eitaa logo
کریمی- بیان احکام
1.4هزار دنبال‌کننده
216 عکس
62 ویدیو
17 فایل
حجت‌الاسلام علیرضا کریمی، عضو دفتر استفتائات آیت‌الله خامنه‌ای و نماینده آیت‌الله سیستانی +9821-64412000 +9825-37741415 اینستاگرام، تلگرام، بله و ایتا: karimi_bayan_ahkam مدیریت کانال با ادمین است.
مشاهده در ایتا
دانلود
✅ حکم مال گمشدۀ نشان‌دار
اهمیت یادگیری احکام در بیان احادیث (۲)
✅ اهمیت یادگیری احکام در بیان احادیث (۳) رسول اکرم (صلی‌الله‌عليه‌وآله): «من از مسلمانی که هفته‌‌ای یک روز را برای آشنایی با امر دینش و پرسش از (معارف و احكام) دینش اختصاص نمی‌‌دهد، منزجر و بیزارم.» المحاسن، فصل مصابیح الظلم، باب 13، ص225، ح149.
✅ اهمیت یادگیری احکام در بیان احادیث (4) امام صادق (علیه‌السلام): «كسی كه بدون علم و آگاهی اعمالش را انجام دهد، مانند فردی است که به سمت سرابی در بیابان حركت كند؛ لذا هر چه تندتر برود از مقصدش دورتر می‌‌شود.» امالی ‌شیخ مفید، مجلس 5، ص 42، ح 11.
اهمیت یادگیری احکام در بیان احادیث (۵) امام صادق (علیه‌السلام): «... خداوند #روز_قیامت از كسی كه به تكلیف خود عمل نكرده، می‌‌پرسد: آیا تكلیف خود را می‌‌دانستی؟ اگر بگوید می‌‌دانستم، به او خطاب می‌‌شود چرا به آنچه می‌‌دانستی عمل نكردی؟ و اگر بگوید نمی‌‌دانستم به او خطاب می‌‌شود چرا یاد نگرفتی تا عمل كنی؟... »
کریمی- بیان احکام
#دیه و #کفاره #سقط_جنین
اگر کسی مرتکب سقط جنین شد: کفاره: اگر سقط قبل از دمیده شدن روح، انجام بگیرد، کفاره ندارد؛ اما بعد از دمیده شدن روح، کسی که سقط کرده باید کفاره قتل عمدی را بپردازد. دیه: از زمان انعقاد نطفه تا ۴۰ روز (تبدیل نطفه به علقه)، ۲۰ دینار شرعی؛ تا زمانی که جنین علقه است، ۴۰ دینار؛ زمانی جنین بصورت گوشتی درمی‌آید، ۶۰ دینار؛ وقتی در جنین استخوان رویید، ۸۰ مثقال؛ وقتی جنین تکمیل شود ولی هنوز روح در آن دمیده نشده باشد، ۱۰۰ دینار؛ و وقتی روح در جنین دمیده شد، دیه، دیه انسان کامل است! اگر پسر باشد ۱۰۰۰ دینار شرعی و اگر دختر باشد ۵۰۰ دینار. دینار شرعی تقریباً معادل ۳/۶ گرم طلاست. دیه بر عهده فردی است که مستقیماً و مباشرتاً اقدام به سقط کرده‌است. مثلاً اگر مادر دارویی خورده که جنین سقط شود، دیه بر عهده اوست یا اگر دکتر آمپولی تزریق کرده، دیه بر عهده دکتر است؛ گرچه تمام کسانی که مادر را در سقط کمک کردند، گناهکارند، اما دیه بر عهده کسی است که مستقیماً این کار را کرده‌است. دیه به ورثه جنین می‌رسد؛ البته کسی که جنین را سقط کرده، اگر وارث جنین هم باشد، از دیه چیزی نمی‌گیرد.
کفارۀ شکستن روزۀ قضای
کریمی- بیان احکام
کفارۀ شکستن روزۀ قضای #ماه_رمضان #روزه
البته آیت‌الله لازم نمی‌دانند که این سه روز روزه پی‌درپی باشد.
