eitaa logo
کریمی- بیان احکام
1.5هزار دنبال‌کننده
214 عکس
62 ویدیو
17 فایل
حجت‌الاسلام علیرضا کریمی، عضو دفتر استفتائات آیت‌الله خامنه‌ای و نماینده آیت‌الله سیستانی +9821-64412000 +9825-37741415 اینستاگرام، تلگرام، بله و ایتا: karimi_bayan_ahkam مدیریت کانال با ادمین است.
مشاهده در ایتا
دانلود
فطریۀ مهمان شب #عید_فطر #فطریه #زکات_فطره
کارت به کارت کردن #فطریه برای فقیر #عید_فطر #زکات_فطره
آنچه گفته شد مربوط به کسی است که را کنار گذاشته و در این مطلب اختلافی بین فقها نیست؛ اما اگر فطریه را کنار نگذاشته طبق نظر آیت‌الله می‌تواند به نیت پراخت فطریه، پول را به حساب فقیر واریز کند.
انتقال #فطریه به خارج از شهر سکونت #عید_فطر #زکات_فطره
اما اگر مکلف را به خارج از شهرش برده و به مستحق رسانده كافی است و نیاز به پرداخت مجدّد زکات فطره نیست.
✅ یکی از شروط واجب شدن #زکات_فطره 📝 #فطریه یا همان "زکات فطره" بر کسی واجب است که از نظر شرعی غنی باشد؛ یعنی به اندازۀ تأمین هزینه‌های سالیانه‌اش در حد شأن خودش درآمد دارد و دخل و خرجش نسبت به یک سال با هم هماهنگ است؛ حال یا این فرد پول نقد دارد و می‌تواند هزینه‌ها را تأمین کند یا اینکه توانایی کار دارد و با حقوقش می‌تواند هزینه‌ها را تأمین کند. این، بر خلاف کفاره است. یعنی در پرداخت #کفاره غنی بودن شرط نیست. #عید_فطر
جنس و مقدار فطریه فطریه برای هر نفر یک صاع (سه کیلو گرم) غذای معمول شهرش یا قیمت آن است و بنا بر نظر مکلف می‌تواند یک صاع از غلات چهارگانه (گندم، جو، خرما، کشمش) یا قیمت آن، حتی اگر غذای معمول شهرش هم نباشد، به عنوان فطریه بدهد. ولی بنا بر نظر آیت‌الله احتیاط لازم آن است كه از غذاهایی كه در شهرش معمول نیست، ندهد؛ هرچند از غلات چهارگانه باشد.
هدایت شده از کریمی- بیان احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جمع‌بندی مطالبی که تا کنون پیرامون استهلال و ثابت شدن اولِ ماه بیان شد. منشأ اختلافات مراجع در اعلام اول ماه، سیاسی نیست و ناشی از اختلاف فتواست.
✅ زمان پرداخت فطریه افرادی که نماز عید را می‌خوانند، قبل از خواندن نماز و افرادی که نماز نمی‌خوانند، قبل از ظهر روز عید، یا باید زکات فطره را از مال خود جدا کرده باشند یا اینکه آن را پرداخت کرده باشند. یادآوری می‌شود که اگر مقداری از مال به نیت #زکات کنار گذاشته شود، از ملک انسان خارج می‌شود و دیگر انسان نمی‌تواند در آن تصرف کند و آن را با مال دیگری جابجا کند. #فطریه #زکات_فطره #عید_فطر
✅ فطریۀ سادات و غیر سادات سادات، زکات فطره را می‌توانند به هر کسی بدهند؛ اما غیر سادات نمی‌توانند به سادات فطریه بدهند. ملاک هم در این مسئله، خود گیرنده فطریه و خود پردازندۀ فطریه است نه نان‌خوران آنان. بنابراین اگر کسی سید نباشد ولی نان‌خوران او سید باشند، می‌تواند از سید یا غیر سید فطریه دریافت کند. #فطریه #عید_فطر #زکات_فطره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ وظایف زن نسبت به شوهرش (بخش دوم) ج) زن باید برای همسرش 《مُنَفِّرات》 را از بین ببرد؛ #منفرات، یعنی کارهایی که باعث می‌شود شوهر از همسرش فاصله بگیرد. منفرات انواع مختلفی دارد: مثلاً یکی از انواع منفرات، منفرات پوششی است. مثلا اگر زن بداند که همسرش از لباس ژولیده یا حتی لباسی با یک رنگ خاص، متنفر است و چنین لباسی باعث دوری مرد از زن می‌شود، نباید چنین لباسی به تن کند. گاهی هم منفرات، گفتاری و رفتاری است. اگر نوع صحبت کردن زن طوری باشد که شوهرش را از خودش بِراند، این هم خودش یک منفّر است و زن باید از این نحو صحبت کردن پرهیز کند. گاهی مرد از یک نوع عطر متنفر است؛ در این صورت زن نباید این عطر را استعمال کند. پس زن باید ببیند که چه چیزهایی و چه کارهایی باعث دور شدن شوهرش از او می‌شود و از آن‌ها اجتناب کند. د) اگر مرد از همسرش درخواست آرایش کند، لازم است که زن این خواسته را پاسخ مثبت دهد. ه) اگر روزه‌های مستحبی یا انجام برخی عبادات مستحبی مانع از آن می‌شود که زن بتواند خواسته‌های شوهرش را برآورده کند، زن نباید این اعمال مستحبی را انجام دهد. فرموده‌اند جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است. باید به این نکته توجه کرد که آنچه باعث نزدیک شدن ما به خدا می‌شود انجام وظایف الهی‌ای است که بر عهده داریم.
