #تشیع بخصوص در قرون وسطی سوق پیدا کرد.
3️⃣ مشهورترین پژوهش شیعی او «کتابخانه ابن طاووس و احوال و آثار او» نام دارد که به فارسی نیز ترجمه شده است.
4️⃣ از جمله مقالات او بررسی مقوله #شهادت در تشیع است که در آن به بررسی مفهوم شهادت، اجر اُخروی شهید و درجات آن و نیز تفاوت میان شهادت و کشتهشدن انتحاری پرداخته است !
5️⃣ برخی دیگر از عناوین مقالات او عبارتاند از:
🔸 تفسیر اصطلاح «رافضی» که برای وهن شیعیان به کار میرود / تقیه و حفظ جان مؤمنان و دلایل رد و تأیید آن / تعریف و تفسیر اصلاح «محدَّث» و نسبت آن با ائمه شیعه / رجعت و حکمرانی صالحان بر زمین در زمان قیام مهدی [عج] / تولی و تبری به عنوان یکی از ارکان فروع دین / بررسی لغت «ابوتراب» کنیه امام اول شیعیان و دیدگاه اهل سنت نسبت به آن / ریشهیابی تاریخی امامت و ائمه دوازدهگانه / مفهوم جهاد در فقه شیعه و تفاوت آن با فقه اهل سنت / نظرات فقهی مختلف شیعه پیرامون فرزند حاصل از روابط نامشروع / جایگاه سایر فرق اسلامی از دیدگاه شیعه.
✍️ حمید محمدی صبور
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/Kohlberg
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠 اتان کلبرگ؛ صهیونیست ضد تشیع (5)
✡️ صهیونیستی که همهچیز را درباره تاریخ و اعتقادات شیعه میداند!
ج. آثار و تألیفات (2)
1️⃣ #اتان_کلبرگ زندگینامه بیش از 30 تن از علمای شیعه را به رشته تحریر درآورده که بسیاری از آنها در دایرةالمعارف اسلامی (نسخه دوم: EI2) و دانشنامه ایران آمده است!
2️⃣ همچنین دو مقاله را به تفسیر و قرائت قرآن از نظر شیعی و با توجه به کتاب «کتاب القراءات» احمد بن محمد سیاری و یک مقاله به چگونگی مرگ پیامبر خدا از دیگاه محققان غربی اختصاص داده است.
3️⃣ مطالعات اسلامشناسی و ایرانشناسی در دانشگاههای #اسرائیل، یکی از پردامنهترین و گستردهترین اَشکال این مطالعات در میان نمونههای مشابه در سایر دانشگاههای کشورهای غربی است.
4️⃣ بسیاری از مقالات دائرةالمعارف اسلام و ایرانیکا توسط محققان دانشگاههای اسرائیل نگاشته شده و تحقیقات متعددی در حوزهی #شیعه، #روحانیت و #مرجعیت در دانشگاههای اسرائیل صورت گرفته است.
5️⃣ مطالعات اسلامشناسی دانشگاههای اسرائیل، در شاخهها و حوزههای مختلف نظیر مطالعات اسلامی و خاورمیانه، زبان و ادبیات عربی، مطالعات هندی، ایرانی و ارمنی، مطالعات آفریقایی و مطالعات خاور دور صورت میگیرد.
6️⃣ #تشیع و #ایران از جمله موضوعات اصلی پژوهشهای این مؤسسات است که با توجه به تعارض شدید میان ایران و اسرائیل، این پژوهشها از وزن قابل توجهی برخوردارند.
7️⃣ گرچه شاخهی مجزایی با عنوان #مرجعیتپژوهی در مؤسسات اسلامشناسی اسرائیل وجود ندارد، اما موضوع بسیاری از پژوهشهای این مؤسسات در بخش ایران و تشیع، روحانیت و مرجعیت میباشد.