مهلت مقرر برای بجا آوردن قضای روزۀ
کریمی- بیان احکام
مهلت مقرر برای بجا آوردن قضای روزۀ #ماه_رمضان #روزه
منطور از اینکه کاری «تکلیفاً واجب است»، یعنی اگر آن کار انجام نشود، فرد مرتکب حرام و مستحق عذاب الهی می‌شود.
نکته‌ای مهم در باب #کفاره و اطعام فقیر
کریمی- بیان احکام
کفاره قتل #کفاره #قتل #تصادف #کفاره_جمع #روزه #اطعام
کفاره قتل اگر کسی انسانی را که کشتن او جایز نیست و خونش محترم است، بطور عمدی بِکُشَد، باید کفاره جمع بدهد؛ یعنی هم باید ۶۰ روز روزه بگیرد که ۳۱ روز آن پی‌در‌پی باشد؛ هم باید ۶۰ فقیر را اطعام کند؛ علاوه بر توبه‌ای که بر وی واجب می‌شود. اما اگر کسی، غیر عمدی انسانی را بکشد، کفاره جمع لازم نیست؛ بلکه باید ۶۰ روز روزه بگیرد که ۳۱ روزش پی‌درپی باشد و اگر توانایی این کار را ندارد، باید ۶۰ فقیر را اطعام کند. باید توجه شود در تلفات جانی‌ای که در تصادفات رخ می‌دهد، فرد مقصر، مرتکب قتل غیرعمدی شده و باید کفاره بدهد.
امساک تأدبی #روزه #رمضان #ماه_رمضان
زمان نیت برای ماه
اگر کسی بطور عمدی نیت روزۀ ماه رمضان نکند ... #ماه_رمضان #رمضان #روزه
فراموشی نیت روزه ماه مبارک رمضان #ماه_رمضان #رمضان #روزه
کریمی- بیان احکام
دختران و پسرانی که تازه به سنّ رسیده‌اند، مانند بزرگسالان مکلّف هستند و باید وظایف شرعی چون و و را انجام دهند؛ اما ممکن است روزه برای آن‌ها داشته باشد. وظیفۀ اولیۀ این افراد این است که سحری بخورند و نیت روزه کنند؛ اما اگر در میان روز تحمل گرسنگی و تشنگی برای آنان غیر قابل تحمل شد، بنا بر نظر آیت‌الله می‌توانند تنها بقدر ضرورت (بنا بر احتیاط واجب) بخورند و بیاشامند و باقی روز را باید از انجام مبطلات روزه اجتناب کنند، ولی بنا بر نظر آیت‌الله می‌توانند روزۀ خود را افطار کنند و لازم نیست حتماً بقدر ضرورت باشد و لازم نیست باقی روز را از انجام مبطلات روزه اجتناب کنند. البته به هر حال روزۀ آن‌ها باطل می‌شود و باید بعداً قضای آن را بجا آورند. ضمناً اگر می‌توانند با کاهش فعالیت بدنی و خوردن سحری مقوی، بدون سختی غیرقابل تحمل روزه بگیرند، باید این کار را بکنند. البته اگر روزه برای آنان ضرر داشته باشد یا بعداً موجب مریض شدنشان بشود یا بترسند که شوند، احکام مریض بر آنان جاری است و روزه گرفتن بر آن‌ها واجب نیست.
آیا ترک مستحبات جایز است؟
نظر آیت‌الله #سیستانی این است که این مسئله فقط برای کسی است که آب را برای رفع تشنگی #مضمضه می‌کند و اگر مضمضۀ او جهت دیگری داشته باشد، و #آب بدون اختیار پایین برود، روزه صحیح است؛ اما آیت‌الله #خامنه_ای مضمضه کردن آب به هر قصدی را جزو این مسئله می‌دانند؛ مگر اینکه روزه‌دار برای وضوی نماز واجب خود آب را مضمضه کند. این مسئله فقط برای آب است نه برای غذا و چیزهای دیگر. #روزه #احکام_روزه