#تربیت_کودک
⁉️ برخی کودکان تحمل باختن در بازی را ندارند چگونه تحمل آنان را بالا ببریم؟
🔺 دلیل این امر اینست که آنها خودباوری و اعتماد به نفس پایینی دارند و احساس منفی درباره خود دارند که باید تلاش نمود تا اعتماد به نفس او را بالا برد.
🔺او را با خواهر و برادر و همسالانش مقایسه نکنید.
🔺درباره برد و باخت و اینکه لازم نیست انسان همیشه برنده شود و برد و باخت نوبتی است به او توضیح دهید.
🔺هرگز به گونهای با کودک بازی نکنید که همیشه برنده شود. بگذارید گاهی باختن را هم تجربه کند و در آن زمان برد قبلیش را به او یادآوری کنید.
🔺بیشتر بازیهای غیر رقابتی را در لیست بازیهایش قرار دهید.
🔺رفتار والدین در مسئله برد و باخت نیز بسیار تأثیرگذار است. مثل اظهار ناراحتی یا اعطای جایزه و ...
🔺بهتر است بیاهمیت بودن باختن را در روش الگویی به صورت عملی به او بیاموزید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تغذیه_کودک
قند و مواد غذایی قندی مثل کیک، شیرینی و نوشابه سبب افزایش سریع قند خون و بروز #بیش_فعالی در کودکان می شود.
شکر سطح آدرنالین کودکان تا 10 برابر بالا برده و سبب بروز رفتارهای خشن می گردد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
⁉️ با كودكی كه داد می زند چه كنيم؟
❌ هنگامی كه که کودک شما با صدای بلند چیزی را از شما درخواست میکند متقابلا شما با صدای بلند با او حرف نزنید.
صداها را رنگبندی کنید:
🔵صدای آرام = آبی
🔴صدای بلند = قرمز
مثلا بگویید : "این صدای بلند قرمز است و من به صداهای قرمز جواب نمیدهم"
یا اینکه " آفرین ! الان این صدا آبی شد و من جواب میدهم."
✅ به یاد داشته باشید که لحن شما باید آرام باشد تا کودک با آرامش حرف زدن را یاد بگیرد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
#ترس_از_مدرسه
⁉️ ترس کودکان از مدرسه، چه دلایلی دارد؟
اصطلاح ترس از مدرسه اصطلاحی جامع و فراگیر می باشد. ریشه بیشتر این حالات همان ترس از ترک خانه می باشد و اگر کودک را وادار به مدرسه رفتن کنیم، اضطراب او به هراس تبدیل می شود. طیف کودکان «مدرسه هراس» شامل رنج سنی ۵ ، ۶ ، ۱۰ و ۱۱ می باشد و در بین دختران و پسران به یک اندازه رایج است.
تشخیص این که کودک به چه دلیل از بودن در مدرسه خودداری می کند اهمیت زیادی دارد برای کودکانی که بهره هوشی در حد متوسط یا بالای متوسط دارند مشکلات تحصیلی علت بی میلی آنها به مدرسه نمی باشد. گاهی اوقات ترس از مدرسه، از اطلاعات محض از معلم یا دیگران و مقررات خارج از خانه ، مقایسه شدن با کودکان ناآشنا و تجربه ترس از شکست ناشی می شود.
برخی کودکان به دلیل تمسخر ، آزار ، تهدید و زورگویی بچه های دیگر و مورد انتقاد قرار گرفتن یا تنبیه شدن توسط معلم از مدرسه هراس دارند. برای بسیاری از کودکان ترس از رفتن به مدرسه در واقع دور شدن از والدینشان ( اضطراب جدایی ) است. اکراه و امتناع از رفتن به مدرسه می تواند به دلایل مختلف باشد. در مواردی هم ترس کودک از این ترس شدید و غیر منطقی ناشی می شود که تصور می کند در جمع ، ارزیابی می شود یا خجالت می کشد ، زیرا مجبور است در کلاس درس جواب دهد.