8️⃣ در حوزه تاریخ تشیع، #اتان_کلبرگ نخستین محققی است که تنها به این موضوع پرداخته و به تربیت شاگردانی همت گمارده است و در یک جمله او شیعه پژوهی است که اطلاعات فوقالعاده و دقیقی درباره تاریخ و اعتقادات #شیعه دارد.
✍️ حمید محمدی صبور
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/Kohlberg
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ باشگاه نئوماسونی زونتا
1️⃣ زهرا رهنورد #دانشگاه_الزهرا را که برای تربيت زن متفکر مسلمان تأسيس شد، به محفل جريان #فمینیسم سکولار و فمنيستهای #بهایی تبديل کرده بود.
2️⃣ چنانکه چهرههای بهایی اين جريان مانند #ژانت_آفاری به دعوت رهنورد از #بنیاد_اشرف_پهلوی براي همکاري با دانشگاه الزهرا به ايران آمده بودند.
3️⃣ آفاری يکی از نظريهپردازان سرشناس فمینیسم ايرانی در دنيا است و پاياننامه دکترای وی برنده «بنیاد مطالعات ایران» به رياست عاليه #اشرف_پهلوی شد.
4️⃣ #شیرین_عبادی از سال 1354 عضو #کلوپ_روتاری_زونتا به عنوان خواهرخوانده کلوپهای روتاری ايران بود.
5️⃣ اين کلوپ با #سازمان_زنان_ایران به رياست عاليه اشرف پهلوی ارتباط تشکيلاتی تنگاتنگي داشت و فعالان آن همچنان نيز در حوزه حقوق بشر و زنان فعاليت میکنند.
6️⃣ اين افراد که با عنوان #باند_اشرف_پهلوی شناخته ميشوند، اکنون حلقه مرکزیای هستند که حمايت رسانهای - سياسی از #زهرا_رهنورد و #میرحسین_موسوی را در رسانههای صهیونیستی پيش میبرند.
📚 منبع:
👉 http://www.mashreghnews.ir/news/32996
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
#باشگاه_زونتا #کلوپ_روتاری
💠 یونان، زادگاه ورزش غرب (1)
✡️ #داستان_ورزش_غرب با تأکید بر نقش یهود (1)
1️⃣ در میان جشنهای چهارگانهی یونانیان (جشنهای نمه، تنگه، پیته و المپی) از همه مجللتر و معروفتر جشنهای المپی بود که هر چهار سال یک بار تجدید میشد و فاصلهی هر دو جشن، یک #المپیاد نام داشت.
2️⃣ ویل دورانت درباره علاقهی وافر یونانیان به این جشن مینویسد:
✍️ در #یونان اگر دین از ایجاد وحدت ناتوان ماند، #ورزش در این راه به موفقیت رسید... علت اصلی گردآمدن یونانیان در شهرهای مقدسی مانند المپی، دلفی، کورنت و نمئا عبادت نبود، بلکه تماشای مسابقاتی بود که در این شهرهای مقدس برپا میشد. بدین سبب، اسکندر مقدونی که همهی دنیای قدیم را زیر پا گذاشت، المپ را پایتخت جهان میشمرد.
3️⃣ یونانیان معتقد به خدایی واحد نبودند و در کنار پرستش انواع و اقسام ربها و خدایان بیش از هر چیز به تمنیات انسانی و جمال طبیعی اندام او میاندیشیدند و آن را مظهر زیبایی میپنداشتند. از همین رو همهی تلاش آنها مصروف کسب بهرهمندی مادی از حیات و زیبایی جسمی میشد و برای نیل به این منظور از هیچ کوششی فروگذار نمیکردند.
4️⃣ ویل دورانت مینویسد:
✍️ در این شهرها، دین حقیقی یونانیان یعنی پرستش تندرستی و نیرومندی و زیبایی تجلّی میکرد.