✅ نظر آیت‌الله #خامنه‌ای دربارۀ سجده کردن افراد معذور #سجده #نماز
در فقه در ۳ باب، مسئلۀ مطرح است: الف) معاوضات و داد و ستدها: اگر دو کالای همجنس با کیل یا وزن، خرید و فروش شوند و یکی زیاده بر دیگری باشد، ربای در معامله صورت گرفته است؛ هم کار حرام انجام شده و هم معامله باطل است. ب) ربای در قرض: در قرض انسان مالی یا کالایی را به دیگری تملیک می‌کند و قرض گیرنده باید همان کالا یا مثل آن (اگر کالا مثل و نمونه دارد) یا ارزش و قیمت آن (اگر کالا مثل و نمونه ندارد) را برگرداند. حال اگر قرض‌دهنده در موقعی که قرض می‌دهد، شرط کند قرض‌گیرنده بیش از آنچه قرض گرفته، برگرداند، هم قرض‌دهنده و هم قرض‌گیرنده مرتکب کار حرام شدند و آن زیاده‌ای که قرض‌دهنده دریافت می‌کند، از مصادیق روشن لقمۀ حرام و «سُحت» است. ج) وقتی از کسی طلبکار می‌شویم و ذمّۀ او به ما مشغول می‌شود و بدهکار در پرداخت بدهی تأخیر انداخت، طلبکار حق ندارد بخاطر تأخیر، بدهکار را ملزم به اضافه پرداخت کند. اگر طلبکار چنین کاری کند، مرتکب حرام شده و اضافه‌ای که گرفته از مصادیق روشن لقمۀ حرام و «سُحت» است. چند نکته: ۱- کوتاهی در پرداخت بدهی، قطعاً حرام است. بدهکار باید در وقت مقرر بدهی را پرداخت کند. ۲- اگر بدهکار واقعاً توانایی پرداخت بدهی خود را ندارد و مازاد بر ضروریات زندگی خود، چیز دیگری ندارد که بابت بدهی پرداخت کند، طلبکار حق ندارد بدهکار را تحت فشار قرار دهد و مثلاً او را مجبور کند که خانۀ خود را بفروشد. ۳- در مورد دیرکردی که بانک‌ها می‌گیرند، قبلاً در همین کانال توضیح داده شده‌است که برای یادآوری، آن پست را سنجاق می‌کنیم.
شیر دادنی که علت محرم شدن است، هشت شرط دارد ... #احکام_شیر_دادن
توضیح شرط پنجم: اگر زن شیردهی را طلاق دهند، بعد شوهر دیگری کند و از او آبستن شود و تا موقع زائیدن، شیری که از شوهر اوّل داشته باقی باشد، و مثلاً هشت دفعه پیش از زائیدن از شیر شوهر اوّل، و هفت دفعه بعد از زائیدن از شیر شوهر دوّم، به بچه‌ای بدهد، آن بچه به کسی محرم نمی‌شود.
✅ مقدار شیری که موجب محرم شدن است ...
