➖تشویق فرزندان به استقامت در کارهای نیک
🛑و كَانَ [عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ] يَقْضِي مَا فَاتَهُ مِنْ صَلاَةِ نَافِلَةِ اَلنَّهَارِ فِي اَللَّيْلِ وَ يَقُولُ: «يَا بُنَيَّ لَيْسَ هَذَا عَلَيْكُمْ بِوَاجِبٍ وَ لَكِنْ أَحَبُّ لِمَنْ عَوَّدَ مِنْكُمْ نَفْسَهُ عَادَةً مِنَ اَلْخَيْرِ أَنْ يَدُومَ عَلَيْهَا.» وَ كَانَ لاَ يَدَعُ صَلاَةَ اَللَّيْلِ فِي اَلسَّفَرِ وَ اَلْحَضَرِ.
🔰امام سجاد (علیهالسلام) آن نمازهای نافلهی روز که از ایشان فوت میشد را شب قضاء میکردند و (به فرزندانشان) میفرمودند:
«فرزندانِ من! این کار (قضاء کردنِ نمازهای نافله) بر شما واجب نیست، اما من دوست دارم که اگر یکی از شما خود را به کار نیکی عادت داد، بر آن مداومت داشته باشد.»
ایشان، چه در سفر و چه در حضر، نماز (نافلهی) شب را ترک نمیکردند.
📚كشفالغمة، ج۲، ص۷۵
04- تربیت جنسی کودک در روایات اهل بیت(ع) 74-93.pdf
805.5K
تربیت جنسی کودک در روایات اهل بیت علیهم السلام
مقاله بخوانیم📣📣
✍چکیده✍
نوشتار پیش رو به موضوع بررسی اعتبار سندی و مفهوم سخنان اهل بیت (ع) در تربیت جنسی کودک پرداخته است. نویسنده قصد دارد در کنار بررسی اعتبار این روایات، توصیههایی را که از روایات به دست میآید، دستهبندی کرده و به گونهای عملی آنها را بیان نماید. با بررسی اجمالی جوامع حدیثی میتوان روایات بسیاری را در این مورد یافت که نکات بسیار مهمی را در این موضوع در خود جای داده است. این نکات میتواند راهگشای حرکت والدین و نیز مربیان در امر تربیت جنسی باشد. دوری از آمیزش در نزد کودک، جدا نمودن بستر کودک، جلوگیری از تماس بدنی با کودک، حفظ کودک از بوسیدن نامحرمان، جلوگیری از دیدن اندام او توسط دیگران از جمله مواردی است که در روایات به عنوان تربیت جنسی کودک میتوان مشاهده کرد. این مقاله، در کنار بررسی این موضوع، به مطالبی در تعریف تربیت و گونههای تربیت در مقطع کودکی پرداخته است.
➖کودک با دست خودش صدقه بدهد
🛑 أَخْبَرْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا ع أَنِّي أُصِبْتُ بِابْنَيْنِ وَ بَقِيَ لِي بُنَيٌّ صَغِيرٌ فَقَالَ تَصَدَّقْ عَنْهُ ثُمَّ قَالَ حِينَ حَضَرَ قِيَامِي مُرِ الصَّبِيَّ فَلْيَتَصَدَّقْ بِيَدِهِ بِالْكِسْرَةِ وَ الْقَبْضَةِ وَ الشَّيْءِ وَ إِنْ قَلَّ فَإِنَّ كُلَّ شَيْءٍ يُرَادُ بِهِ اللَّهُ وَ إِنْ قَلَّ بَعْدَ أَنْ تَصْدُقَ النِّيَّةُ فِيهِ عَظِيمٌ.
🔰راوی (مُحَمَّدِبْنِ عُمَرِبْنِ يَزِيد) گوید:
به امام رضا (علیه السلام) عرض کردم که دو پسر داشتم که از بین رفتند و یک پسر کوچک دیگر باقی مانده است.
امام ع فرمودند: از طرف او صدقه بدهد.
راوی میگوید زمانی که خواستم بروم امام فرمودند: به فرزندت امر کن به دست خودش صدقه بدهد، یک تکه نان یا یک مشت گندم هرچند کم باشد زیرا هر چیزی در راه خدا باشد هرچند کم، اگر نیت صادق باشد بزرگ است.
📚 الکافی، ج4، ص4.