در برخی از کودکان مبتلا به مدرسه هراسی ، مراسم صبحگاهی استرس زاست و اغلب این کودکان دچار هراس از مکان های بسته هستند. شاید به همین دلیل برای برخی از این کودکان لازم باشد که هر وقت احساس ضعف و سستی می کنند بتوانند کلاس را ترک کنند . هرگز نباید از عدم آگاهی کودک نسبت به جزییات قوانین و مقررات مدرسه استفاده کرد و عوامل ایجاد ترس در کودک را ایجاد کرد هرگز به کودک نگویید اگر غذا نخوری به معلمتان خواهم گفت.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
▪️لکنت گرفته است قلم، بر روایتت
▪️ای بهترین فاطمه ها، بعد فاطمه!!
🏴 رحلت کریمه اهل بیت #حضرت_معصومه (سلام الله علیها) تسلیت باد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
✨🌸✨
#شال و #کلاه
برای شروع 12 سانت زنجیره میبافیم. رج اول روی تمام زنجیره ها پایه بلند بافته، در رج بعد پایه ها را به سه قسمت مساوی تقسیم میکنیم و پایه بین هر دو قسمت را مانند مدل برجسته روی کلاه میبافیم.
تفاوت مدل بافت شال با کلاه در این است که چون بافت کلاه به صورت گرد بود، هر بار مدل برجسته از یک سمت بافته میشد؛
ولی برای شال چون رجها به صورت رفت و برگشت بافته میشود رجهای طرف خوب کار مثل کلاه بافته میشود، رجهای پشت کار همان حالت بافت را دارد ولی جهت حرکت قلاب مثل کشباف زیر است .
وقتی بلندی شال به اندازه ی دلخواه شد حداقل130سانت دور تا دور کار را با پایه کوتاه میبافیم.
و در آخر برای آن ریشه میزنیم.
برای ریشه زدن نخ ها را به طول 30/40 سانت برش زده با قلاب از داخل بافت در قسمت لبه بیرون میکشیم و گره میزنیم.
#بافتنی
#قلاب_بافی
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
گاهی وقتی کودک کار اشتباهی می کند، والدین وسوسه می شوند که سرش داد بکشند و در بسیاری مواقع ، رفتار تحقیر آمیزی با کودک دارند.
اما بهتر است ابتدا خودتان را آرام کنید، چند نفس عمیق بکشید و چند دقیقه ای روی حرفی که می خواهید بزنید فکر کنید.
اگر به شدت ناراحتید با همسرتان مشورت کنید و پاسخ و واکنشتان را به تأخیر بیندازید.
به فرزندتان بگویید : "کار تو واقعاً ناراحت کننده است. باید در این باره فکر کنم". یا " من و مامان در این باره فکر می کنیم و بعد تصمیممون را به تو اطلاع میدیم"
گاه همین منتظر گذاشتن کودک هم مجازات کافی و مناسبی است و هم به شما فرصتی می دهد که اندیشمندانه رفتار کنید.
#دکتر_هلاکویی
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
⁉️ علت پرحرفی کودکان چیست؟
یکی از دلایل عمده پرحرفی کودکان این است که مغز کودکان توانایی این را ندارد که در سکوت با خودش حرف بزند. همه ما هر لحظه با خود گفتگوی درونی داریم اما کودکان همین گفت و گو را با صدای بلند با خود ، والدینشان ، افراد دیگر و اسباب بازی هایشان دارند.
منبع: نی نی بان
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تغذیه_کودک
یکی از این عادتهای بد غذایی این است که کودک ما به غذاهای چرب و طعمهای شور و شیرین عادت میکند. چون مادران از زمانی که میتوانند غذاهایی مانند سوپ و حریره بادام و… را برای کودک شروع کنند ، غذاهای او را با ذائقه خودشان تهیه میکنند. در صورتی که کودک نیازی به طعم ندارد. برای مادر کودک این غذاها بدون ادویه بدمزه به نظر میرسد در حالی که برای کودک که پیش فرضی از این طعمها ندارد بدون شکر یا نمک نیز این خوردنیهای ناقص نیستند.