5️⃣ #المپ وعدهگاه ابراز تنومندی و جمال جسم آدمی بود. یونانیان هر چند که به پیروی از #کاهنان در اندیشهی جلب رضایت خدایان بودند تا از آسیب و خشم او در امان مانند؛ اما جان ناس نویسندهی کتاب تاریخ ادیان از قول یکی از اندیشمندان مینویسد:
✍️ هومر و هزیود، هر دو تمام اموری را که در نزد آدمیان مذموم، قبیح و شرمآور است مانند دزدی، زنا و فریب و دروغ، همه را به خدایان خود نسبت دادهاند!
6️⃣ میتوان گفت که دین در اخلاق مردم تأثیر زیادی نداشت؛ زیرا دین یونانی از آغاز مجموعهای از مراسم جادویی بود و به اخلاق مربوط نمیشد. در دین یونانی اجرای صحیح تشریفات سنتی بیش از درستی و پاکی انسان اهمیت داشت و خدایان آسمانی و زمینی یونانیان از لحاظ عفت و شرافت و نجابت سرمشقهایی عالی به انسان ندادند.
📚 منبع: شفیعی سروستانی، اسماعیل ، داستان ورزش غرب (سیر تحوّل تاریخی و فرهنگی ورزش غرب)، تهران: نشر هلال، چاپ چهارم، ص19-22.
🌐 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/jewport
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠 یونان، زادگاه ورزش غرب (2)
✡️ #داستان_ورزش_غرب با تأکید بر نقش یهود (1)
1️⃣ مسابقات ورزشی که در آن ورزشکاران #عریان و گاه تنها با جامهی مختصری شرکت میکردند، محل پیدایش #هنر_یونانی نیز شد. زیبایی بدنی ورزشکار، مجسمهسازی یونان را به حرکت درآورد… ورزشکارانی که با بدنهای عریان در جشنها نمایان میشدند، مجسمهسازان را برانگیختند که مستغرق بدنها و حرکات بدنی قهرمانان باشند و آنان را به صور متنوع مجسم کنند.
2️⃣ در تاریخ یونان میخوانیم که:
✍️ #کوپسلوس در قرن هفتم مسابقهی زیبایی برای زنان ترتیب داد و بنا به گفتهی «آتنایوس» این مسابقات تا پیدایش مسیحیت مرتباً به طور ادواری تشکیل میشد.
✍️ همواره دو موضوع سخت مطلوب پیکرتراشان یونانی بود: یکی جوان (کوروس) و دیگری دوشیزهی (کوره) جوان که معمولاً به هیأتی #برهنه و با قیافهای آرام نمایش داده میشد.
3️⃣ هنرهای دیگر و از جمله تئاتر، موسیقی، رقص و… نیز از این قاعده پیروی میکردند. به گفتهی ارسطو:
✍️ نمایش #کمدی از مراسم مربوط به پرستش آلت رجولیت (فالیسیم) برخاست.
4️⃣ در طی این مراسم قیود اجتماعی به طور موقت کنار گذاشته میشد… #آریستوفان نمایشنامهنویس آتنی هم، آن را در نمایشهای خود داخل کرد. در کمدیهای قدیم یونان، علاوه بر ارائه و علایم جنسی، رقص فضیحتبار «کورداکس» نیز اجرا میشد.
5️⃣ شایان ذکر است که در دوره جدید (رنسانس) احیای فرهنگ کلاسیک، دیگربار، پیکر عریان انسانی و برهنگی اندام او، دستمایهی نقاشان و پیکرتراشان عصر #اومانیسم و #رنسانس شد.
📚 منبع: شفیعی سروستانی، اسماعیل ، داستان ورزش غرب (سیر تحوّل تاریخی و فرهنگی ورزش غرب)، تهران: نشر هلال، چاپ چهارم، ص22و23.
🌐 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/jewport
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠 یونانگرایی یا هلنیسم در میان یهود (1)
✡️ #داستان_ورزش_غرب با تأکید بر نقش یهود (2)
1️⃣ سپاهیان نا تراشیدهی مقدونیه به رهبری فیلیپ و اسکندر بر یونان مسلط شدند و سپس رومیان فرا تاختند و یونان را به صورت یکی از استانهای روم در آوردند.
