در گفتوگوی کارشناسان با کیهان مطرح شد
🔰 راهکارهای خرد و کلان برای مهار گرانی
🔸مهار گرانی از مسیر وفاق مسئولان دولتی و با راهکارهای خرد و کلان از تولید محصولات کشاورزی و صنعتی راهبردی و اساسی تا تسهیل واردات کالاهای پرمصرف غیر اساسی میگذرد.
🔸وزیر اقتصاد هم در چنین شرایطی به افزایش قیمت دلار نیمایی اصرار دارد. همتی، جمعه شب در بخشی از این پیام خود در فضای مجازی تأکید کرده است؛ «باید بپذیریم چاره اصلی در انجام اصلاحات جدی اقتصادی تلاش براى کاهش تحریمها است.»
🔸مردم ایران هنوز ماجرای اصلاحات اقتصادی سال ۱۳۹۸ و افزایش ۱۰۰ درصدی و غیرمنتظره قیمت بنزین را فراموش نکردهاند. همتی شهریورماه سال ۹۸ در نامهای رسمی به دولت خواستار افزایش قیمت بنزین به پنج هزار تومان شده بود.
🔸جعفر قادری؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده شیراز در مجلس در گفتوگو با کیهان درباره راهکارهای مهار گرانی گفت: تا زمانیکه دولت نتواند رشد نقدینگی و رشد ارز را کنترل کند و کانالها برای هدایت نقدینگی به سمت تولید هموار نباشد و تا زمانیکه از ظرفیتهای مردمی به درستی استفاده نشود و اقتصاد وابسته به درآمدهای نفتی باشد هر شوک داخلی و خارجی موجب گرانی و سپس تورم خواهد شد.
🔸وی افزود: دولت باید زمینه را برای نظارت مردمی فراهم کند. وقتی هم که قیمتها افزایش پیدا کرد دیگر قابل جبران نیست. بزرگترین بازار ایران هم مربوط به بخش خدمات است که اکنون این بازار بهدلیل شوکهای متعدد بههم ریخته و افزایش قیمتها در این بخش بیشتر از سایر بازارهاست.
🔸عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه دولت سیزدهم رشد نقدینگی را به طور چشمگیری کاهش داد، افزود: دولت چهاردهم باید از جهتگیریهای درست دولت سیزدهم استفاده کند.
#تیتر_یک
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001FVx
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در ۲۴ ساعت آینده تشدید بارش ها و ادامه روند کاهش دما در نیمه شمالی کشور
🔸امروز دوشنبه در استانهای «گیلان، مازندران ، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، کردستان، کرمانشاه، شمال ایلام، زنجان و ارتفاعات استانهای سمنان و قزوین» بارش برف، باران و وزش شدید باد پیشبینی میشود.
🔸براساس اعلام سازمان هواشناسی استانهای یاد شده امروز باید منتظر مخاطراتی چون طغیان رودخانهها و آبگرفتگی معابر، پدیده مه و صاعقه باشند.
🔸میزان کاهش دما در برخی مناطق به طور میانگین بین ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد خواهد بود.
@Kayhan_online
🔰 فارنافرز: ایران در اوج نفوذ و احترام بینالمللی قرار دارد
نشریه آمریکایی میگوید: پیروزی پزشکیان اهمیت چندانی برای آمریکا ندارد، اما او میتواند آمریکاییها را سورپرایز کند(!)
🔸فارنافرز به قلم ولی نصر (مشاور دولت اوباما) و یک ایرانیتبار دیگر نوشت: برخلاف سال ۲۰۲۱، مسعود پزشکیان اصلاحطلب توانست در انتخابات ریاستجمهوری، یک پیروزی راحت، اگر نگوییم قاطع، به دست آورد. این برد غافلگیرکننده بود. اکثر تحلیلگران انتظار داشتند که پیروزی یک محافظهکار تضمین شده باشد. با این حال، برای بسیاری از ناظران، پیروزی پزشکیان نتیجه چندانی ندارد. برای مثال، وزارت امور خارجه آمریکا، پیروزی او را بیاهمیت دانست و اعلام کرد که هیچچیز تغییر نکرده است. به یک معنا، این نتیجهگیری درست است. رهبری عالی ایران در بیشتر سیاستهای داخلی و بینالمللی حرف آخر را میزند و به نظر میرسد که تعهد به آرمانهای انقلاب، حرف پایانی را میزند. علاوه بر این، اصولگرایان همچنان قدرت قابلتوجهی در پارلمان، رسانهها و نهادهای دولتی مختلف دارند. در نهایت به نظر میرسد رئیسجمهور آینده، علاقهای به تحول اساسی
ندارد.