اگر از همان سالهای اولیه تولد کودک ما آنها را به این طعمها عادت ندهیم بعدها دچار مشکل نخواهند شد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#بارداری
❌زنان حامله باید از مواد آرایشی اجتناب کنند. ترکیب رایج رژ ، دئو دورانت و عطرها سلامت بارداری را تهدید می کند و #سقط_جنین و معلولیتهای ذهنی را افزایش می دهد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
#حرف_زشت_زدن
⁉️ چگونگی با #بد_دهنی کودکان برخورد کنیم؟
۱. والدین از خودشان شروع کنند. اگر والدین دوست دارند که فرزندشان بددهنی نکند و یا به اصطلاح فرزند با ادبی را تربیت کنند اولین قدم آنست که خودشان را اصلاح کنند و از بکار بردن الفاظ زشت و ناسزا خودداری نمایند .
۲. اگر کودک با کودکان بددهن دیگری در ارتباط است ، بایستی او را از این افراد دور کنیم. حتی اگر نیاز است مهد کودک او را تغییر دهیم و به جای آنها دوستان خوب و مؤدب را جایگزین کنید.
۳. در انتخاب فیلم ها و کارتون هایی که کودک تماشا می کند دقیق باشید و اگر فیلمی مناسب کودک نیست، اجازه دیدن آن را به کودک خود ندهید .
۴. به چیزهایی که کودک معترض است گوش دهید.
۵. هرگز کودک نباید به این وسیله به خواسته اش برسد؛ بلکه بایستی به او فهماند ، چنانچه دست از این نوع رفتار بردارد و حتی از این بابت عذرخواهی کند ، به خواسته اش خواهد رسید.
۶. اگر کودک ناسزایی گفت و معنی آن را نمی دانست به هیچ وجه به او نخندید بلکه به او بگویید که این حرف بدی است.
۷. کودک را تا می توانید در مواقعی که حرف بد نمی زند و کارهای خوبی انجام می دهد تشویق کنید . حتی مواقعی برای او جوایزی تهیه کنید و به او بگویید برای اینست که امروز یا این هفته حرف بدی به زبان نیاوردی .
۸. ممکن است کودک دچار اختلالات رفتاری یا شخصیتی باشد که حتما بایستی توسط روانشناس کودکان مورد بررسی قرار گرفته و درمان گردد.
به هر حال هرگاه پدر و مادر مواجه با بددهنی درکودک خویش گردند بهترین توصیه آنست که با نشان دادن رفتاری حاکی از نارضایتی به کودک بفهمانند که رفتار وی مقبول آنان نیست. این طرز رفتار بسیار مؤثرتر از تنبیه بدنی کودک می باشد و در بسیاری موارد موجب ترک عادت مزبور میگردد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#بارداری
💢میزان خواب شبانه دوران بارداری؟
میزان خواب شبانه در افراد عادی ۷ الی ۸ ساعت اما در دوران بارداری ۹ ساعت است.
⚠️ زنان بارداری که ۶ ساعت کمتر و ۱۰ ساعت بیشتر می خوابند دچار مشکل پرفشاری خون می شوند.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#حدیث
💠پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
همان گونه كه فرزند نبايد به والدين خود بىاحترامى كند، والدين نيز نبايد به او بىاحترامى كنند.
▫️ميزان الحكمه، جلد۱۳، صفحه۵۰۸
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#حدیث
🔹قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِه:
اَحِبُّوا الصِّبْيانَ وَ ارْحَمُوهُمْ وَ اِذا وَعَدْتُمُوهُمْ فَفُوا لَهُمْ فَاِنَّهُمْ لايَرَوْنَ اِلّا اَنَّكُمْ تَرْزُقُونَهُمْ.
🔸رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمودند : كودكان خود را دوست بداريد و با آنان مهربان باشيد، وقتی به آنها وعدهای می دهيد حتماً وفا كنيد زيرا كودكان، شما را رازق خود میپندارند.
▫️وسائل الشيعه، ج ۵، ص ۱۲۶
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#سلامت_مادر
❌ بعد از زایمان رژیم نگیرید.
زیرا در دوران بارداری جنین از بدن مادر تغذیه می کند و اگر مادر بعد از زایمان میزان کالری روزانه را کاهش دهد با پوکی استخوان و ریزش مو مواجه می شود.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#شیردهی
ریزش مو تا شش ماه اول دوران شیردهی عارضه ای موقتی و کاملا طبیعی است که به علت تغییرات هورمونی در دوران بعد از زایمان رخ می دهد و نیاز به درمان ندارد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee