فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺عاشقانی که مدام از فرجت می گفتند
🔻عکسشان قاب شد و از تو نیامد خبری
@Kayhan_online
کیهان بررسی میکند
🔰 امضای ۱۴ تفاهمنامه با عراق در اولین سفر خارجی رئیسجمهور
🔸طی سفر پزشکیان به بغداد، مقامات عالیرتبه ایران و عراق در حضور رئیسجمهوری اسلامی ایران و نخستوزیر عراق، ۱۴ سند همکاری در عرصههای مختلف امضا کردند.
🔸مسعود پزشکیان، رئیسجمهور صبح چهارشنبه به دعوت رسمی آقای «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق و در راس هیئت بلندپایه سیاسی و اقتصادی، با بدرقه دکتر محمدرضا عارف معاون اول، حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و تعدادی از وزرا و معاونین رئیسجمهور، به منظور سفری سه روزه عازم بغداد شد.
🔸همچنین رئیسجمهوری اسلامی ایران در جریان دیدار با آقای «عبداللطیف جمال رشید» رئیسجمهور عراق، بر ضرورت توجه بیشتر بر همکاریهای دوجانبه و منطقهای تاکید کرد.
🔸خبر دیگر اینکه، مقامات عالیرتبه ایران و عراق در حضور رؤسای دولتهای دو کشور، ۱۴ سند همکاری در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، هنری، رسانهای، فنی-مهندسی، بازرگانی، حملونقل، سیاسی، ورزشی، کشاورزی و زیارتی به امضا رساندند.
#تیتر_یک
https://kayhan.ir/001Eqc
@Kayhan_online
📷 دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر به مناسبت هفته وحدت رونمایی شد
🔸بامداد امروز از جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) بهمناسبت فرارسیدن هفته وحدت، با شعار «علی حب النبی» رونمایی شد.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رگبار و رعد و برق در تهران و ۵ استان
کارشناس هواشناسی:
🔸امروز (شنبه) در استانهای البرز، قزوین، تهران، مازندران، شرق گیلان، شمال و غرب سمنان، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقتی را شاهد خواهیم بود.
@Kayhan_online
🔰 فائزه هاشمی: ما زندانیان سیاسی
🔸طبل توخالی و دیکتاتورهای حقیری بیش نیستیم فائزه هاشمی عضو مرکزیت حزب کارگزاران در نامهای از زندان میگوید مشاهداتش در میان زندانیان سیاسی، حالش را از هر مبارزهای به هم میزند، زندانیان سیاسی در کلام عالی و در عمل خالی، نظریهپردازانی از درون تهی هستند. دیکتاتورهای کوچکی که آنچه را که سالها با آن مبارزه کردهاند، بر سر همبندیهای خود میآورند. او همچنین ادعا کرده که همبندیهای سیاسیاش میخواهند او را بکشند.
🔸در بخشهایی از نامه فائزه هاشمی که با شوک در میان مدعیان اصلاحطلبی و عناصر معارضهجو مواجه شده، آمده است:
🔻مشاهداتم در زندان حالم را از هر مبارزهای به هم میزند، ماندهام بر سر دوراهی، و اما چرا؟ این سطور را با اشک و آه مینویسم و یکی از سختترین تصمیمات در طول زندگی 60 سالهام میباشد، بعد از 22 ماه همراهی و گوشزد و گفتن و هشدار و ندیدن نتیجه، برای بیان حقیقت و آگاهی عمومی که از ویژگیهای شاید خوب و شاید بدم باشد راهی جز نوشتن و انتشار برایم نمانده. حق مردم است که واقعیت را بدانند.