🔸برخلاف مقامات اصلاحطلب قبلی، او متعهد به وفاداری به رهبری و دستور کار ایشان است و با این حال مورخان آینده ممکن است انتخابات ۲۰۲۴ را به عنوان لحظهای یاد کنند که در آن تغییرات قاطعانهای رخ داده است- نه به این دلیل که پزشکیان اصلاحات گسترده را دنبال کرد، بلکه به این دلیل که تمایل به نسخه معتدلتری ایجاد کرده است.
🔸ایران امروز در اوج نفوذ بینالمللی خود قرار دارد. این کشور و شبکه متحدان آن، ترس و احترام تازهای را در خاورمیانه به ارمغان آوردهاند. مخالفت شدید تهران با اسرائیل در حال جلب حمایت سیاسی در سراسر منطقه است. برنامه هستهای در گستردهترین نقطه خود قرار دارد و دولت در حال ایجاد اتحاد با چین و روسیه برای مقابله با غرب است. با این حال، برخی واقعیتهای دیگر نیز خود را نمایان میکند. اقتصاد این کشور در حال رکود و گرفتار تحریمهای ایالاتمتحده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001FWN
@Kayhan_online
به بهانه مستند «درون آتش: دختر گمشده»
🔰 زنان سردرگم و کودکان ناخواسته گناهکار کیست؟
👤 #فاطمه_قاسم_آبادی
🔸مستند «درون آتش: دختر گمشده» به کارگردانی «رایان وایت» محصول سال 2024 شبکه نت فلیکس آمریکا است. این مستند به سرنوشت دختر بچهای میپردازد که مادرش چون در سن کم و با روابط نامشروع او را به دنیا آورد، مسئولیتش را به خانواده دیگری سپرد ولی بعد از 15 سال این دختر در خانه جدیدش ناپدید میشود و جنازهاش تا 30 سال بعد پیدا نمیشود.
🔸در مستند درون آتش، مخاطبین شاهد یکی از هزاران سرنوشت تلخ کودکانی هستند، که به فرزندخواندگی گرفته شدهاند.
🔸مخاطبین در این ماجرا از همان ابتدا کتی را میبینند که تمام سختی و سنگینی این بارداری ناخواسته بر دوش اوست و تا نزدیک نیم قرن بعد هم این بار رهایش نمیکند ولی از آن طرف عملا هیچ جا اسم یا آدرسی از پسری که او را به این وضع انداخت و رهایش کرد، دیده نمیشود....
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001FV2
@Kayhan_online
🔰 جنگ در غزه و لبنان پایان کار نیست؟!
👤 #دکتر_محمدحسین_محترم
🔸طراح اصلی خاورمیانه جدید بعد از جنگ جهانی دوم وزیرخارجه وقت آمریکا در دولت ترومن است که عضو حزب دموکرات و یک یهودی انگلیسی بود و در خاطرات اسدالله علم وزیر دربار پهلوی هم به طرح او اشاره شده است:
🔻«شاه به من فرمود وزیر خارجه آمریکا پس از جنگ جهانی دوم طرح تجزیه ایران به مناطق ترکنشین، کردنشین، عربنشین و فارسنشین را داد... اگر روسها موافقت کرده بودند، کلک ایران و ما کنده شده بود... چون هیچ عکسالعملی از طرف ما ممکن نبود»!
