🔷 شما اگر دعاى كميل را از اول تا آخر بخوانيد اصلا محركى غير از عامل معنوى در آن نمىبينيد؛ تمام انگيزهها معنوى است و در آن هيچ خواسته مادى وجود ندارد. «مادى اخروى» را مىگويم نه مادى دنيوى، آن كه ديگر هيچ. هرچه هست معنويت است، تمام خواستهها معنويت است تا آنجا كه مىبينيد حضرت فرض مىكند كه اگر من در آخرت رنج جسمانى بىنهايتِ آنجا را بتوانم تحمل كنم، رنج معنوى دورى تو براى من قابل تحمل نيست:
«فَهَبْنى يَا إلهى وَ سَيِّدى صَبَرْتُ عَلَى عَذابِكَ فَكَيْفَ أصْبِرُ عَلَى فِراقِكَ وَ هَبْنى صَبَرْتُ عَلَى حَرِّ نارِكَ فَكَيْفَ أصْبِرُ عَنِ النَّظَرِ إلى كَرَامَتِك».
اساساً سراسر دعاى كميل اين طور است.
🔷 اگر تعليمات بر اين اساس بود كه بشر در دنيا همه چيز را براى خرما بخواهد، خدا و توحيد را هم براى بهبود زندگى دنيا بخواهد و آخرت را هم براى بهبود زندگى بخواهد، آنوقت خدا ديگر خودش نمىتوانست مطلوبِ كامل باشد.
🌹 در همان دعاى كميل است كه: يا غايَةَ آمالِ الْعارِفينَ.
مىگويد نهايت آرزو تو هستى. اصلا خودش مقصود است، نه اينكه وسيله است براى چيز ديگر.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، ج29 (انسان شناسى قرآن)، ص: 224
@Laylatolghadrnoor
13.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥«قتیلالعبرات»
▪️جدیدترین اثر گروه تواشیح بینالمللی محمد رسول الله(ص) همزمان با آغاز ماه محرم و هفته دفاع مقدس، رونمایی شد.
✨هفته دفاع مقدس گرامی باد✨
@Laylatolghadrnoor
✨✨✨✨✨✨✨✨
💦⭐️💦🌙⭐️
#بسم_النور
وَقلِ اعمَلُوا فَسَیَرَیَ اللّهُ عَمَلَکُمٌ وَ رَسوُلُهُ وَالٌمُٶِمُونَ
وبگو: عمل کنید که خداوند و پیامبرش و مومنان عمل شما را می بینند.
#حدیث_تفسیری
ابن ابان می گوید: به حضرت رضاعلیه السلام عرض کردم: برای من و خانواده ام به درگاه خدا دعا کنید؛
#حضرت_فرمود:
مگر من دعا نمیکنم ؟!
والله ؛ اعمال شما در هر روز و شب یه من ارئه می گردد.
ابن ایان می گوید : این مطلب برایم سنگین بود؛
لذا حضرت فرمود: مگر قرآن نخوانده ای که: قُلِ اعٌمَلُوافَسَیَرَی اللّه...؟
#فرمود : واللّه ؛ مقصود ؛ از مٶمنانی که اعمال را می بینند) علی ابن ابی طالب علیه السلام است.
(اصول کافی/شیخ کلینی؛ ج: ۱؛ ص۲۱۹
#ازسخنان امیر:
هرچیزی در دنیا پایان و نابودی دارد
#غررالحکم: کلام: ۷۲۰۹/
@Laylatolghadrnoor🌙⭐️
#مرور_زندگی_امام_حسین 20
امام در منزل"زباله" توقف کرده بودند که دو نفر از اهالی کوفه نزدشان آمدند. امام از اوضاع کوفه پرسیدند. آن دو تن گفتند اگر اجازه دهید در خفا به شما عرض کنیم. اما امام فرمودند؛ اینجا همه از خودمانند. مطلب مخفیانه نداریم!
آن دو گفتند: وقتی می خواستیم از شهر خارج شویم؛ دیدیم بدن های بی سر مسلم و هانی در کوچه ها گردانده می شود...
امام بعد از این خبر، دختران کوچک مسلم را در آغوش کشید و آنها را پدرانه نوازش کرد...😭
بعد از این خبر، تعداد زیادی گروه گروه از امام جدا شدند. این افراد کسانی بودند که صرفا به امید اینکه با پیروزی امام به مال و منصبی برسند، با امام همراه شده بودند!
رفتند و امام تنهاتر شدند...
پ.ن: چه درسی امام میدن! مخفی کاری و پنهان کاری رو رد می کنند کلا؛ حتی در صورتیکه موجب رفتن عده ای شد!
4_5823584257301283731.mp3
4.52M
﴿إِنَّ ٱللَّهَ وَمَلَٰٓئِكَتَهُۥ يُصَلُّونَ عَلَى ٱلنَّبِىِّ ۚ يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ صَلُّواْ عَلَيْهِ وَسَلِّمُواْ تَسْلِيمًا ﴾
🔸القارئ : محمد صدیق المنشاوي رحمهالله
☀️روزنگار روز چهارم محرم سال 61 هجری قمری
🏴هنوز آفتاب روز چهارم محرم از منتهیالیه افق برنخاسته بود که کنانه بن عتیق به کاروان امام حسین (ع) ملحق شد. کنانه بن عتیق پیرمردی از شهدای کربلاست که در حمله نخست به شهادت رسید و از عابدان و قاریان آن شهر بود و در ایامی که سیدالشهدا (ع) به کربلا رسید، خود را به آن حضرت رساند. کنانه یکی از اصحاب امام علی (ع) بود که در رکاب آن حضرت یک پای خود را از دست داده بود.
▪️همچنین در این روز عبیدالله بن زیاد مردم را در مسجد کوفه گردآورد و خود به منبر رفت و گفت: ای مردم! شما آل ابی سفیان را آزمودید و آنها را چنان که میخواستید یافتید، یزید را میشناسید که دارا سیره و طریقهای نیکو است و به زیردستان احسان میکند و عطایای او بجاست. پدرش نیز چنین بود و اینک یزید دستور داده است که بهره شما را از عطایا بیشتر کنم و پولی نزد من فرستاده است که در میان شما قسمت نموده و شما را به جنگ با دشمنش حسین بفرستم! این سخن را به گوش جان بشنوید و اطاعت کنید.
سپس از منبر به زیر آمد و برای مردم شام نیز عطایایی مقرر کرد و دستور داد تا در تمام شهر ندا کنند که مردم برای حرکت آماده باشند و خود و همراهانش به سوی نخیله حرکت کرد و حصین بن نمیر، حجاربن ابجر، شبث بن ربعی و شمر بن ذیالجوشن را به کربلا گسیل کرد تا عمربن سعد را در جنگ با حسین کمک کنند.
▪️پس از اعزام عمربن سعد به کربلا، شمربن ذیالجوشن اولین فردی بود که با چهار هزار نفر سپاهی آزموده برای جنگ با امام حسین (ع) اعلام آمادگی کرد و بعد یزید بن رکاب کلبی با دو هزار نفر، حصین بن نصیر با چهارهزار نفر، مضایربن وهینه با سه هزار نفر و نصربن حرثه با دو هزار نفر که جمعاً بیستهزار نفر میشدند به سوی کربلا رفتند
آجرک الله یا حسین
دراین شبهاے محرم
تو هیئتها تو خلوتهای
خودتون هرجایی
که دلتون لرزید
یاگوشه ے چشمتون
اشکے جمع شد
به عشق امام حسین(ع)
برای همه دعاکنیـد
#شبتون_حسینی✨
4_5899896828194718793.mp3
1.19M
صفحه⇔448 🍃 ترجمه 🍃
@Laylatolghadrnoor
💦🍃🌸🍃💦
🗓 تقویم روز ومناسبت ها
🌹 شنبه
💠 24 شهریورماه سال 1397 هجری شمسی
💠 5 محرم سال 1440هجری قمری
💠 15 سپتامبر سال 2018میلادی
📿 ذکر روز: ۱۰۰ مرتبه «یارَبَ العالَمین»
🗒 مناسبتها:
🔻درگذشت "فاضل مراغی" فقیه و اصولی قرن سیزده و چهارده هجری قمری (1310 ق)
🔻شکست و عقبنشینی روسها در نبرد "ایروان" در زمان فتحعلی شاه قاجار (1219 ق)
🔻رحلت آیتالله حاج شیخ "محمدباقر کمرهای" (1416 ق)
🔻درگذشت استاد "حبیبالله نجومی" ستارهشناس معاصر و ناشر سالنمای ایران (1366 ش)
🔻استقلال کشورهای امریکای مرکزی از استعمار اسپانیا (1821 م)
🔻تصرف اسکندریه مصر توسط قوای متجاوز انگلیسی (1882 م)
🔻کشف ویروس حامل بسیاری از بیماریها توسط دانشمندان روسی (1892 م)
🔻اعلام حکومت جمهوری در روسیه و پایان امپراتوری روسیه تزاری (1917 م)
🔻اعدام "عدنان مندرس" نخستوزیر پیشین ترکیه (1961 م)
👇👇
@Laylatolghadrnoor💦🌸
26.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سَلامُُ_قَولُُ_مِنٌ_رَبِ_الرَحِیم_*
🎥اجرای نماهنگ * ۷ هفت * سلام قرآنی
🌟کلیپ تصویری سلامهای قرآنی که توسط قاریان قرآن کریم اجرا شده است🌟
@Laylatolghadrnoor
#مرور_زندگی_امام_حسین 21
امام و همراهانشان که تعدادشان کمتر از ابتدای حرکت شده بود، به منزل شراف رسیدند و حضرت دستور دادند تا همه مرکب هایشان راسیراب کنند و آب زیادی بردارند و مشک ها را پر کنند. کمی جلوتر که رفتند یکی از یاران امام شروع به گفتن تکبیر کرد و گفت نخلستانی می بینم اما کسانی که آن منطقه را می شناختند، گفتند که اینجا نخلستانی نیست!
قدری که گذشت، فهمیدند آن نخلستان در اصل سر نیزه های سپاه هزار نفری حر بوده که به دستور ابن زیاد آمده بود تا جلوی ورود امام به کوفه را محکم بگیرد.
پس از آنکه سپاه امام و سپاه حر به هم رسیدند؛ در حالیکه سپاه حر بسیار تشنه بودند. امام به یارانشان گفتند که آنها را سیراب کنید و خودشان هم مشک به دست میان سپاه حر رفتند و حتی به مرکب های سپاه دشمن هم آب دادند...
این حکمت آب برداشتن در شراف بود!
و چه زیبا امام از سپاه حر دلبربایی می کند...
پ.ن: ( آیین طشت گذاری که در شروع محرم انجام می شود بخاطر همین حرکت زیبا و جوانمردانه امام است که ای کاش به جای ابداع سنت های بیخود و ضد سیره ائمه، این سنت های زیبا و پر مغز رواج بیشتری پیدا کنند.)
#دانشنامه_قرآن
@Laylatolghadrnoor
#پیام_بزرگان| 💬حجت الاسلام و المسلمین قرائتی: « فلسفه عزاداری برای امام حسین علیه السلام»
#پیام_رسان_فرهنگ_حسینی_باشیم
@namaz_ir
@Laylatolghadrnoor
☀️روز پنجم محرم سال 61 هجری قمری
🏴در روز پنجم محرمالحرام سال 61 هجرى قمرى عبیدالله بن زیاد،مردی را به دنبال شبث بن ربعی فرستاد تا وی را به کربلا گسیل کند.
▪️شبث بن ربعی در آن روز خود را به بیماری زده بود و قصد داشت که ابن زیاد او را از رفتن به کربلا معاف کند ولی عبیدالله بن زیاد برای او پیغام فرستاد که مبادا از کسانی باشی که خداوند در قرآن فرموده است چون به مومنین رسند گویند از ایمان آورندگانیم و هنگامی که به نزد یاران خود که همان شیطانند روند، اظهار دارند ما با شماییم و مومنین را به سخره میگیریم و به او خاطرنشان ساخت که اگر بر فرمان ما گردن مینهی و در اطاعت مایی، در نزد ما باید حاضر شوی.
▪️شبث بن ربعی شبانگاه نزد عبیدالله آمد تا رنگ گونه او را نتواند بخوبی تشخیص دهد. ابن زیاد به او مرحبا گفته و در نزد خود بنشاند و گفت: باید به کربلا روی، پس شبث قبول کرد و عبیدالله او را به همراه هزار سوار بسوی کربلا گسیل داشت.
▪️پس عبیدالله بن زیاد به شخصی به نام زحربن قیص با پانصد سوار ماموریت داد که بر جسر(پل) صداه ایستاده و از حرکت کسانی که به عزم یاری امام حسین (ع) از کوفه خارج میشوند جلوگیری کند. فردی به نام عامربن ابی سلامه که عازم بود برای پیوستن به امام (ع) از برابر زحربن قیس و سپاهیانش گذشت، زحربن قیس به او گفت: من از تصمیم تو آگاهم که میخواهی حسین را یاری کنی بازگرد!؛ولی عامربن ابی سلامه به زحربن قیس و سپاهش حملهور شد و از میان سپاهیان گذشت و کسی جرات نکرد تا او را دنبال کند.
▪️ عامر خود را به کربلا رساند و به امام حسین (ع) ملحق شد تا به درجه رفیع شهادت نائل آمد او از اصحاب امیرالمومنین علی بن ابیطالب (ع) بود که چندین جنگ در رکاب آن حضرت شمشیر زده است.
@Laylatolghadrnoor
💦⭐️🍃🌸🍃⭐️💦
🍃هر روز یک آیه ترجمه و تحلیل می شود🍃
🌸🍃بسْمِ اللَّه الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيم🌸🍃
وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا
هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا {فرقان-٣٠}
🌺ترجمه :
در آن روز رسول (به شکوه از امت در پیشگاه رب العزّه) عرض کند: بارالها (تو آگاهی که) امّت من این قرآن را به کلّی متروک و رها کردند.
#آیه30_فرقان
🌹نکته ها :
وَ قالَ الرَّسُولُ يا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً «30»
پيامبر (در روز قيامت از روى شكايت) مىگويد: پروردگارا! قوم من اين قرآن را رها كردند.
نکته ها
اين آيه، از گلايهى پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله سخن مىگويد و آن حضرت چون «رَحْمَةً لِلْعالَمِينَ» است نفرين نمىكند.
امام رضا عليه السلام فرمود: دليل آن كه در نماز، قرآن مىخوانيم آن است كه قرآن از مهجوريّت خارج شود. «1»
در روايات آمده است: هر روز پنجاه آيه از قرآن را بخوانيد و هدفتان رسيدن به آخر سوره نباشد، آرام بخوانيد و دل خود را با تلاوت قرآن تكان دهيد و هرگاه فتنهها همچون شبتاريك به شما هجوم آوردند، به قرآن پناه بريد. «2»
به نظرم رسيد اقرار بعضى بزرگان را دربارهى مهجوريّت قرآن نقل كنم:
الف: ملاصدرا قدس سره در مقدّمه تفسير سوره واقعه مىگويد: بسيار به مطالعه كتب حكما پرداختم تا آنجا كه گمان كردم كسى هستم، ولى همين كه كمى بصيرتم باز شد، خودم را از علوم واقعى خالى ديدم. در آخر عمر به فكر رفتم كه به سراغ تدبّر در قرآن و روايات محمّد و آلمحمّد عليهم السلام بروم. يقين كردم كه كارم بىاساس بوده است، زيرا در طول عمرم به جاى نور در سايه ايستاده بودم. از غصه جانم آتش گرفت و قلبم شعله كشيد، تا رحمت الهى دستم را گرفت و مرا با اسرار قرآن آشنا كرد و شروع به تفسير و تدبّر در قرآن كردم، درِ خانهى وحى را كوبيدم، درها باز شد و پردهها كنار رفت و ديدم فرشتگان به من مىگويند: «سَلامٌ عَلَيْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوها خالِدِينَ». «1»
ب: فيض كاشانى قدس سره مىگويد: كتابها و رسالهها نوشتم، تحقيقاتى كردم، ولى در هيچ يك از علوم دوائى براى دردم و آبى براى عطشم نيافتم، بر خود ترسيدم و به سوى خدا فرار و انابه كردم تا خداوند مرا از طريق تعمّق در قرآن و حديث هدايت كرد. «2»
ج: امام خمينى قدس سره در گفتارى از اينكه تمام عمر خود را در راه قرآن صرف نكرده، تأسّف مىخورد و به حوزهها و دانشگاهها سفارش مىكند كه قرآن و ابعاد گوناگون آن را در همهى رشتهها، مقصد اعلى قرار دهند تا مبادا در آخر عمر برايّام جوانى تأسّف بخورند. «3»
«هجر»، جدايى با عمل، بدن، زبان و قلب را شامل مىشود. «4»
رابطهى ميان انسان و كتاب آسمانى، بايد دائمى و در تمام زمينهها باشد، زيرا كلمهى «هجر» در جايى به كار مىرود كه ميان انسان و آن چيز رابطه باشد. «5»
بنابراين بايد تلاشى همه جانبه داشته باشيم تا قرآن را از مهجوريّت در آوريم و آن را در همهى ابعاد زندگى، محور علمى و عملى خود قرار دهيم تا رضايت پيامبر عزيز اسلام را جلب كنيم.
نخواندن قرآن، ترجيح غير قرآن بر قرآن، محور قرار ندادن آن، تدبّر نكردن در آن، تعليم ندادنش به ديگران و عمل نكردن به آن، از مصاديق مهجور كردن قرآن است. حتّى كسى
كه قرآن را فرا گيرد ولى آن را كنار گذارد و به آن نگاه نكند و تعهّدى نداشته باشد، او نيز قرآن را مهجور كرده است.1"
🌺پیام ها :
1⃣- در قيامت يكى از شاكيان، پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله است. «وَ قالَ الرَّسُولُ»
2⃣- انتقاد از كسانى است كه آگاهانه قرآن را كنار مىگذارند. اتَّخَذُوا ... و نفرمود:
«كان عندهم مهجورا»
3⃣- جمعآورى و تدوين قرآن، در زمان شخص پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله انجام شده و لذا مورد اشاره و خطاب قرار گرفته است. «هذَا الْقُرْآنَ»
4⃣- مهجوريّت قرآن و گلايهى پيامبر و مسئوليّت ما قطعى است. ( «قالَ» فعل ماضى نشانهى حتمى بودن است)
5⃣- تلاوت ظاهرى كافى نيست، بلكه مهجوريّتزدايى لازم است. «مَهْجُوراً»
#سوره_فرقان
✅ @Laylatolghadrnoor
دفاع نکردن از حق و بی طرف ماندن، انکار حق است..
@motahari_ir