2️⃣ در اثر آمیختن #فرهنگ_یونان و فرهنگهای دیگر، فرهنگ سومی به بار آمد که اساساً بر فرهنگ یونان استوار بود و از اینرو #یونانگرایی یا #هلنیسم خوانده میشد.
3️⃣ زبان و سایر شئون یونانی سخت رایج شد و این شهرها که در ابتدا اهمیت تجاری یا نظامی داشتند، اهمیت فرهنگی یافتند.
4️⃣ یونانگرایی، مقدونیه، سوریه، مصر و بسیاری از کشورهای کوچک را فراگرفت و مراکز فرهنگی مهمی پدید آورد.
5️⃣ بسط و گسترش #یونانگرایی چونان بیماری واگیرداری بسیاری از نواحی از جمله فلسطین و سرزمینهای #یهودینشین را هم در برگرفت.
6️⃣ جانشینان اسکندر نیز در توسعهی این #یونانگرایی که به نوعی #غربزدگی عصر باستان بود مؤثر افتادند.
7️⃣ این تأثیرپذیری تنها در اندیشهی اجتماعی و یا فلسفی نبوده بلکه در وجوه مختلف فرهنگی و مدنی مردم که تحت نفوذ این فرهنگ قرار میگرفتند تأثیر میگذاشت.
📚 منبع: شفیعی سروستانی، اسماعیل ، داستان ورزش غرب (سیر تحوّل تاریخی و فرهنگی ورزش غرب)، تهران: نشر هلال، چاپ چهارم، ص27و28
🌐 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/aniQA
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠 یونانگرایی یا هلنیسم در میان یهود (2)
✡️ #داستان_ورزش_غرب با تأکید بر نقش یهود (2)
1️⃣ #یهودیان به دلیل گرایش متعصبانهی مذهبی و شریعت #تورات سعی در حفظ خود از راه و رسم یونانیان داشتند.
2️⃣ اما در عصر حکومت سختگیر سلوکیان، #فرهنگ_یونان بیش از پیش در بین #یهود رخنه کرد و حزبی که به یونانیان تمایل داشت، نفوذ فراوان یافت.
3️⃣ یکی از رهبران آن حزب، #کاهن_اعظم یهود گردید و به آیین یونانیان ورزشگاه ساخت و برخلاف معتقدات یهود، جوانان را نیمهعریان به #ورزش واداشت.
4️⃣ بیگمان چنین حوادثی برای سنتپرستان #یهودی خوشایند نبود. در سال 175 ق.م #آنتیوخوس_اپیفانس به سلطنت سوریه رسید و برای بسط #فرهنگ_یونانی به زور متوسل شد.
5️⃣ #معبد_یهود را غارت کرد و قربانگاه یهود را به قربانگاه #زئوس مبدل ساخت و از برگزاری مناسک دینی #یهود ممانعت به عمل آورد. این سختگیری واکنشی در پی داشت:
6️⃣ مؤمنان یهودی به رهبری #مکابیان شوریدند و در سال 165ق.م بر آزادی دینی و چند سال بعد بر آزادی سیاسی دست یافتند. از آن پس #قوم_یهود دو بخش شد. #یونانگرایان که سرانجام به صورت #صدوقیان درآمدند و #یهودگرایان یا «پارسایان دورهی مکابی» که به سنن یهودی وفادار مانده بودند به اصحاب فریسه [#فریسیان] معروف شدند.
7️⃣ اما نهضت یهود دوام نیافت… و به زودی دودمان #مکابی فرو افتاد. و #هرود_کبیر از طرف رومیان به سلطنت گماشته شد. «هرود» که اصلاً اهل «ادومیه» بود و بعداً به #یهود پیوسته بود و باطناً فرهنگ یونانی را خوش داشت، در گسترش آن کوشید و از برقراری بازیهای #المپیک در فلسطین حمایت کرد. در عین حال برای فریفتن یهودگرایان سنتی، به ساختن و آراستن #معبد_اورشلیم همت گماشت.