🔸روزنامه واشنگتن پست چند روز قبل اذعان کرد: «واقعیت این است که سیاستهای نتانیاهو همان سیاستهای آمریکا است و دولت بایدن راهبرد نتانیاهو را رهبری میکند»! این روزنامه آمریکایی گزارشهای رسانههای غربی درباره ادعاهای بایدن درخصوص تلاش برای پایان جنگ را دروغ خوانده و در تحلیلی نوشته است: «تمام اقدامات اسرائیل در غزه و لبنان به دستور آمریکا انجام میشوند.»
🔸تحلیلگر این روزنامه سپس تاکید میکند: «باور کردن اینکه کشوری روی یکی از متحدان نزدیکش که میلیاردها دلار سلاح در اختیارش میگذارد، نفوذ اندکی داشته باشد، سخت دشوار است.» خود روزنامه صهیونیستی معاریو هم اعتراف میکند «اسرائیل پیمانکار نظامی آمریکا و چیزی بیش از یک چوب در دستان بایدن نیست»! معاون اجرائی اندیشکده کوئنسی آمریکا نیز اذعان کرد: «این ایده که آمریکا با آنچه در منطقه توسط اسرائیل رخ میدهد، مخالف است، دروغ و غیرواقعی است»!
🔸حال که سیاست تجزیه و تضعیف کشورهای منطقه بخصوص کشورهای اسلامی یک سیاست پایدار و همیشگی آمریکا برای سلطه بر جهان و منطقه بوده و اصولا اسرائیل را برای اجرای همین سیاست جعل کردهاند، اگر برخی کشورهای اسلامی و منطقه نمیخواهند و یا نمیتوانند دشمن مشترک منطقه و دشمنیهای مکرر و پایدار او را ببینند و درک کنند، دلیل نمیشود که ایران و دیگر کشورها نیز این دشمن مشترک را نبینند و سیاستهای خبیثانه او را فهم نکنند و در مقابل این سیاستهای جنایتکارانه نایستند!
🔸 تصور برخی از جنگ سوم لبنان و ۷ اکتبر، منطقهای است، اما آمریکا و صهیونیستها تصوری بینالمللی دارند و به عنوان بخشی از هدف تسلط بر جهان به آن نگاه میکنند، البته با روشهای مختلف. یک روز با لبخند، یک روز با وعده فریبکارانه، یک روز با تحریم و فشار اقتصادی، یک روز با شایعه و جنگ روایتها و امروز با بمبهای سنگرشکن!
#یادداشت_میهمان
https://kayhan.ir/001FWM
@Kayhan_online
🔰متهم ردیف اول کودتای ترکیه درگذشت
🔸«فتح الله گولن» رهبر جریان گولن به دلیل عارضه قلبی در آمریکا درگذشت.
🔸اردوغان، گولن و تشکیلاتش را متهم ردیف اول کودتا علیه خود در ترکیه میدانست.
@Kayhan_online
گزارش مستند کیهان
🔰 «ترور» و ریشههای تاریخی آن در صهیونیسم
🔸«ترور» در مانفیست رژیم صهیونیستی، جایگاه ویژهای دارد. این رژیم یکی از بزرگترین نقطه قوتهای خود را هم همین «ترور» تعریف کرده است. با جست و جو در کتابها و مقالات علمی «یهود» و «غرب»، به نقاط دیده نشده یا کمتر دیده شده از جایگاه ترور در صهیونیسم رسیدیم...
🔸وقتی «تاریخ تروریسم» را بررسی میکنیم میبینیم پایهگذار آن بخش افراطی یهود است! در کتاب «تاریخ تروریسم» چاپ شده توسط انتشارات «کمبریج» در این باره آمده است: «اولین گروه تروریستی در طول تاریخ به زیلوتیها میرسد که یک جنبش سیاسی – دینی یهودی بود. این گروه در قرن یکم میلادی علیه امپراطوری روم در فلسطین شروع به فعالیت کردند و هدف آنها از این حرکت نیز اخراج رومیان از مناطق یهودینشین بود.
🔸«زیو ژابوتینسکی» یکی از موسسین گروهک تروریستی هاگانا میگوید: «ما نمیتوانیم به اعراب فلسطینی در ازای سرزمین فلسطین چیز مناسبی ارائه کنیم. بنابراین، هیچ امیدی به دستیابی به توافقی داوطلبانه وجود ندارد.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001FVG
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - حکایت سینماتوگراف 2 - بخش هفتاد و هشت
🔰 حاصل جمع مدیریت نیمکتنشینان!
