#خبرنامه_مبنا
📝 خبرنامه هفتگی مبنا پیرامون مسائل فرهنگی- اجتماعی کشور به صورت عمومی منتشر شد.
👈 مرکز پژوهشی مبنا در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نخبگان، سرتیتر و مشروح مهمترین اخبار روز را در موضوعات گوناگون تقدیم نخبگان دانشی و اجرایی مینماید.
📌 مهمترین هدف این اخبار، آگاهی از بهروزترین اتفاقات کشور در حوزههای تخصصی است که اندیشمندان با آگاهی از آن میتوانند برنامهریزی و مدیریت اندیشه را در حوزههای تخصصی خود اجرا نمایند.
📎 دریافت فایل خبرنامه
🆔@mabna_center
هدایت شده از مرکز پژوهشی مبنا
#عفاف #حجاب
بازنشر به بهانه روز عفاف و حجاب
🔻ضعف تدریجی فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه و به ویژه شهرهای بزرگ(به عنوان الگو دهنده نقاط دیگر کشور) یکی از مسائل مهم فرهنگی است که طی سالیان اخیر مباحثات و مناقشات متعددی را دامن زده است.
👈 عفاف به لحاظ دینی، طیف گستردهای از رفتارها مانند: پوشش اندام، دوخت لباس، جنس و رنگ لباس، شیوه گفتار و نگاه، طنین صدا، نوع راه رفتن، نمایش زیورآلات، آرایش و حتی استفاده از مواد خوشبو کننده را در بر میگیرد.
💠 اما یکی از مصادیق برجسته آن حجاب است که با مفهوم عفاف، تمایزهایی نیز دارد از جمله آنکه حجاب، پوششی ویژه و بیرونی است که می تواند ریاکارانه، ظاهری و غیر اختیاری باشد؛ اما عفاف، پوششی درونی و بیرونی به همراه یک منش اختیاری است که جلوههای گوناگون دارد به این معنا، ممکن است بعضی حجاب مناسب داشته باشد ولی عفت نداشته باشد.
📌 روند اقدامات انجام یافته در اصلاح یا رویارویی با مسئله عفاف و حجاب، لزوم پژوهش و تعامل جدی در این حوزه را نشان می دهد؛ چرا که برخی برخوردهای سطحی با این مسئله، تشدیدکننده مشکلات بعدی بوده اند.
🌐پژوهشنامه افق مکث
🆔@mabna_center
#نظرسنجی #امر_به_معروف #نهیازمنکر
✔️ نظرسنجی «بررسی علل ضعف نهادهای متولی امر به معروف»
👈 با وجود شکلگیری نهادهای مختلف در انتشار و ترویج «فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه»، همچنان شاهد ضعف شمولیت و گسترش این فرهنگ در جامعه هستیم تا جایی که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از آن به عنوان واجب فراموش شده یاد کردند و ستاد تشکیل شده را، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری کردند.
🔔 از این رو مرکز پژوهشی مبنا بعد از انجام فراتحلیلی از پژوهشها و بررسی "مهمترین علل ضعف نهادهای متولی امر به معروف" به ۹ علت رسیده است، در این راستا، نظرسنجی با محوریت ارزیابی این علل طراحی شده است؛ لذا از کلیه پژوهشگران، کنشگران و اساتید و فرهیختگان درخواست می شود، با شرکت در این نظرسنجی، این مرکز را در شناسایی گره اصلی مسئله مساعدت و یاری نمایید.
✍ شرکت در نظر سنجی
🆔@mabna_center
#کرسی_علمی
⬅️ مرکز پژوهشی مبنا با همکاری دانشگاه معارف اسلامی برگزار میکند:
کرسی علمی ترويجی «راهکارهای همگرایی در روابط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان»
🎤 ارائه دهنده: حجتالاسلاموالمسلمین دکتر سید ابراهیم معصومی(پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی)
🎤 ناقد: دکتر حسین عسگری(پژوهشگر حوزه علوم سیاسی)
✍دبیر علمی: دکتر امیر سیاهپوش(استادیار دانشگاه معارف اسلامی
🗓 زمان برگزاری: ۲۵ تیرماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۰
🏢 مکان: قم، بلوار جمهوری، بین کوچه ۴ و ۶، دانشگاه معارف اسلامی، طبقه چهارم، سالن امام رضا علیه السلام
🔗 ورود به جلسه
🆔@mabna_center
#مصاحبه #ادبیات_کودک
⭕️ تورم ترجمه، تهدید امروز
🔍 بررسی ادبیات کودک و نوجوان در گفتوگوی صبح صادق با خانم وجیهه سامانی
◾️ادبیات کودک و نوجوان در دو دهه گذشته بسیار مهجور واقع شده است.