🔻چرا کور و کر شدیم؟ وضعیت به گونهای است که جز زندانیان ریشهدار و یا قدیمی، جدیدالورودها (بالای۹۰%) در کمتر از حداکثر یک هفته، البته اگر ماندگار شوند، شوکه و مبهوت و پشیمان که اینها بودند چهرههایی که آرزوی دیدارشان را داشتیم؟ چه فکر میکردیم و چه دیدیم؟ چگونه از چاله به چاه افتادیم؟ و در آرزوی خلاصی و پی گرفتن زندگی و پشت سر را نگاه نکردن. میگویند در زندان که قدرتی ندارند اینگونهاند، وای اگر قدرتی بگیرند. متأسفانه و شوربختانه راضی میشوند به شرایط موجود و در انتظار و در تلاش برای آزادی، با وثیقه و یا بیوثیقه آزاد میشوند و غیر از مواردی انگشتشمار دیگر خبری در صحنه مبارزات از آنها نمیشنویم.
🔻در زندان آموختم که ما مبارزین طبلی توخالی و دیکتاتورهای حقیری بیش نیستیم. سرود آزادی و عدالت میخوانیم و در چرخه زندگی، ستم را بازتولید میکنیم. از دموکراسی و فرهیختگی میگوییم ولی با زبانی سرکوبگر و طردکننده دیگری بازتولید سلطه و استبداد را رقم میزنیم.
🔻دختر عمویم که به تعبیر خوابهایش باور جدی دارد، چندی پیش در خواب دیده که در زندان توسط همبندیها کشته میشوم. از ما گفتن بود، خود دانید.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Eqo
@Kayhan_online
نگاهی به پویانمایی «درون بیرون ۲»
🔰 اینجا که عقل کاملا تعطیل است!
👤 #سعید_متین
🔸بعد از فیلم «فیوریوسا: یک حماسه مکس دیوانه»، حالا شاهد ادامه انیمیشن «درون بیرون» هستیم که در رشته بهترین انیمیشن مورد توافق و اجماع تقریبا اکثریت قریب به اتفاق انجمنها و مراسم و اتحادیههای سینمایی فصل جوایز آن سال قرار گرفت.
🔻در قسمت دوم «درون بیرون»، رایلی قدم به دوران بلوغ گذاشته و بنا به ویژگیهای این دوران، احساسات جدیدی پا به وجود او نهادهاند؛ مانند اضطراب و خجالت و بیحوصلگی یا بطالت و حسادت و....
🔸اما در میانه چالش همه این احساسات مختلف (که سرانجام وجود تمامی آنها لازم شمرده میشود و همه آنها در کنار هم میتوانند به رایلی آرامش خاطر بدهند) این سؤال پیش میآید که پس جای عقل و تفکر و باور کجاست؟
🔸در انیمیشن «درون بیرون 2» انگار همه چیز بیدر و پیکر و رها شده است، یعنی همه امور را احساسات میچرخانند و گویا در این میان عقل کاملا تعطیل است!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Epj
@Kayhan_online
🔰 ایران ماهواره چمران ۱ با موفقیت به فضا پرتاب کرد
🔸لحظاتی قبل، ماهواره تحقیقاتی چمران ۱ توسط ماهواره بر قائم ۱۰۰ پرتاب و با موفقیت در مدار قرار گرفت.
🔸ماهواره تحقیقاتی چمران ۱ توسط گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران (صاایران) با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکتهای خصوصی دانش بنیان طراحی و ساخته شده است.
🔸این ماهواره حدود ۶۰ کیلوگرم وزن دارد و ماموریت اصلی آن تست سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری برای اثبات فناوری مانور مداری در ارتفاع و فاز است.
🔸ارزیابی زیرسامانه پیشرانش گاز سرد در سامانههای فضایی و عملکرد زیرسامانه های ناوبری و کنترل وضعیت از ماموریت فرعی ماهواره چمران ۱ به شمار میرود.
🔸ماهواره بر سوخت جامد قائم ۱۰۰ نیز که توسط متخصصین نیروی هوافضای سپاه پاسداران طراحی و ساخته شده است در دومین عملیات مداری خود توانست عملیات مدارگذاری ماهواره چمران ۱ را با موفقیت به انجام برساند.