👤 #سعید_مستغاثی
🔸وقتی سی و دومین جشنواره فیلم فجر با مجموعهای از فیلمهای اغلب ضعیف و غیر استاندارد و سرشار از غم و اندوه و یاس و ناامیدی پایان یافت (به طوریکه جایزه امید و اعتدال نهاد ریاست جمهوری که به عنوان برگ برنده دولت جدید و به خاطر حمایت برخی سینماگران از حسن روحانی در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری وعده داده شده بود، هیچ مصداقی در میان بیش از 60 فیلم بخشهای مختلف آن دوره پیدا نکرد!)
🔸 مسئولان سینمایی و مدیران جشنواره هم طبق معمول تقصیر را به گردن متولیان پیشین و دولت قبل انداختند که گویا اکثریت آن فیلمها در زمان معاونت سینمایی قبلی ساخته شده و یا حداقل در آن زمان پروانه ساخت گرفته است (این درحالی بود که شواهد و اخبار حکایت از آن داشت که اغلب فیلمهای حاضر در جشنواره سی و دوم در زمان دولت یازدهم ساخته و پرداخته شده بودند) و مثل دولت قبل، وعده دادند که کارنامه مدیران جدید سینمایی را بایستی در سال بعد یعنی جشنواره سی و سوم مورد قضاوت قرار داد.
🔸این در حالی بود که جشنواره سی و دوم فیلم فجر با انبوهی از حرف و نقلها و صحبت و سخنانی از سوی همان سینماگران حامی روحانی درباره امید و بازگشت فیلمسازان و نشاط و شادی در عرصه سینمای ایران و آشتی سینما و مردم آغاز شده بود. حرف و نقلهایی که از چند ماه قبل و تقریبا از زمان حضور مدیریت جدید سینما در عرصه فعالیت رواج یافت و بعضا با بزرگنمایی و تحریف برخی واقعیات، فضائی کاذب در برابر چشمان مخاطب این سینما ترسیم نمود.
🔸مثلا ریاست جدید سازمان سینمایی (حجتالله ایوبی) بدون تحقیق و پرسش، از بازگشت سینماگران قدیمی مانند ناصر تقوایی سخن گفت و جملاتی مانند «دوران فیلم نساختن تقواییها گذشته» یا «بیضایی در ایران فیلم میسازد» بر زبان آورد، گویی در 8 سال قبل، این افراد از فیلم ساختن در این مرز و بوم محروم بودهاند!
🔸منظور و مقصود از این جملات، به هیچوجه دفاع از عملکرد و کارنامه پر اشکال و انتقادآمیز دولتهای نهم و دهم در عرصه هنر و سینما نیست بلکه اشاره به اظهارت شعار گونهای است که مسئولین سینما در دولت یازدهم برای موجه جلوه دادن خود طی دو سال ابتدائی مدیریتشان ابراز کردند، غافل از آنکه از این نمط نمیتوان کلاهی برای خود بافت.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001FV3
@Kayhan_online
🔰 اجرای تمرین عکسبرداری هوایی و عملیات اطفای حریق در رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴
🔸تمرین عکسبرداری هوائی و عملیات اطفای حریق توسط تیمهای امدادی در رزمایش مرکب دریایی آیونز 2024 اجرا شد.
🔸امیر دریادار دوم مصطفی تاج الدینی، سخنگوی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ گفت: یگانهای شناور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، فدراتیو روسیه و عمان در این رزمایش تمرین عکسبرداری هوائی (Photo Ex) و صورتبندی و آرایش آفندی را انجام دادند.
🔸وی اظهار کرد: برقراری امنیت در سطح منطقهای و بینالمللی بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند رزمایش مرکب دریایی آیونز را برای افزایش سطح آمادگی و هماهنگی طراحی و با محوریت نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در شمال اقیانوس هند به اجرا گذاشتهاند.
🔸دریادار دوم تاجالدینی همچنین گفت: در مراحل اصلی و فاز دریایی رزمایش مرکب دریایی آیونز ۲۰۲۴ (IMEX ۲۰۲۴) یگانهای شناور و پروازی شرکتکننده در این رزمایش براساس سناریوی از پیش تعیین شده عملیات اطفا حریق و نجات کارکنان شناور آسیب دیده و مهار لکه نفتی را تمرین کردند.
https://kayhan.ir/001FW7
@Kayhan_online
🔰 شبکه صهیونیستی: آخر خط ما برهنگی است نه فقط مخالفت با الزام حجاب
🔸شبکه صهیونیستی فعال در فتنه پاییز 1401 اذعان کرد که آشوب به بهانه «زن، زندگی، آزادی»، فقط به مخالفت با حجاب محدود نبود و دنبال برهنگی مطلق بود!
🔸وبسایت شبکه اینترنشنال که ماههاست در اثر شکستهای پیاپی پیمانکار صهیونیستش روزگار نکبتباری را تجربه میکند، در توجیه برهنه شدن گاه به گاه برخی مدعیان «جنبش زن، زندگی، آزادی» در کشورهای غربی و حتی مورد اعتراض واقع شدن از سوی برخی گروههای اپوزیسیون، نوشت: «انبوه بدنها با انبوه مطالبات و نیازها در نظام سلطه تبعیض و سرکوب زیر سایه حکومت، مجال «بودن» پیدا نکردهاند؛ پس چرا نباید از بدنها حرف بزنیم؟ و چرا زنان نمیتوانند پیشقراولان تظاهرات بدنهای ستمدیده باشند؟
🔻مالکیت و تصاحب تاریخی بدن زن به مرور شکلهای مختلف به خود گرفته است؛ ممنوعیت سقط جنین، ازدواج و بارداری اجباری، خشونتهای ناموسی، تجاوز و آزار جنسی، حجاب اجباری و حتی اجباری بودن برداشتن حجاب، و موارد دیگر که گویای این هستند: بدن زنان همواره محل تاخت و تاز و سلطه پدر/مردسالاری بوده است.
🔻زن، زندگی، آزادی در مسئله حجاب اجباری خلاصه نمیشود، اما این بدان معنا نیست که مسئله بدن در این جنبش یک حاشیه است. در این مبارزه و مقاومت روزمره زنان که از آغاز زن، زندگی، آزادی تا به امروز ادامه داشته است تقابلی بین ذهن و بدن وجود ندارد که بخواهیم با ارزشگذاری بر آنها یکی را نشانه تفاخر و دیگری را مظهر ابتذال بدانیم. هیچ ابتذالی در مفهوم بدنها و حتی در برهنگی وجود ندارد و زنان این را به روشهای مختلف و با «کنش»های گوناگون در این یک سال و اندی نشان دادهاند.
🔻برهنگی شاید عریانترین شکل تظاهر بدنهایی باشد که میخواهند نظام را به چالش بکشند؛ با این همه هنوز بدنهای بسیاری نتوانستهاند به صراحت قیام کنند؛ هنوز بوسه دو مرد همجنسگرا در خیابانی از خیابانهای ایران در مقابل چشم عموم اتفاق نیفتاده، هنوز مردانی با وجود میل باطنی جرات نمیکنند در انظار عمومی لباس صورتی و قرمز بپوشند...
🔸تقلای رسانه وابسته به موساد برای توجیه برهنگی و جا زدن آن به عنوان موفقیت، در حالی است که برهنگی مربوط به دوره ماقبل تمدن است. از سوی دیگر سرویسهای جاسوسی بیگانه ید طولایی در استفاده از اوباش و اجامر و فواحش خیابانی برای سرکوب نهضت ملت ایران به ویژه در کودتای 28 مرداد 1332 و براندازی نهضت ملی شدن نفت داشتند؛ اما بازسازی شبیه آن نقشه در پاییز 1401 با انزجار گسترده ملت ایران و شکست مطلق موساد و سیا و امآیسیکس مواجه شد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001FWF
@Kayhan_online
🔰 واشنگتنپست: شهادت قهرمانانه «سنوار» در میدان، روایت اسرائیلی را رسوا کرد
🔸روزنامه «واشنگتن پست» در تحلیلی نحوه شهادت «یحیی سنوار»، رهبر حماس را برگ برندهای برای جنبش مقاومت فلسطین دانست و تاکید کرد: انتشار فیلم آخرین لحظات زندگی سنوار، شکستی دیگر برای اسرائیل در نبرد روایتها بود که برای جهان قهرمانی مبارز و شجاع را به نمایش گذاشت.
واشنگتن پست
@Kayhan_online
🔰 تجربههای تلخ شوکدرمانی و رهاسازی واردات در اقتصاد
👤 #دکتر_محمدجواد_ایروانی
🔸قاطبه صاحبنظران بر این نظرند که تولید کلید گشایش بسیاری از مشکلاتی است که در اقتصاد وجود دارد حمایت از سرمایهگذاران، تولیدکنندگان، صادرکنندگان در هر شکل میتواند برای اقتصاد کشور فرصتهای ذیقیمتی را فراهم کند.
🔸تجربه نشان داده که برخی اوقات با هدف حمایت از صادرکنندگان، افزایش نرخ ارز به سمت ارز غیررسمی و کانالهای تلگرامی در زبان برخی مسئولین و رسانهها مطرح و از آن به عنوان ابزاری برای تعادل در ناترازی بودجه نام برده میشود و البته صادرکنندگان و صاحبان ارز و بهویژه سفتهبازان تکرار و به عنوان یک ضرورت از آن نام میبرند. لیکن تجربههای تلخ شوکدرمانی و رهاسازی واردات در اقتصاد که بارها تجربه شده را نبایستی تکرار کرد.
🔸در روزهای اخیر نیز مباحث وقوع شوک ارزی فوق، همزمان با توهم منابع نامحدود ارزی با زمزمه و اعلام تصمیمات مربوط به آزادسازی واردات کلیه کالاهای دارای تولید داخل و سایر کالاها (از قبیل شیرینی و شکلات، پوشاک، لوازم خانگی و آرایشی (گروه ۴ و ۲۷)) درست در شرایط انتقالی و قبل از استقرار کامل دولت جدید به بهانههای مختلف در شرایط محدودیت ارزی به نوبه خود نیز: تقاضای ارز را به شدت و جهشی بالا میبرد (البته باید دقت کرد افزایش قیمت ارز را به تحولات منطقه و تهدید خارجی نسبت ندهند؟)
🔸شوک درمانی تحت عنوان ایده تک نرخی کردن ارز در دورههای مختلفی در اقتصاد ایران مطرح شد و هیچ گاه موفق نشد، ولی در نتیجه آن بلعیده شدن سریع ذخائر ارزی کشور، افزایش واردات در یک دوره کوتاه، افزایش جذابیت صادرات در دوره کوتاه ولی در عین حال هیچگونه آثار پایداری در رشد تولید و ثبات اقتصاد بر جای نگذاشته بلکه تورم شدید به همه عرصههای اقتصاد گسترش پیدا کرده و به صورت پلکانی نرخ ارز مداوماً افزایش پیدا کرده است و بنابراین باید مراقبت نمود که اقتصاد کشور دوباره دچار تجربه تلخ دیگری نشود و تکرار این تجربه، با آشفتگی اقتصاد ملی و کسب و کار و معیشت مردم باعث کاهش اعتماد به دولت و افت سرمایه اجتماعی نگردد.
🔸در یک جمله با اجرای اینگونه طرحها عملاً هزینههای خرید به معادل دلار بازار سیاه ولی درآمد و دستمزد مردم به ریال تنظیم میگردد و این باعث افزایش معنیدار شکاف درآمدی و در نتیجه مشکلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
🔸پیشنهاد میشود بهجای نگاه جزیرهای به بخشها و مؤلفههای اقتصادی با نگاه جامع هر بستهای از سیاستها از جمله سیاستهای تجاری، ارزی، اعتباری، رفع ناترازی بودجه، رفع ناترازی بانکها، با پیشبینی، پیامدهای رکودی و یا تورمی و شکاف درآمد در هر سیاست دقیقاً برآورد شده و با مقایسه آنها، با ملاحظه کمترین آسیب به معیشت و تولید و کسب و کار مردم، مبنای هر تصمیمی قرار گیرد.