🔻ترجمهای شدن بیشتر کتابهای این حوزه یکی از مهمترین معضلات بازار ادبیات کودک و نوجوان است.
⬅️ کودکان و نوجوانانی که ما با آنها سروکار داریم، دنیایشان با یکی دو دهه قبل خیلی تفاوت کرده است. ما اگر این نیازها، علایق، سلایق و علاقهمندیهای نوجوانان نسل خودمان را نشناسیم و همگام با ادبیات کودک و نوجوان رشد نکنیم و قلممان را متحول و پویا نکنیم، نمیتوانیم با نوجوان یا کودک این دوره ارتباط خوبی برقرار کنیم.
🔘 صنعت نشر ما در چند سال اخیر، هم در حوزه بزرگسال، هم کودک و نوجوانان دچار مشکل و چالشهایی جدی بوده است؛ بنابراین این گلایهها در ادبیات بزرگسال هم وجود دارد؛ اما در بخش کودک و نوجوان یک مقدار ریشهایتر و عمیقتر است.
🌀 روح بچههای ما هم در سینما و فیلم دیدنها و هم در حوزه ادبیات داستانی دارد تغذیه میشود و من امیدوارم متولیان امر، مسئولان، دستاندرکاران، هر کسی که به نوعی با ادبیات کودک و نوجوان سر و کار دارد و میتواند قدمی برای آن بردارد، گرهگشایی و کمک کند که نویسندگان این حوزه به خوبی و درستی بتوانند در شأن جایگاهشان قلم بزنند و هم بتوانند کمک کنند تا بتوانیم ادبیات کودک و نوجوان را به جایگاه اصیل خودش برگردانیم.
📝 متن کامل مصاحبه
🆔@mabna_center
🍃🌸 الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ
💐 عید غدیرخم، عید ولایت مبارک باد.
🆔@mabna_center
#جمعیت
♻️ کثرت جمعیت جوان، از امتیازات کشور است.
رهبر معظم انقلاب:
👈 کثرت جمعیت جوان یکی از امتیازات کشور است و در صورت استمرار سیاستها و اقدامات نادرستی که منجر به تحدید نسل و کاهش شدید جمعیت جوان کشور در طول سالهای آینده خواهد شد، دچار ضربه بسیار بزرگی بنام «سالمندی عمومی» خواهیم شد.
🔺️ کشورِ بدون جمعیت جوان، یعنی کشورِ بدون ابتکار و پیشرفت و هیجان و شور و شوق، بنابراین، برنامه حیاتی تکثیر نسل باید بطور جدی دنبال و پیگیری شود. ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
🆔@mabna_center
#تبنا #تحول_نظام_اداری
📌 تبنا(تحول بنیادین نظام اداری)
🔰نظام اسلامی در حوزۀ اداری خود دچار "بیماری بزرگ سری و کوچکدستی" شده است؛ بدین معنی که ایدهها و آرمانهای بلند نظام، به سبب ضعف بیش از اندازۀ نظام اداری به اجرا در نیامده و دچار فربهی شده است.
👈🏻 نظام اداری به مثابه "دستهای نظام" قرار است توانایی اجرایی کردن آرمانها و ایدههای انقلاب اسلامی را داشته باشند که متأسفانه در این خصوص نه تنها عملکرد مثبتی نداشته، بلکه در برخی مواقع با ایجاد اصطکاک از اجرایی شدن این آرمانها جلوگیری کرده است.
🔻نظام اداری کنونی به سبب فرسودگی ناشی از تعلق به یکصد سال قبل، عدم انسجام و فساد گسترش یافته در آن، به حالت فلج درآمده و انتظار پیشبرد اهداف نظام از آن بیهوده است.
✅ چارۀ کار "انقلاب ادرای" است که طرح جامع «تحول بنیادین نظام اداری(تبنا)» در مرکز پژوهشی مبنا با این هدف مهم به نگارش درآمده است.
🔔 بر اساس این طرح، تحول در نظام اداری کشور در عرصههای زیر قابل انجام است:
🔸تحول هنجاری
🔸تحول نظام دانایی
🔸تحول ساختاری
🔸تحول اصول حکمرانی
🔸تحول روشی و فرایندی
🔸تحول نیروی انسانی
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جمعیت #کاهش_جمعیت
🔻سقوط آزاد جمعیت ایران
دکتر محمد اکبری:
◾️۳۰ درصد خانمها در سن بارداری ازدواج نمیکنند یعنی حداقل هر بانوی ایرانی سه بچه هم بیاورد جمعیت ثابت میماند...