@Kayhan_online
🔰 فرشتگان جلاد
👤 #سیدمحمدعماد_اعرابی
🔸آنطور که پلیس فدرال آمریکا پس از تحقیقات خود اعلام کرد هیچکدام از عوامل تروریستی حمله به برجهای تجارت جهانی در 11 سپتامبر 2001 ملیت افغانستانی نداشتند. آنها افرادی از مصر، امارات متحده عربی و لبنان بودند و شخص «اسامه بنلادن» به عنوان رهبر گروه «القاعده» که از طرف آمریکا مسئول این عملیات تروریستی معرفی شد، متولد ریاض و شهروند سعودی بود. به بهانه این عملیات، آمریکا در
🔸عملیات تروریستی معرفی شد، متولد ریاض و شهروند سعودی بود. به بهانه این عملیات، آمریکا در 15 مهر 1380 (7 اکتبر 2001) با حمله به افغانستان طولانیترین جنگ و اشغال تاریخ خود را رقم زد و مردم افغانستان با هزاران کشته، هزاران مجروح و معلول، میلیونها آواره و تخریب خانهها و اشغال 20 ساله سرزمینشان تقاص چیزی را پس دادند که ارتباطی به آن نداشتند.
🔸دسترسی به «القاعده» برای آمریکا کار دشواری به نظر نمیرسید؛ هر چه باشد این گروه بدون پشتیبانی آمریکا و انگلستان در انتهای دهه 80 میلادی اصلا شکل نمیگرفت. زوج «رونالد ریگان» رئیسجمهور وقت آمریکا و «مارگارت تاچر» نخستوزیر وقت انگلستان را میتوان به عنوان والدین «القاعده» به حساب آورد. دو سال پیش از حادثه 11 سپتامبر «جان کولی» نویسنده آمریکایی از نقش مشترک دولتهای آمریکا و انگلستان در شکلگیری و پشتیبانی القاعده به رهبری اسامه بنلادن در کتاب «جنگهای نامقدس» خبر داده بود. به نوشته کولی «[به پیروی از آمریکا] دولت انگلستان به نخستوزیری مارگارت تاچر با اشتیاق کامل از جهاد [در افغانستان] حمایت کرد.»
🔸درست در همان روز 11 سپتامبر 2001 و با فاصله کمی از محل حادثه، در کنار پارک مرکزی نیویورک و در ساختمان هتل ریتز-کارلتون، «شفیق بنلادن» برادر «اسامه بنلادن» با پدر رئیسجمهور وقت آمریکا «جورج هربرت واکر بوش» و «جیمز بیکر» وزیر خارجه سابق آمریکا دیدار داشت. آنها به همراه تعدادی دیگر از سیاستمداران آمریکایی مانند «ریچارد دارون» رئیس سابق بودجه کاخ سفید و «آرتور لویت» رئیس سابق کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا به عنوان مشاوران «گروه سرمایهگذاری کارلایل» فعالیت میکردند. شرکت بزرگ خدمات مالی آمریکایی که خانواده «بنلادن» با 2 میلیارد دلار سرمایهگذاری در آن، دومین شریک بزرگش به حساب میآمد.
🔻یک هفته بعد در حالی که با تشدید تدابیر امنیتی محدودیتهای فوقالعادهای برای ورود و خروج به/از آمریکا وضع شده بود؛ خانواده بنلادن توانستند بدون هیچ پرسش و پاسخی با یک پرواز اختصاصی آمریکا را در ۱۹ سپتامبر ترک کنند.
