کیهـــان آنلاین
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر–۲ 🔰 فیلمهایی که از زیر دست در رفتند! 👤 #سعید_مستغاثی 🔸برخلاف تبلیغات
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر–۳
🔰 یادشان رفته که تحریم و تهدید کردند؟!
👤 #سعید_مستغاثی
🔸هنوز از سال ۱۴۰۱ و وقایع پاییز آن چندان فاصله نگرفتهایم و یادمان هست چه اتفاقاتی افتاد و برخی در این سینما چه کردند. افرادی بودند که دلخوش به درهم ریختن مملکت، حضور در سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر را تحریم کردند، بودند حضراتی که میگفتند همین یکی دو ماهه کار تمام است و بعضا فیلمهایشان را در دو نسخه با حجاب و بیحجاب فیلمبرداری کردند و حتی برخی صحنههای خود را کاملا بیحجاب گرفتند! و حالا برگشتهاند سرجای اول و تازه طلبکار هم هستند که چرا فیلمشان در جشنواره فجر نیست یا در بخش مسابقه حضور ندارد!! و بعضا برای این حضور به خواهش و تمنا افتادهاند!!
🔸یادتان هست اوضاع به حدی رسید که دیگر کسی به همین سادگی نمیتوانست کار کند و در واقع صدور پروانه فیلمسازی از سازمان سینمایی به برنامهریزان کف خیابانها و رسانههای زنجیرهای و کانونهای ادارهکننده آنها انتقال یافته بود؟ که اگرچه کلی ادعای دموکراسی و حقوق بشر و آزادی داشتند اما در واقع به دیکتاتوریترین شکل، مانع تولید و ساخت فیلمها میشدند و هرکسی هم جرات فیلم ساختن یا ارائه فیلمنامه پیدا میکرد را با رکیکترین فحاشیها و تهمتهای سنگین و حتی برخورد فیزیکی مواجه میساختند.
🔸اما با چنین اوضاعی جشنواره فیلم فجر به خوبی برگزار شد و ما بازهم تا نیمههای شب فیلمها را میدیدیم تا به اکران نوروز ۱۴۰۲ رسیدیم. با توجه به شرایط پر اضطرابی که اهالی سینما که در جشنواره فیلم فجر پشت سر گذاردند و فیلمنامههایی که مدتی به دلیل ترس و وحشت و ارعاب ایجاد شده توسط حضرات آزادیخواه، بلوکه شد، به دلیل همان بگیر و ببندها و ارعاب و وحشت جاری، پیشبینی مثبتی در میان نبود. اما طرفه آنکه نوروز ۱۴۰۲ و پس از آن دوران رونق سینمای ایران شد و به تدریج آبها از آسیاب افتاد.
🔸شاید یکی از بهترین فیلمهای جشنواره امسال ساخته دانش اقباشاوی، فیلمساز جوان و خوش ذوق جنوبی باشد که پیش از این یکی از اپیزودهای فیلم «هیهات» و همچنین فیلم «تاج محل» را ساخته است.
🔻فیلم «اسفند» که نام قبلیاش «قرارگاه سری» بود درباره یکی از شگفت انگیزترین فرماندهان و ماجراهای ۸ سال دفاع مقدس است. ماجرای سردار هور شهید علیهاشمی که پیکرش پس از ۲۲ سال مفقودی به میهن بازگشت. سرداری که علاوهبر فرماندهی در محورها و عملیات و قرارگاههای مختلف، چند سال فرماندهی «قرارگاه سری نصرت» را برعهده داشت که برای شناسایی هورالعظیم و ارتباط با اعراب محلی جهت طراحی و انجام عملیات آبی خاکی مانند عملیات خیبر بنا شد.
https://kayhan.ir/001HM0
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آتش گرفتن بال هواپیمای مسافری آمریکا
🔸در ادامه سوانح سریالی برای هواپیماهای آمریکایی، این بار بال یک هواپیمای مسافری خطوط هوایی «یونایتد» در فرودگاه هیوستونِ تگزاس آتش گرفت.
🔸یونایتد ایرلاین اعلام کرده که موتور این هواپیما که عازم نیویورک بود دچار مشکل شده اما به هیچ یک از ۱۰۴ مسافر و ۵ خدمه پرواز آن آسیبی وارد نشد.
@Kayhan_online
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت در گفتوگو با کیهان مطرح کرد
🔰 توانایی ساخت سکوهای نفتی ۹۳۰۰ تنی به دست متخصصان ایرانی
🔸مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه فرانسویها در سال ۹۷ برای ما سکوهای نفتی ۱۷۰۰ تنی طراحی میکردند، گفت: اکنون متخصصان و پیمانکاران داخلی سکوی نفتی ۶۳۰۰ تنی میسازند و به فناوری ساخت سکوهای نفتی ۹۳۰۰ تنی که مورد نیاز پارس جنوبی است، دست یافتهاند.
