3⃣2⃣ ديدگاه دانشمندان و متفكّران بزرگ جهان درباره موسيقی
دكتر ولف آدلر (استاد دانشگاه كلمبيا):
با اينكه علمای قرن اخير كم و بيش فهميده اند كه موسيقی بر اعصاب انسان تأثيرات سويی دارد ولی عده ای از دانشمندان از اهميت آن غافل بودند تا اينكه چند سال قبل دكتر ولف آدلر ثابت كرد كه بهترين و دلكش ترين نواهای موسيقی شوم ترين آثار را روی سلسله اعصاب انسان میبخشد مخصوصاً اگر هوا گرم باشد، اين تأثير مخرب خيلی بيشتر میشود و در مناطق حارّه چون عربستان و برخی نقاط ايران منتهای سوء اثر را دارد پروفسور ولف آدلر زيان موسيقی را بيشتر تشريح كرده و مینويسد:
«موسيقی علاوه بر اينكه سلسله اعصاب ما را در اثر جلب دقت غير طبيعی آن سخت خسته میكند، عمل ارتعاش صوتی كه در موسيقی انجام میشود توليد عرقی خارج از حد طبيعی در پوست مینمايد كه بسيار زيانبخش است و ممكن است مبدء امراض ديگری قرار گيرد. »
(#تاثیر_موسیقی_بر_اعصاب_و_روان، حسین عبداللهی خوروش)
#ادامه_دارد
📚#انسان250ساله
✳ امام در همهٔ این مدت خاموش و آرام نشسته است. وقتی همه سکوت میکنند ، حضرت برمی خیزد و می ایستد و رو به حضار ، پس از حمد و ثنای خداوند و درود بر پیامبر ، در جملاتی کوتاه و تکان دهنده ، سردرگمی و بی هدفیِ آن جمعِ پراکنده را به رُخِشان می کشد ؛
بی اختیاری و آلتِ فعل بودنشان را همچون تازیانه ای بر سر و رویشان می کوبد؛ موقع خود و پیشینهٔ افتخارآمیزِ خاندانش را که منطبق با برترین معیار اسلامی- هدایت - است ، روشن می سازد و سرانجام ، نیک فرجامیِ راه خود را که برابر با سنّت های خدا در تاریخ است ، مطرح می کندو روحیهٔ متزلزلِ آنان را متزلزل تر می نماید:
« به کجا می روید ای آدم ها❔و چه سرانجامی برایتان در نظر گرفته اند❔بوسیلهٔ ما بود که خداوند گذشتگانِ شما را هدایت کرد و بدست ما نیز خواهد بود که مُهرِ پایان ، به کارِ شما می زند
اگر شما را امروز دولتی مستعجل است ، ما را دولتی دیرنده خواهد بود و پس از دولتِ ما ، کسی را دولت نیست. ماییم اهل عاقبت ، که خدا فرمود : عاقبت متعلق به صاحبانِ تقوا است»۱
☝در این بیانِ کوتاه و پرمغز - که تظلّم و تحکّم و نوید و تهدید و اثبات و رد را یک جا متضمّن است - به قدری به قدری تأثیر و گیرایی دارد که اگر پخش شود و به گوشِ مردم برسد ممکن است هر شنونده ای را به حقانیتِ گوینده آن معتقد سازد.
👆برای پاسخ گفتن به این سخن ، نغزگویی و سخن دانی به همان اندازه لازم است که خودباوری و دلگرمی. و این همه در مخاطبان امام نیست ؛ پس چاره ای جز خشونت و زور نمی ماند.
♨هشام دستور می دهد که امام را به زندان بیافکنند ؛ یعنـی عملاً به ضعفِ روحیه و نارساییِ منطقِ خود اعتراف می کند .
در زندان ، امام به روشنگری و بیانِ حقایق می پردازد و هم زنجیرهای خود را تحت تأثیر می گذارد ؛ بطوری که از زندانیان کسی نماند که سخنِ او را از بُنِ دندان نپذیرفته و دل بستهٔ او نشده باشد.
ادامه دارد....✏
۱۹۹
۱-بحارالأنوار/ج۴۶/ص۲۶۴
@ketabkhanehmodafean
📚#انسان250ساله
🗣مأموران ، ماوقع را به هُشام گزارش می کنند. این موضوع برای دستگاهی که در طولِ دهها سال بصورت ویژه شام را از دسترس تبلیغاتِ علوی دور نگاه داشته ، مطلقاً قابلِ تحمل نیست.
♨هشام فرمان می دهد آن حضرت و همراهانش را از زندان بیرون آورند . هیچ جا برای آنان مناسب تر از مدینه نیست ؛ شهری که در آن می زیسته اند ؛ البته با همان مراقبت ها و سخت گیری های همیشه و بیشتر.
و در صورت لزوم ، فرود آوردنِ ضربهٔ آخر.
و بی سر و صدا حریف را در بستر و خانهٔ خودش نابود کردن و وبالِ تهمتِ «امام کُشی» را به گردن نگرفتن.
⭕ پس به دستورِ هشام آنان را بر مرکب های تندرو - که سراسر راه را بی وقفه طی می کنند - می نشانند و بسوی مدینه می تازند .قبلاً دستور داده شده است که در شهرهای میان راه ، کسی حق ندارد با این قافلهٔ مغضوب ، معامله کندو به آنان نان و آب بفروشد.
سـه شبانه روز با این وضع راه می روند و ذخیره های آب و نان پایان می گیرد .
🌴 اکنون به شهر مدینه رسیده اند . اهل شهر طبق فرمان ، دروازه ها را می بندند و از فروختنِ توشه امتناع می کنند.
یارانِ امام از گرسنگی و تشنگی به شِکوه آمده اند .امام بر فراز بلندی که بر شهر مُشرف است، می رود و با رساترین فریادِ خود ، بر اهل شهر نهیب می زند « ای مردمِ شهرِ ستم پیشگان❗منم ذخیرهٔ خدا ، که خدا دربارهٔ آن گفته است ؛ ذخیرهٔ خدا برای شما نیکوتر است ، اگر مؤمن باشید»۱
🔵 ناگهان یک هوشیاری و شهامتِ به جا ، توطئه را خنثی می کند. مردی از اهل شهر ، همشهریانِ فریب خورده و بی خبر را هشدار می دهد و به آنان یادآور می گردد که این همان نهیبی است که شُعیبِ پیامبر بر سرِ گمراهانِ زمانِ خود زد
و به آنان تفهیم می کند که هم اکنون در برابر همان پیامی قرار دارند که روزی گذشتگانشان در برابرِ آن قرار داشتند و امروز اینان گذشتگانِ خود را بخاطرِ نشنیده گرفتن آن پیام ، لعن و نفرین می کنند.
⏳آری تاریخ تکرار شده است ؛ اینک همان #پیام و همان #پیام آور و همان #مخاطبان.
این سخنِ به جا بر دل ها مینشیند. دروازه ها را می گشایند و به رغمِ زمینه چینی های دستگاهِ خلافت ، دشمنِ آن دستگاه را می پذیرند۲
ادامه دارد...✏
۲۰۰
۱-هود/آیه۸۶
۲-بحارالأنوار/ج۴۶/ص۲۶۴/به نقل از کافی
@ketabkhanehmodafean
کتابخانهمدافعانحریمولایت
#معرفی_کتاب📚 #پدر کتابی با داستان های بسیار جذاب و جملاتی ناب برای تحول در
#گزیده_ای_از_کتاب📚
دخترانش را می نشاند روی پایش.
در عرب رسم نبود « دخترداری»…
علی با آنها بازی می کرد.
نازشان را هم می خرید.
چنان محترم بزرگشان کرد که وقتی زینب وارد اتاق می شد، حسین مقابلش بلند می شد.
خودش خدا را یاد کودکانش می داد.
ریشه ای، که حتی با تمام مصیبتها هم خشک نمی شد.
ثمر دختر علی در کربلا بود که ماندگاری قیام برادر شد… حماسه ی زینب!
دختر را لوس نمی کرد، مقاوم بار می آورد.
دختر را ضعیف نمی کرد، مجاهدت یادش می داد.
دخترانه های دختران علی، مادرانه های دختران علی، شد زنانگی های کربلایی…
دختران علی یزید را خوار و خفیف کردند.
#علی پدر زن نمونه ی کربلاست.
زینب آنقدر شخصیت عظیمی دارد که می شود؛ زینب کبری
📚
@ketabkhanehmodafean