🔸اگرچه تا سپتامبر 2001 ارتباطات آمریکا و طالبان رو به سردی رفته بود اما طالبان برای همکاری در موضوع حادثه11 سپتامبر اعلام آمادگی کرد. وزیر اطلاعات طالبان همان زمان گفت: «از هر کسی که مسئول این عمل بوده، چه اسامه و چه هر کس دیگر حمایت نخواهیم کرد. ما به هیئت پاکستانی گفتیم که اگر شواهدی مبنی بر دست داشتن او در این کار [عملیات تروریستی 11 سپتامبر] دارند، ارائه دهند. آخر چگونه میتوان بدون شواهد او را تحویل داد؟»
🔸به نظر میرسید آمریکا بیش از «اسامه بنلادن»، خاک افغانستان را میخواست. شاید این سخن «کالین پاول» وزیر خارجه وقت آمریکا در فوریه 2002 و در حالی که از پیروزیهای اولیه در جنگ افغانستان سرمست بودند؛ گویای همین خواسته باشد: «علایق و حضور ما در آسیای مرکزی تداوم خواهد یافت؛ به گونهای که پیش از 11 سپتامبر حتی خوابش را هم نمیدیدیم.»
🔸خیلیها فکر میکردند پس از اشغال افغانستان توسط آمریکا، روزهای خوبی برای مردم این کشور شروع میشود اما آمار هرگز به ما چنین نمیگوید. بیست سال پس از اشغال افغانستان، این کشور در رتبه 182 «توسعه انسانی» در میان 192 کشور جهان قرار دارد، در شاخص «صلح و امنیت زنان» افغانستان در رتبه آخر است، سه میلیون و 700 هزار کودک افغان از تحصیل بازماندهاند و حدود 56 درصد از جمعیت این کشور در فقر به سر میبرند. افغانستان نمایشگاهی از سیاستهای مخرب آمریکاست؛ داستان کسانی که در لباس فرشتگان آزادی وارد یک کشور شدند اما با لباسی خونینتر از جلادان پا به فرار گذاشتند.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001Equ
@Kayhan_online
نگاه نخستوزیر اسبق فرانسه به رویکرد غرب نسبت به غزه
🔰 اوضاع غزه، یک رسوایی واقعی برای فرانسه و غرب است
🔸«دومینیک دو ویلپَن»، نخستوزیر اسبق فرانسه (2005-2007) طی گفتوگویی با رادیو «فرانسه اینترنشنال» میگوید: «جنگ علیه غزه بزرگترین رسوایی تاریخی است که در فرانسه و رسانههای محلی دیگر هیچکس درباره آن صحبت نمیکند.»
🔸و میگوید جنایتهایی که در غزه صورت میگیرد آنقدر وحشتناک است که نمیتواند آن را با هیچ جنایتی مقایسه کند. «دومینیک دو ویلپَن» نوع واکنش کشورش فرانسه و همینطور غرب و رسانههای غرب با تراژدیک غزه را هم تاسفبار میداند. «دو ویلپَن» میگوید: «رفتار رسمی فرانسه- در مواجهه با آنچه در غزه میگذرد- اثربخشی دیپلماسی ما را از بین میبرد و مشروعیت و اعتبار فرانسه و غرب را سلب میکند.»
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EqR
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰 ایران ماهواره چمران ۱ با موفقیت به فضا پرتاب کرد 🔸لحظاتی قبل، ماهواره تحقیقاتی چمران ۱ توسط ماهوا
🔰هشت پرتاب فضایی دیگر در راه است
🔸رئیس سازمان فضایی: ۶ تا ۸ پرتاب داخلی و خارجی در سال جاری داریم.
🔸دو پرتاب مهم داخلی پیشرو داریم که یکی از آنها بلوک انتقال مداری «سامان-۱» و دیگری یک ماهواره تحقیقاتی است.
🔸ماهوارههای «طلوع ۳» و «ظفر ۲» با پرتابگر خارجی در آذر و دی ماه ۱۴۰۳ پرتاب میشوند.
🔸ماهواره «پارس ۲» به زودی پرتاب میشود و این ماهواره نسخه ارتقاء یافته ماهواره «پارس-۱» است.
@Kayhan_online
🔰 جایگاه اهلیت و تخصص در مدیریت ورزش!
👤 #سید_سعید_مدنی
🔸موانع و مشکلات بر سر راه ورزش مستعد و آماده پیشرفت ایران بر کسی پوشیده نیست و در این باره سالهاست که کارشناسان و اهل فن مینویسند و نظرات خود را ابراز میدارند و از مسئولان و مدیران ورزش میخواهند به جای دست دست کردن و مسائل فرعی را بر موضوعات اصلی ترجیح دادن و وقت تلف کردن، با جرأت و شجاعت برای حل مشکلات همت کنند.
🔸حالا که تغییراتی در سطح دولت و مدیریت ورزش رخ داده و از آنجا که وزیر جدید در شروع کار- انشاءا... از سر باور و اعتقاد و نه روال و رویه مرسوم- حرف از اصلاح به میان آورده و وعده تحول و پرهیز از روزمرگی و کار «روتین» را داده است، لازم میبینیم که بازهم تا مدت زمانی بر موضوع تحول در ورزش تمرکز کنیم تا در این باره- که باید همیشه مهمترین دغدغه مدیران ورزشی باشد- به سهم خود کوتاهی نکرده باشیم.
🔸در بررسی و آسیب شناسی بسیاری از مشکلات و معضلات ورزش کشور، یکی از عوامل مهمی که خود را خیلی روشن به رخ میکشد، این است که «کار، دست اهلش نیست»! و این واقعیتی است که هرکسی با ورزش سروکار دارد و مسائل و اخبار آن را تعقیب میکند و چرایی و ماهیت و ریشه بروز مشکلات را کم و بیش میداند، آن را تایید و به عنوان یک پیش شرط اصلی برای حرکت ورزش در مسیر بهتر شدن و پیشرفت قلمداد میکند.
🔸کافی است نگاهی به شرایط فوتبال در همین ابتدای فصل بیندازیم تا ببینیم این فوتبال پرهیاهو و پرهزینه و پر تبلیغات با چه مسائل ابتدائی و دقآور و مسخرهای روبهروست. لیگ شروع شده، تیمهای پرطرفدار باید در شهرهای دیگر بازی خانگی برگزار کنند. لیگ فوتبال آسیا چند روز دیگر شروع میشود، زمین برای میزبانی از حریفان نداریم، منت هم میگذارند که داریم ورزشگاه را مرمت و فلان و بهمان میکنیم. در همه جای دنیا- و همین کشورهای همسایه- ورزشگاههایشان را مرمت نمیکنند، فقط ما داریم لطف میکنیم ورزشگاه را مرمت میکنیم؟!
🔸در این مجال کوتاه و مختصر بیش از این وارد جزئیات بحث نمیشویم. غرض این است که مشکلات و مشکلسازان ورزش مشخص هستند. یکی از مهمترین آنها این است که در خیلی جاها کاروبار ورزش دست نااهلان عوضی آمده است. آقای وزیر! واقعا قصد دارید ورزش را تغییر داده و آن را از مسیر «روزمره» و «روتین» روی «ریل پیشرفت» قرار دهید؟ بسیار خوب، این گوی و این میدان. بسما... برای حل مشکلات و حذف بحرانآفرینان آستین همت بالا بزنید و مدبرانه و با جرات و شجاعت جهادی و همانطور که همین چند روز پیش رئیس محترم جمهور گفت «بسیجی» رفتار کنید...
#سرویس_ورزشی
https://kayhan.ir/001Eq7
@Kayhan_online
🔰 سیزدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت برپا میشود
🔸سیزدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت همزمان با دومین کنگره ملی شهدای مازندران با حضور ناشران تخصصی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی قائمشهر برگزار میشود.
🔸این نمایشگاه از نهم تا سیزدهم مهرماه ۱۴۰۳ از ساعت ۹ صبح الی ۱۲ و ۱۶ الی ۲۰ برای بازدید عموم برقرار خواهد بود.
#ادب_و_هنر
https://kayhan.ir/001EqW
@Kayhan_online
🔰 نخستین سیگنالهای ماهواره «چمران ۱» دریافت شد
🔸ماهواره چمران ۱ که صبح امروز (شنبه) در مدار ۵۵۰ کیلومتری قرار گرفت، نخستین سیگنالهای خود را ارسال کرد.