۱- اگر زنی یک شبانه‌روز به بچه شیر بدهد، طوری که غذا یا شیر زن دیگر (حتی مادرش) را نخورد، کافی است. ولی اگر آب کم یا دارو، یا غذای کمی بخورد طوری که نگویند در این بین غذا خورده اشکال ندارد. آیت‌الله در این مورد می‌فرمایند: و باید در طول شبانه‌روز بطور مرتب در موقع احتیاج، یا تمایل، شیر خورده باشد و از او دریغ نشده باشد، بلکه ـ بنا بر احتیاط واجب ـ باید اوّل شبانه‌روز را وقتی حساب کنند که بچه گرسنه باشد و آخر آن وقتی که سیر باشد. ۲- ۱۵ مرتبه بچه از خانمی شیر بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد، ولی خوردن غذا در میان آن‌ها ضرر ندارد و فاصلۀ زمانی میان ۱۵ بار نیز ضرری ندارد و باید در هر دفعه شیر کامل بخورد به این معنی که گرسنه باشد و تا سیر شدن کامل بدون فاصله شیر بخورد، ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند یا کمی صبر کند، طوری که از ابتدای پستان در دهان گرفتن تا زمان سیر شدن، یک دفعه حساب شود، اشکال ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شرایط واجب شدن #حج حج بر کسانی واجب است که علاوه بر عاقل و بالغ بودن، #مستطیع هم باشند. #استطاعت، یعنی راه باز باشد؛ راه امن باشد؛ مکلف هزینه ضروریات زندگی و رفت‌وبرگشت از #مکه را داشته باشد؛ وقتی از مکه برمی‌گردد در زندگی دچار سختی نشود و زندگی‌اش رو به راه باشد (رجوع به کفایت) اگر کسی مستطیع باشد واجب است در طول عمرش یک بار فریضه حج را انجام دهد. #احکام_حج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ آیا با توجه به تصور عدم امنیت در حج، باز هم کسی مستطیع می‌شود؟ حُکم کلی این است که اگر کسی احتمال عُقَلایی بدهد که این سفر برایش خطرناک است و این احتمال، قابل توجه عُقَلا باشد، حج بر او واجب نیست. اما چون مسئولین مربوطه در کشورمان جوانب مسئله را بررسی می‌کنند و در صورتی که خطری متوجه حجاج باشد، مومنین را به حج اعزام نمی‌کنند و در زمان حاضر با برآورد همه نکات، مشغول عملیاتی کردن امور حج هستند، پس دیگر احتمال عُقَلایی ضرر مطرح نیست. #احکام_حج #حج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ توضیح بیشتری در مورد #استطاعت مالی برای #حج دارا بودن هزینه ضروریات زندگی و رو‌به‌راه بودن زندگی پس از ّبازگشت
✅ توضیح بیشتری در مورد مالی برای اگر کسی مقداری مال داشته باشد که برای مصارف کافی باشد، ولی این مال وسیله کسب و امرار معاش خود و خانواده‌اش باشد و قدرت امرار معاش از راه دیگری که مناسب شأنش باشد نداشته باشد، حج بر او واجب نیست. همچنین جهت انجام حج واجب نیست مکلف اموالی را که در ضروریات زندگی به آنها نیاز دارد و نیز سایر اموال مورد نیاز را (به مقداری که مناسب شأنش باشد نه بیش از آن) بفروشد. پس واجب نیست خانه مسکونی، لباسهایی که برای زینت دارد، و لوازم منزل را ـ در صورتی که اموال مذکور مناسب شأنش باشد ـ بفروشد؛ و همچنین واجب نیست ابزارهای کار خود را که به وسیله آن‌ها امرار معاش می‌کند بفروشد، و مانند آن همچون کتابهایی که برای تحصیل اهل علم لازم است. و خلاصه: اگر کسی بیش از مقداری که به آن احتیاج دارد در زندگیش مالی نداشته باشد و مصرف نمودن آن در حج موجب عسر و حرج برای او باشد، مستطیع نخواهد بود. ضمنا کسی است که پس از بازگشت بتواند هزینه زندگی خود و خانواده‌اش را تأمین نماید، به نحوی که احتیاج به کمک گرفتن از دیگران نباشد و در حرج و مشقت هم قرار نگیرد . پس باید حال مکلّف طوری باشد که ترس از فقر و تنگدستی خود و خانواده‌اش ـ به علت رفتن به حج و یا مصرف نمودن پولش در راه حج_ نداشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شرکت در و 📝 طبق نظر آیت‌الله در نماز جماعت، اقتدا به برای حفظ اسلامی اشکالی ندارد و نماز صحیح است. 📝 آیت‌الله نیز خروج از (مسجدالنبی و مسجدالحرام) را در زمان نماز مناسب نمی‌دانند و شرکت در نماز جماعت آنها را بی‌اشکال می‌دانند، اما می‌فرمایند باید شخص حمد و سوره را خودش بطور آهسته بخواند؛ بنابراین نمازش فراداست و فقط همخوانی صورت می‌گیرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ با توجه به حفظ ، و ائمه در قبرستان چگونه باید باشد؟ 🔴 ما موظف هستیم و عِرض خود را حفظ کنیم. 📝 دین اجازه نمی‌دهد کاری کنیم که موجب می‌شود ما مورد بی‌احترامی و هتک دیگران قرار بگیریم؛ هر چند این کار از نظر شرعی مشروع و مستحب باشد. ⚠️ توجه شود در اینجا منظورمان کارهای واجب نیست و صحبت بر سر مستحبات است.