🆔@mabna_center
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفاف #حجاب #فرهنگ
رهبر معظم انقلاب:
▫️صدها رسانه را از انواع و اقسام رسانه را به کار میگیرند برای اینکه بتوانند روی این نقطه حساس هویت مستقل فرهنگی زن مسلمان اثرگذاری کنند.
⭕️ آن چیزی که بنده را حساس میکند، ناگهان شما میبینید که از دهان یک گروهی از افرادی که جزء خواص محسوب میشوند، مسئله حجاب اجباری مطرح می شود!
▫️این معناش این هست که یک عده نادانسته یک خطی را دنبال میکنند که دشمن نتوانسته است آن خط را درکشور پیاده کند، با آن همه خرج...بینشان روزنامهنگارهست، دانشجو هست، آخوند هست، که بله هرچه امامگفتندزنها باید باحجاب باشندهمه خانمها رانگفتند!
حرف بیخود، ما بودیم آن زمان،ماخبرداریم.
👈 درمقابل همه منکرات امام همینطور محکم ایستاد. آن چیزی که انسان را رنج میدهد عدم تشخیص است. آن کاری که در ملاء درخیابان انجام میگیرد (بیحجابی) یک کار عمومی است یک کار اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است. این برای حکومتی که بهنام اسلام روی کار آمده، تکلیف ایجاد میکند.
⬅️ حرام کوچک وبزرگ ندارد. آنچه که حرام شرعی است نباید به صورت آشکار در کشور انجام بگیرد.
🔻اینکه بیاییم قوانین را دور بزنیم تا یکجوری میلِ غلط انحرافی فرهنگ غربی را در کشور ایجاد کنیم، این خطای بزرگی است.
🔰مافرهنگمان فرهنگ_الهی است. این فرهنگ استقلال مارا تضمین میکند. آزادی ما راهم تأمین میکند.
🆔@mabna_center
🔰مباهله
علامه مصباح یزدی(ره):
🔸️در جریان مباهله مسیحیان نجران حاضر شدند با ذلت جزيه بدهند ولى اسلام نياورند، با اينكه حجت برايشان تمام بود و حتی در بحث هم دعوت به مباهله شده بودند، استنكاف كردند، حاضر شدند زير بار ذلت جزيه پرداختن بروند اما ايمان نياورند. پيغمبر اكرم فرمودند مىدانيد با اينكه اينها حق را شناختند چرا زير بار اسلام نرفتند؟ براى ما جالب توجه است.
🔹️اين نكتهاى است كه روانشناسان بايد روى آن كار بكنند، اینکه آدم بفهمد يك چيزى حق است، خير دنيا و آخرت در آن است، باز هم زير بار نرود چرا؟ پيغمبر فرمود چون اينها علاقه داشتند به خوردن گوشت خوك و نوشيدن مشروبات، عادت كرده بودند، اين دو چيز را نمىخواستند ترك كنند، ديدند اگر اسلام بياورند بايد از خوردن گوشت خوك و نوشيدن مشروبات صرف نظر كنند، گفتند به همان دين خودمان باقى مىمانيم، جزيه مىدهيم، ذلت را مىپذيريم، اما دينى كه ما را از عادتهامان و لذتهامان باز مىدارد نمىپذيريم.
۱۳۸۴/۰۴/۲۶
🆔@mabna_center
#هم_افزایی #مدیریت
✳️ نخستین رویداد "همافزایی برای مدیریت ایران ۱۴۰۱"، در مصلای امام خمینی(ره) در حال برگزاری است.
👈 رویداد همافزایی مدیریت ایران در نخستین دوره برگزاری خود قصد دارد تا حلقه وصلی میان مدیران کشور و شرکتها، مؤسسات و گروههایی باشد که دارای الگو، ایده و محصولی برای حل چالشهای اساسی ایران هستند. این رویداد مبدأ تحولی بزرگ در روند حکمرانی و حل نظام مسائل کشور می باشد و افراد بواسطه خدمت، محصول یا الگویی که دارند میتوانند در بهبود مناسبات حکمرانی نقش آفرین باشند.
📌بنا بر اعلام، در این رویداد شرکتها، موسسات و گروههای نوآور امکان شبکهسازی دارند تا بتوانند همکاران، رقبا و مدیران مختلف کشور را شناسایی کنند و برای طرح همکاری با آنها اقدام کنند. از طرفی نیز از طریق شبکه سازی امکان اخذ سرمایه و پروژه از سازمانها و سرمایهگذاران را دارند تا علاوه بر حل چالشهای کشور کسب و کار خود را توسعه دهند.
مزیت این رویداد، ایجاد نمایشگاهی از شرکتهای و موسسات متنوع است که در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، فناوری، مدیریت، رسانه و... توانایی ارائه الگو و حل مساله را دارا میباشند.
🔔 با توجه به حضور فعال مرکز پژوهشی مبنا(مؤلفههای بنیادین نظام اسلامی) در این رویداد، از تمامی مسئولین، فرهیختگان و مدیران مؤسسات و مراکز دعوت می گردد تا از این غرفه بازدید به عمل آورند.
🗓 زمان: ۲ لغایت ۴ مرداد ۱۴۰۱
🕰 ساعت: ۹ صبح الی ۱۸ عصر
🏢 مکان: مصلای تهران، شبستان، ستون ۹۷ غرفه مرکز پژوهشی مبنا
🆔@mabna_center
#اخبار_مبنا #زن #خانواده
✍ انعقاد تفاهمنامه همکاری بین مرکز پژوهشی مبنا و پژوهشکده زن و خانواده
⬅️ این تفاهمنامه بهمنظور ارتقای سطح تعاملات و توسعه همکاریهای دوجانبه و همافزایی در موضوعات موردنیاز با رویکرد ارتباط فعال و مؤثر با بهرهگیری بهینه از توانمندی، امکانات و ظرفیتهای موجود در جهت تحقق اهداف مشترک مرکز پژوهشی "مبنا" و پژوهشکده زن و خانواده توسط دکتر محمدتقی دشتی به نمایندگی از «مرکز پژوهشی مبنا» و حجت الاسلام والمسلمین زیبایینژاد به نمایندگی از «پژوهشکده زن و خانواده» به امضا رسید.
🆔@mabna_center
#اخبار_مبنا #دیدار
✳️ دیدار دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام از مرکز پژوهشی مبنا
👈 آیتالله رمضانی ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات وفعالیت های راهبردی صورت گرفته در این مرکز؛ با تأکید بر اهمیت اخلاق در حوزههای مختلف زیستی، اخلاق رسانهای را از مهمترین پایههای شکلگیری سواد رسانهای برشمرد و ابراز داشت: سلامت اجتماعی و معنوی از دیگر نکاتی است که میتواند در تمام نظامات اشراب گردد.
🔸 آیتالله رمضانی تربیت نیروهای کارآمد و مردم میدان را مهم ارزیابی نمود و یادآور شد: حرکت به سمت تحول واقعی نیازمند فهم دقیق بنیانهای تحولآفرین است.
⬅️ دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا در دیدار آیتالله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام بابیان اینکه مرکز پژوهشی مؤلفههای بنیادین نظام اسلامی چشمانداز خود را کارآمد سازی دینمدار و عدالت پایه نظام اسلامی تعریف نموده است، اظهار داشت: مرکز پژوهشی مبنا بر آن است تا تمام پژوهش و آسیبشناسیها و مسئلهشناسیها را به سمت کارآمد سازی نظام اسلامی معطوف سازد.
🔹رئیس مرکز پژوهشی مبنا نظام اداری کشور، ساختارها و بافتارهای اجتماعی، وحدت و انسجام ملی، نهاد خانواده، نهاد آموزش، نهاد دین، نهاد رسانه، نهاد تولید، نهاد سلامت و نهاد امنیت ازجمله بسترها و زمینههای ریشهای مؤثر بر تمام مسائل کشور هستند.
🆔@mabna_center
#گردهمایی #تبلیغ
❇️ مرکز پژوهشی مبنا با همکاری معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خواهران استان قم برگزار میکند:
🌐 گردهمایی تخصصی سرگروهها و نخبگان تبلیغی
با حضور:
🎤حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد ارسطا، مدرس درس خارج «فقه اجتماعی» و عضو هیئت علمی دانشگاه
📌موضوع:
مفهوم ضرورت و ابعاد فقه اجتماعی
🎤 جناب آقای دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا و عضو هیات علمی دانشگاه
📌موضوع:
تبیین وضعیت دینداری در کشور
🎤خانم جلالی، مدیر کل اداره تبلیغ مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران
📌موضوع:
نقش صاحبان ذهن فعال و زبان گویا
🗓 زمان: ۵ مرداد
🕰 ساعت ۸ الی ۱۲
🏢 مکان: سالن شهید سردار سلیمانی مرکز مدیریت کشور
🔗 ورود به جلسه
🆔@mabna_center
#گزارش #هم_افزایی #مدیریت
🔰 حضور و بازید مسئولان کشوری از غرفه مرکز پژوهشی مبنا در نخستین رویداد "هم افزایی برای مدیریت ایران"
🆔@mabna_center