@Kayhan_online
🔰 هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۶ استان
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور:
🔸طبق اطلاعیه سازمان هواشناسی احتمال وقوع سیلاب در استانهای مازندران، گلستان، شرق گیلان، شمال سمنان، شمال و شرق تهران، شمال و غرب خراسان شمالی وجود دارد.
🔸هموطنان از صعود به ارتفاعات، و نزدیک شدن به بستر رودخانهها خودداری کنند.
@Kayhan_online
🔰 پزشکیان، گزینه خاتمی نبود و زیر بار تعهد به جبهه اصلاحات نرفت
🔸عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران خبر داد پزشکیان، زیربار تعهدات جبهه اصلاحات نرفت و گزینه خاتمی، جهانگیری بود نه پزشکیان. محمد قوچانی ضمن یادداشتی در مجله آگاهینو نوشت: - به لحاظ اخلاقی، روحانی و رئیسی روابط خوبی داشتند؛ حتی در سال دوم ریاست جمهوری رئیسی، به دعوت او، روحانی به دفتر رئیسجمهور رفت و میهمان رئیسی شد و سعی کرد تجربههای خود را به او منتقل کند.
🔻 در انتخابات مجلس دوازدهم و خبرگان ششم، خاتمی و سیدحسن خمینی حتی از ثبتنام حسن روحانی در انتخابات خشنود نبودند گرچه علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف و نیز علیاکبر ناطق نوری او را به ثبتنام در انتخابات تشویق کردند.
🔻لاریجانی برای رایزنیهای سیاسی به سید حسن خمینی پیام داد که به خاتمی پیشنهاد دهد که پس از مبارزه انتخاباتی مستقل میان لاریجانی و نامزد اصلاحات نظرسنجی صورت گیرد و بازنده نظرسنجی به سود دیگری کنار رود
🔻خاتمی خواهان نامزدی بود که حاکمیت او را بپذیرد و ملت به او رأی دهد. اما این نامزد چه کسی بود؟ افرادی مانند عبدالله نوری گفتند که مصداق این نامزد کسی جز اسحاق جهانگیری نیست اما خاتمی با اشاره به شرط رأی آوردن تأکید کرد که گزینههای دیگری هم وجود دارد مهمترین گزینههای موردنظر سید محمد خاتمی و نیز سیدحسن خمینی دو نفر بودند مجید انصاری و سید محمد صدر.
🔻مسعود پزشکیان گزینه اول جبهه اصلاحات نبود. چون منشور ۱۵ مادهای خاتمی را نپذیرفت و تعهدنامه جبهه اصلاحات را هم امضا نکرد؛ تعهدنامهای که او را موظف میکرد در صورت تأیید صلاحیت چند نامزد اصلاحطلب به سود نامزد منتخب جبهه اصلاحات کنارهگیری کند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Eqn
@Kayhan_online
#پرسه_در_فضای_مجازی
🔸از «عبور غرب از ابعاد اقتصادی تحریمها» تا «دیوار ایران در کاراکاس»!
#سرویس_اجتماعی
@kayhan_online
🔰 کماندوهای آمریکا آموزش ارتش تایوان برای جنگ با چین را آغاز کردند
🔸خبرها حاکی است که واحد «نخبه نیروی دریایی آمریکا» برای کمک به ارتش تایوان (در صورت حمله چین به این جزیره) کار آموزشهای جنگی را آغاز کردهاند.
🔸 این آموزش برای بیش از یک سال در دفتر مرکزی آنها در شهر ساحلی ویرجینیا بیچ در ایالت ویرجینیا ادامه داشته است. به نوشته روزنامه فایننشالتایمز، آمادگیها در آمریکا پس از هشدار سال ۲۰۲۱ از سوی فرمانده وقت آمریکا در اقیانوس آرام مبنی بر اینکه چین میتواند ظرف 6 سال به تایوان حمله کند، تشدید شده است.