🔸«رضا دهقان» در حاشیه نشست خبری درباره طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی به کیهان گفت: در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، تولدی دیگر برای پارس جنوبی اتفاق افتاده و طرح عظیم فشارافزایی این میدان گازی مشترک به طور کامل ریلگذاری شده و آماده اجرا است. وی افزود: فشارافزایی پارس جنوبی در هفت منطقه انجام خواهد شد که هر یک از این مناطق دارای دو سکوی نفتی است و در مجموع ۱۴ سکوی نفتی در پارس جنوبی کار گذاشته خواهد شد. هر یک از این سکوها نیز انبوهی از تجهیزات و فناوریهای مختلف، بهویژه توربو کمپرسور را به همراه خواهد داشت.
🔸عضو هیئتمدیره شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: فرانسویها در سال ۹۷ برای ما سکوهای نفتی ۱۷۰۰ تنی طراحی میکردند، اما اکنون متخصصان و پیمانکاران داخلی سکوی نفتی ۶۳۰۰ تنی ساخته و به فناوری ساخت سکوهای نفتی ۹۳۰۰ تنی که مورد نیاز پارس جنوبی است، دست یافتهاند.
🔸دهقان تصریح کرد: در طرح عظیم فشارافزایی پارس جنوبی، ۶۰۰ کیلومتر لولهکشی زیر دریایی برای انتقال گاز ترش صورت میگیرد که این اقدامات با توان متخصصان داخلی انجام میشود.
🔸مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت در نشست خود با بیان اینکه میدان مشترک گازی پارس جنوبی در عسلویه بزرگترین میدان گازی جهان است که ۷۰ درصد گاز و ۴۰ درصد بنزین کشور را تأمین میکند، گفت: در پارس جنوبی تاکنون ۲۰۰ هزار تن تجهیزات در دریا نصب شده است، اما در طرح فشارافزایی قرار است ۴۲۰ هزار تن تجهیزات بر چاههای گاز وسط دریا نصب شود.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001HLV
@Kayhan_online
9.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مناجات شعبانیه دلیل حقانیت ائمه (علیهمالسلام) است
🔸إِلهي هَب لي کمالَ الإِنقِطاعِ إِليک وأَنِر أَبصارَ قلوبِنا بِضياءِ نَظرِها إِليک، حتّى تَخرِقَ أَبصارَ القُلوبِ حُجبَ النُّور فتَصلَ إِلى مَعدنِ العَظمه ...
@Kayhan_online
🔰 ترامپ دیوانه چگونه الگوی اصلاحطلبان شد؟!
🔸بعد از امید بستن به ترامپ برای یک توافق سریع، حالا تمامیتخواهی و خودکامگی ترامپ نیز دل اصلاحطلبان را برده و چراغ راه آنان شده است تا جایی که میگویند کاش رئیسجمهور ما نیز مانند ترامپ میبود(!)
🔸روزنامه جوان درباره رفتارهای متناقض مدعیان اصلاحطلبی نوشت: ترامپ این روزها از اصلاحطلبان دل میبرد، همو که چند سال پیش او را دیوانهای خطرناک برای کل جهان مینامیدند و به قدرت رسیدن او را باگ دموکراسی در مهد دموکراسی میدانستند. مسئله فقط تمایل روزافزون آنان برای مذاکره با این دیوانه خطرناک که اکنون عاقل و فرزانه میدانندش، نیست بلکه حتی از کارهای ترامپ که بوی تمامیتخواهی، انحصارطلبی، قدرتمداری و خودکامگی میدهد، استقبال میکنند.
🔸رسانههای اصلاحطلب نیز هر تحرکی در سیاست خارجه را آغاز مذاکره با «ترامپ» مینامند، نه حتی مذاکره با آمریکا! گویی الان ترامپ در طرف درست تاریخ ایستاده است و قابلاتکا و رفتارش قابل پیشبینی و فهمیدنی است.