➖رمز و راز پیروزی
🛑قَالَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع فِي خُطْبَتِهِ أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الذُّنُوبِ الَّتِي تُعَجِّلُ الْفَنَاءَ فَقَامَ إِلَيْهِ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ الْكَوَّاءِ الْيَشْكُرِيُ فَقَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ أَ وَ تَكُونُ ذُنُوبٌ تُعَجِّلُ الْفَنَاءَ فَقَالَ نَعَمْ وَيْلَكَ قَطِيعَةُ الرَّحِمِ إِنَّ أَهْلَ الْبَيْتِ لَيَجْتَمِعُونَ وَ يَتَوَاسَوْنَ وَ هُمْ فَجَرَةٌ فَيَرْزُقُهُمُ اللَّهُ وَ إِنَّ أَهْلَ الْبَيْتِ لَيَتَفَرَّقُونَ وَ يَقْطَعُ بَعْضُهُمْ بَعْضاً فَيَحْرِمُهُمُ اللَّهُ وَ هُمْ أَتْقِيَاءُ.
🔰امير المؤمنين عليه السّلام در خطبۀ خود فرمود:
از گناهانى به خدا پناه برم كه زود نابود كنند،عبد اللّه بن كوّاء خدمت آن حضرت برخاست و گفت:يا امير المؤمنين!آيا گناهانى هستند كه زود نابود كنند؟فرمود:آرى،واى بر تو،آن قطع رحم است،به راستى كه خاندانى(خانواده) باهم باشند و به هم كمك كنند و با اينكه بدكارند خداوند به آنها روزى مىدهد،و خاندانى كه از هم جدا هستند و با يكديگر قطع رحم مىكنند و خداوند آنها را از لطف خود محروم مىسازد با اينكه پرهيزكارند.
📚:الکافی ج۲ص۳۴۷
حديث ابتدای درس خارج
مقام معظم رهبری مدظله:
ابوقَتادة عن صفوانِ الجمّال قال: دَخَل المُعَلَّی بنُ خُنَیس علی ابی عبدالله«علیهالسلام» یُوَدِّعُهُ و قد اَرادَ سفراً.
جناب معلَّی از نزدیکان امام صادق«علیهالسلام» است، شاید به گمان ما از آن کسانی است که در تشکیلات پنهانِ سیاسیِ ائمه«علیهمالسلام» فعّال بوده است. به هر حال، عازم سفری بود، خدمت حضرت آمد تا خداحافظی کند، فَلَمّا وَدَّعََه، بعد از آن که با حضرت خداحافظی کرد، قال«علیهالسلام»: یا مُعَلَّی! إعزِز بِالله یُعزِزکَ؛ حضرت به او فرمودند: با ارتباط با خدا، با اتصال به خدا، خود را عزیز کن! خدای متعال هم تو را عزیز خواهد کرد. یعنی: احساس عزّت را از ارتباط با خدا ناشی بدان! از اینکه در راه خدا داری کار میکنی. عزّت، این است. اگر این کار را کردی، خدای متعال تو را عزیز خواهد کرد. ما اشتباهمان این است که عزّت را در جاهای دیگر سراغ میگیریم! عزّت را در مقام، در موقعیتهای اجتماعی، در موقعیتهای سیاسی، در خوبحرفزدن، در طوری با مردم رفتارکردن که آدم را احترام کنند! گاهی بعضیها حرفی در ملأ عام میزنند که معتقَد آنها نیست، میگویند: برای اینکه مردم خوششان بیاید! خوششان بیاید که چکار کنند؟ که ما را احترام کنند. بوسیلۀ این چیزها میخواهند عزّت بدست بیاورند. اشتباه ماها این است: عزّت را میخواهیم اما عزّت را در احترامِ این و آن، در ارتباط با این و آن، در ملاحظۀ بیوجهِ این و آن- بعضی از ملاحظات، موجّه است- در این چیزها دنبال میکنیم در حالی که «إنّ العزّةَ للّه و لرسولِه و للمؤمنین». کلّ عزت متعلق به خداست. مثل همۀ خزائنِ عالم وجود که پیش خداست، کلیدش دست خداست، «بِمَفاتِح العزِّ مِن عرشِک»، در بعضی از دعاها هست. عزیز آن کسی است که در راه خدا حرکت میکند. یک هدف الهی را در نظر گرفته، دنبال آن حرکت میکند. فرض بفرمایید جنابعالی تشخیص دادید که باید برای مردم حقایق و معارف دینی را تبیین کنید، احکام شریعت را برای مردم بیان کردن مقدماتی دارد، باید درس بخوانیم، زحمت بکشیم. وارد این راه شدیم، این راه، راه خداست. ما تشخیص دادیم که اینطور میتوانیم خدمت بکنیم. یکی هم طور دیگری میخواهد خدمت بکند، وارد آن راه میشود. برای این حرکتکردن در راه خدا، احساس عزّت کن! به این، خود را عزیز بدان! به حرفِ این و آن، خودت را بالا پائین ندان! إعزِز بالله، به سبب حرکت در جهت الهی، خودت را عزیز بدان! اگر این شد، آنوقت یُعزِزک الله. بعد البته معلَّی یک توضیحی از حضرت میخواهند، حضرت جوابی به او میدهند، که بعد عرض میکنیم. اجمالاً آنچه از این حدیث میتوان بعنوان درس زندگی یاد گرفت، این است. مهم این است که کارمان را کار خدائی و برای خدا انجام بدهیم. البته طلبهای که مشغول درس میشود با این هدف است که: عالم بشود، مردم را ارشاد کند، جامعه را پیش ببرد، به نیازهای علمی و دینی و خدائیِ جامعه برسد. طلبۀ امروز میبیند در بخش مهمی از نیازهای عمومیِ این جامعه حضورِ عالمِ دین ضروری است؛ در بانکداری، در احکام اقتصاد، در احکام کار، در ادارۀ جماعات، در قضاوت و امثال اینها، عالمِ دین لازم است و چون برای این نظامِ اسلامی، عالم دین لازم است، لذا وارد عالَم طلبگی میشود. خیلیها درسهای دانشگاه را هم گذراندند یا در اواسطش هستند، لکن بخاطر همین جهت، وارد راه خدا میشوند. این شد راهِ دین، راه خدا. لازم نیست انسان وقتی مطالعه میکند، بگوید: دو صفحه مطالعه میکنم قربةً الی الله؛ ممکن است اصلاً یادش هم نباشد اما راه، راه خداست. وقتی این شد، شما به همین، دلت را خوش کن! به همین که در راه خدا داری حرکت میکنی، دلخوش باش! احساس عزّت کن! این، توصیۀ این روایت است.
امالی شیخ طوسی ص ۳۰۴
📌هرگاه یاد امام #حسین علیه السلام افتادیم چکار کنیم که ثواب #زیارت ببریم؟
از حسین بن ثُوَیر نقل شده است:
من و یونس بن ظَبیان و مفضّل بن عمر و ابو سلمه سرّاج نزد امام #صادق علیهالسلام نشسته بودیم. از بین ما، یونس که از همه ما بزرگتر بود، سخن میگفت.
#یونس به امام صادق(ع) گفت:
فدایتان شوم، من خیلی یاد امام #حسین(ع) میافتم. در چنین حالتی چه بگویم؟
حضرت فرمود:
بگو:
«صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ»
این را سه بار تکرار کن؛ چراکه سلام، به ایشان میرسد، چه از #نزدیک و یا از #دور باشد.»
📚کلینی، الکافی، ج۴، ص۵۷۵.
نصیحت هایی که با طلا باید نوشت
گزیده ای از نصیحت های مهم
مرحوم آیت الله فاطمی نیا:
👈🏻عمده چیزی که برزخ را تاریک میکند، «حرف پشت سر مردم» است، غیبت، تهمت… یکی از چیزهایی که برزخ را روشن میکند، «گرهگشایی از کار مردم» است. برزخ را گناهان، تاریک میکنند، و از آن طرف اعمال خیر، باعث روشنایی عالم قبر و برزخ میشوند.
👈🏻خواهش میکنم حاضر جواب نباشید. من به جوانها میگویم دیر نمیشود، بعداً جواب بدهید.
کمی تأمل کنید.
حاضر جوابی بعضی وقتها آدم را محروم میکند.
همینطوری زود چیزی را نپرانید، تمرین کنید و یک ذره دیرتر جواب بدهید.
👈🏻مشاجرهها و نزاعها، نور باطن را خاموش میکند! بسیاری از بیحالیها و عدم نشاطها به جهت مشاجرات است! کم منزلی داریم که در آن پرخاش و تندی نباشد. روزی چندتا پرخاش باشد، برکات میرود و دیگر چیزی نمیماند! حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن،
چون کدورت آور است.
👈🏻نعمتی که انسان را از خدا غافل کند،
نقمت و عقاب است. از جمله، گریهی استدراجی است. حالِ گریه به او میدهند، که فکر کند آدم خوبی است! بعضی افراد هستند که در مجالس و هیئت گریه میکنند اما کارهایی از اینها سر میزند که سنگ را به گریه میاندازد!
مسکین گمان میکند خیلی حال خوبی دارد!
👈🏻در جامعهی ما تقوای لسانی خیلی کم است؛ بعضی از متدیّنین، اهل مسجد، اهل هیئت،
تقوای لسانی. را از دست دادهاند! گویا غیبت واجب است و
تهمت و افتراء مستحب! خدا میداند خیلی خطرناک است، توفیق سلب میشود، قلب تیره میشود، نشاط در عبادات موجود نیست.
👈🏻بگذارید جملهای کامل شود بعد ایراد بگیرید. بعد توی ذوق آدم ها بزنید. بعد سریع یک جواب حاضر آماده برایش پیدا کنید!!!
نمیدانم چرا اینطوری هستیم! در خواهر و برادری هم حاضر نیستیم حرف یکدیگر را تا آخر گوش کنیم. میگوییم وایسا،
شکر تو کلامت! خب شکر به چه درد میخورد؟ یا اگر از جملهای خوشش نیاید میپرد وسط حرف! بابا جان صبر کن تا حرف اون آدم تمام شود.
👈🏻خشم ما را بیچاره کرده است، نمیگذارد به جایی برسیم! هی دور خود میچرخیم، چرا که بداخلاقیم!
امام صادق علیهالسلام فرمود: «آدم بد اخلاق، معارف را پیدا نمیکند.»
آقای طباطبایی ره اگر بداخلاق بود، المیزان نمیتوانست بنویسد.
بد اخلاقی با معارف جور در نمیآید.
👈🏻ماها ولخرج نورانیت و نور هستیم؛ کاری میکنیم، نورانیتی حاصل میشود؛ راحت کاری میکنیم که میرود و جایش را به ظلمت میدهد.
شب بلند میشویم چندتا استغفار میگوییم و مشمول آیه
«ویستغفرون بالاسحار» میشویم اما صبح میگوییم
«حالا غیبت فلانی نباشد ها…» هیچی تمام شد و رفت
👈🏻تعجب میکنم از بعضیها!
👈🏻فرد در حالی که تصور دارد خبری است وارد روز قیامت میشود اما ناگهان تعجب میکند؛پس نمازها و عمرهها چه شد؟میگویند دل شکستی! ریا کردی! زهر زبان ریختی! جوان عزیز اگر میخواهی به جایی برسی از خانهتان شروع کن! اگر دل شکستی... آبروبردی... برو درستش کن. از خانه شروع کنید.
👈🏻اهل قسم نیستم ولی مجبورم، دلم میسوزد. خانمها،آقایان! بشنوید! به حضرت زهرا(سلام الله علیها) قسم
اگر لطیف نباشید چیزی گیرتان نمیآید، خودتان را معطل نکنید. هی اوقات تلخی راه میاندازد، عصبانی میشود، بعد هم میخواهد بشود زبدهالعارفین؛
یکبار این قسم را خوردم که تا لطیف نشوید چیزی گیرتان نمیآید.
👈🏻خسته شدم بس که گفتم این دین، دین کیفیت است نه کمیت! مقصودم این نیست که مستحبات را انجام ندهیم،آن بهجای خود اما باید با باطن به خدا رسید. هنوز باطن را اصلاح نکرده مرتب دعای کمیل میرود؛ هنوز بلد نیست در منزل با خانواده رفتار کند هرسال به عمره میرود! چه فایده؟ دین، مسخره که نیست!
👈🏻خدا گناه «آبرو بردن» را سخت میبخشد. امام باقر علیهالسلام فرمودند:«کسی که آبروی مردم را نریزد، خداوند از گناهان او صرفنظر خواهد کرد.» اغلب جهنمیها،جهنمی زبان هستند! فکرنکنید همه از دیوار مردم بالا میروند. یک مشت مقدس را میآورند جهنم به سبب اینکه آبرو میبردند! اسلام خواهان حفظ آبروی افراد است.
👈🏻خبرهای بد را هیچ وقت در خانه نگویید؛ تا به خانه میرسد، شما را به خدا قسم میدهم اینها را رعایت کنید؛ ضربههایی به خانواده زده میشود که جبران نمیشود. چیزهای پریشان کننده نگویید. به همسر و بچهها آرامش دهید.
💜💜💜💜💜💜💜
نمودار سیره حضرت زهرا .pdf
4.46M
نمودار تاریخ زندگانی و سیره حضرت #زهرا(س)
این نمودار برگرفته از کتاب خودم بود با نام تاریخ و سیره حضرت زهرا سلام الله
بعد از مطالعه فاتحه ای به روح مادرم بفرستید.
➖تاکید بر حفظ حقوق زن و فرزند ...
🛑عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ كُلَيْبٍ الصَّيْدَاوِيِّ قَالَ قَالَ لِي أَبُو الْحَسَنِ (صلوات الله علیه) إِذَا وَعَدْتُمُ الصِّبْيَانَ فَفُوا لَهُمْ فَإِنَّهُمْ يَرَوْنَ أَنَّكُمُ الَّذِينَ تَرْزُقُونَهُمْ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَيْسَ يَغْضَبُ لِشَيْءٍ كَغَضَبِهِ لِلنِّسَاءِ وَ الصِّبْيَانِ.
🔰كلَيب صَیداوی گوید امام کاظم (صلوات الله علیه) به من فرمود:
هنگامی که به فرزندانتان وعده دادید پس برای آنها وفا به خرج دهید؛ زیرا کودکان گمان می کنند شما روزی دهنده آنان هستید؛ همانا خداوند عز و جل به خاطر هیچ چیزی خشمگین نمی شود به مانند غضبش برای (پایمال کردن حقوق) زنان و کودکان.
📚:الكافي ج6ص50
امام كاظم عليه السلام:
إنّ خَواتيمَ أعمالِكُم قَضاءُ حَوائِجِ إخوانِكُم ، وَالإِحسانُ إلَيهِم ما قَدَرتُم ، و إلّا لَم يُقبَل مِنكُم عَمَلٌ. حِنُّوا عَلى إخوانِكُم، وَارحَموهُم تَلحَقوا بِنا
مُهرِ [تأييد] كارهاى شما، برآوردن نيازهاى برادرانتان است و نيكى كردن به آنان، تا آن جا كه مى توانيد، وگرنه، هيچ كارى از شما پذيرفته نمى شود. با برادرانتان مهربان باشيد و به آنان رحم كنيد تا به ما بپيونديد.
بحارالأنوار ج 75 ص 379
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تاثیرات خطرناک #پرخوری
برای لاغر شدن یا رژیم غذای عمل به این روایت کافی است.
قال رسول الله (ص):
يا علي خمسة تميت القلب:
كثرة الاكل و كثرة النوم و كثرة الكلام و كثرة الضحك و كثرة هم القلب.
یا #علی پنج چیز #قلب را می میراند:
۱- زیاد خوردن
۲- زیاد خوابیدن
۳- زیاد حرف زدن
۴- زیاد خندیدن و
۵- زیاد هم و غم در دل داشتن.
➖رحم کردن خداوند به خاطر فرزند ...
🛑: اِنَّ اللّهَ لَيَرحَمُ العَبدَ لِشِدَّةِ حُبِّهِ لِوَلَدِهِ ؛
🔰امام صادق عليه السلام فرمودند:
بدون ترديد ، خداوند بر بنده خود به خاطر شدّت محبّت به فرزندش ، رحم مى كند.
📚الكافى ج 6ص50
🌸 امام کاظم علیه السلام فرموده اند:
#رجب نام نهری است در بهشت؛ که از شیر، سفیدتر و از عسل، شیرین تر است.
هر کس یک روز از آن را روزه بدارد، خداوند از آن نهر به او بیاشامد.
📌زیست نامه امام باقر(ع)
⬅️ابوجعفر محمدبن علی(ع) فرزند امام سجاد(ع)
⬅️شهرت: امام #باقر(ع)
⬅️نام مادر: #فاطمه دختر امام حسن(ع)
⬅️متولد سال ۵۷
⬅️شهادت سال ۱۱۴
⬅️دارای هفت فرزند دختر و پسر
⬅️رسول خدا(ص) او را #باقرالعلوم به معنای #شکافنده_علم نامید یعنی کسی که #دين و #علم انبیاء را به خوبى می شکافت.
⬅️امام باقر(ع)، بسیار #صبور، اهل ذکر و تلاوت قرآن، #راستگوترین، #سخاوتمند، #خوشرفتار و #فداکارترین مردم عصر خویش بود.