🔸این آموزش مخفی بر تمرکز فزاینده آمریکا بر بازدارندگی چین از حمله به تایوان و در عین حال افزایش آمادگیها برای چنین رویدادی تأکید میکند. Seal Team به عنوان یک نیروی «سطح یک» در میان نخبهترین نیروهای ارتش آمریکا در نظر گرفته میشود. این واحد به فرماندهی عملیات ویژه مشترک، بخشی از فرماندهی عملیات ویژه گزارش میدهد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001EqO
@Kayhan_online
حکایت سینماتوگراف ۲-بخش شصت و هشت
🔰 بحران جوانان در جشنواره سیام
👤 #سعید_مستغاثی
🔸در بسیاری از فیلمهای سی امین جشنواره فیلم فجر و اکران ۹۱، خبری از جوانان پرشور و انقلابی که افتخارات عظیم برای نظام جمهوری اسلامی به ارمغان آورده و چشمان جهانیان را خیره ساختند تا آنجا که مات و مبهوت، زبان اعتراف به بخشی از آن گشودند، نبود.
🔸اما جوانانی که عمدتا در قاب دوربین سینمای جشنواره سیام فیلم فجر قرار گرفتند، غالبا دو دسته بودند:
گروهی که حال و هوای دوران گذشته را داشته یا در پی روابط غیرمعمول دختر و پسر و یا خودباخته فرهنگ وارداتی و تجدد زورکی بودند که هیچ نسبتی با هویت دینی و ملی ایرانیان نداشته و ندارند، اغلب این نوع جوانان هم فقط در خیابانهای به اصطلاح شمال کلان شهرها به خصوص تهران یافت میشوند و بس!
🔸 دسته دیگر از این جوانان واجد نشانهها و ویژگیهایی از تیپ مذهبی بودند که در نگاه دسته اول کلیشه شده است. گویی سازندگان این فیلمها در واقع یا خود از جوانان دسته اول بودند و یا جوانانی از این دست در خویشان و نزدیکان داشتند. کسانی که به طور کلی متعلق به همان قشر شبه روشنفکر بوده و با نگاهی تحقیرگرایانه، طبقات معتقد و باورمند را فناتیک و مرتجع و عقب افتاده تلقی کرده و در واقع با نگرشی نژادپرستانه با آنها مواجه میشدند! در این نگاه، جوانان مذهبی و به قول معروف حزباللهی غالبا افرادی خشک مغز به نظر رسیده که یا در بند ظواهر مانده و به عمق و هسته دین و مذهب راه نیافته و یا اساسا به دلیل ماهیت دینی و مذهبی متهم ردیف اول روشنفکران محسوب میشدند.
🔸مثلا در فیلم «گشت ارشاد» (اگرچه سازندهاش یعنی سعید سهیلی در دسته فیلمسازان شبه روشنفکر قرار نمیگیرد ولی به شدت تحت تاثیر جو ایجاد شده توسط آنها در سینمای ایران قرار داشته)، این تیپ به خوبی در قالب چند جوان ریاکار و در عین حال خشک رفتار خلاصه میشود و به بهانه بدلی بودن این تیپها، به طور کلی کاراکتر بچه مذهبی و مسجدی، زیر علامت سؤال روشنفکری رفت.
🔸همین تیپ (که اساسا با گیر دادنهای هیستریک در اینگونه فیلمها مشخص میشوند) در فیلم «چک» به عنوان بسیجی و پست ایست بازرسی، مزاحم روندکاری شخصیتهای اصلی ماجرا شدند یا در فیلم «بوسیدن روی ماه» افرادی نابلد بودند که به ناحق جای سابقون انقلاب را گرفته و با بیاحترامی به خانواده شهداء و مفقودین، سعی داشتند برای قدرت بیشتر همه را زیر پای خود له کنند.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Epl
@Kayhan_online