هدایت شده از 《یادداشت های فقهی_اجتهادی یک طلبه》
﷽
1️⃣ نقد اول: انتقاد از حرکت یک سویه صدا و سیما
🔸 با وجود اینکه طیف های متعددی از کنشگران وحدت در بین علما و نهادهای حوزوی فعالیت دارند، جای تعجب است که چرا صدا و سیما هر ساله فقط از یک طیف خاص که گرایش های سیاسی مشترکی با برخی از مسئولین رده بالای صدا و سیما دارند دعوت می شوند.
♦️ بر اساس دیدگاه های امام خامنه ای، اندیشه علمایی مثل علامه امینی در الغدیر، علامه شرف الدین در المراجعات و ... از اسباب مهم وحدت شیعه و اهل سنت است. چرا از نهادهایی حوزوی که مروج این آثار هستند، هیچ دعوتی در صدا و سیما صورت نمی گیرد؟ چرا تریبون در یک طیف خاص منحصر است؟
#وحدت
#جهاد_تبیین
#تبلیغ_هجومی
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
هدایت شده از 《یادداشت های فقهی_اجتهادی یک طلبه》
﷽
2️⃣ نقد دوم: مفهوم بدیهی وحدت و تاکید بر اشتراکات و تعامل عملی در حوزه های مشترک
جناب آقای کمیلی در چند جای برنامه اقدام به تبیین مفهوم وحدت _ بعضا از دیدگاه امام خامنه ای _ نمود. از دید ایشان اصل وحدت امری بدیهی، فطری بوده. علمای بزرگی همانند مرحوم بروجردی و امام خمینی داعیه دارن این حرکت هستند.
از دیدگاه ایشان باید وارد فاز عملیاتی وحدت شد. او از نشست ها و همایش های صوری وحدت انتقاد کرد.
عدم ارتباط اندیشمندان حوزوی با علما و متخصصین سایر کشور ها، از دیگر نقاط ضعف موجود در حوزه وحدت شیعه و اهل سنت و دنیای اسلام است.
ایشان وحدت را تاکید بر مشترکات تفسیر نمود و یکی شدن در اعتقادات را از حوزه وحدت خارج نمود.
تعامل و هم افزایی عملی در مشترکات _ همانند فعالیت های اقتصادی ایران و ترکیه و ارتباط با عربستان _ را امری جدای از اختلافات اعتقادی معرفی نمود.
✍️ موارد مطرح شده در فوق از دیدگاه ما نیز صحیح است و ما از این نوع تحلیل ها استقبال می کنیم.
#وحدت
#جهاد_تبیین
#تبلیغ_هجومی
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
هدایت شده از 《یادداشت های فقهی_اجتهادی یک طلبه》
﷽
3️⃣ نقد سوم: تلقی نادرست از لایه های فکری و معرفتی مراحل انقلاب اسلامی
✍️ حجت الاسلام تقی زاده در تبیین حقیقت وحدت با طرح مفهوم امت ابراهیم و اجتماع امت حول «اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت» سخن از آئین حق گرای ابراهیم علیه السلام به میان آورد.
از دیدگاه ایشان امام خمینی عناوین فرقه ای شیعه و سنی را تغییر داد و به جای آن سخن از اسلام ناب محمدی (ص) و اسلام آمریکایی نمود. مستکبر و مستضعف به جای مفهوم سنی و شیعه را مطرح نمود.
از دیدگاه ایشان، حقیقت وحدت، رسیدن به همین آئین ابراهیمی و امت واحده است. در این امت واحده مرزبندی مذهبی شیعه و سنی رنگ می بازد.
ما باید دنبال دین توحیدی باشیم در این دین توحیدی مرزبندی مذهبی و عقاید فرقه ای را باید کنار بگذاریم!
✍️درباره مطالب فوق توجه به چند نکته زیر ضروری است:
یک: انقلاب اسلامی در منظومه فکری امامین انقلاب، دارای چند لایه اعتقادی و فکری است:
لایه اول و قلب این انقلاب مبانی فکری شیعه برخواسته از غدیر است. تمام عقاید، فقه سیاسی، اخلاق و ... ریشه در این اعتقاد دارد.
لایه بعدی این انقلاب تاکید بر مشترکات با مسلمانان است. ما با مسلمین و فرق دیگر در اصل توحید، نبوت، قرآن و ... اشتراکات فراوانی داریم. تاکید و تعامل در اشتراکات و پرهیز از تنازع و اختلاف در اختلافات راهکار تحقق امت متحد مقابل کفار و مستکبرین است.
لایه بعدی انقلاب اسلامی حمایت از مستضعفین در تمام عالم_چه مسلمان و مسیحی و ... _ است. این لایه نیز تاکید بر حقوق فطری انسان ها، تاکید بر کرامت الهی و انسانی بشر، نفی ظلم و غارت و استکبار و ... است. انقلاب اسلامی می تواند با تاکید بر این مشترکات عقلی و فطری میان تمام ادیان و انسان ها مقابل کفر و شرک و استکبار موضع گیری کند.
دقت کنید؛ این لایه ها با ادبیات متفاوتی از سوی امامین انقلاب تبیین شده و از حیث اعتقادی هیچ تنافی و تعارضی با یکدیگر ندارد.
خطای راهبردی برخی کنشگران وحدت احساس تضاد میان این لایه ها است. همین امر باعث شده است که آنها سخن از کنار گذاشتن لایه اعتقادی اول کنند و بگویند در امت جهانی و امت ابراهیمی هیچ مرز مذهبی وجود ندارد!!
این خطای آشکار باعث شده است برخی از کلیدی ترین عقاید شیعه را امری تاریخی تلقی کرده و هر نوع تاکید بر آن را تحجر و در تاریخ ماندن تلقی کنند.
این خطای آشکار در ادامه باعث التقاط و غلطیدن در دامن سکولاریزم خواهد شد. اندیشه عبور از عقاید محکم امامت شیعه و کمرنگ کردن آن، سرنوشتی همانند انحرافات سازمان مجاهدین، جریان های انحرافی قرآنیون خواهد داشت.
دو: نظریه فقه سیاسی اسلام و کلان قاعده فقهی «الاسلام هو الحکومة» که توسط امام خمینی مطرح شد، هم اکنون در حوزه های علمیه توسط استاد عزیزم آیة الله فاضل لنکرانی مورد بحث قرار گرفته. تمام ادله، حدود و ثغور و مجرای این قاعده بر اساس فقه جواهری مبتنی بر آیات و روایات تبیین شده است.
به جای تحلیل های بدون پشتوانه فقهی نسبت به دیدگاه های امام، تلاش کنیم اندیشه های آن حکیم فقیه ایستاده بر قله را صحیح دریافت کنیم.
#وحدت
#جهاد_تبیین
#تبلیغ_هجومی
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
هدایت شده از 《یادداشت های فقهی_اجتهادی یک طلبه》
﷽
4️⃣ نقد چهارم: تفسیر غلط از جریان تحجر و افتادن در دامن التقاط
✍️ حجت الاسلام تقی زاده و آقای کمیلی در تبیین موانع وحدت، یکی از مهم ترین موانع را تحجر در بدنه حوزه معرفی کردند. و راه برون رفت از این مانع را تغییر نگاه حوزه های علمیه از دین را مطرح کردند و یکی از مهم ترین راهکارهای تغییر نگاه غلط حوزه(به زعم گوینده محترم) تاکید بر محوریت صرف قرآن در فهم حقایق دینی و گذر از فهم دین با روایات معرفی کردند و از دید ایشان«منهای قرآن امر دیگری در فهم نباید[معیار] قرار بگیرد!».
✍️می گوییم:
یک: جریان تحجر در حوزه امری غیر قابل انکار است. ویژگی های اصلی این جریان نفی نگاه جهانی، جاودانه و جدید به گزاره های فقهی و اعتقادی است. این جریان قدرت فهم صحیح گزاره های دینی را به دلیل عدم معرفت کافی از مبانی اسلامی ندارد.
ب: امامین انقلاب برای گذر از این مانع بحث تحول در حوزه با محوریت فقه جواهری و تحکیم عقاید شیعه با محوریت فلسفه وحکمت اسلامی را مطرح کرده اند.
ج: از مسلم ترین مبانی اجتهادی و معرفتی امامین انقلاب برای مدیریت مسائل فردی، اجتماعی، نظام سازی و بالاتر شکل گیری امت واحد اسلامی محوریت ثقلین با متد فهم فقه جواهری از آن است. در این روش فهم، قرآن از سنت معصومین علیهم السلام جدا نمی شود. هر نوع گسست بین این دو گمراهی و التقاط خواهد بود.
د: تاکید مدعیان وحدت برای انحصار فهم دین در قرآن، خود مهم ترین عامل التقاط و تحجر است چرا که دوری از سنت معصومین علیهم السلام و تاریخمند کردن گزاره های مرتبط با عقاید شیعه و دستورات ائمه علیهم السلام، مقدمه نفی توحید در تشریع و غلطیدن در دامن لیبرالیزم خواهد بود. لیبرالیزم نیز خود سنگی بزرگ در مقابل تحقق حکومت مهدوی حول توحید و نفی طاغوت است.
تلقی و فهم شما از امت واحده ابراهیمی، چه تفاوتی با مدینه فاضله مدعیان غرب گرا و پلورالیست ها دارد؟
#وحدت
#جهاد_تبیین
#تبلیغ_هجومی
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓آیا در ادبیات قرآن کریم تاکید بر عنصر مذهب به شدت کمرنگ است؟
⬅️ این سخن قطعا نادرست است. چرا که در قرآن اصلا و ابدا هیچ سخنی از عنصر مذهب وجود ندارد تا بخواهد تاکید بر آن کمرنگ یا پررنگ باشد.
نه فقط در قرآن کریم بلکه حتی پس از گذشت یک قرن از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم هم هنوز اصطلاح "مذهب" به معنایی که برای ما شناخته شده است در میان مسلمانان چیز معهودی نبوده.
⭕ بله درست است هر چه بوده فقط و فقط سخن از دین کامل و اسلام مرضی پروردگار عالم بوده.
❌ اما مشکل این شیخ و همفکرانش این است که نمیفهمند که رکن رکین دین حق و آن چیزی که عامل حقانیت یک دین و بطلان هر چیزی غیر آن است خود حجت خدا است.
به دیگر سخن، چیزی که این شیخ به غلط آن را یک مذهب در عرض دیگر مذاهب میداند در حقیقت، خودِ خود دین حق است و هر چیزی غیر از آن گمراهی است.
از همین رو است که امام خمینی رضوان الله تعالی علیه میفرمایند:
"آن مساله(امامت) مسئلهای است که اگر او را کسی قبول نداشته باشد اگر آن ولایت کلی را قبول نداشته باشد، اگر تمام نمازها را مطابق با همین قواعد اسلامی شیعه هم بجا بیاورید باطل است، این غیر حکومت است آن در عرض اینها نیست، آن از اصول مذهب است، آنی است که اعتقاد به او لازم است و از اصول مذهب است."*
اگر تشیع هم مانند سایر مذاهب فقهی و کلامی بود ( همگی برآمده از اجتهادات بشری هستند) بدیهی است که ایمان آوردن/نیاوردن به امام مذهب نباید نقشی در پذیرش/عدم پذیرش اعمال داشته باشد؛ چرا که امام مذهب چیزی بیش از یک طریق برای رسیدن به فتوای درست نیست.
*http://emam.com/-/jGYUA5
May 11
27.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انصاف این است که هنگام نقد نکات مثبت هم بیان شود.
اگر بخواهم به بخش طلایی این گفتگو اشاره کنم بی شک همین کلیپ است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
و آغاز این بخش که از مصادیقی سخن میگوید که براگیزانندهی حساسیت مذهبی نیست و در عین حال زمینهی بسیار مناسبی برای همکاری فراهم میآورد.
و اشاره به بهترین مثال آن که مبارزه با استعمار است.
اما تاسف اینجاست که همین آقا در همین برنامه با مغالطهای آشکار همهی این حرفهای زیبا را زیر پا میگذارد.
برای نمونه به شکل شنیعی به منتقدان خود تهمت میزند که این افراد علمای بزرگ شیعه را بددین و بداعتقاد میدانند.
جناب آقای کمیلی! واقعا از کجا به این نتیجه رسیدید؟
کجا رفت قاعده طلایی "نعذر بعضنا فی ما اختلفنا"
نمیگویم: "احتمال بدهید که ما منتقد اصل وحدت نیستیم بلکه منتقد برخی افکار و اعمال شما و همفکرانتان هستیم"
چون مطمئن هستم که شما بهتر از هر کس دیگری بر این امر واقف هستید.
با شناختی که از شما دارم نهایت چیزی که میتوانم به شما بگویم این است که: لااقل ویترین وحدت طلب بودن را حفظ کنید
خاطرم هست یک بار که در اینستاگرام به یکی از شبهات اعتقادی مهدی مسائلی پاسخ داده بودم، ایشان آمد و برایم اینطور کامنت گذاشت: شما مشکلت با رهبری است ولی چون جرات نقد آقا را نداری یا صلاح نمیدانی ما را نقد میکنی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ | رژیمِ رفتنی
✏️ رهبر انقلاب، در دیدار اخیر: رژیم غاصب، رفتنی است.
💗 امروز نهضت فلسطین از همیشهی این هفتاد هشتاد سال سرحالتر است.
🌷 مشاهده میکنید که امروز جوانان فلسطینی و نهضت فلسطینی، نهضت ضدّ غصب، ضدّ ظلم، ضدّ صهیونیسم از همیشه بانشاطتر، سرحالتر و آمادهتر است و انشاءالله این نهضت به نتیجه خواهد رسید. ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
#طوفان_الأقصى
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از حامد کاشانی
امروز یکی از عریانترین مصادیق دشمنی با خدا، دین، مسلمانان و بلکه انسانیت، رژیم غاصب صهیونیستی است.
کمی شرافت یا حُرّیّت، برای درک این مطلب، کافیست و تخصص چندانی نمیخواهد.
دریغ و درد اگر جوامع اسلامی، حتی در این حداقل هم توافق نکنند و در دفاع از مردم فلسطین، متحد نباشند.
هدایت شده از جواد ابوالقاسمی
♦️آیت الله بهجت(ره): از اذیت یک پشه فریاد میزنیم، اما از باریدن موشک بر سر مؤمنین ناراحت نمیشویم و سر و صدا نمیکنیم!
هدایت شده از بر ساحل عبقات
👌 مطالب مهم و قابل تأمل مرحوم آیت الله مصباح یزدی رحمة الله علیه در موضوع وحدت و بیان حقایق در مقدمهی کتاب "رساترین دادخواهی و روشنگری "
...در طول این سالها بارها این شوق در دلم جوشش مییافت که در این محفل، جان و دل را با کلمات بانوی دو عالم و نور دیدهی رسول خاتم صلّی الله علیه وآله وسلّم، حضرت زهرا سلام الله علیها صفا و جلا دهم و در راه حبّ حضرتش عرض ارادتی کنم؛ اما خلجان این اندیشه که مبادا طرح گلایهها و سوزهای دل صدیقه طاهره سلام الله علیها موجب حساسیت برادران اهلسنّت و احیانا عامل اختلاف بیشتر گردد مانع این امر مهم میشد.
تا اینکه در سال جاری اتفاقی مبارک، برگ جدیدی را در ذهنم ورق زد. خطبهی شریف حضرت زهرا سلام الله علیها با تأیید مراجع عظام حفظم الله به ثبت رسید و با شمارگان بالا چاپ و منتشر شد.
این بار با خود اندیشیدم که آیا به رغم انتشار این خطبه در سطح عموم، خودداری از شرح و بیان آن گوهر ناب، توجیه معقولی دارد؟
به راستی وحدت مطلوب چگونه تحقّق مییابد؟ آیا رواست که انبوهی از حقایق مکتوم بماند و چه بسا با گذشتِ زمان، گرد و غبارِ انکار، حجاب آن شود؟ آیا صواب این نیست که مسائل علمی و تحقیقی، به دور از تعصبات و با انگیزهی یافتن نور حقیقت بیان شود؟ مگر نه این است که حقیقت، وفادارترین پاسبان آیینِ اسلام و اهداف عالی آن است و باید تنها گم شدهی محافل علمی باشد تا دستهای نورانی محقّقان صادق، راه بلدِ امینِ گرفتاران دریای شبهات باشند؟
حقیقت این است که یکی از برکات انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، زنده شدن نام حضرت زهرا سلام الله علیها در جامعهی ما بود.....
🖌محمد تقی مصباح یزدی
رمضان المبارک ۱۴۳۱ ق
۱۳۸۹/۵/۲۲
@mir_hamedhoseyn_110
هدایت شده از اخبار مقاومت اسلامی
برای شرکت در پویش #حریفت-منم اعلام آمادگی مبارزه با اسرائیل نام و نام خانوادگی خود را به شماره ۳۰۰۰۲۱۲ ارسال کنید #عاشق مبارزه با اسرائیل #لطفا نشر دهید
#اخبار_مقاومت_اسلامی
@akh_moq_is
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این دو خواهر و برادر در حملات صهیونیست ها یتیم شدن و با پای خودشون رفتن بیمارستان
داداش همه جوره هوای خواهرشو داره
آه از مظلومیت این ملت داغدار