#مقاله_وارده
https://kayhan.ir/001FVP
@Kayhan_online
🔰 تایم: اسرائیل نمیتواند از عهده ۱۰۰ هزار موشک حزبالله برآید
🔸«دهها هزار نیرو از گروههای مورد حمایت ایران در خاورمیانه آماده میشوند که در صورت تبدیل شدن درگیری روزافزون میان اسرائیل و لبنان به یک جنگ فراگیر، به حزبالله بپیوندند».
🔸خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار این ارزیابی به نقل از تحلیلگران، نوشت: از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه، تقریباً بهصورت روزمره در مرزهای شمال اسرائیل و جنوب لبنان، درگیری جریان دارد. در ماه جاری پس از آنکه حمله هوائی اسرائیل باعث کشته شدن یک فرمانده ارشد حزبالله شد، درگیریها تشدید شده است. حزبالله این حمله را با شلیک صدها راکت و پهپاد انفجاری پاسخ داد.
🔸مقامهای اسرائیلی تهدید کردهاند که اگر مذاکرهای برای عقب راندن حزبالله از نزدیکی مرزهای شمال اسرائیل شکل نگیرد، تهاجم نظامی به لبنان انجام میدهند. در طول یک دهه گذشته، نیروهای تحت حمایت ایران از لبنان، عراق، افغانستان و پاکستان در جنگ سوریه مبارزه کردهاند و کمک کردهاند که توازن قدرت به نفع بشار اسد، رئیسجمهور سوریه تغییر کند.
🔸مقامهایی از گروههای لبنانی و عراقی میگویند که اگر جنگ در مرز لبنان و اسرائیل دربگیرد، نیروهای تحت حمایت ایران به جنگ وارد خواهند شد. هزاران تن از این نیروها در حال حاضر در سوریه مستقر هستند و به سادگی میتوانند از مرزهای نشانهگذارینشده و پرمنفذ به لبنان وارد شوند.
🔸گروههایی که خود را «محور مقاومت» مینامند، میگویند که از «استراتژی وحدت میادین» استفاده میکنند و تنها در صورتی این حملات را متوقف میکنند که اسرائیل حمله به غزه را متوقف کند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001FWE
@Kayhan_online
براساس آمارهای بانک مرکزی
🔰 رشد نقدینگی به روند نزولی بازگشت
🔸آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد رشد نقدینگی که در مردادماه امسال به رقم ۲۸ و چهار دهم درصد رسیده بود بار دیگر روند نزولی در پیش گرفت و به رقم ۲۷ و هشت دهم درصد رسید.
🔸بانک مرکزی جدیدترین گزارش خود از رشد نقدینگی و پایه پولی را منتشر کرد. بر اساس این گزارش حجم نقدينگي در شهریور سال ۱۴۰۳ به رقم 90705 هزار میلیارد ریال رسيد که نسبت به پايان سال ۱۴۰۲ معادل ۱۵ و یک دهم درصد رشد نشان ميدهد.
🔸همچنین، نرخ رشد دوازدهماهه نقدینگی در شهریور سال ۱۴۰۳ معادل ۲۷ و هشت دهم درصد بوده است که در مقایسه با نرخ رشد دوره مشابه در شهریور سال ۱۴۰۲ (۲۶ و ۹ دهم درصد) به میزان ۹ دهم واحد درصد افزایش نشان میدهد.
🔸بررسی رشد دوازدهماهه نقدینگی در سال جاری حاکی از روند افزایشی این متغیر در ماههای خرداد، تیر و مرداد است. بهطوریکه این متغیر در ماههای مذکور به ترتیب ارقام ۲۵ و شش دهم، ۲۷ و هفت دهم و ۲۸ و چهار دهم درصد را به ثبت رسانده بود.
🔸 ملاحظه میشود که در شهریورماه رشد نقدینگی مجدداً در مسیر نزولی قرار گرفته و به رقم ۲۷ و هشت دهم درصد رسیده است.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001FVy
@Kayhan_online
🔰 برآمدن ژاپنی که کامیکازه داشت!