📚 منبع: شفیعی سروستانی، اسماعیل ، داستان ورزش غرب (سیر تحوّل تاریخی و فرهنگی ورزش غرب)، تهران: نشر هلال، چاپ چهارم، ص28و29
🌐 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/aniQA
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡⚽️ آیا Sport همان ورزش است؟
1⃣ یکی از چالشهای جامعه فرهیختگان به کار بردن واژهها و مفاهیم به صورت نادرست و در جای یکدیگر است. هر واژهای در ریشه اصلی زبانی خود دارای معنی و مفهوم متعلق به فرهنگ و تمدن خود و برگرفته از فلسفه است و بار معنایی خاصی دارد. اینکه ما واژه لاتین را معادل مفهوم فارسی یا قرآنی به کار ببریم موجب گمراهی و تشویش اندیشه خواهیم شد. بنابراین ریشه شناسی واژهها در اولویت است.
2⃣ لغت #sport ریشه لاتین دارد و قبل از قرن یازدهم میلادی بهعنوان Desportare ، Disportar و Disportat استفاده میشده است. در قرون وسطی این لغت در فرانسه بهمعنی استراحت (در مقابل کار و حرفه) و تفریح کاربرد داشته است. در قرن شانزدهم و مقارن رنسانس در ادبیات فرانسه معادل سرگرمی و بازی به کار رفته است. این لغت در زبان ایتالیایی Diporto به معنی ورزش و Disporto به معنی تفریح و شادی استفاده میشده است. در زبان اسپانیایی Deporto و در زبان پرتغالی Esparto به همان معنی استفاده میشود.
3⃣ در دنیای امروز لغت Sport بهمعنی تمرین بدنی، تفریح، تفنن، جنبش، بازی، سرگرمی و مشغولکردن آمده است و عموماً باعث ایجاد مهارتهای حرکتی شده و در چهارچوب مقررات خاص منطقهای یا جهانی انجام میشوند و فعالیتهایی رقابتی هستند که به قصد کسب موفقیت و پیروزی انجام میشوند.
4⃣ کلمه #ورزش یک لغت فارسی و از نظر دستوری اسم مصدر است از فعل «ورزیدن» که عموماً بهمعنی تکرار عمل، زراعت، انجام کار پیاپی، ممارست و تمرین برای ورزیدگی به کار میرود.
✍ محمود خدایی
🌐 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/7c67os
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡⚽️ تفاوت Sport با ورزش (1)
1⃣ در زبان فارسی کلمهی #Sport به #ورزش ترجمه میشود. در ابتدا نیز اشاره شد که اگر ما دو مفهوم را صرفنظر از بار معنایی واژه در فرهنگ مبدأ، در یک جایگاه به کار بریم اشتباه جبرانناپذیری را مرتکب شدیم.
2⃣ نگاه به انسان در علوم غربی که منشأ آن فلسفه غربی میباشد، با #نگاه_قرآنی آن متفاوت است.
3⃣ #فلسفه_غرب صرفاً به ابعاد مادی و ذهن انسان تمرکز دارد، در حالیکه نگاه قرآنی به انسان، معطوف به #فطرت اوست.
4⃣ این دو دیدگاه متضاد، اگر مبنای #تمدنسازی قرار گیرند، دو تمدنی حاصل میآیند که در ریشه با یکدیگر کاملاً متفاوت هستند.
5⃣ فلسفه غربی از #آرخه (مادة المواد) آغاز و به #تخنه (تکنیک) و یا #تکنولوژی منتج میگردد. در اینباره دکارت میگوید: «فلسفه درختی است که ریشهی آن متافیزیک، تنهی آن فیزیک و شاخههای آن دانشها هستند. درخت فلسفه، ریشه در زمین وجود دارد. برگهای آن هنر و میوهی آن تکنیک (تخنه) نامیده میشود».
✍ محمود خدایی
🌐 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 goo.gl/7c67os
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter