خیابان انقلاب
🔴 آمدنیوز؛ خیانت به کلمهها
✍️ #احسان_محمدی
🔹هاینریش بل نویسندهی شهیر آلمانی در کتاب «آدم کجا بودی» مینویسد: «بعد از هیتلر همهی آلمان درک کردند که او چه بلایی بر سر کشور و زیربناهای آن آورده است. اما یک چیز نابودشده هم بود که فقط ما روشنفکران آن را میفهمیدیم و آن خیانت هیتلر به "کلمات" بود. خیلی از کلمات شریف دیگر معانی خودشان را از دست داده بودند، پوچ شده بودند، مسخره شده بودند، عوض شده بودند، اشغال شده بودند. کلماتی مانند آزادی، آگاهی، پیشرفت، عدالت!»
🔸در حالیکه افکار عمومی علاقمند به کشف رمزهای چگونگی دستگیری روحالله زم است و اخبار این موضوع کلیک میخورد و کانال آمدنیوز در اختیار سپاه پاسداران قرار گرفته و اعضای آن به شدت در حال ریزش هستند، توجه به این نکته هم ضروری است که «آمدنیوز» در حوزهی خبر و اطلاعرسانی با باور بسیاری از ایرانیان همان کاری را کرد که هیتلر با کلمات کرد.
🔻این کانال خبری با آمیزهای از اغراق، افسانهسرایی، ترکیب یک قطره حقیقت با یک اقیانوس دروغ، شایعهسازی، تخریب آبرو و حیثیت افراد، تشکیل دادگاه بدون اجازه حق دفاع به متهمین، انتشار عکسها و ویدئوهای مخدوشکنندهی امید اجتماعی، حملهی دمادم به صغیر و کبیر، ادعای آزادگی و... کاری کرد که ذائقهی بسیاری از مخاطبان عام که شیفتهی قصه هستند تغییر کرد و آنها این افسانهها را بیشتر از حقیقت باور میکنند.
🔹گردانندگان این کانال تلگرامی، برخلاف رسانههای رسمی و خبرنگاران داخل کشور هیچ خط قرمزی نداشتند، به همین دلیل با تاکید بر افشاگری و بیان حقیقت هر آنچه دوست داشتند را مینوشتند و در فضایی که کار برای رسانهها در داخل کشور آسان نبود، آنها گوی سبقت را ربودند و بیش از یک میلیون نفر به صورت روزانه این کانال را دنبال میکردند.
🔸طبعاً در رخ دادن این اتفاق عوامل متعددی باید بررسی شود. از جمله اینکه چرا و چطور طیفی از مردم به سمت چنین اخباری گرایش پیدا میکنند. غیر از این است که احساس میکنند «تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها».
🔻میشود این کانال را بست و گردانندگان آن را به اشد مجازات رساند اما آیا بستر رشد کانالهای مشابه خشک خواهد شد؟ آیا تا زمانی که مردم عطش دانستن اخبار _ به ویژه آن بخشی که در رسانههای رسمی مجال انتشار نمییابد _ را دارند امکان رویش موارد مشابه میسر نیست؟
✅ آمدنیوز با شعار «آگاهی، مبارزه و دموکراسی» کوشید طیفی از مخاطب تشنهی خبر را با خود همراه سازد. حتی وقتی این کانال تلگرامی از سوی موسس تلگرام فیلتر شد در کمتر از یک روز کانال جدید آنها باز هم میلیونی شد. اما باید اذعان کرد این کانال به «خبر» هم خیانت کرد.
🔰 در ذهن بسیاری از مردم حالا موضوعاتی مثل دروازهبانی خبر، اسلوب خبرنویسی، اصالت خبر، راستیآزمایی منبع و ... معنایی ندارد، آنها یاد گرفتند که خبر هر چه داغتر، افشاگری هر چه بزرگتر و شعار هر چه تندتر باشد، احتمالاً به واقعیت نزدیکتر است و لابد آنها خبرنگاران آزادیخواه و شجاعتری هستند و اهل رسانه در داخل کشور جملگی شرف را به لقمه نانی فروختهاند!
◀️آمدنیوز همهی مرزهای خبررسانی را به هم ریخت. در تنشهای سال 96 با انتشار عکس چند هواپیما مدعی شد منابع خبری به آنها اطلاع دادهاند «این سه فروند هواپیما در فرودگاه امام خمینی در حال بارگیری محولههای شمش طلا و پالتهای دلار و یورو برای خروج از کشور هستند.» درحالیکه عکس مربوط به فرودگاهی در تفلیس بود!
💢به همین سادگی ادعاهایی درشت را مطرح میکردند و لزومی به شفافسازی، پاسخگویی در مقابل مخاطبان و پیگیری خبر هم نمیدیدند و کسان زیادی هم باور کردند. چرا؟ چون بستر این اتفاق را کسانی در ذهن مخاطب بهواسطهی اختلاسها و غارتگری و خیانت آماده کرده بودند که اتفاقاً ساکن همین آب و خاکند!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 کاری که از دستگیری زم و فتح آمدنیوز مهمتر است
✍️ #ابراهیم_رضایی
🔹روح الله زم عنصر اصلی رسانه دروغپرداز آمدنیوز دستگیر شد. به نظرم مهمترین جرم زم نشر اخبار دروغ و ایجاد اغتشاش و آشوب در ایران است. در واقع مسئله اصلی آمدنیوز افشاگری و حتی توهین آن رسانه نیست چه که بسیاری رسانههای دیگر ضدانقلاب هم چنین میکنند، آنچه مورد اعتراض بود اخبار دروغ آمدنیوز علیه نظام و زمینهسازی و فراخوان برای اغتشاش در نقاط مختلف کشور و مشخصاً ناآرامیهای سال 96 بود که خسارت زیادی به بار آورد. از این جهت دستگیری یک عنصر خرابکار و اغتشاشگر اهمیت دارد.
🔸به نظر میرسد که مهمتر از دستگیری زم، اندیشیدن تدبیر برای مسیری است که امثال زم در آن میتوانند جامعه را دچار التهاب کنند. گرچه با همت پاسداران امنیت ایران، زم بازداشت و آمدنیوز هم فتح شد اما تضمینی نیست که فردا یک زم و یک آمدنیوز دیگر سر بر نیاورد و دوباره با دروغپردازی و آشوب، جامعه را بهم نریزد. لذا جامعترین روش برخورد با زمها و آمدنیوزها، روشنگری و تبیین ماهیت واقعی این عروسکهای خیمهشببازی غرب و صهیونیستها و سعودیهاست. باید به جایی برسیم که اگر همه مردم به تمامی شبکهها و کانالهای تلویزیونی و رسانهای دشمن دسترسی داشتند، ضمن مقاومت فعالانه، کمترین تاثیر را از جنگ نرم و حملات رسانهای آنان بپذیرند.
🔻برای این باید فکری اساسی کرد. نباید بگذاریم تا مزدورهایی همچون زم با سوءاستفاده از خلا سواد رسانهای، آشوب کنند. برای این منظور مهمترین کار راهاندازی نهضت سواد رسانهای در کشور است تا هر رسانه بیشناسنامه و مزدوری نتواند به راحتی و با القای اخبار کذب ذهنها را مشوش کند. باید سطح سواد رسانهای و اطلاعاتی جامعه آنچنان بالا رود که دسیسههای رسانههای فارسیزبان ملکه و ترامپ و بن سلمان و نتانیاهو بیاثر شود و خرابکاران و خلافکاران فرهنگی-رسانهای نتوانند با روح و روان مردم بازی کنند.
✅ همچنین باید ضمن تأمین استقلال و عزت و اقتدار کشور در اینترنت از مرزهای مجازی و فکری و معنوی ایران دفاع کرد و اجازه نداد تا شارلاتانهای رسانهای دشمن در داخل عملیات روانی کنند و به قانون پاسخگو نباشند. آینده و ذهن و روان نوجوان و جوان ایرانی آنقدر مهم است که نباید گذاشت دستگاه عظیم پروپاگاندای دشمن با ابتذال و سانسور و دروغ به آن لطمه بزند.
💢 ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات، راه اندازی جستجوگر ملی و پیام رسان امن و استاندارد، ارتقای قدرت سایبری و نرم کشور و افزایش آمادگی برای حضور فعالانه در عرصه جنگ نرم و در نهایت تولید قدرت ملی در فضای مجازی هم باید جدی گرفته شود.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇 http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 اسپرم سالاری!
✍️ #داریوش_سجادی
🔹سلطنتطلبان از میانه اپوزیسیون برانداز و متنفر از جمهوری اسلامی کُمیکترین و در عین حال رقتانگیزترین گروهیاند که قبل از فعالیت سیاسی مستحق روان درمانی کلینیکالاند!
🔸فرقهای که در قرن ۲۱ و در سپهر و فرآیند رشد و تَطًور دانش و بینش بشری کماکان قائل به «اسپرم سالاری» است! و با این باور که: «احراز شانیت و احصای صلاحیت» و «مبنای حلول پادشاهی و استلزام جلوس بر مسند فرمانروائی» و «استحقاق خلعت صاحبقرانی» مُحول به «اسپروماتوزوئید» سلطان و انتقال بموقع آن «یاخته گداخته» به اعضاء و جوارح آن دًردانه و سلطانزاده بوده و با چنین پنداشت و باورداشتی «آستانبوس» و «یاختهدوست» نظام سلطنت میباشند!
🔻کمیکترین بخش داستان آنجاست که فرقه مزبور مدعی است انقلاب اسلامی یک سناریوی آمریکائی بود و کاخ سفید در نشست گوادالوپ وقتی متوجه شد محمدرضا پهلوی میخواهد از آن به بعد «نفت را در اوپک گران کند» دستور عزل وی را دادند و این منوال نقطه آغاز زوال آن سلطان شد!
احتجاج سلطنتطلبان در حالی است که تا قبل از انقلاب اسلامی قیمت هر بشکه نفت تنها ۲ دلار بود و در ماجرای تحریم نفتی اعراب حداکثر به بشکهای ۱۲ دلار رسید و سلطنت طلبان مزبور در الفبای احتجاج خود ماندهاند که اگر شاه توسط آمریکا و به «جُرم تمایل به افزایش قیمت نفت» ساقط شد پس چرا از فردای تاسیس جمهوری اسلامی قیمت نفت نه تنها کاهش نیافت بلکه بشدت افزایش پیدا کرد و دیگر هرگز به بهای نازل زمان سلطنت اعلیحضرتشان نرسید!؟
✅ حال بگذریم از این نکته که اساساً چرا شاهشان برآمده از فرآیندی بود که واشنگتن به راحتی میتوانسته ماندن یا نماندن وی در قدرت را با یک نشست و برخاست در گوادالوپ عهدهداری کند!؟
💢 اما مهمتر آنکه سلطنتطلبان مزبور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی شال و کلاه کردند و رحل اقامت در جوار همان ایالات متحده افکندند و ۴۰ سال هم هست که علیرغم تحفظ غیظ و نفرتشان از آمریکای بزعمشان «شاهخوار» باز هم کاسه گدائی نزد واشنگتن گرفته و از کاخ سفید تکدی محبت و مطالبه شفقت بمنظور بازتولید سلطنت در ایران مینمایند!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇 http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴تحریم چگونه میمیرد
✍️ #محسن_پیرهادی در #رسالت نوشت:
🔹سالهاست که ادبیات تحریمی، بر زبان ما ایرانیان جاری و بر فکر اغلب ما حاکم است. اگر از اطرافیان کماطلاع خود هم پرسوجویی کنید، اغلب آنها با الفاظ و عباراتی همچون داماتو، ایسا، پالرمو و هر قانون، توافقنامه یا تعهد بینالمللی که قرار است برای ایران محدودیتهایی به همراه بیاورد، آشنا هستند.
🔸زمانهای است که مقامات یک کشور که سابقه همه نوع تجاوزی هم به ایران داشته، رسما از وضع تحریمهای دردناک و فلجکننده علیه دولت و ملت ایران سخن میگویند، زمانهای که مردم شریف ما، 6 سال است منتظرند، دو سال منتظر امضای برجام، دو سال اجرای برجام و حالا پس از خروج آمریکا و تعلل اروپا، منتظر احیای برجام.
🔻کلمات و عباراتی را آنقدر از مسئولان دولت شنیدهایم که برای گوشمان آزاردهنده شده است. کار بهجایی رسیده که حتی رهگذران کوچه و خیابان از دورههای برجام و پسابرجام سخن میگویند و حتی به این نمیاندیشند که برجام مگر چه نقطه عطفی بود که بخواهد پیش و پسی داشته باشد.
🔹کشور تحت شدیدترین تحریمهاست، کسی منکر نیست، حتی معتقدم طراحی نظام تحریمها، بهصورت وحشتناکی حسابشده و غیرانسانی است که تشریح این موضوع، خود نیازمند مقاله مستقلی است. فقط از باب نمونه، کافی است بدانیم در سالهای گذشته، از فروش و انتقال برخی داروهای حساس به ایران اسلامی ممانعت بهعملآمده، درحالیکه در همین سالها، میزان فروش سیگار به کشور ما افزایش هم داشته است. این یعنی طراحان تحریم میخواهند مرد سالخورده یا زن باردار ایرانی از فلان داروی حساس محروم بماند، اما جوان ایرانی بیش از گذشته سیگار بکشد.
🔸مخاطب این کلام، پیش از همه، خواهران و برادرانم در خانواده بزرگ رسانه و پسازآن مسئولان کشورند. بیایید از امروز کمتر از تحریم سخن بگوییم. هر مسئولی بهمحض پیش آمدن مشکل و اختلالی در حوزه کاریاش، سریع پای تحریم را وسط نکشد، حتی اگر تحریم واقعا در آن حوزه مؤثر بوده باشد که گاهی اوقات همچنین نیست.
🔻اشتباه نشود، حرف این نیست که در مجامع بینالمللی و خارج از کشور، مظلومیت خود را فریاد نزنیم و حقخواهی نکنیم، این وظیفه را باید وزارت محترم خارجه و سایر دستگاههای مسئول با جدیت پیگیری کنند، اما هر مسئول ارشد یا جزئی، به هر مناسبت نام تحریم را به میان نیاورد.
🔹این کار تنها دو اثر دارد، اول اینکه اذهان خودمان را خسته و مشوش میکند و دوم، به دشمن پیغام میدهد که تحریمها مؤثر است. بیایید اینطور تصور کنیم که ما همسایهای داریم که بویی از انسانیت نبرده و حتی اگر در منزل ما، کسی در حال جان دادن باشد، او باوجودآنکه داروی آن بیمار را دارد، حتی حاضر است آن را دور بریزد اما به شما ندهد.
🔸راهحل چیست؟ شما بهعنوان مسئول و مدیر خانه، نباید هرروز با زن و فرزندان از تأثیر فشار همسایه بیرحم سخن بگویید و با این کار محیط خانه را ناآرام کنید، بلکه باید با درایت راه دیگری برای یافتن داروی موردنیاز پیدا کنید، یا از محل دیگری آن را تأمین کنید و یا اگر میشود، در داخل منزل شبیه آن را تولید کنید. یقین کنید اگر چنین شد، همان همسایه بیرحم هم حاضر است داروهای خود را زیر قیمت به شما بفروشد.
🔻کلمات تحریم و برجام و مذاکره و آمریکا و اروپا را رها کنید، بیایید کاری کنیم واژگان کلیدی و پرکاربرد ادبیات روزمره ما، تلاش و علم و جوان و تولید و ابتکار باشد، چراکه ادبیات، فکر میسازد و فکر و اندیشه، پایه و جهت حرکت را معین میکند.
✅ دشمن، از دیرباز دشمن بوده و تا زمانی که تغییر ماهوی نکند، همچنان دشمن است، گرگصفت و درندهخو و بیرحم هم هست، اما تا همین جای کار هم در خیلی از میادین بزرگ در برابر ما به خاک افتاده، بیایید باور کنیم از دشمن، فقط دشمنی سر میزند و مذاکره و تحریمش، دو راه مختلف برای رسیدن به یک مقصد است که آنهم آسیب زدن به ما باشد.
💢 دشمن را باید مدیریت کرد و راه دفع دشمنی او، نه موضع ضعف که اتفاقا موضع اقتدار و بینیازی است. اگر گام اول، اصلاح ادبیات باشد، گام دوم، بیشک تحکیم و تقویت احساس بینیازی از خارج، در یکایک مردمان این سرزمین است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 شما جیب ملت را نزنید ،قربانی شدن پیشکش!
🔹 جناب روحانی فرموده اند حاضرند اگر منافع ملت در ملاقاتی باشد فداکاری نموده و قربانی شوند...
🔸 گفتم کجای کاری رئیس جان،ملت 6 سال است که زیر فشار بی تدبیری و توهم های گوناگون برجام و باغ گلابیتان قربانی شده و کمرشان شکسته است...
🔻 کمترین خسارت 6 سال ملاقات های قبلی این شده که قدرت خرید و معیشت ملت در دولت تدبیرتان!به کمتر از ثلث رسیده است، لطفا بیش از این ملت را با ساده لوحی ها و توهم هایتان بیچاره نکنید...
✅ ظریفی میگفت شما همینقدر که به برادر گرامیتان و برادر معاونتان و سایر منصوبین و نزدیکان بفرمایید جیب ملت را نزنند کافیست، قربانی شدن پیشکش....
✍️ #علیرضا (یک شهروند)
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 «آمد»نیوز «رفت»، اما ...
✍️ دکتر #محمدرضا_رئیسی
🔹 با دستگیری هوشمندانه مؤسس آمدنیوز، پروژه ضد انقلاب در نیمه راه ناکام ماند، و اقدام اطلاعاتی سپاه، ماندگار شد، اما آیا این پایان ماجراست؟
🔸 اگر مولفه های کار آمدنیوز را بر 4 محور «1/پوشش کار روزنامه نگاری»، «2/عملیات پیچیده جنگ روانی» ، «3/درز برخی طلاعات از داخل» و «4/ضعف رسانه های داخلی» استوار باشد، هر 4 محور از سوی ضدانقلاب و عناصر خودفروخته شان قابل بازیابی و زمینه برای تکرار امدنیوزهای جدید مهیاست:
1️⃣ با دستگیری یک عنصر خودفروخته، فعالیت ضدانقلاب خائن، پایان نمی یابد؛
2️⃣ به تعبیر رهبر معظم انقلاب، جنگ نرم رسانه ای و عملیات روانی، بزرگترین خطر فعلی نظام، همچنان پاربرجاست؛
3️⃣ هرچقدر هم عناصر داخلی همکار با #زم دستگیر شوند، باز هم ممکن است عناصری خودفروخته هوس درز اطلاعات به خارج را داشته باشند؛
4️⃣ متاسفانه هنوز هیچ کانال تلگرامی انقلابی نتوانسته تعداد ممبرهایش را به عدد اعضای کانال تلگرام آمدنیوز نزدیک کند تا جریان سازی را از دست امثال #زم و اربابان اش بگیرد.
✅ چه باید کرد؟
در کنار ابزار «سخت افزاری» مانند کار اطلاعاتی نهادهای امنیتی، باید کار «نرم افزاری» کرد؛ لازم است یک یا دو رسانه انقلابی چنان نبض افکار عمومی را به دست بگیرند که حتی با ظهور آمدنیوز های جدید، مردم عادی رغبتی به آنها نداشته باشند.
🔻این مهم تنها و تنها با تکیه بر همان عنصر بالا قابل تحقق است، جمعی از متعهدترین و حرفه ای ترین روزنامه نگاران انقلابی همراه با متخصصین جنگ روانی میتوانند به راحتی عرصه رسانه ای را از دست ایران ستیزان وابسته به غرب خارج کنند تا دیگر کالای آمدنیوز ها خریداری نداشته باشد.
💢 مطمئنا افراد حرفه ای و کاربلدی که آماده جهاد رسانه ای فی سبیل الله باشند نیز آماده شرکت در این جبهه فرهنگی هستند و تنها یک «یاعلی» نیاز است. آیا مسئولان حاضرند مانند 8سال دفاع مقدس، باردیگر به جوانان این عرصه اعتماد کنند ؟
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
💥 #تـــوجــــه 💥 #تـــوجــــه
🛑درپـۍبیانات #سیدناآیتاللهخامنهاۍ
بهترینڪانالنهجالبلاغهافتتاحشد😍
•[ http://eitaa.com/joinchat/1660682246C56a0eaa819
🔷اگهمیخواۍحرف #رهبرمون
زمیـننمونهبســمالله😍
•[ http://eitaa.com/joinchat/1660682246C56a0eaa819
#فقطبهعشقعلےنهجالبلاغهمیخونم
•[ http://eitaa.com/joinchat/1660682246C56a0eaa819
🌸| یاعلۍڪلیڪڪنید😁👆👆
خیابان انقلاب
🔴 دعوایی که هست
✍️ #یاسر_جلالی
🔹دعوا بر سر توجه به خواست مردم و مسئله مهمی به نام پیشرفت و اراده برای پیش بردن امور کشور است در مقابل رها کردن امور و ندیدن ظرفیتهای داخلی و تقابل با خواست عمومی و دل به صرف مذاکره بستن و معطل کردن کشور.
🔸برخی معتقدند که راه نجات فقط مذاکره با خارجیهاست و باید مستمراً از منافع عمومی چشم پوشید و از حق مردم در پیش رفتن و بهبود وضعیت زندگیشان گذشت تا بالاخره در روز موعود، وزن امتیازهای داده شده و فرصتهای ازدسترفته، چشم طرف مذاکره را بگیرد. اینها معتقدند که فردای آن روز فرضی، جهش بزرگی رخ خواهد داد و بهیکباره کشور به توسعه آنی خواهد رسید.
🔻نظر دیگری هم وجود دارد که معتقد است در تاریخ جمهوری اسلامی و در تاریخ ایران هر بار به جای اتکا به داشتهها و ظرفیتها و جوانان خودمان به آمریکا اتکا کردیم، منافع ملی کشور در خطر قرار گرفت. اینظر میگوید که لازم نیست از دوره مصدق مثال بزنیم و همین مثال برجام گویا است؛ همان ناموجودی که هیچ تغییری در جهت بهبود شرایط مردم ایجاد نکرد. تجربه برجام نشان داد که نباید ایران به کسانی که اعتمادی به آنها ندارد، امتیازی بدهد.
🔹برجام درس خوبی بود که اگر بدون گرفتن تضمینهای جدی، امتیازی داده شد، آنها هرگز به تعهد خود عمل نخواهند کرد. مردم هم با این نظر همراهاند و معتقدند که صرفاً بر اساس اعتماد به غربیها نباید امتیازی به آنها داد. برجام نشان داد که حتی قطعنامه و سند سازمان ملل هم تضمین نیست.
🔸ملت ایران قطعاً اهل مذاکره و گفتوگو است؛ نه باج دادن. مذاکره و ایستادگی در مقابل هم نیستند در کنار هماند. میشود مذاکره کرد و بر حق اصرار و ایستادگی کرد و حق را گرفت. مردم میپرسند این چه مذاکرهای است که غربیها میخواهند تمامی مطالبات آنان انجام شود؟ مردم زیر بار زور رفتن و قربانی شدن را قبول ندارند. مردم ما کجا اجازه میدهند باج بدهیم یا بدون دقت امتیاز بدهیم؟ یعنی درواقع دعوا بر سر بیتدبیری و تعطیل کردن عقل و قوای کارشناسی است.
🔻مردم بر این باورند که تنها وقتی میتوانیم مقابل زورگوییهای آمریکا بایستیم و حتی آمریکا را مجبور به عقبنشینی و پذیرفتن خواستههای خود کنیم که قدرتمند شده باشیم. این قدرت با تکیه بر دانش و سرمایه داخلی ایجاد میشود. با اتکاء به ظرفیتهای خود و با استفاده از توان مدیریتی جوانان است که میتوان تمامی نیازها و مقدمات لازم برای پیشرفت را فراهم کرد. این هدف ارزشمند، با برنامهریزی، مدیریت صحیح و جلوگیری از فساد قابل تحقق است.
🔹مردم اسلام را مانع پیشرفت نمیدانند و اتفاقاً از ما انتظار دارند که تلاش کنیم قوانین کشور بر اساس اصول و تعالیم اسلامی تنظیم شود ولی ارزیابی آنها این است که در وضعیت فعلی قوانین کشور آنچنانکه باید، اینگونه نیست و در این چهلویک سال تنها تا حدودی توانستهایم قوانین کشور را با موازین دین مبین اسلام تطبیق دهیم.
✅ اگر از مردم سؤال کنید، اغلب معتقدند که بیست سال دیگر جمهوری اسلامی بسیار قدرتمندتر از امروز خواهد بود. در حالی که تلقی مردم این است که نه تنها کشورهایی که از آمریکا تبعیت میکنند، بلکه خود آمریکا نیز رو به افول است و بیست سال دیگر آرایش قدرت همانند امروز نخواهد بود. این مسئله در حرفها و بحثهای خود غربیها هم به صورت متواتر هست. صحبتهای اخیر رئیسجمهور فرانسه که عزیز معتقدین به مذاکره بینهایت است، نمونه قابل تأملی محسوب میشود.
💢 در پایان باید از یک دغدغه مهم مردم نیز سخن گفت. به دلیل توجه نکردن به سرمایههای کشور و دانش و مدیریت جوانها و بحث فساد و نیز اعتماد بیجا و بیحدوحصر به بیگانه از سوی برخی از مسئولین کشور، مردم نگراناند که ایران به جایی که شایسته آن است نرسد. نیمی از مردم نگران علاقه فرزندانشان به ایران و وضعیت زندگی آنان هستند. این نگرانی را باید به رسمیت شناخت و راه آن همانگونه که پیشتر گفته شد، میدان دادن به دانش و توان و امید جوانهاست. این را باید فهمید.
📌پ.ن: تکتک گزارههای گفته شده در متن را میشود در معرض همهپرسی قرار داد؛ اما پیشنهاد ما این است که در گام اول، خروجی پیمایشهای اجتماعی انجام شده در مراکز معتبر افکارسنجی مرور شود.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 دهها پله پائینتر از «هیچ»!
✍️ #حسین_شریعتمداری در روزنامه #کیهان نوشت:
🔹 «پیشرفت و آینده کشور در سایه تعامل با دنیاست یا تقابل»؟! این پرسشی بود که دیروز آقای روحانی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در دانشگاه تهران مطرح کردند و در پاسخ به این پرسش، گفتند: «۴۱ سال است ما هنوز به جواب روشن و قاطع در کشور نرسیدیم. یک عده میگویند تعامل سازنده باید داشت و عدهای دیگر عنوان میکنند که باید به سمت تقابل مستمر و دائم برویم»! جناب رئیسجمهور توضیح ندادند که چه کسانی خواهان «تقابل مستمر و دائم» در سیاست خارجی هستند؟!
🔸جمهوری اسلامی ایران به گواهی اسناد موجود از آغاز شکلگیری تاکنون خواستار تعامل سازنده با دیگر کشورها بوده است و تنها رژیم اشغالگر قدس را به دلیل آنکه یک رژیم جعلی است، قابل تعامل نمیدانسته و نمیداند و آمریکا را به این علت که اولاً خواستار براندازی جمهوری اسلامی است و ثانیاً به علت آنکه آشکارا، تسلیم ایران را در مقابل خواستههای استعماری و استکباری خود دنبال میکند، درخور و شایسته تعامل نمیداند. حالا باید از آقای روحانی پرسید، اگر منظورتان از تعامل در سیاست خارجی، تعامل با اسرائیل و آمریکا نیست، پس منظورتان چیست؟! و چه کسانی را میتوانید آدرس بدهید که به قول شما در پی تقابل «مستمر و دائم» با سایر کشورها هستند؟! بعید است که منظور آقای روحانی تعامل با رژیم اشغالگر قدس باشد که اگر باشد!... نه! حتماً نیست!
🔻و اما، اگر منظورشان تعامل با آمریکا باشد -که به احتمال بسیار زیاد چنین است!- باید گفت؛
1️⃣ مگر طی چند سال گذشته با موضوع برنامه هستهای کشورمان با آمریکا به گفتوگو ننشستید؟ و در پارهای از موارد، دل ندادید و قلوه نگرفتید؟ تا آنجا که امضای جان کری را تضمین دانستید و بعد از توافق هستهای، این توافق را فتحالفتوح نامیدید و در پی آب و صابون بودید تا صورت منتقدان را بشویید و آنان را از خجالت بیرون بیاورید؟! خب، نتیجه چه بود؟ اگر بفرمایید نتیجه«هیچ» بود! جفا کرده و از بیان واقعیت دور شدهاید، چرا که صنعت هستهای کشور را از بین بردید، دهها امتیاز نقد به حریف دادید، بسیاری از امکانات و ظرفیتهای کشور را هزینه کردید، به جای لغو تحریمها که هدف اصلی مذاکره بود، تحریمهای فراوان دیگری را هم به ملت تحمیل کردید و... بنابراین آنچه به دست آوردید فقط «هیچ» نبود! بلکه دهها پله پائینتر از هیچ بود. کاش به جای سخنرانیهای بیسند درباره دستاوردهای تخیلی برجام، یکبار و فقط یک بار به یکی از دستاوردهای برجام اشاره میکردید! در آن صورت، حتماً به جای آنکه بفرمایید «برجام، کوهی بود که بر سر مخالفان داخلی خراب شد»! میفرمودید «برجام، کوهی بود که بر سر ملت و نظام خراب شد»!