⬅️به تعبیر ذهبی(م748ق):
«محمدبن علی از کسانی است که علم، عمل، آقایی، شرف، #وثاقت و متانت را در خود داشت و از همین رو شایسته #خلافت بود.»
📚کلینی، الکافی، ج1، ص469، ح2؛
📚شیخ مفید، الإرشاد، ج2، ص161؛
📚ابن شهرآشوب، مناقب آل ابیطالب، ج4، ص197.
📚شیخ صدوق، معانی الاخبار، ص65.
📚یعقوبی، التاریخ، ج2، ص230؛
📚ذهبی، سیر علام النبلاء، ج4، ص402.
➖بوسیدن دختربچه در این سنین ممنوع است❓
🛑عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: قَالَ إِذَا بَلَغَتِ الْجَارِيَةُ الْحُرَّةُ سِتَّ سِنِينَ فَلَا يَنْبَغِي لَكَ أَنْ تُقَبِّلَهَا.
🔰امام صادق علیه السلام :
هرگاه دختر نابالغ شش ساله شد، بوسیدن او برای تو (نامحرم) جایز نیست.
📚:الكافي ج5 ص533
📌سفارش های امام #باقر(ع) به شیعیان
◀️ای گروه شیعه؛ به سفارش های ما گوش فرا دهید؛
◀️در سخنان خود #راستگو باشید،
◀️به تعهدات خود نسبت به دوست و دشمن عمل کنید،
◀️با اموال خود #مساوات کنید،
◀️با قلب¬های خود #مهر بورزید،
◀️بر فقیران خود #انفاق کنید،
◀️در کار خویش #وحدت داشته باشید،
◀️بر هیچ کس #مکر و خیانت نکنید،
◀️پس از یقین به شک نیفتید،
◀️پس از اقدام به کاری از ترس آنرا رها نکنید،
◀️به هیچ یک از شیعیان نسبت ناروا ندهید،
◀️در دوستی با دیگران منطقی باشید،
◀️دشمن را دوست نداشته باشید و اعمال شما جز برای رضای خدا و پیامبر(ص) نباشد.»
📚قاضی نعمان مغربى، دعائم الاسلام، ج1، ص64؛
📚و ر.ک: کلینی، الکافی، ج2، ص173، ح12.
📌شریک #قتل دیگران نشویم
مراقب حرفهامون باشیم که چی می گیم.
امام #باقر(ع) فرمود:
روز رستاخيز شخصى در عرصه محشر حاضر مى شود و يك شيشه #خون به او مى دهند و مى گويند اين سهم تو از خون فلانى است؛ می گويد:
پروردگارا تو میدانى كه من خونى نريخته ام و مرا خودت قبض روح كردى،
خداوند مى فرمايد:
آرى، ولى آيا تو از فلانى فرزند فلان چنين و چنان نشنيدى؟
پس آن را بازگو كردى تا اين كه گفتارت به فلانى رسيد و او به سبب گفته هاى تو آن مرد را كشت و اين نصيب تو از خون او است.
📚برقی، محاسن، ج1، ص104.
➖ثواب مضاعف اعمال خیر در روز جمعه ...‼️
🛑 عَنْ هِشَامِ بْنِ الْحَکَمِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: فِی الرَّجُلِ یُرِیدُ أَنْ یَعْمَلَ شَیْئاً مِنَ الْخَیْرِ مِثْلَ الصَّدَقَةِ وَ الصَّوْمِ وَ نَحْوَ هَذَا قَالَ یُسْتَحَبُّ أَنْ یَکُونَ ذَلِکَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ فَإِنَّ الْعَمَلَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ
یُضَاعَفُ.
🔰هشام بن حکم درباره کسی که میخواهد کار خیری مانند صدقه ، روزه و مانند آنها انجام بدهد ، از امام صادق علیه السّلام این چنین نقل میکند: مستحب است در روز جمعه باشد ؛ چرا که کار نیک در روز جمعه ، به صورت مضاعف ثواب دارد.
📚:الخصال للشيخ الصدوق ج ۲ ص ۳۹۳
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
کوری چشم ملحد و کافر
مست مستم ز دُردی طاهر
عاشقانه به روی لب دارم:
یا امام محمد باقر
فرارسیدن ماه رجب المرجب
و میلاد سراسر نور #امام_النخب
بر شما مبارک باد🌱
✍ دستورات عارف کامل مرحوم آیةالله سیدعلیقاضی به شاگردانشان در ماههای
رجب، شعبان و رمضان
#ماه_رجب