🔸میتوان از اصلاحطلبان پرسید آیا اگر یکی از دو نامزد رقیب پزشکیان به ریاستجمهوری میرسید، اکنون همین دیدگاه را داشتید که منتخب مردم باید بتواند مثل ترامپ فرمانهای اجرائی بزرگ صادر کند و همهچیز را در دست بگیرد؟! آیا همهچیز را مناسب مذاکره با ترامپ میدیدید؟ تجربه میگوید که خیر، این رفتارها و گفتارهای اصلاحطلبی بهشدت جناحی، ضد منافع ملی و خلاف عقلانیت است. اگر منافع ملی را در نظر داشتند نباید تا این حد با نامزد خود همراهی و با نامزد رقیب مخالفت میکردند. در دولتهای قبلی برای هزارتومان بالارفتن دلار معرکه میگرفتند و در دولت فعلی برای ۲۰هزار تومان افزایش نرخ دلار، جیک نمیزنند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HMC
@Kayhan_online
به بهانه برگزاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
🔰 دهه ملی سینما
👤 #آرش_فهیم
🔸۲۱ شهریور به عنوان روز ملی سینما تعیین شده است. یک روز گرامی که البته هویت و معنای خاصی ندارد؛ خیلیها اصلا نمیدانند که این روز به چه دلیلی به عنوان روز ملی سینما انتخاب شده است، به همین دلیل هم با وجود برنامههایی که در این مناسبت برگزار میشود، اتفاق ویژهای رخ نمیدهد.
🔻اما روز ۱۲ بهمن (که با آغاز جشنواره فیلم فجر همزمان است) را میتوان به معنای واقعی کلمه، روز ملی سینما دانست و ۱۰ روز برگزاری جشنواره فجر را میتوان «دهه ملی سینما» دانست.
🔸دهه 60 و تا اواسط دهه 70 یک دوره کم نظیر و طلایی در هنر هفتم کشور بود که تحتالشعاع انقلاب اسلامی این سابقه درخشان شکل گرفت. به همین دلیل هم دهه فجر، جشن تولد دوباره سینما در ایران محسوب میشود برگزاری جشنواره فجر در این دهه معنادار است.
🔸مدیران سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر هم تنها زمانی میتوانند این سینما را به نقطه مطلوب برسانند که به همان نرمافزاری که موجب احیا و نجات این سینما و مناسبت برگزاری این جشنواره است مراجعه کنند.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001HLJ
@Kayhan_online
🔰درباره ترامپ خودفریبی نکنیم تذکر سایت اصلاحطلب به دوستان خود
🔸یک سایت وابسته به مدعیان اصلاحات، پس از ماهها تبلیغ این گزاره که ترامپ تاجر است و معامله و توافق با او آسان است، اذعان کرد این گزاره پر تکرار، «غلط و فریبنده و خام اندیشانه و از سر خوشخیالی» است.
🔸عصر ایران با بیان اینکه مراقب ترامپ باشید، نوشت: گزاره «ترامپ معاملهگر است»، گزارهای فریبنده که این روزها در محافل سیاسی به شکل خوشبینانهای به عنوان یک بَیِنه برای هموار بودن مسیر توافق با دولت ترامپ به آن استناد میشود. نگاه تکساحَتی در تحلیل و واکاوی سیاست و به خصوص سیاست خارجی میتواند تحلیلگر را دچار خطای محاسباتی کند تا جایی که نتیجۀ تحلیل او با واقعیت موجود روی زمین فاصلهای بسیار داشته باشد.
🔸نویسنده میافزاید: در اوج رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری دور قبل آمریکا که دولت ترامپ بهدلیل عدم مدیریت صحیح بحران کرونا به جو بایدن شانس پیروزی را هدیه کرده بود، در یادداشتی با عنوان «رمانتیسیم علیه واقعگرایی» با اشاره به موانع متعدد استراتژیک بر سر راه توافق بین ایران و ایالاتمتحده، متذکر شدم حتی در صورت پیروزی بایدن هم شانس توافق برای احیای برجام بسیار کم است.
🔸ترامپ احتمالا با ارائه یک بسته پیشنهادی با درخواستهایی حداکثری که احتمالا شامل پرونده هستهای، نیروهای منطقهای و بحث توانمندی موشکی- نظامی است کار را شروع میکند و البته در قبال اینها مشوقهای اقتصادی در قالب لغو و یا کاهش تحریمها ارائه میدهد. ترامپ احتمالا با یک طرح سه مرحلهای که شامل ۱.دیپلماسی ۲.فشار حداکثری ۳.ضربه اساسی وارد مذاکره خواهد شد.