2️⃣ جناب آقای روحانی! مگر حضرتعالی نبودید که میفرمودید؛ مگر کشورها دیوانهاند که بخواهند با آمریکا مذاکره کنند؟ ما که دیوانه نیستیم! هستیم؟!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 اینجا بهانهها به اتمام میرسد
✍️ #مهدی_فضائلی
🔹 درباره اربعین زیاد گفته شده و شنیده ایم اما هم تکرارش لازم است و هم ناگفتهها و ناشنیده هایش همچنان بیشمار.
بسیار دیده و شنیده ایم که در این بزرگترین اجتماع بشری تاریخ،سن موضوعیتی ندارد و از اطفال چند روزه تا پیرمردها و پیرزن های نود ساله حضور دارند.
🔸جنسیت هم موضوعیتی ندارد و چه بسیار بانوانی که جلوتر از مردان حرکت می کنند و حتی مشوق مردانشان هستند.
سلامت جسمی نیز اینجا رخت میبندد و کم نیستند معلولان و بیمارانی که به رغم بیماری ها و معلولیت های شدید این راه را طی می کنند.
ملیت و قومیت و نژاد و مذهب نیز در مراسم باشکوه اربعین موضوعیتی ندارد هر چند غلبه با شیعیان است و مردم با کرامت عراق.
◀️ سواد و طبقه اجتماعی و امثال این ویژگی ها که قبل و بعد از اربعین تعیین کننده هستند در این اجتماع رنگ می بازد و مثلا" تاجر یا استاد دانشگاهی یا مهندس راه و ساختمان هایی را میبینی که به کارهایی ظاهرا" پست از قبیل تمیز کردن کفش زائران، شستن سرویس های بهداشتی و روغن مالیدن به پای زائران مشغولند و آنرا افتخار و توفیقی برای خود می دانند و به آن مباهات می کنند!
🔻از همه این اتفاقات و صدها برابرش که مجربین این راه سراغ دارند می خواهم دو نکته را استفاده کنم.
1️⃣ نخست اینکه در این اجتماع بی مانند همه قیدها و هویت ها در یک نقطه ذوب می شوند و آن "حسین" است.
اینجا فقط یک هویت برجسته و هویداست و آن هویت "حسینی" بودن است.
#الحسین-یجمعنا یعنی همه این واقعیت ها.
شاید یکی از نقطه اتصالات اربعین با تمدن نوین اسلامی نیز همین به حاشیه رفتن هویت ها در برابر عظمت و شکوه هویتی بزرگتر باشد!
2️⃣ نکته دوم هم به پایان رسیدن تمام بهانه هاست!
اربعین جایی برای هیچ بهانه ای باقی نمی گذارد.فقیر یا غنی، سالم یا بیمار و معلول، زن یا مرد، پیر یا جوان، شهری یا روستایی، مسلمان یا غیر مسلمان یا هر چیز دیگری اینجا معنی و مفهوم ندارد و این از ویژگیهای خود عاشورا و نهضت حسین بن علی علیه السلام ریشه گرفته است.
✅ در ادامه نهضتی که رهبر و مقتدایش طفل شش ماهه تا پیرمردهایی چون حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه را قربانی کرده است و اصحابش از غلام سیاه ظاهرا" بد بو تا جوان مسیحی خوش آب و رنگتازه مسلمان شده خود را فدا کرده اند و برادر و فرزند را تقدیم کرده و سرانجام هم خواهری به عظمت زینب سلام الله علیها و دیگر زنان و کودکان و فرزند انش را به اسارت برده اند کدام بهانه می تواند عرض اندام کند؟!
💢 آری اینجا یعنی اربعین، تمام بهانه ها به اتمام می رسد...
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین یادداشتهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 شما دروغ مي گوييد!
✍🏻سید #مجید_حسینی
🔺همه آنها كه میگوييد استاديوم مهم است، فقر و تبعيض هم مهم است! پس بايد هر دو را پي گيري كنيم!..
🔹شما دروغ میگوييد، چون حالا هم براي زنان سوخته كرمانشاه هشتگ نميزنيد، باز هم كودكان كار را كه تجاوز میبينند، نمي بينيد، باز هم براي انكه مافياي مسكن هر روز اجاره نشين ها را بدبختتر میكند، كمپين نمي زنيد! باز هم مافياي كنكور روح بچه هاي مردم را مي بلعد و كسي دلش نميسوزد!
🔺 چرا كه رسانه ها، سلبيريتي ها، صاحبان بوقهاي ايسنتاگرام، ويدئو سازان كانالهاي تلگرام ميليوني و.... اصلا مساله شان، فقر و فساد و تبعيض نيست؛ فقط گاهي دل شان براي فقرا مي سوزد، با منت پولي جمع مي كنند، تا بروند جلوي دوربين بين زلزله زده ها توزيع كنند؛ اگر زندگي شان به اين فقر و تبعيض ربطي داشت، اونوقت ميديديد كه چطور مملكت را مي لرزاندند!
💢امروز ما خيابانگرد میخواهيم، كسي كه در متن زندگي كردهاي كرمانشاه، بچه هاي بلوچستان، فقرا تربت جام و صالح اباد، سيل زدگان كوت عبدالله، اجاره نشين هاي شهر قدس و بهارستان و كرج و محمد اباد، و... باشد؛ اگر كسي با آنها هم سرنوشت بود، دروغ نمي گويد، وگرنه اين افكار عمومي رياكار، چهار هزار زن را فرستاد ورزشگاه، چهار ميليون زن تحقير شده از فقر را تا نانوايي نخواهد فرستاد؛ اين دروغ گويي هم نيست؛ اين رياكاريست! عدالت ريا تبعيض
#من_يك_خياباني_ام
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴کمال ها و صادق ها
✍🏻 #محسن_مهدیان
🔹موقع رفتن به سالن، راهنما با تعجب گفت: آقا شما متوجه هستید؟ این فیلم مثبت 12 است! گفتم انشالله مشکلی نیست.
یعنی چاره ای نداشتم غیر این بگویم. بلیط گرفته و از قبل به بچه ها وعده داده بودم.
🔺از "نیمروز" که فارغ شدیم از بچه ها که هرسه زیر ۱۲سال اند درباره فیلم سوال کردم. بجز آخری که ۲ساله است و خدا را شکر اول فیلم خوابید، نظر بقیه جالب بود.
🔹...خلاصه هرچقدر وقت صرف می کردم تا از زیر و زبر جنایات نفاق بگویم به این اندازه موثر نبود. هم تشکیلات نفاق و هم امتداد نفاق تا امروز و مرز نفوذ.
این اندازه تاثیر انتظار نداشتم...
🔺اما برای خودم شخصیت "کمال" و "صادق" قابل اعتنا بود.
🔹کمال و صادق هر دو مابه ازای امروزی دارند. کمال آدمی است اهل تکلیف. آدمی که به ظاهر تکلیفش جلوتر از حقش است. اما عمق این تکلیف گرایی قابل اعتنا بود. کمال شخصیتی متعصب و انقلابی دارد، اما فیلم ساز با زیرکی و رندی نشان میدهد، این تکلیف گرایی صرفا ایدئولوژیک نیست و ایدئولوژی او پشت سر شخصیت فردی و علقه های شخصی اش قرار دارد.
🔺چه آنکه وقتی فهمید صادق، اهل رفاقت نیست، حاضر نشد ماجرای منافق شدن خواهرش را بگوید و چه آنجا که وقتی بحث خواهرش ناموسی شد، بر ارزش اطلاعاتی عباس زری باف چشم پوشید و از سرعصبانیت او را می کشد و چه آنجا که در نهایت تاب نمی آورد ماشه بر خواهرش بفشارد.
🔹اما صادق نیز شخصیتی امروزی دارد. شخصیتی حداقلی و متوقف به ساختار؛ صادق نماد یک تکنوکرات اطلاعاتی و امنیتی است که اگر اشتباه کند و چند نفر را به کشتن دهد، هزینه اش را گردن ساختار میاندازد و وقتی با اشتباه دیگران مواجه میشود حاضر نیست فراتر از ساختار آدم ها را تحلیل کند.
🔺من از کمال آدم هایی را می فهمم که ظاهرا ایدئولوژیک اند اما تعصب شان بیشتر ناشی از شخصیت خلقی و علقه های فردی و سلیقه ای شان است و از صادق نه یک فرد که یک ساختار را می فهمم.
💢فیلم دیدنی است. از آندست فیلم ها که تا ساعت ها بلکه روزها مخاطب را درگیر می کند.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴باور کن که لختی!
✍🏻 #داود_مدرسی_یان
🔰داستان معروف و تکراری لباس نامرئی پادشاه را حتماً شنیده اید؛ هانس کریستین آندرسون، داستان نویس معروف دانمارکی که داستان های جذابی برای کودکان نوشته، در کتاب «لباس جدید پادشاه» داستان بسیار جذابی را می نویسد که مضمون آن بدین شرح است:
🔺پادشاهی بود اهل تجمل و اشرافی گری؛ دوست می داشت نسبت به همه پادشاهان دیگر، جلیل تر و جمیل تر باشد. همین نقطه ضعف او باعث شد تا دو نفر شیاد و زیرک نزد او بیایند و حرص و ولع او را برای دوختِ لباسی بسیار ظریف و زیبا و البته نامرئی از جنس طلا و جواهر شعله ور کنند.
🔺آنان مدعی شدند که می توانند لباسی از طلا برای پادشاه بدوزند که تاکنون هیچ پادشاهی بر تن نکرده باشد. لباسی که فقط چشمان پاک و نجیب میتوانند آن را رؤیت کنند.
🔺پادشاه پذیرفت و درب خزانه طلا و جواهرات را بروی آنان گشود؛ روزها و شب ها این دو شیاد مأمور دوخت بهترین لباس برای پادشاه از طلا و جواهرات دربار شدند.
🔺وزرا و چاکران و نوکران هر وقت که به کارگاه خیاطی می رفتند لباس نمی یافتند به جز حرکاتِ دست و سوزن بدون نخِ این دو نفر که در هوا می پیچید! اما از ترس اینکه متهم به ناپاکی و نانجیبی نشوند وقتی به محضر پادشاه می رسیدند از زیبایی این لباس تعریف می کردند.
🔺سرانجام روز موعود رسید؛ این دو شیاد اول دستمزد طلا و جواهرات خود را گرفتند و لباس نامرئی را به تن پادشاه کردند اما پادشاه لباسی نمی دید! پادشاه هم از سر ترس که متهم به نانجیبی نشود به دروغ می گفت: به به چه لباسی! وزیر وزرا، خادمین، نوکران، چاکران، مریدان و زنان حرمسرا هم همه از ظرافت و رنگ و لعاب و طرح لباس می گفتند!
🔺پادشاه تصمیم گرفت با لباس نامرئی بین مردمان حاضر شود؛ شهر به شهر بچرخد و تفاخر کند به لباس نداشته! سرانجام پادشاه لخت و عور را بر تخت و بر دوش غلامان گذاشتند؛ جارچی جار می زد که هرکس نانجیب و ناپاک باشد لباس پادشاه را نمی بیند! مردم بیچاره هم باور کرده اما از ترس این اتهام لب نگشودند.
🔺در همین حین بود که جمعی از کودکان شروع کردند به تمسخر و خنده و با انگشت اشاره، پادشاه را به یکدیگر نشان می دادند که پادشاه لخت است و لباس ندارد! آبرو ریخته و شیادان گریخته؛ مریدان هم گریبان چاک کردندی و سر به بیابان تافتندی!
🔹قصه امروز ما بسیار شبیه این داستان است. جمعی مدعی شدند زبان دنیا را بلدند؛ می توانند با خنده و باز کردن دهان به اندازه یک گز، تحریم ها را رفع کنند؛ روز و شب رفتند و آمدند. از ژنو گرفته تا وین و لوزان؛ از 92 تا 94 دوسال کشور را تعطیل کردند تا #برجام امضا شد. مجدد از 94 کشور را به امید برجام، رها کردند. بیش از 60 درصد کارخانجات تولیدی را تعطیل گذاشتند، صنعت هسته ای را پلمپ کرده، بودجه دفاعی و موشکی را کاهش داده اما افاقه نکرد و سهم ایران از برجام، «تقریباً هیچ» بود.
🔹سرانجام آمریکا وقتی به تمام امتیازاتش رسید و نوبت به تعهداتش که شد از برجام بدون کمترین هزینه ای خارج شد؛ تحریم ها و تهدیدها بیشتر و بیشتر شد و حالا ما مانده ایم و ترس از خروج از برجام!
🔹رئیس جمهور مملکت ما اما هنوز برای حفظ آبروی خود و دولتش، شهر به شهر، جلسه به جلسه از فواید نداشته و افتخارات نداشته برجام می گوید! وی هفته اخیر در جلسه با دانشجویان می گوید: «فقط حقوقدان ها و سیاستمداران می فهمند برجام یعنی چه!».
🔹آقای برادر؛ باور کن که لختی و این برجام نامرئی، لباس مناسبی برای شما نیست! اگر فایده و سود داشته باشد امروز همه ملت می توانند ببینند نه اینکه بگوئی فقط حقوقدان و سیاستمدار میتوانند ببینند! چرا با لجبازی خود را شایسته ناسزای مردم می کنی؟
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 پیوند اربعین حسینی (ع)، قیام خمینی (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی
🔺 بازخوانی قیام ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) از نقطهنظر اربعین
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان در #اندیشکده_برهان نوشت
🔹 تاکنون ابعاد و لایههای گوناگونی از علل پیروزی انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفته؛ اما یکی از لایههای جالبتوجه در این میان، پیوند تاریخی و مفهومیِ نهضت امام خمینی (ره) با مفهوم «اربعین» و اصطلاحاً نهضت «چهلّمهای سیاسی» است.
🔸 ناگفته پیداست که انقلاب اسلامی، پیوند درهمتنیده و گستردهای با مکتب تشیع داشته و یکی از مهمترین بنمایههای این انقلاب، همانا نهضت عاشورا بوده است. در این میان، یکی از مؤلفههای مهم نهضت حسینی (ع) که در روند روبهپیروزیِ انقلاب سهم بهسزایی داشت، الهام از ماجرای اربعین حسینی (ع) بود.
🔹 مقدمتاً باید گفت که در مکتب اسلام و لسان قرآن، عدد چهل و مفهوم اربعین، از مفاهیم قابل توجه محسوب میشود و دارای مصادیقِ بسیاری است: كمال عقل در چهل سالگى، آثار چهل روز اخلاص، آثار حفظ چهل حديث، دعا براى چهل مؤمن، عدم پذيرش نماز شرابخوار تا چهل روز، تکمیل وعدهی الهیِ موسی (ع) در کوه طور از سی روز به چهل روز، استحباب زيارت اربعين و... اما در میان این مصادیق، آن مصداقی که بیش از همه دارای ابعادِ سیاسی و اجتماعی بوده و مکتب تشیع به واسطه آن توانسته به بزرگترین توفیقات دست یابد، همانا اربعین شهادت سیدالشهدا (ع) است.
لذا اگرچه مفهوم «چهل»، با بسیاری مقولات دینی گره خورده، اما گره خوردن آن با چهلمین روز شهادت سیدالشهدا (ع)، پررنگتر از مصادیق دیگر است.
🔸 همین گرهخوردگی و درهمتنیدگیِ فراوان است که سبب شد انقلاب اسلامی مردم ایران بتواند از اربعینِ سیدالشهدا (ع) الهام گرفته و گرامیداشت چهلمین روزِ شهادت عدهای از مؤمنین را به عنوان ابزاری قدرتمند در جهت تحقق پیروزی نهایی نهضت علیه طاغوت به کار گیرد.
🔰 این به کارگیری مفهومی، در چند مقطع حساس قابل رهگیری است:
1️⃣ قیام ۲۹بهمن مردم تبریز در سال 1356؛ به مثابه اربعینِ قیام ۱۹دی مردم قم
2️⃣ قیام 8 فرودین مردم یزد در سال 1357؛ به مثابه اربعینِ 29 بهمن مردم تبریز
🔸 در واقع ملت ایران با الهام از «نهضت اربعینیه» و بزرگداشت شهدای خود در چهلمین روز از شهادتشان، در تلاش بود تا نام و یاد و هدف شهدای قم و تبریز را به عنوان نمادی از حقطلبی زنده نگه دارد؛ ماجرایی که مشابه آن در سال 61هجری و با هدف زنده نگه داشتن نهضت عاشورا، به طلایهداری امام سجاد (ع) و معاونتِ زینب کبری (س) صورت گرفت و پیام نهضت حسینی را با صدایی رسا به گوش همگان رساند. آری! با الهام از این روند بود که فریاد مظلومیت و حقطلبی ملت ایران، اربعین به اربعین، به گوش جهانیان رسید و در نهایت منجر به فروریختن پایههای طاغوت در این کشور گردید.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 رصدگران
✍🏻 #احمد_قدیری
🔹چند روز است خبر دستگیری زم و کنترل کانال آمدنیوز توسط سپاه، از تمامی مجاری خبری داخلی و خارجی و از جمله کانال مذکور به گوش همه رسیده و کمتر از نیمی از مخاطبان آمدنیوز رفته و بیش از نیمی ماندهاند.
💢و این علیالاصول یعنی اکثر اعضای کانالهای ضدانقلاب را رصدگران انقلابی شکل دادهاند.
➖➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 بیانیه مشترک آمریکا و ترکیه
✍🏻 #ابوذر_گوهری
🔰تحلیل محتوای بیانیه مشترک آمریکا و ترکیه در مورد آتشبس در سوریه، سیاست دولت ترامپ در این مورد را بهخوبی نشان میدهد:
1⃣ اولاً، سفر مایک پنس معاون ترامپ به ترکیه، نشاندهنده اصرار شخصی وی به نمایندگی از ساختار رسمی مستقر در واشینگتن در پی افزایش انتقادات از دولت ترامپ مبنی بر خروج سربازان از سوریه و عدمحمایت از متحدان کرد است. درواقع سفر پنس برای کاهش فشار بر دولت انجام شد اما زمانی که پنس با اردوغان به توافق رسید، ترامپ تلاش کرد خود را عامل آتشبس و منجی کردها و میلیونها نفر از مردم منطقه معرفی و آن را روزی بزرگ برای تمدن نامید!
2⃣ ثانیاً؛ توجه به متن بیانیه نشان از همراهی کامل آمریکا با خواستههای اردوغان دارد. لحاظ نگرانیهای مشروع ترکیه (بند اول) و نیز تأکید بر اتحاد آمریکا و ترکیه در ناتو و ماده پنج این معاهده، دلیلی بر این مدعاست. (ماده سوم)
3⃣ ثالثاً؛ بیانیه صراحتاً اقدام ترکیه را نه عملیات جنگی، بلکه عملیات مبارزه با تروریسم میخواند که این امر به لحاظ حقوقی اقدام آنکارا و تبعات آن را بهشدت تقلیل داده و از شمول حقوق بشردوستانه خارج میسازد.
4⃣رابعاً؛ ابهامات این بیانیه در عمل بسیار زیاد بوده و تفسیر این ابهامات در عمل همه در راستای منافع ترکیه انجام خواهد شد. ایجاد منطقه حائل سی کیلومتری درواقع تغییر خطوط مرزی موردنظر آنکارا است که رژیم حاکم بر آن، نحوه اداره این منطقه، جابهجایی ساکنان و... مشخص نیست. به نظر میرسد اردوغان جاهطلبانه به دنبال ایجاد منطقهای اشغالی در شمال سوریه مشابه جولان اشغالی و مشروعیت بخشی به آن است.
5⃣ خامساً، ماده نهم بیانیه مذکور رسماً به ترکیه چراغ سبز اقدام علیه کردها را در آینده میدهد. در عمل صرفاً این بیانیه آتشبس موقت بوده و وضعیت نهایی را مشخص نمیکند. تداوم درگیریها بعد از اعلام آتشبس نیز دلیلی بر این ادعاست.
6⃣سادساً، مقرر گردید در ازای آتشبس، تحریمهای وضعشده علیه ترکیه لغو میگردد. این تحریمها از ابتدا نمایشی و فاقد اصالت بودند. تحریم متحد ناتو به لحاظ نظامی، اقتصادی و فروش تسلیحات بههیچعنوان منطقی نبوده و کمتر کسی- علیرغم اختلافات آنکارا و واشنگتن- اجرای این تحریمها را باور داشت. وضع این تحریمها صرفاً در اثر فشار افکار عمومی و کنگره انجامشده بود.
💢 درنهایت؛ اقدامات دیپلماتیک آمریکا صوری و فاقد اصالت است، اشاره به رعایت حقوق بشر و رعایت حقوق غیرنظامیان با واقعیات صحنه و روح بیانیه مشترک در تضاد است و دولت ترامپ هیچ فشاری بر ترکیه وارد نمیآورد و عملاً فاقد ابتکار مشخص در این زمینه است. از نتایج مهم این تحولات احیا و تقویت بازماندگان داعش و گروههای تروریستی است که آمریکا و ترکیه نیز منافعی در این میان دارند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 غربگرا توان غربگرایی را داشت؟
✍🏻 #سعید_شعربافتبریزی
🔰روحانی، ریاست جمهورمان، فرمایش کرده اند که جمهوری اسلامی باید تکلیف خود را مشخص کند که می خواهد با کشورهای دنیا تعامل کند و یا مبارزه؟
🔹بیایید فرض کنیم که می خواهیم نتایج تعامل با دنیای رییس جمهور زبان دنیا بلدمان را بررسی کنیم، با این مفروضات که دنیای جمهوری اسلامی هم، مثل دنیای حسن روحانی، همان ۶ کشور اروپایی و آمریکایی مشهور باشد (چون استکبارستیزترین جریانات داخل ایران هم مشکلی با تعامل حداکثری با ۹۰ درصد کشورهای جهان نداشته و ندارند) و در ساده ترین حالت، تعامل معنای تبادلات اقتصادی مالی داشته باشد و مقطع بررسی هم، در مقطع زمانی اوج تعامل با غرب و آمریکا یعنی دوران حاکمیت برجام و بازشدن فرصت های تعاملی، یعنی انتهای دولت یازدهم (سال ۹۶) باشد (نه سال ۹۸ که از برجام چیزی جز یک کاغذ پاره باقی نمانده است).
🔹سبد تجارت خارجی ایران (شامل کشورهای مبدا واردات و کشورهای مقصد صادرات) در سه مقطع سال ۸۸، سال ۹۲ و سال ۹۶ نشان می دهد که دولت مشهور به تعامل، نه تنها اختلاف معناداری با نتایج حاصل از دولت اول و دوم احمدی نژاد ندارد، بلکه در درصد تجارت با کشورهای اروپایی (ببخشید در تجارت با دنیا!) به اندازه دولت نهم هم موفق نبوده است، بماند که این نتایج مربوط به سال ۹۶ است و قاعدتا وضعیت سال ۹۷ و ۹۸ به مراتب ضعیفتر است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴راه پیمائی جاماندگان دیگه چه صیغه ایست؟
✍🏻 #محسن_مهدیان
🔹در خبرها آمد که جمعیت راه پیمایی جاماندگان اربعین در تهران 3 برابر شده است.
یکی پرسید: "راه پیمائی جاماندگان دیگر چه صیغه ایست؟"
ذهنم درگیر شد.
مگر کسی برای غصه خوردن و متاثر شدن از جاماندگی هم راه پیمائی می کند؟ اصلا چرا این اسم؟ قرار است چه چیز را نشان دهند؟
🔸دقیق تر شویم.
ماجرا صرفا عزاداری نیست؛ چه آنکه مگر سالهای قبل از این مناسک داشتیم؟
بیائید حداقلی نباشیم.
یک کشش وجود دارد. یک قدرت معنوی که نمایش جاماندگی را هم انگیزه می بخشد. راه پیمائی جاماندگی، پیامد اجتماعی یک رشک و غبطه قوی فردی است.
این کشش عمیق چیست؟
کسانی که راه پیمائی اربعین را ذیل سرفصل های "عبادات فردی" تحلیل کنند اهل خسران اند. ماجرای راه پیمائی اربعین را نمی شود صرفا با روایتی شبیه روایت جابر و غیره تحلیل کرد. چه آنکه زیارت امام حسین همیشه هست. قدم برداشتن برای زیارت و ثواب فردی نیز متوقف به اربعین نیست و برای همه روزهای سال است. صرفا برای زیارت هم نیست؛ چه آنکه برای نماز جماعت و دیگر عبادات هم از ثواب قدم ها نوشته اند. "زیارت مخصوص" نیز تنها منحصر به اربعین نیست.
♦️پس چه بگویئم؟
برای دقیق تر شدن باید بدانیم که راه پیمائی اربعین، یک "رستاخیز عظیم شیعی" است که ذیل سرفصل های "دین اجتماعی" تعریف می شود نه دین فردی: "حرکت اجتماعی"، "خدمت رسانه خالصانه"، "محبت ورزی عاشقانه"، " مبارزه با ظلم"، "مانور قدرت شیعی"، "شجاعت و حماسه"، "قیام" و ...
حالا با عنایت به این سرفصل ها و ذیل دین اجتماعی یک بار دیگر آمار را مرور کنید. رشد 50 درصدی راه پیمائی اربعین در کنار رشد 300 درصدی راه پیمائی جاماندگی. ایندو یکی است و تنها آمار کسانی است که احساس درونی شان را به نمایش کشیدند...آنها که دل شان با این تظاهرات شیعی است بماند.
💢این کشش خروشان از عزاداری سیاسی-اجتماعی است که جاماندگی را هم به نمایش می کشد.
قدر بدانیم. این تنها رشد معنویت نیست؛ بلکه رشد معنویت انقلابی است.
فرش تا عرش فاصله است بین معنویت فردی تا معنویت جمعیِ همراه با تولی و تبری.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 ارزش خبر یا هرچه دلمان بخواهد؟!
✍🏻 #سیدمهدی_حسینی
🔸آنچه در متون علمی روزنامهنگاری و در ادبیات کلاسیک این رشته مدون شده است این است که یکی از عوامل تبدیل رخداد به «خبر» داشتن حداقل یکی از ارزشهای خبری است و البته نقل قولهای متفاوتی از صاحبنظران مطالعات روزنامهنگاری درباره انواع ارزشهای خبری وجود دارد؛ معروف ترین آنها هم همین 7 ارزش خبری هستند: 1. برخورد 2. دربرگیری 3. عجیب و استثنا 4. بزرگی 5. شهرت 6. تازگی 7. مجاورت و نزدیکی.
🔸رسانههای فارسیزبان بینالمللی و مدیران آنها و یا طرفداران داخلیشان که غالباً داعیه رعایت اصول روزنامهنگاری حرفهای را دارند اغلب این نقد را به رسانههای داخلی و مشخصاً صدا و سیما دارند که «خبر خوری میکنید!»، یعنی برخی از رویدادهایی را که دارای ارزشهای خبری بالایی هستند را پوشش خبری نمیدهید و از کنار آنها عبور میکنید و یا به عنوان یک رسانه، آزاد نیستید و صدای گرایشهای مختلف از شما شنیده نمیشود.
🔸رویداد راهپیمایی و تجمع ایام اربعین در کشور عراق و شهرهای مختلف به خصوص دو شهر نجف و کربلا دارای مهمترین ازرشهای خبری است. شاید نیازی به بررسی نباشد ولی تنها اینکه 20 میلیون انسان در چند روز مشخص در یک شهر و فقط برای یک هدف حضور به هم رسانند خود، بینظیر است و کمترین ازرش خبری آن، ارزشهای عجب و استثتا و بزرگی است، حال بگذریم از حوزه خبری این رسانهها که تمرکز بر مسائل ایران و خاورمیانه است که خود ارزش مجاورت معنوی را ایجاد میکند و یا لحظه به لحظه بودن اخبار این رویداد که بیشک دارای ارزش تازگی است. میتوان گفت در اربعین با یک «اَبَررویداد خبری» مواجه هستیم.
🔸جالب اینجاست که با بررسی اخبار منتشر شده توسط این رسانهها (برای مثال بیبیسی فارسی یا ایران اینترنشنال و ...) به سادگی در مییابیم که این رویداد ارزشمند خبری از سوی آنها اصطلاحاً «خبر خوری» شده است. همچنین حداقل مطالبی که در این رویداد به آن پرداختهاند تنها به آمار کشتهها و مصدومان با نقایص و مشکلاتی بوده است که در این ابررویداد اتفاق افتاده است (که غالباً چنین اتفاقاتی در چنین تجمعات انسانی طبیعی است). ظاهراً مگسها همیشه غذای خودشان را پیدا میکنند!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f