👤 #امینالاسلام_تهرانی
🔸 اُكتبر ۱۹۴۴ برابر با ۲۹ مهر ۱۳۲۳ درجريان جنگِ جنونآمیزِ جهانيِ دوم هواپيماي نظامي امپراتوري ژاپن – از جبهه متحدین – كه مواد منفجره در بدنه آن جاسازي شده و مخازنش پر از بنزین بود در خليج «ليتي» واقع در مجمعالجزاير فيليپين خود را به رزمناو سنگين استرالیایی به نام «HMAS Australia» كوبيد و آن را از كار انداخت. در اين حمله هوائي انتحاري، فرمانده كشتي و ۳۰ تَن از افسران و ملوانان آن كشته شدند.
🔸در اين نوع حمله هوايي، خلبان داوطلب خودکُشی بود و همواره نیروی دریایی ژاپن دهها خلبان آماده خودکُشی در دسترس داشت. دومین حمله کامیکازه ۲۴ اکتبر (۲ آبان) – سه روز بعد – و سومین آن ۲۵ (۳ آبان) اکتبر و در همان آبها صورت گرفت.
🔸شاید بارها خوانده و شنیده باشید که پس از جنگ جهانی دوم و بمباران هستهای این کشور توسط آمریکا، ژاپن که چارهای جز پذیرش شروط لشکر پیروز (آمریکا) را نداشت، ارتش خود را به نوعی تعطیل کرد و وظیفه دفاع از خود را به کشور متخاصمِ پیشین یعنی آمریکا داد البته این اتفاق به گونهای با تحمیل جبهه پیروز رخ داد که بررسی آن مجال دیگری میطلبد.
🔸در سالهای پس از جنگ جهانی دوم گرچه این دو کشور به دلایل مختلف از جمله داشتن دشمن مشترک (چین) به متحدان نزدیک یکدیگر تبدیل شده بودند و ژاپن دیگر محدودیتهای سابق که از طرف آمریکا تحمیل میشد را نداشت، اما همچنان ارتش و تقویت نظامی این کشور برای حکمرانان ژاپنی چندان اولویت نداشت. اما در چند سال اخیر ورق برگشته و ژاپن به دنبال تقویت نظامی خود است. حکمرانان ژاپنی صریحاً به برخی از ناتوانیهای خود اشاره میکنند و بر لزوم تقویت نظامی کشورشان تأکید میکنند.
🔸ژاپن هزینه دفاعی خود را در سال جاری میلادی به ۵۶.۷ میلیارد دلار افزایش داده است. حتی دولت پیشین این کشور، دولت «فومیو کیشیدا»، نخستوزیر ژاپن، چندی پیش در آخرین گام بر اساس استراتژی امنیتی جدید این کشور، مجوز صادرات تسلیحات و قطعات ساخت ژاپن تحت مجوزهای خارجی را به کشورهای دیگر صادر کرد که این مجوز عملاً قانون ممنوعیت صدور سلاح در ژاپن را نقض کرد.
🔸به اعتقاد برخی از تحلیلگران این اقدامات یعنی پلهپله پیش رفتن به سمت همان ژاپنی که کامیکازهای میجنگید و به عنوان کشوریستیزهجو و حتی امپریالیستی شناخته میشد. آیا چنین ژاپنی در حال برآمدن است؟
🔸در پاسخ باید گفت که مصمم شدن ژاپن برای تقویت نیروی دفاعی خود علل مختلفی دارد که بررسی کامل آن در این مجال نمیگنجد، اما میتوان حدس زد که قدرت گرفتن چین که رقیب نیرومند ژاپن است، حکمرانانِ سرزمینِ ساموراییها را به شدت نگران میکند...
🔸«قدرت گرفتن رقیب دیرینه و بیاعتمادی به متحد، ژاپنیها را متوجه خطای استراتژیکشان کرده است که توسعه اقتصادی و سیاسی بدون پشتوانه توانِ نظامی بیتمکین خواهد بود.»
#نگاه
https://kayhan.ir/001FVF
@Kayhan_online