🔸نویسنده این مطلب البتهای اشاره به این واقعیت مهم نکرده که درگیری ترامپ با ایران صرفا ایدئولوژیک و اعتقادی نیست بلکه او از مکزیک و کاندا و پاناما در همسایگی خود تا اروپا و روسیه و چین، با همه درگیر است و تن به احترام متقابل و توافق برابر نمیدهد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HMB
@Kayhan_online
قائممقام وزارت میراثفرهنگی در پاسخ به کیهان:
🔰 تعداد موزههای ایران پس از انقلاب اسلامی ۷۷۹ مورد افزایش داشته است
🔸علی دارابی در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به خبرنگار کیهان درباره دستاوردهای حوزه میراثفرهنگی پس از انقلاب اسلامی در ایران، اظهار داشت: اقدامات بزرگی پس از انقلاب اسلامی در حوزه میراثفرهنگی انجام شده است و به عنوان یک نمونه، باید گفت قبل از انقلاب تعداد موزهها در ایران ۳۵ مورد بود و اکنون ۸۲۴ موزه در کشور داریم.
🔸وی اظهار داشت: در دهه فجر امسال، ۵۵ پروژه مرمت آثار تاریخی با اعتبار بالغ بر ۲۰۰میلیارد تومان در استانهای مختلف به بهرهبرداری میرسد. همچنین ۲۷ نمایشگاه و کارگاه تخصصی در حوزه موزهها و مجموعههای تاریخی داریم.
🔸قائممقام و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی افزود: طبق برنامه توسعه هفتم، تا پایان این برنامه باید هزار موزه در کشور افتتاح کنیم و الان نیز ۲۷ موزه در حال ساخت است.
#سرویس_اجتماعی
https://kayhan.ir/001HLo
@Kayhan_online
🔰 رسواییهای اخلاقی بیپایانِ کلیسا بهانهای برای تاختوتاز به حقیقت «دین»
👤 #امینالاسلام_تهرانی
🔸باز هم خبرهایی از رسوایی کلیسا مخابره میشود تا در عصری که جریانهای الحادی در جهان مشغول ترکتازی هستند، ضربه دیگری بر اعتماد به نهاد کلیسا وارد شود و بار دیگر پرسشها از مشروعیت این نهاد به میان کشیده شود. به این مسئله اگر وسیعتر بنگریم «دین» و «دینداران» را به طور کلی در مظان اتهام قرار میدهد؛ چراکه جریانهای الحادی با استناد به همین موارد، دست به تعمیمی احمقانه میزنند و جامعه دینداران را متهم میکنند.
🔸این بار گزارشهایی از آلمان منتشر شده که نشان میدهد در طول دهههای گذشته، هزاران کودک و نوجوان قربانی آزارهای جنسی کشیشان و مقامات مذهبی شدهاند. بررسیهای اخیر نشان داده است که در فاصله سالهای ۱۹۴۶ تاکنون، نزدیک به ۹۳۵۵ کودک در نهادهای وابسته به کلیسا قربانی سوءاستفادههای جنسی شدهاند.
🔸از این تعداد، هزاران نفر به دست کشیشان و دیگر مقامات مذهبی مورد تعرض قرار گرفتهاند. این در حالی است که چنین اخباری دیگر نه تعجببرانگیز است و نه غیرمنتظره؛ چرا که رسواییهای مشابهی در کشورهای دیگر مانند آمریکا، فرانسه، ایرلند، پرتغال و کانادا نیز افشا شدهاند. کلیسای کاتولیک که خود را پرچمدار اخلاق و معنویت میداند، سالهاست که در برابر این حجم از فجایع سکوت کرده و در موارد بسیاری نیز تلاش کرده است با پنهانکاری، وجهه خود را حفظ کند. اما آیا دیگر میتوان این آبروریزیهای تاریخی را نادیده گرفت؟
🔸کافی است نگاهی به پروندههای رسوایی اخلاقی کلیسا در کشورهای دیگر بیندازیم تا متوجه شویم این مشکل، نه یک مورد استثنایی، بلکه یک بحران ساختاری در نهادهای کلیسایی است. از جمله رسواییهای اخیر، گزارش تکاندهندهای بود که از پرتغال منتشر شد؛ بر اساس تحقیقات یک کمیسیون مستقل، مقامات کلیسای این کشور از سال ۱۹۵۰ تاکنون نزدیک به پنج هزار کودک را مورد آزار قرار دادهاند.
🔸افشای این رسواییها کلیسا را به چالش کشیده و چهره آن را در برابر جهانیان مخدوش کرده است. امروز دیگر هیچ عذرخواهیای از سوی پاپ و دیگر مقامات کلیسا نمیتواند این فجایع را جبران کند. نهاد دینی که باید منادی اخلاق و عدالت باشد، خود به محلی برای پرورش مجرمان و پنهان کردن جنایات تبدیل شده است.
#نگاه
https://kayhan.ir/001HM6
@Kayhan_online